Det personliga ansvaret gäller även IS-terroristerna

Bitte Assarmo

Socialdemokraten Nalin Pekgul – som en gång utmanövrerades av partiledningen på grund av att hon såg en fara i islamiseringen av våra förorter och som misstänkliggjordes av många mainstream-medier, men nu gärna anlitas för att ge sin synpunkt på IS-terroristernas eventuella återkomst – skriver i en artikel i Expressen att vi ”borde skämmas för vårt primitiva hat”.

Samtidigt som hon själv beskriver sitt eget mordiska hat mot folkmördarna beklagar hon också att debatten om IS-terroristerna är alldeles för känslostyrd. Vi måste få en större saklighet i debatten, skriver hon – just i en av de tidningar som publicerat de mest känsloladdade texterna om hur terroristerna vill komma ”hem”. Men det må vara hänt. Debatt och feature-reportage måste inte nödvändigtvis hålla samma linje.

Pekgul är dock väldigt upprörd över att så många kräver att terroristerna – som de facto lämnade Sverige för att skapa ett nytt, fascistislamistiskt land och har varit tydliga med att de vill se oss alla döda – ska fråntas sitt medborgarskap. För om vi börja tumma på våra demokratiska principer, ”var går gränsen mellan oss och förbrytarna?”

Frågan insinuerar att det faktiskt inte är så värst stor skillnad på folkmördare och på människor som vill ta ifrån folkmördarna deras medborgarskap. Men det är naturligtvis helt fel. Gränsen är knivskarp och i det här fallet går den just vid folkmord. Att göra människor statslösa är förvisso svårt att förena med en demokrati, men att ta ifrån personer, som har dubbla medborgarskap, medborgarskapet i ett land de i princip har begått landsförräderi mot tycks inte vara något problem i demokratiska länder som Danmark och Storbritannien. Så vad är problemet?

Men även om Nalin Pekgul har en poäng när det gäller IS-terroristernas medborgarskap kommer hon med ett annat påstående, som verkligen sticker i ögonen på väldigt många medborgare i det här landet. Hon skriver nämligen att Sverige har ett ansvar för de här människorna eftersom de ”radikaliserats” i Sverige. Men det är en sanning med modifikation.

Våra politiker har visserligen ett ansvar för att de i sin oändliga och tillika beskäftiga ”naivitet” har tillåtit att salafister och andra islamister bygger moskéer, startar skolor och grundar andra typer av organisationer, men politikerna har inte haft folket med sig. I åratal har svenska medborgare, av olika ursprung, krävt att de folkvalda ska ta tag i de extrema islamistiska grupperingarna men politikerna har vägrat lyssna. Istället har de anklagat dessa människor för att vara ”islamofober” och rasister, samtidigt som de odemokratiska islamistiska grupperna kunnat fortsätta att lyfta bidrag på skattebetalarnas bekostnad.

Det är alltså inte Sverige som nation som har ett ansvar för terroristerna, eller för att de radikaliserats. Det är politikerna. Det är specifikt till dem Nalin Pekgul borde rikta sina ord. För även om det borde vara så att politikerna representerar folkets vilja så stämmer inte alltid den bilden särskilt väl med verkligheten, i synnerhet inte när det gäller frågan om den ökande islamismen.

Dessutom har terroristerna radikaliserats i miljöer som endast ligger i Sverige geografiskt. På alla andra vis är dessa miljöer helt osvenska, och grogrunden för extremism har skapats av imamer, ungdomsledare och möjligen även i viss mån av föräldrar. Extremism grundas inte sällan just i hemmiljön.

Nalin Pekgul glömmer också det viktigaste av allt, nämligen det personliga ansvaret. Det är hon förstås inte ensam om, för personligt ansvar är bland det mest omoderna man kan tänka sig i dagens Sverige. Allt är alltid någon annans fel och är det inte socioekonomiska omständigheter som gjort någon till terrorist så är det det svenska samhället i största allmänhet, eller de svenska männen i synnerhet. Men bara för att en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den inte en sanning. Vi har alla ansvar för våra egna handlingar. Och det gäller även IS-terrorister.

52 reaktioner på ”Det personliga ansvaret gäller även IS-terroristerna

  • Jari Norvanto skriver:

   Om du blev besviken innebar det bara att du hade förväntningar. Kanske var du naiv. Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me. Sveriges, svenskarnas och västerlandets öde kan inte överlåtas till främlingar. I annat fall är ödet beseglat och västerlandet besegrat.

   Gillad av 7 personer

  • Linden skriver:

   Pekgul: radikaliserats i Sverige?

   http://word.harrietsblogg.se/
   En ny video från ISIS visar en brittisk pojke och fyra andra barn som avrättar fångar med kallt blod i Syrien. Den groteska nio minuters videon antas ha spelats nyligen i ISIS-huvudstaden i Raqqa, i Syrien, och visar att organisationen blir ännu mer brutal när den återvänder till sitt hjärta.
   Videon visar fem pojkar – de torde vara från Storbritannien, Egypten, Turkiet, Tunisien och Uzbekistan, med handvapen och de bär ökenkamouflage…..”

   ISIS använder nu ett oöverträffat antal barn – kallad ”Cubs of the Caliphate” – för att starta förödande självmordsattacker i hela regionen och därefter. Inom några månader efter kalifatet som grundades hade mer än tusen barn under 16 år rekryterats.
   När de rekryteras av IS, lämnar barnens isolering dem helt under militära tränare, som skolar dem i grunden för den mest fascistiska tolkningen av sharialagen.

   Även små barn indoktrineras – från det ögonblick de kan recitera Koranen – till att tro att den mest hedervärda handling som de kan utföra är att dö i den självförklarade ISIS-ledarens namn, Kalif Abu Bakr al-Baghdadi.
   I träningslägren får dessa barn en djupgående diet av DVD-skivor av jihadioperationer mot ”otrogna” som odlar ett mordfullt hat av alla utom extremistiska sunnimuslimer. De är förbjudna att ha tillgång till internet och satellit-tv till omvärlden…”

   Källa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-3760598/Terrifying-new-ISIS-video-shows-British-boy-executing-prisoners-Syria.html

   Vilken normal förälder vill se dessa hjärntvättade ungdomar i sina barns klassrum? Vi bjuder in våra dödsfiender och betalar rundligt för det.
   Kan det sluta på mer än ett sätt när ett folk så totalt har tappat självbevarelsedriften?

   Gillad av 3 personer

  • Lev Barkland skriver:

   Ja, hon är helt av banan här. Mer korrekt skulle man kunna hävda att vi (Sverige) har ett ansvar jämtemot IS-terroristernas OFFER eftersom vi låtit de blivande terroristerna radikaliseras här. Vi har inte bara låtit det ske (”varit naiva”), vi har aktivt sponsrat detta, däri ligger vårt ansvar.

   Möjligen, som en välvillig tolkning, kan man kanske förstå hennes formulering på just det sättet. Att denna samhällsfara, det våld och den terror som skett. Och detta fortsatta vålds- och terrorhot är något som ”vi” (Sverige) aktivt hjälpt till att skapa. Våra politiker med väljarnas fortsatta förtroende. Därför är de vårt ansvar att oskadliggöra.
   Alltså: ”vi har ett ansvar för dem”. Men det är långt ifrån tydligt att det är detta hon menar, och i så fall är det bra klantigt formulerat ändå. Även om jag tror att det denna aspekt faktiskt finns med bakom hennes resonemang. Detta illustrerar hur subtilt och förrädiskt det är att resonera kring det här ämnet, speciellt om man tycker sig ha ett högtflygande moraliskt uppdrag. Det blir väldigt lätt fel. Man måste vara tydlig och genomtänkt och känna sina motiv.

   Helt klart föredrar jag populism i detta fall, primitivt eller inte. Jag tror riskerna med primitiv populism är betydligt överdrivna jämfört med riskerna med relativiserande. Och risken i att ha ledare med ett självpåtaget humanistiskt stormaktsuppdrag.

   Gillad av 3 personer

  • Christer L skriver:

   Skribenten tar det juridiska perspektivet. För att inte säga det feministiskt politiserade juridiska perspektivet. Hon bör se att den juridiska synen inträffar efter dådets fullbordan. Men saken handlar om försvar mot terrorism, vilket bör bedrivas innan terrorismen inträffar.

   Gillad av 1 person

 1. Bo Svensson skriver:

  Rättsordning och marknadsekonomi är i grunden samma, – ett system där de val som är de fördelaktigaste från ett vidare perspektiv, även i det trängre framstår som de bästa.

  För att så skall bli, krävs det påföljder – pris på oönskat beteende som resulterar i att man väljer ett annat. – En human rättskipning är en som fungerar, så att människovärdiga villkor upprätthålls. – Sätts priset för lågt på att våldta, ha ihjäl folk och bete sig destruktivt, rasar samhället ner i kaos.

  Huruvida vi är ansvariga för våra handlingar eller styrs av omständigheter, har ingen betydelse i sammanhanget.

  Gilla

  • Palle9 skriver:

   Jan Andersson: Stämmer. Dessutom är det knappast så att vi ska behöva tolerera intolerans, och något av det mest intoleranta, som står att uppbringa på denna jord är IS-terroristerna och deras ideologi. Lagför dem där brotten begicks. Ogillar IS-terroristerna detta, borde de betänka det amerikanska uttrycket: If you can´t do the time, don´t do the crime.

   Gillad av 2 personer

 2. Fredrik Östman skriver:

  Det personliga ansvaret är förstås grundläggande för väsyerländsk kristen humanistisk moral. Men av någon anledning diskuterar vi här åsikter som uttrycks av en utlänning som kommer ur en annan kulturkrets? Ändå förefaller de oss så bekanta. Det är som vanligt radikalismen som visar upp sitt fula tryne. Radikalismen ser ondskan systematiskt lokaliserad utanför oss själva. Inte reformer kan förbättra samhället, utan bara ondskans slutgiltiga utrotande. Inte ens den uppenbara reformen att ändra sig när man har begått ett misstag tillåter radikalismen. Ty det är inte av omsorg om rättsstaten som fr Pekful vill eviggöra varje utslag, varje beslut. Det är ”demokratin” hon pratar om, vilket är ett kodord för den radikala milleniaristiska socialistiska grundprincipen om ondskans dualism.

  Gillad av 5 personer

 3. V for Vendetta skriver:

  Nalin agerar som de flesta politiker. När kylan som utesluten politiker ätit sig in i märgen så torgför man vad som helst för att ta sig in i värmen igen… även om det innebär att omfamna folkmördare.

  Gillad av 3 personer

 4. Aurora skriver:

  Nalin Pekgul är förståss mycket medveten om att det är farligt, och inte minst för en person som själv är muslim, att skriva klart vad som verkligen krävs.

  Gillad av 5 personer

 5. svenne skriver:

  ”Nalin Pekgul glömmer också det viktigaste av allt, nämligen det personliga ansvaret. Det är hon förstås inte ensam om, för personligt ansvar är bland det mest omoderna man kan tänka sig i dagens Sverige.”

  Efter Andra världskriget dömdes ett stort antal nazister – som agerat på både hög och låg nivå i samband med krigsförbrytelser – och under Nürnbergrättegången gick man igenom de förbrytelser som var och en av dessa individuellt eventuellt hade begått och de dömdes till döden, fängelse eller frikändes beroende på förbrytelsens art.

  Enligt den diskussion som nu pågår angående kända IS-terrorister så verkar en del debattörer anse att dessa skall kunna vistas fritt ute i samhället utan att ens ett försök görs att döma dem till mycket hårda straff för sin medverkan i en organisation som agerat minst lika människofientligt som nazismen gjorde. Ett logiskt antagande är då att dessa debattörer anser att de stränga straff som utdelades under Nürnbergrättegången var felaktiga och krigsförbrytarna borde i stället ha återanpassats till ett civiliserat tänkande genom samtalsterapi och andra liknande åtgärder.

  Gillad av 5 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Ja, massmord på civilbefolkning skall utföras från stor höjd med bomber och napalm, då är man hjältemodig och beundransvärd, – inte på markplanet, då är man vidrig och skall skämmas.

   Gillad av 1 person

  • Niklas R skriver:

   Det går inte att jämföra nazisternas brott med IS. Av den enkla anledningen att nazisterna satt vid makten. De brott de begick var inte brott enligt lagen – de var lagen. Inga nazister bröt mot lagen när de gjorde vad de gjorde.
   IS däremot är en kriminell organisation vars medlemmar bröt mot syrisk och irakisk lag när de gjorde vad de gjorde i Irak och Syrien.
   Därför är detta inte en tribunal fråga utan det hamnar på de syriska och irakiska rättsväsende att utreda och lagföra dessa individer.

   Gilla

 6. elfyma+ skriver:

  Dessa IS-terrorister har väl alla minst dubbla medborgarskap ?
  I landet de ”flydde” från och i landet de ”flydde” till (bl.a Sverige).
  Lägg därtill Islamiska Staten som de frivilligt flyttade till för att slåss.
  IS hade ett territorium stort som Storbritannien när de var störst.
  Många brände t o m sina gamla pass när de blev medborgare i IS.

  Gillad av 1 person

 7. Lennart Bengtsson skriver:

  Den bästa lösningen är att IS-terroristerna döms i de land där de begått alla vidriga övergrepp. Det är ju det som normalt tillämpas och som Sverige självt tillämpar för utländska kriminella som terroristen från Drottninggatan i Stockholm. IS-terrorister bör därför överlämnas till syriska och irakiska myndigheter och dömas efter de lagar som gäller i dessa länder. Efter genomförda straff kan de som har svenskt medborgarskap återvända till Sverige. När det gäller minderåriga barn får man följs de regler som gäller i de länder där terroristerna befinner sig. Om extra medel behövs kan Sverige bistå med detta från sin SIDA-budget.

  Gillad av 13 personer

 8. Dandersan skriver:

  Om man får tro UNT så är det i centrala Uppsala som radikaliseringen sker av de föräldralösa.
  Men det finns en majoritet som släppte in dem som har ansvaret.
  Jag tvår mina händer och önskar dem lycka till.

  Gillad av 1 person

 9. Bland hinduer många ibland, danske mand han nu försvann, bemärkt då ormtjusares flöjt väckte mandom fram, till dans alá elefantiand, annars rökande utan en tand, Danmarks land, ett minne många ibland, bakom horisontens rand skriver:

  Nalin Pekgul läser exakt samma bok som IS. Om vi hade haft socialdemokrater som läste Mein Kampf men endast såg fredsbudskapet i boken, hade de varit en etablerad och accepterad röst? Islam är islam och Pekgul förstår detta, för gränsen är knivskarp men ligger inte där pk-ister i förnekelse som Bitte tror. Vad är det som motiverar dessa folkmord, vad är det som sägs vid alla terrordåd? Vilken religion har de som ligger bakom de systematiska gängvåldtäkterna i England, eller för den delen, alla gängvåldtäkter i Sverige, vem ligger bakom allt tafs, alla brända bilar? Bitte anser att bara de som begår folkmord skall fråntas sitt medborgarskap, nå jag håller inte med. Bitte är en del av problemet, för som alla pk-ister så skall folk först mördas eller våldtas innan man skall låtsas försöka göra något, men dessa mördare har ju varit små telningar på dagis, det har varit synd om dem för de inte hade något att göra, de har fått chans på chans efter småbrott osv. Det är ett kontinuum, när blev de folkmördare? Så Pekgul har rätt, hon vet vad som riskeras, nämligen att den knivskarpa gränsen dras där Trump (och Obama före honom) drar den, vid muslimska länder, ett annat sätt att säga vid islam.

  Fasen vad det gör mig trött med sådana som Bitte, ni är mot folkmord, efteråt. wow! Pekgul har rätt såtillvida att hon förstår var många som mig vill dra gränsen och inte är det vid redan begångna folkmord, det är ju direkt tramsigt.

  Gillad av 2 personer

  • Han nu försvann skriver:

   Jag vet inte hur många som ser det på detta vis men Bittes artikel anser jag vara symptomatisk för precis det tänkande som har fört oss hit, man pekar ut sådant som är dåligt efteråt, och är indignerad över det, men man kan int erkänna att ens grundantagande är fel, att där grunden för de dåliga, istället så förfinar man sina förvillelser, radikala moskeér skall undersökas, radikaliserade muslimer skall finnas och sedan på något sätt hållas kort osv. Precis så är den pk-istiska utopin uppbyggd, man vägrar se världen som den är att därför ens grundantagande är fel, att man helt enkelt inte kan finjustera och styra ondskan och samhället i stort. Strama år bidragsfusket skriver man med utropstecken men nästa dag skriver man en snyftartikel om någon som inte fått bidrag för att man stramade upp, man tror sig om att, ”om man bara”, kan skära bort allt som är dåligt men samtidigt behålla allt man tycker är bra, sin vänsterutopi. Sådana som Bitte de är som kirurger som tror sig om att, efteråt, efter allt rökande och supande och ätande av fet mat, kunna operera bort hela cancersvulsten så att den bara försvinner. Men rökandet och supandet skall fortsätta. Det är som George Best och hans levertransplantationer. Det är en så enormt skadlig syn på samhället, så ofattbart naiv, endast mångårig indoktrinering i Sverige och den rådande vänsterliberala värdegrunden kan få folk att skriva artiklar som ovan. Om du tror på det du skriver Bitte, så föreslår jag att du engarerar dig i kriminella unga muslimers värld, bara kanske en enda, se om du kan påverka någon som sitter och tittar med gillande på IS-videos. Se om du kan komme med din knivskarpa gräns och skära där 1400 års historia inte har lyckats skära. Vilken hybris.

   Nej, dessa artiklar stärker mig i mitt beslut att ta paus från detta, artikeln innehåller precis de felslut och det utopiska tänkande som fört oss hit. Pk-snåret är för tjockt, det har nu letat sig in till DGS också. Att vara för allt bra och mot allt dåligt, dvs vänsterliberal, det är ingen vuxen hållning till livet, det är sjukt.

   Gillad av 5 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Lämna inte. Bli mer sparsmakad bara. Läs varannan dag. Jag uppskattar dina inlägg. Vilket jag tror att fler gör. Skriv kortare om du inte orkar längre inlägg.

    Gilla

   • Hovs_klipphällar skriver:

    Han nu… Ja, sådan väldig tur att det finns så högt upplysta personer som du i den här soppan!

    Allvarligt: Det finns ett spektrum av åsikter runt samhällets nuvarande akuta problem, och till stor del är de formade av att man tvingas förhålla sig till ”PK-sektens” världsbild.

    Man når inte fram till personer som ännu sitter fast i PK-lögnerna genom att slå dem i huvudet med en helt ny osminkad sanning — snarare slår de då dövörat till.

    Personer som du framförallt verkar hata är de som faktiskt kritiserar PK-sektens värsta konsekvenser, som Alice Teodorescu.

    Jag ser det snarare som att hon gör ett bra arbete med att påpeka att kejsaren är naken, dvs att PK-sektens värld inte fungerar, samt att hon inte heller skulle tillåtas uttrycka sig fritt i den tidning där hon är anställd.

    Gilla

   • Den ofrivillige golfaren skriver:

    Du har naturligtvis helt rätt, och det är, om uttrycket ursäktas, hor mot evolutionen att sådana som Bitte tillåts tränga undan sådana som dig, men sådant är vårt samhälle, man lägger krokben för de produktiva krafterna och lyfter fram under medel-måttor över vilka listan kan göras lång.

    Jag undrar uppriktigt sagt varför redaktionen har valt att ta in Bitte och varför man fortsätter att publicera hennes dåliga alster (ligger här en hund begraven?), det är som att sätta bocken till trädgårdsmästare, hon har absolut ingenting att säga till de flesta av oss, snarare borde man publicera sådana som dig, Östman, Rikard f.d. lärare m.fl. på förstasidorna och förpassa Bitte och hennes jämlikar dit de hör hemma, dvs. utanför samhällsdebatten (de är inte ens värda att publiceras i kommentarsfälten).

    Tack för denna tid, käre vän, och jag hoppas att du kommer tillbaka snart igen. Jag och många med mig kommer att sakna dig.

    Gillad av 2 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Men man maste inte själv tro pa utopin för att lata sig rivas med. Det räcker att man tror att man kan hantera den. Detta är det som förstörde den icke-socialistiska delen av den svenska politiken: ambitionen att vara bättre sossar än sossarna själva, att rädda bilen fran att aka över kanten med en ekvilibristisk rallyförarsladd fran passagerarsätet. Svenskar till höger överskattar sin egen personliga förmaga pyramidalt. ”Om bara bra folk styrde, sa skulle sossarnas löjliga sma utopier inte göra sa mycket, lat dem ha sitt kuliga, sa har vi vart, och alla är nöjda. Det är ju en demokrati.” Men passagerarsätesrallyförare är mycket, mycket sällsynta, om de finns alls. Orsaken till att den gamla stammens tjänstemän klarade av sa mycket var inte att de var sa förbannat begavade, utan att de verkade i ett system med mycket lang hävd och djupa traditioner. Det finns ett slags fantomutopi i svensk höger.

    Systemförstaelsen saknas i alla läger.

    Gillad av 3 personer

   • Danske mand han nu försvann skriver:

    Ja Östman, du uttrycker det så bra, som alltid, jag är så gudatrött på dessa skribenter som Bitte och Teodorescu som tror sig om att kunna HANTERA detta. Om bara. Däri ligger hela problemet, den grundläggande säljfaktorn i socialdemokrati, pk-ism och allt det andra, vi bara skruvar och grejar lite (och höjer skatt och pensionsålder en smula) sen fixar vi både IS och klimat! Alltså, det de skriver vid sitt skrivbord det är att de skall hantera ideologier och människor som skär av halsar ——– strök här vad jag mera målande skrev ——.

    Det slog mig idag när jag tänkte på Gür, Kyeyune, Teodorescu, Bitte och ALLA de som varit i den etablerade samhällsdebatten, deras tid är ÖVER. Det grundantagande som gjorde att de trodde sig om att kunna förstå och förhålla sig till världen var FEL, ondskan finns, och vi är inte alla lika, vissa kämpar mot ondskan, andra maximerar den, att då bygga hela sin världsbild på att det inte är så gör en till helt irrelevant då verkligheten nu knackar på, de kan beskriva sådant som är dåligt men förmår helt enkelt inte formulera ett svar, för svaret går rakt emot de djupaste delarna av deras personlighet. De är helt enkelt irrelevanta, men vägrar att lämna scenen, och släppa in andra. De kunde agera samhällskommentatorer så länge som den gamla ordningen nödtorftigt höll det som de i sin ofattbara hybris och dumhet skapade i schack, de kunde låtsas att världen inte var som den faktisk är, att allt dåligt hade tusen anledningar utom de som vanligt folk såg från början, precis som socialdemokrati och socialism kan fungera ett tag som parasit på det som egentligen är produktivt, men till sist tar pengarna slut, och våldtäkterna exploderar. Verkligheten är här.

    Gillad av 1 person

   • gmiksche skriver:

    Du har helt fel. Bitte lyfter (eller sänker, enligt din uppfattning) problemen så de blir begripliga för det flesta. Klarläggande av problematiken behövs på olika nivåer. Både finstilt och lite folkligare. Så länge skribenter och recensenter håller sig till fakta.

    Gillad av 1 person

   • Hosianna skriver:

    Hoppas verkligen, Han nu försvann, att du inte försvinner någon längre tid från DGS utan att låta oss veta hur det går för dansken?

    Gilla

   • A skriver:

    Jamen då kan vi passa på att ses isället då Danske Mand ? 🙂 Det tror jag skulle vara intressant.

    Mvh A

    Gilla

   • Danske mand han nu försvann skriver:

    @gmiksche

    Jag tror att ”vanligt folk”‘ tyvärr är ganska sällsynt på DGS, en och annan kommenterar, det är sant att det behövs inkörsportar för dessa, det är kanske det Patrik tänker, men den särskiljande delen av DGS gentemot många andra forum det är ju att det finns ett antal röda trådar av argument som det blir lite märkligt om de som skriver inlägg inte alls ens har börjat förstå. Det blir en märklig mix. Det jag vänder mig mot är att de som fortfarande äger debatten och har det offentliga tolkningsföreträdet inget verkar ha förstått, men det håller dem inte tillbaks på något vis utan de serverar friskt lösningar utan att på allvar inse att det är deras egna felslut som skapat våldtäkter i Sverige och avskurna halsar i Irak för de fall det är folk som rest från Sverige.

    Gillad av 1 person

   • gmiksche skriver:

    Jag tycker du är lite väl hård. Jag kan inte finna något att kritisera i hennes framställning. Man måste ju inte dra allt över en kam. En viss variationsbredd är att föredra. Jag själv får akta mig att bli alltför uppskruvad, i och för i korrekthetens namn.
    Som sagt, lagom bandbredd. Det är det som utmärker den här bloggen.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    En konstig diskussion. Vill du att DGS bara ska vara en ekokammare där vi alla slår os för bröstet?

    Nej, mycket bättre vore om vänsterskribenter som Anders Lindberg eller Peter Wolodarski skulle våga sig hit så att vi skulle få en verklig debatt.

    Eller är det så att d är så rädd att dina argument inte ska hålla att du inte tål motsägelser?

    Du kan väl säga precis det du har sagt nu om Bitte och Teodorescu en gång till men du kanske tvingas vässa argumenten ett varv till?

    Är att ge upp diskussionen bara för att du hör fler fienderöster än förut en moraliskt försvarbar hållning?

    Är du på DGS bara för att få höra dina beundrarskaror sucka av hänförelse eller är du beredd att ta diskussionen med Bitte & Co.?

    Gilla

 10. Göran Holmström skriver:

  Varför ska Sverige vara världssamvete? Har vi historiskt sett varit så grymma?
  Förtryckt omvärlden? Stått för massutrotning?
  NEJ på allt ovan, vi har varit rätt fega och undflyende i cirka 200 år.
  Att vi drabbats av politikerna från helvetet, är en annan pilsner, men det går ju att både rösta och protestera bort om lite stake infann sig i detta kuvade folk.

  Gillad av 3 personer

 11. Isabella skriver:

  Nalin Pekgul riktade pilen mot fel mål. Mot det svenska samhället, mot svenskarna.

  Hon skulle riktat den mot muslimerna, de fega som inte tar avstånd trots sin egen försäkran att de är sekulära. Mot mördarna i IS – Daesh .

  Hon skulle stöttat människor som vill se rättvisa skipas.
  Visst har många fel begåtts på vägen hit där vi står idag. Det största:

  Att låta islam komma innanför Sveriges gränser.

  Gillad av 7 personer

  • A rose by any other name skriver:

   Ständigt dessa kurder. Jag skrev en kommentar om detta, den kurdiska etnonationalsocialismen och deras kolportörer, men den verkar ha fastnat i censuren.

   Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Den kurdiska staten existerar inte. Men det finns en nation i världens mest explosiva hörn. Det hörnet är extra intressant för att det kan sägas vara temperaturmätaren för världen i övrigt. Det man kan lösa i Kurdistan bör man kunna lösa i resten av världen.

    Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Danskarna tänker nyttja en liten ö. Varför inte sätta dem på Gotska Sandön. Hur många båtar behöver vi för att förvissa oss om att de icke smiter? 5? 7? Sen får de mat via fallskärm så ingen personal på ön behövs. Kan de simma därifrån? Tveksamt. Kan de bygga en båt? Då får båtarna runt omkring gripa in.

   Gilla

 12. Elof H skriver:

  Argumentet att man tummar på demokratiska principer om man fråntar kriminella medborgarskapet ekar ihåligt och ohederligt. Har man snabbt och lättvindigt delat ut medborgarskap så är det inget konstigt att det också lätt kan dras in. I detta fallet så är det dessutom en sådan extrem handling att gå med i en mördarsekt som vill förgöra oss att det inte är något konstigt att förlora sitt medborgarskap även om man så skulle ha bott här i tio generationer. Fullständigt absurt att låta ett lands fiender ha medborgarskap i landet.

  Gillad av 7 personer

 13. Lars-Olof Svensson skriver:

  Regeringen har inte förstått hotet från IS och de sk hemvändarna. För dem är nederlaget i kriget bara en temporär motgång. Kalifatet och umman styrt av sharia är fortfarande målet. I den kontexten är terrorn tillåten. Enligt Haman Abdel-Saman, en av Tysklands mest kända islamologer (och kritisk mot vad han kallar islamsk fascism) så beskrivs gud dvs Allah i koranen som en krigare som med sina händer dödar otrogna. Källa. L´Islamisme un défi por notre civilisation, utgåva av Le Figaro 2018, s 63.

  Gilla

  • Anders skriver:

   Jodå, regeringen förstår visst hotet, men man bryr sig inte. För terrorn kommer bara att drabba vanligt folk, inte de styrande.

   Gilla

 14. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  ” I åratal har svenska medborgare, av olika ursprung, krävt att de folkvalda ska ta tag i de extrema islamistiska grupperingarna men politikerna har vägrat lyssna. Istället har de anklagat dessa människor för att vara ”islamofober” och rasister, samtidigt som de odemokratiska islamistiska grupperna kunnat fortsätta att lyfta bidrag på skattebetalarnas bekostnad.”

  Gilla

 15. Willy Lindqvist skriver:

  Man ska inte glömma att åtskilliga av IS-anhängare har mer än ett medborgarskap, ett ursprungligt som inte sällan är syriskt eller irakiskt. De bör alltså kunna dömas på plats i egenskap av medborgare i dessa länder. Sitt medborgarskap i ett land av otrogna tog de avstånd ifrån när de anslöt sig till Islamiska staten. Medborgarskapet i Daesh är väl det medborgarskap de själva sätter högst, även när de hycklar för att smita från sitt ansvar som mördare och slavhandlare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.