Ny podd! Granska viralgranskaren

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 19/2) pratar jag med Egor Putilov, journalist på alternativmediasajten Samhällsnytt. Vi pratar om den pågående kraftmätningen mellan gammelmedia och alternativmedia. Ett sätt för gammelmedia att bekämpa de nya medierna är att undergräva deras trovärdighet. I detta syfte startade tidningen Metro den 13 mars 2014 något som kallas Viralgranskaren.

I sina iver att bekämpa alternativmedier har Viralgranskaren dock gjort samma fel som man beskyller alternativmedierna för och ansträngningen har på så sätt blivit kontraproduktiv. I podden tar jag och Putilov flera exempel.

När Viralgranskaren skulle granska Putilovs rapportering om FN:s nya migrationsramverk Global Compact for Migration presenterade man som ”experter” en flyktingjurist från Amnesty och en person från ”Centrum för global migration”.

Vid sidan om Viralgranskaren diskuterat jag och Putilov också detta migrationsramverk, som den svenska regeringen skrev på i december förra året, och dess betydelse för Sverige. I Global Compact talas det om vikten att ”eliminera” rasism riktad mot migranter, men ingenting om den rasism och den kriminalitet som drabbar ursprungsbefolkningarna i mottagarländerna. Det talas vidare om ”intolerans”, men ingenting om den intolerans som vunnit spridning i västvärlden genom islamiseringen, ett fenomen som är en direkt följd av massinvandringen.

Det här är typiskt – ursprungsbefolkningarnas känslor, rättigheter och intressen ägnas ingen som helst uppmärksamhet, trots att detta borde vara varje regerings främsta ansvar.

I avtalet är utgångspunkten att ”migration historiskt alltid förekommit och att det är en källa till välstånd, innovation och hållbar utveckling i en globaliserad värld och att dessa fördelar kan optimeras genom en mer ordnad migration. Gemensam förståelse, delat ansvar och enighet om syftet rörande migration ska få det att fungera för alla.”

Men det där stämmer inte alls. Massinvandringen till Sverige är något speciellt. Vi har aldrig tidigare i historisk tid upplevt en liknande demografisk förändring. Att det skulle vara en källa till välstånd och innovation är så klart humbug. Det finns produktiva och uppfinningsrika invandrare men detta är inte vad som karakteriserar massinvandringen överlag.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

Lyssna på podden i spelaren nedan:

14 reaktioner på ”Ny podd! Granska viralgranskaren

 1. Aurora skriver:

  Det är helt klart att vänsterkrafter i FN vill ’eliminera’ länders egna befolkningar och att dessa dessutom ska ’tolerera’ detta. Det kommer säkert att lyckas också. Lika säkert som när dessa nya befolkningar tagit över så kommer det inte dröja länge förrän storskaliga samhällskonflikter och folkmotsättningar utbryter. De fattigas krig mot varandra.

  Gillad av 1 person

  • brrr skriver:

   Precis. Och de som arrangerat hela spektaklet sitter i sina elfenbenstorn och smörjer kråset.
   Vi måste helt enkelt börja med att riva elfenbenstornen, dra ut slöddret ur ruinerna och skicka ut dem i omloppsbana runt Tellus, så att de får en bättre överblick.

   Gillad av 2 personer

 2. Tina skriver:

  Frågade du aldrig Egor Putilov om hur det kom sig att han fick 6 miljoner kronor av en rysk oligark i samband med en fastighetsförsäljning?
  Egor skriver bra, ofta om det som engagerar läsarna här. Men i kanske var femte artikel han skriver lägger han in rysk propaganda, lite förstulet så att det inte direkt märks. Men den finns där.

  Gilla

 3. Hosianna skriver:

  Precis, Eddie, förment humanitär högfärd och humbug på hög, eller kanske hellre låg, nivå. Ett hårresande hot mot hela vår historiskt framgångsrika livsstil. Hjälp!

  Gilla

 4. Göran Holmström skriver:

  Håller med det behövs granskas mer, #Jag är här, behövs granskas är det förenligt att vara aktivist samtidigt som man arbetar i en offentlig miljö och ska vara opartisk samt hålla sig utanför debatten. Näthatsgranskaren denna filur jagar pensionärer och levererar dom till rättsväsendet för ett par ilskan ord på Facebook, han själv är dömd för djurplågeri fick inte arbeta kvar som polis,
  men lyfter ”bidrag på cirka 600000 för att jaga ”Näthat”
  Svenska institutet hade en blockerings lista med 14000 namn,Vian Tahir hette denna aktivist som låg bakom, Hennes namn indikerar en vurm för Islam.
  Alla dessa aktivister ska lyftas ut i ljuset och granskas, På samma vis som alla andra granskas i Sverige. Aktivist ska inte innebära ett frikort, utan den lag som gäller oss alla, ska gälla för dom med!

  Gilla

 5. rolfholmen skriver:

  Det enda fall där undanträngande av ursprungsbefolkningen uppmärksammas och fördöms i Sverige är när USA expanderade västerut. I övrigt är det en välsignelse, som vi, ursprungsbefolkningen skall vara tacksamma för. Men det är klart, USA är ju den Store Satan. Det landet har ju inte bidragit med något gott. Att de hjälpte till att stoppa diktaturer under 1:a, 2:a världskrigen, Marshallhjälpen, största bidragsgivare till FN, sådant räknas inte. Det hade bara egoistiska syften, eller?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.