Obama och svart makt-rörelsen

Mohamed Omar

Ett tretton år gammalt foto har kommit fram som visar en leende Obama tillsammans med Farrakhan, en framstående ledare inom svart makt-rörelsen. Han leder organisationen Nation of Islam som i sin ideologi förenar läran om svart överhöghet med rasism mot vita och pseudoislamiskt mumbo jumbo. De vita är ”djävlar”.

Fotot på Obama och Farrakhan publicerades för första gången den 20 januari i år av The Trice Edney News Wire. Men det är alltså taget 2005, då Obama var nyvald senator i Illinois. Hur kommer det sig att det blir känt först nu? Anledningen är att fotografen Askia Muhammad gömde undan det för att inte skada Obamas kommande presidentvalskampanj. Muhammad, som tidigare arbetat som journalist vid Nation of Islams tidning The Final Call, agerade efter instruktioner från Congressional Black Caucus, den grupp som arrangerat mötet.

Fotot skulle förmodligen ha påverkat Obamas chans att bli president. ”It absolutely would have made a difference”, menar fotografen Muhammad.

Svart makt-ledaren Farrakhan uttryckte sitt stöd för Obamas kandidatur vid valet 2008 och Obamas pastor på den tiden, Jeremiah Wright, hade prisat Farrakhan vid ett flertal tillfällen. Wright var pastor i en kyrka som också hör till svart makt-miljön: Trinity United Church of Christ i Chicago. Obama var medlem i församlingen. Pastor Wright lärde sin församling att svarta inte skulle sjunga ”God Bless America” utan ”God damn America” och att terrorattacken 11 september 2001 var rätt åt amerikanerna. Wright vigde Obama med hans hustru Michelle och döpte deras två döttrar.

Under primärvalskampanjen krävde Obamas rival, Hillary Clinton, att Obama tog avstånd från Farrakhan, vilket han gjorde. Men hur uppriktigt var hans avståndstagande?

På fotot syns även medlemmar ur Farrakhans familj och pastor Willie Wilson, som var med och organiserade Farrakhans miljonmannamarsch i Washington, D. C. År 1995. Obama var med på marschen och i en intervju berättade han om sitt positiva intryck:

“What I saw was a powerful demonstration of an impulse and need for African-American men to come together to recognize each other and affirm our rightful place in the society.”

Det finns en myt om omhuldas inom svart makt-miljön: att oskyldiga svarta av rasistiska skäl skjuts ihjäl av vita poliser. Obama har själv genom uttalanden underblåst den myten. Och det är en farlig myt som piskar upp hat mot vita.

Den 7 juli 2016 sköt svart makt-anhängaren Micah Johnson 14 poliser i Dallas, Texas. Fem av polismännen avled av sina skador. Attacken skedde under en ”protestmarsch mot polisvåld” som arrangerades av organisationen Black Lives Matter, en organisation grundad på myten om de rasistiska vita poliserna som dödar svarta. Svart makt-terroristen Johnson, uppgav själv att han var så arg över att polisen skjuter ihjäl svarta att han nu ville hämnas.

När vi tittar på statistiken ser vi att svarta är överrepresenterade bland mördare och andra brottslingar. Svarta utgör 13 procent av befolkningen i USA, men nästan 40 procent av brottslingarna och 52 procent av dem som döms för mord eller dråp svarta (Department of Justice 1980-2008). Detta kan förklara varför svarta män så ofta hamnar i våldsamma situationer med polisen. Den absoluta majoriteten av svarta män som dödas blir dessutom dödade av andra svarta män.

Tänk om det hade funnits ett foto på en leende Trump tillsammans med en leende Ku Klux Klan-ledare? Ett foto som gömts undan för att rädda hans politiska karriär. Det hade blivit skandal!

Journalister söker med ljus och lykta efter någonting, om så ett halmstrå, som kan koppla Trump till vit makt-rörelsen. De har inte lyckats. Men här finns alltså bevis för Obamas långvariga samröre med svart makt-rörelsen, en rörelse som inspirerat terrorism. Mediernas reaktion: en axelryckning.

64 reaktioner på ”Obama och svart makt-rörelsen

 1. Jan Bengtsson skriver:

  Obama är den förste Marxistiske Presidenten i USA!

  Bara att titta på miljön han växte upp i…

  Hans Agenda var att destruera nationen USA!
  Slita itu landet via Identitetspolitik…

  Känner vi igen det på närmare håll???

  Gillad av 8 personer

  • Yacob sereke skriver:

   Att jämföra med historien vad som hände hur afro Amerikan blev behandlad och behandlades med Obama har gjort inte gjort vem är du du måste skämmas

   Gilla

   • Pelle skriver:

    Har Google Translate löpt amok? Det är omöjligt att förstå den osammanhängande ordmassan i denna kommentar. Det står något om att skämmas… Javisst, du som har skrivit det här bör verkligen skämmas då det som står är obegripligt för oss andra.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Jag hörde nyligen en intervju som Tucker Carlson gjorde med en svart kvinnlig kongressledamot. De diskuterade positiv särbehandling för svarta vad gäller vissa jobb och Tucker undrade om det inte var uttryck för rasism. Kongresskvinnan sade då att nu var det dags för de vita att få känna av de orättvisr de utsatte de svarta för tidigare i historien. Det verkar vara ett synsätt som du delar, Yacob?

    Gillad av 1 person

   • Per-Anders skriver:

    Olle Reimers! Följande hörde jag en svart kvinna i USA säga.

    Vi du bli opererad av en person som sätter kniven i dig på grund av hudfärg eller på grund av skicklighet? Vill du att piloten i flygplanet har fått jobbet på grund av hudfärg eller av skicklighet?

    Hon tillade att det är en förolämpning mot svarta att kvotera. Du blir aldrig som svart betraktad som skicklig utan bara som kvoterad.

    Gillad av 4 personer

 2. Eva Danielsson skriver:

  Det är svårt att inte bli cynisk vartefter alla dolda motiv och aktiviteter uppdagas.

  Vad som ändå är tydligt och klart är att religion är ett kraftfullt medel för att skaffa sig makt över andra människor.
  Vare sig religionen och frälsningen handlar om en gud eller om världsliga utopier eller om ett klimathot.
  Idoldyrkan och tillhörighet är mycket lockande för unga sinnen. Ibland i gamla kroppar.

  Tänk att livet och vetskapen om döden ska vara så svårt. Så att man fyller det med sånt som gör att man slipper tänka på sig själv och slipper välja och slipper ta ansvar. Väljer späkning t o m.

  Det värsta är att det påverkar fler än dem som har tron som tröst och avledning. Särskilt när religionen ifråga är inhuman, intolerant och förtryckande.

  ”Flykten från friheten” av Erich Fromm är en klassiker.

  Gillad av 5 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    Vi är för få som vågar släppa det invanda och vågar ta in nya informationskällor.
    Jag är så glad att Trump sitter i Vita huset i st f Clinton. Hur lyckades tillräckligt många amerikaner genomskåda sina MSM-kanaler? Finns det något pedagogiskt knep där att lära av?
    Eller är svenskar bara trögare och har det för bra? Var finns självbevarelsedriften?

    Gillad av 1 person

   • Moab skriver:

    Amerikanerna har FOX och Breitbart och jag tror det har gått många förbi hur mycket vanliga amerikaner ogillar Washington.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Vänd dem gärna ryggen MOAB, men det är ändå effektivare att göra det efter att man orkat lyssna sig igenom deras propaganda. Dåkan man också med kraft belägga den.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Eva Danielsson; det första pedagogiska knepet är: ha monopol. Det andra är: bjud på bröd och skådespel. Det tredje är: säg samma sak; Jake Tapper, Joe Scaborough, Rachel Maddow.

    Fredriik Östman, vad hjälper det om man vinner stort när motståndaren äger röstmaskinerna och delar ut röstkort till icke röstberättigade.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Men vår sida gav upp redan under Upplysningen. Giambattista Vico kritiserades för att han lärde ut retorik. Retorik!? Det betyder ju osanning?! Vi måste våga ta ut svängarna lika vitt som vänstern.

    Gilla

 3. Lars Strömberg skriver:

  Ingen aning om huruvida detta är sant.
  En intressant fundering, lite vid sidan om:
  Hur länge är man ”svart” egentligen? Hur ”utspädd” med ”vitt” – i generationer -måste man vara för att bli ”vit”?

  Gilla

 4. boerje2 skriver:

  De Vita Politiskt Korrekta är Anti-vita
  De vita politiskt korrekta ser det faktum att de närmast alltid tar den andres parti i en konflikt som en garant för att de är neutrala och objektiva. Men man är inte mer objektiv än en hemmasupporter bara för att man alltid hejar på bortalaget istället, oavsett vilket det än är. Generell antivit bias hos vita är ett tydligt tecken på identifikation med den andres fientlighet mot vita. Vilket är onaturligt när en majoritet av de vita gör det, men inte är konstigt alls med tanke på att vit identitet är demoniserad och strängt tabubelagd. Svart och stolt går alldeles utmärkt att vara men vit och stolt det är lika med nazism lika med Hitler enligt de politiskt korrekta.

  De politiskt korrekta vita identifierar sig inte som vita, de tar äkta, starkt och djupt avstånd från allt som kan misstänkas gynna eller vara ”vit makt” eller vit separation. Det är det absolut värsta de vet. Samtidigt så har de vita politiskt korrekta en intuitiv och äkta förståelse för att alla andra etniciteter värnar sin identitet och dess intressen. De politiskt korrekta förstår intuitivt begreppen ingroup och outgroup, men de förstår inte alls att de på djupet i psyket identifierar sin egen medfödda naturliga ingroup som en fientlig outgroup. De förstår inte heller att ett sunt förhållande till vit identitet inte innebär att man måste hata alla andra. Vit identitet innebär i de politiskt korrektas djupa omedvetna övertygelse likhetstecken med skuld för kolonialism, slaveri, krig, fascism, nazism, gaskamrar och judeutrotning. Dessa pådyvlade negativa associationer av arvsskuld skapar en mycket kraftig (o)medveten fientlig antivit och antivästlig bias som ibland missvisande kallas etnomasochism.

  De vita politiskt korrekta blev uppriktigt glada när Barack Obama valdes till USA:s första svarta president och när London fick en muslimsk borgmästare, Sadiq Khan. Det som gjorde de politiskt korrekta glada var alltså inte främst de båda ledarnas personliga egenskaper eller deras ursprung. Det var det som de inte var som gjorde dem populära, nämligen icke-vita och inte provästliga. Denna oppositionella identifikation med och bias för den andre och den andres gruppintresse är onaturlig och programmerad enligt min hypotes PADS! Ingen annan etnicitet eller ras kämpar för några andra intressen än sina egna om det samtidigt innebär att aktivt motarbeta sina egna objektiva intressen! Ingen! Fenomenet kallas därför ofta patologisk altruism.

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   När de politiskt korrekta vita hamnar i minoritet eller än värre (eller bättre beroende på vilka som betraktar), blir utsatta för ett rån eller annat av en från någon minoritetsgrupp kan vi ju se vart de vänder sig. Väljer de att söka stöd hos imamer, klanledare eller väljer de att gå till den svenska, mestadels vita polisen? När de säger att de utsätts för ”hot och hat” så har de ju vänt sig till den nye (vite medelålders man) polischefen. Varför kan man fråga sig? Varför går de inte till Rinkeby och söker stöd?

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   Dags att adoptera ”patologisk altruism”. Kan komma väl tilll pass i framtiden. Begreppet kan också översättas till ”extrem feghet” eller ”överböjlig ryggradslöshet”.

   Gilla

   • boerje2 skriver:

    Ryggradslöshet och feghet innebär väl en vilja att göra gott, men att man inte mäktar med det i en svår situation. Att man kröker rygg fast man vet att det är fel. Som jag ser patologisk altruism så är den betydligt mörkare. Det är exempelvis att omedvetet bli en uttalad hästvän när den Trojanska hästen står utanför stadsporten och kämpa för att den ska få skydd och hö innanför murarna. enligt principen om alla hästars lika värde. Och samtidigt vara övertygad om att ens enda motivation är djurvännens – samtidigt som man flinar när fiendens krigare senare hoppar ur trähästen och börjar gå lös på de innanför stadsportarna…

    Gilla

 5. Aha skriver:

  I en bok som Obama skrivit framgår det att många svarta fastnat i att skylla problemen och deras egna tillkortakommanden på de vita. Ungefär som u-länderna som fortfarande efter alla år skyller sina problem på att de varit koloniserade.
  Obama arbetade som någon sorts statlig samordnare mellan kyrkan och samhället i och akt och mening att de svarta skulle få det bättre. Det är en trög sysselsättning. Av USAs 40 miljoner fattiga är de svarta kraftigt överrepresenterade och så har det alltid varit.
  De dåliga socioekonomiska faktorerna gör att de svarta, som Mohamed skriver, oftare råkar ut för trubbel med polisen. De svarta kommer förmodligen vara fortsatt i underläge så länge de svarta inte ser bjälken i sina egna ögon och börjar med att ta sig själva i rockkragen eller som det framgick av boken i ett replikskifte;
  – En svart person avstod från att anlita svarta hantverkare, de vita var mycket bättre.

  De svartas situation i USA är väl som romernas situation i Sverige; så länge man föredrar att skylla sina tillkortakommanden på omvärlden lär det inte hända mycket med deras avancemang i samhällshierarkin.

  Gilla

  • Per-Anders skriver:

   Hur kommer det sig att de koloniserade afrikanska länderna har bättre välstånd än de afrikanska länder som inte blev koloniserade?

   Gilla

  • Per-Anders skriver:

   De svarta matas med offerkultur från framförallt demokrater i USA. De svarta utgör en stor väljarbas för demokraterna.

   Det är samma i Sverige. Vad består socialdemokraternas väljare av?

   Gilla

 6. Moab skriver:

  Precis, Obama är en ondskefull vänsterfigur med islamistsympatier, ingen president har någonsin varit värre, en president som får Nobels fredspris skapar IS, kan det bli värre? Jag tror faktiskt det omöjligt kunde vara värre, för som Omar visar så hade någon som öppet sympatiserar med islamister aldrig vunnit presidentposten, och han har skadat den mycket skröpliga sammanhållningen mellan raserna i USA, om det någonsin passat med uttrycket att leka med elden så är det väl här? Varför skall vita medelklass amerikaner acceptera att svarta mångmiljonärer spottar dem i ansiktet vid amerikanska fotbollsmatcher, när de vet att de också riskerar att bli rånade av svarta i högre grad än vita på vägen hem? Fler och fler vänder det identitetspolitiska Washington ryggen.

  Därför så är Trump så signifikant, den svenska rapporteringen är så usel så jag inte finner ord, Jan-Erik Larsson är värre än ett skämt, för fixeringen vid Trump som person och att försöka få bort honom dränker all eftertänksam rapportering om vad Trump faktiskt gör, han är mer konservativ än Reagan skrev någon, var får man höra om det? En nykter kommentator till Trump tycker jag är Victor Davis Hanson, här om hur han monterar ner arvet efter Obama steg för steg:

  https://www.nationalreview.com/2018/01/president-trump-undoes-obama-legacy-commonsense-nobama/

  Gillad av 3 personer

 7. Elisabeth skriver:

  När Kandidat Obama dök upp i medierna började jag intressera mig för honom för jag anade tidigt oråd. Han var för perfekt för att vara på riktigt. Han kändes ”tillverkad”. Även hans familj. Jag följde intensivt amerikansk media och Obama-kritiska bloggare och det är strålande tydligt hur mycket MSM spelat med i den allvarliga farsen Obama. Till att börja med, hur kan någon som kallar sig journalist inte frestas att ta reda på varför denne Obama och hans rådgivare ( och finansiärer) tyckte det var så viktigt att dölja handlingar som rör så till synes triviala ting som skolgång,uppsatser, betyg etc ? Varför ställdes aldrig ens frågan till Obama ? Nej, under Obama-åren gullade man alltid med Obama och ställde aldrig, aldrig,aldrig obekväma frågor. (Men nu, herregud, verkar det påbjudet att kölhala och håna Trump vareviga dag ) Det finns mycket undanstoppat under Obamaåren som jag hoppas så småningom kommer att sippra fram. Som exempelvis detta Farrakhan-fotot. Och så har vi den ofantliga korruptionen. Det vore underbart att få se Obama inför rätta en dag. Men, om det är så att det är något lurt med hans medborgarskap kommer detta aldrig att ske för då , då hamnar USA i konstitutionell kris. Jag får nog nöja mig med att det är en lättnad att slippa se denne falske aktivist i Vita Huset.

  Gillad av 5 personer

  • olle holmqvist skriver:

   Den radikala svarta pressen i USA finns inte längre så det måste vara nån annanstans jag läst det här:

   Farbröderna på Wall Street talade och sade:: läge att visa att vi inte diskriminerar längre. Vi ska ha en snygg prydlig neger, som inte begriper krig eller utrikespolitik, men som .klarar sig bra i rutan och talarstolen. Ingen bantutyp, men helt klart neger. Så blev det Zero-Bama.

   Gilla

 8. Ulrika skriver:

  Eddie

  Obama tog tidigt avstånd från Wright efter att ha suttit och lyssnat på honom i 23 år. Om fotot på Obama och Farrakhan hade publicerats då hade det knappast blivit någon skillnad i valresultatet.
  ‘Die hard’ demokrater/republikaner röstar var och en på sitt parti och här var chansen att välja för första gången en svart demokratisk president. Med välklippt frisyr och bra munläder. A. Dershowitz, känd demokratisk advokat, har erkänt att han aldrig skulle ha agerat för kandidaten Obama om han hade sett fotot.

  Gilla

 9. Per-Anders skriver:

  Dock finns det ett samband med Hillary Clinton och senator Robert Byrd, demokrat, och en tidigare högt uppsatt person inom KKK som började sin karriär inom KKK som rekryterare. Robert Byrd har fungerat som mentor åt Hillary Clinton och Hillary Clinton har prisat Robert Byrd flera gånger. Om detta talar dock inte MSM.

  Gilla

 10. Wolfgang Von Schneider skriver:

  Imagine a Vietnamese washed up on the shores of California, dressed only in shorts. After two days he has a job, after three days he has (simple) clothes, after one month he is studying engineering at night, after two years he is graduated engineer, after three years he owns a house, after 17 years his children graduates magna cum laude. When he retires at 80, his three children all have a PhD. All this without government support.

  My point is not about one individual. People from East Asia — Koreans, Chinese, Vietnamese, Japan, etc., –living in USA overall do very well. They don’t organize protest marches; instead, they work hard, save, and make sure their children do their school homework. At the work place East Asians are many times discriminated and bypassed by less qualified coworkers when it comes to promotions. Still, they bite their teeth and work even harder.

  I have lived in the Washington DC area, USA for nearly 40 years and have seen it all. Maybe making sure your children do their school home work and staying away from drugs and crimes is a better way to end poverty and discrimination than marches and protests.

  Wolfgang

  Gillad av 4 personer

 11. olle reimers skriver:

  What was the name of that movie some 25 years ago about Harlem, Spike Lee, where the black Americans attack some Koreans and make them the ultimate victims?

  In all the big cities in North America there is a Chinatown. Nobody is scared to go there; on the contrary!

  Gilla

 12. MartinA skriver:

  Utrikespolitiskt var Obamas presidentskap så litet skadligt som det var möjligt där och då. Om Romney suttit i VH så hade USA definitivt bombat bort Assad regimen och MÖ hade varit i en ännu värre situation. Nu finns det ändå starka motkrafter mot Israels och USAs förstörelselusta.

  Inrikespolitiskt var nog Obamas presidentskap extremt destruktivt för sammanhållningen i det amerikanska samhället. Men den ”sammanhållningen” var en chimär, ett hyckleri. Dess förstörelse kan föra mycket gott med sig.

  Gilla

  • Moab skriver:

   Är du säker på detta, det var för att USA och väst uppmuntrade den arabiska våren detta skedde, är det säkert att detta skulla hänt under Republikanerna, det tvivlar jag på. Om våren inte fått fast så skulle Khaddafi, Mubarak och Assaf kunnat vara kvar, men du har rätt i att även republikanerna ofta har fel. Om USA bara behållt sina trupper i Irak så hade IS antagligen aldrig vuxit fram.

   Gillad av 1 person

   • Ulrika skriver:

    ”Om USA bara behållt sina trupper i Irak så hade IS antagligen aldrig vuxit fram.”
    Helt möjligt. Hade kanske varit bättre om man låtit Saddam och Kaddafi sitta kvar. Kaddafi stoppade dessutom den afrikanska invandringen till Europa.

    Gillad av 1 person

  • Ulrika skriver:

   ”Nu finns det ändå starka motkrafter mot Israels och USAs förstörelselusta.”
   Vilka motkrafter och vilken förstörelse? Du har mer än en gång visat din avoghet mot båda länderna. Uppskattar du Hamas, Hizbollah eller Irans dagliga hot om utplåning?

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    @Ulrika_1 Iran har inte startat ett krig sedan artonhundratalet.
    Hizbollah är en reaktion på Israels invasion av Libanon. Libanon förstördes av de folkvandringar som startades av skapandet av Israel. Jag kan förstå att ISRAELER demoniserar Hizbollah eftersom det är en motståndare mot Israels makt i Libanon. Jag har noll sympati för folk som vill bli tagna på allvar i Sverige eller något annat land som ej är inblandat tar ställning för Israel mot Hizbollah. Hamas saknar jag sympatier för.

    USAs aggressionskrig mot Irak förstörde landet, orsakade många hundra tusen människors död, utrotade de kristna från Irak som är ett av de äldsta kristna länderna i världen.
    USAs aggressionskrig mot Libyen blev per capita ÄNNU VÄRRE än Irak. Det land i Afrika med högst levnadsstandard förstördes i grunden. Jag är inte någon anhängare av välfärdsstaten men det minskar i vart fall fysiskt lidande. USA gjorde om det till ett blodigt inferno. Under den falska flaggan ”att rädda civilbefolkningen”! USA har verkligen ingen skam. Alls. Förstöra och ljuga, ljuga och förstöra.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    @Ulrika_2 I Syrien har USA och Israel eldat på konflikten. ISIS har fått mycket vapen av USA via bulvaner. USA har allierat sig, åtminstone informellt, med Al Nusra fronten vilket är Al Qaedas namn i Syrien. Sug på den du! USA allierat med en organisation som åtminstone är nära släkt med de som utförde 911! Och varför det? Förstörelse av Assadregimen, och därmed skapa världens största flyktingkatastrof när kristna utrotas från ett nytt land i MÖ och allawiter fördrivs. 4 miljoner människor. Vilket dessutom fullständigt kommer destabilisera Libanon.

    ISIS och Al Qaeda och dylika, ”de galna jihadisterna” som många i MÖ kallar dem, har inte anfallit Israel en enda gång. Många jihadister i Syrien har fått massivt stöd av USAs allierade Turkiet och Saudi. Israel har gett sjukvård till jihadisterna, använt artelleri mot Syriska armen för att hjälpa och skydda jihadister, har genomfört uppåt hundra flyganfall mot Syriens regeringsstyrkor. USA har satt upp baser i Syrien och har cirka 2000 soldater där. Och allt tyder på att de ger ledning, signalspaning, träning och vapen till diversa jihadister.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    @Ulrika_3
    USAs utrikespolitik har de senaste 20 åren orsakat miljoner människors död, satt många fler på flykt (människor som nu förstör mitt land). USA dominerar nästan helt regeringarna i sverige och agerar för att sverige skall spela Polens roll under andra världskriget i USAs konflikter med Ryska Federationen. Otaliga miljoner avdragsgilla dollar strömmar över atlanten varje år till organisationer såsom CETA, som påverkar europeisk politik, sår split och splittring och hetsar krig. Och det är bara det öppna pengaflödet.

    Jag är mer sympatiskt inställd till Israels utrikespolitik. De ser endast om sitt eget hus, i en farlig region. De vill naturligtvis göra om Syrien till en failed state så att de kan annektera Golanhöjderna eftersom ingen annan längre kan göra anspråk på dem, utöka gränsen litet in i Syrien. Samt göra Libanon försvarslöst så att Israel kan ta över Libanons södraste flod och en viktig vattentäkt. Men att som svensk ta ställninig för Israel, och påstå att man inte gör det för att man själv har sionistiska lojaliteter, är antingen ondska eller lögn. Visst, Israel har rätt att kämpa för att expandera och för att skydda sig själv, för sina intressen. Men amerikanska medborgare har ingen nytta av att kämpa för israels intressen. Och inte vi svenskar heller.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    @Ulrika_4
    Jag är ingen anhängare av moralisk utrikespolitik. Jag tycker att mellan grupper är diplomati och krig de sätt som makt avgörs. Även om jag tycker att det finns större intressegemenskaper som passerar statsgränser som bör beaktas, släktskap, religion och sådant. Även om Israels utrikespolitik är hycklande och hänsynslös så är den bara Israel som tjänar sina medborgares intressen. Gott så.
    Däremot är det inte i amerikaners intresse att gå Israels ärenden. Det är en fråga om AIPAC korruption. Och att många/de flesta/alla av västoligarkerna är sionister och de finansierar alla valkampanjer i USA.
    Vidare anser jag att Pax Americana varit katastrofal för oss svenskar.
    Vidare anser jag att USA/Västoligarkerna tycks ha köpt toppskiktet bland politikerna i sverige. Reinfeldts anställning på Bank of America är ett exempel, vad som avslöjades om Bildt i Manning-läckan är ett annat. Det antisvenska beteendet är ytterligare ett.

    Men du påstår dig inte vara Israel. Du påstår dig vara en neutral person som bedömt läget moraliskt och då objektivt sett hamnat på Israels sida. Trots att jag föredrar realpolitiskt perspektiv så kan jag också använda moral. Och när jag gör det så framstår din hållning som nattsvart ondska och oärligt hyckleri.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    @Ulrika_5
    Aha! Glömde i kommentar 2 att fylla i att USAs närvaro i Syrien bryter mot alla internationella lagar. Men det har ju USAs utrikespolitik de senaste decennierna gjort rent generellt, hade USAs etablissemang prövats enligt Nürnberglagarna så hade de blivit hängda alla.
    Detsamma gäller säkert också Israel. Men Israel ser bara om sitt hus gentemot grannarna. USA har funnit för gott att resa över hela världen för att begå sina oräkneliga brott. Det har gått så långt så att det idag är livsnödvändigt för alla människor att göra motstånd mot detta monster. Och dess lakejer.

    Gilla

 13. Biggan skriver:

  Läst på samtiden: :Nära tre av tio utbildade poliser arbetar inte längre i yrket. 6 000 poliser jobbar inte längre kvar i yrket. På polisskolorna har man bara lyckats fylla 541 av 800 platser.

  Medan partierna överglänser varandra med att lova fler poliser talar statistiken sitt tydliga språk. Så få yrkesverksamma poliser har inte funnits i Sverige sedan 2010. Av de nära 19 600 utbildade poliser 25-64 år som fanns i landet 2015 så var det knappt 13 700, cirka 70 procent som arbetar kvar. Resten jobbar alltså med något annat. Det visar en undersökning från SCB som tidningen Du&jobbet beställt.

  Detta verkar gå våra politikers näsa förbi.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.