Bittes notiser: Lågt förtroende för Michael Cohen

Michael Cohens vittnesmål mot president Trump i den amerikanska kongressen förra veckan kommer sannolikt inte att påverka presidenten politiskt. Det visar en undersökning som publicerades av marknadsundersökningsföretaget Hill-HarrisX i fredags.

Trumps tidigare advokat Cohen har anklagat Trump för att vara en samvetslös rasist och bedragare, som endast bryr sig om egen vinning. Samtidigt sa Cohen också under förhören att Trump aldrig trodde att han skulle vinna presidentvalet, utan enbart ville marknadsföra sitt eget varumärke. Cohen sa också att han ångrar sitt tio år långa samarbete med Trump.

Trots att Cohen försäkrade att han inte själv tjänar något på sitt vittnesmål uteslöt han inte tänkbara intäkter från eventuella bokkontrakt, filmer eller TV-framträdanden. På frågan om han tänkte donera eventuella intäkter till välgörenhet vägrade han svara.

Hill-HarrisX undersökning indikerar att det omtalade vittnesmålet sannolikt inte kommer att ha någon stor politisk betydelse för Trump. Endast 37 procent av de tillfrågade ansåg att han var tillförlitlig medan 25 procent sa att de upplevde honom som opålitlig. 39 procent av de tillfrågade var osäkra.

Bland demokrater var förtroendet störst, i den gruppen ansåg 58 procent att han var tillförlitlig, jämfört med endast 15 procent av republikanerna.

Läs mer på Breitbart

10 reaktioner på ”Bittes notiser: Lågt förtroende för Michael Cohen

 1. uppstigersolen skriver:

  Faktiskt struntar jag helt i amerikansk politik så länge det fokuserar på vad någon som vill ha bort Trump sagt eller gjort. Varför denna fixering vid USA? Vi har stora problem i Sverige, ändå envisas mängder av tyckare att tala om USA.

  Gillad av 3 personer

  • olle reimers skriver:

   Därför att USA är världens vktgaste land och att det där jut nu pågår en episk kamp om det är globalfacisternas eller de mer nationellt inriktade krafterna som ska vinna.

   Därför att de krafter som styr Löfven och Lööf kommer därifrån.

   Förstår vi inte vad som händer i USA förstår vi inte vad som händer i Sverige.

   Gillad av 2 personer

   • mobelmanen skriver:

    Cohen har blivit påverkad, och delvis coachad av bla Adam Schiff’ och advokaterna. Nu när ” Russian colution hoax ” är ett faktum och R Mueller tvingas släppa fisa- rapporten strax är. Demokraterna ( D S ) desperata, letar nålen i höstacken.. Faktum är att dem flesta i USA vet som vem som egentligen ” coluded med ryssarna ” !

    Gilla

  • bejji skriver:

   Oaktat vad man anser om Trump ?
   Tja, att han som nu 72-åring hade kunnat leva en bekväm och lugn pensionärstillvaro utan dagliga anklagelser om diverse lagbrott – men han valde den politiska stormen, med en fast kurs framåt, oavsett vad politiska dussintyckare skriker om.
   Det måste man väl ändå få beundra – särskilt i jämförelse med de flera tiotals år yngre svenska pajaspolitiker som dominerar här och vilka aldrig verkar kunna uträtta någonting av värde!

   Gillad av 4 personer

 2. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  Demokraterna och deras sympatisörer skärskådar för närarande alla Trumps medarbetare för att försöka finna något belastande! Knappast någon har ett absolut oklanderligt förflutet! Kanske har man inte deklarerat alla inkomster för beskattning eller vid något tillfälle farit med osanning. Kanske har man gjort sig skyldig till ”penningtvätt”. Sedan pressas medarbetaren till att göra för Trump belastande uttalanden under hot om process som kanske till och med resulterar i fängelse!
  Det enda signifikanta som Cohen kunnat komma med är väl att kvinnor fått betalt för att tiga om sexuella förbindelser! Men detta har ju varit känt tidigare! Det hade kanske haft någon betydelse före presidentvalet. Men inte ens i USA lär det finnas många väljare som som efter två år av Trump presidency bryr sig om sådana bagateller I Trumps privatliv! Så länge landets styrs på ett riktigt sätt är presidenten personliga vandel dock betydelselös! Vad gäller personligt lösaktigt leverna så står för övrigt Trump långt i skuggan av den av hela världen hyllade J.F. Kennedy!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.