Douglas Murray talade om massinvandring i Stockholm

Mohamed Omar

Det var roligt att att den brittiske islam- och invandringskritikern Douglas Murray återigen talat i Stockholm. Extra roligt var det att Fria Moderata Studentförbundet (FMSF), Högerteknologerna och Ayn Rand Institute som stått för arrangemanget. Tidigare besök har arrangerats av mer traditionellt sverigevänliga aktörer. Murray talade på KTH måndagen den 11 februari under rubriken: ”What is killing Western Civilisation?”

Även om FMSF är fristående från Moderaterna skulle man kunna tolka detta som ytterligare ett tecken på att partiet rör sig i en mer invandringskritisk riktning. Man behöver göra upp med det komprometterande arvet från Reinfeldts ansvarslösa invandringspolitik.

Som jag ser det har Moderaterna egentligen inget val. Vill man bilda en högerregering någon gång så måste man växa ifrån SD-skräcken och börja agera mer moget. Politik får inte reduceras till poserande och image, man måste ta ansvar för landet.

Jag var själv inte där, men jag har läst boken som föreläsningen byggde på: The Strange Death of Europe: Immigration, Identity, Islam, som kom ut i maj 2017. En svensk upplaga är på väg. Jag poddade om boken med Jan Sjunnesson den 23 februari förra året. Sjunnesson besökte föreläsningen på KTH och skrev en kommentar på sin blogg.

Boken recenserades av Det Goda Samhällets skribent Lennart Bengtsson den 18 juli 2017. Han skrev så här:

Murray gör en översiktlig genomgång av förhållandena speciellt i Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Nederländerna och det är slående hur likartade förhållandena är och hur mycket gemensamt de har med vad vi känner till från Sverige. I de flesta fall har man hyllat en multikultur där varje migrantgrupp bara skulle kunna fortsätta med vad den tidigare hade, även om en sådan kultur, som sharian, var helt på tvärs med det europeiska kulturbegreppet. Tanken att kunna anamma värdnationens ”leitkultur”, som varit traditionen i USA från 1900-talet och där man ville göra alla till goda amerikaner, ansågs inte möjlig då detta betraktades av många som ett tecken på fortsatt europeiskt kolonialt överhetstänkande. Följden blev, vad vi ser överallt i Europa, en frånvaro av integration, och att migranterna lever sitt liv i alltmer nedgångna förorter i ringar kring storstadskärnorna och där arbetslöshet, hopplöshet och kriminalitet frodas. Man har inte fattat eller velat förstå att multikulti och integration är helt oförenliga begrepp. Först under allra senaste tid har det blivit uppenbart i Tyskland att multikulti är helt galet. Sannolikt gäller den insikten ännu inte i Sverige. För att vara europé räcker det inte med att bo i Europa, det krävs också att man anammar den europeiska kulturen.

Hösten 2016 anordnade Jan Sjunnesson konferensen ”Farliga ord” i Stockholm för att fira 250-årsjubileet av den svenska Tryckfrihetsförordningen. Murray var en av talarna.

Tesen i The Strange Death of Europe är att den europeiska civilisationen, så som vi känner den, inte kommer att överleva den pågående massinvandringen och islamiseringen. Bokens första kapitel bär titeln: ”Europa begår självmord”.

Här kan man lyssna på ett samtal från den 6 maj 2018 mellan Douglas Murray och Stefan Molyneux om The Strange Death of Europe. Molyneux är en populär libertariansk youtuber, hans kanal har nästan en miljon prenumeranter. Han pratar om vitt skilda ämnen som moral, politik, religion, historia och naturvetenskap.

I videon gör Molyneux en intressant iakttagelse: vänstern tror sig kunna kontrollera allt, till och med jordens klimat, men när det kommer till massinvandringen från tredje världen så säger man att den är oundviklig och utanför politikens kontroll. Han nämner också klyftan mellan etablissemanget och vanligt folk där vanligt folk vill ha mindre invandring.

När man talar om hur den europeiska civilisationen förvandlas av massinvandringen kan man inte undgå att nämna den brittiske politikern Enoch Powell som redan på 1960-talet varnade för det som idag är verklighet. I sin bok konstaterar Murray att Powells så kallade Rivers of Blood-tal i Birmingham 1968 var profetiskt. Powell blev hånad och utfryst av dåtidens politiska etablissemang för att han hävdade att den engelska ursprungsbefolkningen riskerade att bli en minoritet i vissa områden. Idag utgör vita engelsmän bara fyrtio procent av Londons invånare.

Här är ett citat ur Powells tal:

”Av orsaker som de inte kunde förstå, och genom ett beslut som de aldrig tillfrågats om, fann sig britterna vara främlingar i sitt eget land.”

I april förra året hade det gått femtio år sedan Powell höll sitt tal. Med anledning av detta skrev Patrik Engellau en kommentar här

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

27 reaktioner på ”Douglas Murray talade om massinvandring i Stockholm

  • brrr skriver:

   Själv tar jag gärna överdos av just Douglas Murray. Den som gillar att lyssna på hans stillsamma funderande lika mycket som jag gör, kan gå in på YouTube och söka t.ex.
   Joe Rogan, Douglas Murray
   Mark Steyn, Douglas Murray
   Dave Rubin, Douglas Murray
   James Delingpole, Douglas Murray
   Gad Saad, Douglas Murray
   Q&A, Douglas Murray
   Jordan Peterson, Douglas Murray
   Sam Harris, Douglas Murray
   och det finns fler givande samtal att lyssna på som jag inte kan erinra mig för ögonblicket.

   Gillad av 4 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Överdos? Pfft. Återkom den dag du lyssnar på Douglas Murray, Douglas Murray. Då kan vi snacka överdos. Eller åtminstone dubbeldos.

    Släpp fångarna loss, det är fredag! 😀

    Gilla

 1. Östrahult skriver:

  Det hör har Du nog övertolkat, Om Fria Moderatstudenterna deltog så var det ett misstag, lita inte på dom. De stöder EUs häxjakt på Ungern och det finns en Reinfelt med i ledningen, ring varningsklocka ring.

  Gillad av 3 personer

  • brrr skriver:

   Ja, de går alltså samman med Ayn Rand Institutet, värsta nyliberalerna med bl.a. Annie Lööf som uttalad anhängare, och jag gissar att Douglas Murray blev inbjuden mest som alibi.
   Trots usel ljudkvalité plågade jag mig igenom dendär videon, inklusive den rotlöst svävande atomen Yaron Brook med sin totalt innehållslösa svada. Det var Brook som fick mest taltid, sista ordet och de ivrigaste applåderna.
   Det bekräftar ju publikens beskaffenhet.

   Gillad av 3 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Douglas Murray är ju ganska vänsterbliven, men inte så ideologiskt förblindad som de så kallade libertarianerna. Deras stora misstag är att tro att livet är en ergodisk process, att man kan göra saker ogjorda och räkna ut nettot, att man kan återvända från de döda, i genomsnitt, att man kan offra en persons välgång för en annans ”större”.

    Utilismen behöver inte ens diskuteras på ett etiskt plan, eftersom den inte fungerar och inte kan fungera.

    Gillad av 1 person

   • brrr skriver:

    Fredrik, ja utifrån ditt perspektiv är nog Murray vänsterbliven. Min egen största invändning mot honom, är att han är lite för snäll och godtrogen i vissa spörsmål. Han tror att det ska gå bra med ”lite” invandring, bara de anpassar sig. Den hållningen gav jag upp någon gång framemot millennieskiftet.
    Det är kanske dendär snällheten du tycker är vänsterblivet?
    Men jag tycker ändå att det är en lisa för själen att lyssna på Murray.

    Gilla

 2. Vaknauppnu skriver:

  Men omvändelsen- uppvaknandet går för långsamt ! Än kommer ständigt nya snömattor som lägger sig tystande över allt och det ser vitt och fint ut på ytan, där under vet vi att läget är ett helt annat. Men snart snart kommer våren…..gör er beredda

  Gillad av 1 person

 3. Aurora skriver:

  Powell varnade. Flera svenskar har också varnat, bl.a ex politiker Mauricio Rojas. Huntington varnade i boken the Clasch of Civilizations (läses av förklarliga skäl inte på svenska universitet). Boken Underkastelse varnar. För döva öron. Ja, det är mycker märkligt med en samhällscivilization som aktivt gör allt för att utplåna sig själv. Själv finns jag inte längre när katastrofen är ett faktum. Men mina barn och barnbarn kommer att drabbas. Och hur de som ’vunnit’ kommer att ha det i sitt idealsamhälle rör mig inte i ryggen. Lika lite som vad som händer med de IS-medlemmar som nu gråter kokodriltårar i läger efter att de vänt den västerländska världen ryggen för att ansluta sig till den sjukaste mördarideologi vörlden skådat.

  Gillad av 3 personer

 4. Bo Svensson skriver:

  Under en konsekvent multietnisk ordning, parasiterar grupperna inte på varandra utan har var för sig ansvar för att förse sina medlemmar med deras ”mänskliga rättigheter” om de känner för det.

  Begrundande läget i Mellanöstern (där alla vet vilken grupp man räknar sig till), hittar jag tre villkor som krävs för normalitetens etablerande:

  1: Ett grundskattesystem med avgifter på begränsade och eftertraktade resurser på nivåer som anpassar efterfrågan till tillgången och att intäkterna fördelas enligt principer som gynnar återhållsam förökning.

  2: Skattebetalarnas direkta makt över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål varvid man skall tillåtas att gynna dem och de ändamål man känner för.

  3: Krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet och rätt nivå på de belopp som garanterna skall krävas på efter våldsbrott. – Och rätt nivå på konsekvenserna av att påträffas utanför anvisat territorium.

  Om man sedan grupperar sig efter etnisk tillhörighet eller efter andra kriterier, blir ju som man känner för, men skatt blir ju under en sådan ordning mera som en klubbavgift som man erlägger till valfri gemenskap för förmåner man bjuds på som medlem.

  Gilla

 5. Stolt vikingamand, med bröstet fram, kisar ädelt ut över nepaliland, Uj? Dansk faller bland jakar ibland, under snö luft han fann, glider nu brant på blåis minsann, med åtta jakben snabbare än Oden på sleipner susar fram skriver:

  Mitt stora problem är att finna ett ställe i världen där tanken och ordet är friare som jag realistiskt kan flytta till och övertyga min fru och barn om. Välutbildad men inte ekonomiskt oberoende, tacksam för tips. Vad funkar bra? Länder med så stor andel västerlänningar som möjligt.

  USA, Schweiz, Australien, Nya Zeeland, Spanien, Portugal

  Gillad av 2 personer

  • brrr skriver:

   Australien verkar vara ganska illa däran redan, och N.Z. tycks vara på väg åt samma håll. Kolla videorna om Stefan Molyneux och Lauren Southerns besök downunder.
   Har t.ex. Tasmanien lyckats behålla förnuftet, och har de i så fall behov av en fysiker?
   Sydkorea? Taiwan? Island?
   (Tasmanien torde vara ”spännande” för en hängiven vindsurfare)

   Gillad av 1 person

   • Rune skriver:

    Nej! Det blir nog Ryssland som svenskarna måste fly till? Ryssarna blir kanske inte så glada, så de skickar nog flyktingarna vidare till Sibirien?

    Gilla

 6. Beria skriver:

  Då man s a s ”par hazard” diskuterar massinvandringen till Europa glömmer man ofta att påpeka att denna är ett medvetet instrument för ”samhällsförändring” som används av den politiska elit som nu sedan decennier tillskansat sig makten över Europa nämligen EU och I synnerhet Euro-kommissionen.Islamisering av Europa är ingen slump utan en del av en större EU-plan som bär en av EU-grundarnas namn:Kalergi-planen.Denna plan är inskriven i EUs grundardokument.Det är en plan som har som mål nerbrytandet av alla europeiska nationer och skapandet-genom ”rashybridisering”-av en ny människa:EUs ”idealmänniska”-den heliga ”rashybriden”.Detta ”förändringsarbete” är inte bara de svenska etablerade politikernas högsta och främsta strävan utan även det mål som de ”etablerade” politiska partierna i de flesta EU-staterna prioriterar allra högst.Därför måste EU upplösas om de europeiska nationerna och folken skall fortsätta att existera.Storbritaniens utträde ur EU är därför av yttersta vikt.USA har all anledning att se med oro på utvecklingen i Europa.EU=En Golem som frambesvurits men som nu vänder sig mot sin skapare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.