Mångkulturbeslutet måste upphävas

Patrik Engellau

År 1975 fattade en enig riksdag beslut om att införa mångkultur i Sverige. Så här står det i proposition 1975:26:

Invandrar- och minoritetspolitiken bör präglas av en strävan att skapa jämlikhet mellan invandrare och svenskar. Invandrarna och minoriteterna bör ges möjlighet att välja i vilken mån de vill gå upp i en svensk kulturell identitet eller bibehålla och utveckla den ursprungliga identiteten.

Min uppfattning är att den eniga riksdagen inte förstod vad den fattade beslut om. Mycket få svenskar för fyrtiotre år sedan hade minsta aning om vad kultur är för något. Utan att vara nedlåtande vill jag påstå att riksdagsledamöterna inte upplevt någon annan kultur än den svenska även om de någon gång faktiskt kommit i kontakt med andra västerländska kulturer. De hade kanske varit i USA och kommunicerat på stapplande engelska eller kanske till och med varit på charterresa till Kanarieöarna och beställt middag på samma trevande engelska språk. De hade ingen aning om hur olikartade folks tänkesätt och beteenden faktiskt är i olika kulturer. De trodde – det kan låta som en nedvärderande bedömning, men jag har upplevt det hos mig själv – att alla andra folk innerst inne egentligen tänkte som vi svenskar gör eftersom vårt och andra västerländska folks tänkesätt är så självklart rätt i våra egna ögon.

När den eniga riksdagen år 1975 fattade det där beslutet så trodde beslutsfattarna att mångkulturen bara betydde att Sverige skulle berikas med nya spännande kryddor, hudfärger och dansrytmer. Jag lovar att det var så, jag har känt många av dessa människor. Ursäkta om jag är vulgär, men riksdagen hade ingen aning om att det i andra kulturer kan anses helt befogat att döda döttrar som bringat skam över släkten genom att kasta ut dem från en balkong. Riksdagen hade inte en aning om att FNs deklaration från 1948 om de allmänna mänskliga rättigheterna inte alls artikulerade synsätt som delades av en hel värld, utan tvärtom bara var de i det nyss avslutade världskrigets segrarmakter mest hyllade principerna. Riksdagsledamöterna fattade inte att det fanns folk som ansåg att det var politiskt korrekt att döda bögar och skära genitalierna av små flickor oavsett vad Dag Hammarskjöld skulle ha haft för åsikt.

Vad riksdagsledamöterna och övriga svenskar vid den tiden, jag också, inte begrep var att om det inte finns en allmänt accepterad överideologi, typ ”svenskt rättsmedvetande” eller ”islam”, så kommer det att bli konflikter mellan exempelvis ”svenskt rättsmedvetande” och ”islam”. Om det inte är självklart vilken grundprincip som gäller så blir det oreda och bråk. När riksdagen år 1975 fattade beslut enligt ovan så krattade den manegen just för den typen av kulturella konflikter. Var så god, sa riksdagen, alla har i Sverige rätt att leva ut sin egen kultur och sina egna värderingar.

Då uppstår det till exempel islamiska friskolor vars syfte är att förverkliga invandrade muslimers rätt att ”bibehålla och utveckla den ursprungliga identiteten” och slippa integrera sig utan fortsätta att exempelvis behandla kvinnor på det traditionella sättet enligt sin egen kultur. Ska de ha den rätten?

Enligt mångkulturslagen så ska de ha det. Men mångkulturslagen stiftades av riksdagsledamöter som inte fattade vad de gjorde och när de, eller deras efterträdare som inte heller fattar så mycket, upptäcker vilka konsekvenser som uppstår så blir de förfärade. Hur ska de nu hantera den här situationen som de själva orsakat genom sin blindhet eller, som de själva kanske skulle kalla det, naivitet?

Stor förvirring uppstår i dagspolitiken, en förvirring som fördjupas av att ingen törs erkänna att problemet inte är religiösa friskolor i allmänhet, utan bara muslimska friskolor. Judiska friskolor och kristna friskolor är inget problem eftersom dessa inte har som mål att förebygga och motverka barnens integration i det svenska samhället. Vilken mental soppa detta blir för svenska politiker! Hur ska de få stopp på muslimska, segregationslystna friskolor utan att besvära exempelvis kristna friskolor när de dessutom är bakbundna av mångkulturslagen som säger att alla kulturer ska ha rätt att förverkliga sitt eget projekt, även muslimerna?

Socialdemokraterna har inför valet 2018 bestämt sig för att förbjuda religiösa friskolor och hävdar på oklara grunder att förbudet inte skulle gälla judiska skolor. Kristna skolor då? Ska de också vara undantagna? Är judiska skolor inte religiösa? Vad är de då? Etniska? Vore det i så fall acceptabelt att starta friskolor för etniska svenskar?

Grunden för den här ovärdiga förvirringen är, tror jag, mångkulturlagen. Den är helt förnuftsvidrig. Man kan inte acceptera att sharia och svensk lagstiftning existerar sida vid sida och med samma rättigheter. Någon kultur måste tillåtas dominera. Till slut blir det så. Ju längre förvirringen råder desto mer sannolikt blir det att shariaanhängarna, som inte tror på mångkultur, kommer att vinna kulturkampen. Enda lösningen för oss som tror på de västerländska värderingarna, menar jag, är att riksdagen säger stopp och belägg, nu upphäver vi mångkulturlagen och bestämmer att det är riksdagens egna lagar som ska gälla.

132 reaktioner på ”Mångkulturbeslutet måste upphävas

 1. Jan Bengtsson skriver:

  Vi är många som insett detta sedan länge!

  Det finns bara ETT parti att rösta på,
  om man till sist nått den insikten…

  Men kan vi stänga/stoppa bara Muslimska Friskolor,
  även om det är aldrig så befogat,
  då det skapar problemet,
  motarbetar integration/assimilation,
  även om vi slopar Mångkulturen???

  Vi har ju något som heter Religionsfrihet!

  Via internationella konventioner,
  som då måste sägas upp/omförhandlas!

  EU-medlemskapet är väl bara EN sådan?

  Europakonventionen om mänskliga rättigheter,
  resp FN-medlemskapet?

  Men FLER länder har samma problem)

  Gillad av 3 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Men det lär INTE hända med en Moderatledd Alliansmajoritet/Regering…

   Här har Ni UFFES STORA IDOL!

   Globalistynglet Justin Trudeau,
   som gör allt för att sänka sitt land!

   Kliver i Obamas fotspår!

   Förut satsade Kanada på kvalitetsinvandring,
   nu gäller det KVANTITET för att få behålla MAKTEN…

   Svensk Sossepolitik mao!

   Gillad av 4 personer

  • Reinfeldt förstörde Sverige skriver:

   Fråga: Är Sverige fortfarande nånting att kämpa för? Våra barn och barnbarn kanske gillar det nya mångkulturella Sverige och har knappast upplevt något annat.

   Gilla

 2. Marckus E. skriver:

  I propositionen hänvisas också till invandrarutredningen SOU 1971:51 och i denna återfinner man en intressant tabell (återges nedan, tabell 2.2 sid 22) över de invandrargrupper som då fanns i landet. Rimligen måste dessa siffror anses ha legat till grund för beslutet om att vårt land skulle bli ett mångkulturellt samhälle. Det som framgår med stor tydlighet är att de invandrargrupper det då var fråga om var i praktiken de som kom från norra Europa. Dessa gruppers kultur och traditioner skiljer sig ytterst lite mot våra egna, varför man nog med fog kan anta att ett politiskt beslut om mångkultur inte var så svårt att fatta. Men tiderna förändras ju…

  Frågan är vad vi kan göra nu för att påverka politikerna? Är svaret är inget alls – vilket jag annar – så är det djupt beklagligt.

  Andel (%) av
  samtliga ut-
  MedborgarskapslandMän Kvinnor Summa länningar

  Finland 91 569 89 415 180 984 49,6
  Danmark 18 314 13 517 31 831 8,7
  Jugoslavien 15 764 12 543 28 307 7,8
  Norge 13 575 13 778 27 353 7,5
  Tyskland 11 830 9 849 21 679 5,9
  Grekland 6 315 4 716 11 031 3,0
  Italien 5 131 2 942 8 073 2,2
  USA 2 818 2 299 5 117 1,4
  Österrike 3 199 1 787 4 986 1,4
  Storbritannien 2 709 2 202 4 911 1,3
  Ungern 2 599 1 588 4 187 1,1
  Spanien 2 381 1 524 3 905 1,1
  Polen 1 676 1 713 3 389 0,9
  Turkiet 2 272 1 046 3 318 0,9
  Tjeckoslovakien 1 811 1 465 3 276 0,9

  Gillad av 3 personer

  • phnordin skriver:

   Jag minns 70-talet som i stort sett omfattande samma värderingar som idag. Undantaget var finnarna, den största invandrargruppen och ett folk som kulturellt står nära Sverige, men som behandlades sämst av alla invandrare. Ju Längre bort invandrarnas hemvist dess bättre mottagandet.

   Gillad av 1 person

 3. Björn G skriver:

  Upphäva beslutet är en sak, att omedelbart stänga kranarna en annan.

  Bloggaren Fjordman varnade 2005 för att Sverige skulle komma att förvandlas till en skräckstat som en följd av muslimsk massinvandring och socialistiskt vanstyre.
  Han kallades då ”nazist” av Sveriges styrande elit.

  Idag väntar 41st IS-anhängare, som sitter fängslade hos kurdiska styrkor i Syrien, på att få återvända till Sverige.

  Idag vill ca 600 miljoner av nordafrikas befolkning emigrera till Europa eller USA, och miljoner av dessa planerar att flytta redan inom de kommande fem åren.

  Så stänga kranarna är nog den åtgärd som bör prioriteras av de två!

  Gillad av 10 personer

  • Anders Svensson skriver:

   Dubbel effekt av socialistisk politik. Först minskat välstånd i Sverige – ekonomin blir sämre och sämre. Sveriges ekonomi är sämre än den fattigaste staten i USA.

   Andra effekten är socialistisk politik i Afrika vilket socialdemokraterna har bidragit i högsta grad till. Resultatet är att Afrika blivit fattigare sedan kolonisationen och nu vill alla dessa fattiga flytta från Afrika.

   Ironin är att fler människor vill ha ännu mer socialism. Haha, så förbaskat korkade en massa människor är.

   Gillad av 4 personer

 4. MartinA skriver:

  För att citera ryttarna i Albedyhls livkompanis svar på Armfeldts omröstning efter Poltava huruvida soldaterna tyckte att de skulle kapitulera:
  Hvi frågar man oss nu, tillförne har det hetat gå på.

  Alltså, herregud. Att föreslå enhetskultur i sverige. NU?!?! När ni har gjort enhetskultur i sverige helt och hållet och fullständigt omöjlig. Ja DÅ ska vi tydligen tvingas ihop med alla dessa MILJONER som ni har importerat hit? PEs förslag hade kanske varit rimligt 1989 om Luciaöverrenskommelsen hade överlevt. Nu? Vad PE föreslår är det slutgiltiga folkmordet på oss svenskar. Herregud alltså, jag tar mig för pannan. Nu när mångkultur är LIVSVIKTIG för oss svenskar, ja då ska den tas bort. Alltså, drivs PE av svenskhat?

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Men Martin: Mångkulturen har ju aldrig gällt för svenskar och för svensk kultur. De och den har inget som helst skydd av bestämmelserna om mångkultur. Du söker skydd i fiendens fästning.

   Roland Huntsford menar också att vändpunkten för Sverige var Poltava. En enda liten motgång, som inte ens var en riktig förlust, inympade defaitism och dödskult i hela svenska folket för evigt.

   Gillad av 3 personer

   • MartinA skriver:

    Icke förty så har mångkulturparadigmet och identitetspolitiken lett till att svenskar blir självmedvetna och börjar skapa sina egna redutter och kulturella basområden.
    Det PE föreslår kommer inte påverka våra nya landsmän överhuvudtaget. De har kulturer som har överlevt många gånger det förtryck som staten i sverige ens kan tänka sig att utöva mot dem. Så de kommer sitta trygga och opåverkade i sina basområden och pulsera ut kolonisation över oss svenskar. Medan PE och hans gelikar appelerar till oss svenskar att ta gemensamt ansvar och utplåna oss själva ännu mer, samtidigt som hårda lagar rullas ut som endast kommer agera svenskutrotande. För våra nya landsmän rår inte PE och hans gelikar på. Och handen på hjärtat så är det inte främst de som är måltavlan. Eftersom PE med flera knappast ens är medvetna om att de befinner sig här.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Apropå Poltava så får alla före detta imperier baksmälla. Precis som England hade på sextio och sjuttiotalet. Sveriges imperiums nådastöt var inte Poltava, det var när ryska staten fick överhanden mot Krimtartarerna och deras slavräder. När dessa inte längre åt up 25% av Rysslands ekonomi var det oundvikligt att den väldiga makt skulle ta sig fram till östersjön.

    Gillad av 1 person

   • Anna Lindén skriver:

    Där tror jag att Roland Huntsford överdriver något, Fredrik. Sverige har definitivt haft kulturella storhetsperioder efter Poltava.

    Gillad av 2 personer

  • MartinA skriver:

   Nåja, jag får väl tacka PE för att han benar ut vissa saker. Men som förslag betraktat så blir jag bara upprörd.
   Jag vill minimera gemensamma resurser. Inskränk statslagen till att reglera förhållandet mellan grupper. Och låt alla olika grupper ha sin egen rättsskipning och sina egna transfereringssystem internt.

   Gillad av 1 person

   • P m skriver:

    En retorisk fråga, Reinfeldt är en ful fisk, men trots allt rak i sin framtoning.
    Kristersson talar med kluven tunga. Den värsta sorten.

    Gillad av 4 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Ta en titt ovan!

    Justin Trudeau är hans favorit!
    Bra att han visar korten i tid innan valet!

    Lägg inte Era röster där,
    om Ni vill få en ändring till stånd,
    Ni lär knappast ens få öppna näbben i fortsättningen…

    Om ”Frihetspartiet” Moderaterna återtar makten…

    Jimmie behöver varenda röst,
    för att rädda YTTRANDEFRIHETEN!

    Gillad av 1 person

  • Pelle skriver:

   Det här handlar om att vara herre över eget hus och tydligt påvisa det. Uppfattningen om Sverige som någon sorts global allmänning med fri nyttjanderätt för alla måste utplånas. De som inte klarar av att leva i nationalstate Sverige med dess hävdvunna lagar och traditioner måste helt enkelt lämna landet, antingen på eget bevåg eller med handfast hjälp. Den mångkulturella geggan skapar inte förutsättningar för svensk överlevnad utan är det som tar död på dem och därför aktivt måste bekämpas.

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    En nationalstat är ett land ett folk. Vilket innebär att du måste avlägsna tre miljoner människor från sverige. Många av dem födda här. För att det här ens skall kunna diskuteras.

    Så se till att återvandring blir den viktigaste politiska frågan och har brett politiskt stöd. SEN kan vi prata om att skapa en enhetskultur.

    Att sätta vagnen framför hästen som du och PE vill göra är att döma oss svenskar till utrotning. Och leder till ännu värre politisering av samhället, om det nu ens går.

    Gillad av 1 person

   • Pelle skriver:

    Martina, vid tiden för Sovjetunionens sammanbrott 1991 fanns ett överhängande hot om demografisk utplåning för ursprungsbefolkningen i tre av republikerna – Estland, Lettland och Kazakhstan. Idag är hotet undanröjt i alla tre och man går stadigt mot allt starkare majoriteter för respektive statsbärande folk. Vägen dit har varit ett upprätthållande av nationalstaten och förkastande av mångkultur, inklusive stenhårda språk- och medborgarskapslagar. Detta har fått de som inte finner sig i situationen att lämna länderna och de som stannar kvar måste assimilera sig för att kunna försörja sig. Det finns inget skäl att inte samma väg skulle lyckas återställa ordningen här. Det tillägg som behövs för Sveriges del är att också sätta stopp för bidragsfontänen – vilket görs med hjälp av just språk- och medborgarskapslagar. Service endast på svenska och bara till svenska medborgare. Redan där blir du av med någon miljon som ganska snart kommer att få praktiska problem när tolkhjälp och annat upphör – om de ens kvalificerar sig för systemet.

    Gillad av 6 personer

  • Anders Svensson skriver:

   Har det inte varit enhetskultur hela tiden? Vi får ju inte tänka och säga vad vi vill. Alla ska tycka samma.

   Gilla

  • 5ven55on skriver:

   Din tolkning är inte den enda man kan göra av det PE skriver. Vi kan ta bort mångkulturlagen OCH skriva tvingande lagar om repatriering, snabb assimilering (för de få som får vara kvar), och annat som behövs.

   Gilla

   • MartinA skriver:

    Läs mina svar till Östman. PEs förslag är bara ett sätt att skada oss svenskar ännu värre. Det är att vi som är en åldrande befolkning skall assimileras bort av två tre miljoner människor som är yngre än oss och har tillgång till obegränsade fränder i sina hemländer.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Och som har kulturer som skyddat dem från hundra gånger hårdare förtryck än vad staten i sverige ens kan fantisera om att utöva. Och som har kulturer som värkts fram under tusentals år för kulturell kamp i de områden av världen där alla människor helst vill bo och där liv är billigt och kampen enbart står mot andra människor, inte mot naturen.

    Gillad av 1 person

   • 5ven55on skriver:

    ”Och som har kulturer som skyddat dem från hundra gånger hårdare förtryck än vad staten i sverige ens kan fantisera om att utöva”

    Ja, men inte hårdare än vad vissa kan tänka sig och heller inte hårdare än vad en framtida svensk stat kan tänka sig hoppas jag. Men dit är det visserligen långt, det medger jag.

    Gillad av 2 personer

   • MartinA skriver:

    @5ven55on
    Förtryck utförs mot människor som man på något sätt inkluderat. Min önskan är att vi endast skall inkludera varandra.

    Gilla

 5. Lars skriver:

  Förvisso helt rätt och förvisso helt rätt att islamska skolor och moskeer står för problemen, men sekulära skolor är ändå ett krav. Faktum är att om Livets ord börjar med skolor eller pingstkyrkan så skapar det också problem, lite mindre, men problem och det är orimligt att befordra kristen fundamentalism även om det är närmre vad vi står för i Sverige än muslimsk fundamentalism (även om Bert Karlsson nu hjälper KD).

  Det allra största problemet är givetvis att år 2017 har de olika partierna inte kunnat enas om tvärstopp för invandring och gör man inte det, och det kommer man inte att göra, så spelar det inte så stor roll för Sverige är redan alldeles för långt på utförsbacken. Visst kommer de rika att klara sig bra, de behöver ju inte ens stanna och visst kommer den äldre övre medelklassen att klara sig, de sitter ju ofta i bra obelånat boende, men den yngre medelklassen, även den övre, torde så småningom finna att skuldsättningen ger dem problem och även om klyftorna ökar alltmer (Björklund anser ju att lärare ska tjäna 60-80 tusen i ett samhälle där medianlön är ca 30 tusen (och svensk skolas problem stavas att 60 % av de med utländsk bakgrund presterar undermåligt enligt Pisa)), så leder det inte till ett bra samhälle ens för den övre medelklassen, inga Gated Communities kommer att förslå till rimligt pris. Den lägre medelklassen slås ut av datorisering och automatisering och arbetaryrkenas löner måste sänkas för att inlemma alla dessa nykomlingar.

  Kul framtid. Det är nog rätt kört vid det här laget. Valet 2018 kommer inte att resultera i någon förändring.

  Gillad av 5 personer

  • Anders Svensson skriver:

   Den problem Livets ord skapat i Uppsala är högre pris på bostäder nära deras kyrka. Det går inte att jämföra Livets ord med islam. Det är päron och äpplen.

   Tyvärr, har KD tappat allt om kristliga värderingar. Det är bara SD som värnar det kristna i Sverige. Detta håller många präster med om.

   Invandring och lägre löner är inte en lösning på problemet med arbetslösa invandrare. Det handlar om kunskap som många invandrare inte kommer att uppnå. Kan en person inte utföra ett jobb spelar det ingen roll hur låg lönen är. I och för sig kan en lösning vara att överge tanken på Sverige som ett högteknologiskt land och bli ett utvecklingsland i stället.

   Gillad av 1 person

  • Bromma1214 skriver:

   Lars, helt rätt. Ingenting kommer att ändras, lite kosmetika här o där. Lyxkryssaren Svea
   Går snabbt mot avgrunden. Ja, vissa grupper kommer att klara sig,de redan rika,
   De med låga skulder, de som kan lämna landet osv Men merparten av de andra är körda,
   Lika bra att de inte fattar det Arma land.

   Gilla

 6. Eva Danielsson skriver:

  Helt rätt. Mångkulturlagen måste upphävas.
  Problemet är inte bara allmän okunnighet och naivitet utan att vårt största riksdagsparti, S, också har en mångårig vänskapspakt och skriftliga samarbetsavtal med svenska islamistiska föreningar och studieförbund med anknytning till Muslimska brödraskapet. Det är inte bara fritt fram att slippa integreras utan man får också direkt hjälp till maktpositioner i samhället. Bl a via Tro och solidaritet (f d broderskapsrörelsen inom S) som ansvarar för utdelning av skattebidrag till trossamfund. Som leds av Ulf Bjereld, ledamot av verkställande utskottet för S och förste namn för Ship to Gaza.
  Vi har alltså en regering som steg för steg verkar för islamistisk politisk representation i vårt land och en islamisering av svensk kultur. Med säkra S-röster i utbyte.
  Att denna regering skulle kunna förmås vilja upphäva mångkulturlagen är svårt att tro.
  Vi har dessutom en vänsterpolitiserad ledning för Svenska kyrkan som är proislam. Suck.

  De borgerliga, om de finns, behöver ta sig en funderare på detta med kultur. Och ersätta en infantil öppna-hjärtan-politik med en öppnade-ögon-politik. Men klockan är fem i tolv.

  Gillad av 14 personer

   • Hans Nilsson skriver:

    Klockan tickar på men inte mot bättre tider utan mot betydligt sämre tider framöver. Dagens barn och deras barn kommer att få ett helvete om de inte ger upp sin svenska identitet och de värderingar som deras föräldrar kanske har gett dem.

    Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Vi har ju en smygMuslimsk Ärkebiskop!
   Fyra års Islamstudier i Egypten gav ingen insikt?

   Bortkastade studiemedel…

   Gilla

 7. Fredrik Östman skriver:

  Nog står det i en annan del av grundlagen att det är svensk lag som gäller i Sverige? Eftersom svenska myndigheter högtidligen skiter i både grundlagen och vanliga lagar, så är det väl det viktiga att i det informella regelsystem som de egentligen följer införa en bestämmelse som förbjuder utländska oseder? Det vill säga återinföra rasistfascistnazism i Sverige, som vi hade i hela vår historia före, säg, 1945? Sannolikt? Vilken metod skall användas, vilka medel? Nej, Sverige är förlorat.

  Gillad av 3 personer

  • A skriver:

   F Ö, varför tjatar du om att Sverige är förlorat? Kan du förklara det. Jag ser inte riktigt meningen.
   Förklara gärna på ett enkelt sätt så att jag förstår.

   Mvh A

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Varför jag tjatar eller varpå jag grundar den bakomliggande uppfattningen? Det första är väl mänsklig svaghet och en tendens till realism. Det andra är att jag vet att de problem som nu överväldigar Sverige varit tydliga och påpekats i femtio år eller längre och att svenska folket trots detta har röstat på SAP, FP och C och sedan 2003 M. Hur skall Sverige kunna räddas när alla strukturer är så djupt invanda? När alla goda råd dumdrygt ifrågasätts med hänvisning till ”skepsis”? När kålsuparteorier förhärskar? När svensken intuitivt alltid intar en relativiserande tredje ståndpunkt som hela tiden förskjuts för att konstant ligga utanför en fix och hederlig åsikt?

    Gillad av 5 personer

   • Lev Barkland skriver:

    @F Ö, du har mitt stöd. Jag har själv successivt svängt från inställningen ”Defaitism är det farligaste som finns” till ”Optismism är det farligaste som finns”.
    Jag tror att det är mycket viktigt att våga vara pessimist i nuläget. Viktigt för att agera rationellt i sina egna vägval (för pessimismen är i nuläget högst rationell) och för att väcka så många som möjligt. Optimisten tror att en röst mot 7-klövern i nästa val kan vara lösningen, sen kan han gå och lägga sig igen och slumra vidare.

    Gilla

 8. Peter skriver:

  Det lilla problemet är vad vi då ska säga till våra kulturellt våldsbenägna medborgare.
  Nu är det inte roligt längre, nu får ni resa hem till era hemkulturer.
  Vem tror dessa kulturer frivilligt lämnar det land de riskerat livet för att komma till?
  Ett land som försörjer, vårdar och skyddar dem, HMF.
  Många av dem ser kriget som det naturliga sättet att leva och lösa problem på.
  Att skrota lagen om mångkultur är bara ett litet, litet steg på vägen att normalisera Sverige.
  Därefter återstår många generationers arbete med att assimilera dessa främmande kulturer alternativt faktiskt utvisa de som vägrar underordna sig svensk lag.
  Mycket blod kommer flyta, mycken bitterhet odlas och landet är för mycket lång tid delat i grupper, de goda och de onda, Muslimer, EU-medborgare, närande och tärande.
  Den homogena svenska kulturen är för evigt borta, i bästa fall kan vi hindra hederskulturen, klankulturen och den religiöst baserade kulturen att bli den dominerande i Sverige.
  Ett land har en kultur, inte två eller flera.
  Låt oss hoppas vi kan samlas kring en demokratisk vilande på kristen grund.
  Och låt oss göra oss av med vårt nuvarande politiska system, ett system som koncentrerar makten och gör multikulturella experiment möjliga.

  Gillad av 4 personer

  • MartinA skriver:

   Landet är slut. Men vi svenskar står inför någonting helt nytt. Att skapa en stridbar kultur som kan göra oss stridbara med våra nya landsmän ända in på husknuten. Lyckas vi kommer vi gå mot en ny guldålder. Av någon anledning anses nordeuropeer attraktiva över stora delar av världen. Tänk vad vi kunde åstadkomma med en stridbar kultur?

   Gillad av 3 personer

 9. Christer Carlstedt skriver:

  Såvitt det är mig bekant så innebar lagstiftningen före det beramade beslutet 1975 inte någon egentlig begränsning för invandrare att bibehålla sin kulturella särart och kulturyttringar, förutsatt att de inte bröt mot svensk lag.
  Svensk lag har den lilla egenheten att den gäller inom Sveriges gränser.
  Anser du som migrant att den är oförenlig med dina önskemål kring hur livet skall levas, så bör du rimligen invandra någon annan stans.

  Lagar skrivs för att reglera något förhållande som tidigare inte har beaktats eller inte ens funnits. När behovet uppstår så skriver man om gamla lagar, eller tar bort dem om behovet inte längre finns.
  Man helt enkelt ändrar sig om de ställer till bekymmer.

  Jag skall vara snäll och säga att lagen från 1975 tillkom för att man inte insåg dess möjliga konsekvenser.
  Nu har vi sett dem. Lagen tillförde inget, men ställde till problem, hur snällt menad den nu än var.
  Då finns det bara en sak att göra. Tag bort den!

  Gillad av 11 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Att den inte redan har tagits bort bevisar att de vill ha det så här. De är helt och hållet nöjda med denna paragraf. De är stolta över den och dess verkningar. De hyllar den i brandtal och känner stolthet i bröstet för den varje kväll när de skall somna. De vill ha det så här! De vill plågsamt utrota oss från jordens yta.

   Gillad av 10 personer

   • Jaxel skriver:

    @Fredrik Östman

    Du skriver apropå paragrafen och vår maktelit att de: ”känner stolthet i bröstet för den varje kväll när de skall somna. De vill ha det så här! De vill plågsamt utrota oss från jordens yta.”

    Du har helt rätt i det första. Det allt överordnade för vår maktelit är att de skall kunna känna stolthet över sin egen godhet. Kostnaden för vilken de i mycket begränsad utsträckning är med och betalar.

    Men, nej, de vill egentligen inte landets medborgare och väljare illa. Det är bara det att de väljer att blunda för konsekvenserna av sina beslut eftersom de annars skulle bli tvungna att ifrågasätta sin poserande godhet.

    Eller med andra ord. De väljer att främja sina egna intressen av att framstå som goda istället för att efter bästa förmåga skapa ett gott samhälle för sina väljare. De väljer att utnyttja det förtroende de givits. Jag betraktar det som en sorts korruption. En extremt dyrbar form av korruption.

    Gillad av 2 personer

   • Christer Carlstedt skriver:

    Jag är inte så säker på att de vill ha det så här. Däremot så tror jag inte de fattar hur de skall krångla sig ur skiten det har ställt till. Alla riksdagspartierna med ett undantag har ju försvurit sig till detta.
    Hela resonemanget om den humanitära stormakten hänger ju på den här kroken.
    En massa följdlagstiftning hänger där också och dinglar.
    Och tänk så många förlorade ansikten det skulle kunna bli!

    Gillad av 2 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    En knappologisk distinktion. De vill ha det så här, för de vill inte vidtaga de åtgärder som krävs och de vill hålla fast vid de system och principer som har orsakat att det är och måste vara så här. De vill ha det så här.

    Gillad av 5 personer

 10. Rastapopoulos skriver:

  Vi behöver inte gissa, vi kan se vad som skett i England, 80% av muslimerna är inte gifta enligt engelsk lag, utan under sharia. Jag såg en debatt där Nigel Farage var med (som jag inte finner i hasten) där en muslimsk kvinnlig shariaadvokat som kämpade för muslimska kvinnors rättigheter enligt henne själv, kraftigt argumenterade för sharia, för annars så får kvinnorna inget vid skilsmässa eftersom de aldrig varit gifta i lagens mening. Med sharia får de lite, men iallafall något. Så jag gissar att vi börjar få samma situation i Sverige, på detta område och många andra, det är en självklarhet att med muslimer så kommer sharia, mer ju fler som befinner sig här. Det är här skon klämmer med Patriks inlägg eftersom om man accepterar hans premisser ovan, vilket jag gör, så är den logiska slutsatsen att muslimer inte kan befinna sig här. Detta är den logiska slutsatsen för antingen är alla svenskar, egentligen, eller så måste vi acceptera en tilltagande islamisering, eller så kan muslimerna inte befinna sig här. För mig så är det första triviellt fel, den andra kommer att leda till inbördeskrig som i Libanon, kvarstår den tredje. Så därför kan vi argumentera som Patrik gör ovan tills vi blir blå i huvudet, denna slutsats kommer ingen i nuvarande etablissemang att ta sig an att åtgärda. Något annat måste till

  Gillad av 5 personer

  • Lev Barkland skriver:

   Delar helt din slutsats @RASTAPOPOULOS, trots att @PE förstås gör en korrekt analys, den lär dock inte gå att omsätta i politik. Siffror som kom häromdagen visar på att 25% av landets invånare har icke svensk bakgrund. Upphäva mångkulturbeslutet skulle ha gjorts när siffran var 10%.
   Det är det jag tycker är så intressant med böneutropsdebatten, folk argumenterar som om sverige hade 2% muslimer och inte 20% snabbt växande mot 30%. Som om det låg i våra (majoritetssvenskarnas) händer att bestämma detta. Det är klart Sverige kommer att få böneutrop, frågan är när.

   Vi har inte numerärerna med oss längre. Så fönstret för ‘trevliga’ lösningar (soft landings med Douglas Murrays ord), det är nog dessvärre stängt.

   Gillad av 7 personer

 11. Rastapopoulos skriver:

  Jag tror därför att vi går och väntar på att denna diskussion tas till gatan, vilket håller på att ske i England, de Engelska männen och kvinnorna har fått nog, men där som här så bekämpas de av staten, polisen och etablissemanget, våldsamma vänsteraktivister och muslimer. Det krävs därför ledare som är fysiskt robusta nog att säga att nu är det nog, vi skyddar våra barn och kvinnor vad ni är säger, och vilket våld vi än utsätts för. Det är denna rörelse som inte ännu startat som det politiska etablissemanget fruktar, de har lurat oss i över 30år, och när folk nu börjar förstå, ta Katerina Janouch som fick sitt piller först 2017, att detta inte kan fortsätta och börjat blogga och kritisera, men den slags protester har en totalitär stat alltid kunnat hantera. Det som inte går att hantera det är TV-bilder som kablas ut till världen där fredliga svenskar som inte vill dela Sverige med islam attackeras av vänsteraktivister, muslimer och svenska poliser. Dessa TV-bilder hade medfört ett systemskifte.

  Hoppas detta kommer med, det är tredje försöket.

  Gillad av 11 personer

 12. Det svenska experimentet skriver:

  I den svenska kulturen ingår numera en strävan att uppnå jämlikhet. Att individen skall vara fri och obunden. Att man inte skall hållas ned av klass, kön, ursprung eller kulturell tillhörighet. Sverige försöker även optimera sin egen kultur efter mer humanistiska principer.

  Men vi är inte särskilt bra på att inse att detta också utgör kulturella vägval. Att vår strävan skiljer sig från många andra kulturer i detta avseende. Många kulturer, de flesta, vill stå fast i egna traditioner. Väljer att inte förändra sig. Och speciellt kanske inte i svensk riktning.

  Klansamhällen präglas exempelvis av en närhetsprincip. Tryggheten söks i släktskapets gemenskap. Dess sidor blir då mer branta mot övriga.

  Den svenska gemenskapen är mycket mera bred och sval. Den hålls samman av en utbredd tillit. Framsprungen ur vår egen historia. Där vi lärt oss lita till varandra och på myndighetsutövning. Där vi släppt mycket av samhällskontrollen till en överhet som står helt utanför släktskapets mer smala gemenskap. Och som vi lärt oss lita till.

  Faktiskt avslöjas vår mer breda tillitskultur i de små orden, som – ” bör ges”, bör präglas”, ”en strävan”, ”att skapa”, ”att välja”, gå upp i”. De pekar alla på en dynamisk process mot ett jämlikare samhälle. En kulturell inrikting som knappast är kompatibel med många andra kulturers förhållningssätt.

  Få kulturer vill egentligen assimileras. Egenart vill bibehållas. Vad får oss att tro att alla vill bli svenska kulturbärare? Påverkan har inte bara en riktning. I kommunicerande kärl blandas det. Vad som till slut kommer ut vet ingen.

  Sverige bedriver i praktiken ett mångkulturellt experiment. Och i det experimentet blandas mängder av olika kulturer, etnicitet och religiösa traditioner. Och ingen vet om den svenska etnicitet överlever experimentet, sett på längre sikt. Tillåt mig tvivla.

  Gillad av 4 personer

 13. Rastapopoulos skriver:

  Jag känner mig lite tjatig men Patrik borde titta närmare på England, London har en muslimsk borgmästare, man släpper inte in fredliga kritiker mot förd politik men släpper in återvändande IS-krigare, ett antal stora terrordåd har utförts och man hindrar fortfarande inte militanta islamistiska imamer över hela landet att sprida sitt budskap, samtidigt så fortgår det närmast militära sexuella våldet mot de mest försvarslösa flickorna om de inte är muslimer (etniska engelska flickor och sikher verkar speciellt utsatta). Det är ett samhälle i upplösning, de enda för vilka det ”fungerar” är en vänsterliberal ekonomisk och politisk överklass som skyddar de sina, och för muslimerna som blir allt fler.

  Min poäng är, vi har facit i England, vi behöver inte gissa, om något så blir det värre här då salafister och muslimska brödraskapet verkar ha fri lejd och finansieringsmöjligheter i Sverige och den svenska staten saknar muskler. Det finns inget som pekar på en annan bana för Sverige än den vi kan se i England, det är inte lönt att med argument försöka övertyga etablissemanget i Stockholm vilket jag uppfattar är syftet med denna bloggen.

  Gillad av 12 personer

  • 5ven55on skriver:

   ”…försöka övertyga etablissemanget i Stockholm vilket jag uppfattar är syftet med denna bloggen”

   Det är inte nödvändigtvis det enda eller främsta syftet. Ett syfte kan vara att nå människor som inte tillhör etablissemanget för att engagera dem. Jag tror Patrik har en god chans att nå en del människor med stora muskler (kapital, kontaktnät osv) som inte tillhör etablissemanget men som ännu inte insett läget.

   Gillad av 2 personer

   • Rastapopoulos skriver:

    Jo, men de kommer inte att gå ut på gatan och protestera, de sitter säkert på Östermalm, i Danderyd, på Lidingö och i Saltsjöbaden i tio år till eller så.

    Gillad av 1 person

  • Eva Danielsson skriver:

   De är bara ett röstproletariat för vänstern. Bort med vänsterblocket och upphäv mångkulturlagen och skruva åt kranen helt för invandring inkl anhöriginvandring.
   Sedan kan jobbet börja med återvandring och slopande av bidrag och andra räddningsinsatser av vårt land.

   Gillad av 4 personer

   • MartinA skriver:

    Allt mals ner till ingenting i samhällsmaskineriet. Och hela tiden jobbar de som vill ha det så här med lobbying, propaganda, korruption. Politiker som gör som västolgarkerna vill blir belönade med en inkomst på 20 miljoner om året som Reinfeldt tjänar nu, för att hålla några föredrag per år. Och i alla nivåer av systemet finns välfärdsentreprenörer, lobbyister, ideologiskt knäppa människor, funktionärer o byråkrater o politiker o journalister som har spikat fast sina fötter. Erst kommt das fressen dann kommt die moral. Och systemet har under decennier fyllts på med de som hycklar moral bäst men inte har någon alls, för de finns bara das fressen.

    Därför tror jag inte på några politiska lösningar alls. Vad jag vill ha från politiken är att den skall trumpeta ut enkla sanningar. Som att vi svenskar finns. Och att vi har rätt att kämmpa för att finnas till. Att vår särart har ett värde. Och att det är ondska att tvinga oss att kleta ihop oss med andra. Och att de med säkra inkomster från politiken kan vara ledare för en massrörelse. Lagar och parlament är inte värda pappret de är skrivna på.

    Gillad av 1 person

 14. Enough skriver:

  All mödosam och strävsam uppbyggd välfärd i form av ordning och reda, samhällssystem för allas nytta, håller på att brytas ner i en ökande takt.

  Vi är fortfarande c.a 7 miljoner ”etniska” svenskar som vi var kring -60-70-talet, resten är till största delen mångkulturlagens resultat. Men man måste skilja på invandrare och invandrare ( även om PK förbjuder gruppering av människor). Vi har en hel del arbetskraftsinvandring, människor som dag 1 i landet arbetar och startar sig anpassning till landet. De är inte problemet, utan det är de som ”flyr” hit utan större möjligheter eller förutsättningar att någonsin klara sig i vårt klimat, miljö och kultur.

  Under flertalet av 1900-talets senare decennier sågs vårt land som en stor förebild, inte minst i Nordeuropa. Idag undrar våra grannländer förskräckt över vilken utveckling de var på väg emot, genom att följa oss. Nu är det deras väg från den fullständigt huvudlösa multikulti-linjen som vi bör snegla på, i vår katastrofala situation.

  Vad göra? Det bästa, för alla parter, vore att alla migranter som inte har kommit igång i det svenska samhället, återvände till sina hemländer, och byggde upp sitt liv där. Det skulle förmodligen vara lönsamt att avlöna dom under ett flertal år på sin hemmaplan, jämfört med de gigantiska sociala problem och mänskliga lidanden som de nu har framför sig. Skulle vi göra det, anslå typ 5 % av BNP istf 1% till bistånd, skulle det vara en enorm vinst för alla, både svenskar och migrater.

  Men, det kräver ett erkännande av ett misstag, feltanke, som härskat i 40+ år, klarar vi det?

  Gillad av 5 personer

 15. Pelle skriver:

  En mycket bra artikel, Patrik! Den sätter nämligen fingret på två oerhört viktiga saker: 1) Merparten av våra folkvalda i riksdagen fattar beslur de överhuvudtaget inte förstår konsekvenserna av. De bryr sig inte ens om att försöka fundera på konsekvenserna av sina beslut. 2) Våra nuvarande folkvalda kliver aldrig, aldrig tillbaka från uppenbart felaktiga beslut, hur allvarliga problem de än har orsakat. Därtill är prestigeförlusten alltför stor för dem. Förutom mångkultursbeslutet från 1975 kan vi ta exemplet när moderaterna gav olagliga invandrare tillgång till hela välfärdspaketet. Hur ska någonsin moderaternas ”omsvängning” i invandringsfrågan bli trovärdig när man vägrar att försöka upphäva det beslutet? Sättet för oss medborgare att hantera detta är naturligtvis att byta ut riksdagens folkvalda. Den 9 september har vi chansen. Kan de göra så mot oss kan vi göra det mot dem – och med betydligt snabbare hastighet.

  Gillad av 8 personer

 16. svenne skriver:

  ”År 1975 fattade en enig riksdag beslut om att införa mångkultur i Sverige”.

  Efter Andra Världskriget gjordes en inventering av vilka tyska politiker, aktivister och höga militärer som bidrog till den destruktiva riktning som gjorde att Tyskland hamnade i den situationen att krigsförbrytelser kom att tillhöra vardagen. Vissa av dessa bestraffades beroende på den grad av aktivitet som de hade visat angående judeutrotning och/eller krigsförbrytelser på slagfälten. Straff utmättes – med rätta – i proportion till förbrytelsen och straffen verkställdes.

  Det bör nu göras en lista över de svenska politiker som från och med år 1975 har deltagit i att underblåsa den politik som har resulterat det troligtvis oåterkalleliga haveri som vi nu upplever på grund av en vansinnig invandringspolitik. De politiker som har medverkat till haveriet, och nu är aktiva inom politiken, skall givetvis hamna på listan och bör dessutom inte överhuvudtaget tas på allvar. (Här har vi t.ex. Ulf Kristersson och de övriga figurerna inom 7-klövern).

  De som inte längre är aktiva men som har varit pådrivande och finns i bakgrunden som t.ex. Bengt Westerberg, Pierre Schori och Fredrik Reinfeldt platsar verkligen på listan liksom de politiker som inte längre lever men som tidigare har bidragit till landets förstörelse.

  Eftersom vi i Sverige inte är så intresserade av att straffa denna typ av brottslighet så kan i alla fall en förteckning över dess utövare bidra till den historieskrivning som senare kommer att redogöra för de decennier som skapade kaos i ett tidigare väl fungerande land.

  Gillad av 8 personer

  • cmmk10 skriver:

   Var det inte NMR som bar plakat med en del av dessa karaktärer på. Jag fick intrycket, att det skulle vara olagligt att peka ut folk på detta sätt?

   Undrar om inte sådan ”dödslistor” är olaglig? Vänstern hade listor på vilka som skulle omhändertas när revolutionen startade, men i dag krävs det väl datainspektionens tillstånd. 😉

   Gillad av 2 personer

   • MartinA skriver:

    Om det hade varit olagligt skulle hela NMR sitta i fängelse nu. Det finns många heltidsanställda jurister som inte gör annat än att försöka hitta på sätt att sätta deras medlemmar i fängelse.

    Gillad av 2 personer

   • Rastapopoulos skriver:

    Jag tror egentligen att en folkrörelse där svenskar i tusental gått utan banderoller och plakat men där alla visste vad syftet var, att ta tillbaks landet, räcker, tysta protester över hela landet, ta plats, under tystnad. På frågor vad man gör där så kan man bara svara journalisten att det vet de redan. Bara det att det är vanliga svenskar, utan palestinasjalar och blått hår hade gjort klart för alla vad det handlar om.

    Gillad av 5 personer

   • richardlindlind5 skriver:

    Om det är fel eller rent av straffbart med listor beror på vem som upprättar listan. Om Expressen upprättar listor med namn ,foton och hemadresser på ” brunråttor ”är det helt rätt.
    För många år sedan i internets barndom skapade några unga killar ett forum dom kallade för info14 , dom listade afa-expo aktivister och andra dom ogillade.
    Det tog inte lång tid förrän SÄPO och polis slog till med full kraft. Pojkarnas hem stormades , datorer beslagtogs och killarna anhölls och senare häktades.
    Polisen kontaktade också alla som ( sig själva ovetande ) funnits med på någon lista och hjälpte dom att utkräva skadestånd.
    Har dom som finns med i expos register fått samma hjälp av polisen ??? Ha !!
    Opartisk polis ?? HA !!

    Gillad av 5 personer

  • Lev Barkland skriver:

   Ja, man bör nog som @CMMK10 säger iaktta lite försiktighet vid upprättandet av dylika listor. En variant kan vara att i stället för att ha personer som huvudentitet i sammanställningen, så har man beslut. Viktiga milstolpar på vägen mot det mångkulturella haveriet. Och under varje beslut en förteckning över de individer som varit pådrivande och de som medverkat. Det kan nog vara lättare att komma undan med i lagligt hänseende.
   Tror mig ha sett ansatser till dylik nutidshistorisk expose, kanske här rent av, men ingen sådan riktigt rigorös sammanställning mrd personreferenser. Ett bra uppslag för den forskningsbenägne.

   Gillad av 2 personer

   • Lev Barkland skriver:

    ‘sammanställning med personreferenser’ skall jag förtydliga. Så ingen tror att ‘mrd’ var tänkt som någon obskyr förkortning (appropå ‘dödslistor’ 😁)

    Gillad av 1 person

   • svenne skriver:

    RICHARDLIND5
    Din kommentar ”Om det är fel eller rent av straffbart med listor beror på vem som upprättar listan” är verkligen relevant!

    Det var fel av mig att föreslå en lista utformad som ett register över brottslingar. Jag tycker fortfarande att listan har ett berättigande, men kanske med en annan utgångspunkt som är mindre stötande än att betrakta de namngivna som brottslingar.

    Rubriken för listan skulle i stället kunna formuleras som en förteckning över dom som bidragit att det svenska samhället just nu befinner sig i det lyckosamma skedet att det finns utmaningar som bidrar till ett konstruktivt tänkande hos både styrande politiker och övriga medborgare. Tack vare detta går Sverige framåt och uppåt. Om det finns någon som skulle betrakta detta som ironi så måste detta vara en nazistfascistrasist.

    Gilla

 17. Bo Svensson skriver:

  Problemet minimeras, om man följer mina rekommendationer:

  Att ansvaret för flyktingars väl överlåts till UNHCR som vi förser med de resurser vi är beredda att ägna detta ändamål.

  Att den individuelle skattebetalaren ges ansvaret för sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål varvid man bereds möjlighet att gynna dem man solidariserar sig med.

  Att ekonomisk garant blir villkor för rörelsefrihet utanför bevakade enklaver.

  Att myndighet och rösträtt villkoras med att ha tillgodogjort sig det vi menar krävs av kunnande för att kunna fungera väl i landet, t ex att behärska språket flytande.

  Att det mesta av stödet till barnfamiljer blir i form av utbetalningar i takt med att man kan dokumentera inhämtat kunnande och att man får köpa sin undervisning på en fri marknad.

  Att individer och folkslag skall vinna terräng i kraft av sina förtjänster och inte i kraft av att vara svag, misslyckad, förföljd eller skaffa fler ungar än man kan försörja.

  Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   Multikulti är ju regeln globalt och det är vällovligt om man formulerer rimliga regler för en sådan ordning. – Där tamiler skall samsas med singaleser på Ceylon och turkar med greker på Cypern o s v.

   Om man vill fungera som föredöme för efterföljd.

   Gillad av 1 person

 18. Magnus Rosensparr skriver:

  ”Mångkulturbeslutet måste upphävas.”

  Det är så sant, rätt och riktigt som det är sagt, men det gäller inte bara för mångkulturbeslutet självt utan för hela det sammanhang som det ingår i.

  Vår nuvarande regeringsform, RF 1974, borde aldrig ha införts alls. Den är ett bedrövligt hafsverk genomsyrat av socialism, flum, centralistisk och politisk toppstyrning samt helt utan något maktdelningssystem. Den är i alla avseenden skräddarsydd för politikerna själva på det folkliga inflytandets bekostnad.

  Vi måste få en helt ny regeringsform, där man vid utformandet bör ta med mycket av det goda innehållet i RF 1809. Vi måste återgå till ett modifierat system av tvåkammarrepresentation i folkförsamlingen (Riksdagen), och vi måste återge monarken betydelse och en aktiv roll i statslivet. Vi måste också lägga till en fullständigt oberoende och suverän författningsdomstol, som förfogar över direkta och konkreta maktmedel.

  Nu kan vi inte begära att en ny RF tillkommer lika snabbt som år 1809, genom ett snabbt men gediget arbete av Hans Järta och Anders af Håkansson, men det får inte bli som med Svenska Kyrkan, att det tar 44 år (1956-2000) mellan initiering och genomförande.

  Gillad av 6 personer

 19. Leif Nilsson skriver:

  Tack Patrik!
  Klar analys: ”…mångkulturslagen stiftades av riksdagsledamöter som inte fattade vad de gjorde…”
  Frågan är hur länge dumhet och naivitet kan tjäna som ursäkt för landsförräderi?
  Den framsynte Snaphanen.dk skriver idag om politikerna:
  ”De er selve ondet, vi skal holde os i live på trods af.
  Jeg beklager, at være tvunget til at sige det: De har gjort sig selv til – ikke vore politiske modstandere – men til vore fjender. Fremturer de med bortgivelsen af vort land, risikerer forholdet imellem os udvikle sig voldeligt. Det bør de gøre sig klart i tide, og deres tid er givetvis mere knap, end den har været.”

  När Snaphanen idag skriver detta, är det mycket sannolikt (eller risk), att det inom en snar framtid är en allmän uppfattning. Det han skrev för 15 år sedan, betraktades då av många som extrema åsikter, men idag är alla hans farhågor och prognoser helt bekräftade av verkligheten.
  http://snaphanen.dk/2018/03/24/vi-vil-goere-alt-for-at-komme-til-paradis/

  Gillad av 3 personer

 20. Hovs_hällar skriver:

  Patrik har förstås rätt — ett avskaffande av mångkulturs-beslutet skulle åtminstone ha symbolisk betydelse och skänka legitimitet åt ett begynnande arbete med sådana saker som att på olika sätt stoppa muslimernas fräcka krav på särbehandling.

  Men detta är bara ett litet symboliskt steg, det krävs hårda nypor för att komma någon vart i praktiken. Danmark visar vägen:

  — Men som det ser ut nu, så klarar man i Sverige inte ens att stoppa månggifte och barnäktenskap.

  Gillad av 2 personer

 21. Eskil skriver:

  När slipper vi höra politiker skylla på naivitet, vi har varit naiva och liknande osv.
  Varför inte tala klarspråk? Vi har varit genuint inkompetenta.

  Gillad av 2 personer

  • Rastapopoulos skriver:

   Inte alls, de som verkligen bestämt detta, de vill ha det så här. Vad är det med alla, även i detta fall ett kollektivt Norrmalmstorgssyndrom där man tror sina plågoandar om att vara på ens sida, egentligen, hur mycket ont de än gör. Detta är mycket farligt, för då kommer man till att sätta sitt hopp till att de ändrar sig, och lägga all energi på det, istället för att fokusera på vad man kan göra själv så blir man en passiv part som försöker påverka Svartenbrandt att bli en bra människa. Det är dödfött.

   De vill ha det så här.

   Gillad av 5 personer

 22. Ff skriver:

  Men vi svenskar får skylla sig själva. Vi har själva valt våra politiker (ofta helt utan utbildning)

  Socialism är globalism. Det är liksom därför de sjunger ”Internationalen” (istället för nationalsången) och globalt över hela världen, samtidigt som de marscherar under blodröda fanor. Att vara vänster är först och främst att vara globalist.

  Globalismen är socialismens utgångspunkt, kärna och enda ändamål. Internationalisten Olof Palme skapade massinvandringen i syfte att förinta svensk kultur som en del av Karl Marx ”vetenskapliga” profetia om den oundvikliga kommunistiska framtidsutopin.

  Att alliansen nu med Kristersson i spetsen har anammat detta tankesättet har varit dödsstöten för utvecklingen.

  Det trygga Sverige kommer aldrig mera tillbaka.
  Istället har vi blivit en sorts trälar, där varje löntagare tvingas bidra med 60000 kr/år ( lågt räknat) för att finansiera mångkulturen.

  Samtidigt ska vi skämmas för vårt vita skinn.

  Gillad av 4 personer

 23. Björn skriver:

  Den svenska ”kulturen”, har bestått av ett otal föreningar för olika särintressen, men med ett gemensamt; anslutningen har varit frivillig och icke inkräktande på andras ”domäner”! En fredlig samexistens, lydande under svenska lagar! Det är nåt helt annat med islam, som är invasiv till sin natur, har absolut krav på en livslång underkastelse, och inte visar minsta respekt för andras religion, intressen eller åsikter i övrigt! Dessutom med ett eget rättssystem, övertrumfande vårt svenska! Riktigt skrämmande alltså, att det trots denna vetskap, ändå finns flera svenska partier som aktivt banar väg för ökat islamskt inflytande här i landet…..

  Gillad av 3 personer

 24. Lilla fröken PK skriver:

  Lagen går ett steg längre än propositionen. Lagen talar om att FRÄMJA minoriteternas rättigheter, inte t.ex ”beakta”.
  Det i riksdagen då nya SD var det enda parti som röstade emot grundlagsändringen.
  (1 kap, paragraf 2 i RF: Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408).

  Gillad av 3 personer

  • MartinA skriver:

   2010 klubbades den största grundlagsförändringen sedan 1974(?). Vi var många som försökte uppmärksamma på det men media och politiker var dödstysta i valet 2010. Det enda de överhuvudtaget sa om det var en moderat som gick ut i SvD EFTER (!!!) att den genomförts och krävde folkets beundran och applåder.

   Gillad av 2 personer

   • Rune skriver:

    Denna grundlagsförändring borde ju faktiskt vara ogiltig eftersom den inte diskuterades hos allmänheten. Den kunde ju inte heller diskuteras eftersom samtliga medier höll tyst. Grundlagsförändringar är det ju meningen innan de sätts i verket att de blir grundligt diskuterade hos allmänheten, i medierna och i de politiska partierna.
    Att smyga igenom dessa utan omfattande diskussion är fusk och kan inte vara giltigt.

    Gillad av 6 personer

   • MartinA skriver:

    Självklart. Men hela etablissemanget är ilegitimt vid det här laget. I en demokrati är det underförstått att de som styr har medborgarnas bästa för ögonen. Personligen tycker jag att hela etablissemanget är brottslingar. Och jag har ända sedan 2010 argumenterat att man skall lyda lagen av rädsla för straff, inte för att den har någon legitimitet. Någonting som många av våra nya landsmän så föredömligt gör. Jag tycker vi har väldigt mycket att lära från våra nya landsmän.

    Gillad av 1 person

 25. Petrus skriver:

  Tvivlar på att man löser problemen för svennarna genom att avskaffa mångkulturlagen från 1975. Eller genom att assimilera muslimska invandrare.

  Knäckfrågan borde i stället vara attityden bland invandrarna och deras ättlingar till svennarna. Det spelar ingen roll om invandrarna assimileras till någon slags västerländsk mall om de ändå intar en fientlig hållning till svennarna. Du blir inte automatiskt snäll mot svennarna bara för att du anammat dagens västerländska normer. Dagens västerländska normer är utformade av systemmedia och deras politiker samt finansiärer som George Soros. Du har i dagens västerländska normer och medievärld en kultur där de vita alltid är de ”onda” och all skuld återfinns hos människor av europeisk härstamning. Därför är konfiskationerna av boernas gårdar och morden på dem samt kulakutrotningen på 30-talet en icke-fråga. Behandlingen av boerna verkar t o m i viss mån utgöra rättfärdig antirasism. Var hamnar framtidens kvarvarande svennar i en sådan kontext? Får vi det bättre med helassimilerade figurer typ Tobias Hübinette? Eller de assimilerade araber/muslimer/invandrare som hade ihjäl Ronny Öhman, Patrick Naeslund och Daniel Wretström? Ingen oassimilerad muslim har hittills mördat någon nationell svenne på politisk grund. De provoceras inte av deras implicita eller explicita motstånd mot blandäktenskap. Notera också att det är livsfarligt för en vit amerikan att gå in i ett svart ghetto trots att de svarta äter samma appelpaj och hamburgare.

  Gillad av 3 personer

 26. Moa skriver:

  SVT hänvisar till en minskad budget. ”Men vi är även måna om att göra det på olika sätt och skildra olika traditioner och evenemang på olika platser runt om i landet.”

  I ett pressmeddelande meddelar Lunds Studentsångförening att SVT i år meddelat att man väljer bort en tradition som pågått sedan 1974, då tv-tittare över hela landet kunnat se Lunds Studentsångare hälsa våren i Lundagård på 1 maj.

  https://samnytt.se/ingen-mer-studentsang-fran-lund-i-svt-vill-skildra-olika-traditioner/
  SVT de svenska traditionernas dödgrävare nummer ett.

  Gillad av 3 personer

  • Östanskog skriver:

   Jag står inte ut studentsånger. De ger mig huvudvärk, men SVT’s beslut gör att jag garanterat kommer att infinna mig i Lund och på detta smärtsamma sätt visa min avsky mot denna anti-intellekuell och anti-nordisk ”sparåtgärd” från SVT.

   Gillad av 2 personer

 27. johan utan land skriver:

  Resonemanget är teoretiskt intressant. Även om vi (riksdagen) lade om rodret så skulle det ta tid innan verkligheten påverkas men med tiden kunde kanske läget stabiliseras. Svårigheterna är enorma, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka, men vi är fortfarande en ganska rik demokrati och rättsstat och det går fortfarande att styra upp skutan.

  Idag saknas viljan från makten att ens försöka. En del tror kanske att makten håller på att nyktra till men betänk att det är valår. Makten som vet att dess projekt inte är populärt visar alltid upp några köttben inför allmogen när det drar ihop sig till ting. Fast innan valet kommer de inte göra något och efter valet kommer de inte heller göra något. Annat än en ny decemberöverenskommelse, fast under annat namn, eller troligare utan namn alls.

  Gillad av 2 personer

 28. Stringens - kultur, religion, etnicitet och klan skriver:

  Det är viktigt för tydlighetens skull att kunna skilja på kultur och religiös tro. För kultur har även den icke religiöse. Alla är vi kulturvarelser, oavsett tro eller avsaknad av den. Men samtidigt uppträder kultur och religion invävda i varandra. Blir lätt till siamesiska tvillingar. Försöker man kirurgiskt skära loss den ene dör lätt den andre. Både för den troende och ateisten.

  Skillnaden mellan etnicitet och kultur kan ofta uppfattas som tämligen otydlig. I den amerikanska livsstilen och kulturen ingår en mängd olika folkslag av alla möjliga kulörer och kroppsliga konstitutioner. De delar trots detta samma kultur. Samma sak för adopterade barn. Växer man upp svenskt, blir man en del av den svenska kulturen.

  Med etnicitet förhåller det sig något annorlunda.
  Om du är Same kan du tillhöra en viss sameby, med rättigheter knutna till tradition och geografi. Och som Somalier tillhör du även en viss etniskt särskiljande klan.

  Som svensk kan du inte smärtfritt ta dig in i denna slutenhet. Däremot kan en Same kan gå in i den svenska kulturen och bo hela livet på Östermalm. Han behöver inte ens säga att han tillhör ett samefolk.

  Om klanen tillåter skulle även en Somalier kunna bli till hundra procent en del av den svenska kulturen. Men svensken kan inte smärtfritt förvandla sig till en etnisk Same tillhörig en viss sameby. Eller som Somalier sugas upp som tillhörig en viss etnisk klan.

  Svenska multikulturella ambitioner tar knappast hänsyn till dessa sakförhållanden. Dock bra att själv mentalt kunna särskilja på kultur, klan, etnicitet och religiös tillhörighet, på ett någorlunda klart och tydligt sätt. Debatter borde då kunna blir bra mycket mer stringenta.

  Gillad av 1 person

 29. fabricerad skriver:

  I en mångkultur borde väl min kultur också räknas. I min extrema minoritetskultur är det kutym att inte betala skatt men ändå få allt gratis. Kommer någon att flrsvara min kultur?

  Gilla

  • Björn skriver:

   Jag vill vara med, men vi måste nog få din ”minoritetskultur” klassad som ”religion”, för att få ordentligt ”gehör” från myndigheterna….

   Gilla

 30. Jan Bengtsson skriver:

  Sätt stopp för byggande av en enda ny Moské!

  I lilla Alvesta projekteras för en liten Moské…
  Skall kunna ta emot 3 000…

  I nära anslutning till ett existerande bostadsområde!

  Någon som tror på White Flight omgående,
  med halverade bostadspriser???

  Galenskapen är total…

  Kan det vara en Centerkommun?

  Vid hatpredikan i existerande,
  riv eländet!

  Då löser det sig snabbt)

  Gillad av 2 personer

 31. Hawwa skriver:

  Kommer inte att hända. Eller det kommer iaf att dröja tror jag.

  Hosianna tipsade för ett tag sedan om Malcom Kyeyunes super-bradiga gästkrönika i GP (Heja GP!):
  http://www.gp.se/ledare/kyeyune-reaktionerna-p%C3%A5-solnadomen-%C3%A4r-ett-tecken-i-tiden-1.5349440

  Den pedagogiska utmaningen att för många svenskar göra begripligt att det finns kulturer som föredrar sina egna värderingar framför de svenska är enorm. Detta är kruxet: Svenskar som inte konfronterats med dessa kulturyttringar, som inte inser att det finns andra sätt att se på tillvaron än det svenska med utgångspunkt fr svenska värderingar (som de dessutom, magstarkt nog, utropat svenska värderingar till universella) vägrar helt enkelt att tro att det förhåller sig på det här sättet. Men om vi som nått insikten är intresserade av att även dessa människor skall göra det, tror jag att vi kan agera på ett effektivare sätt än att raljera över dessa människors begränsade horisont. Jag önskar innerligt att utvecklingen går att hejda (helst vända)
  även om det är lätt att förfalla till misströstan.

  Gilla

 32. Olle Reimers skriver:

  Vi måste resa ett samfällt krav, var vi än kommer åt, på att beslutet om mångkulturen måste upphävas.

  Vi vet hur det funkar i Sverige: först händer ingenting, sedan händer ingenting och sedan händer allt på en gång i en rasande fart.

  Därför måste vi, likt en Cato, med avseende på Kartago, kräva att mångkulturbeslutet ska förstöras.

  Gör det på Facebook, på Twitter, i bloggen, i det privara samtalet. Det behöver inte motiveras längre. Alla förstår vad det handlar om. Det alla behöver få är övertygelsen att klockan är slagen och att beslutet helt enkelt är roten till det onda!

  Gilla

 33. Sten Trolle skriver:

  Anna-Greta Leijon var ju ansvarigt statsråd på den tiden och hon intervjuades för ett år sedan – och erkände att den här omfattningen hade man nog inte drömt om. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=6594094
  snabbspola till 8 eller 11 minuter om du har bråttom.
  Minns också ett uttalande av Olof Palme som sade att vi skall ta emot så många invandrare att vi inte ens skall kunna diskutera invandring. Och så vann hann till jämvikt 175-175 för att Gustaf VI dog precis före valet och då vill man hålla fast vid det gamla…

  Gilla

 34. thomasajackson skriver:

  Trodde aldrig jag skulle var enig med Patrik Engellau om något. Men i denna synpunkt om mångkultur är jag enig.

  Gilla

 35. Björn skriver:

  Fråga till Reinfeldt och hans kumpaner; på vilket sätt kommer invandringen av hundratusentals MENA-muslimer, med TIDENS hjälp, att bli lönsam för Sverige och oss svenskar? Vilka indikerande faktorer, pekar i dagsläget i den riktningen? OSA!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.