Patrik Engellau: Rädslans regemente

Patrik Engellau

Ibland undrar jag om inte rätt många människor önskar att de egentligen vore träd. Träd är trygga. De sticker ned sina rötter i marken och suger sin näring utan uppenbar ansträngning. De bygger upp sina fibrer med godis i form av koldioxid som de hämtar från luften för att hjälpsamma människor har kört bil och flugit jetplan och av andra skäl bränt fossiler. Träd behöver inte oroa sig för något annat än den osannolika risken att stormen Gudrun kommer och tar dem. För det mesta blir de flera hundra år. Träd behöver inte vara rädda.

Människor är rädda, i varje fall många människor som jag träffar. Om de inte är anhängare till Gretakulten törs de inte säga vad de tror i klimatfrågan till sina döttrar eftersom döttrarna har blivit kollektivanslutna till kulten av sina skollärare. Andra är rädda att bli hållna för nazister om de skulle få för sig att av fosterlandskärlek hissa en svensk flagga en vacker vårdag.

Vad de riktigt oroar sig för vet jag inte. Kanske är det bara att de räds grannarnas ogillande mummel. Fast jag misstänker att deras ängslan har djupare psykologiska rötter. De fruktar att de själva egentligen är strukturella fascister och att det där med flaggan bara är ett första symtom ungefär som den första kittlingen i näsan förebådar en förkylning som kan övergå i lunginflammation och kanske något ännu värre.

Själv råkar jag då och då ut för personer som verkar ha ungefär samma uppfattningar som jag men sluter sig som musslor om det kommer folk med okända uppfattningar i närheten. Det är som om de misstänkte att var och varannan person var en sorts STASI-agent på spaning efter statens fiender. Den ene säger att det är väl inget fel på dig, Engellau, men jag kan inte skriva på din blogg eftersom det en gång fanns en rasistisk kommentar och jag kan inte riskera att hamna i dåligt sällskap. Den andre säger att han inte har fast anställning och att det därför vore alltför riskabelt för honom att synas i Engellaus närhet. Det är som om jag bar på en smittsam och skamlig sjukdom som måste hållas på tio stegs avstånd när andra ser på.

Detta föranleder två kommentarer från min sida.

För det första undrar jag om det verkligen är så farligt att säga vad man tycker. Trots allt är Sverige inte Östtyskland. Jag frågar mig om vår ängslan egentligen inte mer beror på att vi är skotträdda än att fienden skjuter särskilt skarpt. Föralldel, jag fick själv häromsistens ett mörsarskott av Dagens Nyheter men det var så felriktat att det gick jorden runt och träffade ledarskribenten i baken. I övrigt har jag inte råkat ut för annat än vänliga reaktioner efter fyra års dagligt och för några troligen störande bloggande (annat än, som sagt, några tjuvnyp från Dagens Nyheter).  De störda, om de finns, har inte hört av sig.

För det andra är jag optimist nog att förmoda att det tillfälligt bedövade medelklassiga och gråsossiga sunda förnuftet ganska snart kommer vakna ur sin törnrosasömn. Då kommer det att kännas skönt att veta att man aldrig blivit besatt av Gretakulten eller andra moderna PK-istiska villfarelser.

Jag är naiv nog att tro att hut till slut går hem. Eller rättare sagt: jag vill tro det.

70 reaktioner på ”Patrik Engellau: Rädslans regemente

 1. Fredrik Östman skriver:

  Socialism och liberalism är ett enkelt respektive ett hycklande sätt att hantera dödsångesten, äcklet inför den fria viljans nödvändiga följder. Rationellt beteende däremot måste övas, uppfostras och upprätthållas med disciplin och personlig integritet. Vi kallar det konservatism.

  Gillad av 14 personer

 2. Tomas skriver:

  Westerholm på Ledarsidorna.se, en sångare som uppträtt på SD möte, Lamotte mfl skulle nog inte hålla med om att det är riskfritt att säga emot vänstersörjan. Carl Bildt har ju dumförklarat en stor del av väljarkåren men har tack och lov nu större bekymmer när hustrun förlorat en stor del av sin inkomst. De som har makten och våra pengar är ett stort hot mot oliktänkande. Nu ylar den s.k. Justitieministern om Goebbels mm när SD i EU kampanjen raljant sänkt sig till statsministerns nivå

  Gillad av 14 personer

 3. Laggar skriver:

  Det är kanske förvånande att det som tidigare var en helt normal åsikt inte mera är godtagbar av den dominerande åsikten. Förr fanns det också åsikter som inte var godtagbara och som måste hållas lite i skymundan för att inte reta upp de makthavanden. Det är ett skifte i opinionsläget som skett och förvåningen är stor för de som tidigare hade normala åsikter, Nu har dessa åsikter betonats av de nya dominerande åsikterna som något farligt. Flaggan som vimpel vid husen har inte setts som något förargligt, men nu upplevs en sådan liten vimpel som uttryck för en extrem politisk åsikt. Vem vågar då flagga? Vem är det som färglägger i så grälla färger att man får krypa ”till korset”. Denna färgläggning har ingen annan funktion än att framhäva sin agenda och egentligen skaffa makt åt de sina genom att se fiender där de inte finns. Det är som om man behöver en bekräftelse på sin egen förträfflighet. Det är kanske något övergående, men de som styr medieflödet är aktivister för saken än kyliga observatörer, en del av maktapparaten. Därför behövs en motopinion, hur ruggigt det än är.

  Gillad av 2 personer

 4. larsbernhoff skriver:

  I dessa frågor är det enda rimliga att agera med en positiv grundsyn. Att ge upp finns inga skäl, möjligen dåliga exempel.
  Det är sociala medier som har förändrat spelplanen för åsiktsspridning. Det är naturligtvis på gott och ont. För de yngsta har Facebook (för) stort inflytande medan den äldre generationen inte nyttjar det i stor omfattning. För ett år sedan såg det utså här enligt Statens medieråd ”Nära hälften av Sveriges befolkning använder inte sociala medier över huvud taget. Användningen av sociala medier är kraftigt åldersrelaterad: 95 % av människor mellan 16 och 25 år använder sociala nätverk på internet, medan bara 38 % av 66–75-åringarna gör det”.
  För mig känns det som för många inte vågar stå upp för det som för stunden är en PK åsikt. Även den rädslan borde minska eftersom de senaste årens PK åsikter har visat sig vara något som behöver förändras. Vår statsminister var tvungen att byta ” bygger inga murar” till just det i migrationsfrågan. Metoo frågan löpte amok och även där börjar vi förstå att svåra och komplexa frågor kräver mer eftertanke innan vi kan ta slutgiltig ställning.
  Som 65+ har jag inga yrkesskäl att inte våga stå för mina åsikter. Snarare är jag störd över att så många väljer att skriva anonymt även här på DGS. Det borde vara första frågan, kan jag stå för min åsikt? Vem är jag rädd för? Jag bidrar till bättre kvalitet på debatten om jag står för min åsikt även officiellt. Jag hoppas och tror att det inte det ska vara nödvändigt att vänta till sin pension med det.

  Gillad av 1 person

  • Tomas skriver:

   Du kanske inte hört att vänsterslöddret, trolljägare, PK media mfl inte drar sig för att ge sig på anhöriga ifall man inte kommer åt den person man vill djävlas med? Jag har inga problem med att stå för mina åsikter men vill inte åsamka andra förföljelse.

   Gillad av 6 personer

  • Anonym skriver:

   Lars,

   Jag är rädd för att någon vänsterorganisation eller muslimer skall få för sig att förfölja min familj och försöka få mig att mista mitt jobb som jag just för tillfället inte har lust att söka ett nytt. Så VEM ÄR DU att sätta dig till doms över det?

   Jag har lust att sabla ner dina indoktrinerade inlägg nästan varenda gång du skriver men låter dig vara. Gör du samma sak. Världen är inte perfekt, och Sverige är ett sjukt land med folk som du som inte ens verkar förstå vad som är fel, trots att du läser här varje dag. Hela anledningen till att jag skriver här är ju just att vi är på mot ett totalitärt samhälle utan någon yttrandefrihet alls.

   Gillad av 1 person

 5. larsbernhoff skriver:

  Att undanhålla debatt i viktiga ämnen var den stora bristen hos de etablerade partierna i tex migrationsfrågan. Straffet för det håller de på att betala av nu när SD haft många år på sig som ofin underdog till framgång. Gretakulturen kan endast hanteras med kunskap och debatt. Hon har lyckats på ett fantastiskt sätt att bli en symbol. Det innebär inte att hon har lösningen på klimatproblemen. Där måste vi hämta kunskap och andra kompetenta infallsvinklar från tex Lennart Bengtsson för att klara debatten med ungdomar som enbart glorifierar Greta. För att debattera svåra frågor måste man ha kunskap. DGS har många kunniga skribenter för läsvärda snabbguider. De är lätta att hitta i efterhand.

  Gillad av 1 person

  • Aha skriver:

   Greta var ett s.k. marknadsfönster. Vilken flicka som helst eller pojke för all del som har Gretas framtoning skulle ha skapat motsvarande uppmärksamhet.
   På samma sätt finns det ett fönster för en Trump minus hans olater eller Italiens Salvini som går till storms mot media och PK-ismens misslyckanden.

   Rätt person med karisma, kunskap, bildning och ren bakgrund skulle sopa banan med PK-isterna som lever i sin förljugna värld.
   PK -isterna har inte verkligheten och förnuftet på sin sida. Det är en tung börda att bära.

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Med vilken politiker har du jämfört Trumps ”olater” och funnit dem värda att extra utpeka?

    Bara nyfiken. Jag kan inte på rak hand komma på mer än en handfull politiker med mindre allvarliga ”olater” än Donald Trump. Varför låter vi hela tiden bollen komma tillbaka till vår egen planhalva?

    Gillad av 3 personer

   • olle reimers skriver:

    Trump tar sig nu; bokstavligen med fara för eget och familjens liv, sig an den mäktigaste och mest djävulska kraft som jorden hittills har skådat: Deep State USA.

    Deep State USA grundar sig på ett elitistiskt tänkande som har tusenåriga rötter. Det har kunnat växa sig starkt som en följd av att USA hyser världens dominerande maktapparat.

    Deep State USA är inte ett nationellt fenomen. USA är en ung stat. Rötterna kan sökas på annat håll. Styrningen sköts av de globala eliterna som i den amerikanska maktapparaten ser möjligheten att förverkliga sin gamla dröm om ett världsimperium.

    Donald Trump tror på Amerika. Nationalstaten Amerika. Han är den enda nu levande person som på allvar tagit upp kampen med de globalfascitiska eliterna.

    Vi måste, med allt vi har, nu stödja Donald Trump i hans kamp.

    Gilla

 6. Christer L skriver:

  Jag har ibland undrat över mig själv, varför jag skriver bloggkommentarer under en signatur. Saken är nog att jag inte har koll på konsekvenserna om jag skrev mitt fullständiga namn. P E’s exempel från häromdagen är en sådan utveckling, och även Assarmo har idag en liknande problemställning. Jag tror att det här egentligen är rätt allvarligt och hindrar många och därtill sprider en delvis bekräftad delvis oklar osäkerhet vida omkring. Några använder blogg-sfären för att sprida förtal och angiveri och hot, ett slags politisk terror. Hur illa är detta? Tänk efter: vad skulle du helst vilja göra med en sådan person eller organisation? Och andra är väldigt avvisande till all form av kontroll, låt trollen hållas, ty vad kan man göra – censur? Här på DGS känner vi lätt igen dem som bryter mot den rätt så hövliga formen och uppriktigheten vi gör anspråk på. Men tendensen blir då lätt att sällskapet sluter sig och budskapet inte når ut. Inte vet jag…

  Gillad av 4 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Av Patriks och andras inlägg att döma läses DGS av många inom MSM. Så jag tror faktiskt vi når ut. Att sen få polletten att trilla ner hos dessa tar nog lite tid. Men blir de rånade eller får nån nära anhörig våldtagen så kanske…..

   Gillad av 6 personer

   • olle reimers skriver:

    Vi måste därför hylla Patriks mod och uthållighet i att vara ett hem för den fria och öppna debatt som Main Stream Media förvägrar oss!

    Gillad av 1 person

 7. Jari Norvanto skriver:

  Träden är såna däringa konservativa ‘somewheres’. De förefaller synnerliga talrika på landet. Och de frotterar sig med brunrötterna. Annat är det med flyghavrets och rostens ‘anywheres’.

  Gillad av 2 personer

 8. JL skriver:

  Riskfritt är det inte för de allra flesta. Även de som har sitt på det torra ekonomiskt kan ha starka personliga skäl att hålla käften.

  Jag blev själv ombedd av en affärspartner och tillika god vän att ligga lågt med mina åsikter. Dessa hade jag ventilerat i alla möjliga sammanhang en tid, och han höll i stort med mig..

  Ventilering äventyrade våra gemensamma intressen. Han hade rätt i att det fanns reella affärsmässiga risker för honom, och även mig, fast i avsevärt mindre omfattning. Jag blev mer tyst därefter även om jag fortfarande säger vad jag tycker i privata sammanhang. Verkar ifs ändå funka bättre än att tangentbordskriga. Den nytta jag eventuellt gjorde med att vara publik med mina åsikter var inte värd att sätta en god vän i skiten.

  En annan vän ventilerade sitt missnöje med migrationspolitiken publikt vid ett tillfället. Han är en publik figur. Det blev en mindre storm. Hans uttalande ställde till det för både honom och hans omgivning och han valde att självcensurera efter detta.

  Antar att det finns tusentals historier som våra?

  Lojaliteten gentemot familj/närstående går för de flesta långt före kampen för den geografiska ytan som utgör Sverige.

  En kamp jag tror sannolikt är körd då varken befolkningsutbytet eller hjärntvätten av etniska svenskar avstannat. Var också därför vi flyttade från soppan. Barnens framtid är prio. Att prioritera på annat sätt ser jag som otroligt idiotiskt även om att vissa tycker det är ”ädelt”. Bara tanken att t.ex. dottern skulle uppleva tonåren i multikulturella och hjärntvättade Sverige ger mig mardrömmar.

  Gillad av 8 personer

 9. Dandersan skriver:

  Vi har varit naiva nu tycker vi som SD.
  SD som har en brun bakgrund.
  Vi har haft en brun bakgrund-men inte så sent som SD hade det.
  Då var vi röda och ville värna Sovjet från sammanfall och motarbetade Baltiska staternas frigörelse.
  Men när Krim invaderades, eller när de soldater som redan var stationerade där tog över Krim-då värnar vi Ukrainas rätt till frigörelse. En rätt som de fick stöd av USA att skaffa sig.
  Ryssland skall inte blanda sig i andra länders politik
  Vi är goda sossar allihopa! Våta fingrets politik är vår politik!

  Gillad av 4 personer

 10. Min strand skriver:

  Igår skrev Leion om att om någon gjort för 30 år sedan vad Paludan gör idag så hade vi inte haft sådana problem med islam som vi nu har. Jag noterade då att någon faktiskt gjorde det, och fick en fatwa över sig, och det styrande skiktet i Europa reagerade med en samfälld axelryckning och med att fortsätta sitt muslimska invandringsprojekt. Varför såg inte alla det som jag såg, jag såg ett svampmoln, fatwan var som en 100 megatons vätebomb mitt i Europa. Fast det var ju inte bara jag som såg, alla såg det, och blev tysta. Där och då bevisades att fredlig samexistens med islam var omöjlig, antingen ändrar sig islam, något denna politiska religion inte gjort på 1400 år, eller så kommer islam att gradvis få mer inflytande i Europa, men att ta död på yttrandefriheten det kunde man göra med fjärrkontroll från Iran, själva fundamentet för civilisationen i väst, 2500år gammal, det fria utbytet av tankar, dog för 30 år sedan, eftersom våra politiker inte försvarade den, utan tvärt om, förrådde vår civilisation.

  Nå, precis samma sak hände i Sverige, ”hut går till slut hem” skriver Patrik. Jag undrar vad han menar med ”till slut” för inte började väl kritiken mot allt detta med DGS? Nej, istället så hände precis samma sak med SD som med Salman Rushdie, de satte fingret på precis det som var fel, och hela etablissemanget svartmålade dem, men SD hade ju precis rätt, Sveriges kultur FINNS, den ÄR viktig och invandringen kommer att ta död på Sverige. De hade precis rätt från början, men ett samfällt och indoktrinerat Sverige fick sig till livs en fullständig vrångbild. Så SD har försökt med HUT ganska länge, när skall det gå HEM menar Patrik? De styrande i Sverige lät sig inte ruckas en millimeter av SD utan tog istället ytterligare steg mot ett storebrorssamhälle och fortsatte invandringen, med ett större och större inslag av muslimer. Se swebbtvs inslag om SDs historia, eller köp Klarströms bok, mycket instruktivt för de, som jag själv, som var indoktrinerad och endast visste det man fick sig till livs genom lögnmedia och Aktuellt.

  Ditt hut må vara mer välformulerat än SDs, men SD har sagt exakt det du säger mycket länge Patrik. Ingen dialog sker ju överhuvudtaget mellan dissidenter och makten, på vilket sätt går hut hem? Utan yttrandefrihet ingen dialog, fatwan bevisade att vi inte har någon egentlig frihet och demokrati i Europa, för om våra ledare inte ens försvarar vår rätt att diskutera och kritisera, ja det visar väl att de inte är så intresserade av dialog? Idag pågår den politiska dialogen FORTFARANDE på 1984-nivå, storebror basunerar ut att SD är nazister, precis som in de gamla Aktuellt-reportagen från 90-talet och dissidenter, SD, klistrar upp banderoller i tunnelbanan, det skall gälla för Forum Romanum i Sverige. Nej Patrik, vi är förpassade till Aldous Huxleys ö för fritänkare.

  Vi har ingen yttrandefrihet och ingen dialog. Sverige är ett vidrigt land.

  Gillad av 12 personer

 11. Östrahult skriver:

  Det är ett annat klimat, så upplever jag det. Man kan inte längre tala fritt i sociala sammanhang eftersom man måste passa sig för avlyssning. Det gäller inte minst i förhållande till yngre och medelålders människor. Vad det beror på? Två huvudsakliga förklaringar tror jag:

  • En väldig likriktning i skolor, på arbetsplatser osv
  • Sociala medier

  Gillad av 3 personer

  • Tobbe Nilsson skriver:

   För att precis som alltid genom tiderna har de gamla en rätt förlegad syn på världen, och en förlegad förhållning till vetenskapen. De unga växer upp med internet, hela världens kunskap vid deras fingrar, och lär sig om saker som klimatförändringar på egen hand istället för att, som äldre, se ett program på TV med otroligt sammanfattad vetenskap, som man antingen accepterar eller förnekar.

   Sen att det inte själva verket inte går att förneka på ett hederligt plan, det är något äldre inte tycks känna till. https://climate.nasa.gov/evidence/

   Gilla

   • Björn skriver:

    Som jag skrivit tidigare, vilken nu vuxen anser att de var klokare, smartare och visste mer som ungdom?! Jag har fått uppfattningen att dagens ungdom visserligen är snabba på internet, men sinnet för proportioner, rimlighet och förmågan att genomskåda dolda agendor, inte är fullt lika utvecklat! De är därför (oftast) lätta byten för manipulation, har det visat sig! Sen har ju vi ”äldre” OCKSÅ tillgång till internet……

    Gillad av 1 person

   • Ms skriver:

    Du är inte forskare förstår jag, så då vet du inte att så här uttrycker man sig inte inom forskningen:

    The heat-trapping nature of carbon dioxide and other gases was demonstrated in the mid-19th century.2 Their ability to affect the transfer of infrared energy through the atmosphere is the scientific basis of many instruments flown by NASA. There is no question that increased levels of greenhouse gases must cause the Earth to warm in response.

    Hela sidan du referar till är full av sådana halvsanningar och glidningar för att övertyga en lättlurad allmänhet. Du lägger märke till att de inte kvantifierar sambandet mellan CO2 och uppvärmningen, ATT infrarött ljus kan absorberas vid vissa våglängder säger lite om hur mycket av uppvärmningen som kommer från denna effekt. Där de refererar till att jorden svarat på ändrade nivåer av CO2 så är det ju en lögn rakt av, det är välkänt att grafen Al Gore visade är lögn, FÖRST steg temperaturen pga solen, SEDAN steg CO2 nivån. Professor Nir Svaviv och professor Svensmark har visat varför, det är solen som fluktuerar och solvinden styr den kosmiska strålningen som i sin tur styr molnbildningen som styr temperaturen, du vet hur det känns när solen går i moln?

    Jag är faktiskt lätt chockad över NASA tafflighet och uppenbara indoktrinering riktad åt de som saknar vetenskaplig träning. Sidan uppnår rakt motsatt syft för en med ett modikum av vetenskaplig träning.

    Fast allt detta kvittar, för vad vill du göra åt det? Avrätta alla kineser och afrikaner? Du sitter ju själv och slösar ström när du skriver detta. Klimathysteriker är hycklare och utopister, fast mest av allt så är de lättstyrda marionetter för makten, makten säger vad de skall tro på och vips så gör de det. Det hela kokar ner till att andra skall stänga av sin dator så att du kan ha din på. Helt vanligt diktatur och socialism med andra ord.

    Tror du Greta kan se CO2?

    Gillad av 6 personer

   • Benjamin Dhover skriver:

    Du får det att låta som svart/vitt. Antingen stämmer man in i Gretas hyllningskör och sjunger den globala diktaturens lov ”för allas bästa”, eller så häller man motorolja i avloppet och eldar gamla bildäck varje fredag bara för visa hur ”klimatförnekande” man är.

    Bara unga tror att världen är såpass enkel. Ju äldre man blir, desto mer inser man att världen består av gråtoner. Detta gör det fullt möjligt att både acceptera att klimatet sannolikt förändras, men knappast såpass mycket att det föranleder panikåtgärder.

    Gillad av 1 person

   • Tobbe Nilsson skriver:

    Det är däremot lika svartvitt för de som är ”emot” klimatförändringar eller hur man nu ska definiera dem. Några tips? ”Klimatrealister”? 😉

    Bara bland kommentarerna här verkar det råda 100% konsensus om att ”allt sånt där bara är överdrifter”. Om inte det är svartvitt, vad är det?

    Gilla

   • cmmk10 skriver:

    @MS

    ”FÖRST steg temperaturen pga solen,”

    I Forskning & Framsteg, nr 1 – 2019, s 8, påstås det att solens intensitet skulle sakna betydelse i jämförelse med CO2-halten.

    Måste säga att jag häpnade, för en lekman förefaller det ganska sannolikt att denna enorma energikälla har kapacitet att påverka oss rejält.

    Gillad av 1 person

   • Tobbe Nilsson skriver:

    Påverka, ja. Men höja temperaturen snabbare än något annat vi känner till, genom all vår forskning? Då behövs en förklaring. Den förklaringen är redan bevisat att vara ”oss”. Våra utsläpp. Se NASAs hemsida: https://climate.nasa.gov/evidence/

    Gilla

   • Ms skriver:

    Hej Tobbe,

    Som jag noterade så saknar du basal vetenskaplig grundträning, CO2 molekyler kan absorbera ljus av vissa våglängder som du lätt kan slå upp och det skrev jag, men HUR STOR denna effekt är i atmosfären är det ingen som har visat, det man kan se däremot är ett tydligt samband mellan havens temperatur och solens intensitet över både korta och långa tidsrymder, och detta samband visar att effekten av CO2 är mycket liten.

    Det lustiga är, varför tror så många att de kan diskutera detta, jag är vetenskapligt skolad amatör, så kan åtminstone sätta mig in i argumenten, men du? Inte sitter du väl och har åsikter om det optimala neutronflödet i kärnreaktorer eller hur man behandlar alzheimers bäst? Varför inte? Jo, för att din åsikt i frågan är irrelevant för du vet inte ett skit om det. Enda anledningen till att jag debatterar det är för att du vill ändra mitt liv, i slutändan så klart klämma mig på mer skatt, baserat på din hysteri. Ursäkta de hårda orden men ägna dig åt något du förstår.

    @cmkk10, ja jag brukar titta i F&F på vår lokala kinesrestaurang och har noterat att de är klimathysteriker. Man underminerar ju fullständigt sin trovärdighet på detta vis. Det är ju så förbannat dumt att hävda att solens intensitet skulle sakna betydelse, all vår värme och energi kommer ju därifrån, utom kärnkraft och geotermisk värme.

    Lögnerna blir allt mer desperata.

    Gillad av 2 personer

   • Tobbe Nilsson skriver:

    Det är ett vanligt knep bland ”er” att påstå att vi vanliga dödliga inte ”kan” lära oss om klimatet, men ditt inlägg blir lätt komiskt när du ändå hävdar att du både 1: Vet bättre än mig, och 2: Vet bättre än vetenskapen, istället för att vara konsekvent och säga ”Jag vet inget”, vilket du såklart inte gör. 😉

    Det finns gott om bevis: https://climate.nasa.gov/evidence/

    Gilla

   • A skriver:

    Ja äldre har ju alltid saknat erfarehet REE Nilsson betalt troll.. Det är alltså bara att tjata om oväsentligheter och låtsas att det är relevant, så får man stålars? Det är ju perfekt! Man blir ju sugen själv, vad kan man dra in REE?

    Mvh A

    Gilla

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Eftersom du kan det här, så kan du väl upplysa om vad planetens normala medeltemperatur är?

    Sedan är det komiskt hur du avslöjar dig: e enda gånger en kommentar från ”Tobbe Nilsson” dyker upp är om ordet ”klimat” förekommit. Östrahults bruk av ordet handlar inte om det klimat som du pratar om, utan om dialog- och debattklimat.

    Säg mig, menar du verkligen att politiker som i princip saknar utbildning i relevanta vetenskaper och kunskapsområden, är kompetenta att bedöma frågor om hur klimatet fungerar?

    Vi pratar ju här om människor som inte ens kan förstå att har man ett system byggt för upp till mängden X personer, med en viss ökning av X per år, så slits sagda system rejält mycket snabbare och belastas hårdare om ökningen av X mångfaldigas utan motsvarande kapacitetsökning, ökning av underhåll och så vidare.

    Men klimatet begriper de tydligen.

    Förresten ”Tobbe”: hur många kärnvapendetonationer krävs för atomvinter? (Gissa, så skall jag förklara varför frågan är relevant till klimatet. Ledtråd: atomvinter förkunnades som vetenskaplig sanning in på åttiotalet i händelse av även begränsat kärnvapenkrig.)

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gilla

   • Tobbe Nilsson skriver:

    Att ställa ”knepiga frågor” är också ett knep ”er” sida brukar ta till sig för att framstå som duktiga. 🙂 Jag kan också! *host host* ”Rikard, om du som lärare kan så jäkla mycket,, berätta för mig varför CO2-halten under den pliocena eran kunde vara tiotals gånger större än i modern tid, utan att ”steka” planeten?”

    Gilla

 12. Linden skriver:

  Redan som ung man förstod jag att svenskarna överlag är konflikträdda månniskor.
  Har själv alltid på gott och ont, haft lätt för att komma i konflikt med vissa chefer och myndighetspersoner, upptäckte tidigt att tar man strid för en sak står man ensam på barrikaden och får sköta bataljen själv. Vilket jag i och för sig aldrig haft några problem med.
  Och som så många andra med samma läggning så blev man egen företagare.

  Heder åt Engellau m fl som idogt står upp för Sverige och svenskarna.

  Gillad av 9 personer

 13. Elisabeth skriver:

  Patrik, ditt och Bitte Assarmos och Richard Sörmans inlägg idag berör samma sak, rädslan för att stå utanför gruppen och konsekvenserna för en dissident. Så vilket samhälle i det förgångna liknar dagens Sverige ?…….
  Johan Westerholm skriver att vi lever i folkdomstolarnas tid. Sverige har genomgått flera förföljelse-utrensningsperioder de senare åren. Migrationsöverenskommelserna 2011 och 2015 ledde till förföljelse och åsiktsförtryck, gymnasieamnestin likaså, och så fick vi Metoo-dreven och nu klimathysterin. De som ställde/ställer enkla kontrollfrågor om följderna fick/får räkna med konsekvenser. Många har fått dingla i virtuella lyktstolpar.
  https://ledarsidorna.se/2019/05/i-folkdomstolarnas-tid/

  Gillad av 7 personer

 14. Claudia de Longueville skriver:

  Hur sjukt är Svea rike, Patrik?
  Hur gick det till när det lilla landet med det strävsamma och hårt arbetande folket drabbades av ohälsa?
  Att Sverige så oerhört snabbt råkade in i ett tillstånd, där stora delar av befolkningen känner olust, förtvivlan och missmod.
  Vad var det, som hände med den lilla folkspillran vid polcirkeln?

  Vilken var orsaken till att staten gick in i en process, där problemen bara växte och blev alltmer ohanterliga?
  Att man hamnade i ett läge där svårigheterna skenade och till slut blev så stora att statsmaskineriet började urarta och förfalla?

  Varför i hela friden har just Svea rike drabbats så hårt av den politiska korrekthetens fasansfulla farsot?
  En hemsökelse, vars otäcka följder närmast är att likna vid medeltidens böldpest.
  En landskatastrof, vars yttersta konsekvens förefaller vara ett folkutbyte, som kan komma att transformera det gamla kungadömet till ett Nordens Särkland.

  Gillad av 8 personer

  • brrr skriver:

   Studera gärna beteendet hos en drogmissbrukare, och tänk dig att många sådana går samman i en fanatisk sekt som till varje pris vill fortsätta sitt missbruk och dessutom dra med sig alla andra för att normalisera beteendet och slippa kritik.

   Gillad av 9 personer

   • Björn skriver:

    Och sammanhållningen inom sekten är stark, gentemot den ”vuxna och förståndiga” världen utanför som inte vill haka på….

    Gillad av 2 personer

 15. Evert Gummesson skriver:

  Jag tillhör de som blivit mycket försiktiga, kanske fel, jag vet inte. Som emeritus professor sedan länge kan ingen egentigen komma åt mig, jag har ju ingen chef och inga officella arbetskamrater längre som kan hindra mig, sänka min lön etc. Har i den akademiska världen sett att de som sagt sannigen om någon överordnads lögner eller intrigspel fått fryst lön och/eller fått anmärkningar för att de gör ett dåligt jobb, medan jag uppfattade dem som kompetenta. Några drivs bort, några är skarpa och lyckas ta sig förbi sina vedersakare. Ett par fall är tragiska dock.
  Inom varje akademiskt område finns spänningar som kanske delvis är nödvändiga. Men vad jag sett är det inte ovanligt att svaga akademiker försöker höja sin relativa status, inte genom att bli bättre, utan genom att tala illa om den bättre motståndaren. Här har jag dock varit modigare och drivit min linje. Jag fann att man måste göra det man anser är rätt (läs Jordan Petersen på den här punkten), och att det också finns möjligheter att göra kringående rörelser (jag har ett minne av krigets tekniker från lumpen). Jag tar därför gärna akademiska utmaningar fortfarande genom att publicera mig internationellt. Men det finns åskilliga supernarsicister bland de professorer i världen som anser att de äger ett område och har lyckats bli akademiska kändisar. I flera fall har de stulit från andra eller ignorerar vad andra gör eller gör patetiska försök att baktala andra.
  Slutligen vill jag invända mot den ständiga användingen av ordet ”kultur”, t ex Greta-kulturen som Patrik talar om. Det talas också om drogkulturen, kulturen bland brottslingar etc. Att med en PR-byrå och föräldrar lära ett autistiskt barn att sprida ett budskap om klimatet som troligen är helt osant och där den som sprider det inte har någon som helst förmåga att bedöma sanningshalten och dessutom uppmana barn att skolka, ser jag inte som kultur, det är destruktivt. Tänk att få en ”världstjärna” att stå och säga i FN att barn ska skolka! Som outvecklat skolbarn och ibland trött på skolan skulle jag nog också gillat denna legitimering.
  Jag lärde mig vad kultur egentligen betyder på 50-talet när jag liftade genom Tyskland och vandrade på en landsväg i hopp om att någon av de sällsynta bilarna i efterkrigstiden skulle stanna och låta mig följa med. På en åker jag gick förbi stod skylten ”Es ist verboten die Kultur zu betreten”. Jag förstod det inte men slog sedan upp ”Kultur” i mitt tyska lexikon och fann då att det betydde ”odling och bildning”. Något positivt alltså, inte att man ljuger, sprider oklara rykten, skolkar, trakasserar andra, mobbar (som t ex vår statsminister). För mig har ordet kultur sedan dess alltid blivit förknippat med något positivt.

  Gillad av 14 personer

 16. Göran Holmström skriver:

  Niccolo Machiavelli, med Fursten prickade det hela bra rätt många hundra år innan vi drabbades.
  En furste måste synas god, sträng men god, den egna staten måste verka mer god än andras.
  Stränga straff samt små belöningar som inte kostar något, gagnar fursten.
  Nu är dessa fraser fritt tagna ur minnet, så orden kan avvika en del, men inte innehållet.
  Och ja Sveriges myndigheter och svansen pressen har lyckats bra, den totala magknorren har infunnit sig. Knappt någon törs tänka utanför boxen utan att bli knäsvag och känna hur slutmuskeln krampar i förtvivlan.
  Därför protesterar så få, dom flesta går med ångest och knyter näven i fickan. Trösten är halvnya bilen, eller nypa grannfrun på tuttarna när hennes gubbe somnat med en snaps för mycket innanför västen till melodifestivalen. Dom riktigt modiga vågar sig ut ur grottan för att fiska med rätt sorts spö och drag,”Fiske och Vatten” den tidningen visar vägen. Eller så Cyklar man frenetiskt, även där finns det forum och tidningar så att man gör rätt.
  Kvar finns vi den lilla grupp dissidenter, som faktiskt säger att saker är rejält galna, att vi får hållas beror på att vi är spridda och alldeles för få.
  Lovar att skulle vi växa och få tillräckligt med,”Makt”, så står Expo, AFA, Robban och hela drevet redo att jaga oss med blåslampa. Mig kommer man rulla upp reportage om vilken elak tjuv jag var för över 20 år sedan, alla har skit i bagaget och det kommer vädras och vändas på in i absurdum,
  till det vinklas så att varenda myndighet känner sig manad att punktmarkera samtliga som nämns i press och media.
  Där Patrik har du det tysta utpressnings argumentet som samhälls apparaten hotar alla rädda med.
  Men jag är inte rädd, ta allt jag äger, gör vad ni vill.

  Gillad av 8 personer

 17. Göran Holmström skriver:

  Forts, egentligen bör dom frukta oss, så länge jag har mitt garage och min öl, så håller jag mig på mattan!
  Förstör det för mig, så behöver jag endast en cykel och ett tält, sedan kan kriget enligt clausewitz börja.
  Och spåra en dedikerad man utan telefon eller tillgångar i ett avlångt land är omöjligt.
  Mat då funderar en ängslig själ över, Ja varje Mc-Donalds soptunna är en guldgruva
  Max innebär lyxmåltid, ja ni fattar mat finns överallt. så mätt och varm är enkelt, till det så 24 timmar att jävlas på. Säger det igen, PK ska frukta oss, inte tvärtom.
  Och skulle man åka dit så väntar en varm cell med böcker och tro och allergi anpassad mat, med rätt läkare så innebär det ox-file varje dag, till det ett varmt trevligt gym att bygga upp sig på.
  Nej staten ni har målat in er i hörnet, var jävligt tacksamma att Svensson än så länge är rädd för er.
  För när dom inser att dom är både blåsta och har absolut inget att frukta! Då har ni allt att frukta!

  Gillad av 3 personer

  • Min strand skriver:

   Mycket bra Göran, men det år precis detta vi måste förstå, när du skriver att det är ditt garage och din öl de inte får röra, då blir det JUST DET som blir deras mål. De kommer inte att låta någonting vara, för de drivs inte av att bygga, utan av att förstöra, de har byggt ett system där de belönar varandra efter hur mycket de kan förstöra och förslava, bensinskatt, klimat, migration, islam, våldtäkter, ingen diesel, nätförföljelse, Akilov och IS, osv osv, allt är designat för att göra vårt liv miserabelt, det är själva syftet. De vill ha det så här, de kommer inte att sluta ens när de tar ditt garage och din öl.

   Patrik hoppas att de skall lyssna, det gör inte jag, DEN ENDA demokratiska mekanismen som finns kvar (kanske) det är att de mister sina jobb, och med de menar jag 7-klövern, även om SD nu också lockas av EUs pengar (dvs våra surt förvärvade). Fungerar inte det, ja då syns vi kanske runt lägerelden, verkar kul iallafall. Jag tar mer några Tuborg, inte ens nöjet att få smuggla på min kusins speedboat finns kvar…

   Gillad av 8 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Men just det dom inte hajar, är att alla har ett gränsläge på när nog är nog.
    Och ett par tusen jägareutbildade soldater, som är snälla och timida. Kan ställa till med mer elände än dom kan föreställa sig,
    En dedikerad människa utan bindningar kan göra precis vad som helst, omöjlig att stoppa, då ingen kan förutse dennes planer och tänk. Is är en fjärt i rymden jämfört med en välutbildad snäll garage mes som helst bara vill vara ifred och bygga, och nej jag är inte unik, det finns dom som får mig att framstå som en fis i rymden med.
    Just att dom styrande kalkylerar med att vi tiger in i absurdum. Är det dom kommer falla på. Det räcker med en som jävlas och kör subversiv krigföring, och det går att göra utan våld mot personer.
    Tillräckligt stora dåd ger stora rubriker, och till slut kommer omvärlden syna det sjuka som drabbat landet. Det och att flera kommer haka på, när massan är kritisk.
    Nu sitter jag inte och planerar dåd, tro inte det. Men mitt garage är heligt, som koranen för vissa 🙂
    Ps Lägereld och lite öl vore mycket trevligt, A skulle nog gilla det med, och några till.

    Gillad av 2 personer

  • Ms skriver:

   Denne Johan Karlson som skriver på DGS illustrerar perfekt min poäng, det är sadism som är kärnan hos de som styr oss idag, de drivs av sadism. Reinfeldts brinnande julgranar, öppna hjärtan och Lööfs 30 miljoner, vad är det om inte sadism? De är sadister, detta är deras innersta drivkraft.

   Gillad av 8 personer

   • A skriver:

    Jag har ju för länge sen skrivit att han njuter av detta Dnam, men ingen har verkat förstå vad jag menat. 🙂 Jag VET att han njuter, jag har alltid kännt sådant instinktivt, redan när jag var liten. Det är vidriga människor vi har att göra med.

    Mvh A

    Gillad av 1 person

  • A skriver:

   Det ligger nåt i detta Göran, och en helt paj ekonomi skulle kunna leda dit. Som det är nu har de flesta nåt att förlora. Även om de nog överskattar sina tillgångar ganska kraftigt.

   Mvh A

   Gillad av 1 person

 18. brrr skriver:

  Jag är hellre människa än träd, men liksom trädet behöver jag mer än blott näring och koldioxid för att leva. Bl.a. vatten och solsken. Och jag fruktar inte blott Gudrun, utan även människor med mördande vapen och en del annat.

  Gillad av 1 person

 19. Aha skriver:

  Vänstern och PK-isterna håller emot. Deras livsluft är ju att varna för vargen. Själva står de för en misslyckad invandringspolitik och annat smått och gott såsom flumskolan. Den minnesgode kanske minns Maciek Dobzrinskys krönikor här på DGS där han bl.a. redogjorde för hur konsekvent det kommunistiska partiet i Polen svartmålade väst. Kommunisterna hade heller väldigt lite att komma med. Men visst är det på gång en uppluckring och tillnyktring, främst inom de borgerliga leden. Men eftersom man i ett decennium gått all in på hur förskräckliga SD är går det långsamt – invandringen är fortsatt alldeles för hög.

  Den eventuella islossning som kommer är alldeles för sen. Efter islossningen behöver folk dessutom komma till insikt om behovet av korrigerande insatser, det räcker inte bara med att minska invandringen.

  Det mångkulturella Sverige måste t.ex. upphöra då mångkultur med Islam i täten näppeligen är en framgångsfaktor.

  Gillad av 5 personer

 20. Thomas Rönnberg skriver:

  Om jag vore träd skulle jag vara jätterädd. Miljontals blir nämligen fällda varje år av oss människor. Inget liv är tryggt. Det är världens gång. Vi människor är förmodligen en av de tryggaste organismerna på den här planeten. Det skulle emellertid vara bättre om vi samarbetade mer. Det tycks dessvärre som att polariseringen ökar och därmed risken för konflikter och krig, men jag skulle ändå inte vilja vara ett träd. Inge kul att bli avverkad…

  Gillad av 1 person

 21. M skriver:

  Risk dvs risk för negativt utfall – sannolikheten är kanske låg med möjliga konsekvenser stora beroende på vem man är. Man måste ju ha med människors dumhet i ekvationen. Minns en notering i en journal där läkaren konstaterat att jag inte trivdes i staden pga för många invandrare! Vad hade det med något att göra? (Hon var invandrare). Förbannad tog jag upp det med en annan läkare (invandrare), som konstaterade att själv bodde han i ett svensk område och var med säkerhet betydligt mer fördomsfull och restriktiv än jag!

  Det här är det, vad jag förstår, oerhörda med politikers och ledarskribenters ljugande och fördömande av olika företeelser t.ex. Löfvens retorik om högerpopulism och extremism. Han avser ju att påverka de dumma människorna och den vägen sprider han och skapar risker i samhället. Motsvarande gjorde Rheinfeld, men då handlade det om alla bidragstagare som var arbetsskygga. Advokatsamfundet gör något liknande i sina bedömningar av samhället. Arbetsförmedlingens chef liknande åt andra hållet. Man ljuger kort och gott och man skapar en falsk förståelse av hur världen fungerar. Dessa dumma människor finns på de mest framskjutna positioner, inom ekonomi och näringsliv, på höga poster, som inte visar på bredd i förståelse utanför den egna bubblan.

  Läste om Kina, hur lagstiftningen går förbi om politiken så vill, om makten så tycker. Det fungerar ändå och det är inte ett land tyst på proteser eller på diskussion om olika företeelser, det finns ett område där man är släpphänt, där det finns ett utrymme, men gå förbi det eller om ordningen hotas, då slår makten till. Metoo är ju ett lysande exempel på hur folkdomstolen, massmedia, driver människor, anti-rasismen liknande. Media sköter inte sitt uppdrag. Politikerna vill ha ordning i samhället.

  Gillad av 2 personer

  • Min strand skriver:

   Vi är oeniga om mycket men här lider jag med dig, fy fan. Jag har också varit nära att nämna invandring och politik hos läkare men lyckats hålla mig så samtalet kom över på vitaminbrist och liknande. Jävla inkompetenta läkare och vårdcentralsystemet är som designat för att man skall falla igenom. Jag har iallafall i dessa fall haft svenska läkare. Ut i solen och naturen hjälper.

   Gillad av 3 personer

   • Loke skriver:

    Sveriges miljardärer och tillika företagsägare följer inte sina egna uppförandekoder rörande politiskt engagemang utan låter företagsledningar och HR-ansvariga genomföra förföljensen av dissidenter. Hade det funnits en genuin vilja att bekämpa omvandlingen av Sverige hade sveriges 100 rikaste personer med lätthet neutraliserat politikerklassen och rensat ut pk-sympatisörer från de högre positionerna inom sina företag. Att kapitalägare som inte kan sättas åt ekonomiskt istället aktivt i sina företag stödjer repressionen visar på symbiosen mellan politikerklassen och kapitalägare.

    Gilla

 22. Magnus Ström skriver:

  Jag har inga som helst problem med att använda Facebook som inlogg och skriva inlägg under eget namn. Jag utmanar pöbeln till vänstermänniskor av den karaktär som har kontaktat Bitte Assarmo att göra detsamma mot mig så får vi se om jag blir lämnad i fred,

  Gillad av 1 person

 23. Lena B skriver:

  Människor blir ”jagade” på nätet av grupperingar som Näthatsgranskaren, jagärhär och liknande. Officiellt ska dessa vara opolitiska, men de är inte det. Ger en DDR-känsla.

  Sedan är det förstås också så att MSM är ovana vid att människor numera kan ge svar på tal. Tidigare var ända möjligheten att skriva insändare som skulle godkännas av en redaktion.

  Gillad av 3 personer

  • Markus81Nille skriver:

   NHG, Näthatsgranskaren, får dessutom skattemedel. Pengar som borde gått till kärnverksamhet istället för att hota och jaga oppositionella. Hur jagärhär finansieras vet jag inte, men det är dock känt att båda grundarna av dessa verksamheter kan ha det som heltidssyssla. Dennert kallar sig journalist, vilket förmodligen appellerar till riktiga journalister. Hennes make arbetar på SvT, nåt med sociala medier.

   Ja, insändare… det finns väl t o m fortfarande? Värt att notera är hur liten del av en tidning en insändarsida är jämfört med hur människor nu kan uttrycka sig fritt – nåja – på internetforum m.m. Klart att det är irriterande för de som tidigare haft monopol. Och MSM-jobb hotas. SvT driver dock igenom tvångsfinansiering, fast tittarskarorna viker.

   Det hela handlar om arbetstillfällen för journalister som hotas, förutom yttrandefriheten i sig. Liknar det inte en hel del tidigare tid; när boktryckarkonsten kom och man försökte censurera och förbjuda allt utom godkända skrifter?

   Gillad av 2 personer

 24. janroostal skriver:

  Patrik, som jag alltid har sagt, Du är ett geni, med en sällan skådad underbar och träffsäker formuleringskonst. Ofta är det som, att Du sätter ord på något som jag intuitivt vet är sant, men inte lyckats formulera som en tanke i mitt sinne. Jag är heller inte rädd för den godhetsfascistiska PK-nomenklaturan!!

  Gillad av 4 personer

 25. UlfH skriver:

  Eftersom det inte existerar någon seriös diskussion eller yttrandefrihet i våra medier om verkligheten fakta, så är det självklart att människor tystnar, såvida det inte handlar om fotboll.
  Att ha en egen åsikt om vad som sker i verkligheten är inte riskfritt. Därför är människor tysta i politiska frågor. De är hänvisade till all så kallade underhållning som medierna bjuder på. Även den mest allvarliga händelse gör de om till ofta sentimental underhållning.

  Gillad av 1 person

 26. Tiger utan skog skriver:

  Lars Bernhoff kritiserar oss som skriver anonymity pa DGS insandarspalt. Har ar verkligheten.

  Vi har ett ovanligt efternamn

  En son (HR chef pa ett stort bolag) sager mig ”Pappa, jag forlorar mitt jobb om du striver (kritiskt) om invandrarfragor.

  En andra son (”Vanster”), ar helt emot mig I invandrarfragor, men anfor dessutom problem pa jobbet om jag skriver.

  Ett barnbarn, egenforetagare, anfor ocksa jobbproblem om mitt namn syns i spalterna rorande invandring och narliggeande fragor.

  Tiger utan Skog

  Gillad av 3 personer

  • Bertil L skriver:

   Det kan vara bra att LÄSA anonyma skribenter också. En blir tvungen att mer se till det skrivna än avsändaren. En kan inte lika lätt avfärda skribenten med att den personen är den och den och en ska inte uppmärksamma den personen. Anonymitet kan såtillvida befria både sändare och mottagare av det skrivna budskapet.och: Är en inte professionell skribent som vill göra sig en åsiktskarriär utan yrkesverksam i annat område är anonymitet en gudagåva.

   Gillad av 2 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Klart du ska få vara anonym. Jag här skuldfri på kåken och min lilla familj och vänner vet exakt var jag står, så för mig så kostar det inget. Men sympatiserar och förstår att alla är inte där.
   Det enda viktiga är att vi diskuterar och vågar lyssna på allas åsikter.
   Kanske börjar det fria samtalet där?

   Gillad av 4 personer

  • Magnus Ström skriver:

   Det bekräftar hur sjukt Sverige är när en anhörigs åsikter kan ge någon problem på jobbet. Är det Nord-Korea vi lever i? Och man måste fråga sig om dina söner verkligen talar sanning eller om det är enklaste vägen att ta för dem att skylla på sina arbetsgivare.

   Gilla

 27. 15 maj 2019 skriver:

  Patrik,

  Läser alltid dina texter med intresse.
  De är välskrivna och tänkvärda.

  Dagens text är bara en i raden av dessa så innehållsrika texter.

  Gillad av 2 personer

 28. Observatör skriver:

  Medelklassen är inte homogen. En del har humanistisk eller samhällsvetenskaplig examen från någon högskola och arbetar med ord. De har klimatångest och tycker väldigt mycket synd om. De är inte robusta. De är rädda för allt: klimat, ”gifter”, strålning, kärnkraft, Trump, SD, ”näthat”, Putin, karlar, hemmafruar, rabies, dengufeber, vacciner, nötkött, stormar, osv osv Gråter när de ”kränks” genom att höra något ”olämpligt”. Sedan finns de som har naturvetenskaplig examen som arbetar med en motsträvig verklighet. De är mer robusta. De tycker att de unga männen från Nordvästafrika eller Asiens centrala och västra delar skulle göra mer nytta genom att hjälpa till i sina hemländer än att flytta till Sverige. De rädes varken ett kallare eller varmare klimat. Som tur är tillhör mina vänner den senare kategorin, men min fru har några väninnor som tillhör den första sorten. Jag brukar inte diskutera Trump, klimat eller invandring med dessa. De kan lätt börja gråta och skapa en genant stämning. Det vill inte en gentleman.

  Gillad av 2 personer

 29. Göran Holmström skriver:

  Ler lite åt rädslans regemente. Vad fasen vet ni om rädsla? Hur många av er har varit nära döden på riktigt? Hur många av er har fått en käftsmäll så hårt att tänderna skallrar och det smakar koppar i munnen av blod en vecka efter?
  Eller stått nära när någon fått ansiktet uppsnittat av en hederlig gammal rakbladskniv, sett fett vävnad dela sig och allt väller ut.
  Eller för den skull hamnat mitt i ett bråk mellan två rivaliserande gäng där den ena fått en ölflarra krossad mot skallen och blod sprutar, när du försöker täta läckan så blir du nästan nerslagen under försöket.
  Ska vi variera övningen? Har ni gått från en mc-olycka med ett ben vridet åt fel håll, sparkat rätt mot en fotpinne? För att höra orden din vekling (nu tog jag den mjuka varianten). För att försöka åka ett pass till för att göra ens hårda pappa till lags?
  Eller desarmera en handgranat som inte exploderat, smyga fram sakta och baka lite sprängdeg runt för att sedan sätta en krutstubin i och skjuta av den?
  Kanske ska vi backa bandet, cirka fem år gammal så typ 135 stick på en dag fastspänd och läkare som noterar alla ämnen denna femåring inte tålde, jodå minns det och ordet subjekt.
  Minns även reaktionen efter då jag gjorde som skjutna djur, Gick i sårlega.
  En adrenalinspruta senare så var allt toppen igen.
  Ja rädsla vet jag massor om, även så vet jag hur man besegrar den! Men socialt samspel med lögnare har jag svårare att få grepp om, förstår er inte alls.
  Drivkrafterna och motivationen, ej heller er heder eller röda tråd, önskar jag gjorde det. Men gör fasen inte det.
  Nej är varken starkare eller bättre, gråter när jag ser lidande barn eller djur, extremt blödig
  tål inte orättvisor eller felaktigt beteende.
  Men CIA hävdar att dom knäcker vem som helst på en minut med skendränkning, delat på flera försök.
  Nix har hållit andan och räknat ner längre än så vid brutna revben, tror inte alls på det.
  Men åter vad vet ni om rädsla?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.