Ny podd! Val i USA. Hur gick det?

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 8/11) pratar jag med USA-kännaren Ronie Berggren om mellanårsvalen i USA. Valen, som på engelska kallas midterm elections, äger rum halvvägs in i den sittande presidentens fyraåriga mandatperiod, i år den 6 november.

Valdeltagandet brukar inte vara lika högt som till presidentvalet. I vänstervriden svensk media gottar man sig åt att republikanerna förlorade representanthuset, men faktum är, menar Berggren, att det gick bättre för Trump än för Obama. Republikanerna stärkte sin majoritet i senaten. I vänstervriden svensk media har man särskilt uppmärksammat att det gått bra för ett antal företrädare för minoriteter. I Dagens Nyheter kunde man läsa rubriken: ”Vita män får ge vika efter mellanårsvalet”.

Återigen blir man påmind om den moderna vänsterns fixering vid hudfärg, sexuell läggning och inte minst islam. För den progressiva, feministiska vänstern firar just nu att Ilhan Omar, en muslimsk kvinna med sjal kommit in i representanthuset. Vilket framsteg!

Det man kan se är att vänstern i USA, på samma sätt som vänstern i Europa, håller på att mångkulturaliseras och islamiseras. Demokraterna förvandlas till minoriteternas parti och förlorar den vanlige amerikanen. I Sverige har den här processen gått väldigt långt – nyheterna om islamiseringen av SSU Skåne talar sitt tydliga språk.

Progressiva och islamiska fundamentalister tycks ha funnit varandra i kampen mot den vite, onde mannen. Alla vill komma från någon förtryckt minoritet. Det är så fint. Den demokratiske politikern Elisabeth Warren, som är helt vit, hittade till exempel på att hon hade en del indianblod i sig. För att bli lite finare, alltså. Trump kallade henne Pocahontas.

En annan demokrat som lyckades ta sig in i kongressens representanthus i mellanårsvalen är den unga Alexandria Ocasio-Cortez. Hon lovar mer invandring och mer bidrag.

13 reaktioner på ”Ny podd! Val i USA. Hur gick det?

 1. Aurora skriver:

  Johan Westerholm på Ledaraidorna redogör också mycket bra hur vänsterns gamla klasskamp ersatts av raskamp (!!??), dvs de som kallar sig rasifierade och de nya invandrade grupperna i landet mot den svenska vita ursprungsbefolkningen. Att en helvit kvinna i USA gick ut och påstod sig tillhöra de rasifierades skara, med påhittat svart påbrå, (sedan menade hon att det var hennes personliga ’identitet’ som var svart) visar på hur lönsamt det är att tillhöra någon av dessa grupper som vänstern kämpar för.

  Gillad av 5 personer

 2. Jari Norvanto skriver:

  ”Den demokratiske politikern Elisabeth Warren, som är helt vit, hittade till exempel på att hon hade en del indianblod i sig. För att bli lite finare, alltså. Trump kallade henne Pocahontas.”

  Nu när indianbluffen är synad kan hon väl dra till med att hon är mestis. Då kan Trump kalla henne Poco Loco.

  Gillad av 1 person

 3. Ulrika skriver:

  ”demokratiske politikern Elisabeth Warren, som är helt vit, hittade till exempel på att hon hade en del indianblod i sig. För att bli lite finare, alltså. Trump kallade henne Pocahontas.”

  Men det har hon faktiskt, en ‘droppe’, vilket bevisades genom prover på lite spott:-))

  Gilla

 4. Kistan gläntade lite Grand, var den full av sand? En pirat jag mött kunde inte hålla tunga för tand, skatten var från samarkand, nu är den nästan i min hand skriver:

  Kan rekommendera denna bok, demokraternas rötter som slavägare diskuteras och jämförs med att att demokraterna idag vill skapa en etnisk underklass av människor beroende av staten och egentligen alltid varit ett rasistiskt parti, identitetspolitiken är en naturlig följd, inte något nytt, att svarta fick rösträtt gjorde det bara opportunt att få dem att rösta på deras forna herrar. Flera högt uppsatta demokrater och till och med presidenter tillhörde Klanen.

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Lundgren skriver:

   Om Demokraterna ska vinna ett presidentval i USA är de helt beroende av att de svarta röstar på Demokraterna. Just nu håller Republikanerna på att få mer och mer svarta på sin sida. Demokraterna är desperata i dagsläget. Demokraterna vill ha bort Donald Trump, som är bra för de svarta, till vilket pris som helst.

   Gillad av 1 person

 5. olle reimers skriver:

  Ironiskt nog visar nu det demokratiska partiet att det är de som ivrigast verkar mot demokratin, i vart fall den tappning av demokratin som USA:s konstitution föreskriver.

  Gång på gång attackeras systemet med två kamrar av demokratiska aktivister och man konstaterar att senaten är en församling av arga vita män.

  I ett annat fall, i det ökända Broward County i Florida, pågår en process för att involvera röster som ”hittats” 48 timmar efter valets avslutning.Broward County är inte bara Floridas mest folkrika område det är också det ditrikt som har den största andelen av minoriteter som röstar övervägande demokratiskt.
  Nu, när de demokratiska kandidaterna förlorat på ordinarie tid inför man en ”tilläggstid” som skulle kunna tippa över majoriteten åt ”rätt” håll i såväl senats-som guvernörsvalet.

  Det var i Broward County som GW Bush vann presidentvalet år 2000 efter ”recount” och utslag i Högsta Domstolen. Ska vi få se en upprepning? Tur i så falla att Supreme Court har en annan sammansättning den här gången.

  Gilla

   • olle reimers skriver:

    Javisst Ulrika, jag skrev ingenting annat heller. Däremot står det ingenting i lagen om att man ska hitta 50 000 röster i Broward County 48 timmar efter det valet avslutats.

    Broward har en historia av valfusk. Men den valda, demokratiska, valgeneralen vägrar nu till och med att avgå trots att en domstol förklarat henne avsatt.

    Gillad av 1 person

 6. Fredrik Lundgren skriver:

  Alexandria Ocasio-Cortez är intressant att studera. Hon är totalt dum i huvudet och saknar allt vad som kan kallas för bildning. Hon lovar allt gratis. Hennes reformer har en prislapp på 40 triljoner dollar och kan inte förklara för någon hur det ska finansieras. Hon säger att den låga arbetslösheten i USA beror på att alla i USA har två jobb. Kan någon få ihop den ekvationen. Siffrorna visar att 7 % av arbetarna i USA har två jobb. Hon kan redovisa för siffror som när man lägger ihop dem blir det över 100 %. Hon slänger sig med statistiska värden, som alla visar sig vara helt fel när de kontrolleras.

  Lyssnar man på intervjuer med henne svarar hon aldrig på en fråga. Bara en massa svammel och byter ämne hela tiden. Hon vågar inte debattera mot någon, trots att hon har blivit erbjuden upp till 100.000 dollar för en debatt.

  Så, frågan är, hur kan folk rösta på denna totalt inkompetenta människa? Det sker inte bara i USA utan även i Sverige. Vi har riktigt korkade människor i Sveriges Riksdag, och hur kan kan folk rösta på dem. Hur kan någon vilja se Annie Lööf som partiledare och även som statsminister. Det är för mig totalt obegripligt. Det snackas om att krypa tillbaka under sin sten – som inte bara Margot Wallström nu senast sagt, utan även Annie Lööf har sagt – men under vilken sten bor de som röstar på Annie Lööf?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.