Bitte Assarmo: ”Jag ska anmäla dig, din jävel!”

Bitte AssarmoVad har hänt med de svenska kvinnorna? Eller, rättare sagt, de svenska kvinnornas beteende?

Nej, jag talar inte om att kvinnor utbildar sig, gör karriär, tjänar pengar, kör bil och allt annat som en gång i tiden främst var förbehållet män. Jag talar om hur kvinnor uppträder i offentligheten, och hur de hanterar det faktum att vi så länge matats med myten om att alla vita män är svin. För det har satt sina spår, tro inget annat.

Jag har en nära vän som kör taxi, och som har arbetat som taxichaufför i ett av de stora bolagen sedan sent 80-tal. Under de dryga trettio åren har det hänt en enorm förändring i beteendet hos de kvinnliga kunderna. En gång i tiden var kvinnliga taxipassagerare ungefär som manliga, det vill säga lagom artiga, godmodiga och trevliga mot den chaufför som skulle ta dem till festen, eller hem från festen. De gjorde inte mer väsen av sig än männen, och var sällan mer överförfriskade än männen, och när de steg ur bilen betalade de och sa ett artigt ”hej då” precis som männen. Undantag fanns förstås, hos kvinnor såväl som hos män, men de var just undantag.

Idag har undantagen blivit regel, främst hos kvinnor mellan 20 och 45. Hos dessa finns generellt en fientlig och misstänksam attityd mot taxiföraren. Förarens förslag på rutt emottas inte sällan med en fnysning och ett aggressivt högljutt svar: ”Tror du att jag är så korkad att jag inte fattar att du tänker köra en omväg? Det är för att jag är kvinna, va? Jag kan anmäla dig för det, din jävel!”.

Om föraren istället frågar kunden om vilken väg hon själv vill ta följs fnysningen av ett annat svar: ”Borde inte du veta vilken väg som är bäst, du är väl ändå taxiförare eller? Jag ska fan anmäla dig, din jävel!”

Det görs också stor sak av att skriva ner alla fakta om föraren. Varje förare, i alla fall i de taxibolag som kör vitt och lagligt, har ett id-kort utfärdat av taxibolaget, där en tydlig bild åtföljs av ett nummer. Detta nummer antecknas demonstrativt, ofta ackompanjerat av en spydig kommentar: ”Nu vet jag vem du är så om du försöker lura mig så anmäler jag dig, din jävel!”

Som om det inte räckte med numret på själva föraren ska man förstås också anteckna registreringsnummer och nummer på själva bilen. Det är oerhört viktigt, eftersom det bor en våldtäktsman i varenda manlig taxiförare.

Råkar den kvinnliga kunden ha en väninna med sig, och den väninnan ska resa vidare, så kommenteras taxinumret igen, ofta med ett högljutt rop till den kvarvarande passageraren: ”Jag har antecknat taxinummer och namn, så om du inte har hört av dig inom en halvtimme så ringer jag och anmäler den jäveln!”

Alla dessa åtgärder äger rum utan att ögonkontakt tas med föraren. En manlig taxiförare är nämligen inte värd att tala direkt till, i alla fall inte om man är en kvinna under 45. Att le ett lite artigt leende, så där som man brukar göra åt människor som arbetar i olika serviceyrken eftersom det tillhör ren hyfs, är helt enkelt inte tänkbart.

Däremot går det utmärkt att kasta sig över bilstereon och ratta fram den kanal man själv vill lyssna till, och fräsa ifrån om föraren har mage att sänka volymen: ”Ge fan i att sänka. Jag ska anmäla dig din jävel!”

Som kvinna ska man heller aldrig dricksa en taxiförare. Och man ska också tala om att man inte tänker göra det: ”Du körde en annan väg än jag hade tänkt, så du får minsann ingen dricks av mig” eller ”Det var kö på Götgatan så du ska inte tro att du får någon dricks av mig!” Får de då det vänliga svaret att det inte finns något drickstvång kan svaret bli: ”Är du dum din jävel?” eller något lika sofistikerat.

Om en kvinnlig taxipassagerare dessutom druckit för mycket så kräks hon gärna rakt ut i bilen. Om föraren har mage att kräva ersättning så låtsas hon vara ännu fullare än hon är, alternativt uppger hon falskt namn. Hon kan också tala om för föraren att ”det är väl för fan din sak att städa din egen bil, eller klarar du inte det? Jag ska fan anmäla dig!” Om föraren då stannar och öppnar dörren och ber den kvinnliga passageraren ta sitt pick och pack och vinka in en annan taxibil så blir hon oerhört kränkt: ”Hur fan vågar du slänga ut mig, jag ska anmäla dig, din jävel!”

Ofta gör de det, dessutom. Ringer till taxibolaget och anmäler förare det och det, i taxi den och den. ”Jag fick inte lyssna på min radiokanal! Han körde fel väg! Han slängde ut mig utan anledning, bara för att jag mådde illa och kräktes lite!” Den stackars personalen får lyssna på en jäkla massa bludder bara för att en hel drös kvinnor inte kan uppföra sig som folk.

Naturligtvis finns det undantag. Men det är just det de är numera – undantag. Och det ligger rätt nära till hands att koppla detta kvinnliga nybeteende till åratal av politisk och massmedial hjärntvätt om att alla män är svin och att alla kvinnor på ett eller annat sätt är offer. ”Efter alla århundraden av förtryck ska vi minsann visa männen att vi kan ta för oss, och det gör vi genom att bete oss som svin mot underklassiga taxichaufförer.”

Men endast ett fåtal av alla män som åker taxi beter sig som svin. Om kvinnor nu vill vara så jämställda, varför väljer de då att identifiera sig med just den typen av män?

112 reaktioner på ”Bitte Assarmo: ”Jag ska anmäla dig, din jävel!”

  • vaxholmseric skriver:

   Håll upp dörren och du är en ”snuskig djävel”!
   Håll inte upp dörren och du är ”ett svin”!
   – Välj själv…

   Gilla

  • ree81 skriver:

   Folk har även slutat att debattera klimatproblemen med mig. Det tog inte långt. Såhär såg majoriteten av svaren ut från artikeln igår:

   Folk i tråden: ”Du har fel. Skit. Fy. Dra åt skogen! Här har du något skumt påstående från 15 år sedan som jag aldrig kollat upp!”

   Jag: ”Okej. Här är en god källa som bevisar motsatsen, samt en förklaring på varför folk tycks få för sig dessa saker”

   Folk:

   Ett svar fick jag i tråden, sedan blev det tyst. Ingen orkade längre än så. Jag deklarerar mig vinnare i diskussionen då folk tydligen inte kan eller vill diskutera varför de inte tror på klimatförändringarna. DSG-ägarna kan hemskt gärna ställa upp i en debatt med mig också. Tror nog jag slår dem på fingrarna också.

   Gilla

   • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

    Glöm alla svårigheter att förstå den komplicerad(ogenomträngliga) fysiken som kontrollerar klimatet.Här visas solklart att särskilt NASA men också NOAA avsiktligt förfalskar data och därigenom lurar de 1000-tals (pseudo) ”klimatvetenskaparna” runt om i världen! Avgörande är inte en särskilt ”djup” förståelse av meterologin-fysiken utan att kunna KRITISKT analysera och avslöja bedräglig data. I verkligheten saknas de nödvändiga världstäckande mätstationerna som skulle krävas för att kunna beräkna en ”världsmedeltemperatur”. Ett jättelikt bedrägeri!

    (Har inget med Bittes inlägg att göra men ”REE81-kommentaren” erbjuder en god förevändning för att publicera denna text)

    Gilla

   • ree81 skriver:

    Personen Steven Goddard eller ”Tony Heller” som han tydligen också kallar sig, är någorlunda känd spektiker. Kritiken mot honom är massiv och hans förtroende inom vetenskapen är numera noll. Google har till och med börjat plocka bort honom från sökresultat för att hans åsikter är så pass ”debunkade”, dvs. motbevisade bortom all trovärdighet.

    Länk 1: https://www.buzzfeednews.com/article/zahrahirji/youtube-climate-change-denial

    Länk 2: https://www.youtube.com/watch?v=WLjkLPnIPPw

    Länk 3: https://www.desmogblog.com/steven-goddard

    Gilla

 1. Elizabeth Hatami skriver:

  Alla vita män är bästa och perfekta och inte svin, jag älskar er vita män, ni är mitt hjärta och stor kärlek och respekt till VITA MÄN, Med vänlig hälsning Elizabeth H Svensson

  Gillad av 25 personer

  • Jan Andersson skriver:

   Jag har aldrig mött några förtryckta kvinnor, tvärtom.

   De enda som förr drog nitlotten var de som gifte sig med fel man. Mannens utbildning och karriärval intresserade sig samhället och de anhöriga för, men kvinnan skulle ju bara bli hemmafru så det fanns inget intresse för något karriärval från hennes sida. När mannen sedan tröttnat på familjelivet och drog vidare så satt hemmafrun där utan utbildning, med två barn och Svarte Petter Dagis var inte påtänkt ännu, inte bidragsförskott heller, så det blev för Fru Herr Svensson att traska till fattigvården och förnedra sig. De gjorde dessutom tydliga hembesök, så alla i kvarteret skulle veta att de hade ett socialfall i grannskapet.

   De döttrar som hade en patriark till far eller farfar/morfar gick det mycket bättre för, eftersom patriarken såg till att även döttrarna fick en vederhäftig utbildning innan de gifte sig. Flickornas mödrar, nästan garanterat hemmafruar, hade ingen susning om hur samhället såg ut utanför köksdörren, eller vilka yrken och utbildningsvägar som fanns.

   Det innebar dock inte att hemmafruarna var förtryckta, de ägde oftast en pondus och sunt förnuft man aldrig ser nuförtiden.

   Gillad av 2 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Men det de beskriver är ju redan det förtryck som uppstår när staten upplöser de naturliga familjebanden. Frånvaron av såväl man som föräldrar, syskon som grannar och kyrka beror allihop av jakobinskt tvång och förstörelselusta.

    Gillad av 9 personer

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    Skillnaden mellan Jan A och Fredrik Ö är att den ena alltjämt vurmar för socialismen OCH socialdemokratin medan den andra blottlägger den (alltjämt dolda) agendan.

    Gillad av 6 personer

   • Jan Andersson skriver:

    Fredrik: Staten har väl inte ett skit att göra med att en omogen bortskämd ung far finner det nöjsammare att ragga nya kvinnor än att ta hand om sin familj?

    Gilla

   • Jan Andersson skriver:

    Kolosserbrevet: du anar nog inte hur fel du har om min politiska hemvist. Men det var säkert de äkta sossarna förr som såg till att barnen ändå fick en gedigen yrkesutbildning och kunde betala tillbaka samhällets kostnader för dem och deras mor tiofalt.

    Gillad av 1 person

 2. Ulla skriver:

  Det du skriver förvånar mig inte ett dugg. Den gruppen, kvinnor mellan 20 och 45, har också bland annat uppmuntrat tiggeriet, gapat och krävt öppna gränser, lockat med ”refugees welcome” och framtvingat den korrupta och absurda gymnasielagen. De lever efter mottot ”allt åt alla” och tror att resurser är något som bara finns. Denna grupp har starkt bidragit till att samhället på några decennier förändrats oåterkalleligt. Och förändringen tycker jag är mycket negativ.

  Gillad av 25 personer

 3. Richard skriver:

  Det verkar vara så att kvinnor är mer mottagliga för propaganda än män. De flesta människor verkar vara väldigt mottagliga men kvinnor alltså i ännu högre grad. Se bara på hur slaviskt många kvinnor följer modet.

  Detta är ett irriterande fenomen eftersom jag föredrar människor som tänker själva. Men om artikeln ger en korrekt bild av den samtida verkligheten så är det t.o.m värre än jag trodde. I så fall är det inte bara irriterande utan snarare enormt nedslående. Vilka fullständiga idioter…

  Gillad av 7 personer

  • Richard skriver:

   Hmm, det verkar som jag måste modifiera lite efter att ha läst kommentarerna. Det är givetvis så att väldigt många taxichaufförer är invandrare. Troligen leder det till att många svenska tjejer drabbas av ovälkomna inviter och värre saker i större utsträckning än när taxichaufförerna var etniskt svenska.

   Man kan alltså tänka sig att en del av förklaringen till det synnerligen otrevliga beteendet är en överreaktion beroende på sådana dåliga erfarenheter. Kanske propagandans tabubeläggande av ”rasism” också gör att många inte klarar att dra den enkla slutsatsen att de borde lägga det mesta krutet på att skydda sig mot invandrade taxichaufförer.

   Den enkla lösningen på problemet är givetvis att slänga ut alla som inte har i Sverige att göra och läxa upp tjejerna så att de börjar bete sig civiliserat.

   Gillad av 7 personer

 4. solbergaord skriver:

  Detta är helt nytt för mig. Men det påminner om utvecklingen i skolan. En bekant lärare säger att föräldrar är värre än eleverna när de tar sina barn i försvar. Tilltalsord som ”hora” och hot om anmälning tycks förekomma också i den branschen. Jag har inte hört att det förekommer hos frisörer eller inom vården.

  Gillad av 3 personer

 5. Aurora skriver:

  Har lite svårt för generaliseringen mellan män och kvinnor; även med tillägget ’undantag’. Ja, det är märkligt att kvinnor i kampen för jämställdhet anser att de ska ta till sig just de sämsta dragen från manssamhället. Men i dagens, som vi vill mena moderna, samhälle verkar det som att uppföra sig som svin är nyckeln till framgång. Manliga svin på Dramaten, svinaktiga taxikörare som tror att kvinnliga passagerare vill våldtas, kvinnliga svin som försvarar och ligger med s.k skäggbarn och som hatar J Lamotte när han står på våldtagna kvinnors sida som utsatts för hatvåldtäkter av icke-vita män.

  Gillad av 8 personer

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Om det är representativt det Du säger så är det ju en bedrövlig utveckling. Eftersom jag i det närmaste upphört att lyssna och se på svenska media( håller mig till tyska för att få saklig information) är min uppfattning inte precis representativ för en typisk svensk. Om unga kvinnor är så framstående som de anser sig vara så är det ju bara att se fram emot fortsatta framgångar för landet. Och absolut inget att oroa sig över!

  Gillad av 1 person

 7. Jan Andersson skriver:

  Nu är det nästan mer regel än undantag att man blir blåst när man åker taxi, mest i Stockholm, men alltmer även i landsorten. Det vanligaste är att de aldrig har några växelpengar på den sista hundringen eller tusenlappen. Så en resa som egentligen kostar 205 kr kostar 300 kr och en resa som kostar 505 kr kostar plötsligt tusen kr. Betalar man med kort vet man aldrig vilken summa de har slagit in. Därför var det nu längesen jag åkte taxi; branschen kunde lätt sanera sig med det har jag inte sett några tecken på.

  Gillad av 3 personer

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   JAN ANDERSSON: På vilket sätt är din ”personliga erfarenhet” och beskyllning relevant till poängen som BITTE för fram?
   Menar du att taxichaufförerna får skylla sig själva för att de behandlas illa av de kvinnor Bitte refererar till?
   Vart vill du komma med din kommentar? Vill du leda in läsarna på ett sidospår?

   Har det enligt dig inte skett en beteende- och attitydförändring såsom Bittes text antyder?

   Gillad av 6 personer

   • Dnam skriver:

    Jo, det har det men det Jan skriver är också faktum, ännu en följd av invandringen. Uber hade varit en välsignelse så man kan se på bild vilken chaufför man får. Det är lustigt hur folk är så villiga att lägga sina liv i händerna på dessa människor som uppenbarligen köpt sina körkort. I Malmö så är en stor del av taxichaufförerna kriminella utöver att de inte kan köra bil.

    Gillad av 6 personer

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    Så den ”militanta” tonen och det kränkande beteendet beror på eller delvis är en följd av invandringen?
    Kanske tom att feminismen är en konsekvens av invandringen!?
    Men de har hittat fel syndabockar!?

    Utveckla DNAM vad du tror är mest sannolikt utifrån BITTES text! Eller utifrån allmänna iakttagelser!

    Gilla

   • Dnam skriver:

    Nej, nu drar du märkliga slutsatser, det är två orelaterade fenomen, det är möjligen så att kvinnor uppför sig mer illa mot chaufförer idag (men jag känner nog inte många sådana och har aldrig hört om det men det kan kanske stämma) samt att många taxichaufförer kör illa, luras är kriminella och invandrare. Det ena har inte med det andra att göra.
    Att bli lurad och illa behandlad av invandrade chaufförer har jag själv varit med om dock, men jag undviker taxi eftersom i Malmötrakten så är det mest invandrare som kör.

    Gilla

 8. villervalle03 skriver:

  Ibland funderar man om det är så förnuftigt detta s.k. jämlikhets projektet. I tusentals år fanns det en konsensus om olika arbetsinsatser för familjens fortlevnad, kvinnans roll var minst lika viktig som mannens. Nu har kvinnorna tagit över mannens uppgifter i så gott som alla yrkesgrupper. Även sportsändningarna domineras nu av kvinnor, kommentarerna blir därefter, med en kvinnlig syn på händelsen. Kan inte låta bli att tänka på ett bibel berättelse om den sista tiden, ombytta roller, då kvinnor klär sig som män och tar över mannens uppgift, och pojkar uppfostras att bli och blir feminina som kvinnor, då är apokalypsens ryttare nära. Fritt från minnet, kanske inte ordagrant, men andemeningen samma. Förut fanns en stolthet hos mannen för att ha en viktig roll för familjens fortbestånd och försörjning, sällan synlig mer. Kan det även vara en orsak, till att stor del av kvinnorna, dras till en mer genuinare typ av män.

  Gillad av 6 personer

  • Elisabeth skriver:

   Apropå sportsändningarna så har jag väldigt svårt för den uppenbara inkvotering som pågår. Det ska vara ”rätt” procent kvinnor och gärna icke-vita om man får tag på någon sådan. Varför måste man klampa in på område efter område bara för sakens skull ? Kompetens ska avgöra, inget annat. Det är också löjligt att man inte ska uppge att det handlar om dam-fotboll, dam-hockey etc. Det ska tydligen bara stå hockey eller fotboll rätt och slätt. För att lura folk att klicka/titta. Bekräftelse på att man innerst inne fattar att damvarianterna är sämre. Vilket de ju är. Eftersom det är sporter som inte passar kvinnor.

   Gillad av 15 personer

   • Q skriver:

    ”Varför måste man klampa in på område efter område bara för sakens skull ?”

    Har du inte förstått att det är det som är själva avsikten, själva sjävländamålet?

    De vill ha det så här.

    Gilla

   • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

    Jag bor i Tyskland! I tysk TV visas ALDRIG damfotboll! Och överhuvudtaget ingen ishockey. Själv är jag inte fotbollsintresserad, däremot är min fru en stor fan av Bayern-München. Men hon föraktar damfotboll! De spelar urdåligt, inte en pass hittar rätt! En plåga att se på (menar min fru)!

    Gillad av 1 person

 9. Jari Norvanto skriver:

  Ta nu inte i så att du skiter på dig… Man får väl hoppas att resenärerna spottar ur sig där, och inte spottar upp sig utanför de mobila spottkopparna. Vi får väl se när det kommer krav på spottillägg som går att beskatta – och bespotta. Tvi!

  Gillad av 2 personer

 10. Kristina skriver:

  Nej, Bitte, det du beskriver är knappast norm. Du ljuger, förvrider och förvanskar, som vanligt. Jag konstaterar att du är en dålig människa och en ännu sämre krönikör.

  Gilla

 11. S Eriksson skriver:

  Om kvinnor nu vill vara så jämställda, så kan de då jämföra identifiera sig som svin.
  Lite lätt överdrivet men med ett korn av sanning i sig. Mee to -hallå.

  Gilla

 12. Dnam eksnad skriver:

  De kvinnor jag umgås med uppför sig inte så, men jag undviker kvinnor infekterade av vänstertänk i görligaste mån.

  Dessutom så bor det en potentiell kriminell och våldtäktsman i en stor del av taxichaufförerna, det gäller att veta vilket land de kommer ifrån bara. Hur man som kvinna kan åka taxi med dessa idag kan jag inte förstå.

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Men du har ju själv beskrivit hur kvinnorna luras av PK-ismen att inte misstro det som för varje normalt funtad människa måste misstros: det okända, det programmatiskt fientliga. De flesta som våldtages av invandrare har själv givit sig i slag med dem först. Även i groominggängen i England. Det heter inte grooming helt utan orsak. Vi kan alltså mycket väl förstå hur man som kvinna kan åka taxi med dessa. Detta är tragedin. Vi ser det, men kan inte förhindra det. Vi får det inte. Vi får inte ens tala om det. Som Theseus är vi fjättrade till en klippa med utmärkt utsikt.

   Gillad av 5 personer

 13. Hortensia skriver:

  Jag är själv en normalt hyfsad kvinna över femtio som ytterst sällan åker taxi, Bitte, men mina döttrar, som befinner sig i det ovan angivna åldersspannet, men ändå är artiga och vänliga mot sina medmänniskor, åker numera aldrig taxi. Aldrig.

  Det blev lite av en chock för mig när jag fick veta och jag har fortfarande svårt att ta in den omvälvande kunskapen, att det anses mer riskabelt för unga, blonda, svenska kvinnor, att ta en taxi i en svensk stad än att förflytta sig på annat vis.

  Skönt att min gamla moster, som ”för säkerhets skull” brukade skicka hem mig – ensam – i taxi, när jag som ung hade besökt henne, inte lever längre.

  Gillad av 8 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Hortensia — Min gissning är att din moster levde i ett samhälle där taxibranschen inte ännu var dominerad av ”kulturberikare”… och inte heller det offentliga rummet i övrigt.

   Gilla

   • Hortensia skriver:

    Precis så, Hovs, hon levde medan Sverige var ett veritabelt kvinnoparadis, där välvårdade gentlemän förekommande, artigt och belevat stod väna damer bi närhelst behov uppstod. Taxichauffören var karl för sin hatt och passagerarna litade självklart på hans yrkesheder.

    Gillad av 1 person

 14. Elisabeth skriver:

  Artikeln grundar sig på iakttagelser av taxikunder, kanske under kvällstid, kanske de var berusade. Fast det är ju i och för sig intressant att kvinnliga taxikunder numera beter sig mer svinaktigt än tidigare. Jag har dock inte märkt sådana förändringar ibland de människor jag möter. Jag träffar/känner så många trevliga, smarta, belevade unga kvinnor. Men med tanke på vad jag ser och hör i media är jag benägen att tro att långvarig radikal feministpropaganda påverkat ett antal av 20-45åringarna på ett negativt sätt. Förmodligen är det kvinnor som saknar en självklar feminin identitet. Istället väljer de tatueringar,, partnerbyten, svordomar , aggressivitet. Inget bra mamma-material. Hoppas att männen förstår det. Välj bort dem.

  Gillad av 7 personer

 15. uppstigersolen skriver:

  Nu åker jag aldrig taxi eftersom jag misstror hela taxikollektivet. Lite tråkigt men jag håller mig nykter när vi är någonstans där man inte kan ta sig hem med allmänna kommunikationer. Så egen bil funkar för mig. Sen kan man ta sig ett glas vin när man kommer hem om man känner för det.

  Gillad av 1 person

 16. Hans Jensevik skriver:

  Två råd! Du ska enbart åka med etablerade taxiföretag och du ska det första du gör i bilen lägga taxinumret på minnet. Det är allt. Två råd från tidigare ordföranden i Uppsala Taxi. Varje laglig taxibil har ett unikt taxinummer som ska vara synligt på instrumentbrädan.

  Gilla

 17. Göran Holmström skriver:

  Bitte jag kan till viss del hålla med dig om kvinnors usla attityd. Skilde mig för cirka 10 år sedan.
  Gick med i en av Sveriges största dejtingsajter, och höll fasen på att ramla baklänges över hur attityden var där.
  Visst hade mycket roligt i att analysera hur folk tänker. Men en sak som slog mig var hur hård och elak jargongen var, samt hur man överskattade sina egna förmågor och klankade på andra.
  Referens materialet vart ganska stort och min slutsats vart att. Alla sociala medier korrumperar väldigt många. Det vart liksom en tävlan i att vara ”Lyckad” Nästan samtliga hade lagt upp sin Globetrotting med sand surfing i Dubai, Thailand dög inte utan Fiji eller annat exotiskt kom med.
  Till det så visades radhuset som ett stylat palats.
  Och jag tror att tack vare detta att vilja vara ”Någon” så har PK kunnat nästla sig in under skinnet på så många.
  Att vara ”En i gruppen” kostar så mycket mer i dessa mediala tider.
  Hur gick dejtingen då? Äsch jag tog det med en klackspark, och för att ta reda på hur seriösa dom som var med var. Så skapade jag ett Alter Ego, ”MR Midget, som var dykinstruktör, pilot och äventyrare han hade bara en hake. Kortväxt är ett bättre ord, målade endast med ord och till min förvåning så fick MR Midget så många besökare och brev att jag baxnade, han var poppis uppenbart trots avsaknad av bild, så ville man ses och göra oskrivbara saker med dvärgen.
  Där lade jag ner nätdejtingen.

  Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Som att målande beskriva verkligheten ;),
    Ja Fredrik, gillar att göra det, Målningen med olja har liksom nått vägs ände, är absolut inte bäst på det, men tillräckligt bra för att exakt veta mina svaga och starka sidor.
    Enduron likaså, skapandet med händer, eller konsten att svinga ett svärd.
    Ta inte detta som skryt. Tvärtom, jag är skaplig på sin höjd i mitt sökande efter MIG.
    Just skrivandet är jag inte alls något vidare på, Patrik är en mästare, du och Eva, Danske mand, Jari och så många fler är helt lysande anser jag. Är mycket tacksam för att få delta och lära mig av er alla, och om någon skulle roas eller tänka Aha över mina förvirrade tankar
    Så skulle det skänka mycket glädje. En känsla som jag underskattat alldeles för länge i mitt långa tokiga liv,
    Ber om ursäkt om du tar mitt retande och lite busiga som skryt, jag är som jag känner det misslyckad i det mesta, utom att vara en bra partner och en god far.
    Mvh Göran.

    Gillad av 4 personer

   • Göran Holmström skriver:

    MR Midgets alter ego har inte levt ett så spännande liv. Visst några upplevelser har det ju blivit. Men tänk du som har bott i Japan och London, det är för mig äventyr som jag drömmer om. Eller andras äventyr som Patriks liv, som han berättar om, hur han varit med och format skolan.
    Otroliga berättelser, mina små korta upplevelser mellan perioder av hårt oftast monotont arbete finner jag mindre intressanta.

    Gilla

 18. afugglas skriver:

  Åkte med det i Sverige onämnbara taxiföretaget 7 gånger i London för inte så länge sedan. Det bästa som hänt mig i London sedan tidigt 60 tal.
  Fantastisk service.

  Gillad av 1 person

 19. p kohlin skriver:

  Carl Jung beskriver vad som händer med en person om inga krav ställs på den, inga auktoriteter ska finnas: hos personen skapas ett inre kaos som kan ge känslor av meningslöshet, aggressioner m m. De åldersgrupper som Bitte nämner hör till det beskrivna: gått i en skola utan krav; skapa dig själv…var hen eller en hund om du vill, föräldrarauktoritet saknas, samhället erbjuder rättigheter, inga skyldigheter. Kort sagt: en individ- och samhällsupplösning: Detta är socialismens och liberalismens ”barn”. Och vidare: dessa kvinnor är mina barnbarns lärare så på det privata planet gäller det att betona regler och goda auktoriteter som motvikt för att åtminstone försöka rädda avkommorna någorlunda. Fan, jag börjar komma ut som konservativ känns det som.

  Gillad av 7 personer

 20. Thomas skriver:

  Taxikundet eller inte.. Svenska kvinnor är pestsmittade av feminismen.
  Då blir man odräglig och ser varenda vit man som potentiell våldtäktsman.
  Jag har besökt Ostasien vid flera tillfällen. Där existerar inte feminism.
  Och därför är kvinnorna där så mycket mer fria, lyckliga och vänliga och kan ta en komplimang från män utan att ropa på polis.

  Gillad av 5 personer

 21. Hans Karlsson skriver:

  Kan inte låta bli att återge gårdagens episod, eftersom jag inser att jag fortfarande är arg.
  På en fullsatt buss, pga att Roslagsbanan för 2723e gången i ordningen inte fungerar, står vi alla packade som sillar. Kvinnan bredvid mig, ca 30-35 år, säger att jag ska ge fan att tafsa på henne.

  Va??? säger jag. Det här är en proppfull buss, det går inte att stå här om man inte råkar komma åt någon annan. Om det inte passar kan du åka taxi istället, så slipper du ha folk nära inpå dej. Hon anser att jag är oförskämd och jag replikerar att det är hon som är oförskämd. Nu blir det förstås en svensk diskussion kring oss, att vi inte ska bråka, att man inte kan göra nåt åt att bussen är proppfull, att man (dvs JAG!) inte ska vara så aggressiv.

  Kommer också ihåg för en del år sedan när jag höll upp dörren för en känd kvinnlig artist. Iställte för tack fräser hon: så jävla gammal är jag inte, ditt äckel.

  Kvinnor – när ni träffar på mig, tro inte att jag behandlar er på något som helst annat sätt bara för att ni är kvinnor. Den artigheten upphävdes av ert vedervärdiga beteende.

  Gillad av 8 personer

 22. Hovs_klipphällar skriver:

  Åker sällan taxi, har bara noterat att i min lilla stad är det svenska förare — däremot i den större staden vid sundet verkar förarna vara invandrare…

  De trista attityder som Bitte återberättar kan vara följden av ett allmänt hårdare och mera våldspräglat samhälle.

  Ett samhälle där vänsterdårarna försöker skuldbelägga ”vita män” för allt dåligt — detta för att dölja vad verkligheten faktiskt handlar om.
  Det är ofarligt att hetsa mot ”vita män”, då vita män inte erkänns som skyddsvärd folkgrupp, och därför kan ”vita män” bekvämt utnyttjas som slagpåse för vänsterns allmänna besinningslösa hat.

  På så sätt uppnår vänstern sitt syfte — att härska genom att sprida söndring och förvirring.

  Gillad av 5 personer

  • Q skriver:

   Tre personer, en man och två kvinnor, blev usatta för ett brutalt rån i sin bostad under natten. Tre män trängde sig in i lägenheten på Nydala där minst en person hölls fast. Under vapenhot tvingades de lämna ifrån sig både mobiltelefoner och guld.

   Då har utvecklingen kommit dit vi har fruktat.
   När ingen längre har äkta smycken på sig att råna, handväskor, märkeskläder mm, hittar de på nya sätt att råna oss. I egna hemmet! Det enda stället vi har/hade vår trygghet. Detta kommer att bli vardagsmat, var så säkra. Men beväpna oss får vi inte, nej nej, och kom ihåg att inte skada rånarna.
   Långa fängelsestraff för det är att vänta.
   Sverige har aaaldrig varit tryggare.

   Gillad av 5 personer

 23. li br skriver:

  ingen rök utan eld…….

  ca 240 000 träffar på ”våldtogs i taxi” på välkänd sökmotor på nätet……
  Historia och berättelser om kvinnor i Sverige som blivit våldtagna av taxichaufförer…….under åratal…..

  funktionshindrad – handikappad – funktionsnedsatt våldtogs i taxi/färdtjänst………
  Många unga tjejer – kvinnor – barn som blivit våldtagna av taxi – färdtjänstförare

  Massa artiklar om sexdömda taxiförare som kör taxi……..
  För att få jobba med barn – unga – funktionsnedsatta krävs det inom skolan – boende – omsorgen polisutdrag som bevisar att du inte är sexdömd men de som kör barn – funktionsnedsatta inom taxi till – från skolan – boende – daglig verksamhet finns det inga lagar som hindrar sexdömda att få köra…..

  Taxibolagen i Malmö där det varit skjutningar – sprängdåd – bråk mellan upphandlade taxibolag och regelrätta gängkrig kör både färdtjänst och barn…..

  Så att folk inte ”litar” 100% på taxi och taxi förare…….kan vara förståeligt.

  Då känns det säkrare med Uber systemet där du kan betygsätta föraren och resan och även läsa andras raitings av förare och dess resor. Där de mest respektfulla förarna får flest resor i goodwill.

  Gillad av 1 person

 24. Ingvor Sabina Le John skriver:

  Kan inte undgå att få ett förvånat uttryck när jag läser vissa kommentarer. Beskylla dåligt uppförande på feminismen, atlernativt andra ismer. Hur vi uppfostrar våra barn påverkas mycket mer av vilken barnuppfostringsmetod som var på modet när vi fick barn. När min mor fick min bror och mig på 50-talet var Dr Spock på allas läppar. Min mor gick med en bok och läste hans råd.medan hon drog barnvagnen. I efterhand har hans råd visat sig vara omänskliga och resulterat i psykisk ohälsa hos barnen. Det finns grupper på nätet som pratar av sig om sin barndom efter hans påverkan. Hans egen dotter tog livet av sig.

  Gilla

 25. Ingvor Sabina Le John skriver:

  Jag kan också skönja en känsla av total utsatthet och ensamhet i dagens unga kvinnors sätt i taxibilen. De är uppfostrade i en anda av att klara sig själva och vara ett eget subjekt i den moderna västvärlden. Ingen man finns där längre att försvara dem. Enligt våra spelregler ska det heller inte behövas. Så förändras spelreglerna med en stor invandring av män från patriarkala samhällen och en otrygghet sprider sig. 100 våldtäkter per dygn talar sitt eget språk. Reaktionen hos en ensam kvinna i en taxi kan bli överspänd med följande otrevliga sätt som har beskrivits in inlägget.
  https://kvartal.se/artiklar/darfor-leder-hinder-pa-aktenskapsmarknaden-till-vald-och-konflikter/?fbclid=IwAR0YLNbLwhnpf4ZYXgSgZkVyiqnQLQrTFRD2OYEIiZFYgzoMEmkJwmJaVWY

  Gillad av 5 personer

 26. larsbernhoff skriver:

  Om vi utgår från att Bittes sagesman är ärlig i sin uppfattning så är det en beklämmande utveckling. Samtidigt är drt svårt för mig att tro på men som man har jag mycket positiva upplevelser av mina taxiresor i Stockholm. Om de byter skepnad från Jekyll till Hyde har jag svårt att tänka men inga bevis.Att alla dessa kvinnor skulle svära genomgående utan sakliga skäl att känna sig kränkta/ofredade i handling eller blick är märkligt.

  Via taxikvittot kan man spåra föraren om något spårat ur. Jag använder gärna bolag som bekräftar son förväntade ankomst med ett sms, vilket också skapar hållhake om det mot förmodan skulle behövas.

  Själv kommer jag att fortsätta tillämpa den regel som innebär att jag försöker behandla andra som jag skulle vilja bli behandlad själv. Det har spårat ur om jag utgår från att kvinnor i intervallet 20-45 år är elakartade, omdömeslösa ragator utan hyfs. Det varken är sant eller skulle kunna vara sant oavsett hur sanningsenlig Bittes taxikompis är.
  Jag är tillräckligt modig för att kunna säga till om någon inkl unga kvinnor beter sig ohyfsat mot mig. Många invandrare har missförstått svenska umgängesregler mot kvinnor. Det är en uppgift vi tvingas hantera. Även berörda kvinnor behöver hitta vettiga umgängesformer med servicefolk från andra kulturer, annars tar det för lång tid innan vårt samhälle kan fungera med ömsesidig respekt.

  Gillad av 1 person

 27. Micke skriver:

  En sak som identitetspolitiken glömt är män utan makt. Män har större spann och kvinnor mindre spann om man jämför genomsnittet i en normalfördelningskurva. Med andra ord: Det finns fler korkade män än korkade kvinnor. Det finns också fler manliga genier än kvinnliga genier. När kvinnor klagar på män så menar de män med makt. Männen som helt saknar makt är fler än kvinnor som helt saknar makt. Dessa män har helt glömts bort i den feministiska debatten.

  Gilla

 28. Kardanaxel skriver:

  Berusade kvinnor är ofta 7 resor (!) värre än berusade män. Det är ett faktum att kvinnor generellt tål alkohol sämre än män. Det är också ett faktum att med ökat alkoholintag följer en motsvarande nedsättning av omdömet. Vilket medför att man – förutom att bli stöddigare och gapigare – också utsätter sig för risker genom att vandra hem genom mörka parker, ensliga gator, åka svarttaxi etc etc. Kanske alkoholfri drink på krogen ibland kan vara ett alternativ för det täcka könet? Och även för det ”otäcka”? Man kan inte heller bortse ifrån att vi nu har en importerad population av yngre män med en kvinnosyn jämställd med den hos den mindre del av vita män som kan diagnosticeras som psykopater, en egenskap som dessvärre tycks locka en viss del av den kvinnliga vita befolkningen, att döma av brevskörden till våra anstalter.
  Och nej, jag är inte nykterist, men måttlighet är en dygd!

  Gillad av 1 person

 29. Östanskog skriver:

  Jag brukar läsa tidningen Mama i kassakön. Där finns en otrolig skara av creme de la creme från gruppen svenska kvinnliga influencers. Överraskande många är pk-märkta. Överraskande är också att se bilreklam från bilar i halvmiljonsklassen. För att inte göra reklam här säger jag bara ”Ferdinand”.

  Gillad av 1 person

  • Anders L. skriver:

   Ja, tjuren Ferdinand är ett föredöme. Bry dig inte om influensor och bilreklam. Nu blommar gulsippor, vårlök, nunneört och påskliljor. Lukta på blommorna!

   Gillad av 1 person

 30. Stig Palm skriver:

  Kan denna berättelse vara förklaring till bögeriets utveckling? Minska produktion av skandinaviska barn. Landet nu övertages av Muslimer och då slut på kvinnligt taxiresande.

  Gillad av 1 person

 31. Det får vara nog nu skriver:

  Sverige är tamejfan sämst på ALLT numera, så till den milda grad att det inte är värt att kämpa för längre. Sverige är inget annat än en social konstruktion har det visat sig.

  Gillad av 1 person

 32. Agnew skriver:

  Alltmer av samhällets resurser går åt till att sätta dit invandringskritiska svenskar för åsiktsbrott. Var och varannan dag står det i media om nya åtal eller domar.

  Bara under 2018 skedde 459 åtal i hela riket om ”hets mot folkgrupp”.

  Och antalet fällande ”ökar snabbt” i norra Sverige, enligt SVT. Där har antalet fällande domar tredubblats från 2016-2018.

  Förklaringen är bland annat den så kallade ”Näthatsgranskaren”, som genom automatiserade datorprogram lusläser sociala medier för att hitta svenskar med negativa åsikter om invandring.

  Och från myndigheten hyllar men de privata åsiktspoliserna.

  – Polisen har inte resurser och följa alla olika sidor, så det är naturligtvis bra att de finns, säger Ingela Sörgård, chefåklagare vid utvecklingscentrum i Malmö, till SVT.

  Hur många IS terrorister kommer att åtalas?

  Gillad av 3 personer

 33. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Svenska folket har generellt sett övergett den etik och moral som haft Bibeln som rättesnöre.

  Det har lämnat fältet öppet för diversehandel med alla slags synsätt, uppfattningar och metoder. Enligt devisen ”bara du må bra av det och det inte skadar någon annan så”. ”Om det känns rätt så är det rätt för dig”. Alltså söker man kärlek, mening, tillhörighet, lycka och peace of mind (frid) på ofta (pga skiftande känslor) på ombytliga vägar.

  Med ovanstående kommer att få åtskilliga individer att bryta mot den etik och moral som Gud stoppat in i människan. Ju mer man förbryter sig mot detta grundläggande inre, desto större blir förvandlingen både till sinne och beteende.

  I Sverige som vänt Kristendomen ryggen och totalitära djurländer (kommunistländer) där människan bara är ett djur bland andra djur, där självet är i högsätet. Där mår man sämst.

  Vad hjärtat är fullt av – talar då munnen.

  Gillad av 1 person

  • Stig Palm skriver:

   Inte så konstigt då efter 100+ år av Socialism, svenska folket är i stort sett avkristnat.
   Återstår Helgdagarna. Idag Påskafton och undras hur många som vet varför vi har denna Högtid? De som nu med hög fart tar över Sverige, Islamiterna, de vet om sina högtider och varför. Allah är störst.

   Gillad av 1 person

 34. annagustin2@gmail.com skriver:

  Bitte Assarmo:s berättelse får mig att tänka på ”katten-på råttan – råttan-på repet. Eller ”Sådan herre – sådan hund” eller ”Barn gör inte som man säger till dem – de gör som man själv gör”…. och liknande.

  När ett samhälles ledare beter sig som svin så tappar människorna känslan för att själva försöka leva upp till sina ideal. VARFÖR ska man göra det…när ens ledare myglar, fifflar, ljuger, roffar år sig och beter sig kollossalt illa (som tjyvar och banditer)?

  Det har ändå tagit ganska lång tid att bryta ner den svenska befolkningen. Fortfarande för 25-30 år sedan var människor vänliga och tillmötesgående i butiker för att bara ta ett exempel (även taxichaufförer som förr klev ur bilen och hjälpte en med bagage). Det skulle faktiskt vara intressant och göra en lång lista över alla tidningsrubriker över myglande och fifflande politiker de senaste 30 åren – för det är dem som har skulden till nedbrytningen av det svenska samhället. Sanna mina ord!

  Vi har ett politiskt ”demokratiskt” system där vem som helst kan armbåga sig uppåt i den partipolitiska hierarkien…man behöver bara vara smidig och uthållig så kan man successivt skaffa sig fina privilegier, social status och en saftig lön OCH en saftig pension.

  Vad är det egentligen för skillnad på vårt samhälle idag och det som PAtrik Engelau beskrev i holländska Indonesien med småpåvar överallt som fått befogenheter de aldrig borde ha fått?

  Vi behöver ett nytt politiskt demokratiskt system…och det är fort som katten…

  Gilla

 35. Ingvor Sabina Le John skriver:

  Till Självpromotande suger: Tolkningar av vad andra gör ligger oftast i förståelsen av ens egna motiv.. Min ena länk var en mycket bra artikel av en annan person angående orsaken till ökat antal våldtäkter. Min egen länk var ett svar som jag sammanfattat på min blogg istället för att skriva det varje gång debatten kommer upp. Till skillnad från dig försöker jag tillföra något till debatten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.