Du skall skämmas för dina vita barn

Mohamed Omar

I en krönika här på Det Goda Samhället den 5 mars beskriver atmosfärsforskaren Lennart Bengtsson hur klimatfrågan gått från en vetenskaplig fråga till ett moraliskt ställningstagande där de som inte lever i enlighet med klimatismens sharia ska känna skam och skuld. Du skämmas för att du flyger till Mallorca på semester. Du ska skämmas för att äter kött.

Bengtsson noterar att klimatisterna nu även vill skambelägga barnafödande. I en krönika i Dagens Nyheter introducerar Hanne Kjöller uttrycket ”flerbarnsskam”. Ju färre människor, argumenterar hon, desto mindre utsläpp. Ett barn kostar nästan 60 ton koldioxid, medan en flygresa kostar 2 ton.

Låt oss titta på hur Kjöllers krönika är illustrerad. Ett foto på en vit man, en pappa, som håller en lintott i handen. En blond pojke, alltså.

Men vilken grupp är det som föder flest barn i Sverige? Är det de blonda och blåögda gammelsvenskarna? Skulle inte tro det. När jag ser mammor på stan med fem eller sex barn, så hör de snarare till gruppen nysvenskar, ofta nysvensksomalier eller nysvenskaraber. Inte sällan har mammorna hijab, den nysvenska varianten av huckle.

Men det är klart att den anständiga tidningen Dagens Nyheter inte kan illustrera en krönika om att det föds för många barn med ett foto på en nysvensksomalisk familj i Rinkeby. Det vore ju oanständigt, ja, rentav rasistiskt. Det kan ju aldrig bli för många nysvenskar. Där gäller mottot: the more the merrier.

Och det här är ingen slump. En äldre artikel, från 13 juli 2017, med ungefär samma budskap i samma anständiga tidning illustrerar på samma sätt: vita barn. De som redan har få, ska föda färre. De som har många kan fortsätta få fler. Ja, och ta hit sina anhöriga. För det är ju enda gången vänstern tycker familjen är helig, när familjeåterföreningar kan leda till ännu mer invandring.

Hur var det nu med vikten av mångfald som vänstern alltid tjatar om? Man får inte göra en film med bara vita rollpersoner, för så ser ju inte Det Nya Sverige ut! Hm… men när vi ska prata om att det föds för många barn, då ska vi inte bry oss om hur Det Nya Sverige faktiskt ser ut i all sin underbara mångfald. Nej, då ska det vara helvitt.

Representation av mångfalden i Det Nya Sverige är bara bra ibland, det vill säga när den passar agendan.

Klimatisterna på Söder kan över sin veganmiddag lägga pannan i djupa veck och bekymrat tala om hur hemskt det är att Karin har fått ännu ett barn. Men skulle någon antyda att befolkningsökningen i Afrika kanske är ett större problem, så skulle hen förmodligen få en lektion i god ton. Minst.

Och då har hen ändå inte vågat antyda att svarta och bruna nysvenskar föder för många barn, då hade hen förverkat sin rätt till självidentifiering och förvandlats till en ny doktor Mengele.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).