Försvaret av det svenska samhället hinns inte med

Patrik Engellau

När jag googlade på ”Vi har varit naiva” så fick jag 11 400 träffar där framstående socialdemokratiska politiker som statsminister Löfven och socialminister Strandhäll intar ledande positioner. De självkritiska uttalandena om naivitet verkar komma när något obehagligt och av den självkritiske politikern oförutsett inträffat, till exempel att pensionsskojare härjat. ”Det är helt förkastligt”, sa Strandhäll om pensionsskojet. Men för det mesta hänger naiviteten ihop med migrationen, terrorismen och den religiösa extremismen. Jan Björklund har också enligt egen utsago varit naiv om Putin.

Naiviteten beror på att de ansvariga politikerna inte förutsett det obehag som kommit att inträffa. Hur kan det komma sig när så många andra förutser den ena olyckan efter den andra (varav en del ännu inte inträffat)? Jag tror inte denna skumögdhet inför potentiella fördärv beror på en samling tillfälligheter. Vi står snarare inför ett syndrom eller ett systemfel. Politikerna vill inte tänka framåt om de då riskerar att upptäcka något otrevligt.

Men egentligen misstänker jag att det är ännu ett snäpp värre. Det är inte bara så att våra ledare är allmänt rädda för att måla fan på väggen utan dessutom så att de ryggar i fasa och skam inför vissa tankar och inte ens törs artikulera dem i kretsen av de närmaste. Jag har hört andra- eller tredjehandshistorier om poliser som vallat runt Morgan Johansson och Anders Ygeman i utsatta förorter och förklarat att läget är värre än man tror och att ministrarna vägrat lyssna. Det kan vara onda rykten. Men Sverige har ett akut fall på halsen med några hundra IS-terrorister i kurdiska fångläger. Vi har haft åratal på oss att, som våra grannländer, kriminalisera olika slags medverkan i terrorverksamheter, men det har vi inte orkat med. Nu står Sverige här och kliar oss i huvudet och vet inte vad vi ska göra med terroristerna om de lyckas ta sig till hemtrakten. Det blir väl lägenhet, körkort och bidrag som vanligt.

Lokaltidningen Mitt i Östermalm förklarar den 19 februari att polisen i stort sett har övergett östermalmarna. Den senaste tidens skjutningar måste prioriteras. ”Kvar blir det som kallas mängdbrott. Vardagsbrott som fickstölder, bilinbrott eller bedrägerier. Det som folk vanligast blir drabbade av.” Eller som tidningen med en axelryckning konstaterar på förstasidan, nämligen att ”vardagsbrotten inte hinns med”. (Men låt inte det avhålla dig från ett besök i stadsdelen för, som förstasidan också konstaterar, ”Sveriges bästa korvkiosk hittar du på Östermalm”.)

Min förmodan är att ingen i verkligheten kan vara så naiv att han inte ganska lätt kan se handskriften på väggen. Men det gör inte våra härskare. Jag tror att det handlar om det vanliga. Härskarna klarar inte av ens de enklaste insikter om de bryter mot politiskt korrekt tabun. I stället får det bli så att skolan, försvaret, kampen mot kriminaliteten och så vidare ”inte hinns med”.

Om jag hade haft ett hopp eller en känsla av att härskarna i hemlighet utan skygglappar funderade över dessa jätteproblem så hade jag varit på bättre humör. Gud må förlåta mig, men jag tror inte det. Jag tror att de tvärtom skjuter problemen framför sig för att slippa tänka på dem. Det syns inte tecken på att varken denna regering, den förra eller den förrförra ens inlett ett långsiktigt tankearbete i syfte att komma fram till något användbart och praktiskt för att hantera utmaningarna.

Eftersom ingen bryr sig om vad jag säger behöver jag inte ta några PK-istiska hänsyn utan kan idag läsa innantill i handskriften på väggen för att i morgon slippa erkänna att jag varit naiv.

Jag ser inga tecken på att islam fredligt kommer att integreras i det svenska samhället. Att det inte råder inbördeskrig är inget tecken på att integrationen är på väg att vinna framgång. Jag kan bara se – eller tror mig bara se – att islam gradvis flyttar fram positionerna och att de svenska institutionerna och den svenska kulturen lite förvirrat och vänligt och med de bästa avsikter drar sig tillbaka utan att göra särskilt mycket väsen av sig såsom exempelvis i fall som terrorister, hijab, kvinnlig könsstympning, könsseparerade badhallar samt att viktiga saker ”inte hinns med”.

Jag tror att alternativa, muslimska samhällen kommer att konsolideras med den svenska våldsapparatens goda minne i en del utanförskapsområden. Än så länge går det nog att sätta stopp för en sådan utveckling under förutsättning att den svenska våldsapparaten vill gripa in.

Men jag tror inte den vill. Och ju längre den väntar, desto svårare blir det. Till slut kan den inte hur mycket den än skulle vilja. Priset blir för högt. Då är det så dags att säga att vi har varit naiva.

74 reaktioner på ”Försvaret av det svenska samhället hinns inte med

 1. Aurora skriver:

  När det inte går förneka verkligheten har mantrat blivit att ’vi har varit naiva’. Är det vuxna männiksor eller männiksor med fulla sinnens bruk som är helt oförmögna till konsekvenstänkannde? Man ville ju absolut dra hit problemen. Kristersson säger nu i Expressen att ’vi (politikerna) har bara pratat men inget gjort’. Ja, riksdagen är ju en pratklubb utan ansvar. Insikt och självkritik är så dags nu. Han är oroligt för risk för upplopp. Ja, det bör han nog vara. Men nu är det för sent att stoppa förfallet av det svenska samhälket.

  Gillad av 5 personer

  • Linden skriver:

   Kristersson denne fjantarnas fjant har börjat morska upp sig och börjat komm till insikt om det SD har påtalat i tjugo år.
   Det logiska resultatet av denna insikt, om den hade varit på riktigt och inte bara munväder, skulle naturligtvis vara att bilda ett konservativt block. Och med detta block försöka ställa saker och ting tillrätta?
   Men så fungerar inte pellejönsens hjärna.
   Att förlåta ISterroristerna skändliga dåd, det finns på kartan.
   Men SD kan man inte ens dela kö till cafeterian i riksdagen med.

   Gillad av 4 personer

  • Axel skriver:

   Politikerna har inte fått mandat att vara naiva och att frysa ut sanningsägande partier. Dom har som uppgift att föra fram Sverige till ett tryggt och fungerande land. Vi borde ha krafter i samhället som samlar ihop regeringen, ställ ut dem på Sergels torg, låt folket se vilka naiva personer som vi avlönar med våra hemska skatter. Mina spekulationer brukar stämma bra. Sverige blir ett land med inbördeskrig. Jag håller på att förbereda mig.

   Gillad av 1 person

   • Aurora skriver:

    Tyvärr är det så att de ’naiva personer vi avlönar’ är därför att det fortfarande är alldeles för många som röstar på dem. Istället för att ställa dem på sergels torg kanske fler borde begripa att rösta annororlunda.

    Gilla

 2. Bo Svensson skriver:

  Det råder ett faktiskt intelligensförbud i det ”politiskt korrekta” tankeutbytet, så det är här utanför som lösningarna på problemen måste dryftas.

  Eftersom kursen pekar mot ett läge som i MÖ med etnisk mångfald och antagonism mellan grupperna blir problemens lösning desamma här som där.

  (Repris) Under en konsekvent multietnisk ordning, parasiterar grupperna inte på varandra utan har var för sig ansvar för att förse sina medlemmar med deras ”mänskliga rättigheter” om de känner för det.

  Begrundande läget i Mellanöstern hittar jag tre villkor som krävs för normalitetens etablerande:

  1: Ett grundskattesystem med avgifter på begränsade och eftertraktade resurser på nivåer som anpassar efterfrågan till tillgången och att intäkterna fördelas enligt principer som gynnar återhållsam förökning.

  2: Skattebetalarnas direkta makt över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål varvid man skall tillåtas att gynna dem och de ändamål man känner för.

  3: Krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet och rätt nivå på de belopp som garanterna skall krävas på efter våldsbrott. – Och rätt nivå på konsekvenserna av att påträffas utanför anvisat territorium.

  Gillad av 3 personer

 3. Rolf Wasén skriver:

  Vad anbefaller en sober realism? Nykter alltså! Precis det Engellau skriver om. Att samhället inte klarar att upprätthålla det samhälle vi är vana vid. Eller haft privilegiet att få tillhöra, om man vill se det från den synvinkeln. På ytan syns ännu inte så mycket. Som Nima Dervish skrev så måste vi öppna våra ögon och använda våra hjärnor! En person som tydligen kände polismästaren sa att denne sagt att man var överhopade med utredningar om hedersvåld och könsstympningar och knappt hade tid med något annat.

  Detta är illavarslande och sedan må de sitta i tv-sofforna eller radiostolarna och knyckla lämplig statistik hur de vill. Rapporteras alla brott och hur många utredningar läggs ned? Får vi alla fakta på bordet? Näppeligen. Det enda vi kan göra är att gissa eller utbyta erfarenheter med de vi möter.

  Att använda nätet är som bekant mer problematiskt. Men senast gick en polis i DN ut med en vädjan om hjälp till de sociala medierna: https://www.dn.se/sthlm/polisen-vadjar-om-hjalp-i-sociala-medier-det-har-gatt-for-langt/. Man undrar om detta är sant?

  Min erfarenhet är att det inte bara är politikerna som skyggar utan den stora majoriteten av de man känner. Om något väldigt iögonfallande händer kan det bli ”liv i luckan”, men sedan breder tystnaden ut sig. ”Låt oss ha trevligt istället”!

  Vad man nog bör betänka är att samhället inte minst sviker de mest utsatta och sårbara. Tvärs emot vad många politiker påstår.

  Efter rus och baksmälla kommer tillnyktring. Är det naivt att tro att denna leder några substantiella resultat?

  Gillad av 2 personer

  • Palle9 skriver:

   Rolf Wasén: Polisen, som vädjade om hjälp: själv reagerade jag på följande sätt. Uppenbarligen är polismannen chockad över hur långt förfallet gått, och det tar emot att kritisera någon som tillhör de som kämpar i första linjen (i likhet med ambulanspersonal, räddningstjänst t.ex.). Men det är slående vilket perspektiv, som anläggs: omsorg om förövarna och att dessa inte ska hamna ännu längre in på den kriminella banan. I och för sig behjärtansvärt, men det hade varit klädsamt om denna omsorg i första hand gällt de personer, som riskerar att utsättas för beskjutning.
   Perspektivet och betoningen känns igen från förre rikspolischefen Dan Eliassons tid.
   Vill hoppas att polisbefälet trots allt har rätt inställning, och att denna aspekt bara utelämnades i hastigheten …
   Angående din reflektion över hur senfärdig allmänheten är i sin reaktion på det pågående förfallet kan man fråga sig om hur långt på vägen till Venezuelas nuvarande situation, som vårt samhälle ska behöva färdas innan en folklig reaktion verkligen inträffar. Möjligen finns det mer sannolika dysfunktionella länder, som kan tjäna som sannolikt slutmål – Mellan-Östern och N-Afrika är kanske mer troliga. Men Venezuela är intressant som exempel i all sin förfärlighet just därför att nedgången skett från ett relativt välmående land, och hur snabbt raset ändå kunnat ske.

   Gillad av 2 personer

   • Rolf Wasén skriver:

    Palle9: Ja ett indirekt medgivande i DN att något är allvarligt fel i samhället. Problemet är större än de flesta föreställer sig för det handlar också om ett lågintensivt krig mot samhället. Det tar stora resurser i anspråk. Påminner faktiskt om situationen i vissa delar av USA som East LA. Förvisso finns inga enkla ”lösningar” om några alls. Som Kristersson har medgivit ett par gånger.

    Vi är på väg mot ett hypereffektivt samhälle med hög kriminalitet. Det kommer alltså att bli dyrt på sikt och människorna välfärden kommer att ta stryk. Samtidigt mångkulturellt och experimentellt som få länder i världshistorien. Vi är knappast rustade. Kanske en utveckling som Sydafrikas, Libanons eller det Brasilien Engellau ofta refererar till? Venezuelas kollaps är tankeväckande, men det är ett katolskt land som kulturellt är ganska homogent. Länderna i Nordafrika är muslimska och också kulturellt ganska homogena. Ja till denna nya situation måste vi nu anpassa oss. ”Spännande tider!”, som man sa i det gamla Kina (inget direkt positivt).

    Gilla

   • annagustin2@gmail.com skriver:

    Men nog borde vi klara av att rycka upp oss….vi är väl inga idioter heller. Våra mor- och farföräldrar slet hårt för att vi skulle kunna få ett gott samhälle. Nog måste det finnas tillräckligt många i landet som vill hitta en bra och klok struktur för ett gott samhälle…nu när ”fördärvarna” håller på som bäst att slåss om toppen i det hierarkiska partisystemet.

    1969 tänkte en samhällstänkare och innovatör ut ett nytt samhällssystem som han kallade Tidfaktorekonomi. Han heter Kalle Gustafsom och är 85 år idag. Jag fick honom att regelbundet hålla 3- timmars föreläsningar på 1990-talet under ett år. Vi lever i ett av världens friaste länder och ändå går det inte att få ut en klok samhällssystemidé till allmän debatt. Är inte det ett lågvattenmärke för det samhälle som ska vara friast i världen?

    Hans systemidé är så enkel….möjligen är det därför (män) inte vill förstå den. För det är ju mest MÄN som intresserar sig för ekonomismen…och att läsa om olika ekonomiska tänkare.

    Essansen av hans systemidé går att förklara på 3 minuter. Jag ska försöka på några meningar:

    – Införa en fast värdebas i skattesystemet, densamma som när vi räknar ut löner (timlön x tim-TID).
    På samma sätt ska skatt räknas ut med TIDEN som värdebas (inte procent som idag).
    Alla ska lägga exakt lika många timmar av sitt arbete till statens budget – men gånger vars och ens inkomst. På det sättet kommer aldrig en enda krona fattas i budget eftersom vi skattskyldiga alltid kommer att dela exakt rättvist på skattekakan – oavsett hur stor eller liten den är. (den kommer att se olika ut från år till år och troligen sjunka)

    – Ett skatte-TAK ska räknas ut så att alla som lönearbetar utanför dessa timmar – får arbeta helt skattefritt. Inte mer än rimligt! När man arbetat färdigt åt staten så tillfaller det man arbetar ihop utanför dessa timmar – den som arbetar. En enorm morot…och en riktig rekordmotor kommer att starta i landets befolkning.

    Detta kommer att gynna alla. Först alla strebermänniskor och unga, starka som brinner för någonting, men systemet ska ju gälla alla. Alla dessa arbetsivriga kommer att vara dem som sen också ser till att vi år efter år kan sänka antalet timmar vi behöver ta ut av alla skattskyldiga, för ju fler som ska dela på statens budget ju färre timmar behöver vi ju av var och en för att dela på statens budget. Allas normalarbetstid kan samtidigt sänkas successivt. Massor av andra fördelar kommer sen ur denna enkla lilla rimliga förändring. Framför allt signalerar den RÄTTVISA…och det är ett ganska starkt värde i sig.

    Gilla

 4. A skriver:

  Etablissemanget löper amok för att de törs. Som ett barn med fri uppfostran utan gränser. De saknar fullständigt respekt för folket. De har ingen alls. Detta kommer att fortsätta tills något ”sätter” stopp, och de återfår respekten. Folket är som en ointelligent trasa. Makten gör i detta läge en helt korrekt analys. Att hoppas att de ska ta sitt ”förnuft” till fånga är bara att glömma. Det behöver de inte. De gör redan vad som är bra för dem.

  Mvh A

  Gillad av 6 personer

 5. lenam skriver:

  Vi har varit naiva som så frikostigt delat ut Svenskt medborgarskap till de som har en helt annan värdegrund och som inte vill integreras i vårt samhälle. Det hade varit enklare om dessa jihadister inte varit Svenskar alls. Vad har vi lärt oss? Ändra åtminstone detta. Skärp kraven för att bli Svensk medborgare! När hörde vi de naiva göra detta?

  Gillad av 3 personer

 6. Anders skriver:

  ”Polisen har övergett östermalmarna”. Ja hut går hem. Ni röstade ju nästan mangrant på Reinfeldt trots att hans agenda vad gäller invandringen var solklar från tiden i MUF. Men ni kanske var naiva….?

  Gillad av 10 personer

  • styggestig skriver:

   Jag hoppas att du även har läst: Gästskribent Maciej Dobrzynski: Maktens retorik i Löfvens Sverige och i det kommunistiska Polen. I det introverta Sverige opponerar man endast lite i marginalen och bortser från de stora mönstren. Reinfeldt eller snarare Schlingmann ville ju endast göra Nya Moderaterna till ett lite bättre parti än socialdemokraterna!

   Gilla

 7. Eva Danielsson skriver:

  Handlar oviljan och oförmågan att öppna ögonen och inse redan inträffade kosekvenser plus troliga kommande konsekvenser av den förda politiken, bara om rädslan att bryta mot politiskt korrekta tabun? Det tror inte jag. Jag tror att bakom fega och förvirrade politiker och mediafolk m fl står ytterst beslutsamma personer med tydliga mål som ska uppnås med vilka medel som helst. Med vilka kostnader som helst. I pengar och mänskligt lidande. Några av dem är politiker men de flesta av dem är stödtrupper bakom politikerna och ingår i s k sidoorganisationer samt fyller mediavärldens kanaler. Det är inget naivt och räddhågat med dessa aktivister. De älskar troligen kampen och våldet mer än själva målet. Vanliga människor har svårt att leva sig in i maktmänniskors perspektiv där andras vilja och liv inte betyder något. Men i dagens läge tvingas vi att försöka inse hur illvilja och ondska kan se ut. I form av kvinnor och män som på ytan liknar oss andra, men som har sålt sin själ till mammon eller satan och tappat sin empati och sitt förnuft på vägen. Alternativt var de defekta på det viset redan från början.
  De som inte ser ut som vi har i många fall vuxit upp i kulturer som präglas av våld, förtryck och död. Eller har föräldrar som kommit hit med det i bagaget och som behöver bevisa sitt värde genom att hävda ursprungskulturens överlägsenhet. Den s k radikaliseringen. Men de känns igen på utseendet. Fast hur ska vi kunna skilja på mörkhyade invandrare som är goda resp onda? Eftersom det inte syns utanpå vad människor tänker och tycker. Slutsatsen är att det måste till omfattande återvandring av alla som kommit hit de senaste tjugo åren. Genomföra utvisningar och dra in bidrag som första steg, även till alla sorts föreningar o samfund. Om vi ska kunna rädda landet och vår kultur och oss själva. Vi måste ju försöka.

  Gillad av 9 personer

  • Arvingarna skriver:

   ”de senaste tjugo åren.”

   De senaste 50 åren, menar du?

   Och deras ättlingar.

   I övrigt bra av Eva Danielsson, kanske det bästa jag har läst av henne.

   Gilla

  • Elisabeth skriver:

   Ja Eva, det finns en stor ovilja och oförmåga att öppna ögonen. Svenskarna är alldeles för benägna att vända bort blicken och vända andra kinden till. I TV-nyheterna igår rapporterade man förtjust om att en polischef-video hade blivit otroligt mycket delad . Man var förstås förtjust över att denne polis tog sig an ämnet grov kriminalitet på ett så ödmjukt och beskedligt sätt. Det var polischefen i Järva som hade blivt upprörd ( eller var han det …??.) över att några ungdomar dragit skjutvapen i samband med snatteri av kakor i en livsmedelsaffär. Videon hette ”Det har gått för långt” och man fick se en slokörad karl med stora förskrämda ögon snällt vädja om att man skulle anmäla de personer man visste hade vapen. Inslaget dröp av PK, ”ungdomarna” var ju ” rädda och vilseledda” osv osv. Jag är säker på att polisen på gatan knyter näven i fickan när han/hon hör cheferna prata på det här sättet om gangsters men det är ju de här värdegrundscertifierade figurerna som får chefsjobben. Herregud ! Ring Giuliani !

   Gillad av 4 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Jag kommer osökt att tänka på Crocodile Dundee. Han var ju på besök i New York och på kvällen kom det några slynglar som skulle råna honom. En hade en liten kniv och kvinnan han var tillsammans med sade åt honom att göra som rånaren/slyngeln sa. Crocodile Dundee sa ”that´s not a knife, this is a knife” samtidigt som han tog upp sin jaktkniv och visade för slyngeln. Denne dröp av. Alltså vad vill jag med detta? Polisen ska givetvis ta fram sina förstärkningsvapen när de hanterar slynglar. Och säga åt dem, ska vi skjuta dig i benet eller i huvudet?

    Gillad av 2 personer

   • Elisabeth skriver:

    Ja, ”Uppstigersolen”. mer Crocodile Dundee, tack. Mer rejäla karlatag, helt enkelt. Men det är inte ”slynglar” det handlar om här , de är snarare gangsters, eller åtminstone wannabe-gangsters. Då ska de också hanteras som gangsters.

    Gillad av 1 person

  • Loke skriver:

   Den farligaste fienden är inte de som invandrat hit på senare tid utan svenskar i ledande ställning som inte är politiker. Där hittar du de som tjänar på sänkta löner och kan ta del av skattemedel insamlade via staten i privata företag. De är många. De är ekonomiskt oberoende. De kan flytta eller bor redan utomlands. De går på nobelfesten och vet vem som inte är inbjuden. De riskerar inget förutom fortsatt tillflöde av skattemedel om de skulle ta bladet från munnen. Ingen av dem har sagt något emot omvandlingen av det svenska samhället. De vill ha det så här. Att vanliga svenskar drabbas rör dem inte i ryggen.

   Gillad av 1 person

 8. Gunnilla E skriver:

  Vad politiker tänker, det får vi ju inte veta, men det förefaller inte som de tänker. Vad för de till torgs? Vad gjorde man i senaste valrörelsen?

  Man pratar ofta om problemformuleringsinitiativet i politik och samhällsdebatt, att de som formulerar rycker åt sig initiativet. Men nu ser man ingen problemanalys utan enbart tal om utmaningar, vilka utmatningar ska vi ta oss an. Hur kan man finna en utmaning utan att först identifiera problem? Utmaningen är ju att göra något åt identifierad problem. Ser man inga problem så är det ju bra. Då kan man göra något annat.

  PK Sverige är ett bra sätt att dölja problem, dölja diskussion, slippa redovisa och slippa stå till svars. Propaganda och tystnad om hur det ser ut i Sverige. Lite har man öppnat för att se på verkligheten, men vad ser man, att SD ska till varje pris utmålas som skurkar. SD då, det var ganska tysta i valrörelsen och året innan trots alla öppna mål de fick Kanske de lagt sig på en långsiktig etableringsplan för att bli godkända, men problem ökar med vart år utan åtgärder. Även SD tycks ha tystnat.

  Gillad av 1 person

 9. Göran Holmström skriver:

  Kristersson oroar sig för att det kan komma demonstrationer eller värre saker för att ” Vi politiker bara pratat” och inte löst problemen.
  SVT lanserar en dokusåpa, Nedsläkt land där MSB och diverse experter berättar att samhället varken kan försörja eller skydda medborgarna under minst en vecka vid större kris. Avslutningsorden ” Det är inte Om utan När” det kommer en kris då den personliga beredskapen behöver vara god.
  En gång en slump, två gånger en slump? Knappast politikerna vet innerst inne att dom ursäkta det grova ordet ”Fuckat” ut, det som sker nu är skademinimering av det personliga ansvaret. Att försöka hålla sig kvar vid makten tills det glöms,
  Har våra styrande en beredskapsplan? JAPP, minns någon fågelinfluensan?
  Det skrevs i alla tidningar, all media sade samma sak ”Ingen panik vi löser detta”
  Tamiflu behövdes endast till svaga och sjuka, sades det. Jag var nere och fixade en trasig fancoil på apoteket under Regeringsknasliet ( ja felstavade med flit)
  Det fanns Tamiflu lagrat i kartongvis där roade mig att läsa på dom, alla politiker och statsanställda samt vissa poliser och brandmän behövde ju inte oroa sig,
  samt utvalda i media! Deras överlevnad om det hängde på just Tamiflu var ju i alla fall säkrat. Men alla vi andra hade fått stryka med om det gått till pandemi.
  Där bevisades att politikerna ljuger och pressen hjälper till, dom bryr sig inte ett dugg om Oss, vanliga tvärtom vi är mjölkkossorna dom föraktar och endast vill ha en sak av.
  Så visst har dom en plan!

  Gillad av 7 personer

 10. Östrahult skriver:

  Borgerlighetens företrädare helt ballat ur, enda undantaget kan möjligen bli KD. Allvarligast är haveriet inom moderaterna vilket går tillbaka till att de blivit ett parti som styrs av PR-konsulter som just har som affärsidé att vara något mitt emellan partiet och business, Partiet har tidigare haft en förankring i näringslivets övre skikt. Detta skikt har inte längre något intresse av moderat politik, de föredrar nuvarande situation. Moderaterna måste orientera sig mot medelklassen och det har de svårt för. Speciellt som tongivande personer som Reinfeldt och Bildt ser ner på medelklassen,

  Just nu är läget i politiken att moderaterna springer runt som en skock oroliga får och kommer med olika konstiga utspel. Ett av dessa var att det är hemskt att värnskatten avskaffas. Man bluddrar också om invandringen men har inte förstått att ingen längre tar moderaterna på allvar,

  Gillad av 3 personer

 11. Göran Holmström skriver:

  Forts PLANEN, med stort P består av .Ett akut- och katastrofmedicinskt centrum (Disaster Emergency Center, DEMC) vid Södersjukhuset färdigställdes och invigdes den 25 november 1994. Det ligger i ett 4 700 m² stort bergrum under sjukhusbyggnaden och kan på kort tid göras i ordning att kunna ta emot 160 patienter. Katastrofsjukhuset är vid krisläge självförsörjande på el, vatten, radio- och telekommunikationer.
  Dit kommer dom fly vid eventuell katastrof, ingen av oss vanliga kommer få den möjligheten kan jag lova, det finns säkert några mindre Safe rooms utspridda lite varstans att vänta ut katastrofen i.
  Personligen så anser jag att landsbygden är ett bättre alternativ på alla vis,
  närheten till naturen ger mer möjligheter att ordna mat och slippa plundrare.
  Storstaden är inte människans naturliga habitat varken i freds eller oros tider.
  Nu önskar jag för mina barns skull att jag oroar mig helt i onödan, samt målar fan på väggen bara.
  Men innerst inne så skriker magkänslan du har tyvärr rätt.
  Önskar att magkänslan har helt fel.

  Gillad av 3 personer

  • Palle9 skriver:

   Göran Holmström: Tack för intressanta kommentarer. I TV-serien Nedsläckt land nämndes i ett av de korta kommentarsavsnitten hur samhällets beredskap förändrats, från väl förberedda beredskapslager av allehanda slag till dagens katastrofalt dåliga nivå (naturligtvis användes i programmet ett annat språk för att uttrycka samma sak). Det slående är således hur stat, myndigheter och kommuner abdikerat från sitt ansvar och nu vill lägga hela ansvaret på individnivån.
   När neddragningen av lager exempelvis inom livsmedelshanterande företag (just-in-time tänkandet) började bli uppenbar för många år sedan. borde ju reaktionen snarare blivit en ökning av beredskapslagren i st f motsatsen.
   Som dina exempel pekar på finns dock på politikernivå förmåga till att tänka till före: nämligen när det gäller den egna privata omsorgen och säkerheten …

   Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    tack palle, det värmer. Ja om allt flyter så behöver vi ju ingen beredskap, men allt flyter inte jämnt.
    jag litar inte på Sveriges myndigheter alls.
    Så fixar min egen beredskap.
    Mvh Göran.

    Gilla

 12. Över berg och Flod och sjö och dal han tar sig fram, med dungabåt och dzopkyo två, inget kan stoppa danske mand, snart sig på floden bagmati befann, va fan? fötter sticker fram, många ibland, resten i brand, till Valhall minsann skriver:

  Jo, jag försökte mig på en förklaring till varför igår. Kort så tror jag att om man börja blunda för små ondskefulla och dåliga ting (e.g. våldtäkterna) så fortsätter man, varje ytterligare våldtäkt medför att man måste lägga ytterligare vikt vid sin inre rationalisering (som många gör) och detta har inget slut, till sist står man som lägervakt vid Gulag eller tågen till Treblinka. Oj, när hände det? Man är som en indian som sopar igen sina moraliska spår omsorgsfullt, varje våldtäktsspår i sanden skall sopas igen så det verkar som man varje dag börjar med rent samvete, från noll. Fast idag räknar vi 7800 anmälda våldtäkter och i Norge vet man att ALLA överfallsvåldtäkter begås av invandrare. Så nu ställs varje framtida moraliska beslut mot att ens inre indian varje dag sopar över 7800 anmälda våldtäkter, vilket kanske betyder 100 begångna våldtäkter om dagen i Sverige. Det blir mycket sopande. När man så sopat klart för dagen och vänder sig om så skall man diskutera IS-terrorister. Det är ganska uppenbart att man då saknar ett bra moraliskt fundament för att ta den diskussionen, tjuven skall jämföra silverskedar och silverskålar och regalier, samtidigt som han låtsas att han inte är tjuv.

  Det var inte det jag tänkte skriva egentligen utan att jag tittade på wikipediasidan Sveriges Historia, den är uppdelad i olika ”tider”, sten, järn, bronsålder, vendeltiden, stormaktstiden osv, sen kommer den demokratiska tiden och speciellt mot slutet så märker man att det egentligen saknas en koherent beskrivning, det är bara en lista av fenomen. Vad kommer den tid vi lever i kallas? Det beror nog vem som skriver historien, blir det ens på svenska? Kommer denna Tidan att kallas ”Naivitetstiden” om vi får en mjuk landning och demokratin överlever, eller kommer den att kallas ”Väckelsetiden” om vi alla blir muslimer, eller ”Förräderitiden” om dissidenterna till slut tar makten, eller kanske ”Uppbrottstiden”? Det verkar väl värt att försöka skriva fram Wikipediasidan ett par hundra år.

  Gillad av 6 personer

  • Anders L. skriver:

   De 7436 våldtäkterna/år, 20 st./d, avser fullbordade våldtäkter. Statistiken är framtagen av Affe och kommer från BRÅ. Dock inte lättillgängligt, han fick gräva djupt för att hitta det. En annan statistikstjärna, Fredrik Morenius, har bl.a visat att utomvästliga invandrare i Danmark är överrepresenterade ca. 20 gånger i våldtäktsstatistiken.
   https://affes.wordpress.com/2019/01/17/valdtakter-1975-2018-okning-med-1666-procent/#comments
   https://fredricmorenius.wordpress.com/2016/08/12/valdtakt-och-forovarens-nationella-bakgrund/

   Gilla

   • Palle9 skriver:

    Anders L.: Skrämmande siffror, verkligen. Från stiftelsen Tryggare Sverige hämtade jag följande (några år gammal statistik, förmodligen ännu högre idag):
    ” År 2014 anmäldes ca 20 000 sexualbrott i Sverige. Av dessa rubricerades drygt 6 600 som våldtäkt. Enligt beräkningar från Brottsförebyggande rådet sker det ca 36 000 våldtäkter om året. Det är över 100 våldtäkter om dagen och fler än fyra våldtäkter varje timme.”
    Se även stiftelsen Tryggare Sveriges konferens, som sändes i TV2-programmet SvT Forum förra veckan.

    Gilla

   • Fötter skriver:

    Vadå fullbordade? Är det dömda? Anmälda? Ingen vet hur många fullbordade våldtäkter som sker för de flesta anmäls inte så vad är det du refererar?

    Gilla

  • Cap'n Murrica skriver:

   Kommer denna Tidan att kallas ”Naivitetstiden”

   Jag minns att detta diskuterades i mina läroböcker när jag gick i grundskolan (det var väl kapitlet bredvid det om den kommande istiden, haha), det talades om att det kanske skulle landa i ”rymdåldern” eller ”dataåldern”. Som du skriver är vi snarare på väg mot ”väckelsetiden” eller ”kalifatet”, men mest troligt är att all historieskrivning som vi känner den kommer att ha raderats, jämför Talibanerna och Buddhastatyerna.

   Detta knyter delvis an till något som någon skrev i går (jag tror att det kan ha varit du) om film och musik från 70-, 80- och 90-talen och om hur annorlunda allt var då, hur mycket bättre allt var. Jag brukar också reflektera över samma sak när jag konsumerar populärkultur från dessa årtionden, där finns så mycket glädje och framtidshopp, och framförallt: Islam förekommer inte alls, det finns inte ens på kartan, islam var inget som dåtidens människor behövde förhålla sig till, inget de ens behövde ägna en endaste tanke.

   Vi skulle haft fred, lycka och rymdkolonier, vi fick islam, underkastelse och muslimska bosättningar.

   Gillad av 3 personer

   • cmmk10 skriver:

    Ja, nog är det deprimerande när små, blonda flickor sjunger om sin ”habib” (pojkvän) i melodifestivalen.

    På något sätt så fanns det mer melodi och glädje i musiken förr.

    Den här tjejen är verkligen ett med musiken 🙂

    Gilla

 13. Fötter sticker fram skriver:

  Sedan så misstänker jag (eftersom de flesta, inte ens här) skriver öppet om alla deras tankar landar dem i att rösta SD eller inte att folk fortfarande inte förstår den helt basala mekanismen av egenintresse. När politikerna börjar frukta för sina egna nuvarande och framtida jobb, då och först då, byter de sida. Det är så på nationell nivå och på EU-nivå. Därför finns det bara en sak att göra, inget prat kan dölja det, man måste bemanna murbräckan och rösta på dissidentpartier, SD, eller fröna AFS, eller MED. Jag återgår till min plats vid murbräckan där man får kokande olja i huvudet och skall rösta SD igen nu till EU-valet, även om AFS har ett bättre program. Att rösta KD eller liknande gör inte att socialdemokrater fruktar för sina framtida fina jobb och endast det kan rensa ut alla unken naivitet. Kanske tar jag fel om att inte alla ”röstar dissident” men jag tror inte det.

  Gillad av 4 personer

  • Monica Eliasson skriver:

   Exakt så tänker jag. Det gäller att tillfoga de etablerade partierna, som förstört vårt land, så stor skada som möjligt. Det vi medborgare kan göra, utan att skada oss själva genom ex.vis. revolution, är att tvinga bort våra politiker från köttgrytorna. Genom väl övertänkta politiska val. Vad skadar 7-klövern mest? Att rösta på SD, som har störst chans att ta makten från 7-klövern? Eller att lägga rösten på AfS, som har ett överlägset partiprogram, men i realiteten inte kan hota de etablerade partierna?

   Gillad av 1 person

  • Jens skriver:

   FSF
   Du har en poäng där, det enda som kan få sjuklövern och där finns KD, att ändra kurs är under galgen.
   Och galgen är de sk Populistiska parterna. Att förlora sin plats vid köttgrytorna.

   Gillad av 1 person

  • Eva Danielsson skriver:

   Jag har alltid räknat mig som genuint borgerlig eftersom jag tror på individen, inte kollektivet, som utgångspunkt för samhället och för politiska beslut. Att individen ska kunna bestämma så långt det är möjligt över sitt liv och också ska ta eget ansvar för detta. Stark privat äganderätt, marknadsekonomi och valfrihet osv osv. En mycket liten men effektiv stat och en klart begränsad och lika effektiv välfärd. Avveckling av det bidragsindustriella komplexet och dess verk och myndigheter. Etc etc. Massinvandringen av muslimer, mångkultursidiotin, genustrams och den gigantiska klimathotslögnen har tvingat fram ett politiskt engagemang hos mig på senare år, jag som knappt läste dagstidningar förr. Jag är rädd och orolig och arg, men mest arg, för att poiltiker med anhang har tagit sig rätten att offra vår säkerhet, trygghet, demokrati, välstånd och rycker på axlarna åt att över 7000 svenska flickor/kvinnor blir våldtagna och bestulna på sina liv, så som deras liv hade kunnat bli, av maktstrategiska skäl. För onda människors fåfänga och maktlystnad och penninghunger. Jag är inget stort fan av SDs dröm om ett folkhem, men de var ju det enda möjliga alternativet att rösta på i senaste valet. Eftersom den utomeuropeiska invandringen och islamiseringen är vår tids ödesfråga i västvärlden. Jag har gått med både i SD, MED och AfS. Varför inte, det kostar inga stora pengar och man kanske får tillgång till en stor kontaktyta, tänker jag. Smartare och modigare människor borde väl annars gå med i S som trojanska hästar och försöka påverka, i alla fall lokalt. Alla bäckar små…

   Gillad av 8 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Jag har reagerat på samma sätt som du. Visst har jag haft lite intresse av politik men inte att jag skulle engagera mig. För mina barnbarns skull så gjorde jag dock det. Engagerade mig alltså. Som pensionär har man ingen karriär att riskera heller.

    Gillad av 2 personer

 14. Lennart Bengtsson skriver:

  För att tänka strategiskt krävs kunskap, intellektuell kapacitet och mental uthållighet. Dagens politiker förefaller sakna sådan förmågor. De kompletterar detta genom att vara taktiska och vara särdeles duktiga på att slänga käft och att svartmåla alla som råkar ha en annan uppfattning. Det viktigaste av allt har varit att ha en motsatt uppfattning än SD. Detta är enkelt eftersom man då inte behöver tänka själv utan man gör som Sahlin, Strandhäll och Löfven. Om nu SD råkar ha haft rätt i många frågor, vilket visat sig ha varit fallet, så har det med nödvändighet följt att de övriga (vänsterpartierna) har handlat fel och så fortsätter det.
  Till slut kommer allt fler att inse att nu måste det äntligen bli ett slut men det troliga är att vi får invänta nästa lågkonjunktur eller enorm skandal eller ett mer storskaligt attentat.

  Gillad av 3 personer

 15. Hans Lundberg skriver:

  Politiker gör ingenting i förebyggande syfte, utan väntar till krisen.
  Hur gör man politik på förebyggande?
  Bättre med kris och ”rösta på mig så ska jag ordna det”

  Gilla

  • Fötter sticker fram skriver:

   Ja, Kristerssons senaste är ”att de bara pratat” och ”inte gjort något”. Jaha tänker jag, men var är då alla pengar jag betalat in i skatt, för nog verkar det som de gick till mer än prat, annars måste de väl ligga kvar som återbäring?

   Gilla

   • Fötter sticker fram skriver:

    Jag bara förställer mig att något av de mångmiljon, hm, mångmiljardprojekt, jag varit inblandad i utmynnat i att vi inför våra överordnade sagt, ja, vi har faktiskt bara pratat nu i 3år, så era 500 miljoner , de gick på pratet. Kan vi få 500 miljoner till nu, för NU skall vi göra något. Endast i politiken kan man komma undan med dylikt, fast nog mest endast i svensk politik. Ett helt samhälle som en icke-existerande bro i Grekland betald med EU-pengar.

    Gilla

 16. Erik2 skriver:

  Jag befarar att detta är alldeles korrekt. I bästa fall Turkifietad vi någorlunda fredligt så att övergången sker hyggligt fredligt. Men Islam tar över, vilket hela kommunistiska etablissemanget jobbar för och tydligen vill. Sedan beter sig politikerna narcissistikt. Man skyr skammen över den egna i kompetensen mer än allt annat. Nu är vi läget att energiförsörjningen håller på att äventyras av önskedröm ande politiker. Både i form av kommande energi och effektbrist och i form av bristande överföringskapacitet. Från 2021 kommer inget nytt att kunna kopplas in i Stockholm. Så inga nya bostadsområden, inga laddstolpar, ingen tunnelbana… Om man börjar bygga ut överföringskapacitet nu kan det börja vända 2027. Det blir en lång lågkonjunktur. Detta enskilt visar på denna totala inkompetens som nu styr. Man förstör i praktiken aktivt livet för sina medborgare genom att förstöra samhället. Jag tror numera att man förstår det faktiskt.

  Gillad av 9 personer

 17. Anders skriver:

  ”Naiviteten beror på att de ansvariga politikerna inte förutsett det obehag som kommit att inträffa”. Tror jag är helt fel. Man har vetat vad man gjort och man vill ha det så här. Vi har inte att göra med naiva människor, utan med onda människor.

  Gillad av 2 personer

 18. uppstigersolen skriver:

  Jag har ju fortsatt att titta på Stockholmspolisen på TV4 på måndagar. I senaste avsnittet var det en områdespolis i Botkyrka som först var på besök i en skolklass (kanske 12 – 13 åringar) och pedagogiskt förklarade att de som inte bor här har fördomar om området. Att det finns knarklangning och annan brottslighet. Ja ungdomarna förstod att vi som inte bor där vet inte hur fint det är. Lite senare så är samme områdespolis nere i centrum. Någon/några har då sprejat ner flera fasader med att just denne polis ska dö, fler gånger skrivit med meterhöga bokstäver. Samt givetvis andra fula ord som ni säkert känner till. Sen jagade de några slynglar i ungefär samma ålder som de som områdespolisen just hade talat till i skolan. När de gick in i en portgång där polisen var rätt säker på att dessa varit inne i och antagligen gömt knark i så hittade de så klart knarket samt lite attribut i form av en liten våg, lite plastpåsar m.m. Sen tog polisen detta i handen och gick ut på torget och visade detta för de unga förmågor som häckade där. Glåporden över polisen haglade. Så där fick vi se att vår uppfattning om området, alltså att där vill man inte bo eller vistas, stämde till 100 %. Fascinerande att TV4 visar hur det faktiskt är.

  Gillad av 1 person

 19. Elisabeth skriver:

  Jag tror tyvärr att du får alldeles rätt, Patrik. Visst är det många som bryr sig om vad du säger, det är jag helt säker på. Det vi alla pysslar med här är ju att bilda något slags opinioner. Medborgar-opinioner. Det är mycket värt. Stort tack för att du upplåter detta utrymme.
  Nu är läget sådant i vårt land att många nog inte skulle ha något emot ett Gudfader-system. Sedär, det var en inledning till ett OT-ämne jag tänkte ta upp. Alla har väl hört om Michael Cohen, en av Trumps advokater, numera ex-advokat, som just nu vittnar i Kongressen. I sin iver att komma åt Trump har ju Demokraterna gett sig på de flesta i Trumps närhet och Cohen föll till föga. Han dömdes för diverse eko-brott ( förstås – mycket användbart i politiken) campaign fund violation, tax fraud osv till tre års fängelse. Nu har man förmodligen ingått en deal om straffet om han gör fiendesidan en tjänst, dvs vittnar mot Trump Och det gör han nu. Med besked. Han kallar Trump en ” racist, con man, bigot” osv osv. Detta retar förstås upp många , bl a Giovanni Gambino, kusin och arvtagare till ökände, legendariske maffiabossen Carlo Gambino. Denne förutspår nu att Cohen kommer att bli ”whacked” i fängelset för ” inmates love Trump and hate rats”. Undrar just vad som skulle hända om Hillary hamnade där.
  Ja, vi har ju redan Gudfadersystem i vissa minoritetssamhällen men det är kanske dags att även Svensson får en hårdför Gudfader att gå till när det är som det är. Ja, jag tror tyvärr att korruptionen snart är utbredd.
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6752221/Gambino-mob-heir-predicts-Michael-Cohen-WHACKED-prison.html

  Gilla

 20. annagustin2@gmail.com skriver:

  Om man ska kalla det naivitet eller ren dumhet är svårt att veta men de senaste 20-25 åren har vi fått läsa om:
  – Feta skadestånd till kriminella individer, människor som griper in mot kriminella blir själva straffade, fruktansvärda misshandlar och våldtäkter som den kriminella går fri från trots bevis (som krävs in absurdum).

  – Rättsystemets företrädare som tar kriminella i försvar och ser till att de blir belönade för sin kriminalitet, https://www.svd.se/odemokratiskt-att-vilja-stoppa-is-atervandare?fbclid=IwAR2ywoGbRfQKUOYvjEuoy4X_4q6-BXuRDE_0S4iMQGMMPiFOrtFbRgAR_YE

  – Politikernas besparingar inom sjukvård, skola och polis så att de som arbetar där, exempelvis skolan…ska lärarna nu också axla alla de borttagnas funktioner plus detta f-b dokumenterande av varje individ (enorm kontrollstat), poliser som ska sitta och göra anmälningar mm som lika väl sekreterare kunnat göra så tiden räcker inte att lösa brott osv.

  – Politikerna delar ut medborgarskap som om det vore godis ur en bjudskål (snällismen). Har medborgarna i Sverige varit delaktiga i beslut om att Sverige ska vara en humanitär stormakt? NEJ!

  – Media och politiker hjälps åt att tillverka nya ord som låter förmildrande i alla sammanhang och detta sjuka med att kalla alla som stigit av ett flygplan på Arlanda för ”de nya svenskarna” och liknande. Alla som kommit från olika delar av arabvärlden, den afrikanska världen eller den asiatiska världen har faktikst egna identiteter. Att de generöst blir erbjudna vårt medborgarskap gör inte att deras egen identitet försvinner…vad är det för f-b trams. Ingen människa suddar ut sin identitet för att de bosätter sig i ett annat land, alla vet att meda och politiker bryter mot något viktigt, och det blir lite kortslutning i ens hjärna över hur man ska hantera det utan att bli kallad rasist. Men jag skulle ju inte bli fransyska om jag flyttade till Paris…det fattar minst barn.

  – Varken polis eller lärarkår kan längre räkna med stöd från politiker utan tvärtom ställer sig dessa politikerdårar på störande elevers sida och ”rättsväsendet” utdömer skadestånd till missanpassade elever och, eller friställer läraren från sitt arbete. LIkadant med polisen.

  Listan kan ju fortsätta men de flesta tänkande människor ser och förstår själva. Min konklusion är precis som Eva Danielsson skriver:
  ”Vanliga människor har svårt att leva sig in i maktmänniskors perspektiv där andras vilja och liv inte betyder något.”
  Så tror jag faktiskt att det är. De som klättrar och armbågar sig uppåt i hierarkierna för att slutligen nå toppen har alla ett visst mått av sociopati, psykopati eller i alla fall sänkt förmåga till verklig förståelse för vad deras beslut ska resultera i. De tänker på sig själva, sin egen status, sin egen inkomst och karriärväg. MEN….VAD SKA VI GÖRA ÅT DET???

  Gillad av 5 personer

 21. Aha skriver:

  Suverän betraktelse. Etablissemanget stoppar huvudet i sanden. Jag tror att detta perspektiv som Engellau för fram har stort förklaringsvärde.

  En detalj i sammanhanget;
  är Löfven använder ordet vi i ”vi har varit naiva (om invandringspolitiken)” använder han ordet slarvigt och menar att han och många med honom har varit naiva när det gäller invandringspolitikens problem. Slarvigt därför att han med ordet vi egentligen gör sig till talesman för alla som lyssnar på honom. Det är ju som bekant många som inte har varit naiva utan har kritiserat invandringspolitiken.

  Statsministern gör ett enkelt stilistiskt fel som skämmer ut honom.

  Gilla

 22. larstell skriver:

  Kloka ord som förklingar förtryckta av PK media!

  Skickat från min iPhone

  > 28 feb. 2019 kl. 05:19 skrev DET GODA SAMHÄLLET : > > >

  Gilla

 23. Marita Andersson skriver:

  Jag har en mycket dålig dag idag, vilket innebär att jag känner fullständig hopplöshet inför Sveriges framtid. När jag i nyhet efter nyhet matas med hur oerhört illa det är i svenska skolor, inte bara kunskapsmässigt utan när det gäller våldet och trakasserierna blir jag fullständigt mörkrädd. Det verkar sprida sig som en löpeld, snart kommer ingen undan. Det går kanske att flytta till en annan kommun ett tag till, men det är nog kört väldigt snart och alla kan inte flytta. Islamiseringen pågår på alla områden och undfallenheten finns idag överallt, jag känner den själv. Jag är rädd för de manliga muslimer som har alltför mycket ”kroppsspråk”, och skulle inte säga ifrån till dem.
  Om alla Sveriges myndigheter och institutioner under decennier (förutom skatteverket) blivit mer och mer kravlösa så är det illa nog, men nu är det privatpersoner, unga svenskar och barn som i sitt dagliga liv drabbas. Barnen kan inte välja att ta en annan väg till jobbet, ta bilen, eller ändra sina inköpsrutiner osv. Dom ska gå till samma skola varje dag och på riktigt behöva vara livrädda. Det finns ingen räddning i sikte, jag hör eller ser inget uppvaknande bland politiker eller msm. Ingen revolution mullrar så jag hör.

  Gillad av 5 personer

 24. Johan skriver:

  Så naiva människor existerar inte att de gång på gång gör om samma misstag. De vet precis vad de håller på med. Och vad det nu är de håller på med så är det av ehen övertygelse eller mot sin vilja. Nu är frågan vilket. Och varför.

  Gillad av 3 personer

  • Erik2 skriver:

   Exakt den frågan ställer jag mig också. Av övertygelse, eller mot sin vilja. Ibland är jag livrädd för att det är det senare. Reinis skulle släppa tsunami anden fria. Så ändrar han sig och bit för bit blir han alltmer vänster. Framförallt efter att en livvakt tagit sitt eget liv i Rosenbad. Så avgår han nästan i panik efter valet 2014. Det är totalt ruttet och livsfarligt i toppen, det är min övertygelse. Jag är på riktigt rädd för dessa människor. Ta också detaljerna från Kina ambassadören bravader. Vagnar av sprit rullades in inför… Ja inför vad? Är det ett typiskt modus operandi för de styrande? Det tror jag. Vilka honungfällor är det som rullat ut de sista 10 – 15 åren? Vem styr egentligen? Håller Lörfen egentligen på att stöda ut detta bakom kulisserna?

   Gillad av 1 person

 25. lookslikeanangel skriver:

  Strejk i ”valla”-boden?

  Är det verkligen någon idé att anstränga sig i Sverige.

  Se det som ett skidlopp.
  Sverige först i täten, sedan någon som kör om,
  men fortfarande i bra position. Sedan…. i klungan.
  Men, inte sämst. Det FINNS andra som är sämre….!
  Sedan lite efter, men loppet är inte slut än;
  felvallat d.v.s. mer valla. Sedan verkligen sist.

  Då – hurra! – INGEN (syns) framför. Vi har vunnit!

  Gilla

 26. Sixten Johansson skriver:

  Vi dissidenter kan ha särskilt svårt att inse hur irrationell människan är, hur man ständigt bortförklarar och tror på sitt självbedrägeri. Konsensustrycket är oerhört starkt. Därför skapar alla grupper en gemensam, mer eller mindre förljugen bubbla. Att några ljuger medvetet saknar betydelse, för allt som produceras bildar bubblans åsiktsklimat och föreställningsvärld.

  Hur märklig pk-bubblan än ter sig följer dess uppkomst och karaktär kända psykosociala lagar. Det förvånande är att den till sist har blivit så förljugen, dvs drivit så långt bort från verkligheten och undgått realitetstestning. Sekter fungerar likadant, men vi vill gärna tro att en så enorm bubbla inte kan vara konsistent och hålla ihop inför verklighetens stötar. Men just storleken i sig och bubblans förkrossande resurser och samlade auktoritet är en förklaring. Dessutom är pk-ismens fantasivärld skönare än den trista verkligheten.

  I dagens läge tror jag att makteliten inte längre är viktigast, för pk-bubblan vidmakthålls till kanske 95 procent av resten av etablissemanget och folket. De flesta av dem som matas med skrämmande fakta och vars tankevärld hotas tar inte itu med verkligheten, utan försöker hantera sin rädsla, bl a genom förnekelse. Allt mer energi binds nu av detta och då blir det svårare att angripa dissidenterna. Utvecklingen i övrigt ser dyster ut, men i den rigida pk-bubblan anar jag dolkstötar och snart synliga sprickor. Jag tippar att vi också får se skolstrejker och andra punktaktioner i år.

  Gillad av 3 personer

 27. Ola Byfält skriver:

  samtiden.nu refererar idag socialdemokraternas terrorsamröre med palestinska Fatah och deras militanta gren al-Aqsamartyrerna som sysslat med terrorism, våld och mord. S. Löfven (s) hälsade Fatah på partikongressen med orden ”kära systerparti”! M. Karlsson (SD) debatterar detta samröre i riksdagen 2016 och Löfven svarar: ”Fru talman! Jag tar det en gång till. Vi står upp för demokrati (…) Jag vill påminna om SD:s historia.” – MAN TAR SIG FÖR PANNAN!!

  Gilla

 28. Göran Holmström skriver:

  Har funderat en hel del på tanken om försvaret av det svenska samhället.
  Vilket samhälle är det som vi ska försvara? Det som sätter bokstäver på alla som inte passar in i mallen? Eller det som hånar dom mest intelligenta, samt hyllar medelmåttorna och premierar halvdana prestationer? Kanske är det dom sexuellt avvikande vi ska försvara, Jens orback menade att hans släkting kanske gillade sin häst lite mer än normalt.
  Kanske är det alla ”Utsatta” som får bidrag för att berätta om sitt lidande vi ska försvara?
  Vid närmare eftertanke, så vet jag inte om det Sverige vi pratar om är värt att försvara,
  utan det kanske är bäst att låta det formas om i ett stålbad av våld och eld.
  Jag är inte värst biblisk, men jag ser endast Sodom och Gomorra i det Sverige vi lever i just nu.

  Gillad av 1 person

 29. olle reimers skriver:

  Jag har ett konkret förslag. Alla vi som skriver här och vill ha en politik som kan rädda nationen Sverige får en möjlighet att träffa likasinnade på Mynttorget varje dag mellan 12 och 15.

  Jag har föreslagit till min förening Medborgarjournalistik att vi ska sälja en nål eller liknande för 20 spänn i blått och gult som vi kan fästa på rockslaget.

  Vi behöver inte göra något annat än att bara gå dit.

  Förhoppningsvis ställer vi upp någon liten mobil anordning så att vi vet var vi är.

  Jag återkommer om detta.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.