Vänsterns oheliga allians med islamisk fundamentalism

Mohamed Omar

Vänsterns oheliga allians med islamisk fundamentalism är onekligen bisarr. De verkar kunna gå hur långt som helst för att ursäkta och förringa islamisk fundamentalism. På Twitter hittar man vänsteraktivisten Loan Sundman. Den 28 maj tweetade hon följande:

”Jag förstår verkligen inte varför människor skall avkrävas kroppskontakt med det motsatta könet om man inte vill ha det. P.g.a. religion, blyghet, bacillskräck eller what ever. Vi har väl en #Samtyckeslag, den gäller väl all kroppskontakt? #RespektÄrMerÄnHandslag”

Om någon sträcker fram sin hand för att hälsa, så ska du ta handen. Annars är du oartig. Det är vad föräldrar lär sina barn i Sverige. Om dina barn inte tar en utsträckt hand har du misslyckats med din uppfostran.

När man kommer till Sverige ska man anpassa sig till den svenska kulturen, inte kräva att vi anpassar oss till dem. Om man inte tycker om svensk kultur, så skulle man inte ha kommit hit. För ingen måste komma hit. Vi har inte hämtat hit dem. De har kommit av egen fri vilja. Ingen behöver heller komma hit för att få säkerhet. De som kommer har passerat flera säkra länder.

Senare samma dag tweetar Sundman:

”Seriöst, hur många män tvättar egentligen händerna efter att ha kissat?”

Sundman menar alltså att muslimska kvinnor som inte tar mäns utsträckta händer, gör det på grund av bacillskräck. Det visar hur okunnig hon är om islam. Man skulle kunna tro att den som försvarar islamisk fundamentalism i vått och torrt, borde kunna något om religionen. Men icke. Orsaken att strikt troende muslimska kvinnor inte tar män i hand, och att strikt troende muslimska män inte tar kvinnor i hand, är sharia. Det är haram, förbjudet, att göra så.

Enligt traditionell islamisk lag, sharia, delas män och kvinnor in i mahmram och icke-mahram. En mahram är en person du inte får gifta dig med, om du är kvinnan handlar det om din far, din bror, din farbror och så vidare. Det är också personen du är gift med, din make. Dessa personer kan du hälsa på genom att skaka hand. Det är inte haram. Detta oavsett om de tvättat sina händer eller inte.

Om det vore så att strikt troende muslimska kvinnor inte tar män i hand på grund av bacillskräck, så skulle de heller inte ta sina fäder och bröder och farbröder i hand. Det gör de.

Förbudet mot kroppskontakt är en del av sharia och en person som är tillräckligt fanatisk för att efterfölja detta förbud är sannolikt även tillräckligt fanatisk för att efterfölja andra förbud och påbud inom sharia. Vägran att skaka hand är alltså en oroväckande signal.

Profeten Muhammed sade: ”Jag skakar inte hand med kvinnor”. Och Muhammed är en förebild för många muslimer som tar sin tro på allvar. Han sade också att Adam, den första människan, var en jätte, att de osynliga varelser som kallas djinner är skapade av eld och att svarta kumminfrön kan bota alla sjukdomar förutom döden.

En anledning till att vägran att skaka hand provocerar kan vara att det signalerar att man sätter sina islamiska, religiösa dogmer över den svenska kulturen. Det kan upplevas som fräckt och okänsligt att åtnjuta alla fördelar med att leva i ett icke-islamiskt land som Sverige, byggt på saker som förnuft och vetenskap, samtidigt som man signalerar ett avståndstagande till kulturen.

Sundman är okunnig om islam och verkar vara beredd att kasta ur sig vad som helst, gripa efter vilka halmstrån som helst för att försvara islamisk fundamentalism. Varför älskar vänstern islamisk fundamentalism? Jag tror inte att de gör det. Jag tror att de använder den islamiska fundamentalismen som en murbräcka för att förstöra den västerländska kulturen. De älskar inte islamisk fundamentalism, men hatar väst.

Det är alltså en ohelig allians byggd på hat.

Vad bygger Sundman sitt påstående om att män inte tvättar händerna på? Jag vet inte. Det verkar bara vara något hon tar till i ren desperation. Eller så är det så att de vänstermän hon umgås med har dålig hygien och att hon tror att alla män är sådana.

Vänstern försvarar aldrig kristen fundamentalism, trots att denna fundamentalism i allmänhet är betydligt mildare. Där finns inte saker som burkor och stening.

Anledningen till att de inte försvarar kristendomen är förmodligen för att kristendomen är en del av den västerländska kulturen. De låtsas att islam är lika västerländskt som kristendomen. Men i praktiken visar de att de inte alls tycker så eftersom de försvarar islam, men inte kristendom. De försvarar islam just för att det är en icke-västerländsk religion.

Varför ska svensken anpassa sig till islam? Det är muslimerna som frivilligt har invandrat hit för att det här är ett bra land, mycket bättre än de flesta islamiska länder. Svensken har dock inte bett om att få bli islamiserad.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

33 reaktioner på ”Vänsterns oheliga allians med islamisk fundamentalism

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Det finns nog enkla förklaringar för att inte muslimer tycker om att ta i hand. Ett är att det inte fanns toalettpapper på Mohammeds tid. Jag som är vänsterhänt får tänka mig för extra innan jag skakar hand, inte minst med en muslim. Det är lätt i hastigheten ta fel hand.
  En gång på Sicilien råkade jag servera en italiensk kollega vin med vänster hand. Han blev alldeles blek. Sedan berättade han det var ett vanligt tecken hos maffian att man då var dödsdömd.

  Vad beträffar Sundman så tror jag väl att hon menar något annat än kissa. Ett gott råd är nog annars att inte skaka hand i förkylningstider eller om man i dagarna vistas i Kongo-Kinshasa. Där härjar just ebolan.

  Gillad av 2 people

  • Jvk skriver:

   Lennart, drick ett glas kallt vatten, du blandar bort korten här. Att idag inte ta i hand i västvärlden är en krigshandling, liksom slöjan är det. Denna debatt är som om det varit en debatt i England efter krigsutbrottet om det var ok att de tyskar som råkade befinna sig där heilade istället för att ta i hand. Man visar sin lojalitet och den som heilar lämnar ingen osäkerhet om var den grundläggande lojaliteten finns.

   Gillad av 7 people

 2. Eva Danielsson skriver:

  Olika kulturer är olika bra. Olika religioner är olika bra. Olika politiska åsikter är olika bra. Osv.

  Svensk kultur är bäst. Man behöver inte jämföra med andra kulturer. Svensk kultur är bäst just i Sverige helt enkelt.
  (Om extremvänstermänniskor inte gillar vår egen kultur, så har de ju flera länder att välja på att emigrera till. Venezuela, t ex, verkar ha behov av energiska personer. Eller något islamskt land om de tjusas av islam.)

  Islam är en politisk rörelse och en kultur och en religion. Som i allt är motsatsen till svensk kultur och vår svenska protestantiska kristendom.
  Islam har en politisk strävan efter totalitär makt och det liknar svenska socialisters och kommunisters önskan om mer centralstyrning. Så politiskt finns det något gemensamt för dessa grupper i det. Och det innebär att svensk socialdemokrati i decennier har haft samarbetsavtal och en vänskapspakt med palestinierna och med svenska förgreningar av Muslimska brödraskapet. Och att man göder dessa islamister med många miljoner årligen av våra skattepengar.

  Om folk flyttar hit och vill bo här i Sverige, så är det rimligt att vi kräver och förväntar oss att de anpassar sig till hur vi gör här. Att man tar seden dit man kommer. Annars kallas det väl ockupation?

  Islam är oförenligt med svensk och västerländsk kultur och livsstil. Vi ska inte acceptera islam här över huvud taget utan bara acceptera muslimer som vill leva sekulärt och anpassa sig till vår kultur.

  Det är ingen mänsklig rättighet att få bo i Europa eller i Sverige.

  Gillad av 18 people

  • Hovs_hällar skriver:

   Eva Danielsson: – Ja exakt, det kallas OCKUPATION!
   Och ockupation är vad det hela handlar om, och ockupation är vad PK-sekten vill ha.

   Och som Eddie säger ovan, så är det hatet mot väst, som får PK-sektens politruker att smöra för islamsk extremism.

   Hela detta agerande, hela detta förstörelseverk mot våra samhällsfunktioner, är medvetet uttänkta för att bryta ner vårt samhälle — och inställsamheten mot islam är ett uttryck för principen ”min fiendes fiende är min vän”!

   PK-sektens politruker gullar med islam därför att de ser islam som allierad part i sitt hat mot oss andra, mot oss som vill ha ett fungerande samhälle som drivs enligt VÅRA värderingar!

   Någon annan rimlig förklaring till att de beter sig som de gör, kan jag inte se.
   Det behöver inte betyda att alla som lyder PK-sekten är medvetna om det smutsiga spel de deltar i. I många fall har de bara lurats av PK-isternas förledande retorik, där de utåt framställer sig som ”goda”.

   Enkel fråga: Är det ”godhet” att släppa in miljoner främlingar från främmande kulturer, som ofta är direkt fientliga mot oss, i vårt land?

   Är det ”godhet” att släppa in vargar i en fårhage? Ja, OM man står på vargarnas sida!

   PK-sekten har lyckats med det retoriska konststycket att framställa sitt destruktiva hat som ”godhet”.

   De har lyckats så väl att tom. många av PK-sektens kritiker har anammat deras retorik och talar om ”godhetsfanatiker” osv.
   Det handlar inte om godhet — utan om ren ondska. Mot oss.

   Gillad av 6 people

 3. Fredrik Östman skriver:

  1. Urin är sterilt; i den mån man undviker beröring är det en fråga om ett kulturellt tabu. Är fr Sundman ingen kulturrelativist!?

  2. Kvinnor tvättar inte heller händerna efter att ha kissat, vad är det för fördomsfullhet och nattstånden kvinnochauvinism att anklaga män för detta?

  2b. När man svepande anklagar män för något, betyder det att de övriga 362 könen inte räknas in? Är de alla ”omanliga”? Tvättar deras bärare alla alltid händerna när de har urinerat? Hur har det fastställts?

  3. Gäller ”samtyckeslagen” (hela världen skrattar ut Töntsverige!) även svenska flickors rätt att inte bli våldtagna av muslimer? I praktiken?

  3b. Varje gång man köper något i en affär uppstår ett oskrivet, implicit kontrakt. När skall Töntsverige se till att alla dessa även de sätts på pränt innan handling vidtages? Det är en rättssäkerhetsskandal som har pågått i en miljard år!

  Gillad av 6 people

  • Hosianna skriver:

   Hmm… Fredrik, jag tvättar alltid händerna efter toalettbesök, men sällan efter handskakningar ens med alldeles okända människor och jag tar glatt emot hälsningspussar av fyrbenta krabater – även om risken faktiskt finns, att de har ätit bajs en stund tidigare.

   Är jag då väluppfostrad, kvinnlig, äcklig, eller bara svensk, tro? 😉

   Gilla

 4. Aurora skriver:

  Sundman är väl en bra produkt av Kulturfientlig Utbildningspolitik (DGS igår). Att använda samtyckeslagen som argument för att inte ta i hand tar väl priset. F.ö. är jag riktigt trött på okunskapen om handskakningsvägran. Det är så att för dessa personer anses kvinnan oren/smutsig och ej berörbar. Det gäller fertila kvinnor som menstruerar. De tar små flickor och äldre kvinnor i hand. De kvinnor som handskakningsvägrar gör det av generationers indoktrinering istället för s.k. fri vilja och det är helt enkelt för att de vet att mannen inte får ta henne i hand. Hon föregår alltså. Men det är männens regel som gäller. Har mannen tagit en (oren) kvinna i hand måste han då tvätta sig (rena sig) efteråt. Denna beröringsskräck tycks dock inte gälla våldtäkter av otroga (icke-muslimska) västerländska kvinnor.

  Gillad av 7 people

 5. Jan Bengtsson skriver:

  Vänstern säger sig ogilla Hate Speech!

  Bejaka Allas Lika Värde,
  ja bortsett från en fjärdedel av väljarkåren…

  Men konstigt nog är det vänstern som är långt mer hatisk…

  Jämför bara Jimmie Åkesson med Stefan Löfvén,
  vem är det som är HATAREN…

  Svaret är gla(S)klart!

  Som alltid, den som nämner den, klämmer den!
  Luktar illa gör det definitivt!

  Censuren/repressionen mot oliktänkande tilltar för varje dag i EU…
  Vi såg rättsövergreppet vid bevakningen av rättegången mot Pedofilringen i England…

  Nu viker man ner sig mot de aggressiva Muslimska horderna!

  Brittisk rättvisa HAR ansetts utgöra ett föredöme,
  för hela den civilicerade (väst)världen!

  Men nu tvivlar vi på att så längre är fallet!
  Man är helt enkelt livrädda för de religiösa extremisternas vrede!

  Detta är nog dessvärre vad vi har att vänta längre fram!!!

  Gillad av 4 people

 6. Alf skriver:

  Motorvägen till helvetet är asfalterad med goda intentioner.

  Som sagt var. Fokusera på det ursprungliga problemet, staten och dess myndighetsutövning. Det är enkelt att hälla mjölk i vatten, men hur får man mjölken ut ur vattnet? Vilka är de korrigerande mekanismerna i statsapparaten som kan vända på det här?

  ”Det är inte vad man säger, det är hur man säger det” Förpackningen är tydligen viktigare än innehållet. Socialism.

  Gilla

   • Margareta skriver:

    För att det är vänstern med sina anhängare som konstant ANKLAGAR alla som inte gör eller tycker som vänstern för att vara ONDA. Till slut uppfattar man sig nog som ond och den som anklagar som god.
    Fruktansvärt fult knep vänstern med de sina tar till men tyvärr böjer sig folket för dessa ”godhetshärskare”.

    Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Kärnan i vänstern är hat. Hat mot medel-och överklassen. Hat som blivit itutat sedan koltåldern och som etsats så djupt i känslosträngarna att det knappt ens med fell insikt om verkligheten går att utplåna.

    Det är ingen slump att flera av våra tongivande politiker är födda i de värsta kommunistcellerna i Norr-och Västerbotten.

    Gilla

 7. Jvk skriver:

  Jag tänker allt oftare så här, om jag hade haft makten i Sverige som 7-klövern och dess media och administration och våldsmonopol, hur skulle man bäst hindra kloka människor från att planera motdrag? Jo genom mattbombning av dumt trams från pk-ister av alla de slag så att de kloka på motståndarsidan bemöter och analyserar alla möjliga små idiotier och idioter, istället för att jobba vidare på sina egna vapen:

  Trump har redan visat vägen. Det gäller att vinna över alla snickare och vägarbetare och bönder och truckförare och fönsterputsare osv.
  .

  Gillad av 2 people

 8. Isabella skriver:

  Vänstern är s.k.nyttiga idioter till islam.
  Om jag som västerländsk sekulärt uppvuxen kvinna besöker ett muslimskt land och kräver handskakning med män. Kräver att gå västerländskt klädd, kort kjol och håret böljande över axlarna.
  Vad skulle hända då?
  Vi vet svaret. Därför är det märkligt att muslimer invaderar väst i sådan omfattning. Kan det vara bidragen och vänstern?

  Kära djupt troende muslimer som upplever oöverstigliga problem i vårt land:
  Åk härifrån. Ta gärna med kommunistfrälsta.

  Gillad av 4 people

  • olle reimers skriver:

   Islam är i sin tur globalisternas nyttiga idioter. Wahabismens starka ställning i SaudiArabien har inget att göra med religiösa preferenser; endast med maktpolitiska.

   Funsmentalister är mycket mer användbara som allestädes närvarande polisstyrka för att sätta skräck i de vanliga människorna än vanlig poliser.

   Gilla

 9. Hosianna skriver:

  Tack, eminente Eddie, för ännu en strålande insats mot vettlöshetens apologeter, som har grävt en avgrund mellan vanligt folk och ”eliten” i vårt arma land…

  http://www.smp.se/ledare/sverige-mellan-folk-och-elit/

  … men tänk hur många skattekronor, som hade kunnat räddas om din förbluffande information om svarta kumminfrön hade nått ”eliten” i Göteborg lite tidigare.

  ”– Det finns ett jättestort intresse för kameler både i Sverige och utomlands. Vi räknar med turister från hela världen, även från Japan och Kina, säger han till GP. Hösten 2015 redovisade Angereds kamelcenter att de bidrag och stödpengar man beviljats uppgick till över en miljon kronor, och kom bland annat från Göteborgs stad och Arbetsförmedlingen. Under 2016 fick man ytterligare en halv miljon i form av integrationsmedel. Nagy anser att mer bidrag kommer att behövas, trots att bygglov inte har beviljats så har representanter från kamelcentret redan åkt på studieresor till flera länder, bland annat Kazakhstan, och har stängslat in marken för 125.000 kronor. Kamelmjölk har också funnits för försäljning. Enligt GP har man satt upp affischer i Angered där man påstår att kamelmjölk hjälper mot autism, tuberkulos, diabetes och leversjukdomar. Olagliga påståenden enligt både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket, då kamelmjölk inte är godkänd som läkemedel. Men Nagy är fortsatt optimistisk, och säger att det bara behövs mer bidrag för att hans kamel-dröm ska börja generera pengar.”

  http://katerinamagasin.se/kamelcentret-angered-ar-en-tydlig-symbol-det-svenska-integrationsfiaskot/

  Gillad av 1 person

 10. Jaxel skriver:

  Citat från krönikan:

  ”En anledning till att vägran att skaka hand provocerar kan vara att det signalerar att man sätter sina islamiska, religiösa dogmer över den svenska kulturen.”

  Det är ju just detta som är det viktiga. Personligen skulle jag acceptera en vägran att skaka hand på jobbet. Om!

  Om den som gör detta är beredda att övertyga mig om att denna handling inte är en del i ett mycket större paket av förhållningssätt som inte är acceptabelt på en svensk arbetsplats.

  Kommentar till några inlägg ovan. Vad det egentligen är som många vänstermänniskor hatar vet de nog inte själva.

  Gilla

  • pllay skriver:

   Vänstern är en rörelse som legitimerar och förklarar människors känsla av att inte räcka till, att misslyckas.
   Vänstern förklarar misslyckandet med att det är någon annans fel att man vantrivs i sin livsroll, vänstern befriar människor från ansvar för det egna livet.
   Den klassiskt liberala rörelsen lägger ansvaret för människors liv på dem själva, livet blir vad du gör med det, du är själv ansvarig för din situation.
   Bägge är idealiserade modeller för livsvandringen, bägge alltför extrema.
   I ett samhälle i sönderfall kommer allt fler människor söka förklaring till sin otrivsel med livet och samhället, här kommer vänsterns förklaringsmodeller som räddande änglar, vem vill frivilligt påta sig ansvar då man kan och uppmanas skylla på andra för sitt misslyckade liv?
   Notera att människors liv inte behöver vara misslyckade, vänstern uppmanar till avundsjuka och missnöje och bekämpar individens strävan mot ett bättre liv.
   Ju mer samhället fördummas och splittrar folket desto mer incitament får folket att rösta vänster, vänstern göder sig själv med sin avundsjuka och sin brist på ansvarstagande.
   Ett självspelande piano hela vägen till det socialistiska samhället, förfall, ondska, hat och våld.

   Gillad av 1 person

   • Jaxel skriver:

    @PLLAY

    Jag tar mig friheten att presentera en alternativ eller kanske kompletterande analys av omedvetna drivkrafter hos vänstermänniskor. Denna analys är förstås högst spekulativ, men ändå.

    Således hypotes: Vänstermänniskor känner sig otrygga i en hård värld. De önskar en god och stark pappa (staten) som kan hålla dem i handen och rädda dem om de är på väg att falla. Helst skall denna pappa var närmast allsmäktigt stark och god. Denna senare önskan innebär att staten helst skall kunna rädda alla människor i hela världen som befinner sig i nöd – läs alla migranter.

    Det är möjligt att denna längtan efter en allsmäktig pappa är så stark att man inte förmår se att de krav man ställer kommer att få pappa staten att mer eller mindre kollapsa.

    Kvar kommer att bli en mycket försvagad pappa stat, som troligen inte kommer att kunna uppfylla krav (den längtan) som de senaste decennierna framstått som helt rimliga.

    Vänstern gräver bildligt talat graven för det samhälle de önskar se. Den i och för sig mycket spekulativa analysen ovan presenterar en förklaring till varför man, omedvetet, gör det.

    Gillad av 2 people

   • pllay skriver:

    Jaxel,
    måhända vänsterns misstag är att de inte inser att makt korrumperar.
    I sin längtan efter en oändligt god och mäktig pappa staten inser de inte att samma pappa kommer bli oändligt självgod och korrumperad.
    Men så dum är inte vänstern, den är medvetet orättvis, hatande och destruktiv.
    Det är bara svansen som tror på vänsterns godhetsevangelium och lyckorike.

    Gillad av 1 person

   • Jaxel skriver:

    Det är väl i och för sig en god ide att försöka avhålla sig från spekulationer om omedvetna psykologiska mekanismer i politiska frågor. Fast det är svårt att låta bli att fundera över hur det kan komma sig att vänstern med sån frenesi ägnar sig åt att åstadkomma en kollaps för de institutioner som mycket länge varit en hjärtesak för samma vänster.

    Gillad av 1 person

   • pllay skriver:

    Jaxel,
    Erlander sa att det Socialdemokratiska samhällsbygget var klart och att det för framtiden endast återstod förvaltning av samhället.
    Eftersom vänstern är en progressiv rörelse är denna framtid omöjlig för dem.
    Palme förstod detta och påbörjade rivningsarbetet.
    Vänsterns mylla och gödning är förändring, bevarande är de konservativas spelplan.
    Att riva för att sedan bygga är vänsterns enda väg framåt, att ständigt vara missnöjd med den nuvarande ordningen och alltid måla upp den utopiska framtiden är vänsterns enda möjlighet att hålla sig kvar vid köttgrytorna.
    Genom att montera ner samhället skapar vänstern nya missnöjda grupper som sedan lockas in i vänsterrörelsen med den socialistiska utopin om det lyckliga jämlika samhället.
    Grunden för ivern att förstöra samhället och kulturen är övertygelsen om att den elitistiska totalitära politiska klassen är den som förstår och kan bygga idealsamhället.
    Detta var Reinfeldts insikt och bidrag till rivningsarbetet.
    Den i grunden konservativa svenska befolkningen är genom demokratin ett hinder för politikerna, dessa har därför genom olika överenskommelser lyckats runda folkviljan.
    Denna övertygelse om det demokratiska systemets brister förenar den politiska klassen, både till höger och vänster, om sin överlägsna förmåga att forma vår framtid.
    En totalitär politisk makthunger är orsaken till nedmonteringen av samhället, harmoni och strävsamhet är politikernas fiende, ett gott demokratiskt samhälle skrämmer och hotar dem.

    Gilla

 11. Anders F skriver:

  Jag har under alla år haft en socialistisk grundsyn. Tyvärr känner jag mig helt främmande inför dagens vänster och dess världsfrånvända syn på islam och på den massiva muslimska invandring vi haft under de senaste åren. Som Mohamed Omar och andra krönikörer skriver känner vänstern uppenbarligen en andlig gemenskap med islamismens hat mot den västerländska kulturen. Vänstern har gjort devisen ”min fiendes fiende är min vän” till sin ledstjärna och det är tror jag är vänsterns stora misstag.

  Jag minns när Khomeini fick makten i Iran 1979. Det råder ingen tvekan om att störtandet av shahen och Khomeinis maktövertagande stöddes av den iranska vänstern. Jag vill minnas att jag samma år eller året därpå såg bilder från ett 1-majtåg i Sverige arrangerat av socialdemokraterna, där några av deltagarna bar en banderoll med texten ”Länge leve det iranska folkets revolutionära segrar under Khomeini”. Ja, vad hände med den iranska vänstern? Den utplånades genom att många företrädare avrättades, fängslades eller fick fly utomlands. Att de iranska prästerna ogillade socialismen var tyvärr allmänt känt. Med detta dog den iranska vänstern.

  Det förvånar mig också hur den svenska vänstern med en sällan skådad entusiasm stöder palestinsk nationalism präglad av en nästintill fascistisk ideologi, när man samtidigt lämnar den kurdiska socialistiska frihetskampen åt sitt öde. Det är helt obegripligt. Den svenska vänstern har också glömt bort de vänsterrörelser som finns i mellanöstern. När den egyptiske ledaren Mursi och hans regering störtades genom en militärkupp för några år sedan fick militärerna stöd av bland annat kristna och olika vänstergrupperingar. Tyvärr räcker tiden inte till för att nämna fler exempel.

  Har den svenska vänstern lärt sig något av historien? Tyvärr tror jag inte det. I sin ideologiska vilsenhet gör man samma misstag gång på gång. Hur man kan liera sig med en av de mest konservativa och auktoritära religionerna världen har skådat förstår jag inte. Det bådar inte gott för framtiden.

  Gillad av 1 person

  • oerdoeg skriver:

   När Nordenskiöld och ”Vega” satt fastfrusna vid Berings sund, fans det gott om tid för besättningen att bekanta sig med lokalbefolkningen, tjuktjerna, och deras kultur. Tjuktjer-töserna var mycket ivriga att få ljushyade och blåögda barn, och killarna på Vega gjorde vad de förmådde för att hjälpa dem. Egentligen var flickorna riktigt söta, men deras oskick att tvätta sig med urin kändes en smula främmande …

   Gilla

 12. lookslikeanangel skriver:

  Försommar, blommor och mygg

  Jag tror att var Yoko Ono som sa det; (En journalist frågade om hon inte var glad att hon och John (Lennon) hade ett väldigt bra liv innan hans död) – Nej, man tar det bara för givet! Ärligt svar!

  Så är det nog. Man uppskattar inte vad man har. Man tror att inget kan hända just mig. Väljer t.o.m. att inte se mörka moln som börjar torna upp sig.

  När kulturen och därmed friheten börjar styras och kannibaliseras av dogmer.

  PS Nu tror jag faktiskt att vänsterfolk ofta är “försommarbegåvningar” – en kort sån
  dessutom.… DS

  Gilla

 13. Sverige har ingen framtid skriver:

  Vänstern består mestadels av hatiska och olyckliga människor, vilket twitter visar gång på gång. De vill med andra ord utplåna det samhälle som gett dom en trygg uppväxt. Loan Sundman är inget undantag.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.