Ramadan är inte en svensk tradition

Mohamed Omar

I år började den islamiska fastemånaden ramadan i mitten av maj. När ramadan började 2015 önskade Erik Ullenhag på Twitter alla fastande muslimer en trevlig ramadan. Det har han inte gjort i år, vilket är bra. För ramadan ska inte uppmuntras. Det är en skadlig tradition. Att avstå från både mat och dryck under dygnets ljusa timmar gör att det inte kan sköta ditt jobb, dina studier och övriga plikter.

Ullenhag hade säkert inte velat att hans egna närstående skulle fasta i ramadan. Han skulle aldrig lära sina barn att ramadan är något trevligt. Han skulle inte fasta själv heller. Så han tycker inte att ramadan är trevligt, han vill bara fjäska för fastande muslimer och godhetssignalera till det vänstervridna och mångkulturalistiska etablissemanget. Det kostar inget.

Över huvud taget ska svenska politiker inte uppmärksamma ramadan. För ramadan är ingen officiell högtid i vårt land och har inget med Sverige och svensk kultur att göra. De enda som fastar i ramadan är troende muslimer och 99,9 procent av dem har invandrarbakgrund. Islam är en invandrarreligion som inte började märkas förrän tjugo-trettio år sedan.

Det finns knappt några gammelsvenskar som konverterar till islam. Det är den minst omtyckta religionen både här i hela det övriga Europa. En undersökning visar att en majoritet av européerna skulle stoppa all islamisk invandring idag – om de fick bestämma. Islam växer på grund av två saker: 1) invandring och 2) barnafödande. De flesta muslimer har alltså inte valt sin religion. De blev muslimer vid födseln, innan de kunde läsa Koranen.

Trots detta så vill svenska politiker, i sitt ivriga godhetssignalerande, gärna kalla ramadan en svensk tradition. Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson (C) säger så här: ”Eftersom en stor grupp svenskar under många år har firat ramadan är det som jag ser det en svensk tradition.”

Så om svenskar firar midsommar i Somalia, så blir midsommar en somalisk tradition? Hur kan ramadan vara svenskt när en överväldigande majoritet av svenskarna inte tycker det? Gå ut på stan och fråga vem som helst. Svenskar tycker som sagt inte om islam över huvud taget, och ramadan hör knappast till de trevligare inslagen i religionen.

Ok, Axel W Jonsson, låt oss säga att ramadan är svenskt. Men är det bra? Är det bra att lära barn att det är gott att plåga sig själv för att inte Gud ska bränna dig i helvetet? Alkoholismen är mer svensk än ramadan, men är det något bra? Faktum är att 1) ramadan är inte svenskt och 2) ramadan är inte bra. Så det finns ingen anledning alls att hylla ramadan. Antingen tiger man eller så kritiserar man.

Men Sydsvenskan tigs det inte. Inte heller kritiseras det. Nej, det gullas för fullt. I artikeln ”Nu inleds ramadan – en tid för att låta själen ta över kroppen” (15/5) intervjuas några muslimer som älskar att fasta.

”Vi har längtat hela året. Detta är en fin tid”‚ säger Karima Smida. Det är så man ska säga. Vad Karima egentligen tycker och känner kan vi inte veta, eftersom det är tabubelagt att yttra ett kritiskt ord om ramadan. Det är rentav hädelse. I artikeln berättas det också om barn som övar ”någon dag” för att ”känna på hur det känns”. En tioårig flicka säger: ”Mat är inga problem för mig. Men vatten!”

Ett öva ett barn i självsvält är vanvård. Hon ska inte behöva känna skuld för att hon är hungrig eller törstig. Hon ska inte behöva känna att hon borde kunna leva upp till fasteidealet. Det är ingenting eftersträvansvärt. Men Sydsvenskans journalist verkar tycka att allt bara är mysigt. Jag undrar varför journalisten Kristin Nord inte fastar själv. Och skulle Kristin tycka det var okej att hennes egen dotter, om hon har någon, gick utan mat och vatten?

Nej, ramadan är bra så länge de där muslimerna håller på med det. Själva ska de sitta i sina idylliska, helvita villakvarter och skriva gulliga artiklar. Där är det troligare att de lär sina egna barn att äta och dricka ordentligt, göra läxorna, spela piano och hålla sig borta från mångkulturella gäng.

Om du inte vill att din dotter ska ha hijab, ska du inte prata väl om hijaben. Om du inte vill att dina barn ska fasta i ramadan, ska du inte prata väl om ramadan. Om du inte vill bo i mångkulturen, ska du inte prata väl om mångkulturen.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!