Åtstramningar

Patrik Engellau

Stundligen får man höra att invandringspolitiken skärpts sedan hösten 2015 när det kom 10 000 asylsökande i veckan och mottagningsapparaten storknade. Det talas om Europas miniminivåer, gränskontroller och rentav stängda gränser. För ett halvår sedan sände Sveriges Television ett program som hette Tvärvändningen om en påstådd 180-gradare i migrationspolitiken. Nästan alla människor man träffar tycks tro att politiken verkligen ändrats.
Min uppfattning är att detta är en myt. Denna uppfattning har jag presenterat åtminstone två gånger tidigare sedan 2015, exempelvis här och här. Ingen har sagt emot.

Jag har själv åkt över Öresundsbron utan att se minsta kontrollant. På Arlanda brukar det aldrig finnas några kontroller för ankommande resenärer. Efter vad jag har förstått kan det ibland förekomma att gränspolisen begär att få se dokument, men den som saknar dokument och begär asyl blir artigt visad till Migrationsverkets mottagningsanläggning. Det är bara sådana som inte söker asyl som ibland nekas inträde i landet om de saknar pass.

Däremot är det sant att antalet asylsökande minskat. År 2015 var det över 160 000 personer, åren efter 29 000 respektive 26 000. (Anhöriga tillkommer lite senare. Enligt mina osäkra beräkningar ökar Sveriges befolkning med 1,4 personer för varje asylsökande vare sig vederbörande får uppehållstillstånd eller inte.)

Antalet asylsökande till Sverige ökade gradvis och nådde en kulmen år 2015 för att året därefter avklinga. Samma mönster, fastän på lägre nivå, återfinns även i Norge, Danmark, Nederländerna och Österrike. I Tyskland fortsatte ökningen av antalet asylsökande kraftigt under 2016. Kanske valde de asylsökande att stanna där i stället för att söka sig längre norrut. Nedanstående tabell (Se migrationpolicy.org) visar antalet asylsökande per tusen invånare respektive år i några av mig utvalda länder:

 

69 reaktioner på ”Åtstramningar

 1. Björn G skriver:

  Åtstramningar är en myt och det finns flera, men orsaken är densamma.

  Redan på socialdemokraternas partikongress 1944 talades det engagerat om hur angeläget det var att landsbygdens fattiga studiebegåvade skulle ges möjligheter till utbildning. Chanserna till studier för barn från lågutbildade hem och kulturfattiga miljöer måste bli bättre, ansågs det. Det var där begåvningsreserven fanns.

  Hur blev det då, drygt 70 år senare?
  Sannolikt är Svenska socialdemokratiska ministrars formella utbildning (eller relevant yrkeserfarenhet) lägre än i många andra jämförbara länder. Vi har alltså en av världens mest lågutbildade, erfarenhetslösa och obildade regeringar.
  I stort sett ingen av ministrarna har en ordentlig yrkeskompetens (utanför politiken/fackföreningsrörelsen) eller en akademisk examen, och Statsministern har 2 år på ekonomiskt gymnasium, en oavslutad svetsarkurs samt 1½ år på socialhögskola innan han hoppade av.

  Paradexemplet är socialminister Annika Strandhäll, av många tippad som framtida S-ledare.
  Hon har aldrig haft ett relevant jobb utanför politiken/fackföreningsrörelsen och har dessutom, enligt uppgift, legat vid Göteborgs universitet i fem hela år utan att i stort sett klara några tentor alls.

  Samtidigt finns hos dessa politiker tydliga uttryck för elittänkande och folkförakt, i synnerhet ett förakt för de breda massornas smak, kultur och åsikter.

  Vad kan då verklighetens folk, i framtiden, förvänta sig från nämnda personer, personer som inte äger någon yrkesutbildning eller är akademiker eller har bildning?

  Kanske är det floskler, myter och vettlöst trams.

  Gillad av 17 personer

  • MartinA skriver:

   Jadu, regeringen Reinfeldt var inte ett dugg bättre, oavsett vad utbildning de hade. Och MPs riksdagsledamöter har fler naturvetare än de andra partierna.

   Gillad av 1 person

   • Jan Bengtsson skriver:

    I så fall tycks den högre utbildningen inte hjälpa ett skvatt???

    Repeal and replace,
    all the University fudge!

    Att offra studiemedel på detta måste vara ett gigantiskt slöseri…

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    ”Utbildning” är vadän det här politiserade samhället har fyllt den med, det är ingen fixpunkt.
    Det enda som egentligen betyder någonting är grundläggande personlighetstyp. Och där är den politiker som imponerar mest på mig Gustav Kasselstrand. Till exempel hans tal till SDU efter att de besegrat ett av SDs partilednings kuppförsök.

    Gillad av 1 person

  • Kjell Eriksson skriver:

   Det är väl precis så det skall vara i en socialdemoktatiskt ledd regering. Alltför mycket utbildning ( om ens någon) kan väl uppfattas som elitistiskt.

   Gilla

  • observatör skriver:

   Strandhäll gör säkert så gott hon kan för Sveriges sjukvård , men….
   jämför med ryske president Putins sjukvårdsminister – en 57-årig kvinnlig neurologläkare med lång erfarenhet av praktisk sjukvård och medicinsk forskning, särskilt inom området ”stroke”.

   Gilla

 2. Erling skriver:

  Samma iakttagelse har jag gjort vid Öresundsbron. Inte en kontrollant så långt ögat sett.

  Hälsokontroller lär knappast heller vara aktuellt. Tvåbenta varelser kan tydligen inte
  utgöra någon smittorisk. Det är ju bra!
  Landstingen ERBJUDER en hälsoundersökning, men obligatorium – icke sa Nicke.

  Då är det värre med fyrbenta. Här är det restriktivt.

  `Djur som förs in till Sverige från land utanför EU skall i regel placeras i karantän. För hund och katt är karantänstiden 120 dagar följt av två månaders hemisolering. Karantänskraven regleras i Jordbruksverkets införseltillstånd.

  Egen privat karantän kan efter särskild ansökan och prövning medges. Det skall dock observeras att det ställs mycket höga krav på karantänslokalerna och skötseln av karantänsdjuren. Kontakta oss för mer information om privata karantäner.´

  Gillad av 6 personer

  • Alibaba och de 40 rövarna skriver:

   Ja det är lustigt, karantän för djur har man pga sjukdomar. I Sverige har vi nu plötsligt fått en epidemi av antibiotikaresistens som kommer av det myckna resandet till Spanien och Grekland får vi veta. Tuberkulos på dagis, polio, mässlingen, allt pga de där solresorna.

   Gillad av 5 personer

   • richardlindlind5 skriver:

    Jag tror att problemet med antibiotikaresistens beror på att grisar och hönsfåglar föds upp under så onaturliga och vidriga förhållanden att djuren dött utan massor av antibiotika. Vi såg ”galna kosjukan ” som uppkom av att man blandade in mjöl från kadaver i nötkreaturens mat. Vi människor har redan blivit för många för jordklotet.

    Gilla

   • Bolibompapolitiker skriver:

    Jaja det tror du Richard, varför har de då inte samma ökning på senare år i Danmark? Trams är vad din förklaring är, vi hade fått ner nivåerna mycket lågt i Sverige, det korrelerar perfekt med invandringen, så här gör man utan att tro:

    Man plottar resistensen mot antiobiotikaanvändning och beaktar troliga kanaler för smitta, som sjukhus exempelvis. Man kan även plotta resistensenta bakterier mot djurfoder eller tidvattnets cykler eller något annat. Finner man sedan ett samband så kan man börja undersöka orsak och verkan, som att man delar rum och toalett på sjukhus, exempelvis.

    Gilla

 3. svenne skriver:

  ”Nästan alla människor man träffar tycks tro att politiken verkligen ändrats. Min uppfattning är att detta är en myt.”

  Ja, det går verkligen inte att tro att politikerna innerst inne är intresserade av en ”åtstramning” värd ordet. Det finns alltför många journalister och aktivister som de styrande uppfattar ha den har makt som krävs för att få bort dem från den politiska köttgrytan. Detta skapar givetvis en rädsla som lägger sig som en blöt filt över allt som kan kallas handlingskraft.

  Det hittas på alla möjliga kringelkrokar för att man inte skall behöva utvisa någon eller strypa flödet och detta sker genom konstlade ursäkter som man försöker formulera till lagar. De politiker som hittade på den nya smygvägen in i landet, som ifrågasattes av lagkunniga, är inte värda fortsatt förtroende att styra landet utan är bara värda förakt.

  Gillad av 8 personer

  • Aha skriver:

   ”Det finns alltför många journalister och aktivister som de styrande uppfattar ha den har makt som krävs för att få bort dem från den politiska köttgrytan.”
   Detta tror jag också är kärnan i varför politikerna inte följer folkviljan. Slutsatsen blir då hur man kan minska journalisternas och aktivisternas påverkan.

   Därvidlag tror jag på en ihärdig uppföljning av public service genom att löpande mäta omfattningen av ämnen som berörs, hur det rapporteras neutralt, negativt eller positivt. Vilka ämnen som inte berörs/mörkningar. Jämförelser mot utländsk media och alternativmedia etc.
   Då kan man påvisa hur inrotad osakligheten och partiskheten är, att det ligger i väggarna.

   En grupp som gjorde detta systematiskt och som rapporterade om detta ca kvartalsvis borde kunna nå framgång. Public service ska ju trots allt enligt lag och sändningstillstånd vara neutrala och befrämja en åsiktsmångfald.

   Gillad av 3 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Kanske dags att kvotera intagning till Journalisthögskolan?

    Antagning efter storleken på Riksdagspartierna)
    Hälften män givetvis…

    Då försvann snabbt vänster/Mp-dominansen på lite sikt)

    Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Det är ägarna av media som styr, journalisterna gör som de blir tillsagda. SvT och SR avspeglar riksdagen och branschen dvs alternativa arbetsgivare. Politiker och media lever i en symbios, utan politik inget att skriva om. Politikerna kan sätta stopp för media om de vill och samordnar sig. De har visst 450 pressekreterare anställda läste jag någonstans….Ta bort dem och kräv utrymme hos SVT/SR och publicera sina egna nyheter t.ex. på web format vis sidan av media. Politikerna har alla möjligheter att få ut budskap och analyser, de har satt sig i knä på media nu, men det är de som kan stoppa den utvecklingen. Utan politik finns det inget att skriva om.

    Gilla

  • Jan Andersson skriver:

   Jag har inte tänkt tanken att politikerna kan vara rädda för media, eftersom de sitter i samma båt. Men så är det naturligtvis, se fallet med Sylvi Listhaug i Norge. Tack för den ögonöppnaren. Men det betyder att MSM är ännu farligare än jag trott, och kan forma Sveriges framtid som de vill. Tillsammans med den maktgalne och opålitlige Juncker i EU, anställd tjänsteman som agerar politiskt med samma fokus på sig själv som Drottning Victoria.

   Gillad av 1 person

   • Jan Bengtsson skriver:

    Dags att inse att det är ägarintressena i MSM som styr!

    Undantag Public Service i Sverige,
    där politikerna styr Agendan…

    Disney-Alice är ett naivt avskräckande exempel…
    Som beredvilligt går Islamisternas ärenden!

    Gillad av 1 person

 4. Alibaba och de 40 rövarna skriver:

  Gudmundson skriver om detta idag så mycket man kan i MSM. Problemet är bara om man tror på värdegrunden, och det göra alla fanatiskt i etablissemanget, detta är deras biljett till att inte bli utstött, så måste man tänka när man ser ovanstående: so what? Det är människor som kommer, vi är alla lika, så vad är problemet? Lite integration och pamfletter och utmaningar men problem är till för att lösas? Jag tror hörnstenen på pk-bygget är värdegrunden och att vi alla i grunden, på ett meningsfullt sätt, är lika. Man har förväxlat, som Patriks så elegant analyserade, vår likhet inför Gud, med en värdslig likhet som politikerna kan basera sina beslut på. De sekulära ideérna har ändå behållt idén om att alla lever under samma Gud, en Gud över alla i för vilken vi är lika, men eftersom man är sekulär så har man trott att man kan använda detta då man gör världslig politik. Detta är kanske mest tydligt hos vår ärkebiskop som alldeles uppenbart inte är religiös i klassisk mening.

  Så innan denna fellagda hörnsten dras ut så kommer vi inte vidare, man bygger bara vidare på en konstruktion som är dömd att rasa, för vi ÄR inte lika här på jorden, och det är i Sverige som denna villfarelse nått längst, och därför vi blandar de två kulturer som minst av alla passar ihop, den svenska, och den muslimska. De som inte erkänner bygget baserat på denna hörnsten identifieras omedelbart, Trump, Brexiteers, FN, AFD, SD, eller AFS. Var denna blogg står är jag faktiskt inte helt säker på, eftersom det verkar tydligt att Patrik är uppfostrad med att politiken står över allt.

  Gillad av 5 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   Socialismen bygger på två grundidéer: hybris och egalitarism (kombinerad med dold elitism). Allt annat kan nog härledas ur detta: man tror sig kunna skapa likhet med ord och tvång. Men allt detta är onaturligt och kommer i sin förlängning därför att strida mot verkligheten.

   Liberalismen bygger på idéerna om frihet och egen elitistisk upphöjdhet. Men isolerad eller linjärt tolkad är frihet meningslöst, frihet kräver restriktioner, motverkande krafter och gruppintressen. Liberalismens förlängning är atomiserad individualism, anarki och total egoism, då individen både förnekar och förlorar sin gruppvarelsenatur och gör sig till en ensam gud likt socialisten.

   Gillad av 2 personer

  • stefan schiller skriver:

   Du har helt rätt; Sverige är ett extremt socialistiskt land (bland annat har man ersatt kristendomen med ett socialistiskt trossystem). Problemet är att merparten av medborgarna inte förstår (på ett mer initierat sätt) att Sverige styrs enligt socialistiska/marxistiska dogmer.

   Ett annat problem är att även dissidenter tycks ha svårt att se det övergripande socialistiska systemet (vänsterliberalerna, globalisterna, etc., har anpassat sig till det dominerande socialistiska systemet).

   Frågan är hur det socialistiska systemet kan ersättas utan att hela samhället samtidigt kollapsar (det socialistiska systemet är på väg att kollapsa). Med vad skall det socialistiska systemet ersättas?

   Gillad av 3 personer

   • Alcazar skriver:

    Kollapsen pågår eftersom sökandet efter det ultimata offret är funnet i muslimerna. Vänsterns och pk-isternas intresse för världen börjar och slutar med muslimerna eftersom de inte kan finna någon grupp som bättre svarar mot ett arketypiskt offer. De märker att offer är mycket farliga nu men kan inte reversersa. Ointresset för folk undanför den muslimska världen är mycket påtagligt, exempelvis så blossade intresset för Burma upp först när muslimer också där kunde utmålas spm offer. Möjligen kunde centralafrika detronisera Mellanöstern och Nordafrika men jag tror att den praktiska kvoten redan är full.

    Så kollapsen är inbyggd i systemet och sköter sig själv nu, inflödet har nått kritikalitet.

    Gillad av 3 personer

   • Lars skriver:

    Etiketter skapar ingen förståelse…Rheinfeldt, den store socialisten. Jag tackar. Fin analys du gör. Eller Leif Östling? Familjen Bonniers? Socialister är vi allihopa, allihopa, allihopa. Jag med och du med.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Om jag ska förtydliga, du och 98 % av de som skriver här är moderater som inte tycker om invandringen. Punkt. Punkt. Punkt. (Förövrigt anser ni att skatten ska sänkas). Det är inte att vara dissident. Det är att vara missnöjd moderat.

    Gilla

  • castafiore skriver:

   Från Expressen:

   ”Jag skrev kritiskt om en eventuell Lexbase-lag redan i februari 2014, sedan också när den parlamentariska kommittén som skulle utreda en sådan tillsattes samma år. Men mycket mer var det inte förrän i min senaste söndagskrönika. Varför tog jag inte till orda tidigare?

   Varför hördes inte fler röster i rikstidningarna?

   Det fanns de som sa nej. I sociala medier och, faktiskt, på hatsajterna. Det fanns också ett folkligt upprop på nätet och flera seriösa tyckare.”

   Hahahahaha

   Gillad av 3 personer

 5. Mikael Steinwall skriver:

  Allting hänger ihop. Det finns många anledningar till att slira på sanningen om asylmottagandet. Folk ute i stugorna vet numera att den jättelika invandringen innebär stora påfrestningar på samhället, om inte annat ekonomiskt. Larmrapporter avlöser varandra, senast i går om en avvecklad demensvård. En ansvarig sa i P1 att det är en dyr verksamhet.
  Bäst att tala tyst om invandringens kostnader, eller att låtsas som om vi inte har någon invandring alls. Häromdagen skrev Lotta Gröning i Expressen att gränserna är stängda. Hon borde nog ta en tripp söderut.
  Och i Svt idag: antalet hemlösa pensionärer ökar. Många Svt pratat med säger att de ska rösta på SD.
  Men vi ska inte ställa grupper mot varandra…
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sa-har-lever-stockholms-hemlosa-pensionarer

  Gilla

 6. Richard skriver:

  Jag håller med det 5VEN55ON skrev häromdan:

  1. Stäng gränsen!
  2. Repatriera (ett nytt miljonprogram – https://thewayofreason.wordpress.com/2017/09/05/ett-nytt-miljonprogram/).
  3. Utred och straffa de ansvariga för denna vidriga soppa (https://thewayofreason.wordpress.com/2017/09/05/en-sanningskommission/).

  Med tillägget att repatrieringen måste gälla även sådana som fått PUT, TUT, SLUT, RUT och allt vad det heter… De ska få UT! istället.

  Gillad av 7 personer

 7. Bolibompapolitiker skriver:

  Det är mycket fokus på valdeltagande, bland invandrare så klart. Man vill få invandrare att rösta för att de kommer att rösta på etablissemangspartiet, 7-klövern är antagandet. Det hade varit mycket intressant att före och efter valet få se röstsiffrorna uppdelade efter etnicitet och religion. Jag gissar då att S kanske redan idag ligger på endast 10-15% av svenska väljare. Hade man rensat för invandrare kanske SD har 35-40% redan, S 15% och M 12.5%?

  Hur skall man hålla ihop ett sådant samhälle?

  Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   Rensa här bort enbart FLYKTINGINVANDRARE!
   Bland inte äpplen med päron…

   De andra assimilerade röstar garanterat i högre utsträckning på SD än svenskar,
   enligt min erfarenhet…

   Gillad av 1 person

   • Alcazar skriver:

    Jo det är många missförstånd som kommer av att en etniciteternas Linné antagligen skulle sitta i fängelse i Sverige, vi blandar alla blommor men jag hoppas att vi på den blogg känner vår flora.

    Gilla

 8. Hovs_hällar skriver:

  Så är det. Anstormningen fortsätter. Dina siffror är lite gamla, men hittade snabbt nyare uppgifter:

  Trots omsvängningen av den svenska asyl- och flyktingpolitiken för ett par år sedan fortsätter antalet människor som beviljas uppehållstillstånd att ligga på rekordhöga nivåer. Antalet som fått uppehållstillstånd 2017 har minskat jämfört med året innan, men ligger på betydligt högre nivåer än åren före 2013.

  2017 uppgick antalet uppehållstillstånd för flyktingar och asylsökande till 50.100 till och med november, enligt Migrationsverkets senaste statistik. Helårssiffran kommer att bli högre när decembersiffran trillar in så småningom.

  Eftersom asyl- och flyktingpolitiken skärptes hösten 2015 kanske många har förväntat sig en brant nedgång i asyl- och flyktinginvandringen. Men det ser ut att dröja. Inom överskådlig tid ser den ut att ligga på en hög nivå. En del av detta kan förklaras av att antalet invandrade anhöriga till flyktingar ökar….

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordhog-asylinvandring-trots-ny-flyktingpolitik

  — Detta alltså publicerat av pålitligt PK-sekt-styrda SVT.

  Och, ja ”det ser ut att dröja.!” Hur det nu kan komma sig. Kan det vara så att den omtalade ”omsvängningen” består av dimridåer som ska dölja att praktiken rullar på ungefär som tidigare?

  Gillad av 2 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   En eftersläpning relaterat till 2015 givetvis också!

   Utredningar tar tid att genomföra med den anstormningen!
   Anhöriginvandring är en bit till dessa!

   Gilla

 9. MartinA skriver:

  Jag tror de flesta politiker bara vill sitta stilla i båten och berika sig själva.
  Jag tror de litet smartare och om sig och kring sig politikerna inser att de helt enkelt inte kan utvisa migranter eller hindra migranter att ta sig in. Oavsett vad som beslutas i riksdagen. Om vi tänker tillbaka på de senaste tjugo åren så har de kännetecknats av att lagarna har blivit allt mindre relevanta. Det utvecklas praxis, seder och bruk och hövdingavälde på myndigheter, i kommuner, i domstolar. En sorts medias pöbelvälde. Och politikerna frågar sig, vad skulle jag vinna på att låta mig hängas för någonting som vi ändå inte kan förändra? Det var länge sedan någonting förändrades för att det stiftades en lag om det.

  Gillad av 4 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Reinfeldt lyckades otroligt bra,
   men han hade löften från Wall Street/Bilderbergs…

   Rasera Sverige så blir Du RIKligt belönad!!!

   Mission accomplished!
   Ulf follows in his footsteps!

   Gillad av 2 personer

  • A skriver:

   Visst Martin, men vi får inte lura oss själva att saker inte går bara för att utvecklingen gått åt fel håll länge.

   Mvh A

   Gilla

   • MartinA skriver:

    Vi får inte lura oss själva till att lägga ner energi på att försöka få in pappersvändare i riksdagen. Poängen med riksdagen är att det är en scen. Som det går att bedriva opinionsbildning ifrån. Pappersvändandet är bara viktigt som symbolhandling. Att lägga förslag som ger publicitet, som förändrar hur människor tänker.

    Gilla

 10. Pelle skriver:

  Jag tror det är kört för det svenska. Invandringen kommer att fortsätta, integreringen kommer att bli allt sämre, Sveriges ekonomi kommer att rasa , styret förfalla och våldet att eskalera. Det är bara att fejsa fakta. Det blir som i Sydafrika. Själv kommer jag att packa resväskan och dra till Australien eller någon annan tillflyktsort. ”THE last stand” är inget för mig.

  Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   De varor som prioriterade leverantörer tillhandahåller är oftast ointegrerbara…

   Hade vi varit konsumenter/företag hade vi underkänt kvaliteten,
   och sökt andra leverantörer då vi är gravt missnöjda med varorna…

   Gilla

 11. bjornwiklund skriver:

  Asylsökande är en sak
  beviljade är en annan och beviljandegraden verkar ha en direkt omvänd kausalitet till ansökningarna ”bottom line” vid låga volymer beviljas många asyl och vi höga volymer beviljas färre allt enligt andel….

  Gillad av 2 personer

 12. bjornwiklund skriver:

  Fortsätter då jag tryckte fel…..
  Det som påverkar mest är ju det totala antalet beviljade UT som det senaste decenniet legat över 100 000 årligen… håller alltså asylverksamheten igång med samma antal kunder/brukare….
  Såg siffror rörande 2018, 2 månader, där nästan hälften är anknytning och totala antalet beviljade UT är cirka 10 000 per månad….
  .
  en konspirationsteori vore ju att det finns en verksamhet som omsätter, bara MV, 65 miljarder årligen.
  Av en händelse så spenderar UNHCR för 65 miljoner flyktingar också 65 miljarder……
  .
  Det kan inte vara med någon logik att vi skall hjälpa ”människor som flyr” ja mer än att göda de som jobbar inom sektorn asykverksamhet MEN de flyt ju inte……..
  .
  OCH BTW att pytsa in skattemedel till skapade helt skattefinansierade jobb berikar bara de som kan ytnyttja denna verksamhet…. som i alltför stor omfattning verkar vara inom asylverksamheten…

  Gillad av 2 personer

 13. O.T. skriver:

  http://fnordspotting.blogspot.se/
  Sverige har i snabb takt förändrats i en riktning de flesta finner icke-önskvärd.
  Konsekvenserna i form av grov kriminalitet, extremism, ökade statliga utgifter och försämrad samhällsservice uppfattas som försämringar av så gott som alla, inklusive miljö- och centerpartister.

  Att i detta läge börja relativisera barnäktenskap, och indirekt kräva att skattebetalarna såväl skall acceptera som subventionera myndiga mäns ”rätt” att gifta sig med underåriga kvinnor, blir då att skicka in clownerna en gång för mycket.

  ”Vad vill ni upprörda göra åt det?”, frågar Hakelius sina läsare. Frågan har ett tämligen uppenbart svar: Barnäktenskap ingångna utomlands skall inte erkännas i Sverige. Sådana ”par” skall bemötas som två individer, helt utan koppling till varandra.

  Skulle därefter det icke-erkända äktenskapet resultera i till exempel graviditet, trots att den ena parten är under 15 år, skall åtal för våldtäkt av barn väckas. Om detta inte passar får paret (eller rättare

  Gillad av 2 personer

 14. Jörgen skriver:

  Det finns bara en åtstramning som betyder något, och som potentiellt kan få effekt. Det är att kraftigt dra ner på de ekonomiska förmånerna för de som kommer till Sverige. Hur lång tid ska vi behöva vänta på detta?

  Gillad av 5 personer

  • olle holmqvist skriver:

   Om godhetsargumentets bakgrund är de flyr för sina liv…så måste ju ett erbjudande som garanterar dem deras liv, t ex i EU-finansierade läger i ett stabilt land som Algeriet,
   eller militärtält i Sverige, som soldater i Finland kunde leva i under vinterkriget,
   som vi gjorde lumpen i på 60-talet…det kunde väl duga, kvinnor barn i ena tältet,
   vuxna manliga i andra…om det bara gällde fly för livet…

   Om det bara gällde fly för livet… då måste väl inte 20-åringar i Örebro i bostadskön
   stå tillbaka ännu några år till, eller

   Gillad av 1 person

  • olle holmqvist skriver:

   Om godhetsargumentets bakgrund är de flyr för sina liv…så måste ju ett erbjudande som garanterar dem deras liv, t ex i EU-finansierade läger i ett stabilt land som Algeriet,
   eller militärtält i Sverige, som soldater i Finland kunde leva i under vinterkriget,
   som vi gjorde lumpen i på 60-talet…det kunde väl duga, kvinnor barn i ena tältet,
   vuxna manliga i andra…om det bara gällde fly för livet…

   Om det bara gällde fly för livet… då måste väl inte 20-åringar i Örebro i bostadskön
   stå tillbaka ännu några år till, eller ?

   Gillad av 1 person

  • Peter skriver:

   Ingen av våra politiker vågar eller vill dra ner på pullfaktorerna i svensk välfärd.
   Att göra det ger omedelbart reaktioner i form av ökad kriminalitet och i förlängningen inbördeskrig.
   Våra politiker har apterat en bomb med tänd stubin.
   Vår samhällsutveckling är nu ett chickenrace mot bergväggen och bromsar saknas.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.