Mohamed Omar: John Cleese har rätt – London är inte en engelsk stad

Mohamed Omar

Monty Python-skådespelaren John Cleese twittrade nyligen att London inte längre är en engelsk stad. Vänstern blev upprörd. Inte för att han har fel, utan för att de antar att han menar att det är något dåligt att London inte längre är engelskt. Vänstern vet att Cleese har rätt – de vill att London ska vara mångkulturellt och arbetar för det dag och natt.

Om du säger att London inte längre är engelskt utan mångkulturellt – och är vänster – då får du applåder. Om du säger att London inte längre är engelskt utan mångkulturellt – och verkar föredra det engelska London – då har du fel. Detta trots att båda gör samma påstående.

Så här tweetade John Cleese onsdag den 29 maj:

”För några år sedan skrev jag att London inte riktigt är en engelsk stad längre. Sedan dess har praktiskt taget alla mina vänner från utlandet bekräftat min observation. Så det måste finnas någon sanning i det. Jag noterar också att London var den stad i Storbritannien som röstade starkast för att stanna kvar i EU.”

Londons borgmästare Sadiq Khan gillade inte tweeten, men säger inte emot. I sin replik på Twitter bekräftar han i stället att i London råder numera ”mångfalden”:

”Londonbor vet att vår mångfald är vår största styrka. Vi är stolta över den engelska huvudstaden, en europeisk stad och ett globalt nav.”

Det ser ut som att John Cleese och Sadiq Khan är överens om att London inte längre är en engelsk utan en mångkulturell stad.

John Cleese fortsatte sedan i samma anda på Twitter med att skriva att det ”rimligt att föredra en kultur framför en annan”:

”Till exempel föredrar jag kulturer som inte tolererar könsstympning.”

Det här fick mig att tänka på en annan engelsk gentleman: Charles Napier (1782-1853), den brittiske överbefälhavaren i Indien som förbjöd änkebränning. Han uttalade följande berömda ord:

”Be it so. This burning of widows is your custom; prepare the funeral pile. But my nation has also a custom. When men burn women alive we hang them, and confiscate all their property. My carpenters shall therefore erect gibbets on which to hang all concerned when the widow is consumed. Let us all act according to national customs.”

Charles Napier såg klart och tydligt skillnaden mellan civilisation och barbari och tänkte inte tillåta att kvinnor brändes på bål.

Jag har besökt London vid ett flertal tillfällen sedan jag var tonåring och det är uppenbart att staden blir mindre engelsk för varje gång. Vissa stadsdelar påminner mer om Pakistan. Pubar lägger ner och kyrkor görs om till moskéer. Den inhemska, vita befolkningen krymper medan den invandrare befolkningen ökar i antal. Hela 41 procent av Londons invånare är födda utomlands!

För icke-västerlänningar är det okej att vara mån om sin kultur och vilja bevara sin identitet. Men för västerlänningar är det rasistiskt. Man får inte ens känna sorg när ens älskade hemstad förvandlas till någonting annat.

23 reaktioner på ”Mohamed Omar: John Cleese har rätt – London är inte en engelsk stad

 1. Bo Svensson skriver:

  Under en global rättsordning, under vilken reglerna för migration måste räknas, är det i kraft av sina förtjänster man vinner terräng på andras bekostnad. – Inte i kraft av sina tillkortakommanden.

  Är det i kraft av att inte klara av att ordna fred och välstånd där man hör hemma eller i kraft av att man skaffar rikligare med avkomma än det finns försörjning till som man tillåts breda ut sig på mera förtjäntas bekostnad, då går utvecklingen baklänges.

  Man kan inte ha en ordning där det lönar sig att göra fel och straffar sig att göra rätt. – Där belöningen för att vara flitig, fredlig, kompetent och medmänsklig, är att mista sitt livsrum till slöare, mera våldsbenägna, inkompetentare och brutalare folkslag med snabbare förökning.

  DET ÄR EN PERVERS ORDNING!

  Folkblandningsdriven är en mordbrännarpolitik.

  Gillad av 4 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Inser att detta är tvetydigt. Innebörden skulle ha varit: Spelar det någon roll varifrån någon kommer om han faktiskt är svensk?

    Assimilation är en nödvändig del av nationsbyggandet. Ingen nation föddes ur intet i fullgånget skick. Men med privilegierad och subsiduerad massimmigration sker assimilationen till något nytt och ännu främmande, som kanske inte ens är en nation. Eftersom målet är okänt är processen irrationell. Vad gör de här? Eddie är som sagt undantagen från denna fråga.

    Gillad av 4 personer

  • Hans Alin skriver:

   vi vet inte var Omar har sitt ursprung, men denna Omar har det säkert i Sverige, Den andra Omar om honom vet vi bara att han har två flygande mattor.

   Gillad av 1 person

  • Errol skriver:

   Gramick, är man likt dig oförmögen att skilja mellan ethnos och ethos så blir konsekvensen av din inbilska, menlösa kommentar ett etniskt rent Sverige; typ Dalarna, så som länet hyllades av Himmler som ett ariskt föredöme. Alternativet är att återvända till verkligheten och förespråka etiska och kulturella värden framför etnisk härkomst. Nu har Mohamed Omar en ”svensk” förälder, men det duger kanske inte för en rasbiolog som dig för att utfärda svenskt äkthetsintyg.

   Gilla

  • li br skriver:

   Ursprung är icke relevant om man vill vara med och bidra och leva i Sverige efter svenska regler.

   Vi har haft invandring sedan 1500 talet med valoner och sedan finnar, turkar, greker, jugoslaver, ester, polacker etc. Alla har jobbar och levt och anpassat sig i Sverige. Det har inte varit segregationsproblem eller integrationsproblem. Ingen sfi eller företräde på bostadsmarknaden. Vi behandlade dem som vuxna och de var vuxna och tog ett eget vuxenansvar över sig själva och sin familj.

   De senaste åren har det blivit kaos och problem pga invandringen. Vad är problemet? Vi har haft invandring i över 500 år och det har inte varit några problem alls.

   Är det fel på alla i Sverige eller på grupper som kommit som vägrar anpassa sig? vägrar utbilda sig? vägrar jobba? vägrar ta vuxenansvar?

   Gilla

 2. JL skriver:

  ”Londonbor vet att vår mångfald är vår största styrka”

  Liknande uttalanden upprepas, om och om igen. Är förhoppningen att det ska bli sant om man säger det tillräckligt ofta?

  Personligen är jag övertygad om att värderingshomogenitet, och INTE någon jävla mångfald, är den största styrka en familj, en stad och ett land kan ha. Att vara tolerant med andra kulturers intolerans och dysfunktionella beteenden är en gigantisk svaghet som leder till den egna kulturens undergång.

  Vi säger väl bye bye till större delen av Västeuropa? Kina, Japan och Östeuropa har en ljusare framtid. Förhoppningsvis även delar av USA och Australien.

  Gillad av 4 personer

 3. lenam skriver:

  Malmö är inte längre en svensk stad. Tur att man inte bor där. Det är ett ingemansland. Synd bara att det kostar oss andra mycket pengar att försörja skiten. Snart kommer några tröttna och bygga en mur runt. Som i Gaza. För den Svenska befolkningens trygghet. Hur många värdegrunder finns det i Malmö? För många.

  Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   Asylsvenskan, ibland benämnd Sydsvenskan, hade ju sin träffsäkra och pösiga slogan redan i mitten på 90-talet:

   ”Haur du sitt Malmö haur du sitt varden”

   Landsortshålan och arbetarstaden, ännu inte ansluten till kontinenten mer än genom färjorna och flygbåtarna, var ju rejält berikad redan då. Denna slogan sammanfattade det provinsiella med det insinuerat världsvana på ett humoristiskt och skånskt drygt vis.

   Ungefär vid den tiden började också sysselsättningsgraden och genomsnittsinkomsterna sjunka, och har fortsatt på den vägen. Från att ha legat över nationellt genomsnitt till att nu vara klart under. Flådiga byggnadsprojekt pågår medan bidragsberoendet och misären samtidigt utbreder sig. Utan tvekan en segregerad stad. Som antagligen varje större stad, ekonomiskt. Men i Malmös fall givetvis också kulturellt. Vad binder ihop ett samhälle? Bidrags- och omfördelningssystemet?

   Gilla

 4. Ingvor Sabina Le John skriver:

  Tredje attacken från immigranthuset denna sommar rakt emot, där det mest hänger lakan för fönstren:
  Jag kommer in i mitt sovrum, tänder, det är 23.00 på kvällen. Inser att jag måste kvällsvädra då det varit varmt och solen legat på under dagen. Går och och öppnar fönstret och lutar mig ut för att andas sval kvällsluft.
  Omedelbart kommer ett avgrundsdjupt vrål från huset rakt emot som jag lärt mig att känna igen de senaste åren. Dock utan ordet HORA denna gången.
  Jag har den hårda vägen lärt mig att kvinnor syns inte i fönster, på balkonger, sitter ute i trädgården och solar, skrattar högt offentligt, pratar med andra grannar som är män, går ut till puben 21 00 för att komma hem när puben stänger, sitter och skriver på datorn utomhus osv osv..

  Gilla

 5. nybake skriver:

  Mitt stabilaste och starkast kvarvarande intryck av London vid ett studiebesök 1968, förutom av de kända turistbegivenheterna var just att det var en väl utvecklad mångkulturell huvudstad, ett icke-engelskt befolkat väldigt jangserat territorium långt innan åsiktseliten börjat göra nedslag på internet. Men så ser ju många engelska städer ut idag, Manchester t ex.

  Gilla

 6. Bo Svensson skriver:

  Face recognition system blir allt bättre och man kan tänka sig en nära framtid, då folk som inte hör hemma här, ständigt blir påminda om det på sitt eget språk och tillfrågade när de tänker åka hem, alternativt skaffa ett jobb.

  Behövs också för att få den ordning att fungera väl, där alla avkrävs ekonomisk garant som villkor för full rörelsefrihet i det offentliga rummet.

  Gilla

 7. Claudia de Longueville skriver:

  Det är naturligtvis inte bara London som förändrats.
  Vid anblicken av de svenska städer, som undertecknad besökt efter 2015, så kan hon därstädes inte annat än konstatera detsamma som Cleese.
  Ingen alls kan missa, att den galna migrationspolitiken satt sina spår.

  De utifrån stora världen kommande och påstått gudabenådade skarorna är synbarligen här nu och dessas ”välsignelser” kan skådas och upplevas överallt.
  I stadskärnorna, i no go-zonerna, i skolan, på biblioteken och på alla andra upptänkliga ställen.
  Det var väl så vänstern ville lösa ”problemet” med det gamla kungadömets underskott på såväl arbetskraft som kultur.

  Stadskärnorna tycks ha genomgått en metamorfos, vars slutresultat lugnt kan beskrivas som beklämmande, för att inte säga deprimerande, eller snarare tröstlöst.
  I skolorna råder närmast krigsliknande tillstånd.
  Vad beträffar biblioteken, så skall ju dessa ”bidraga till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning samt främja litteraturens ställning”.
  Det tycks ledsamt nog, som om de importerade ”kulturberikarna” inte riktigt har fattat det.

  Jag minns hur stilla, rofyllt och idylliskt det var en gång i tiden på stadsdsbiblioteket i min hemstad.
  Så är det dock inte längre, och så kommer det heller inte att bli.

  Det är för bedrövligt, men planetens mest depraverade kulturer tycks ständigt utgöra ett hot mot västerlandet.
  När inte haspen är på, så ser de människomassor, hemmahörande i civilisationer, som inte har skapat någonting annat än terror, skräckvälden och eviga inbördeskrig tydligen sin chans.

  Efter att ha bidat sin tid, så har horderna väntat in ett gynnsamt tillfälle för att attackera.
  I de länder, där dumheten var som störst och vaksamheten som lägst hamnade de flesta av inkräktarna.
  Intränglingar från de sekunda samhällssystem, vars utveckling avstannade i en becksvart återvändsgränd.

  Vad beträffar Svea rike, så valde de objudna gästerna rätt tidpunkt.
  Just i det bestämda ögonblick då nationen styrdes av en sällsynt underhaltig, för att inte säga usel, regim.
  Det är för sorgligt, men slumpartade händelser kan få enorma följder.

  Sömngångaren vid styret kan vara den lapsus, som ledde till katastrof för den lilla folkspillran vid polcirkeln.
  Skadorna är stora och förskräckande, men man kan bara ha en förtröstan om att den ignoranta, tröga och enfaldiga tjomme, som kommit att drabba nationen inte blir den, som för gott beseglade dess öde.

  Gillad av 1 person

 8. Nils Dacke skriver:

  Manga vidriga kommentarer betraffande Omar. Varje person som kommer till Sverige, arbetar ar arlig, och gor ratt for sig ar valkommen. Fa personer har gjort lika mycket att halsa Sveriges kultur vid liv som Omar.

  Dessutom beundrar jag hans personliga mod I ett land som for var dag blir mer och mer som Syrien/Iraq.

  Nils Dacke

  Gilla

  • JL skriver:

   Håller med dig 110% om Omar.

   Han gör en enorm och orädd insats för att försöka bevara det som går av Sverige.

   Ser dock bara en vidrig kommentar. Hans Alin, såna trodde jag inte hängde på DGS.

   Hatten av till M Omar.

   Gilla

 9. Mikael Wennberg skriver:

  Jag residerar i Muteborg (Göteborg), och när jag möter 4 MENA-snubbar [Jag 50+ men, … f* w/ me and find out.]: En snabb blick. Hittills funkar det… wish me well.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.