Gästskribent Benjamin Dhover: Hur mår grabbarna? 

Dagens barn och ungdomar mår allt sämre. Folkhälsomyndigheten konstaterar att unga med psykosomatiska problem, som söker vård, och som får diverse därtill relaterad medicinering fördubblats sedan 80-talet. Varför är det så?

Statliga experter har lagt pannan i djupa veck och presenterade nyligen en rad tänkbara orsaker. Dessa inkluderar osäkerhet inför framtidens arbetsmarknad, ökade socioekonomiska skillnader, och försämrad skola (där friskolereformen och skolpengssystemet lite luddigt dyker upp under rubriken ”Skolan fungerar sämre”). Uppkomsten av digitala medier har gett konsekvenser, men exakt hur är ”oklart”, medan familjerelationerna blivit ”mindre auktoritära” och därmed benämns som ljuset i mörkret.

Däremot nämns inte ett ord om den absolut mest uppenbara förändringen, nämligen den dramatiska ökningen av barn och ungdomar från helt väsensfrämmande kulturer. Möjliga konsekvenser, på gott och ont, att gå från klasser med kanske ett eller två invandrarbarn till hälften eller mer anses tydligen helt ointressant att studera. Procentuella förändringar i absolut respektive relativ ekonomisk utsatthet och bruket av surfplattor diskuteras däremot ingående, vilket jag som lekman måste tolka som att de detaljerna antas påverka unga på ett fundamentalt, djupgående sätt.

Jag har själv en tonårsgrabb, vilket alla föräldrar vet är en utmaning alldeles oavsett rådande samhällsnormer. Det är en blandad kompott av osäkerhet, hormonstormar, modenycker, kroppsideal, hävdelsebehov, social ängslighet, drift att frigöra sig samtidigt som man vill hålla fast i föräldrarnas säkerhetsnät, och givetvis den heliga graalen som överskuggar allt annat: sex. Att vilja ge honom en kram, kasta ut honom genom fönstret och svepa en dubbel whiskey samtidigt är ett sinnestillstånd de flesta tonårsföräldrar förmodligen känner igen.

Det börjar numera redan på dagis. Det kallas ”genusmedveten pedagogik” och går i grova drag ut på att hindra pojkar och flickor från att leka på det sätt som faller dem naturligt. Pojkar ska leka med dockor och flickor ska ha bilar. Pojkar som vill busa runt på lekplatsen ger uttryck för ”toxisk maskulinitet” och kräver ständiga åthutningar, medan flickorna ska tvingas spela fotboll oavsett hur ointresserade de är. Och nåde den pojke som plockar upp en pinne och skriker ”Pang!”. Då gäller det att sätta in massiva insatser så han inte växer upp till en ny Anders Breivik!

Barnböcker ska vara multikulturella och genuskorrekta, vilket gör att Emil åker i soporna. Inte ens Pippi klarar sig, trots att hon knappast kan anses vara den sortens passiva våp genusexperterna förfasar sig över. Vidare ska barnen inte tilltalas som ”han” eller ”hon” för att undvika påtvingad sexuell orientering, men regnbågsflaggor är helt ok och sedelärande historier om barn med två mammor eller farfar plus fyra beslöjade fruar är självklara inslag i läshörnan. Barnprogrammen på TV idag ska vi inte ens tala om. Småttingarna i Sovjets barnhem och nazitysklands Hitlerjugend förstod inte hur fritt de tilläts tänka.

I andra änden av skalan har vi de invandrade barnen i blandade åldrar. Jag har ytterst begränsade kunskaper om hur barn uppfostras i MENA, men jag svårt att föreställa mig liknande genus/HBTQ-indoktrinering då dessa kulturer genomsyras av extrempatriarkala strukturer och ofta har för vana att helt sonika ha ihjäl homosexuella. Vad de däremot lär sig, efter vad jag har läst mig till, är att sätta klanen och hedern i första rummet. Och här har vi en riktig mina, då ”heder” kan betyda väldigt olika saker i olika kulturer.

Vi kan nog slå fast att kultur As ”Det är fegt att vara flera mot en” inte är kompatibelt med kultur Bs ”Tio mot en är helt OK, för det visar att min klan är starkare än din”. På samma vis kan kultur A ha svårt att förstå på vilket sätt kultur B ”räddar sin heder” genom att hiva ut en dotter eller lillasyster från balkongen så hon slår ihjäl sig, eller att flera män ser det som en ärorik seger när de våldtar och förnedrar en ensam flicka ur en annan klan.

(För balansens skull kan det vara värt att parafrasera ett stycke ur Victor Davis Hansons eminenta bok Culture and Carnage: kultur B har lika svårt att förstå hur kultur A ser det som fullt legitimt att brassa iväg några dussin missiler hundratals mil bort som urskillningslöst förintar män, kvinnor och barn i en hel by vid misstanke att terrorister huserar där, för att i nästa stund skaka av moralisk indignation över en självmordsbombare på en buss.)

Hur slår kulturskillnaderna i en miljö av osäkra unga grabbar som knappt är gamla nog att odla en fjunig moppemustasch?

Å ena sidan har vi de etniskt svenska pojkarna, som under hela sin uppväxt hjärntvättats i den PK-feministiska andan där allt ont i världen kommer från manlig aggression, att de i egenskap av sin vita hy har en evig och outplånlig skuld gentemot minoriteter, och framför allt att alla former av våld är absolut förbjudet.  Å andra sidan har vi invandrarpojkarna, som från barnsben lärt sig att styrka och heder är allt, att kvinnor ej är fullvärdiga människor, och att den västerländska kulturen är dekadent, svag och föraktansvärd på alla vis medan deras egen kultur är gudagivet överlägsen på alla tänkbara plan.

Om den svenska pojken försöker resonera med eller blidka sin motpart, så som den feministiska fantasimodellen påbjuder att pojkar ska göra, tolkas det som bottenlös ynkedom som förtjänar att förnedras. Om den svenska pojken försvarar sig, betyder det att familjens heder är utmanad och vips anländer fyra äldre kusiner för att sätta svennen på plats, medan det aldrig skulle falla den svenska pojkens släktingar in att slänga sig i bilen för att spöa upp nåt jäkla småglin. Detta om något, i svenskens sinne, vore ju rent löjeväckande fegt och pinsamt på alla vis.

Då återstår att slå sig ihop med andra etniskt svenska pojkar i samma trängda situation för att åtminstone ha en sportslig chans. Men vad händer när vita pojkar går ihop? Dödsnazism! Allt det Expo varnat för i alla år finns nu plötsligt här, i vår trygga lilla stad! Alla, från kommunalpolitiker och skolbyråkrater till lokaltidning och PK-rättrogna föräldrar, stämmer upp i enhällig kör av absolut fördömelse; nu har de äntligen en chans att visa hur upplysta de är! De unga dödsnazisterna ska krossas med det officiella Sveriges fulla vapenarsenal, medan invandrarpojkarna får automatisk offerstatus.

De svenska pojkarna kan helt enkelt inte vinna. Som vuxna är rollerna ombytta, där de invandrade plågoandarna aldrig kommer att kunna lämna de ”särskilt utsatta områdena” medan de etniskt svenska barnen kan gå vidare in i bekvämt medelklassliv med villa, Volvo och grillafton på lördagar. Men hur många etniskt svenska pojkar stupar innan de når dit?

Detta verkar ta sig olika uttryck. En del pojkar antar ett camouflagebeteende för att komma ur skottlinjen. De anammar ”Gangsta”-kulturen från USA, börjar tala Rinkeby-svenska (”Eyyy, mannen, e du helt keff eller? Jag ska fucka din morsa! Jalla!”) och klär samt tatuerar sig på ett sätt som utesluter alla former av anställning. Andra finner tröst i högerextremisternas idiotiska locksång och står snart där i billig Dressman-skjorta under NMRs flagga. Ytterligare andra förintas förmodligen i tysthet med hjälp av sprit, droger och/eller självmord.

Detta, om något, borde väl vara värt att studeras av de riktiga experterna?

Benjamin Dhover jobbar inom finans och vill gärna fortsätta med det, så han heter egentligen något annat. Han oroas dock av utvecklingen i västvärlden och får allt svårare att hålla truten, inte bara för egen skull utan mest för barn och framtida barnbarn. Han är dock inte samma person som frekvent använder en liknande nick på andra alternativmedia-sajter.

36 reaktioner på ”Gästskribent Benjamin Dhover: Hur mår grabbarna? 

 1. Peter skriver:

  Problemet är väl att av de alternativ som räknas upp på slutet så framstår dressman alternativet som det mest hedervärda. Oavsett valet av ideologisk sida. Höger eller vänster.

  Gillad av 4 personer

  • Tritonen skriver:

   Jag förstår inte heller varför ”billig Dressmanskjorta” är så motbjudande. Jag vet att det brukar sägas lite förnedrande om t ex SD-riksdagsledamöter.

   Gillad av 2 personer

   • Benjamin Dhover skriver:

    Som jag skrev gäller detta endast nassarna i NMR. Det är milsvid skillnad mellan riktiga nazister och det Löfven och hans anhang envisas med att kalla nazism. Som den klassiska sketchen slog fast: Allt höger om MP = Adolf.

    Gillad av 1 person

 2. Tomas skriver:

  Kanske politikerskrået och medlöparna i stora media börjar få mothugg vilket ger en öppning för den enskilde att forma sin egen framtid istället för att hunsas i fel riktning av dessa. Min arbetserfarenhet från frö till planta är att när jag började i mitt yrke fick man stöttning/uppmuntran/korrigeringar av äldre kollegor. Det gav en trygghet och sporre att bli lika bra eller bättre än dem. Idag lämnas nyanställda vind för våg och får eventuellt lite klagomål som feedback. Samma attityd verkar finnas i flera av tillvarons skeenden typ i familj, skola, relationer mm. Om vi backar tillbaka lite i utvecklingen och inser individens betydelse istället för att lita enbart på kollektivet/nätverket kan mycket åstadkommas. En god lärare som ges uppmuntran kan göra underverk i en klass med stöd från ledningen, en förälder som regelbundet tar sig tid att resonera med/uppmuntra/korrigera sina barn om moral/problemlösning/framtidsalternativ har goda förutsättningar att få en stabil ungdom som växer upp trygg i sig själv. Tyvärr har många vuxna med rätt probleminsikt tappat tron på den egna förmågan att styra sitt eget microkosmos och väntar som alla andra på att någon annan skall lösa problemen.

  Gillad av 3 personer

 3. Christer L skriver:

  Finns det någon central kärna i det här, som skiljer det från tidigare socialism? Ja, en markant skillnad, som gör denna politiska strömning vi nu är mitt uppe i olik varje annan tidigare. Det är den kvinnliga dominansen, feminismen.

  Väst hade med tiden byggt in ett rätt gott skydd mot den i praktiken manliga varianten av socialism, man hade klarat av Sovjet, DDR, Kambodja, Kina, Kuba osv. Men då slapp det igenom desto mer via kvinnorna. Vänsterns strategi att infiltrera institutionerna blev effektiv genom kvinnorna. Och feminismen har lyckats övertyga de kvinnliga väljarna. Kvinnliga majoriteter i våra västerländska demokratier driver den här katastrofala invandringspolitiken, enligt min uppfattning. Och genusköret osv. Politiker som Bildt och Löfven har avancerat genom att driva humanitära stormakt-fantasin, och de utgör exempel på en elit av feministiska män, som förmedlar feminismen med islam på något konstigt vis. Jag har ingen klar bild, men anar att vad som behövs är en kvinnopposition mot feminismen. Män kan inte ta itu med det här utan att hamna i det som islam driver.

  Gillad av 13 personer

 4. Hilding Bengtsson skriver:

  Det går käpprätt åt H-E!

  Vi får nog snart Allah be en o samma bön…
  Måtte lidandet bli kort!

  Tack o love att man är pensionär!
  VI slipper uppleva det värsta!

  PARADISET som väntar de yngre…

  Gillad av 1 person

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Alldeles förfärligt. Det minsta man kan säga är att problemen i landet har vuxit folk över huvudet. Landets huvudlösa politiker har gjort allt fel som kan göras fel och stolligheterna bara fortsätter. Det fortsätter att leva i en bubbla som helt har avlägsnas sig får verkligheten och är snart den pyspunka den förtjänar. Hur kan man nu fixa till situationen?

  För det första är man tvungen att acceptera dagens verklighet som den är.

  För det andra får man göra allt som går för att försöka få de migranter som inte vill eller kan anpassa sig att återvända. Både Syrien och Afghanistan behöver unga män för att bygga upp sina länder.

  För det tredje måste Sverige ändra sin migrationspolitik och endast ta in migranter som behövs och som är villiga och kapabla att anpassa sig.

  Görs inte detta kommer landet Sverige att upphöra som nation i sin nuvarande form inom loppet av cirka 30-50 år. Övertyga mig gärna om jag har fel.

  Men kanske är det detta som landets aktiva politiker och vänsteraktivister innerst inne strävar efter?

  Gillad av 11 personer

 6. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Till innehåll och andemening i det stora hela väldigt bra.
  Men tragiskt och förblindat med demoniseringen av Israel, judar. Att de är hänsynslösa och får skylla sig själva för kniv attacker på folk på gatan och bussbombare.

  Slår det aldrig dessa ”anal-lytiker” att landet och folket är och kommer att vara hotade och attackerade av sådana ”ideologer” och ivrare som vill utplåning – alldeles oavsett om Israelerna skulle gå och servera saft och kakor till dem som vill se dem utplånade.

  Att det är samma andas barn där som dem som skribenten porträtterar verksamma här i Sverige!

  Men ett andligt täcke är det effektivaste av allt, motstår allt, förnekar allt, tror allt. Människan har också en andlig sida, väl dold och förnekad i Sverige (ja, förutom om det gäller new age, och seanser).

  Varför ville Hitler utrota det judiska folket, varför detta fokus på ett litet folk, ett litet land; svaret finns i Bibeln.

  Gilla

 7. Aurora skriver:

  I Aftonbladet idag står om en pojke som misshandlades och rånades 100 meter från hemmet. Samtidigt säger ’kriminologen’, gissa vem, Sarnecky att laglydigheten bland ungdomar är större idag. Hur länge ska vi tvingas läsa denne agendapolitiske lögnares uttalanden i media?

  Gillad av 5 personer

 8. Göran Holmström skriver:

  Hur mår egentligen Grabbarna? Jag kan svar på hur närområdets grabbar mår,
  dom knarkar och jagar stålars, till det så hatar dom det svenska landet mer än något annat. Jävligt besvikna på frånvarande föräldrar och svikna av skola och samhälle. Några av dom påminner en hel del om veteraner hemkomna från kriget.
  Den trygghet jag och gumman skänker för några timmar, förmår inte tvätta bort
  all ilska o och vrede.
  Så nej alla är inte mjuka betahannar som viker sig för alla, jag tror mer att det som var lagom är fullständigt utsuddat. Antingen så blir grabbarna en genusstympad produkt av dagis och skola eller en arg soldat utan några riktiga mål.
  Oavsett så är generationen förlorad, alternativt så kommer dom inte hitta fotfästet på många år.

  Gilla

   • Göran Holmström skriver:

    Djävulen är känd i många skepnader 🙂
    Nej men helt allvarligt så, mitt garage gästas ibland av olika sorters individer.
    Och känner att ett sätt att betala tillbaka lite på karmakontot är att ge lite stöd till dom unga som kommit lite på avvägar från den smala stigen, bjuda på en öl och lite käk o lyssna.
    Jag är skyldig det till dom som hjälpte mig tillrätta för massa år sedan.

    Gillad av 1 person

 9. Erik2 skriver:

  I det stora hela en beskrivning jag kan känna igen. Dock inte det sista för idag glider inte särskilt många etniskt svenska killar in i ett medelklassliv. På större arbetsplatser kan du räkna med att alltid vara både bort och medräknad. Du kommer aldrig komma ifråga för någon högre tjänst, den viks åt kvinnor och övriga rasifierade. Din lön utvecklas sidledes vilket gör att familjebildningen blir svår eftersom ekonomi och status saknas. (Svårt att hitta partner.) Samtidigt som dina insatser på något vis tas för given. Det är som väggarna i lokalen, den bara finna där. Men alla andra och helst kvinnor och rasifierade kommer alltid först och är de som räknas. Skulle det sedan slumpa sig så att någon grupp eller avdelning börjar fungera bra och råkar vara homogen så blir det raskt omorganisation och blandning, för det är ju det bästa. Nota bene, det är sällan halvdåliga blandade grupper blir föremål för denna särskilda omsorg. Sedan, några klarar sig, och dessa blir jättevinnare och de är dessa som beskrivs i texten ovan. De är påfallande ofta också rabiata pk ister, särskilt deras kvinnliga partners. Nä, det är våra nya medborgare allt hänger på nu. Många nyktra och bra personer där. De ser vad som sker och är inte glada.

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Nu vet jag inte riktigt vilken verksamhet du beskriver men på mig låter det som offentlig verksamhet. Alltså utan mål och utan att nån bryr sig. Jag som arbetat i privata kommersiella företag hela livet vet att bara resultat räknas. Jag har träffat på duktiga personer både kvinnor och folk med en annan hudfärg än blekrosa. Samt givetvis duktiga män. Den som inte gjorde sin del åkte ut. Kanske inte bokstavligt eftersom vi talar om Sverige här med fack, lagar och regler. Men de blev inte långlivade på jobbet. Så vill man slippa att halvfigurer går om en i karriären så ska man arbeta på rätt företag. Är man lat, ganska oduglig på det mesta och lite extra känslig rekommenderar jag offentlig verksamhet. Där kommer man(!) att trivas som fisken i vattnet.

   Gillad av 1 person

   • Erik2 skriver:

    Privat verksamhet beskriven. Har även sett det du beskriver. Saker har ändrat sig enormt sista 6-7 åren.

    Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    En privat verksamhet som drivs enligt vad du beskriver kommer inte att överleva. Den kommer att behöva ständiga tillskott av kapital från någon person eller organisation. Men många kör ju eget och suger pengar från oss skattebetalare. Sen kan man gå i konkurs med jämna mellanrum också.

    Gillad av 1 person

 10. Bengt skriver:

  Bra inlägg i debatten. Det hela är dock ingen nyhet; så här har det sett ut i årtionden i Sverige. Det är väl bara det att det är när man får egna barn som man förstår hur det ligger till. Själv gjorde jag exakt samma resa och reflektioner för ett 15-tal år sedan. Skillnaden mellan då och nu är att det knappt finns en småstad i Sverige där detta inte utspelas.

  I väntan på att det kommer en politisk vändning – vilken fredligt kanske aldrig kommer – måste vuxna svenskar skydda sina efterkommande på andra vis.

  Hade jag varit ung vuxen svensk eller nybliven svensk småbarnsförälder idag, så hade jag flyttat till en ”svenskvänlig” ort eller stad. Man kan säga att det är en skyldighet som förälder att göra ett så drastiskt drag. Inte nog med att invandrarvåldet är mindre på landsbygden och en del mindre städer, feminismen och klimathysterin går inte hem lika bra i myndigheter och kommunala organisationer.

  Vart skall man flytta då? Alla känner väl till Staffanstorp vid det här laget. Men alla kan och vill inte bo i Staffanstorp. Men det finns fler ställen i Sverige, där svenskar kan leva svenskt. Jag skulle kika på ”svenska zoner” (googla), vilka gjort en genomgång och satt samman kluster där förhållanden för svenskar är drägligare än på andra orter. (Jag vet ingenting om sajten eller de som driver den, mer än att jag varit inne på den.)

  Gillad av 7 personer

 11. Anders L. skriver:

  Bra inlägg. Dagis, skola, media har verkligen passiviserat och feminiserat pojkarna i våra barns generation. Desto viktigare att vi äldre lär barnbarnen kasta sten och spjut, bygga pilbågar och slangbellor, fiska, hantera verktyg och läser action och äventyrsböcker för dem.

  Gillad av 3 personer

 12. Benjamin Dhover skriver:

  Tack för vänliga orden. Ett litet P.S.:

  Jag skulle tycka det vore intressant om någon med tonårsdotter i dagens Sverige kunde försöka sig på en liknande samtida amatöranalys. Jag hör vämjeliga anekdoter om ”bötning” medelst sexuella tjänster för att gottgöra påstådda oförätter, som sedan filmas och används som utpressning för vidare service av andra pojkar i gänget. Jag misstänker även att tjejer är mer mottagliga för klimathotshysterin, vilket sannolikt bidrar till att Folkhälsomyndigheten nyligen slagit fast att svenska tjejer mår ÄNNU sämre än pojkar.(https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2019/mars/pojkar-mar-battre-an-flickor-i-tonaren/)

  Arma land. Men första steget mot förbättring är alltid förståelse och analys av problemet, innan det kan åtgärdas.

  Gillad av 1 person

 13. lenam skriver:

  Skolan är inte en utmaning för killarna eftersom det är så fult att tävla i dagens skola. Någon kan ju bli ledsen om en annan är bättre så det måste tonas ner. Alla ska känna sig bra utan att anstränga sig.

  Gilla

 14. Jari Norvanto skriver:

  För det kan väl inte vara inskränkningar i LAS som förklarar ohälsan? Kanske lärosvetsar’n, regeringschef’n, vet… Och den s k klimatångesten verkar Ben Dhover inte ha nämnt. Den är nog mer reell än validiteten i den genererande orsaken: klimatalarmismen.

  Gilla

 15. nybake skriver:

  Diciplin som ersatts med curling. Inte någon svårare förklaring än så. Varför komplicera allt om allt och analysera sönder allt till vanvett i bloggarna. Slapphetspandemi som förgiftat samhället.

  Gillad av 1 person

  • Benjamin Dhover skriver:

   Med all respekt… Men du verkar ha missat poängen med sådär 100 mil. Det är inte en ”disciplinfråga” när 10 arabungar hoppar på ditt barns huvud.

   Gillad av 2 personer

   • nybake skriver:

    Hmm tål att tänkas på. Men diciplin har ju ett stort kulturellt spektrum eller 100 nyanser av vett o etikett. T ex tar araber alltid av sig skorna vid bönemöten. Varför inte när det hoppar på barnhuvuden?

    Gilla

 16. Göran Holmström skriver:

  Toxisk maskulinitet, tusan jag gillar det uttrycket skarpt! Tackar Ben, den sänder bilder till mitt lilla förvirrade huvud, jag ser ”Batiktanter som pekar finger i grupp mot en sann alfahanne, som vid sin sida har en kalaspingla som ler och tindrar med ögonen.
  Kortare beskrivet som ren avund bara.
  Ja jag förstår dom födas med ett nylle för radio och lustar som får en frustrerad nunna, med skapligt kli på rätt ställe att verka måttfull.
  Klart att det leder till hat och frustation.
  Egentligen så kanske vi ska vara tacksamma för Afghanhannarna som barmhärtigt hjälper dessa utsatta kvinnor till någon form av avslappning.
  Ett gammalt ordspråk passa bra in här,” Kaka Söker Maka”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.