Ny podd! Europas märkliga död

I ett nytt avsnitt av podden Antikalifen (inspelat den 23/2 2018) pratar jag, Mohamed Omar, med författaren och debattören Jan Sjunnesson om Douglas Murrays bok The Strange Death of Europe. Murray är en välkänd brittisk konservativ debattör. Boken, som kom ut förra året handlar framför allt om hur massinvandringen förvandlar Europa, recenserades härDet Goda Samhället av Lennart Bengtsson (18/7 2017). Han skrev så här:

”Murray gör en översiktlig genomgång av förhållandena speciellt i Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Nederländerna och det är slående hur likartade förhållandena är och hur mycket gemensamt de har med vad vi känner till från Sverige. I de flesta fall har man hyllat en multikultur där varje migrantgrupp bara skulle kunna fortsätta med vad den tidigare hade, även om en sådan kultur, som sharian, var helt på tvärs med det europeiska kulturbegreppet. Tanken att kunna anamma värdnationens ’leitkultur’, som varit traditionen i USA från 1900-talet och där man ville göra alla till goda amerikaner, ansågs inte möjlig då detta betraktades av många som ett tecken på fortsatt europeiskt kolonialt överhetstänkande. Följden blev, vad vi ser överallt i Europa, en frånvaro av integration, och att migranterna lever sitt liv i alltmer nedgångna förorter i ringar kring storstadskärnorna och där arbetslöshet, hopplöshet och kriminalitet frodas. Man har inte fattat eller velat förstå att multikulti och integration är helt oförenliga begrepp. Först under allra senaste tid har det blivit uppenbart i Tyskland att multikulti är helt galet. Sannolikt gäller den insikten ännu inte i Sverige. För att vara europé räcker det inte med att bo i Europa, det krävs också att man anammar den europeiska kulturen.”

Hösten 2016 anordnade Jan Sjunnesson konferensen ”Farliga ord” i Stockholm för att fira 250-årsjubileet av den svenska Tryckfrihetsförordningen. Douglas Murray var en av talarna på konferensen. I slutet av detta poddavsnitt kan ni höra inledningen till hans tal. Om ni vill höra hela talet så finns det på YouTube här.

En fördel med poddformatet är att man lyssna medans man lagar mat, städar eller målar tavlor. Lyssna & dela! Och låt oss höra vad ni tycker i kommentarsfältet!

https://soundcloud.com/antikalifen/the-strange-death-of-europe