Du skall skämmas för dina vita barn

Mohamed Omar

I en krönika här på Det Goda Samhället den 5 mars beskriver atmosfärsforskaren Lennart Bengtsson hur klimatfrågan gått från en vetenskaplig fråga till ett moraliskt ställningstagande där de som inte lever i enlighet med klimatismens sharia ska känna skam och skuld. Du skämmas för att du flyger till Mallorca på semester. Du ska skämmas för att äter kött.

Bengtsson noterar att klimatisterna nu även vill skambelägga barnafödande. I en krönika i Dagens Nyheter introducerar Hanne Kjöller uttrycket ”flerbarnsskam”. Ju färre människor, argumenterar hon, desto mindre utsläpp. Ett barn kostar nästan 60 ton koldioxid, medan en flygresa kostar 2 ton.

Låt oss titta på hur Kjöllers krönika är illustrerad. Ett foto på en vit man, en pappa, som håller en lintott i handen. En blond pojke, alltså.

Men vilken grupp är det som föder flest barn i Sverige? Är det de blonda och blåögda gammelsvenskarna? Skulle inte tro det. När jag ser mammor på stan med fem eller sex barn, så hör de snarare till gruppen nysvenskar, ofta nysvensksomalier eller nysvenskaraber. Inte sällan har mammorna hijab, den nysvenska varianten av huckle.

Men det är klart att den anständiga tidningen Dagens Nyheter inte kan illustrera en krönika om att det föds för många barn med ett foto på en nysvensksomalisk familj i Rinkeby. Det vore ju oanständigt, ja, rentav rasistiskt. Det kan ju aldrig bli för många nysvenskar. Där gäller mottot: the more the merrier.

Och det här är ingen slump. En äldre artikel, från 13 juli 2017, med ungefär samma budskap i samma anständiga tidning illustrerar på samma sätt: vita barn. De som redan har få, ska föda färre. De som har många kan fortsätta få fler. Ja, och ta hit sina anhöriga. För det är ju enda gången vänstern tycker familjen är helig, när familjeåterföreningar kan leda till ännu mer invandring.

Hur var det nu med vikten av mångfald som vänstern alltid tjatar om? Man får inte göra en film med bara vita rollpersoner, för så ser ju inte Det Nya Sverige ut! Hm… men när vi ska prata om att det föds för många barn, då ska vi inte bry oss om hur Det Nya Sverige faktiskt ser ut i all sin underbara mångfald. Nej, då ska det vara helvitt.

Representation av mångfalden i Det Nya Sverige är bara bra ibland, det vill säga när den passar agendan.

Klimatisterna på Söder kan över sin veganmiddag lägga pannan i djupa veck och bekymrat tala om hur hemskt det är att Karin har fått ännu ett barn. Men skulle någon antyda att befolkningsökningen i Afrika kanske är ett större problem, så skulle hen förmodligen få en lektion i god ton. Minst.

Och då har hen ändå inte vågat antyda att svarta och bruna nysvenskar föder för många barn, då hade hen förverkat sin rätt till självidentifiering och förvandlats till en ny doktor Mengele.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

58 reaktioner på ”Du skall skämmas för dina vita barn

 1. Adam skriver:

  Tänker att det har med en idé om att skribenterna och läsarna (medelklassen) är överlägsna. Det är en slags hyllning till dem själva: ”Vi är så starka att vi har råd att göra uppoffringar emedans andra inte har det – vi är bättre än er”. Det är en vanlig sak att vara avundsjuk på den som har flera barn eller ens ett barn. Kanske är det ett sätt att säga: Om du inte har barn så vänd det till en dygd (du har inte barn pga själviskhet utan pga uppoffring).

  Sociala spelregler som används för att skrämma människor till lydnad..
  Hoppas någon själ därute hängde med på vad jag menade.

  Gillad av 4 personer

 2. Aha skriver:

  Så sant, så sant så. När negativa sammanhang ska åskådliggöras är det frapperande ofta som endast vita barn (och vita vuxna) människor får vara bildunderlag. Vill minnas att jag reagerade på något liknande när en artikel handlade om hot och bråk i skolan, endast vita tonåringar återgavs.
  Detta är PKs små agendasättande stegen, små men ändå uppenbara. Jag undrar hur de redan troende, de mångkulturella försvararna, PK-isterna, tänker när de ser hur deras egna tendentiöst förskönar verkligheten. Troligtsvis ser de det som en nödvändig justering för att inte ge mångkulturkritikerna vatten på kvarn.

  Normalt sett gäller att det mångkulturella inte får glömmas. Barnreportage är t.ex. alltid mångkulturellt filmade. Stenhårt så. När de är ute och filmar och vid klippbordet är det mångkulturen som måste fram.

  Liknande beteende fast betydligt mer manipulativt framkom under flyktingkrisen då TV konsekvent visade bilder på familjer med små barn trots att de var i kraftig minoritet. Där ville man väcka sympati för ett ökat mottagande.

  Det politiskt korrekta mal på, dag för dag. De troende, apologeterna kan man väl säga, utför sina dagsverken.

  Gillad av 8 personer

  • Nisse i Hökarängen skriver:

   Sverige blev mer PK efter att SD kom in i riksdagen då den agendasättade journalistiken blev viktigare än någonsin kändes det som.
   Svensken skulle genast uppfostras i att alla människor var lika mycket värda.
   DN blev mer PK när Wolodarski tillträdde något år tidigare vad jag har hört.

   Gillad av 1 person

  • Cheka!Cheka! skriver:

   Överheten vet hur man dresserar den snöpte kuvade svensken och den hjärntvättade babbligt överhetsslickande svenskan genom skräck-och-fasa,förolämpningar,hetsjakt,82% skatt på arbetsinkomster,ständig cheka-övervakning och bisarr Jante-lag.Ett skräcksamhälle för alla frihetsälskande människor.

   Gillad av 3 personer

 3. Mats Lindh skriver:

  Det enklaste vore att dom som propagerar för flernbarnsskam begår självmord.
  En välgärning för mänskligheten.
  Domedagssekten är det största hotet mot mänskligheten.

  Gillad av 8 personer

 4. Aurora skriver:

  MO skriver i samhällsnytt också om en bild med vänsterpartieta symbol som propagerar mot barnäktenskap med illustration av bara blonda barn. Som om de var i riskzonen för barnäktenskap. En segregationsskola i Vällingby visar bara blonda barn på sin hemsida medan inga blonda barn går där. Graden av vänsteraktivisters politiska vansinne och hat mot purbefolkningen övergår numera all anständighet så inget förvånar längre. Vi kan bara, rimligt eller ej, sätta förhoppningar till våra europeiska grannlånder (Danmark och Norge har sedan lönge bevakning av ’det svenska tillståndet’) som styr upp Sveriges ledarskikt.

  Gillad av 5 personer

  • Nisse i Hökarängen skriver:

   Danmark och Norge kan inte att göra ett skit även om de så skulle vilja. Problemet kan tyckas att Sverige inte har varit i krig på hur länge som helst, medan dessa två länders historia under andra världskriget känner vi ju alla till.
   Man kan lika gärna ställa sitt hopp till Ryssland istället.

   Gillad av 1 person

 5. Eva Danielsson skriver:

  Under sjuttiotalet fanns en trend bland vänstersinnade att man skulle avstå från att skaffa egna barn och göra en insats för världens fattiga genom att adoptera barn i stället. Klimatet var knappt uppfunnet då men ömmandet för u-länderna var utbrett. Den arroganta godheten. En svensk sjuka. Lika vanligt förekommande som avundsjukan och den falska blygsamheten. Ge oss en Orban i stället och stoppa ner Kalergis idé om ett påbjudet utplånande av olika etniciteter genom mångfaldsblandning ( genom blandäktenskap eller förintelse av vita?) för att skapa den ideala brunhyade människan, i den sopsäck där dessa idéer hör hemma.

  Gillad av 10 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Några partiledare (Björklund och Kristersson) har ju agerat på detta sätt. Huruvida de inte klarar av att avla egna barn eller om det är en akt av godhet återstår att bevisa. Dock har det fått långtgående konsekvenser för oss vita svenskar eftersom båda dessa sätter sina importerade barn före vanliga svenskar.

   Gillad av 2 personer

 6. Aktiva åtgärder.NKVD. skriver:

  Hanne Kjöler uttrycker ”avsky mot sitt eget folk”?Inte så säker på det alls ,eftersom hon nog om man undersöker saken noga nog bara är en sk ”fasadsvensk” med dubbla pass varav ett pass-det viktiga-är utfärdat i Moneyland och det andra i Neuschweden.Artikeln tar upp intressanta fenomen som blir extra intressanta nu när det geografiska området ”EU-Bezirk Nord Mitte” på allvar skall s a s ”transformeras demografiskt” genom en drakonisk tvångsimplementering av Kalergi-planen.Bildmaterialet är extra intressant eftersom det belyser hur bilden av de maktägande pan-européerna används som vapen för att främja deras agenda.I just detta fall används vita väl vita skandinavier i ett slags mentalt blame-game.Men -handen på hjärtat-när såg Du senast vita skandinaver avbildade på affischer i det offentliga rummet eller med tänkt publik exponering i Sverige senast?Svar:För väldigt länge sedan.Kalergi-planens genocid som riktar sig mot vita européer föregås sedan minst 15 år av en bildmässig-förebredande-genocid där vita européer s a s ”försvinner” från den publikt exponerade bilden och kommersiella reklamen.Den vite europeiske mannen är nu när det gäller det publikt exponerade bild- och reklamaffisch materialet redan helt ”eliminerad” och genociderad.Vita europeiska familjer helt s a s bildförintade utom naturligtvis när Jante-mekaniken skall aktiveras med sin skam-och-skuld-dynamik.99,9 % av all publikt exponerat bildmaterial i propaganda eller reklamsammanhang har en monotont trist rolluppsättning:En leende afrikan eller arab med en leende vit kvinna i fertil ålder triumferande framvisande den ideala Kalergi-produkten:Kalergi-barnet.Neumensch i Coudenhove Kalergis Neuropa och NeuSchweden.Bilden som vapen.Bilden som skapare av virtuella världar som sedan frambesvärjs i den materiella världen.Bild som vapen.Men även bilden som folkmordsinstrument i den nu i skrivande stund pågående vita europeiska genociden inte bara i NeuSchweden utan även i Neuropa.Dom vet hur man gör-dom där pan-européerna.Dom har gjort det många gånger förr.

  Gillad av 6 personer

  • Thugees skriver:

   Du skriver lite märkligt, men visst är det så illa, jag undviker svensk TV men även youtube är infekterat och aldrig att det dyker upp en vit familj i en reklamsnutt utan alltid skall den ena eller andra vara arab eller svart, oftast pappan, det är mycket lätt att se att hatet mot vita är den centrala punkten.

   Gillad av 2 personer

   • Thugees skriver:

    Det verkar också som man inom EUs Kalergikretsar verkar ha insett att det är fara å färde, folk har börjat upptäcka vad som pågår och försöker sätta stopp för det, så man snabbar nu på, denna integration med Afrika som det nu talas om av alla från Macron till Dildoralerna är talande.

    Gillad av 3 personer

   • bejji skriver:

    På reklamaffischer för Nordea nyligen kan man se en mörkhyad man luta sig ut genom ett bilfönster i en Drive in-bank från 1960-talet, en tid då det fanns mycket få av dessa personer i Sverige.

    Gillad av 4 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Nu ska du inte klaga, när vi har en hel månad med skid-VM!
   Snön är vit, hela startfältet är vitt liksom hela studion!
   Dessutom har vi just haft Vasaloppet. Helvitt!

   Gillad av 1 person

 7. Danske mand, tog en paus, röka i hand, plötsligt känner hals snörpt i band, rånare minsann, då vaknar vikingamand, knäcker nacke på mången ibland, thugees ligger spridda i sand, båt lägger ut från land, åter på flodens vand skriver:

  Ja, detta är en pervers sjuka och dessa av intelligens kanske mellan 100-110 som Kjöller agerar nyttiga idioter med de infantila rationaliseringar de kan finna. Det blonda håret är som noteras legio, detta är den väsentliga komponenten här, eftersom återigen, det konkreta fallet med klimatet är rent trams, CO2s betydelse för oss på jorden är just den som vi fick lära oss i skolan, det är livets gas, växterna tar upp vatten, CO2 och solljus och bildar syre och energi. Vi bara bränner gamla växter, en del av en cykel. Nå, det väsentliga i artikeln är normaliserandet av tanken på folkmord på vita, Kjöller är inte intelligent nog för att förstå detta men är intelligent nog för att finna denna rationalisering. En nyttig idiot för ondskan.

  Idag finns det inte längre någon anledning att tala om CO2 vad gäller klimatet, utan det är, från en fysikers ståndpunkt, mera intressant, för nu kan vi lära barnen att det inte bara är så att vi alla består av stjärnstoft, att alla människor tidigare varit en del av sol som exploderat i en supernova, alla tunga grundämnen har uppstått på detta vis, men inte nog med det, dessa supernovas är de som skapar molnen som styr klimatet, med solen och solvinden som regulator. Se denna video, den är nästan vacker, och IPCCs komiska och skamliga ignorerande av solens och fjärran stjärnors effekt läggs i dagen:

  Dessa vidriga människor kan förstås aldrig få mig att känna skam för mina barn, självklart inte, däremot så skäms jag för att vara svensk tillsammans med sådana som Kjöller. Mitt beslut att ignorera svensk media visar sig vara riktigt men DGS består mer och mer bara av kommentarer till vansinnet, jag föredrar att ignorera det och känner en paus komma så man kan göra plats för friare, lite djupare, tankar

  Gillad av 3 personer

 8. Kulturisten skriver:

  Självhatet är kanske sublimerat raseri mot de två heliga korna; invandrarminoritetens barnafödande och den ofjättrade befolkningsökningen på den afrikanska kontinenten. Dessa fenomen får man ju inte ens tangera i klimatdebatten, så man sticker svärdet i den egna magen istället.

  Gillad av 1 person

 9. Göran Holmström skriver:

  Jag undrar vad ska inte en vit svensk skämmas för ?
  När kommer dom första lägren som ska ”omprogramera” alla som tänker fel? Eller behövs dom inte, då SVT gör jobbet så bra med 8 Miljarder skattepengar, Mello ger mig äckelkänslor av att bra höra ordet, nästan allt i SVT är politiserat. Har av princip bojkottat det för att mentalt så flyttas jag till Gulag och en stor sal med en projektor som maler på hur den perfekta medborgaren, ska tänka och resonera.
  Nu är tydligen barnen i dom få kärnfamiljerna nästa mål att ifrågasätta, undrar vad dom agenda sättande idioterna har för liten plan för sina idéer nu?
  Statliga avelsläger, där ”Vita gener” ska avlas bort så snabbt det går, ersättas med den perfekte lagom multifärgade avkomman som är lagom lång, lagom foglig, och vegan.
  Inget förvånar längre.

  Gillad av 4 personer

 10. Errol skriver:

  Sydafrikas f.d. president och ledare för ANC är ett gott exempel:
  Den genomkorrupte polygamisten Jacob Zuma har ca 20 barn med ett flertal fruar.

  Samtidigt så moraliserar och skambelägger klimathysterins översteprästinnor på DN:s ledarsida kvinnor som föder fler en ett barn. Tramsfeminister på samma dagispolitiska ledarsida tycker dessutom att det är problematiskt att gifta sig, då detta manifesterar en underkastelse för kvinnan.

  Dagens Nyheter är en tummelplats för navelskådande dagisliberalers klimathysteri. Björn Wiman, kulturchef på DN, har utvecklat den självgoda klimatpekoralismen till en egen konstform.

  Gillad av 3 personer

  • Ehrenburg skriver:

   Masspsykologiskt är det viktigt för den styrande och manipulerande Pan Europeiska eliten att skapa ångestskapande objekt som kan verka drivande för deras agenda.Klimatångsten som ju nu sedan en tid tillbaka aktivt skapas och underblåses av bl a SR/SVT är ett sådant ångestskapande objekt som frambesvurits eftersom det passar den maktägande eliten.Finns ”global warming”?Mycket tyder på att det är illusorisk företeelse.Men en illusion som kan användas bl a för att motivera en höjd tvångsbeskattning som leder till en mycket betydande omallokering av pengar från skattebetalarna till dem som nu skamlöst parasiterar på de redan utplundrade.Ekonomiskt alltså samma fenomen som möter då det gäller den av den parasitära eliten iscensatta massimmigrationen som även den ytterst finansieras med tvångsbeskattning av de redan utplundrade.Klimatångesten kan även generera betydande vinster för Big Pharma och de charlataner som arbetar som psykologer eller rentav som psykiatriker.Klimatångest kan exempelvis i framtiden måhända upptas i den psykiatriska diagnostiska manualen med en egen diagnosbeteckning.Klimatångsten lönar sig för den Pan Europeiska eliten,men inte för de utplundrade och vilseförda massorna.

   Gillad av 4 personer

 11. annikanestius skriver:

  På 50-talet hade Europa dubbelt så stor befolkning som Afrika.
  I början av 90 talet hade vi samma storlek.
  Afrikas befolkning är nu nästan dubbelt så stor som Europas.
  Om trettio år räknas det med att Afrika kommer ha fyra gånger så stor befolkning som Europa.

  Gillad av 4 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Det är därför PK-isterna vill ta hit så många afrikaner som möjligt. Så att dessa känner igen sig. Att de inte kan utveckla Afrika själva framstår ju som tydligt. Men när även Europa förvandlats till ett Afrika utan att ha dess klimat, var vill de då bo?

   Gillad av 1 person

 12. Lenam skriver:

  Man ska skämmas för att skaffa barn som man inte kan ha mat till. Fattiga människor i U länderna skulle skaffa jobb först innan de ynglar av sig. Det bistånd som är rimligt är gratis kondomer. resten måste de sköta själva.

  Gillad av 5 personer

 13. li br skriver:

  ””Sverige är ett av de länder som föder flest barn i EU per kvinna, endast Frankrike föder fler barn per kvinna.”” https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2018/hogt-barnafodande-i-sverige/

  Under 2016 födde varje kvinna i Sverige i genomsnitt 1,85 barn, det är efter Frankrikes 1,92 barn det högsta antalet i EU. Det lägsta födelsetalet hade Spanien och Italien, båda med 1,34 barn per kvinna i medel.

  ””Utrikes födda kvinnor har totalt sett ett högre barnafödande än Sverige födda kvinnor när det gäller periodvisa fruktsamhetstal. Det beror bland annat på att fruktsamheten ofta är högre den första tiden i Sverige efter invandring. En högre fruktsamhet de första åren beror på att det är vanligt att flytta till Sverige för att bilda familj eller att de har ett uppskjutet barnafödande vid invandring exempelvis på grund av att de varit på flykt. Det kan beskrivas som en migrationseffekt skriver scb. https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2018/nedatgaende-trend-i-barnafodande/

  Gillad av 1 person

  • bjornwiklund skriver:

   Märkligt menFreudianskt förstås… att lösa problemet med att det fortfarande föds för få barn i landet har ju etablissemanget löst med invandring, sägs det, dock har demografin inte förbättrats iom denna massinvandring utan andelen barn och ungdomar i båda grupperna är tämligen lika… det som skiljer är att det finns en större andel äldre i gruppen med inrikes påbrå….. och då färre i gruppen arbetsför ålder…. HÖJ PENSIONSÅLDERN … problem solved enkelt och smidigt…

   Gilla

 14. Britt skriver:

  Bra artikel Eddie! Ett enkelt recept vore att bara ge barnbidrag för max tre barn. Och inga flerbarnstillägg! Denna åtgärd skulle inte nämnvärt påverka infödda svenskar. Vilket parti skulle våga föra detta på tal?

  Gillad av 3 personer

  • Margareta skriver:

   Jag håller helt med. Jag blir bara förbannad över att jag med att tvingas betala ett barnbidrag genom skatten också indirekt betalar för övertagande av Sverige. Av islam, av somalier, av andra. Vill också lägga till arbetsplikt för att få socialbidrag, då blir det inte så mycken tid över till barnafödande.

   Gillad av 1 person

  • bjornwiklund skriver:

   Om felet är att det föds för få barn i landet skall naturligtvis stödet till flerbarnsfamiljer öka. Och 7 partier har ju sagt att lösningen på problemet är invandring… men enklare att låta de på plats föda fler barn då slipper man många av de utmaningar som invandringen skapar dessutom.

   Gilla

 15. bjornwiklund skriver:

  Freud har varit en chefsidéolog till våra politiker och ”tyckare” men vart har sunt förnuft försvunnit….. kanske dags att dessa tyckare får haverade arvoden…..

  Gilla

 16. booza70 skriver:

  Jag har inte läst Hanne Kjöllers text i DN – jag är inte prenumerant – men jag hörde när den omnämndes av Calle Norlén i radioprogrammet ”Spanarna”. Mitt intryck var att Kjöller skrivit en ironisk text, en satir. Här får jag uppfattningen att det är något som undgått både Mohamed Omar och de som kommenterat hans text. Hur många av de som kommenterat här har läst Kjöllers text?

  Gilla

 17. Anders Ström skriver:

  Jag läste Hanne Kjöller på ett helt annat sätt. Jag såg den som ironi i Jonathan Swifts anda, läs ”A modest proposal”. Hanne ville visa på vansinnigheten i att säga att klimatfrågan är viktigare än allt annat, vilket leder till absurda konsekvenser.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.