Jihad på nyårsafton

Mohamed Omar

Det är inte alla som firar nyår den 31 december. Flera muslimska, religiösa ledare har varnat muslimer för att fira nyår. Det är en hednisk och syndig fest, menar de. På den svenska sajten Fråga imamen står det att det är förbjudet för muslimer att fira nyår eftersom man inte ska fira icke-muslimernas fester och för att den gregorianska kalendern inte har någon betydelse i islam.

Det finns förstås muslimer i väst som firar nyår tillsammans med majoritetsbefolkningen, men det förekommer inga samlingar eller gudstjänster i moskéerna. Det är en helt vanlig dag.

Men för jihadisterna kan det vara en speciell dag ändå. För det är en dag då de otrogna samlas och och är glada och då gör det extra ont och väcker extra mycket uppmärksamhet när man attackerar dem. Så kan han ha tänkt, jihadisten i Manchester, som knivhögg tre personer på nyårsafton. Vid gripandet skrek han ”Länge leve kalifen! Allahu akbar!” Det finns att se på video här.

I ett uttalande skriver Muslim Council of Britain on Manchester att motiven bakom attacken är ”oklara”.

Vad är oklart med ”Länge leve kalifen” och ”Allahu akbar”? Jag tycker det är ganska klart. Dels är motivet att strida för kalifatet. Det är inte någon enskild kalif, utan kalifämbetet som är viktigt för islamisterna.

Terrorgruppen Islamiska Staten (IS) förgår, men tanken om en islamisk stat består.

Dels är motivet att göra Guds religion islam större än alla andra ideologier, religioner och åskådningar. Det står i Koranen att Gud ska ge muslimerna seger över alla andra religioner. När Allahu akbar används som ett stridsrop uttrycker jihadisten en sådan förhoppning. Han ser sig som en del i förverkligandet av denna seger.

Se till exempel denna koranvers i Zetterstéens svenska översättning:

”Han är den, som sänt sin apostel med vägledningen och sanningens religion för att giva den seger över varje annan religion, om ock månggudadyrkarne skulle harmas.” (61:9)

Det finns fler liknande verser.

Men MCB vill förstås att man ska tro att jihadisten var en galning utan begripliga motiv för att man inte ska koppla dessa hemska gärningar till islamiska texter och islamisk teologi. För terrorism har ju som bekant ingenting med islam att göra.

På samma sätt som liknande islamiska organisationer i Sverige, tycks MCB prioritera kampen mot den så kallade ”islamofobin” framför kampen mot jihadismen.

Jag påstår inte att jihadisten i Manchester följde ”det sanna islam”, bara att hans handlingar har NÅGOT med islam att göra. Jihadisternas tolkning av religionen är rimlig.

Jihadattacken på nyårsafton skedde på Victoria Station, inte långt ifrån konserthuset Manchester Arena där jihadisten Salman Abedi den 22 maj 2017 dödade 22 personer genom en självmordsattack.

Salman Abedi var född i Manchester, men han var inte en del av den engelska kulturen, utan en fundamentalistisk muslim. Han hade lärt sig hela Koranen utantill. Han var ofta i moskén där hans far var respekterad församlingsmedlem och böneutropare. Familjen hade kommit från Libyen som flyktingar. Många islamister flydde från Libyen under Kaddafi.

Vad vet vi om nyårsjihadisten? Hittills inte mycket. I brittiska medier har jag läst att antiterroriststyrkan gjort en razzia i den gripne 25-åringens hem. Där ska det bo ett somaliskt par tillsammans med fyra av deras fem barn.

På grund av massinvandringen till väst från islamvärlden har våra länder förändrats. Man kan påpeka att inte alla muslimer är terrorister hur mycket man vill, och det är sant, men det är fortfarande ett faktum att dessa terrorattacker är en följd av islamiseringen.

Innan Storbritannien fick en stor muslimsk befolkning hände det inte att någon gick till attack med kniv under stridsropet Allahu akbar. Muslimska fanatiker var något som fanns långt borta i länder som Sudan. Med fasa läste engelsmännen i januari 1885 om hur jihadkrigare, de så kallade mahdisterna, halshuggit general Gordon och satt hans huvud på ett spjut i Khartoum.

Nu sker jihadattackerna på gatorna i Manchester och London.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

23 reaktioner på ”Jihad på nyårsafton

 1. Robban skriver:

  Hur ser/vet man om en muslim om han följer ”den sanna islam”?
  Eller är det meningen att vara en ”överraskning”, lite som för de skandinaviska tjejerna i Marocko?
  Vad är enklast av: Skydda sig mot de som följer ”fel islam”?
  Eller reformera islam och övertala dess över en miljard följare att koranen inte är guds ord och därefter stryka de problematiska formuleringarna och verserna, så att alla följer ”den sanna islam”?
  Lite nyfiken på svaret! Då det ena innebär kraftig repression och det andra ser ut att kräva ett ingripande av ”gud”!
  Svaret på det tredje alternativet vet vi ju redan! Se London, Stockholm, 9/11 osv mm

  Gillad av 5 personer

  • nilsdacke skriver:

   Det är typiskt att jihadister gärna attackerar i samband de ”otrognas” fester. Detta är helt enligt Koranens 5:32, viken ofta framhålls som den fredligaste versen i Koranen, men då har man utelämnat en viktig bisats: ”… eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv”. Det arabiska ordet, som används är ”fasad” [fesad] och betyder just ”sedefördärv på jorden” eller med andra ord alla icke islamiska verksamheter och aktiviteter.
   Om man i versen inkluderar ovan nämnd bisats, ger den fritt fram att döda alla som ägnar sig åt icke islamiska aktiviteter.

   Gillad av 3 personer

 2. Jari Norvanto skriver:

  Kan 25-åringen ha varit frustrerad? Saknat fritidslokal? Verkade trångbott, dessutom… Förmodligen i ett område präglat av utsatthet och utanförskap. Vad hemskt kan han ha varit med om, som gjorde att han hamnade i denna förfärliga situation? Fick han någonsin ett armband som påminde honom att inte under stridsrop hugga ner otrogna hundar? Islamofobi. Fake news om fredens religion.

  Gillad av 6 personer

 3. Aurora skriver:

  Kriget mot kristendomen är idag glasklart uttalat. Ändå envisas stora delar av de som är tilltänkta offer att inte vilja förstå. Undrar om de skulle uppföra sig likadant i em traitionelll krigsstuation öga mot öga med fienden? ’Äh, han kanske inte vill döda mig’.! Vad lär man ut i lumpen? ’Gå fram och fråga fienden först om han tänker skjuta’? En DN-journalist ägnar en hel kolumn åt värsta smörjan av av pk-floskler, motsägelser och irrationella publicistiska jämförelser för att försvara att svensk public service nedtonat, mörkat och relativiserat den barbariska slakten av två unga skandinaviska kvinnor. Man vill hävda en ’närhetsprincip’ för relevansen i nyheten. Det skedde i Marocco. Men det var en dansk och en norsk tjej! Våra närmaste grannar! Nyhetsvärdet av en terrorrörelse som agerar globalt kan väl heller inte ifrågasättas. Man kanske inte vill riskera att ’kränka grupper’. Man frågar sig; vilka grupper kan tänkas känna sig kränkta över korrekt rapportering om dessa vidrigheter? Fundera på det?

  Gillad av 11 personer

 4. Göran Holmström skriver:

  Vänta bara, kränkta vita män håller på och bygger upp sin rättmätiga vrede!
  När den släpps lös kommer världen skaka i sina grundvalar!
  Eller så tröstäter vi en påse chips till på fredagskvällen, den som lever får se.

  Gillad av 4 personer

 5. V for Vendetta skriver:

  Det är bara att inse…. i Europa grasserar dumheten och man ser inte skogen för alla träd. Islam brer ut sig alltmer och som med all biologi så segrar så gott som alltid den invasiva arten. Man kan dra ihop vilka kampanjer man vill i trycksaker och samla till forum eller bygga en miljon fritidsgårdar, detta kommer inte att hjälpa och har aldrig varit en del av lösningen. den enda lösningen är få Islam att försvinna från Europa, hur man gör det och vem som skall göra det kan man diskutera men inte lösningen, det måste helt enkelt bara försvinna.

  Gillad av 9 personer

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Vi kan i alla fall notera att engelsmännen under ledning av Lord Kitchener såg till att mordet på general Gordon vederbörligen hämnades. Det enda språk som dansande dervisher, jihadister och våldsverkare förstår är sådana kraftfulla reaktioner. Detta kan förvisso beklagas men är ändå likafullt nödvändigt.

  Gillad av 7 personer

  • sängehalm och soppevand skriver:

   Varför beklaga att aggressiva våldsverkare och mördare dödas? Det är istället att ta ansvar för att se till att de dödas som vi nu åter måste bära som vuxna. Vi tackar Europas politiker för att vi åter måste skydda våra barn med våld.

   Gillad av 1 person

 7. Sand och sand och sand, plötsligt en plirande mand, bjuds in i tält med öppen famn, familj, fru och barn ibland, med får och get i både sängehalm och soppevand, dansker mand somnar trött och varm skriver:

  6:08 i denna video säger Milo Y: expel islam from the west

  Det är hans lösning, och jag har aldrig läst någon annan formulera en annan som inte innebär att vi helt enkelt måste ”vänja oss” vid att bli attackerade, ingen kan ge ett trovärdigt svar på när detta skall bli bättre, hur många skall muslimerna bli? När blir terrorattackerna och allt det andra bättre? Det är än värre, ingen har ens börjat försöka formulera svaret på frågan, så i avsaknad av att våra politiker och vårt etablissemang har ett svar på detta så förutspår jag att folk inte vill ha sina döttrar halshuggna och förr eller senare landar i samma slutsats som Milo.

  Idag skall jag till IKEA, knivarna är borta, men man kanske kan bli ihjälslagen med en Billy bokhylla?

  Gillad av 3 personer

   • sängehalm och soppevand skriver:

    Förvisso, men han säger ändå att han vill att hon flyttar hem där hon kan leva efter sin övertygelse. Hon är så klart ett pucko men även dessa puckon har inflytande, de är vadderingen som terroristerna kan gömma sig i.

    Gillad av 1 person

  • Kristina skriver:

   Tack för tipset, alltid trevligt att bli bekant med nya dissidenter världen över!
   Den förment praktiserande unga muslimska kvinnan skulle inte kunna gå så lättklädd genom Sydneys muslimska kvarter utan att riskera att bli gripen av australiensisk polis för ”disturbing the religious peace”. Polisens roll är nu att skydda majoritetsbefolkningen genom att handgripligen hindra dem från att ”kränka” muslimerna och därmed riskera att bli lynchade.

   Gilla

 8. Fredrik Östman skriver:

  Islam förhåller sig till världen som vattnet i ett glas som står i ett slutet rum. Tills luften har mättats med ånga avdunstar vatten från glaset. Ångan är jihadisterna. Om man tar bort ånga ur luften t.ex. genom att det kondenseras på en kall yta, så startar avdunstningen om igen och all ånga ersätts ur vattenglaset. Parallellen här är att jihadister fängslas, dör eller utvisas. Situationen är återigen precis densamma. Det är ånga i luften och vatten i glaset. Tills glaset är tomt.

  Är vatten och ånga samma ämne?

  Är islam och islamism samma ideologi?

  Svaret förefaller i båda fallen vara uppenbart.

  Gillad av 2 personer

 9. Göran Holmström skriver:

  Just att väst överlag är släpphänta med religiösa terrordåd, ses ju bara som svaghet av dom som planerar och utför dom. Varför våra ledare offrar sin egen befolkning, är en gåta i denna fråga. Att mesa runt med det andra religiösa och bidrag som myglas med. Visst det är irriterande.
  Men just terrorn, till slut så kommer det ofelbart leda till väpnade konflikter, och då lär grupper verkligen ställas mot varandra.
  Är det det dom styrande önskar?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.