Jihadterrorn börjar bli vardag

Mohamed Omar

De jihadistiska terrorattackerna kommer så tätt att mainstreammedierna knappt ägnar dem någon uppmärksamhet längre. Och när de gör det blir det ytligt. Därför behövs det alternativa medier som försöker förstå och förklara vad som händer.

Nyligen utfördes en vedervärdig jihadistattack i Belgien. Den senaste i en rad attacker, alltså. Jag hoppas att vi inte har glömt bort de blodiga attackerna i Bryssel våren 2016 då tre självmordsbombare dödade 35 människor och skadade fler än 300.

Den 29 maj hugg en jihadist ner två poliser i staden Liège. Han stal sedan en av polisernas tjänstevapen och sköt ner dem och en tredje förbipasserande. Medan mördandet pågick skrek han ”Allahu akbar”. Jihadisten sprang sedan in på en skola där han tog en städerska som gisslan. Hans mål var dock inte skolan, utan att döda poliser.

”Det är tydligt att hans mål var att ge sig på polisen”, sa den lokale polischefen Christian Beaupère på en presskonferens. ”Jag kan lugna skolorna med att han inte var ute efter att döda i en skola utan att skada polisen och den belgiska staten”.

En intressant sak utspelade sig under gisslandramat på skolan. Städerskan Imaankaf Darifa berättar att jihadisten frågat henne: ”Är du muslim? Fastar du i ramadan?” Hon svarade ja på båda frågorna. Då sa jihadisten: ”Var inte orolig. Jag ska inte skada dig.”

Strax därpå började jihadisten skjuta ut genom ett fönster. Städerskan skrek. Då sa jihadisten åt henne att vara tyst och tänka på hennes bröder i Syrien och Palestina. Han sa att han ville dö som martyr och rusade ut, rakt mot polisens eld.

Jihadisten, som hade radikaliserats i fängelset där han suttit sedan 2003 för olika vanliga brott, var ute på permission när han gick till attack. Ett exempel på den slapphet som västerländska myndigheter visar mot islamister. Hur kan man släppa ut en farlig islamist?

I Belgien har massinvandringen från islamvärlden lett till enklavisering där muslimer med invandrarbakgrund lever i separata samhällen med helt andra värderingar än det belgiska majoritetssamhället. Flera av jihadisterna bakom terrordåden i Paris i november 2015 bodde i utanförskapsområdet Molenbeek utanför Bryssel.

Salah Abdeslam, den belgiske jihadisten av marockanskt ursprung som var en av ledarna, kunde hålla sig undan rättvisan i hela fyra månader, innan han greps i Molenbeek. Paris borgmästare Anne Hidalgo menade att hon var säker på Abdeslam skyddades av sina ”bröder” i stadsdelen.

En brittisk undersökning, ”What British Muslims really think”, visade att 66 procent av de tillfrågade muslimerna inte skulle rapportera till polisen om de kände någon som var på väg att bli inblandad i terrorism. Det kan bero på att man känner större lojalitet till den egna gruppen än till det icke-muslimska samhälle man lever i. Man är engelsman, eller för all del även fransman, belgare och svensk, men bara på pappret.

De blodiga terrorattackerna är bara det mest extrema uttrycket för en mer djupgående motsättning mellan väst och islamisk fundamentalism, som omfattar betydligt fler muslimer än de som faktiskt tar till vapen. Det handlar inte om att slå ut en enskild terrorist eller en enskild terrorgrupp. Det är större än så. Det handlar om en konflikt mellan två civilisationer: den islamiska och den västerländska.

Jag tror inte att det var en slump att attacken skedde i just i månaden ramadan. Det är en månad då de troende ska anstränga sig att göra goda gärningar och jihad, heligt krig, räknas av jihadisterna som en av de bästa gärningarna. Profeten Muhammed själv genomförde krigståg och plundringar i ramadan. Det var genom jihad som Muhammed byggde upp sin stat med sig själv som teokratisk envåldshärskare. Glöm inte att den största masskjutningen i USA:s moderna historia var en jihadistisk attack som inträffade under ramadan 2016: massakern på nattklubben Pulse i Orlando, Florida.

Målet för jihadisten i Liège var som sagt att döda belgiska poliser. Samma fientlighet ser vi i våra svenska, mångkulturella förorter där poliser utsätts för stenkastning. Jag har själv, från mitt fönster i Gottsunda utanför Uppsala, sett en polisbil luras in i bakhåll. Vad händer när de skjuter med kulsprutor på polisen i stället för att kasta stenar?

Den här utvecklingen behöver hejdas. Och ett första steg måste vara att drastiskt förändra invandringspolitiken. Ingen integrations- eller assimilationspolitik i världen är möjlig om inflödet fortsätter.

Denna jihadist, liksom alla andra jiahdister, skrek förstås ”Allahu akbar”. Många tror att det betyder ”Gud är stor”. Det gör det inte. Det betyder ”Gud är större”. Med Gud menar man inte vilken gud som helst utan den gud som beskrivs i Koranen. Det man egentligen säger är alltså att islamisk fundamentalism är större än, och över, allt annat – att den ska styra. Det är därför jag kallar islamismen för islamisk makt-rörelsen.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

16 reaktioner på ”Jihadterrorn börjar bli vardag

 1. Eva Danielsson skriver:

  Du har helt rätt i att inflödet av utomeuropeisk invandring måste stoppas. Inte minst anhöriginvandringen.

  Och jag skulle vilka se några modiga svenska kommunpolitiker som nekar bygglov till moskébyggen och inte ger tillstånd till muslimska friskolor eller till muslimska böneutrop. Någon någonstans?

  Hur kan man fortsätta att stoppa huvudet i sanden och låtsas som att islam är en rumsren ideologi? Hur många jihadistdåd och olika berättelser om förtryck av kvinnor och barn behövs för att sluta hålla islam om ryggen? Eller blir man bara avtrubbad?

  Är det av rädsla eller okunskap eller för att man vill fjäska till sig nya väljargrupper som man låtsas att det bara råkar vara psykiskt störda muslimer som begår jihadistdåd? ”Och det har ingenting att göra med islam”, typ.

  Är det för att man lyckats få västvärlden att klassa islam som en religion, trots att det religiösa mynnar ut i politiska aggressiva handlingar? Och att vår västerländska religionsfrihet då hämmar oss i att kritisera islam? En överdriven hänsyn till att religion skulle vara något heligt. Det är heligt bara för dem som är troende. Och enligt lag har vi rätt att kritisera ideologier och religioner i Sverige.

  Om NMR skulle förklara sin politiska ideologi för en religion – och begär bygglov för en nazikyrka och tillstånd för nazistiska friskolor och ber böner om Hitlergudens hjälp att avliva judar och att med alla medel, även våld, omvända hela världen till nazitron – hur ter sig den tanken för politikerväldet?
  Nazismen har inte systematiskt kvinnoförtryck i sitt program, tror jag, men ariska herrar är ju självklart starkast och bäst, så de kan säkert lägga till något om kvinnans plats i hemmet för att föda många små ariska barn för att hylla och förstärka nazireligionen. Kanske kvinnor kan tillhandahållas att de alla måste bleka håret och bära blåfärgade linser för att få riktigt blå ögon också.

  Vansinnesscenario eller hur? Även utan självmordsdåd.

  Gillad av 6 people

  • Willy Lindqvist skriver:

   Att svenska kommunpolitiker ger bygglov till moskéer och islamska friskolor kan mycket väl bero att de svenska kommunpolitikerna inte är svenskar utan islamister. Svensk lokalpolitik är djupt infiltrerad av islam med hjälp av välvilliga svenska partier och politiker. I vilken utsträckning kommunpolitiker, som står på valsedeln, är etniska svenskar eller representerar islamisk makt-rörelsen redovisas varken av medier eller av partierna själva. Dock står ju namnen på valsedlarna som väljarna har att stoppa i kuverten. Dessvärre står det inget om huruvida politikerna representerar partiet på valsedeln eller islamsk ideologi. Men det kan numera vara egalt.

   Gillad av 2 people

 2. Fredrik Östman skriver:

  Mycket, mycket bra, Mohamed! Du har skärpt dig i denna artikel!

  Det är ett mycket bra förslag att tala om en islamisk makt-rörelse. Mycket bra. Det ger rätt associationer hos svagt vänstervridna och allmänt ointresserade, precis de grupper vi måste nå och omvända.

  Gillad av 4 people

 3. Jvk skriver:

  Fler muslimer ger fler muslimska terrorister, denna barnsligt enkla sanning diskuteras inte i fina rum. Alla folkgrupper har passiva och aktiva aktörer, det finns mer aggressiva och mindre aggressiva och när man då blandar folkgrupper där en del av ideologierna direkt krockar vad blir resultatet? Uppdelningen i våldsbejakande och andra är helt meningslös, det går inte att se på folk så att man kan göra något åt det, skall man mäta längden på skägget? Så det enda som betyder något för att få ner antalet terrodåd är att minska antalet muslimer i väst, alldeles oavsett att inte alla vill använda våld. Detta är barnsligt enkelt men ingen som blir publicerad i MSM vågar erkänna detta och kan därför inte tas på allvar, vi kan inte sätta upp en skylt vid Medelhavets gräns där det står: endast fredliga muslimer önskas.

  Sedan så vill jag inte ha islam i Europa alldeles oavsett våldet, jag tycker det är en vidrig frihetshatande kvinnofientlig bakåtsträvande ideologi som borde förpassas till historiens skräphög, och det första steget är att muslimerna måste åka hem så kan de antingen förbättra sina samhällen eller gå under.

  Gillad av 8 people

 4. Laggar skriver:

  Anarkisterna som härjade i slutet av 1800-talet påminner om nutidens terrorister. Den enda metoden som användes vara att jaga terroristerna. Nuförtiden tycks man vilja göra stora notvarp för att komma åt den miljö som terroristerna lever i. Anarkisterna hade också i viss mån en etnisk bakgrund, men det sågs inte som en förklarande orsak utan det var ideologin som var det utlösande. Att stoppa invandringen löser inte problemet, även om det kan tyckas så. Stora samhällsåtgärder löser inte problemet. Våldet är individuellt och det gäller att jaga de individuella terroristerna. Man hävdar att gruppen ”islam” är här och bekrigar, men då är det något annat än de enskilda terroristerna. Brottsligheten bland invandrarna är sedan en annan sak som man kan komma åt endast genom att jaga de individuella brottslingarna, straffpåföljden bör vara betydande.

  Gilla

 5. Jari Norvanto skriver:

  Dagen innan dådet i Liège sa en ytligt bekant att det verkade ha dämpats på senare tid, de jihadistiska terrorattentaten. Jag tänkte att den sortens brottslighet kommer och går, men trenden består. Sen sa jag att det kanske var ett tag sen ett massmord i Europa ägde rum, men de mindre attentaten, där några få dör eller skadas, är frekventa och blir nätt och jämnt nyhetsstoff längre. Försvinner i det dagliga bruset och flödet av mord och skjutningar av varierande innebörd. Dessutom förhindrar polisen i de Europeiska länderna många terrorattentat, men det får ju inte mycket uppmärksamhet, om det alls kommer till allmänhetens kännedom.

  Kontentan är att islamiseringen av Europa fortgår och att notan för att göra upp med detta – eller, ännu värre, inte göra upp med detta – stiger.

  Gillad av 1 person

 6. KåP skriver:

  Även vid sökning via kanaler som sökmotorer eller youtube kanaler så har en märkt att:
  * De lägger sökkanaler på siter som de vill att du ska läsa (kan vara jättegamla sidor) och andra läggs långt ner på listan så ibland är det bra att söka flera sidor bakåt och inte alltid på sida 1.
  * Youtube kanaler är det samma med så skriv gärna i sökfältet datum eller skriv ”update” liksom även ”latest news”.
  * Youtube kanaler visar inte ärliga sidvisningar för att ta bort populariteten, så gå in på sidor ändå även fast de visar låga sidvisningar.

  Alarmerande video

  Gillad av 1 person

 7. rudmark skriver:

  Bilbränder, skoilbränder, stenkastning osv har nu halkat ner till att bli ”lokala nyheter” med mindre spridning till följd. AKA normalisering.
  Noteras även ansökningar om moskéebyggen likaså.

  Gillad av 1 person

  • Jvk skriver:

   I London så kunde jag läsa om många fler mord i lokalbladet camden news än i de stora tidningarna, ett förfärande antal. Min granne, ett ensamt original i ett stort hus blev dödad och torterad en vecka efter vi flyttat. Det går att dölja en enorm mängd brott när media gemensamt anstränger sig. De är duktiga.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.