Kan man begära att Svenne Banan anstränger sig mer?

Patrik Engellau

I en framstående tidning läste jag nyligen följande passus av en framstående skribent:

Vad både EU och världen i stort behöver är en vilja att överbrygga klyftor, minska spänningar mellan grupper och förmå människor att samarbeta även med dem som uppfattas tillhöra andra grupper än de själva.

Skribenten exemplifierade med att vi borde ”sträva efter ömsesidig förståelse eller rent av se frågan ur invandrarnas perspektiv”.

(Bara en sidoobservation. När man läser formuleringar som ”överbrygga klyftor” och ”minska spänningar mellan grupper” så vet alla från början att den har med migration att göra. Det är en ny grej. Så sent som 2015 brukade tidningarna ha vinjetten ”Flyktingkrisen” eller motsvarande på de artiklar som handlade om migrationen och dess effekter. Numera används inga vinjetter ty så många nyheter är migrationsrelaterade att det skulle se löjligt ut att ge dem en specialbeteckning.)

Citatet ger uttryck för en inställning som ingår i det politiskt korrekta bakgrundsbruset i vårt samhälle. Kan någon säga något ont därom? Är det inte självklart att vi måste förmå oss själva och andra att samarbeta även dem som tillhör andra grupper? Att ifrågasätta detta vore att sätta sig upp mot vår tids allra heligaste trossatser och sakrament såsom Värdegrunden och voteringar i FNs säkerhetsråd.

Världen går inte nödvändigtvis framåt för att folk ifrågasätter heliga ting, men troligen går den aldrig framåt utan att man ifrågasätter heliga ting. Den store ekonomen Joseph Alois Schumpeter myntade begreppet ”skapande förstörelse” som bild för den kapitalistiska utvecklings- och förnyelseprocessen och skapande förstörelse är nog också vad samhället kan behöva inom idévärlden.

Om vi håller oss till migrationsrelaterade frågor så kan jag inte se annat än att Svenne Banan sedan årtionden tillbaka gjort allt för att minska spänningar mellan etniska grupper – varav Svenne och hans släkt är en – och att förmå migranter att samarbeta, i huvudsak genom att skaffa sig jobb på den svenska arbetsmarknaden vilket betyder att söka anställning hos Svenne. Med ett slags deltidsfacit i hand så tycks det mig att det där inte har funkat så bra som Svenne troligen hade väntat sig.

Om jag får tolka stämningsläget i nationen just nu så är det att Svenne Banan börjar bli less. Han betalar och han tycker att han får ta skit och framför allt får han inget tack för sina insatser utan tvärtom politiskt korrekta uppmaningar att han ska anstränga sig mer för att överbrygga klyftor och minska spänningar. Vafan, säger han, det är väl inte bara jag som ska sträva och bemöda mig? Migranten – som han inte får kalla för Blatten medan denne får kalla honom för Svenne Banan – har väl ett ansvar, han också? Han borde visa mer tacksamhet för att Sverige varit så välkomnande och omtänksamt.

Om jag får gäster i mitt hus – ger dem ”asyl” eller ”uppehållstillstånd” i mitt hem, så att säga – så utgår jag från att de ska visa tacksamhet för att de får bo hos mig. Om jag adopterar dem och ger dem samma rättigheter som min familj – ger dem ”medborgarskap” i min krets, så att säga – så förväntar jag mig att de ska åta sig samma skyldigheter som jag själv ålägger mig gentemot vårt gemensamma samhälle. Många migranter gör det, men tillräckligt många gör det inte för att Svenne Banan ska börja lacka ur.

Att säga sådant som jag just sagt anses rasistiskt av de politiskt korrekta kretsarna i vårt land. Att vara rasist betyder att sätta sin egen etniska grupp högre än andra. Men varför skulle det vara att sätta sig högre än andra att kräva likabehandling? Gästen måste anstränga sig lika mycket som värden även om de inledningsvis betalar i olika valutor, värden i mat och husrum, gästen i respekt för värdens seder och, om det ska bli en långsiktig affär, en uppriktig vilja att anamma dessa seder.

Det är de politiskt korrekta människorna som är rasister eftersom de inte tycks anse att man kan begära sådant av gästerna. Varför skulle man inte det? Räknar de politiskt korrekta människorna inte med att gästerna har kompetens att uppföra sig? Tror de inte att gästerna duger till ett civiliserat umgänge? I så fall är det PK-ideologerna som är rasister, inte Svenne Banan.

Om jag hade varit migrant till Sverige och blivit mottagen och hjälpt att etablera ett nytt liv och lyckats rota mig, skaffa jobb och försörjning och kanske bildat familj så skulle jag fundera på någon gest av tacksamhet, ungefär som när man håller ett tacktal efter ett vänligt mottagande med middag i grannens hus. Jag skulle inse att Svenne Banan håller på att surna till och troligen förstå hans bevekelsegrunder. Jag skulle fundera över vad jag kunde göra för någon liten vänlighet för att visa mina goda avsikter och förebygga att han får ett obehagligt utbrott som skulle drabba oss båda helt i onödan.

Inte vet jag vad jag skulle hitta på som hyggligt lyckad första generationens migrant, framgångsrik restaurangägare eller IT-företagare till exempel. Kanske skulle jag göra en insamling bland andra tacksamma migranter för att göra en dyr men talande åtbörd till svenska folket, till exempel bygga en jättelik staty av Moder Svea vid inloppet till Stockholm som motsvarighet till Frihetsgudinnan i New York, en gåva från fransmännen till amerikanerna.

Kanske skulle jag samla ihop pengar till ett alternativt museum som hyllade svensk kultur i stället för att nedvärdera den. Man kunde finansiera det hela genom att sälja blågula märken med texten ”Tack Sverige!” för hundra kronor som folk kunde sätta på kläderna. Möjligheterna är oändliga för människor av god vilja som vill överbrygga klyftor och minska spänningar.

Ja, jag vet att allt jag säger är barnsligt, fascistiskt, blåögt, romantiskt och helt enkelt löjligt. Men kan du komma på så många andra djärva idéer för att minska spänningar? Man kan säga att mitt uppkast är en omvänd variant av förre rikspolischefen Dan Eliassons korvgrillningsprojekt.

Genom korvgrillningen skulle klyftor överbryggas. Problemet var att det var Svenne Banan som tog initiativet. Svenne Banan hade redan gjort så många vänskapliga gester att korvgrillningen varken gjorde till eller från. Tänk dig om det kom en äkta och spontan gärd av uppskattning från det andra hållet! Jag tror det skulle vända hela stämningen i landet. (Risken är förstås att staten skulle förstöra hela initiativet genom att av gammal vana ge det statsbidrag.)

Den realistiska utvecklingen är förstås att det inte tas några sådana initiativ och att spänningarna inte minskar utan att vi i stället känner oss tvingade att öka dem genom att trappa upp våldet med fler poliser och hårdare tag.

87 reaktioner på ”Kan man begära att Svenne Banan anstränger sig mer?

 1. pllay skriver:

  Statsbidrag eller beskattning, en grupp invandrare i Skåne fick för sig att städa stränderna i närområdet, kanske som en gest av tacksamhet, kanske av uttråkning med invandrarverkets oändligt långsamma behandling av deras ansökan.
  Hur som helst, facket stoppade initiativet.
  Skulle stränderna städas skulle set ske av anställd personal med minst minimilön.
  Invandrarna saknade arbetstillstånd.
  Ridå

  Gillad av 6 personer

   • styggestig skriver:

    Inte alls en skröna! Försök göra något som Sveriges kommunalarbetarförbund anser vara ”deras uppgiftsområde” får du se. Försök att få LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, ement ”Kolle” kallad och någon av de i LO ingående centrala fackförbundsledarna att göra något eftergift för att underlätta integrationen, får du se!

    Gillad av 2 personer

   • Tilapa skriver:

    Tänkte mer på att ”en grupp invandrare fick för sig att städa stränderna”. En alldeles uppenbar lögn.

    Gilla

   • pllay skriver:

    Tilapa, nej det är ingen skröna.
    Händelsen är ca 15 år gammal och på den tiden var det faktiskt en del flyktingar bland migranterna.
    Just dessa människor var fullständigt uttråkade i flyktingförläggningen och kom på eget initiativ på iden att i stället för att glo i väggen göra något, de började därför städa stränderna utanför förläggningen.
    Då facket fick kännedom om deras påhitt krävde de att migranterna skulle anställas av kommunen, fackanslutas och betalas enligt avtal, då migranterna saknade arbetstillstånd föll hela upplägget och facket genomdrev ett förbud för dem att fortsätta städningen eftersom detta var att se som arbete.
    Händelsen blev under en kort tid mycket omskriven men det är nu omöjligt hitta tidningsartikelarna.

    Gilla

 2. Laggar skriver:

  ”Överbrygga klyftor” och ”minska spänningar mellan grupper” låter bra, men vad är innehållet? Jag har aldrig förstått mig på vad man gör när man säger sig göra så. Man bibehåller klyftor och spänningar, bara minskat dem, så vad är klyftor och spänningar? Tänker man på skatter för att överbrygga klyftor eller är det bara ”vänligt bemötande”. Jag tror att det bara är ett uttryck som egentligen bara kan användas mot motståndare och effekten blir att klyftan och spänningarna gentemot motståndarna ökar, någon effekt i relation till ”andra grupper” finns inte. Kanske man bara vill ”sila snacket” mellan grupper utan att man har någon aning om att man skulle göra något.

  Gillad av 1 person

  • brrr skriver:

   Mysteriet tätnar ytterligare när främlingarnas företrädare ständigt spottar och pissar på svenskar, nu senast tre politiker (bl.a. hon som blev ”klanröstad”) som i Aftonbladet förödmjukar svenskar så mycket de förmår.
   Det är uppenbarligen inte frågan om att minska spänningar eller överbrygga klyftor från främlingarnas/motborgarnas sida, utan de vill ta över, härska genom att söndra.
   När dhimmis betalar yishia (reservation för stavningen) ska de förödmjukas, så har det varit sedan islams begynnelse, så var det även i Andalusien på den tiden islam härskade där.

   Gillad av 5 personer

 3. svenne skriver:

  ”……..så förväntar jag mig att de ska åta sig samma skyldigheter som jag själv ålägger mig gentemot vårt gemensamma samhälle. Många migranter gör det, men tillräckligt många gör det inte för att Svenne Banan ska börja lacka ur.”

  Ett tidigt argument i invandringsdebatten var ju att invandrare skulle ”rädda välfärden på grund av att Sveriges befolkning åldras och det kommer att bli brist på arbetskraft”.
  Trots att det sedan detta påstående myntades har visat sig att invandringen inte är annat än en kostnad så fortsätter politikerna att driva samma ansvarslösa invandringspolitik. Detta trots att problemet nu är att skapa ”enkla arbeten” för att sysselsätta dem som skulle ”rädda välfärden”. ”Kompetensregnet” hade inte den kompetens som krävs för att göra nytta i ett högteknologiskt samhälle.

  Det påstods/påstås även att det inte finns någon koppling mellan invandring och kriminalitet. Statistiken visar att invandrare är överrepresenterade i de flesta typer av kriminalitet så fortsätter volymen av ”nyanlända” att till och med öka trots omöjligheten till en riktig identifiering av dessa. Vansinnet får ett ansikte när till och med olika rättsvårdande myndigheter är helt hjälplösa och får acceptera att vara på åskådarplats utan att kunna ingripa.

  Ett starkt motiv för ”Svenne Banan att lacka ur” är att när de som påstods skulle rädda välfärden i stället orsakar att denna med mycket stor sannolikhet kommer att haverera. ”Svenne Banan” får betala ett högt pris för politikernas ”naivitet”/idioti under ett antal decennier, och det kommer nog inte att bli så trevligt när denna timida figur lackar ur.

  Gillad av 8 personer

  • Axel skriver:

   Svenne Banan och Svenne Kolrot: Drömmar , drömmar och drömmar. Först flådig villa/bostadsrätt ,häftig bil, snabb båt ,60 tums TV och många utlandssemestrar. Bananen och Kolroten skiter väl i politiken. Tacka vet dom, låna ,låna ,låna billigt. Be happy!! Politik sån skit, det är bara idioter som hålls med sådant.

   Gillad av 1 person

 4. olle reimers skriver:

  ” …är en vilja att överbrygga klyftor, …”

  Frågan är då vem eller vad det är som ska frambringa denna ”vilja” hos Svenne Banan?

  Kanske fler migranter gör susen? Mera böneutrop? Flera skjutningar? Flera i heltäckande svart klädda kvinnor? Mer bidrag till Muslimska Brödraskapet? Flera oönskade ingripanden i unga kvinnors liv?

  Kanske Johan Rockström och VäderPär kan kliva upp på en bananlåda på Medborgarplatsen och skapa lite vilja genom att hänvisa till behovet av mindre energianvändning till vardags?

  Kanske kan vilja framkallas genom att Stefan Löfven tar med sig Annie Lööf och Jan Björklund på en snöskoterresa genom riket och förklarar för svenska folket vad som menas med ”konstruktiv opposition” medelst valda exempel författade av Henrik Schyffert?

  Kanske vi ska be Greta Thunberg och mamma Malena framföra en sång som ska ta alla Mellodeltagare med storm och blåsa bort allt vi hittills har hört från det hållet?

  ”Älska mig, för h-e” är förmodligen vad man ska säga när man friar. En kärleksförklaring för Sverige, i tiden!

  Gillad av 6 personer

 5. Lenam skriver:

  Ja den där otacksamheten har nog många undrat över. Om gästen tycker maten är äcklig och inte skäms att säga det så vore det åtminstone normalt att tacka för sig och gå. Nej gästen ska tydligen få välta omkull bordet och hata oss som tack. Klart att Svenne Banan undrar. Särskilt som det inte var bara en sån fräck gäst utan väldigt många. Nu så många så hela vårt hus håller på att rasa. Välfärdssamhället kommet inte hålla. Allt till alla kan aldrig gå.

  Gillad av 7 personer

 6. Leif Nilsson skriver:

  Lysande och kreativt som vanligt Patrik!
  Du skriver mycket riktigt: ”.. skapande förstörelse är nog också vad samhället kan behöva inom idévärlden.”
  Ibland känner man sig uppgiven av att ständigt redovisa bedrövande fakta, som entydigt visar de förödande konsekvenserna av massinvandringen. Fakta tycks inte vara något som påverkar de makthavande PK-isterna.

  Läget är absurt! Svenne Banan är helt enkelt för lite MAN! Männens uppgift har sedan urminnes tider varit att försvara sin familj och sitt land. Nu massimporterar den härskande PK-klassen fiender, som vill ta över landet och som allt för ofta, ostraffat hotar och våldtar Svenne Banans kvinnor och döttrar.

  Om Svenne Banan reagerar med raseri mot inkräktarnas härjningar, får han räkna med en välorganiserad hatkampanj från PK-etablissemanget, parat med straff, förlorat jobb och andra sanktioner. Ofta med mer kännbara konsekvenser, än vad de importerade rånarna, våldtäktsmännen och våldsverkarna behöver vidkännas.
  Svenne Banan måste ta sitt ansvar och försvara sitt land och sin familj!

  Gillad av 10 personer

  • Astrid skriver:

   Lyssna gärna på denne Danne, Mads Palsvig i en intervju hämtad från kommentatorn Walden (31 januari, 2019 kl. 05:52) på Lars Berns blogg

   Age Of Truth TV
   MADS PALSVIG ~ ”Banksters vs. Slaves & 5G Depopulation Agenda” [Age Of Truth TV] [HD]

   Gillad av 1 person

 7. Aha skriver:

  Engellau använder benämningen Svenne banan där benämningen kan ses som en irritation över att gemene man är lättledda, ovetande och ointresserade av politiken. Mot bättre vetande har Svenne banan röstat för den misslyckade omgörningen av Sverige. Han borde få skylla sig själv som inte orkade sätta sig in i politiken utan t.o.m. kanske följde kändisars råd när det gällde att inte välja fel parti.
  Lorentz Brydolf på Facebook använder uttrycket Svenne Kålrot vilket för mig är nyans av ännu mer irritation över hur Svensson låter sig bli manipulerad.

  Jag gillar Svenne Kålrot mer.

  Gillad av 2 personer

 8. malinkim skriver:

  Svenne Banan håller på att bli utbränd. Han pressas av en alltmer krävande arbetsmarknad där allt ständigt ska gå fortare och fortare, för att sedan stressa iväg till ett dagis där den lika pressade personalen väntar med klockan i hand. Större delen av inkomsterna flyter iväg som skatt och på grund av en dysfunktionell bostadsmarknad har han tvingats skuldsätta sig upp över öronen. Samtidigt krackelerar samhällsservicen och lämnar luckor som Svenne Banan själv måste fylla. Han försöker pensionsspara, hjälpa sin skröpliga mamma och haltar runt i flera år i väntan på att ortopeden ska bedöma hans onda knä. Barnens skola har inga resurser att ta hand om de växande ordningsproblemen och vill att föräldrarna ska engagera sig på fritiden. Det blir dessutom allt stökigare i grannskapet, grannarna har installerat larm och tonårsdottern måste hämtas när hon ska hem från kompisar om kvällarna. Svenne Banan är helt slutkörd bara av att försöka få vardagen att fungera. Han har alltid dåligt samvete över allt han borde hinna. Minsta lilla uppgift, som att ta sig till Pressbyrån för att fylla på busskortet, blir en belastning. Han har ingen ork att ta hand om sin hälsa längre och blir tyngre för varje år som går. Om kvällarna sjunker han ner i TV-soffan för att han inte klarar något annat. Och där får han veta att han inte anstränger sig tillräckligt, att han diskriminerar de människor han försörjer via skattsedeln och att han är skyldig till hela den mänskliga historiens ondska eftersom han är en medelålders, vit man. Dessutom, får han veta, är det han som ska anpassa sig till alla de hundratals olika kulturer som nu strömmar in i landet och om han inte vill det är han rasist. Svenne Banan har ingen kraft kvar att ens försöka argumentera mot detta. Han hukar sig och går till sängs, för om några timmar ringer väckarklockan.

  Gillad av 18 personer

  • Erik2 skriver:

   Där har du mitt liv… På detta insikten om att det aldrig kommer att bli bättre. Det finns heller inget jag kan göra för att förändra det här. Allt är låst, alla pengar tas ifrån en. Inget kommer att bli bättre. Ibland är jag så förtvivlad att jag inte vet vad. Håller masken så gått det går, vilket tydligen är att lida av en toxisk maskulinitet. Det verkar finnas ett strukturellt hat riktat mot mig. Så tycker jag det ser ut. Svensken kommer inte att tillåtas resa sig. Svensken kommer att dö ut och de närmaste åren kommer det synas i hela landet hur utnumrerad denne blivit. (Förlåt anglicismen.)

   Gillad av 12 personer

   • Legssk skriver:

    Själv blir jag starkt oroad av JÖKarnas sista utspel ”sjukvårdsinvandring……”
    Enligt justitieministern för ”den humanitära stormakten” :
    Välkommen hit ni som är sjuka, sköra, bara har kort tid kvar att leva, eller ni som kommer från länder med klimatkatastrofer……eller är anhöriga till någon som fått uppehållstillstånd i landet…..!!!
    Det har nu slagit slint fullständigt, Sverige har Europas lägsta antal vårdplatser per capita….sjuksköterskor går knappt att rekrytera längre, då stänger man ner ytterligare vårdavdelningar…större och större vårdområden snurrar runt på dyra bemanningsbolag.
    Riskerna för epidemier av sjukdomar som vi utrotat här ökar katastrofalt om invandring skall godkännas för att någon är sjuk, känner dig skör, eller har en obotlig sjukdom…
    Kostnaderna för denna nya grupp vill jag ej tänka på………vad skall vi lägga ner avstå ifrån…. Ytterligare??

    Gillad av 2 personer

  • Mikael Steinwall skriver:

   Dessutom får Svenne Banan veta att pensionsåldern ska höjas i etapper fram till 2026. Den hägrande befrielsen från ekorrhjulet glider undan, precis när man trodde att den var inom räckhåll.
   Vi blir äldre och friskare, får Svenne som förklaring i Tv-soffan. Jaha, tänker Svenne, det har alltså inte att göra med befolkningsökningen (1.2 miljoner nya medborgare sen början av 2000-talet).

   Gillad av 4 personer

   • Lenam skriver:

    Det är klart att det har med befolkningökningen att göra. De nyanlända kom inte i arbete och därför fick vi ännu fler att försörja. Nu ska deras anhöriga komma också och det lär kosta. Generositet kostar. Det är inte gratis Sorry.

    Gilla

   • Jan Molin skriver:

    Jag vet inte varifrån du hämtat +1.2 miljoner innevånare sedan 2000? Så här ser befolkningsutvecklingen i Sverige ut:
    2000 8.872 miljoner
    2010. 9.373. =+501000 dvs i genomsnitt 50000 per år
    2017. 10.000. =+627000. 90000 per år
    Dessa siffror är i underkant! Ty svenskar flyttar ut också.
    Från Migrationsverket.se kan man se noggrannare hur många som kommer hit och beviljas PUT.
    Antal utdelade permanenta uppehållstillstån, dvs sk PUT/år:
    2008. 90021 st invandrare
    2009. 102832
    2010. 96388
    2011. 97905
    2012. 116444
    2013. 121718
    2014. 115703
    2015. 115104
    2016. 151031
    2017. 135529
    2018. 132696
    Totalt sedan 1980: 2 431780 personer!!
    När media berättar tar dom bara med asylanter, ek anhöriga. För att få låga antal på invandrare! De fejkar även här såklart.

    Gillad av 2 personer

   • Erik2 skriver:

    Just detta pensionsbeslut gör mig galen. Så många tiotusentals kronor per år som tagits ifrån mig genom livet i löfte mot att få gå i pension vid 61. Nu när jag precis är där, då höjs det. Och det ska fortsätta höjas. Och förklaringen är att vi blir friskare!!? Alltså, det är maximalt hånfullt och föraktfullt med detta raka ljugande! Det är den ultimata förnedringen. Jag ser ju på siffrorna att vi går back i pensionssystemet. Vi går duktigt back sedan runt 2008-2009. Vi är tydligen nere på siffror som närmar sig -40 procent per år. Dvs inkomsterna täcker utgifterna till ca 60 procent. Resten tas från fonderna. Jag förstår att det inte går i längden. Det beror inte på friskhet för i andra änden klagar ju landstingen på kostnader för medicin, vi har långa köer. Jag ser ju med egna ögon att folk är mycket sjukare nu än förr! Förklaringen ligger INTE där. Fonderna borde avvecklas och betalas ut till alla oss som har blivit lovade andelar. Dvs omedelbart privatiseras. Dvs göras om till privata pensionsförsäkringar. Sedan hör man om MP som ska rädda klimatet genom att ta från dessa fonder och bygga snabbtåg. 75% av pengarna försvinner på det säger de analyserna (de snälla sådana). Det jag ser är att politikerna kommer bara slösa bort dessa fonderade pengar som jag har bidragit till genom denna enorma överbeskattnng. Som tack får jag ingenting. Bedragare! Har man sedan försökt stt förtvivlat, nästan i panik, lägga undan för framtiden så är man rik redan om man har några få tiotusentals kronor. Då ska man betala extra säger Ulla i V. Det här gör mig ursinnig! Och alla dssa svenskar som FÖRSVARAR detta??

    Gillad av 6 personer

   • Nils Dacke skriver:

    Kommande svenska pensionärer måste alltså jobba längre för att försörja de pensionsräddare som staten importerat för att rädda kommande svenska pensionäres pensioner. Detta är sveriges PK-sekts logik i sin yttersta konsekvens och nu kommer man enligt JÖK göra allt för att öka invandringen av sjuka och döende människor för att ytterligare sätta press på samhällssystemen.

    Gillad av 1 person

 9. Aurora skriver:

  När har Svenne Banan ansträngt sig tillräckligt? När han slagit knut på sig själv och vänt ut-å-in på sig själv och underkastligt ligger ner med näsan i golvet? Vilken ska krävas vara den slutgiltiga lösningen?

  Gillad av 1 person

 10. Lars skriver:

  Det finns människor från många länder, kanske 140, i vårt land, jag kan inte lära mig hur de fungerar lika litet som dessa invandrare kan lära sig alla dessa grupringar. De kan lära sig den svenska och agera enligt de svenska kulturen, som kan bilda det gemensamma. Men det släpper inte den gemensamma kulturen, den blir tom viktigare när de omges av en gör dem främmande kultur. de skapar kyrkor och moskeer och invandrarföreningar med stöd och de får pengar att köra projekt som ska underlätta för dem att komma in i samhället eller för att visa upp sin egen förfinande kultur, så vi andra ska förstå vad vi går miste om. De har egna bostadsområden och tolkhjälp om de behöver och det nu inte är någon som kan deras språk där de nu är. Satellit mottagare finns på var lägenhetsvägg.

  Gilla

 11. Detta är en yogaman, lärjunge till tilapa, grundare av sex dharmor, från Indiens land, med korsade ben leende i snö håller sig varm, kan rita chakra fint i sand, frusen vikingamand, korsar ben, sliter och drar i fot med hand skriver:

  Det är ju just en sådan tacksamhet som många migranter till USA uppvisar, men en grupp är notoriskt frånvarande bland de tacksamma. Ta Dinesh D’Souza, eller Bridgitte Gabriel som exempel, invandrare till USA från Libanon och Indien, de älskar verkligen sitt nya land. Men en grupp saknas som sagt bland de tacksamma, när har denna grupp någonsin hörts eller setts visa uppskattning mot något utanför sin eget grupp? Jo, möjligen när de säger, ”här är precis som hemma” om Malmö. Så detta kommer att bli värre, för två saker samverkar, när man drar till sig just den grupp som aldrig visar tacksamhet utan som alltid bara kräver, utan motprestation, jag tror inte vi kan finna detta beteende i någon grupp utom just denna på samma extrema sätt, när denna grupp möter det svenska beteendet, att ge ÄNNU mer, istället för att kräva och sedan straffa, så skapas en häxbrygd. Jag tror etablissemanget har lyckats skapa den värsta häxbrygden av folkblandning som är möjlig på jordklotet idag, och förutsägbart så kommer alla de i kläm som vi inte hör så mycket om, gamla som inte får vård eller blir rånade, unga som får dålig skolgång, kvinnor och flickor som blir våldtagna. Sverige är ett vidrigt land.

  Gillad av 12 personer

 12. Aha skriver:

  ”Tänk dig om det kom en äkta och spontan gärd av uppskattning från det andra hållet! Jag tror det skulle vända hela stämningen i landet.”
  Det tror jag med.

  En anledning till varför migranterna inte visar tacksamhet är vänsterns duttande att det är synd om migranterna (det där med vänsterns underordnade grupper). Tycker man synd om sig själv är man inte benägen att visa tacksamhet.
  Företrädare för invandrarna i de egna leden borde nu ta fasta på Engellaus ord, tacka Sverige och ta sig i kragen och sluta klaga och mota bort vänsterns och det välfärdsindustriella komplexets pjåk. Prisar man dessutom den svenska kulturen är det bingo. ”Var som svenskarna det ger välstånd.”

  Det sista betyder att man självmant går in för att anpassa sig till den svenska kulturen, den dominerande kulturen. Ett homogenare samhälle minskar slitningarna och leder till framgång. Det utmobbade partiet i sveriges riksdag, beslutsorganet i den humanitära stormakten, har denna självklara inriktning i sitt program. Assimilering kallas det.

  Invandringspolitiken innehåller så mycken aktivism, så stor önskan att vara humanitär stormakt, så många lättsinniga beslut. Oviljan att kräva assimilering är ett sådant exempel.
  På något måste de ansvariga ställas till svars för den misslyckade omgörningen som skett av Sverige till ett mångkulturellt samhälle. För svenskarna, för invandrarna.

  Gillad av 3 personer

 13. Tomas skriver:

  Det hade varit lättare att förstå argumentet att ” vi måste anstränga oss” om politikerna hade varit lyhörda för vilken invandringspolitik svenska folket ville ha. Nu har de istället i decennier fört en mer generös politik än de haft mandat för. Deras påbud om att svenskarna måste vara solidariska klingar därmed falskt och bör istället förstås som en vädjan om att medborgarna måste städa upp efter det kaos soom deras politik skapat.

  Gillad av 1 person

 14. Ulf skriver:

  På tal om rasprofilering som är väldigt inne just nu så skulle jag gärna se att åklagaren undersöker saken i fallet med tortyren av en 83 årig rullstolsbunden man.
  Det föraktet gärningsmännen visar honom måste bero på att man avhumaniserat honom. Kan detta ha med ras att göra? Att undersöka om det handlar om rasistiskt våld vore på sin plats.

  Gillad av 2 personer

 15. A skriver:

  Det är bra att du klarlägger detta med racism P.E. Det ÄR det PK-istiska etablissemanget med vidhängande nyttiga idioter som är racisterna. Det är lätt att bevisa med hjälp av de dubbla måttstockarna inom de flesta områden. Det är exakt detta som ursäktar våldtäkter och kriminalitet. Man betraktar förövare som barn som inte kan bättre, lägre stående. Frågan är hur länge detta kan fortgå? Men livslång indoktrinering går nog inte ur i först taget, som det verkar.
  Detta dömmer svensken till förnedring och på sikt att bli av med sitt land.

  Mvh A

  Gillad av 6 personer

 16. Detta är en yogaman, lärjunge till tilapa, grundare av sex dharmor, från Indiens land, med korsade ben leende i snö håller sig varm, kan rita chakra fint i sand, frusen vikingamand, korsar ben, sliter och drar i fot med hand skriver:

  Däremot så skulle man kunna kräva av svensken att han tar ansvar för sitt land, sit eget liv och sina efterkommandes liv, det görs inte idag, det är outsourcat till ett gäng landsförrädare, Lööf Lampskärm i fronten just nu, men de är ju alla lika. Hur kan man ta ansvar, jo det är att sluta vara så feg, men fegheten är tyvärr kännetecknet, man vill vara indoktrinerad, man är som förrädaren i The Matrix som väljer det blå pillret, trots att han vet att verkligheten man serveras är falsk. Crimestop är något man VÄLJER, inte påtvingas, därför anser jag att Sverige är ett vidrigt land. Så det man kan kräva det är att svensken öppnar ögonen och åtminstone slutar rösta på de som förstör Sverige, men den demokratiska mekanismen visar sig vara för svag, endast i Schweiz fungerar det. För vad är det vi ser i Sverige, jo det är hur landet är kapat av ett fåtal extremister, allt som oftast organiserade i ett parti, eller med jobb där de kan styra opinionen. Dessa få styr landet i en vänsterliberal globalistisk riktning som leder oss i fördärvet. Det slog mig hur lätt det är för fokuserade organisationer som muslimska brödraskapet, eller socialister eller valfri diktator att påverka ett demokratiskt system som vårt. Varje diktator sitter ju på miljarder, eller ta Soros och globalisterna, och MBs medel är ju okända, mot detta står politiker som tjänar någon miljon, det måste ju vara mycket lätt att muta till sig fördelar, någon skrev igår om Sarkozy i detta sammanhang.

  Det som uppenbarligen behövs det är att bryta den koncentrerade makten för hela vårt system bygger på att våra ledare är lojala med sin egen befolkning, när denna komponent saknas så fungerar inte den demokrati vi har längre, makten måste bort från politikerna och placeras närmare folket, och ett sätt verkar att ha folkomröstningar (innan invandrarna blir för många), folkomröstningar verkar oftast ha en konservativ effekt, är det inte lustigt? Folk gillar inte att vara labbråttor fångade i några politikers utopier.

  Gillad av 9 personer

 17. Leif Stern skriver:

  Den Svenska politikerklassens viktigaste mål är att genomföra Agenda 2030.
  De ”klyftor” man säger sig vilja minska är de skillnader i levnadsstandard som kan ses mellan
  det produktiva väst och de religiösa, folkrika utvecklingsländerna.
  Den globala verkligheten består av ett stort, platt lågland där höga toppar av välstånd står upp.
  Agenda 2030, som skapats av FN, syftar till utjämning genom att topparna skall hyvlas av.
  Det enklaste sättet att sänka topparna är att ta hand om alla som vill få det bättre utan att göra allt det som skapar välstånd.
  Sverige kommer som vanligt att vara främst att göra värden statistiskt rikare genom att sprida sitt välstånd till en stor, ny, lågproduktiv befolkning som hatar sina välgörare.

  Gillad av 3 personer

 18. Dandersan skriver:

  Räcker det inte med att migranterna återvänder till sina hemländer och hyllar Svensk gästfrihet, vilket får allt fler att dra hitåt.
  Det finns en Turkisk stad där utbytet med Sverige speglas i byggnader och namn på gator.

  Gilla

 19. Detta är en yogaman, lärjunge till tilapa, grundare av sex dharmor, från Indiens land, med korsade ben leende i snö håller sig varm, kan rita chakra fint i sand, frusen vikingamand, korsar ben, sliter och drar i fot med hand skriver:

  Jag fick en vision på toa .. Jag såg framför mig Sverige i framtiden som Apornas Planet, där allting stelnat, plötsligt tog pengarna slut, svenskarna slutade betala, s,utanför jobba för staten, de flyttade, eller drog sig samman i små slutna samhällen, så plötsligt så dog miljardbygget med höghastighetståg, Volvofabriken stannade med massa Volvobilar fast som skelett på banden, nya höghus står ofärdiga, en och annan kör bensinbil med egenimporterad bensin man alla elbilarna står stilla för elen är slut, landskapet är fyllt med rostiga vindkraftverk för inga svenskar servar dem längre, kärnkraftverken står stilla och det är kallt, för det blev ingen global uppvärmning utan en global nedkylning precis som solcyklerna indikerade, så solcellerna ger inget, snön ligger djup. De svenskar som finns kvar har slutit sig samman runt jägarna, och försvarar sig mot rövarband som ibland ger sig ut från städerna. Stockholms innerstad är tommast av alla på svenskar, de lämnade alla först så nu bor migranter på ett utbränt Dramaten och från kungliga slottet hörs böneutrop. Slottet värms upp med det kungliga möblemanget i brasan. Den sista nya sidan på Wikipedia om Sverige som skrevs liknade denna:

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_cities_by_percentage_of_white_population

  Gillad av 8 personer

 20. Lennart Bengtsson skriver:

  Huvudproblemet, är jag rädd, beror på den svenska överhetens perversa beteende. Om de hade en normal stolthet över sitt land och vad det åstadkommit skulle de på ett naturligt sätt ta sig an hjälpsökande. Ungefär som en sjuksyster tar sig an sina patienter.

  Detta anser man dock vara ett utslag av rasism och istället skall man tycka att de hjälpsökande är viktigare än till och med deras egna barn och gamla som får klara sig bäst de kan. Till skillnad från Sverige kommer ju de hjälpsökande från länder med kultur och inte som de svenske som inte har åstadkommit något av värde.

  Många av de problem som Sverige har idag skulle försvinna om politiker, media och medjamsande PK-ister skulle kunna börja bete sig som normala människor. Att sätta sin egen familj och sitt eget land i första rummet behöver inte betyda att man försummar hjälpsökande från andra delar av världen! Det är helt enkelt ett normalt mänskligt beteende. ”Charity begins at home”.

  Gillad av 1 person

  • Hovs_klipphällar skriver:

   ”Ungefär som en sjuksyster…”
   Jaha, ja det är ju exakt så myndigheterna resonerar. Fast det är förstås vi vanliga svenskar som oombedda tilldelas rollen att ta hand om ”patienterna”. Som totalt uppgår till nånting i storleksordningen EN MILJON över de senaste decennierna.
   Varav de flesta kommer hit enbart för att utnyttja oss.

   Förr i tiden hanterades detta på mera vettiga sätt, genom att nödhjälp i förekommande fall dirigerades till de utsatta områdena i världen. Ingen människa drömde om något så vanvettigt som att förflytta enorma människomassor till främmande kontinenter.

   Genom att makthavarna importerar MENA-folket hit, kommer Sverige att förvandlas till ännu ett dysfunktionellt MENA-område. Och det verkar som om makthavarna vill ha det så.

   Gillad av 1 person

   • Jan Molin skriver:

    Var kommer de felaktiga och för låga antalet invandrare till Sverige ifrån?
    Hovs_Klipphällar,: sedan 1980 har 2.432 miljoner invandrat och fått permanent uppehållstillstånd (PUT) i Sverige, dvs full rätt till svensk välfärd på ett bräde utan egen insats!
    Ovan i mitt tidigare inlägg kan du se antalet för varje år.
    Svenskarnas okunskap om dessa Volymer är skrämmande!

    Gillad av 2 personer

 21. Människor, schimpanser och bananer skriver:

  Såg härom dagen en dokumentär som handlade om
  Jane Goodall. Hon som följt schimpanserna i Gombereservatet, i Afrika, under flera decennier.

  Efter ett antal år splittrades gruppen av apor i två delar. Senare utbröt det ett regelrätt krig emellan dem. Där den ena gruppen kom att döda alla övriga i den andra. En bedrövlig upptäckt, att dödlig antagonism uppträder så pass tidigt bland primater.

  När jag läser den citerade texten nedan tänker jag på det som hände där i Gombe.

  ”Vad både EU och världen i stort behöver är en vilja att överbrygga klyftor, minska spänningar mellan grupper och förmå människor att samarbeta även med dem som uppfattas tillhöra andra grupper än de själva.”

  Jag kan inte låta bli att peta lite i texten ovan, så den även blir giltig för schimpanserna i Gombe.

  ”Vad både Afrika och världen i stort behöver är en vilja att överbrygga klyftor, minska spänningar mellan schimpansgrupper och förmå schimpanserna att samarbeta även med dem som uppfattas tillhöra andra grupper än de själva.”

  Jag tvivlar på att ordens magi biter på schimpanser.
  I vad mån de biter på människor kan man också ha sina tvivla på. Bara för att vi uttalar de rätta orden försvinner inte primitiviteten.

  Både 1:a och 2:a världskrigen blev till en avancerad uppvisning i mänsklig primitivitet. Bra mycket större än den Jane Goodall upptäckte i Gombe.

  Ord är lätt att uttala. Verkligheten ser oftast annorlunda ut. Det visar inte minst den upptäckt Jane Goodall gjorde bland schimpanserna i Gombe.

  Vad som i grunden skiljer människorna från schimpanserna är vårt språk. Men vårt språk har knappast raderat ut krig. Snarare gjort dem värre än det krig Goodall upptäcker bland schimpanserns i Afrika.

  Ordens magi har inte tagit bort all mänsklig primitivitet. Att kunna förhålla sig till detta behöver vi mer än ord till. En insikt om vilka vi är rent biologiskt och är sprungna ur. Att ord lätt lever sitt eget liv. Medan verkligheten själv lever ett annat.
  Och att ordens magi inte alls undanröjer diskrepansen dem emellan.

  Gillad av 6 personer

 22. Lars Bernhoff skriver:

  Svenskarna vill göra gott men inte ändra sitt liv och inte tvingas umgås med nytt folk.som inte kan vårt språk. Svenne Banan tycker att vi gör mycket när vi betalar mycket och invandraren borde förstå det och jobba hårt för att anpassa sig.
  När det blir uppenbart att vi inte lyckas med vårt uppsåt att hjälpa genom att betala mycket blir Svenne Banan ledsen och känner sig missnöjd. Om det dessutom kommer hit folk som vill lura honom då blir han tom arg. Problemet han har är att han upptäcker att alla förmåner och regler vi har bygger på att vi delade samma grundvärderingar och vi har ett försäkringssystem för de lojala som dessutom är skattebetalare.
  När det blir för många som kommer hit och inte kan komma in i samhället och samtidigt minskar Svennes och hans Bananfamiljs levnadsförutsättningar då börjar det osa bränt. Det pyr med alla regler för bidrag utan motprestation och med fortfarande gott om PK folk i ledande befattningar skapas ökad frustration.
  Svenne är förbannad men har ännu inte hittat ett bra sätt att hantera sin frustration och ilska.
  Inte heller de av Patrik efterlysta tacksamhetsuttrycken har han sett.
  Politikerna måste höja sin beredskap för att hantera en annalkande fara. Vårt samhälle med höga skatter är ett försäkringssystem där alla friska ska betala, inte missbrukas. Egenförsörjning är det överskuggande målet. Det ska man inte kunna undvika utan väldigt tunga skäl.

  Gillad av 1 person

 23. Björn skriver:

  På samma sätt som svensken i gemen inte ser sambandet mellan vad som händer ute i samhället, och vilka politiska partier som har makten, ser inte invandrarna sambandet mellan deras bidrag och den skatt Svenne Banans betalar in! De flesta invandrare verkar tro att ”Staten” eller ”Migrationsverket” betalar, och känner därför ingen skuld eller tacksamhet alls till oss vanliga skattetyngda svenskar, som tvingas avstå både standard, trygghet och livskvalité, för deras välbefinnandes skull….

  Gillad av 1 person

  • Rune skriver:

   De flesta som invandrar tror ju att FN betalar. Och när standarden på flyktingförläggningen eller lägenheten är för låg så blir de arga och tror att svenska staten snålar med pengarna från FN.

   Gilla

  • Eva Danielsson skriver:

   Den otacksamma och fientliga attityden från invandrare beror delvis på detta. Att de inte inser att svenska skattebetalare tvingas bekosta deras lyxiga liv här med boende, förskola/skola, sjukvård osv. En ”migga” skrev någonstans att hon brukar fråga invandrare om var de tror pengarna kommer ifrån och att många tror att FN betalar för allt. Så svenskar kan även ses som några som försnillar eller undanhåller det de har ”rätt till” från FN.

   Gilla

   • Björn skriver:

    Så kan det va! Det har istället blivit Svenne Banans FEL, att de inte snabbt nog fått samma standard som svenskarna TIDIGARE fått från FN!

    Gilla

   • A skriver:

    Detta med FN har jag också hört från säker källa som varit i kontakt med ganska många, främst somalier. De har varit helt säkra på detta.

    Mvh A

    Gilla

 24. Göran Holmström skriver:

  Denna Svenne Banan eller Svenne Kålrot som det skrevs om i fältet ovan.
  Skulle vara mycket nöjd om lika behandling gällde för samtliga som antingen gästar eller bor i detta långa konstiga land.
  Exempel, jag har med varierande framgång drivit företag i cirka 20 år ibland helt ibland i kombination med anställning. Hur kommer det sig att mig jagar man med blåslampa för att få ut sista öret skatt, medan” Utsatta” kan driva fik restauranger
  gatukök skomakerier och allt annat garva och vifta med svarta cash utan att straffas. Just sådant gör mig vansinnig av ilska .
  Varje fuskare tar ett arbete från just svenne banan..

  Gillad av 3 personer

 25. bjornwiklund skriver:

  Bra krönila och spot on vad som behövs….

  De PK inklusive etablissemanget har haft det modus operandi som krönikan så korrekt beskriver.

  Naturligtvis är detta att försöka koka grodan utan att det märks….
  OSSÅ dyker det upp dissidenter av olika slag/typ/sort men alla dissidenter har samma bottom line ”detta fungerar inte längre” dvs det finns inte längre några PK som ligger undern radarn….

  Vad göra för att fortsätta det ”folkutbyte” som sker med en årlig ökning av totalt antal BUT med 7%… hisnande en fördubbling av en kohort på 10 år… (de med BUT som redan är här 🙂 )

  JO då skapar FN sitt Global Compact som plötsligen i de 270 typ punkter som finns där har som agenda ”minst lika bra” ..
  ja ni förstår naturligtvis att de som beviljas UT inte kan hamna i den misär som våra äldre hamnar i trots att hälften av de som beviljas UT inte någonsin skaffar sig ett icke subventionerat helårsarbete

  Att driva en sådan agenda är naturligtvis självutplåpnande så därförljuger och luras man. Skapar en statlig kanal som bättre än Pravda sköter indoktrineringen….

  Eftersom den förda politiken inte någonsin kommer att vända så väntas nu ett land som år efter år skunker i BNP/capita, drabbas av brain drain genom utvandring osv

  MEN precis som vårt etablissemang via FN´s Global Copact skall underlätta för migration till Sverige så borde det finna gott om länder som välkomnar vår intelektuella elit, vårt toppskikt, dock inte inom genusvetenskap och human rights eller för den delen ”allas lika värde”…

  Länk Global Comapact:

  https://www.swebbtv.se/images/sidbilder/FNs_Global_Compact_p%C3%A5_svenska-_Swebbtv_C.pdf

  Gillad av 2 personer

 26. Erik2 skriver:

  Jag har kommit fram till följande. Det finns en fråga som överglänser alla andra de närmaste åren och här måste alla fokusera och hjälpa till. Valsystemet måste justeras så att endast En valsedel används. Samtidens förslag med endast en valsedel med förtyckta namn och rad för egen text måste införas. Alla måste hjälpas åt till att se till att detta införs. Just nu finns momentum i form av stöd från internationella valobervatörer också. Vi måste få fria och öppna val, det har vi inte idag. På detta ska vi ha webkameror i varje vallokal. Alla måste hjälpas åt för att skapa opinion för detta. Det finns mycket jag skulle vilja skriva om höstens val men jag har för lite fakta i målet för att kunna vara tillräckligt korrekt. Det borde dock finnas insiders från partier, valräknare, MSB osv som kunde träda fram och berätta vad som hände. Jag vet bara att stämningen i min vallokal var mycket obehaglig och att valsedlar låg helt öppet och att det var väldigt många funktionärer som gick runt och tittade på vad alla väljare gjorde.

  Gilla

  • Erik2 skriver:

   Alltså, en valsdel med alla partinamn förtryckta. Webkameror i alla vallokaler. Nu måste alla hjälpas åt. Det ska inte få finnas ens en chans att fuska med valsedlar (alltså oaktat hur mycket fusk det egentligen är). Fria och öppna val även i Sverige. Nu!

   Gilla

 27. Rolf H Carlsson skriver:

  Alla invandrare som söker sig till Sverige utan att vara arbetskraftsinvandrare (kontrakt med arbetsgivare) måste ta ansvar för de kostnader de åsamkar Sverige och skriva under ett skuld- och avbetalningsavtal. Om de sköter sig, skaffar jobb och avbetalar enligt avtalet skulle de kunna få rabatt. Det finns säkert ömmande fall, men det måste utgöra en fraktion av alla lycksökare och kriminella som nu översvämmar våra gränser. Det borde kunna bli ett verkligt test på behovet att komma hit – och på konkret tacksamhet.

  Gillad av 1 person

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Bara ett problem: De kommer inte hit för att ”ta ansvar”, utan för att härska. Över oss. Vår kommande uppgift är att tjäna som deras slavar.

   Makthavarna gör sitt bästa för att tvinga oss inse detta.

   Gillad av 3 personer

 28. Jaxel skriver:

  Där jag befinner mig nu och har befunnit närmare två år umgås jag dagligen med asylinvandrare. Totalt rör det sig under denna tid om möten med ett stort antal sådana. Jag har under denna tid inte hört någon av dessa uttrycka någon tacksamhet för att Sverige tagit emot dem. Fast varför skulle någon göra det? De har ju bara utnyttjat den universella rättigheten de haft att kräva att få bo här.

  Detta är förstås helt i linje med det svenska etablissemangets ståndpunkt, vem minns inte hur utskälld Jasenko Selimovic blev när han som svar på det öppna brev till Ask skrev att han var tacksam för att han fått en ny chans i Sverige.

  För övrigt kan tilläggas att jag hör heller inget gnäll om att Sverige och svenskarna skulle vara hemska.

  Gillad av 1 person

  • Weasel skriver:

   Det är ingen universiell rättighet att få studiebidrag , barnbidrag samt ett boende finansierat av skattebetalarna.
   Så lite tacksamhet vore faktiskt på sin plats.
   Själv skulle jag stå i evig tacksamhet till ett land/folk som gav mig allt detta.
   Särskilt om jag hade ”flytt från krig , tortyr och förföljelse”

   Gillad av 1 person

 29. Lasse Forss skriver:

  En svensk grupp belönas. Det socialdemokratiska partiet. Enligt ett avtal med muslimerna (1992), där muslimska brödraskapet deltog, så får s ett stort antal röster. Vid senaste valet hela 3 procentenheter, viket är 12 procent av s:s röster. Man räknar med 6 procentenheter nästa val eftersom många som i år inte hade åldern inne har rösträtt nästa val.

  Det här gör att s har stora möjligheter att sitta kvar framgent, även om befolkningen slår bakut. Enda möjligheten är att befolkningen upplyses om att en röst på s är en röst på att det blir ännu mycket värre.

  Gillad av 1 person

 30. Niklas R skriver:

  Häromdagen var det hijab dagen då muslimer och kvinnor till muslimer bjöd in otrogna att bära hijab/ muslimsk slöja. Det kan ju ses som ett sätt att bygga en bro i relationerna.
  Muslimer tycker detta är ett jättebra sätt för folk att förstå dem.

  Men när man föreslår att det ska finnas en hijabfri dag där kvinnor till muslimer tar av sig sin slöja och går ut som alla andra kvinnor – då jävlar är man en rasist och vi har minsann religionsfrihet i Sverige så vi kan inte tvinga muslimer att inte ha slöja om de vill ha det, facistjävel!

  Gillad av 3 personer

 31. Jari Norvanto skriver:

  ”Att vara rasist betyder att sätta sin egen etniska grupp högre än andra.”

  I så fall är naturen rasistisk.

  ”Genom korvgrillningen skulle klyftor överbryggas. Problemet var att det var Svenne Banan som tog initiativet.”

  Kanske friterad banan förslår… Fram med dialogkaffet, ”vi” måste bli bättre på integration.

  Gilla

  • Lev Barkland skriver:

   Rättelse: ” Att vara rasist betyder att sätta sin egen etniska grupp högre än andra” – OM man är vit.

   Ingrppspreferens är tillåtet (ja, enl PK-manulen) men den är ett privilegium förbehållet icke vita.

   Gilla

 32. Weasel skriver:

  Tja , även om jag skulle vilja – vilket jag inte vill – så vet jag faktiskt inte hur jag i egenskap av privatpersonen Svenne Banan skulle kunna göra för att ”minska spänningarna” mellan exempelvis kurder och turkar eller svenskar och invandrare i Sverige ?
  Och det är inte heller min uppgift.
  De som kan ta på sig den uppgiften är de som har förespråkat den höga nivån av invandring som har resulterat i dessa ”spänningar” .

  Gillad av 2 personer

 33. Gene Ball skriver:

  Svenne Banan har gett upp. Hen har nu insett att det inte har så stor betydelse vad man än röstar på, eftersom det alltid slutar med att SD exkluderas (DÖ och JÖ), att de rödgröna får fortsätta regera och att det är C och L som håller i trådarna.
  Vi är inte alls rustade för dagens polariserade debattklimat, så Patrik Engellau får fortsätta att drömma vidare. Vi har haft det för bra helt enkelt.

  Gillad av 1 person

 34. Yto skriver:

  Den skandalomsusade S-politikern Anders Ygeman är som bekant tillbaka som IT-minister i den nya regeringen.
  Han tvingades avgå som Sveriges inrikesminister i samband med IT-läckan på Transportstyrelsens 2017, eftersom det rådde oklarheter kring vad han egentligen visste om händelsen.

  Ygeman var ansvarig för att utredningen efter storbranden 2014 lades ner, utan att dra några slutsatser eller göra några förbättringar. Med förödande resultat.

  Ygeman lovades att utvisa 80 000 asylanter de blev några hundra
  Ygeman mannen med den stela mimiken och den tonlösa rösten lovar runt och håller tunt.
  Totalt obildad och opålitlig alltså en typisk politiker av idag.
  Hur mycket elände har han kvar att ställa till med.

  Gillad av 1 person

 35. Rolf Wiklund skriver:

  Som jag tycker om franska, engelska och finska språket, även brytningar på dessa, tror jag att språklig integration.för vissa är nästintill omöjlig dvs. från hundgläfs till civiliserat språk.

  Gilla

 36. Folke Lidén skriver:

  Jag har, i egenskap av representant för Svenne Banan (är ju en), börjat fundera i andra banor.
  För att lösa komplexa problem måste man börja med att ställa rätt fråga – en enda väsentlig fråga.

  T ex Einsteins berömda – Hur skulle alltt se ut om jag satt på en ljusstråle och färdades med ljusets hastighet? (Nej, det svartnar inte för ögonen, men låt oss inte fördjupa oss i det).

  Min som jag tycker väsentliga fråga är:
  Behöver vi politiker?

  Grubblar på den frågan just nu. Svaret är inte givet.

  Gillad av 3 personer

 37. Hawwa skriver:

  Det råder en generande stor okunnighet/förvirring om varifrån det kanske främsta motståndet mot integration kommer.

  Någonstans i Sverige köpte några släktingar till mig på 60-talet ett radhus i ett nybyggt radhusområde (där de alltjämt bor), nästgårds ett stort miljonprograms-område som har utvecklats till ett sk utanförskapsområde. I takt med att en grupp av invandrare i utanförskapsområdet fick det bättre ställt, har de kommit att köpa radhusen, och denna grupp, tillhörande samma släkt, är nu den dominerande gruppen av radhusägarna. Det är i sig inget fel i det, men en svensk familj som flyttade in i ett radhus för en tid sedan har fått smaka på hur det är att inte integreras, de icke-etniskt svenska radhusägarna (för svenskar är de, sedan flera generationer) vill inte låta sina barn leka med etniska svenskar.

  Jag vet inte vad som är värst: Att inte vilja förstå att det förhåller sig på detta viset, eller att verkligen sakna förståelse för att det gör det; Båda ”förklaringarna” är lika oförsvarbara. Många invandrargrupper (nej, nej, inte alla) har mycket begränsat intresse av att integreras med etiska svenskar, och någon integrering kommer inte att ske av just den orsaken.

  Dessa släktingar har fått sin bil utbränd en gång, tyvärr stod den parkerad bredvid den bil som var måltavlan för antändningen.

  Man kan få sin bil uppbränd av olika skäl, för en annan släkting som råkade ut för detta (i ett, för den typen av fenomen, lite oväntat område) berodde det sannolikt på att det var ett jobb av ”mandomsprovskaraktär”, men – samma resultat – bilen blev utbränd (och som ett kuriosium kan de berätta att ”man inte kan ana” vilken värmeutveckling en brinnande bil alstrar).

  Gilla

 38. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Eloge till Patrik som oförtröttligt varierar sina stimulerande ledarstick.
  Lätt att drömma om hur vi borde ha gjort.
  Att som Sverige specialisera sig på omsorgsinvandring är världsrekord i naivitet (Westerberg)eller oikofobi (Sahlin) eller högmod (Lööf) eller list (Borg & Reinfeldt).
  Nu står vi där vi står och vad sjutton gjorde Dieter Banan i DDR eller Sergej Banan i USSR?
  Stanna och kämpa eller fly till friare länder?

  Gilla

 39. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet skriver:

  Du ska inte klaga! Du har fått massvis med utländskt finansierade moskéer uppförda. Det är förmodligen islamisternas motsvarighet till fransmännens frihetsgudinna. Det är bara att besöka moskéerna och vända dig mot Mecka med röven i vädret, precis såsom USA numera heligt håller handen på hjärtat och tänker på floskeln frihet, allt medan de invaderar världen med kaos och ofrihet, finansierat med samma pengar som lagts på de nya moskéerna.

  De invandrare som är tacksamma, gillar svenska värderingar och vill assimilera sig har givetvis fullt upp med att antingen lämna landet i ren förtvivlan eller att kritisera eländet, med risk för att bli mördade för sitt kätteri mot de nya uppförda symbolerna och deras utrop.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.