Jan-Olof Sandgren: Ännu ett barn

Jan-Olof Sandgren

Vill man genomföra en politik som människor tycker är vansinnig och som är svår att motivera med rationella argument, finns ett trumfkort som nästan alltid fungerar. Låt opinionsarbetet skötas av barn. När FNs klimatmål börjar ifrågasättas, inte bara från högerpopulistiskt håll utan även av meriterade forskare, väljer man att låta frågan företrädas av en 16-åring. Greta Thunbergs främsta (och kanske enda) merit är att hon är just ett barn. Att vända sig emot barn anses inte bara elakt, utan strider mot våra mest grundläggande beskyddarinstinkter. Med barn långt framme i frontlinjen, går det att genomföra nästan vilken politik som helst.

Även döda barn kan användas på det sättet. När treårige Alan Kurdis kropp hittades på en strand i Turkiet 2015, gavs denna tragiska händelse sådant utrymme i pressen att det rubbade den europeiska opinionen till förmån för liberal migrationspolitik, något som fick bestående konsekvenser för hela kontinenten. Det är inget litet ansvar man lägger på ett barn.

När barn inte fyller något uppenbart politiskt syfte är de däremot ganska ointressanta, levande som döda. Vilket kan illustreras av den här reflexionen från Helena Edlund.

Nu har det dykt upp ännu ett barn som kan få storpolitisk betydelse, i varje fall för Sverige: Muhammed Skråmo. Mohammed är liksom tusentals andra barn i Syrien offer för IS krigföring. Ingen som läst den här artikeln i DN kan tvivla på detta faktum. Det som skiljer honom från de flesta andra krigsoffer är att han är blond, blåögd och att hans pappa och fyra äldre syskon kommer från Bergsjön i Göteborg. Därför kan det tyckas självklart för gemene man att han ska återföras till Sverige och beredas en trygg uppväxt hos en svensk familj. Samma åsikt delas av utrikesminister Margot Wallström.

Vad som gör fallet mer komplicerat, och riskerar att göra Mohammed till ett pilotfall, är att han märkligt nog saknar juridiska band till Sverige. Varken han själv eller någon av hans föräldrar är nämligen svenska medborgare. Pappan var norsk och mamman chilenska, och eftersom inget av de länderna anmält något intresse och han är född i Syrien, är han i lagens mening föräldralös syrier.

IS har lämnat efter sig tusentals barn, som i juridiskt hänseende skulle ha samma rätt till svenskt medborgarskap som Mohammed. Kanske till och med större. På IS sida stred hundratals svenska medborgare, samtidigt som faderskapet för många av barnen är ytterst svårbestämt. Med Mohammed som pilotfall, kan dörrarna öppnas för en rad nya asylärenden. Många jurister skulle se det som en hederssak att företräda de här barnen, samtidigt som det saknas möjlighet att göra DNA-tester då föräldrarna är döda. Med vår svenska tradition att hellre fria än fälla, skulle det nog inte utgöra något hinder. Att ge Mohammed särbehandling på grund av hans svenska utseende, skulle däremot kunna tolkas som rasism.

Turerna kring de ensamkommande flyktingbarnen visar att Sverige har ytterst svårt att hantera såna här situationer. Vi har för vana att reflexmässigt ge efter för moraliska påtryckningar. Även om de här barnen är oskyldiga, är organisationen de fötts in i inte det. Runt varje barn kan finnas vårdnadshavare, hel eller halvsyskon eller påstådda anknytningspersoner som står IS nära och inte skulle tveka att kräva sin rätt. Barnens viktigaste funktion inom IS är att föra revolutionen vidare, och efter nederlaget i Syrien är den officiella strategin att etablera sig i Europa.

Man kan tycka att Sverige borde ha ett speciellt ansvar, eftersom vi exporterat så många IS-terrorister? Enligt Mohammeds pappa Michael har vi till och med hjälpt till att finansiera kalifatet med generösa studielån, föräldrapenning, bostadsbidrag etc. Jo, Sverige bär ett tungt ansvar, och just därför bör vi hålla gränsen stängd för alla med minsta anknytning till IS, även om några oskyldiga barn skulle komma emellan. Med nuvarande migrationspolitik och avsaknad av terrorlagstiftning är Sverige nämligen en internationell säkerhetsrisk.

Jag ska inte gå så långt som att säga att DNs artikel planterats av IS, men vore jag själv IS-strateg skulle jag satsa allt på att etablera Sverige som bas i Europa. Förutom obefintlig terrorlagstiftning och generösa bidrag, erbjuder vi usel gränskontroll, rika möjligheter för fejkad identitet, en islamvänlig socialdemokratisk regering, straffrihet för krigsförbrytelser kombinerat med ytterst låga straff för övrig kriminalitet. Framför allt erbjuder vi ett samhällsklimat präglat av rädsla för rasism och islamofobi. Flera europeiska terrordåd kan kopplas till Sverige och även terrorhandlingar så långt bort som i Thailand. Som grädde på moset har regeringen beviljat generell flyktingstatus åt 11 miljoner uigurer – en turkisk folkgrupp med lång tradition av jihadism, och som även finns representerad i IS.

Den största tjänst vi kan göra världen just nu är nog att stänga våra gränser, tills vi lärt oss vad terrorism är. Tills vi skaffat oss en någorlunda realistisk idé om hur den kan bekämpas.

55 reaktioner på ”Jan-Olof Sandgren: Ännu ett barn

  • Dnam skriver:

   Nej man borde öppna blomsteraffär i Stockholm för det kommer att behöva läggas mycket blommor. Har Ferm och Wetterstrand köpt aktier i någon blomimport?

   Gillad av 9 personer

  • Linden skriver:

   Tvärtom.

   Finns 10-20 000 uigurer i Raqqa många ingår i den hårdföraste kärnan av IS.
   Att Sverige lovat uigurerna flyktingstatus och TUT är som att skicka en inbjudningsbiljett.

   Sjuklövern tar i vanlig ordning inte sitt ansvar, att ge de farligaste terroristerna fri lejd är att utsätta oss svenskar för stor fara.

   Gillad av 4 personer

   • Hans skriver:

    Mycket informativt och sakligt,det finns större belägg för att inte ta hit dessa is-barn än att som vänstersidan på reguljära grunder ta in dom. Det finns dessutom många vuxna is sympatisörer som vill ta sig in i Sverige via dessa barn. Så bäst är att låta dom vara där nere och låta is-staten ta hand om barnen.

    Gilla

  • Lars O skriver:

   I det fall sverige skulle ta ansvar för dessa barn, gäller sedvanlig prövning. Vem är lämpliga vårdnadshavare?
   Förmodligen inte släktingarna, eftersom de riskerar att öka utanförskapet
   Slutsats: fosterhem i svensk familj

   Gilla

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   EVA D: Svar NEJ.
   I reportaget ”Palestinska skolbarn lär sig hata judar” (Hemmets vän, 18/4) står:

   ”Sverige ger lika mycket i bistånd till Palestinska myndigheten som hela EU tillsammans.
   Svenska kyrkan stöder skolor i de palestinska områdena i Mellanöstern, där elever från förskolan och upp till årskurs 12 undervisas och tränas i våldsbejakande extremism”.

   ”Sedan 2015 har Tobias Petersson samlat material som visar hur barn i Palestinska skolor får n mycket vinklad och hatfyllda bild av Israel och idag från mycket tidig ålder”.

   ”I de undersökningar som Tobias Petersson gjort de senaste fyra åren har han samlat många exempel på bilder och texter där judar demoniseras och där man i skolböcker glorifierar terrorister och hyllar terrorattentat”.

   Gillad av 12 personer

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    Ska vara: ”Sedan 2015 har Tobias Petersson samlat material som visar hur barn i Palestinska skolor får en mycket vinklad och hatfyllda bild av Israel och judar från mycket tidig ålder”.

    Gilla

   • Pär PeGe Gustafson skriver:

    Slutade läsa vid ”högerpopulistisk”.
    😦
    Såå trött på det ständigt slarvigt & felaktigt nyttjade epitetet.
    Allt höger om liberalerna (finns dom fortf förresten?) kallas ju av MSM för populister.

    Tråkigt att fått påskfriden rubbad av just detta, här på DGS…

    Annars:
    Ha en fantastisk påskdag!
    🙂
    ”Han Är Sannerligen Uppstånden”!

    Gillad av 5 personer

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Feministernas Sverige har blivit dårarnas paradis. Resten av världen kommer att göra allt för att överlämna sina problemindivider till Sverige. Rent fysiskt sett finns det ju gott om markutrymme i exempelvis Norrland ( som den förre statsministern till sin förvåning upptäckte) för 10 miljoner uigurer och Kina kommer att göra allt för att underlätta förflyttningen. Frågan är väl förstås om den förnybara energin kommer att räcka till . Men det går ju utmärkt, man lagrar bara solenergin från sommaren som man sedan sparar till vintern. Det har förstås ännu ingen löst men det fixar politikerna lätt genom att se till att KTH och Chalmers får lite extra forskningspengar! Det finns ju inga gränser vad forskarna kan klara om de bara får den rätta politiska ledningen.

  Gillad av 22 personer

 2. Tritonen skriver:

  ”Som grädde på moset har regeringen beviljat generell flyktingstatus åt 11 miljoner uigurer – en turkisk folkgrupp med lång tradition av jihadism, och som även finns representerad i IS.”
  Om jag inte tar fel är det Migrationsverket, som ensidigt tagit detta beslut på samma sätt som man tidigare gav alla syrier PUT. Migrationsverket är en stat i staten som tar beslut med förödande konsovenser för hela samhället. Bredvid står de naiva politikerna och tvår sina händer.

  Gillad av 21 personer

 3. Tomas skriver:

  Med Morgan Johansson, Wallström och Lööf som gränsvakter kan vi lika gärna ge upp. Alternativet är att göra Helgeandsholmen ett Gated community där IS återvändare, PK-media och särlingarna som normalt arbetar där får samsas

  Gillad av 8 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Det får de väl själva bevisa. Ett fel i artikeln gäller ”hellre fria än fälla”, som dels inte är unikt för Sverige, dels gäller brott och inte tvister. Vi tvistemål måste var och en argumentera för sin sak. Statens uppgift är att argumentera för svenska folkets sak. Problemet är att staten inte uppfyller sin roll. Den ställer sig på fel sida i tvistemålen. Detta kallas landsförräderi.

   Gillad av 24 personer

   • Nyfiken skriver:

    Jag tror att vi pratar förbi varandra. Min fråga var uppriktigt ställd. Inte för att jag tycker att någon av dem (morföräldrar, föräldrar eller barn) har något att göra här, men om vare sig fadern eller modern har svenska medborgarskap så har ju barnen ingen som helst koppling till Sverige.

    Gillad av 2 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Är det ens belagt att de är döda? Rätt som det är återförenas ”IS-familjen” till MSM:s och UD:s gamman och allt gammalt groll är glömt. Den grupprunkande PK-klassen erfar fortsatta godhetsorgasmer.

   Gillad av 3 personer

 4. Thomas Ek skriver:

  ”eftersom vi exporterat så många IS-terrorister?”
  Vem står i skuld till att detta sker?

  Vad är den troliga orsaken till att Sverige ”finansierar kalifatet med generösa studielån, föräldrapenning, bostadsbidrag etc.”? – Någon?
  Vem står i skuld till att detta sker?

  Vem är det som möjliggjort så att vi har fått ”en islamvänlig socialdemokratisk regering” som gjort det möjligt att ge dem ”straffrihet för krigsförbrytelser kombinerat med ytterst låga straff för övrig kriminalitet.” Vem? – Någon?

  Och som går helt fri från ansvar!
  Och som Granskningsnämnden efter anmälan vägrar att pröva!

  Vad är det som gör att svenskarna inte begriper svaret på denna enkla fråga?

  Gillad av 12 personer

  • Dnam skriver:

   Jo vi vet, hur skall du få bort dem? Alla fattar vad du menar men vad föreslår du? Jag har helt slutat att se svensk TV och lyssna på svensk radio och läser endast lite rubriker för att bli bekräftad i vansinnet.

   Konkreta förslag mottages tacksamt.

   Gillad av 2 personer

  • Mello skriver:

   Thomas, vad tror du att Granskningsnämnden är för slags organ? Vem instiftade det? Med vilket syfte? Vilka sitter med i Granskningsnämnden? Vad har de för bakgrund? Vilka satte dem där? Vad har de för intressen?

   Du verkar ha samma barnatro på SVT, dess skalbolag och bulvaner som många har på FN.

   Gillad av 4 personer

 5. Dnam eksnad skriver:

  Europa håller på att islamiseras, förmår vi inte ens att hålla ute den värsta muslimsks mördarsekten i modern tid, IS, så kan vi ju inte hålla någon ute, talar vi im barnen så talar vi om föräldrarna, det kommer inte att gå att separera, så fungerar juridik, och politik, tar vid emot ett barn så tar vi emot alla, tar vi emot barnen så blir de ankare för föräldrarna så att DN och SvD kan börja skriva snyftartiklarvom hur fosterföräldrar inte klarar av barnen och föräldrarna måste finnas, varenda Sweeney-Todd bagare.

  Så tar vi emot IS-barnen så ser jag det som slutet på politiska och fredliga lösningar på islamiseringen, våra ledare öppnar bara en väg nämligen att mera utbrett muslimskt våld mot väst kommer att väcka tillräckligt många, men när det sker så är hatet ute ur flaskan. Då bevisas slutligt att de vill ha det så här, vilka konsekvenser det än får för Europas egentliga befolkning.

  Gillad av 16 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Ja, vad säger man… Islamofobi?

   Googling (sökträffar): islamofobi (1 220 000), kristofobi (7 520); islamophobia (12 300 000), christophobia (37 500). Av detta lär vi oss att ”kristofobi” är ett icke-problem visavi islamofobi. *honk honk*

   Gillad av 4 personer

 6. Bo Svensson skriver:

  För den händelse att någon missat det: De rätta incitamenten för att distansera sig maximalt från allt som riskerar att man placeras i kategorin våldsbenäget högriskklientel, får man med krav på ekonomisk garant som villkor för normal rörelsefrihet, varvid garanterna lastas med kriminalitetens totala kostnader i förhållande till vad deras klienter förorsakar, medan all skattefinansiering av ändamålet rättsordning, polis och kriminalvård kanaliseras som hjälp med brottsförsäkringskostnaden åt dem vi känner gemenskap med.

  Ordningen behöver putsas till lite, det är inte alla brottstyper som motiverar begränsning av rörelsefriheten men det finns annat att välja på.

  Gilla

 7. W skriver:

  Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor tror inte på någon kulturell islamisering av Sverige. Det skriver hon i en debattartikel i Expressen på påskafton.

  Enligt KD-ledaren är kristna värderingar en garant för en liberal livsstil.
  Ändå vurmar hon för global compact med i princip fri invandring- hur går det ihop?

  Gillad av 3 personer

 8. Vaknauppnu skriver:

  IS-folk och deras fränder är i gång sen länge . Europas kyrkor skändas, bränns, folket hånas för sin generositet och medlidande…… NÄR Kommer FOLKET ATT SVARA MED RÄTTA MEDEL?
  Att inte försvara sitt folk och landet vår s.k. regering är ”satt” ? att styra ÄR LANDSFÖRÄDERI
  FOLK VAKNA NU, STORSTÄDNINGENs TID MÅSTE KOMMA MYCKET SNART! RENSA UT BUSET!

  Gilla

 9. Björn skriver:

  Skråmos barn hit, Skråmos barn dit, tjatas och skrivs det om överallt! Vad spelar det för roll om man trycker in några till, bland alla de hundratusentals potentiellt kriminella ungar som redan finns i ghettona!

  Gilla

 10. Göran Holmström skriver:

  Det sjuka i det hela, är att dom egentliga skälen pyser ju fram till slut ändå.
  trots det så tar ingen i PK-kyrkan och ens funderar över vägen dom går på.
  Lille Alan Kurdis pappa hade ju bott i fredliga Turkiet ett par år innan båtturen där hans son drunknade, att pappan ville till Sverige för att få nya tänder skrevs det sparsamt om detta berättade en släkting till honom från Canada om, kopplingen människosmugglingen tystades ner rätt fort med.
  Agfhanbarnen som egentligen kommer från Iran är ju även det en Agenda fråga, när till och med expressen skriver om att 49% bott i Iran innan dom,”Flydde” från vad egentligen, sanningen är ju att dom vet att Sverige öser pengar över dom. Jag skulle också ”Fly om något land gav, småfeta vita män bidrag för sitt,”Lidande”.
  Nu drar media igång en ny kampanj, med tycka synd om och snyftreportage, Is-barnen,
  fakta deras föräldrar, har skjutit, våldtagit, bränt, torterat andra människor för en avvikande tro skull.
  Varför ska vi hjälpa till vid folkmord? Barnen är offer, men vi har inget ansvar, låt det land dom är i lösa problemet.
  Vi behöver inte mer bekymmer, lös dom som finns först.

  Gillad av 11 personer

 11. Konsekvenstänkande anbefalles skriver:

  Risk och utfall är kopplat till varandra. Men är inte synonyma. Ett antal människor dör varje år i trafiken. Vid årets början vet inga vilka det blir.
  Alla vi trafikanter deltar i denna riskexponering.

  Men att acceptera risk är inte densamma som att acceptera sig själv som ett trafikoffer. Om alla årets trafikoffer, redan vid årets början kunde utses, individuellt, och offras på bilismens altare – för att resten av året skulle bli hundra procent trafiksäkert – skulle mycket få acceptera detta offer. För vem vill offra sitt eget liv – för bilismens skull?

  Nu består hela livet av en slags rysk roulett.
  Med rätt många kulor i loppet. Just därför eftersträvar samhället olika typer av nollvisioner. På arbetsplatser, i trafiken, och vad gäller olika utsläppsnivåer.

  På precis samma sätt som trafiken kräver offer, kommer terrorn att göra det i Sverige, och annorstädes. Men här tycks inte särskilt många politiker eftersträvar någon nollvision. Man är klart beredd att se ökade risker.

  Antagligen räknar de med att inte själva, och deras egna barn, kommer att tillhöra de utvalda offren.

  Men precis som trafiken skördar offer, av kött och blod, kommer även terrorn offer att till sist få ett namn.

  Kommer de mer riskbenägna politikerna då att stå där och göra sina handhjärtan? Tända ljusen – när risk fallit ut som död och förintelse bland de många oskyldiga och namngivna? Och allt vad nollvision heter, saknats!

  Ständigt påminns vi om att tänka långsiktigt. Och öva upp vårt konsekvenstänkande. Men när det kommer till terrorism så tycks många politiker bli helt förblindade. Med näsan hårt tryckt mot sitt eget fönster. Ansvar har de likväl! Det gäller att ta det – medan tid ännu finns.

  Gillad av 5 personer

 12. Hortensia skriver:

  Exakt, Jan-Olof, det är dags att stänga den svenska gränsen tills en kompetent och anständigt sverigevänlig regering har kommit på plats, så att den sjupartiskapade samhällskollapsen kan hejdas och rullas tillbaka genom erforderlig repatriering och resolut anhörigutvisning av alla med väl dokumenterad IS-slödderfamiljeanknytning – som Skråmos svärfar, svärmor och barn.

  Gillad av 6 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Förmodligen är det för geografiskt avlägset eller väsensskilt, och med ”fel offergrupp”, för att intressera ”våra” MSM. Annars brukar jihadistiska terrorattentat följas upp av en välbekant MSM-dramaturgi:

   1) Medkännande bedyranden för offren, från reportern och studioankaret, allt är så ”förvirrande” och ”obegripligt”, ”motivet okänt”;
   2) Framplockandet av en god muslim som gav en hjälpande hand på skadeplatsen eller gav vittnesmål;
   3) Framplockandet av en rädd muslim som fruktar ”islamofoba” reaktioner;
   4) VIP besöker platsen och yttrar sitt medkännande med offren och deras anhöriga;
   5) Statsministern manar till endräkt och försoning, för att inte låta ”mörka krafter” så split, och ”islam är fredens religion”;
   6) Kärleksmanifestation;
   7) Eftersnack om ”integrationsutmaningen” och klargörande att det är ”tryggare än någonsin”.

   Upprepa nästa gång det händer.

   Gillad av 7 personer

 13. Stig Palm skriver:

  Ja, dessutom ett barn med mentalt funktionshinder vilket av sin samvetslösa kommunistiska mor skjuts framför sig att försöka påverka. Detta borde anmälas som barnmisshandel. Greta själv förstår inte vad hon utsätts för. Tragiskt!

  Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Jag skulle vilja se den socialsekreterare som tar sig an en eventuell orosanmälan enligt SoL. Det kommer inte att hända, detta är ju en ”god” väckelserörelse men hela det västerländska maktetablissemangets stöd.

   Gillad av 1 person

   • Stig Palm skriver:

    Ja, t o m Påven i Rom välsignade GRETA. Nästa steg av Romerska kyrkan är Helgonförklaring.
    Där står sig Socialsekreteraren sig slätt.

    Gillad av 4 personer

 14. Patria Amissa skriver:

  För en tid sedan försökte jag i en kommentar med titeln ”De vita bussarna” belysa det paradigmskifte avseende samhällsmoralisk hållning som skett i dagens Sverige jämfört med förhållandena vid andra världskrigets slut. Även om svenska staten även då utförde en del ljusskygga gärningar i relation till den tidens fasansfulla diktaturer, så riktade den i alla fall till sist sina omsorger och beklaganden mot åtminstone en del av offren för nazisternas illgärningar.

  Idag glider IS-kalifatets offer allt längre in i glömskans skugga. Däremot riktas ett intensivt medialt och politiskt ljus mot förövarna, inte för att belysa på vilket sätt de ska ställas till svars, och hur svenska folket ska kunna skyddas från överlevande IS-terrorister, utan hur dessa ska kunna ”hjälpas in i samhället”, vilket i detta fall med ytterst få undantag kommer att betyda bidragsförsörjning och/eller grov kriminalitet samt, då tillfälle ges, terrorism. För de gravt misshandlade IS-barnen väntar en svår framtid. Sveriges undermåliga resurser för behandling av allvarligt traumatiserade barn kommer att pressas hårt och, eftersom det dessutom inte någonstans existerar några verkligt fungerande metoder för full rehabilitering av den typen av ytterst svåra skador, kommer resultatet att bli bedrövligt, men om det talar man helst tyst.

  Uppenbarligen finns det således starka krafter i det svenska samhället som kräver att vi ska ta tillbaka alla från IS-kalifatet, givetvis med barnen som torpeder, som Jan-Olof visar här ovan. Vad är det som driver dessa människor, och förstår de inte konsekvenserna (eller handlar de mot bättre vetande)? På ledarsidorna kan vi se den ena krumbukten efter den andra i syfte att övertyga svenska folket om att vi har ett ”ansvar” att ta hem och ”rehabilitera” helst alla IS-familjer, och helst kompletta familjer. En större landsortstidning skrev på skärtorsdagen en ledare där ledarskribenten fick vända ut och in på sig själv för att få till det, och använde följande argumentation:

  År 1945 fick Folke Bernadotte, med regeringens uppdrag att befria norska och danska medborgare ur tyska fångläger (senare även judar) med användande av de vita bussarna, veta att det fanns svenska kvinnor som ville hem. Dessa var gifta med tyskar som stupat i kriget eller försvunnit på andra sätt i kampen för tusenårsriket, ”ett sorts kalifat” som ledarskribenten skriver. Om detta har Ingrid Lomfors skrivit boken ”Blind fläck”. Eftersom detta skändliga avsteg från ansträngningen att rädda fångar i tyska koncentrationsläger skedde 1945, är den logiska konsekvensen, enligt ledarskribenten, att vi måste göra samma sak nu, dvs hämta hem förövare! Logiken är glasklar, eller hur? Skribenten gör sedan tillägget: ”Om vi inte ställde nazister till svars då, så måste vi lagföra hemkomna terrorister nu”. Jaha, självfallet är skribenten medveten om att detta inte kommer att ske, eftersom vi inte har några adekvata lagar, och eftersom ändå bevisläget, som vi alla vet, kommer att vara hopplöst. Så handlar en moralisk stormakt.

  Gillad av 4 personer

  • Stig Palm skriver:

   Redan 1943 visste Regeringen om förekomsten av Koncentrationsläger och förintelse av människor. Som vanligt, inte ville ‘stöta sig’ med Adolf H och först när Himmler tog kontakt i avsikt att rädda sitt eget skinn, då Sverige ställde upp. Kriget för Tyskland var förlorat.

   Gillad av 2 personer

 15. Jari Norvanto skriver:

  Ah, Lomfors… Hon som förnekade förekomsten av en svensk kultur, där på Münchenbryggeriet 2015 – Sverige tillsammans. Så kan man förneka ett helt folk. Hela den grupprunkande PK-klassen var samlad, för en magnifik godhetsorgasm.

  Gillad av 3 personer

 16. Svefin skriver:

  Ser med avund på det stora anta gula västar som visar sin ovilja mot etablissemanget i Frankrike.
  Önskar samma utveckling här. Utvecklingen är en rekyl på tillräckligt mycket dumheter på en allt för kort tid. Ett tips för att se hur det från globalist håll arbetas för en total utjämning mellan länderna på det personliga och ekonomiska planet – allt för att senare riva ned det nationella staterna totalt.

  Enkel början är att notera Sveriges nedmontering överlag i samhället ända sedan början på 90-talet. Och notera hur tidigare östländer nu både är ikapp och förbi.

  Kunde i ett exempel enkelt ses då polackerna kom hit i hjälpen för bränderna. Deras bilpark och utrustning var av yppersta kvalitet, och då ska man begripa att de inte lämnade det sämsta materialet hemma under tiden.

  Gillad av 4 personer

 17. Catharina skriver:

  Det är ännu värre än så. Svenska myndigheter tar inte DNA-test, p.g.a. att det är politiskt korrekt att ”föräldraskap inte baseras på gemensamma gener”. Detta i sin tur är en följd av att man uppmuntrar ”stjärnfamiljer”, där bara en eller ingen av de vuxna i en familj behöver vara biologisk förälder till alla eller något av barnen. Och det ska låtsas att detta är lika bra som en biologisk kärnfamilj. Konsekvenserna blir, som alltid, absurda i alla möjliga sammanhang…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.