Ramadan är inte en svensk tradition

Mohamed Omar

I år började den islamiska fastemånaden ramadan i mitten av maj. När ramadan började 2015 önskade Erik Ullenhag på Twitter alla fastande muslimer en trevlig ramadan. Det har han inte gjort i år, vilket är bra. För ramadan ska inte uppmuntras. Det är en skadlig tradition. Att avstå från både mat och dryck under dygnets ljusa timmar gör att det inte kan sköta ditt jobb, dina studier och övriga plikter.

Ullenhag hade säkert inte velat att hans egna närstående skulle fasta i ramadan. Han skulle aldrig lära sina barn att ramadan är något trevligt. Han skulle inte fasta själv heller. Så han tycker inte att ramadan är trevligt, han vill bara fjäska för fastande muslimer och godhetssignalera till det vänstervridna och mångkulturalistiska etablissemanget. Det kostar inget.

Över huvud taget ska svenska politiker inte uppmärksamma ramadan. För ramadan är ingen officiell högtid i vårt land och har inget med Sverige och svensk kultur att göra. De enda som fastar i ramadan är troende muslimer och 99,9 procent av dem har invandrarbakgrund. Islam är en invandrarreligion som inte började märkas förrän tjugo-trettio år sedan.

Det finns knappt några gammelsvenskar som konverterar till islam. Det är den minst omtyckta religionen både här i hela det övriga Europa. En undersökning visar att en majoritet av européerna skulle stoppa all islamisk invandring idag – om de fick bestämma. Islam växer på grund av två saker: 1) invandring och 2) barnafödande. De flesta muslimer har alltså inte valt sin religion. De blev muslimer vid födseln, innan de kunde läsa Koranen.

Trots detta så vill svenska politiker, i sitt ivriga godhetssignalerande, gärna kalla ramadan en svensk tradition. Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson (C) säger så här: ”Eftersom en stor grupp svenskar under många år har firat ramadan är det som jag ser det en svensk tradition.”

Så om svenskar firar midsommar i Somalia, så blir midsommar en somalisk tradition? Hur kan ramadan vara svenskt när en överväldigande majoritet av svenskarna inte tycker det? Gå ut på stan och fråga vem som helst. Svenskar tycker som sagt inte om islam över huvud taget, och ramadan hör knappast till de trevligare inslagen i religionen.

Ok, Axel W Jonsson, låt oss säga att ramadan är svenskt. Men är det bra? Är det bra att lära barn att det är gott att plåga sig själv för att inte Gud ska bränna dig i helvetet? Alkoholismen är mer svensk än ramadan, men är det något bra? Faktum är att 1) ramadan är inte svenskt och 2) ramadan är inte bra. Så det finns ingen anledning alls att hylla ramadan. Antingen tiger man eller så kritiserar man.

Men Sydsvenskan tigs det inte. Inte heller kritiseras det. Nej, det gullas för fullt. I artikeln ”Nu inleds ramadan – en tid för att låta själen ta över kroppen” (15/5) intervjuas några muslimer som älskar att fasta.

”Vi har längtat hela året. Detta är en fin tid”‚ säger Karima Smida. Det är så man ska säga. Vad Karima egentligen tycker och känner kan vi inte veta, eftersom det är tabubelagt att yttra ett kritiskt ord om ramadan. Det är rentav hädelse. I artikeln berättas det också om barn som övar ”någon dag” för att ”känna på hur det känns”. En tioårig flicka säger: ”Mat är inga problem för mig. Men vatten!”

Ett öva ett barn i självsvält är vanvård. Hon ska inte behöva känna skuld för att hon är hungrig eller törstig. Hon ska inte behöva känna att hon borde kunna leva upp till fasteidealet. Det är ingenting eftersträvansvärt. Men Sydsvenskans journalist verkar tycka att allt bara är mysigt. Jag undrar varför journalisten Kristin Nord inte fastar själv. Och skulle Kristin tycka det var okej att hennes egen dotter, om hon har någon, gick utan mat och vatten?

Nej, ramadan är bra så länge de där muslimerna håller på med det. Själva ska de sitta i sina idylliska, helvita villakvarter och skriva gulliga artiklar. Där är det troligare att de lär sina egna barn att äta och dricka ordentligt, göra läxorna, spela piano och hålla sig borta från mångkulturella gäng.

Om du inte vill att din dotter ska ha hijab, ska du inte prata väl om hijaben. Om du inte vill att dina barn ska fasta i ramadan, ska du inte prata väl om ramadan. Om du inte vill bo i mångkulturen, ska du inte prata väl om mångkulturen.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

33 reaktioner på ”Ramadan är inte en svensk tradition

 1. Bo Svensson skriver:

  Självklart är det de framstående släktena som skall vinna terräng på de andras bekostnad – Bra gener skall vinna över dåliga och fördelaktiga förhållningssätt och tänkesätt skall vinna över misslyckade.

  Enkla regler för att återställa normalitet: Krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet utanför bevakade enklaver och konsekvenser på rätt nivå på att underlätta tillvaron för oförsäkrade. – En regel som bör tilltala även de psykopatliberaler som styr politiken globalt eftersom den öppnar för en självfinansierad rättsordning.

  Den ekonomiska garanten – som i regel blir ett försäkringsbolag – belastas då med de kostnader vilsna resenärer förorsakar under sin bortvaro och brottsbenäget klientel blir oförsäkringsbart och får stanna hemma.

  Kostnader vi lastar över på migranters garanter: Tandvård, sjukvård, tolkhjälp, advokatarvoden, bostad, försörjning, 15 miljoner/mordoffer 3miljoner/överfallsvåldtäkt o s v.

  Gilla

 2. Elisabeth skriver:

  Lysande , Mohamed: ” Om du inte vill att din dotter ska bära hijab ska du inte tala väl om hijaben, om du inte vill att dina barn ska fasta i Ramadan ska du inte tala väl om Ramadan, om du inte vill leva i mångkultur ska du inte tala väl om mångkulturen”. Exakt ! På kornet ! Om de flesta svenskar sätter sig in i vad utbredd Islam skulle innebära för oss och uttrycker sin kritik och sina farhågor så kanske det till slut blir en konsensus runt Islam som gör att hetsmotfolkgrupp-lagen mister sin kraft och MSM ändrar tonläget. Det måste bli PK att vara Islam-kritiker !

  Gillad av 8 personer

 3. V for Vendetta skriver:

  Jag har alltid undrat varför man alltid från journalistkåren väljer att belysa de ”bra” delarna av en religion, om man nu kan kalla fasta för bra? Man väljer med stor medvetenhet att inte tala om månggiften, barnäktenskap, kvinnosyn, rätten att mörda en oliktänkande mm.

  Gilla

  • Jvk skriver:

   Kan inte påminna mig om att de skriver positivt om varken kristendomen, judendomen, eller buddhismen faktiskt. Det är bara en religion som alltid får positiv omtalan.

   Gillad av 1 person

 4. Alf skriver:

  Veronica Palm (S) skriver: ”Skriver av anledning av ramadan, om ett Sverige som blir rikare och rikare. Till er som firar ramadan vill jag säga tack. Tack för att ni bidrar till att utveckla Sverige, för att ni gör mina barns liv rikare”.

  Gillad av 1 person

  • Hovs_hällar skriver:

   Alf; — Tänk att denna helt intelligensbefriade individ, som inte ens kan uttrycka sig på korrekt svenska, varit föreslagen som statsministerkandidat!
   Vidrigt är det!

   Gillad av 3 personer

  • Arne Groningsson skriver:

   Ja mammor som hon, som indirekt medverkar till ”vanvård” av sina egna efterkommande, bör tas om hand….

   Gilla

 5. Isabella skriver:

  Islam hör inte hemma här.
  Där islam gör intåg blir det svårt att leva.
  Att svensk politikerkår och media fjäskar runt islam måste bero på att de är okunniga om islams historia. Och rädda att det kan bli våldsamt om man protesterar.
  Islams blodiga historia finns att läsa om ifall man orkar läsa annat än partiprogram.

  Islam som framställs som fredens religion. Samtidigt fortsätter dessa muslimska fredsapostlar att
  Spränga, skjuta, knivmörda, våldta djur och människor.
  Om det ska kallas fredlig religion och vi står och ser detta ske utan protester, ( som ärkebiskopen) då är vi en del av islamiskt hyckleri.

  Gillad av 10 personer

  • Willy Lindqvist skriver:

   Tror inte att det enbart beror på okunnighet om islams historia när politiker och media fjäskar för islam. Där finns också en stor portion illvilja.

   Gillad av 2 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Anders W Jonsson är en ännu större SD-hatare än Annie Lööf!
    Dags att Ni vänder rumpan mot Mecka, eller möjligen tvärtom?

    Men dessa båda Sverigefiender kan ta varann i hand!

    Mussefjäskare av högsta rang!

    Gilla

   • observatör skriver:

    Kommer man att i år få se samma spektakel som 6 juni 2014, på Rinkeby Torg utanför Sthlm?
    Där stod då – på Sveriges nationaldag – Stefan Löfvén och läste citat ur Koranen.

    Gilla

 6. HT skriver:

  Den som följer Aftonbladets Anders Lindberg på Twitter har kunnat notera hur närmast personligt påverkad han har blivit av Socialdemokraternas svaga opinionssiffror och Sverigedemokraternas starka. Han är känd för att ovanligt ofta ha helt fel, men nu verkar han direkt ur balans

  Lindberg är, precis som många andra inom s-etablissemanget, orolig för sin egen framtid. Tänk om han skulle förlora sitt prestigefyllda, välbetalda toppjobb på den stora kvällstidningen och bli tvungen att göra något annat.

  Och – troligen det värsta tänkbara för en sådan som Lindberg – tänk om hans ekonomiska situation skulle bli så kärv att han skulle tvingas flytta till en hyreslägenhet i en miljonprogramsförort, och få leva i den ”berikande mångkultur” han och hans gelikar under decennier försökt påtvinga svenska folket.

  Det hade ju verkligen varit en katastrof! Så det är inte att undra på om Anders Lindberg är personligt påverkad av opinionsläget.

  Gillad av 5 personer

 7. heraldikern skriver:

  Men för h-e kan inte folk inse vilken humbug Ramadan är. Att fasta så länge det är mörkt för att sedan vräka i sig hela natten kan väl inte vara nyttigt över huvud taget? Och att muslimerna skapat en helig tradition av detta är också konstigt. Men tittar man på utvecklingen och produktiviteten i dessa länder så förstår man att vidskepelser och traditioner och allra mest religion går före allt annat!
  Hur kan Svenska människor i allmänhet och politiker i synnerhet vara så naiva och urbota korkade att dom ens smilar med och fjäskar för en sån sak? Ofatttbart!

  Gillad av 5 personer

 8. Vaknauppnu skriver:

  Bo Svensson…..Det blir alltså första och andra klassens försäkringsbolag. Vem väljer ett bolag som ständigt dräneras på kapital som skall ut för personer som inte är en tillgång för landet; d.v.s. enbart tärande?

  Gilla

 9. Jan Ivarson skriver:

  MED TIDEN BLIR RAMADAN EN SVENSK TRADITION
  precis som alla andra muslimska traditioner och livsstilar.
  Fråga är hur många år ett fenomen behöver för att kallas tradition.

  Svartklädda kvinnor som döljer nästan hela sin kropp har blivit ett inslag i svenska stadsbilder.

  Kvinnor och män badar på separata platser eller tider.

  Gallerior med alla sittplatser upptagna av nysvenska män men inga kvinnor tillhör numera svensk vardag.

  Rektorer anser att svenska flaggor kan väcka anstöt och därför inte får visas på examensdagen! Det håller på att bli tradition. Svenska sedlar väcker ingen anstöt.

  Invandrarkvinnor som inte tillåts gå ut utan manligt sällskap är vanligt och betraktas som självklar tradition av invandrarna själva, precis som svenska kvinnor anser det självklart att arbeta så att de kan bidra till försörja invandrade kvinnor.
  Så gör vi i landet med en feministisk regering.

  Gillad av 1 person

 10. Aurora skriver:

  Redan för flera åt sedan hävdade en muslimsk debattör att ’islam är en del av Europa’. Vidare hävdade denne att Hagia Sofia-kyrkan i Istanbul bevisar det. Inget om att Hagia Sofia var en kristen kyrka innan den intogs och erövrades och gjordes om till moske. Och, visst, man har varit i Spanien i 800 år. Men som invaderare liksom Grekland och delar av östeuropa lydde under ottomanska rikets invasion. Men sanningen är väl sekundär när man driver sin nya erövringsagenda.

  Gilla

 11. Kristina von Heland skriver:

  Anders Lindberg skriver sign HT om. Jag läste det. Han jämför äpplen och päron. Siffrorna som las fram idag visar på en kostnad, han skriver att Sveriges ekonomi går bra. Jag svarar den går bra TROTS invandringen. De nypåstigna kommer inte in på arbetsmarknaden och då behövs en bra ekonomi för att försörja dem. Leif Östling med flera. Fast de är ju nazister och skattesmitare enligt sagde ledarskribent på sossemegafonen. Nu ska de återupprätta V.s ära och redighet. Både på SVT på ”kultursidorna” på AB med flera lydiga MSM skrivare.
  På morgon TV där jag bor var det bilder från Pakistan där det rådde värmebölja nu under ramadan. Det är en skenande dödsspiral med ett 50 tal döda och sjukhus med mera överbelastas. Barn och gamla dör! Svar på frågeställningen?
  Här får morerna arbeta halvtid och i år valde de att åka till hemlandet i Afrika. Det går inte att ha en säker arbetsplats med svältande törstande människor. Slutsats islam är inte kompatibel med en västerländsk demokrati och dess lagar om anställningsskydd.

  Gilla

 12. Håkan skriver:

  Under nittiotalet hade jag mycket jobb som så kallad expert för viss typ av utrustning på ett antal fartyg under saudiarabisk flagg, och vid några tillfällen då det var Ramadan. Intressant. Den redan ganska tveksamma effektiviteten blev nu nästan noll och folk var bara där, så att säga, under dagtid.
  Nattetid var det trevlig samvaro för alla under oket av ramadan med att äta och umgås, och framemot småtimmarna sov de några timmar tills det vara dags att vara på jobbet igen. Sådant jobbet nu blev under denna månad.
  Var nog tur att befäl och en och annan utöver dem alltid var från västsidan av världen…

  Gilla

 13. phnordin skriver:

  Islam är ingen religion som bidrar positivt till Sveriges utveckling. Jag kan inte inse att Allah och Kristus’ Gud är samma Gud-de har ytterst lite gemensamt. Den som vill motsäga mig är välkommen.

  Gillad av 3 personer

 14. lookslikeanangel skriver:

  I Sverige – en ögonblicksbild

  Hon satt på den låga muren och, som av en slump, utanför det frejdiga företagarcentret.
  En kvinna i bylsiga kläder – som filtar – kanske från Somalia. Det var en rätt fin majdag
  men kommer man från ett varmare land tycker man nog att det är kallt.

  Hon såg lite nyfiken ut men ändå så malplacerad.

  Jag tänkte; hur blir hennes framtid?

  Kommer hon att leva hela sitt liv på socialbidrag. Inlåst i en klanstruktur och även i en fundamentalistisk religion. Med benäget bistånd av “mångkultur”-satsningen för miljarder från svensk sida. Kommer det att bli likadant för hennes barn?

  Hur länge kommer vi överhuvudtaget ha råd att sponsra alla dessa människor från Mellanöstern och Afrika?

  Vad är det vi håller på med…………..

  Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Ändå har vi väl hittills bara fått en rännil,
   av vad som komma skall?

   Annie kan nog ro iland sina 10-tals miljoner…
   Är väl bara en tidsfråga innan Svensken är i minoritet,
   I Allah avseenden?

   Då har nog Leif Östlund dragit för länge sedan?
   Likaså Stefan Löfvén flytt till våra ”köpeöar” i Stilla Havet)

   Gilla

 15. Skrymer skriver:

  Kom igen klimatet! Varmare, varmare, varmare. Ju hårdare prövning Ramadan är, desto nöjdare blir väl Allah?

  Gilla

 16. Glen Lester skriver:

  I Sverige har vi blivit varse att islam finns helt nyligen. Vi hade ju traditinellt problem med katolikerna (både ortodoxa och romanska) så de fick ine rösta till riksdagen förrän 1951. Att liknande lagar aldrig funnits var naturligtvis för att inga muslimer fanns här, eller var för fåtaliga för att ställa krav.

  Att muslimerna inte släpar med sig otidigheter som (de romasnka) katolikernas hycklande celibat gör dem inte direkt integrerbara i den svenska kuluren. De släpar ju med sig en massa obehagligheter som vi trodde oss ha rensat bort för flera hundra år sedan i vår kultur.

  Gilla

 17. Staffan Bodemar skriver:

  Jag skriver alldeles för sent, så antagligen ingen som läser mitt inlägg. Jag håller helt med om att Ramadan inte är en svensk tradition. Men jag har under många år bott i huvudsakligen muslimska länderr. Ett par gånger har jag fastat under Ramadan och upplevt en viss självdisciplin,och kunnat arbeta normalt. Däremot var det åtminstone i vissa länder så att många åt totalt mer under Ramadan än annars. Dessutom att det ofta slängdes mer mat,

  Beträffande Islam generellt har jag upplevt,stark tolerans mot oliktänkande inklusive kristna. Det är en inre kamp inom den muslimska världen mellan tolerarns och öppenhet i motsats till den radikalisering och det hat som också finns. Tvetydigheten bottnar i de skilda budskap som finns i Koranen. Men det är en större diskussion.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.