Oförklarliga elevavhopp i Storbritannien

I England har den fristående tankesmedjan The Education Policy Institute, EPI, upptäckt att över 49 000 elever i secondary school (motsvarande svensk årskurs 5-9 och gymnasiet) har hoppat av skolan utan förklaring mellan 2012 och 2017. Det motsvarar var tolfte elev. Fenomenet klassas nu som ”unexplained pupil exits”, ungefär oförklarliga elevutträden.

Forskarna fruktar att det handlar om så kallad ”off-rolling”, en praxis där skolor övertygar eller pressar föräldrar till störande eller svaga barn att ta dem ur skolan, för att på så sätt bibehålla ett högre medel. Skolan behöver då inte registrera en anledning till avhoppet. Om så är fallet står landet inför en skandal, skriver The Times.

3 reaktioner på ”Oförklarliga elevavhopp i Storbritannien

  1. Matte skriver:

    Eller så tycker de statsfinansierade(?) forskarna att det låter mycket bättre att initiativen till avhoppen kommer från skolan, än från familjen. Kanske har England fått nya inslag med familjer som värdesätter annat än den engelska skolan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.