EU jämförs med kolonialmakter

I sitt första tal i Strasbourg, efter EU-valet, jämförde Brexitpartets Ann Widdecombe EU med förtryckande kolonialmakter.

-Genom hela historien finns ett mönster som visar att folk vänder sig mot sina förtryckare, slavar mot sina ägare, bönderna mot feodalherrarna, kolonierna mot kolonialmakterna. Och det är därför England lämnar EU, sa Widdecombe.

Talet har väckt ilska och frustration i Europaparlamentet, och många kräver nu en ursäkt från Widdecombe.

19 reaktioner på ”EU jämförs med kolonialmakter

 1. Jan Andersson skriver:

  Om talet väcker ilska och frustration så är det väl ett tydligt tecken på att det hon säger är sant. Det är exakt så psykopater reagerar på det som inte passar dem.

  Gillad av 8 personer

  • Håkan skriver:

   Det är också så folk reagerar på orimliga påståenden Jan Andersson, vilket inte gör dem till psykopater.
   Men talet passade tydligen inte dig och du reagerade på ditt sätt…

   Gillad av 1 person

 2. oerdoeg skriver:

  En britt som gnäller över kolonialmakters ondska … Måtte Skottland snart bli fritt, måtte Irland återförenas, och måtte det forna imperiets svarta och bruna överskottsbefolkning ta över vad som återstår.

  Gillad av 2 personer

 3. slaszlos skriver:

  Psykopater i maktpositioner är lika farliga , liksom sina sjuka medmänniskor inlåsta i dårhuset. Tecknet är på allmänna manipulationer och indoktrineringen av massorna med ordfixering för sina mål och offer mot olikheter.

  Gillad av 4 personer

 4. Sven-Åke Andersson skriver:

  Man tar sig för pannan när man läser detta! En representant för en av de stora kolonialmakterna är så totalt historielös! Tyvärr tyder en del kommentarer på att det finns fler som är historielösa. Om man ärligt skulle redovisa EU:s betydelse för den ekomiska utvecklingen för medlemsländerna så tror jag de flesta länder hamnar på plus. Icke att förglömma den fredliga samlevnaden mellan länderna. Hur hade Sovjetunionens upplösning sett ut utan EU? Ingen vet och det är lätt att säga nu att det var inga problem men låt tanken sväva fritt när det gäller t e x forna Jugoslaviens sönderfall! Det var endast tjugo år mellan världskrigen! Det finns många som inte glömt och drömmer om revansch! Nej våga ge EU credit för det som varit bra för alla och ta itu med administrativa problem som skapar onödiga kostnader och får medlemsländer att knorra!

  S-Å A

  Gillad av 1 person

  • Thor skriver:

   Kliv ned från den alltför höga hästen. Schweiz klarar sig ekonomiskt utomordentligt väl utan att vara med i EU. Därtill är Schweiz långt mer demokratiskt än EU och dess medlemsländer.

   Gilla

   • Gösta Johnsson skriver:

    Håller med dig THOR. EU har utvecklats i fel riktning och jag hoppas vad det lider att detta förändras…om inte bör Sverige lämna detta sjunkande skepp medans tid finns!

    Gilla

 5. A skriver:

  Ja förbjud allt, ju förr desto bättre. Mao blev överlycklig när Japan ockuperade, han förstod tvärtomet fullt ut. Ju mer förtryck och lögn Morgan och polarna lyckas skapa, desto mer blir sanningen värd. 🙂 Tack för allt Morgan!
  Mvh A

  Gilla

 6. Jari Norvanto skriver:

  Få se om ‘brexitörerna’ i EU-parlamentet och andra förtroendeposter låter sig köpas av federationen och globalismen. Det kan löna sig… Om 10 år sitter Brexitpartiet kvar där och ”opponerar”. ; )

  Gilla

  • Thor skriver:

   Vi ska väl inte tillskriva dem girighet i förväg. Jag tycker Farage har agerat hederligt hittills. Hade han tonat ned sin ståndpunkt om Brexit för några år sedan hade Ukip troligen kunnat sitta vid köttgrytan i Bryssel i flera decennier framåt.

   Gilla

 7. Dan skriver:

  Ann är fullt medveten om vad hon sa i samband med kolonierna.
  Fantastiskt hur media nu försöker vrida till detta till något som det inte var.
  Har svårt för att lyssna på gnälliga Ann samt håller inte med henne i mycket speciellt då hon är ganska religiös och katolik i sina åsikter. Men i detta så håller jag med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.