Mohamed Omar: Att vända populärkulturen mot vänstern

Mohamed Omar

Måndagen den 15 april sändes äntligen, efter tjugo månaders uppehåll, det första avsnittet i Game of Thrones åttonde säsong. Muren har rämnat och en jättestor här av vålnader, de så kallade vita vandrarna, har invaderat De sjunga konungarikena. Kommer människosläktet att överleva?

Sedan urminnes tider har alltså gränsen mot den farliga vildmarken i norr skyddats av en gigantisk mur av is. Den har fungerat bra – fram tills nu.

Det är lätt att dra en parallell mellan muren i teveserien och den mur som Trump som håller på att bygga på gränsen till Mexiko. Parallellen har uppmärksammats av Trump själv i en postning på Instagram nyligen. Han lade upp en bild på sig själv och texten ”The wall is coming” med fantasyseriens typsnitt, en parafrasering av det återkommande uttrycket i serien: ”Winter is coming”.

Vänstern, som vill äga all kultur, blev förstås rasande. Nu heter det att det är fel att utnyttja kultur i politiska syften – något de gör hela tiden. Vänstern påpekade också att muren i teveserien inte fungerade, och att Trumps liknelse därmed var dum. Det påstås att Trump inte är ett riktigt fan och inte kan någonting om Game of Thrones.

Men vänstern missar att muren visst har fungerat – mot människor. Den stod i åtta tusen år. Det är först nu när vålnadernas kung skaffat sig en spökdrake som sprutar iseld, som den fallit. Trumps mur är ämnad att hålla illegala invandrare ute – inte spökdrakar.

Hur som helst visar detta drag på Trumps – eller hans rådgivares – genialiska användning av sociala medier för att nå ut med sitt budskap. I sin återvalskampanjfilm hänvisade han till Batman. Filmen togs visserligen bort, men den tjänade sitt syfte. Kopplingen är gjord. När man ser Batman framöver kommer man att tänka på Trump.

Och nu hänvisar han till Game of Thrones. Vänstern dominerar kulturproduktionen, men den kan inte styra hur kulturen används. I stället för att lämna populärkulturen åt vänstern bör oppositionen vända den mot vänstern. Nu kan ingen se Game of Thrones med dess mur utan att tänka på Trump och hans mur. Kopplingen är gjord.

För många Game of Thrones fans kommer nu den stegrande spänningen inför upplösningen i den sista säsongen att blandas med känslorna vid utvecklingen av Trumps murbygge.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

16 reaktioner på ”Mohamed Omar: Att vända populärkulturen mot vänstern

 1. Göran Holmström skriver:

  Underbar krönika, tack för bilden på Trump, svårt att sura efter den roliga bilden.
  Nu så är jag inget större fan av GOT, tyckte det hände för lite och pratades mest, Dom enda karaktärerna jag föll för var Tyrion Lannister och Khal Drogo, sedan tyckte jag Daenerys Targaryen
  spelades mycket bra och hon är mycket söt.
  Men tröttnade,
  önskar dom hade filmat Robert Jordans, Sagan om drakens återkomst (The Wheel of time )
  nu är det länge sedan jag läste den, men klart i klass med Tolkiens verk, skulle jag hävda.
  Litet citat ur den,”Tidens Hjul vrider sig. Åldrar kommer och åldrar går, och de efterlämnar minnen som blir legender. Legenderna bleknar och blir myter, och till och med myten är sedan länge glömd när den ålder som var dess upphov återkommer”.

  Gillad av 1 person

 2. li br skriver:

  Alla borgar och slott är byggda på höga kullar och många har haft en mur runt omkring sig………För att skydda sig och sina inte för att utestänga andra för att kränka och exkludera………utan för att ”andra” har velat ta, röva, förstöra det som de inte har själva……..år hundranden genom år hundranden………varje samhälle har haft sin egna arme/krigare för att skydda sina och sig själva från andras kuppförsök……..från andra som vill råna och förstöra……tills med tiden fler och fler insåg att det var fler fördelar att komma överrens och ha fred än att kriga med varandra………… länder organiserade sig till att skydda sina medborgare och sitt land……

  Istället för ett samhällskontrakt borde det finnas länder kontrakt att vi kommer inte anfalla, kriga, ta allt värdefullt från er…….om ni inte gör det mot oss…….

  Gillad av 1 person

  • Linden skriver:

   Fram till nu.
   Har länder försvarat sitt territorium.
   Med de liberala socialistiska dumfjollarnas inträde råder inte sunt förnuft.
   Inkräktarna bjuds in med fritt vivre.
   Inkräktare som inte kommer att nöja sig med annat än fullt herravälde.

   Gillad av 2 personer

 3. Hortensia skriver:

  Tack, Eddie, för att du inger en smula hopp. Trumps finurliga påhitt ställer säkert till det en hel del för motståndarlaget i USA, men här i Sverige kunde med fördel en liknande bild med vår store ledare Löfven och texten ”HELL IS COMING” lanseras…

  … och då skulle han och hans parti, för en gångs skull, inte tumma på sanningen, utan hålla precis vad de lovar, tänker jag. 😉

  Gillad av 1 person

 4. Christer E skriver:

  Nu har ju inga murar fungerat speciellt lång tid, någonstans. Exemplen är många, Kinesiska Muren (mongolerna kom i alla fall), Hadrianus mur mot skottarna (pikterna), den franska Maginot-linjen, Hitlers Atlantvall, järnridån, etc. Israels mur(-ar) mot palestinierna står ännu, men hur länge till?

  Trumps eventuella mur tjänar mest som ett monument över honom själv och den historiska okunskapen!

  Gilla

  • Dnam skriver:

   Dumheter, det är ingen organiserad armé man försöker hålla borta. Muren kritiseras av en anledning, den fungerar som tänkt, även om demokrater skulle bli valda. Dina jämförelser saknar relevans.

   Gillad av 3 personer

   • Christer E skriver:

    En övervägande majoritet av illegala invandrare är sådana som stannat kvar när deras 3-månaders visa gått ut. Mot sådant hjälper inga murar. Dessutom säger ju gränsvakterna själva att en mur bara behövs på några få ställen, långt ifrån heltäckande.

    För sådär 8-10 år sedan var jag i Big Bend National Park (i Texas) och rätt som det var kom en man från Mexiko-sidan och vadade över Rio Grande (knappt knädjupt) in i USA. Gränsen går mitt i floden (som ibland ändrar fåra) och en mur en bit in USA skulle ju helt fördärva nationalparken (ett billigt pris tycker säker både Trump och hans troende anhängare).

    Självfallet är det ingen främmande armé som försöker invadera USA, även om Trump försöker låta som om det vore fallet genom att skicka dit soldater (”send in the marines” var ju regeln under stora delar av 1900-talet för USA:s agerande runt om i världen). Jag kan hålla med om att Trumps mur inte liknar varken Maginot-linjen eller Hadrianus mur, snarare då järnridån. Den muren (järnridån) bara helt plötsligt imploderade, som bekant är. Tyskarna ignorerade ju helt Maginot-linjen och gick helt sonika runt den. Framtida illegala invandrare till USA hittar säkert något motsvarande och då har 8-10 miljarder dollar bara bekostat Trumps egna monument.

    Gilla

 5. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Innan Trump blev vald, hade jag inte ägnat en sekund till att varken läsa, lyssna, än mindre begrunda vilken ”politik” han stod för. Jag var helt okunnig.

  Men ETT VISSTE jag – media i Sverige var emot Trump, samfundsledarna i Sverige var emot Trump, de politiskt sakkunniga var emot Trump, vanligt indoktrinerat folk var emot Trump, PK var emot Trump, EU var emot Trump.

  Med andra ord: De GODA var emot Trump!!!

  Då blev det UPPENBART att TRUMP är rätt man att leda USA! Han kommer inte göra som de GODA, vilket vi ska vara glada för.

  De GODAS antipati och agitation är det bästa ”väderkornet” som står till buds!
  SÅ använd det rätt!

  Gillad av 2 personer

  • Christer E skriver:

   De Enkla och (skenbart) Uppenbara Lösningarna är den nya Guden och Trump är hans profet, tillsammans med Erdogan, Orban, Putin, Salvini, Bolsonaro och andra. Mot denna nya Gud står inte bara det GODA (som du skriver) utan också det ONDA i form av Kina, Nordkorea, IS, Al-Qaida, m.fl.

   Som jag skrev för någon dag sedan, utan stora tänkare kommer intellektuella och/eller kulturella inbrytningar i vårt västerländska samhälle att misslyckas, falla ihop som det tomma korthus det är. Tänk på Abraham Lincolns ord:
   You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

   Gilla

   • sjodinbjorn2hotmailcom skriver:

    Jag har ännu inte kommit så långt i mitt tänkande, att jag börjat citera mig själv! Gud ske lov!

    Gilla

 6. kolosserbrevetkap3 skriver:

  CHRISTER E du lånar ut dig till villoandarna. Det jag skrev ovan din kommentar gäller.
  Ty de (skenbart) och GODA och de ONDA är egentligen samma andas barn, de första under förklädnad, de senare utan denna föklädnad.

  Capisce?

  Gilla

  • Christer E skriver:

   Nu är du väl ute och cyklar rejält, till och med värre än hur en viss lärd potentat läser Bibeln.
   Hur kan man i samma mening blanda de du kallar GODA (Macron, Löfvén, Tusk, m.fl; GODA är din benämning, absolut inte min) med de ONDA (IS, Al-Qaida, Erdogan, m.fl.), att de skulle vara sama andas barn?

   Vad är detta om inte ett uttryck för en ny sorts religion. Profeterna (Trump, et co.) står för Sanningen (med stort ”S”) och alla andra är syndare som måste utrotas, åtminstone bildligt. Detta trots (eller tack vare) Kolosserbrev och andra epistlar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.