Tokvänstern och nånannanismen

Porträtt 18 nov 2017

Mohamed Omar

För mig kommer Paolo Roberto alltid att vara värstingen i Stockholmsnatt (1987). De som på den tiden kallades värstingar, skulle kallas änglar idag. De senaste sju åren har, bara i Sveriges tre största städer, 131 människor skjutits till döds och 520 har skadats i 1500 skjutningar. Och inget tyder på att det kommer att bli bättre.

Men Roberto fortsätter att vara värsting – på sociala medier. I november förra året stängdes han av Facebook för ett olämpligt skämt om #metoo-kampanjen. Hans reaktion: ”Avstängd från FB efter mitt skämt… Rätt allvarligt när tokvänstern försöker tysta meningsmotståndare”.

Och tokvänstern fortsätter med sina tokerier. Onsdag den 24 januari uppmärksammade Roberto på Twitter ett uttalande av Hanna Lidström, ordförande i Grön Ungdom. Han hade hört henne i radioprogrammet Studio Ett dagen innan: ”Att sluta flyga eller inte”.

I programmet försökte Lidström förklara varför hon, som inte tycker man ska ta flyget, själv flyger till Kap Verde-öarna på semester. Så här twittrade Roberto:

”Att Hanna Lidström språkrör i Grön ungdom flyger till Kap Verde på solsemester är inte hennes ansvar. Utan det är ett kapitalistiskt system skapat av vita män som tvingar henne… vissa saker måste man läst genusvetenskap på Södertörn för att förstå…”

Och Roberto följde upp sin kommentar med ett klipp ur nättidskriften Kits intervju med bland andra Lidström den 19 januari: ”Skäms du för att du flyger nu igen?”

Att Hanna Lidström också är språkrör för Grön ungdom, Miljöpartiets ungdomsförbund, förändrar inte saken. Hennes pojkvän bor nämligen i London och ska de ses krävs det att någon reser till den andra.

Det här handlar inte om Hanna Lidströms liv utan ett stort ekonomiskt system som mäktiga och rika män bestämmer över.

Hon mår inte dåligt över det.

Hanna Lidström.

– Det viktiga är inte vad jag gör. Jag förstår att när jag säger det här till dig kommer det höras i alla debatter. Då kommer jag säga ”fuck you”, det är ett fegt sätt att angripa mig.
Men hennes egna resor handlar inte bara om pojkvännen – i december flög hon på solsemester till Kap Verde.

När du var där, tänkte på att du flugit dit?

– Ja, jag tänkte på det, sen kom jag på att det här handlar inte om Hanna Lidströms liv utan ett stort ekonomiskt system som mäktiga och rika män bestämmer över. Sen vilade jag en vecka i solen.

Det är de mäktiga och rika männens fel att Hanna flyger på semester till Kap Verde. Själv har hon inget som helst ansvar. Det påminner om en annan vänstertänkare, Lars Ohly, som när han anklagades för att sextrakka, skyllde på ”strukturer”.

Nu lever jag i de rika och mäktiga männens system, tycks hon resonera. Då måste jag flyga. Men en vacker dag, efter revolutionen, när de mäktiga männens system har krossats, då kommer flygplanen att smidas om till plogbillar.

Varför inte sluta på en gång? Har hon hört talas om uttrycket ”leva som man lär”? Börja bygg morgondagens utopi redan idag. Bli den förste i den nya mänskligheten. Stanna hemma.

I Lidströms nya Sverige behöver man inte ha någon självkontroll. Staten kommer att se till att du väljer rätt. Genom hårdare beskattning kommer sådana som Lidström att avhålla sig från att flyga. Det påminner om när Göran Greider, en annan vänstertänkare, krävde mer skatt på socker, för att han inte skulle äta för mycket godis och bli ännu fetare.

Enligt tokvänstern har man inget eget ansvar. Jihadisterna slaktar otrogna för att de lever i ”utanförskap”, tafsarna tafsar för att de är fast i patriarkala strukturer och miljövännerna skräpar ner och bidrar till den globala uppvärmningen för att männens ekonomiska system har gjort det för billigt och bekvämt att flyga. Tokvänstern har upphöjt nånannanismen till överideologi.

Man ska inte skämmas för att man flyger, om du frågar mig. Flyget är en av den vite mannens många fantastiska uppfinningar som gjort världen bättre. Men man ska skämmas för dubbelmoralen. Att säga en sak och göra något annat. Som Mona Sahlin, som sade att det är ”häftigt att betala skatt”, bara för att åka fast för skattefusk. Man skulle nästan kunna misstänka, inte att de bara har svag tro, utan inte ens tror på sina idéer. Om Lidström verkligen trodde på den globala uppvärmningen och att jorden kan gå under när som helst, skulle hon då verkligen flyga till Kap Verde och ligga där och sola i lugn och ro. Var är klimatångesten, Hanna?

Det är detta som kallas godhetssignalering, att uttala de rätta och goda åsikterna utan att tro på dem och utan att själv tillämpa dem. Det ska låta bra, så att man vinner prestige. Politiken som pose.

Lidström är bara 24 år gammal, men under sitt korta liv har hon bidraget till mer utsläpp än många vita, medelålders män som inte har råd att flyga till Kap Verde.

Om Lidström verkligen var bekymrad för att folk flyger för mycket, så borde hon inte vara med i ett parti som propagerar för öppna gränser. För öppna gränser kommer att innebära att väldigt många människor som bor i fattigare länder kommer att flyga hit för att söka lyckan. Det är det som är så underligt med den vite mannen. Han är så ond, men har samtidigt lyckats bygga så pass bra samhällen att massinvandringen blivit ett problem.

67 reaktioner på ”Tokvänstern och nånannanismen

 1. Lars-Gunnar Remstrand skriver:

  Nånannanismen och godhetssignalering – vilka fantastiska uttryck. Dom ska jag knycka och använda i mina egna diskussioner. Hoppas det är okej.

  Personligen tycker jag man kan ha viss förståelse för 24-åringars naiva slutsatser och rabiata ståndpunkter. Har vi inte alla genomgått en sturm-und-drang period då man ville förändra världen och tyckte sig sitta inne med sanningen? Och tro att det finns enkla lösningar på det mesta. Numer är jag väl snarast konservativ i betydelsen att det är viktigt att skynda långsamt. Tänk om man gjort det innan man tog beslut om den ogenomtänkta invandringen. Det minsta man kunde ha begärt av våra politiker är att de åtminstone försökt göra en bedömning av vad ett litet land som Sverige kunde klara av, hur mycket det skulle få kosta, hur man skulle hantera integrationen, vilka regler våra invandrare måste ta hänsyn till och andra väsentliga frågor. Först nu börjar man höra dom prata om kostnadstak! Man tar sig för pannan!

  Gillad av 4 personer

  • Lars larsson skriver:

   Nånannanismen är ett utomordentligt bra uttryck för att beskriva folks beteende när de, som i fallet med den här unga damen, försöker skylla sina tillkortakommanden på någon annan. Jag tror att det är gamle ekonomijournalisten Henrik Brogström som hittat på uttrycket. Och just när man ska beskriva tokvänsterns försök att skylla allting på någon annan är det synnerligen användbart.

   Gillad av 2 personer

   • Gunde skriver:

    Nej, vi har inte alla genomlevt en ”sturm und drang-period”.
    Den stora massan har bara levt på och följt med i tiden, tacklat strapatserna efter hand som de dykt upp.
    Vi ser på alla aktivister med förvåning och avståndstagande.

    Gillad av 1 person

  • mobelmanen skriver:

   Väldigt bra skrivet! Den dubbelmoral som finns hos tokvänstern är bara tragikomisk. Att inte leva som man lär har blivit deras paradgren. Hycklare är ett ord dem borde googla!

   Gillad av 1 person

 2. Fredrik Östman skriver:

  Tänk om vi hade reagerat adekvat på s-ordet-skallarnas busfasoner redan 1987! Då hade vi inte befunnit oss i den orekära situation vi gör idag. Men vi missade ju chansen till systemskifte 1985 och gav sedan upp hoppet. Passiv aggression är svenskens arvedel och blir hans baneman.

  Gillad av 2 personer

 3. Kungskobran skriver:

  EN HYCKLARES VISA
  Tillägnat Hanna Lidström

  Jag är en hycklare ja
  hycklar och hycklar 
  var eviga da

  Jag har det  så bra så bra
  hycklar vareviga da
  finns det någon som har det bättre än ja
  fy tusan det skall dom ju inte ha

  Men jag värnar om de små
  att de skall det bättre få
  det vill jag alla unna
  och högt och tydligt förkunna

  Miljön skall jag kämpa för
  som en miljöpartist bör
  men jag vill ha detsamma
  som alla andra

  Jag vill mitt fina hus ha kvar
  och  bilen jag har
  och båten så klart

  Till Kap Verde vill jag fara
  och i värmen på stranden vara
  så skall det va
  det tycker ja.

   Jag hycklar på
  värnar  för miljön och de små
  ger en skärv
  då och då

  Gillad av 5 personer

 4. fairdinkum2017 skriver:

  Utmärkt skrivet Eddie! En huskur för att försöka bota ”nånannanismen” skulle kunna vara att politiska broilers fick arbeta med skogsplantering (ackordsarbetet ) en sommar på myggmyran i övre Norrland. Boende i skogsarbetarbarack med 10 mil till närmaste samhälle och matservering enligt den gamla hederliga principen ”den som inte arbetar skall inte heller äta”.
  För att förbättra denna koldioxid kompensation så blir det inga hemresor med bil eller flyg. Duscha i varmvatten är också energislösande så det förekommer inte. Hemlighus med hjärta på dörren och en tunna under sitsen. Några månader av sådan erfarenhet kan leda till spirituella uppvaknanden och miljöpartister borde väl köa för en sådan verklighetsupplevelse. Faktum är att Södertörns högskola borde förlägga sina genus och HBTQ kurser till sådana här ställen som det står tomma på håll i Norrland. Naturligtvis skall man cykla dit med packningen på pakethållaren. Ganska långt från Södermalm visserligen men …

  Gillad av 6 personer

  • Margareta skriver:

   Ett utmärkt botemedel vore nog att låta ungtupparna eller unghensen leva ett halvår i samma omständigheter som Julia Caesar berättar om i sin blogg(senaste inlägget). Det är en berättelse(som det heter nuförtiden) om det Sverige som fanns före 2dra världskriget och flera år in på 1960-talet. Är ju själv uppväxt under den tiden även om mina uppväxtvillkor var himmelsvitt bättre än Julia Ceasars. Men vända på slantarna, ärva kläder från släktingar och grannar var vardagsmat.
   Att låta dessa bortskämda barn pröva på att i ett halvår leva i hus med daglig eldning med koks eller ved, hämta hinkar med dricksvatten hos grannen med hjälp av ok som min mamma var tvungen att göra för att de gamla vattenledningarna i den bostad mina föräldrar hyrde av en gammal änka i ett stort gammalt kråkslott var genomrostade och vattnet som kom från den gamla brunnen inte gick att använda till tre små barn. Torrdass var absolut inte bara en pittoresk detalj, nej daglig verklighet även om klosetten fanns i huset med åtkomst från tamburen.
   Att låta nutidens barn leva under sådana omständigheter, dessutom utan elspis, kylskåp och frys etc. skulle vara en mycket nyttig lärdom. De vita unga eller medelålders männen, nu döda eller mycket gamla, som av ovanstående MP-ister/besserwissrar är så föraktade, låg inte på latsidan. De skötte hus och tomt, tömde tunnorna från torrdassen, skottade snö, skötte trädgården, ordnade med båten så att det gick att fiska som välkommet tillskott till hushållet osv. Dessutom var det alltid någon änka som satt i stort hus och som behövde hjälp med ovanstående. Tänker aldrig MP-artisten aldrig att hon har dessa människors slit och dessa vita män och medelålders kvinnor att tacka för att hon lever och kan leva ett oförskämt bra liv!!!!
   Eller hade det varit mer politiskt korrekt (och kanske pittoreskt) att födas med mörkare hud i en hydda någonstans och aldrig haft möjligheten att ens bli medelålders?

   Gillad av 2 personer

 5. malmobon skriver:

  Den var helt klockren av Paulo.. Det pratas mycket i Miljöpartiet men tyvärr granskas inte deras uppsatta miljömål. I Region Skåne har dem aldrig nått upp till miljömålen.

  En generös migration kan aldrig gå ihop med bra miljö i Sverige. Därför går det heller inte sätta upp miljömål, efter som ingen vet hur många som kommer till Sverige. Bluffparti.

  Gillad av 2 personer

  • Anne-Hedvig skriver:

   Jeg har vært opptatt av miljøvern siden 1970-tallet, og etter fattig evne prøvd å leve etter det. Men kunne ikke falle meg inn å stemme Miljøpartiet De Grønne (norsk motstykke). De er svermere uten bakkekontakt.

   Gilla

 6. En annan Fredrik skriver:

  En slutsats jag drog av Hanna Lidströms uttalande är att hon med sitt resonemang underkänner effektiviteten av konsumentmakt och individuella val.Kan någon informera t.ex. MP så de slipper ödsla resurser på ursprungsmärkning och kampanjer för att få folk att konsumera rätt? Det gör ändå ingen skillnad så länge de vita männen styr, alltså kan jag högaktningsfullt strunta i det.

  Gillad av 5 personer

 7. V for Vendetta skriver:

  Det märkliga med vänstern är att det ALLTID är någon annan som är orsaken till en persons handlingar. Vem denne ”annan” är finns det ingen som kan säga men denne ”annan” gömmer sig i något som kallas för kapitalet och är en vit gubbe över 40 år så långt jag förstått det? Vad kapitalet skulle tjäna på masskjutningar har jag svårt att förstå, så även vita gubbar över 40. Tanken att vara ledare inom vänstern verkar inte heller bottna i att man vill förändra på riktigt utan att man vill ha ett liv som inte är som andras men vars välfärd byggs på säljandet av en idé där människor skall underkasta sig tanken om ett kollektiv. Ett kollektiv som upplöses vid gränsen där ledarskapet tar vid. Med tanke på att detta är prövat sedan drygt 100 år tillbaka och fortfarande har inget hållbart system uppkommit så borde tanken i rationalitetens tecken varit avvecklad sedan länge men människor går på den år efter år; Jag kan förstå en person som Hanna här ovan som tjänar på att sälja idén men inte följa den, men alla andra som ger henne det utrymmet? De måste antingen vara blinda…. eller troligare bara dumma.

  Gilla

 8. uppstigersolen skriver:

  Dessutom, alla de från främmande länder som kommit hit och lever på min bekostnad. Sen ska dom varje år ”flyga hem” på min bekostnad. Ibland än värre, de får ”flyga hem” under tiden de söker asyl. Ja herregud vad har inte naiva godhetsknarkare ställt till med. För min del kan de ta en enkelbiljett med flyg till valfritt MENA-land.

  Gillad av 8 personer

 9. cmmk10 skriver:

  Åtminstone på långflygningar, så förbrukar man knappt en halv liter flygbränsle per person och mil. Jämfört med bil, så är det inte så särskilt mycket mer att skämmas för.

  Sedan är det naturligtvis lyxigt att kunna resa kors och tvärs över hela jorden, men vem vill inte kunna göra det? Vår konsumtion går allt mer mot upplevelser och tjänster.

  Gillad av 1 person

 10. Lars-Olof Svensson skriver:

  Är ute lite på det hala här men från Transportstyrelsen saxar jag följande: ”Sedan 1970-talet har en effektivare förbränning i flygplansmotorerna minskat utsläppen av kolmonoxid med ca 80 procent och utsläppen av kolväten och partiklar med ca 60 procent. I de modernaste motorerna har även kväveoxidutsläppen minskat med 30-40 procent. Eftersom flygplan har en genomsnittlig livslängd på ca 20-30 år tar det dock lång tid för ny teknik att få genomslag på marknaden.” Att det talas om kolmonoxid istället för koldioxid gissar jag beror på att man inte har katalytisk avgasrening som på bilar (?), men grejen är att per passagerarkilometer ligger förbrukningen på runt 0,4 liter bränsle per mil. Det är ju mindre än vad de flesta bilar drar. Även om det finns andra negativa effekter som vattenånga på hög höjd tycker jag inte att flyget verkar fullt så farligt som PK vill hävda.

  Gillad av 1 person

 11. Aha skriver:

  Tack för bra artikel och särskilt tack för två snärtiga formuleringar som jag ska bära med mig;
  – ”Tokvänstern har upphöjt nånannanismen till överideologi.”
  – ”godhetssignalering”.

  När det gäller godhetssignaleringen så är den marinerad inom PK. Man kan t.ex. på pricken förutsäga vem som är skurk och bov i en svensk film, vem som är god och vem som kommer att ha de felaktiga åsikterna i en bok, vilka personer en intervjuad person håller på, vilka public service kommer att intervjua på gatan. Ofta är det så banalt förutsägbart vilket gör filmer, böcker och kändisar till triviala upplevelser som man snabbt lägger bort. Så var det med den konstnärliga, obändiga och fria kreativiteten.
  Vi är nog hundratusentals, kanske miljonen, som gör denna bortkoppling när t.ex. Schyffert och Ernman uttalar sig politiskt. För många har det nog gått så långt att de banalt goda har blivit persona non grata individer såsom Schyffert och Ernman är för mig. Inte en krona kommer jag att lägga på dem.

  Min önskan är att folk börjar porta kändisar som är PK eller att det åtminstone uppstår en ovilja emot att kändisar agerar politiskt.

  Gillad av 4 personer

 12. Jan Bengtsson skriver:

  Vi skulle behöva Eddie i en Regering!
  Som Kulturminister)

  I en Regering som vågar tänka nytt,
  slopa Mångkulturen som nått vägs ände…

  Där varken S eller M,
  som plågar oss!

  Gilla

 13. Hovs_hällar skriver:

  Just så, Omar! Särskilt gillar jag avslutningen:

  ”Det är det som är så underligt med den vite mannen. Han är så ond, men har samtidigt lyckats bygga så pass bra samhällen att massinvandringen blivit ett problem.”

  Det här hycklande språkröret är bara värt vårt förakt — och samma hyckleri präglar hela den ideologi som MP företräder, och som sprider sig likt en avlopps-stank i samhället.

  Gillad av 3 personer

 14. asiktenmin skriver:

  Är inte vänster per definition, tokigt. Alla dessa försök till samhällsbyggen, med samma förödande slutresultat för medborgarna, ändå framhärdar anhängarna fortfarande.

  Gilla

 15. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Går det att kolla hur Isabella Lövin tog sig till Davos-konferensen? Min gissning är att det var med privatjet, inte med tåg och inte med reguljärflyg. Hin har säkert ett bra svar på varför han var tvungen att göra som hon gjorde

  Gilla

 16. Leif Nilsson skriver:

  Tack Muhamed Omar!
  Efter din sågning av denna ansvarslösa dubbelmoralist borde Grön Ungdom inse, att de inte kan ha ett språkrör med sådan ”språkröra”.

  Du skriver också: ”För öppna gränser kommer att innebära att väldigt många människor som bor i fattigare länder kommer att flyga hit för att söka lyckan.”

  Till det kommer alla de semesterresor som ”flyktingarna” sedan regelbundet gör till landet de har ”flytt” från. Resorna bekostas dessutom som regel av de svenska skattebetalarna. Som lök på laxen, blir ”flyktingarna” också tvungna att regelbundet flyga, för att sköta om sina nya egendomar som de – med svenska skattemedel – har köpt i sina hemländer. Ibland väljer de också att sätta sina barn i ”koranskolor” i landet de flytt från. Jag tror dock inte att det finansieras med den svenska skolpengen, men det skulle tyvärr inte förvåna mig, ty PK-etablissemangets galenskap (och även Sverige) – tycks sakna gränser.

  Gillad av 3 personer

 17. Grus-Olle skriver:

  Det är säkert kapitalismens, vita mäns och samhällets fel om hon te x inte hittar sina skor eller om schampot har tagit slut enligt henne själv.😂
  Så går det när våra hårt förvärvade skattepengar går till idioti som genusstudier på Södertörn.

  Gillad av 4 personer

 18. bjornwiklund skriver:

  ”Om Lidström verkligen trodde på den globala uppvärmningen och att jorden kan gå under när som helst, skulle hon då verkligen flyga till Kap Verde och ligga där och sola i lugn och ro. Var är klimatångesten, Hanna?”
  ELLER så tror HL verkligen att flygandet påverkar global warming och då kommer det inte vara nödvändigt att flyga till sol och värme utan då är detta klimat på en plats nära dig…
  Problem solved!
  på lite sikt som socialister säger…..

  Gilla

 19. Karl Oskar skriver:

  Tack Mohamed Omar! Lysande!
  Enligt dessa PK-tänkare får man inte begära mer av de grupper de vurmar för inkl dem själva än av ett nyfött barn.

  Gilla

 20. Moab skriver:

  Vänsterliberaler och pk-ister har ingen logik och konsekvens i sina resonemang. Den enda gång de är konsekventa det är då de vill göra det sämre för medelklassen och helst vita konservativa män.

  Gillad av 1 person

 21. Moab skriver:

  Det är kanske ändå bättre än att Liberalerna vill promota pedofili? Kanske ungdomsförbunden skulle läggas ner? Plantskola för galningar?

  Gilla

 22. Pelle skriver:

  Jag skulle faktiskt på riktigt vilja höra vad en barnpsykolog har att säga om lilla gröna Hannas mentala utveckling. Något fel i den fas där man förstår inebörden av sina egna handlingar måste det i alla fall ha blivit. En bidragande orsak måste också vara att diagnosen är norm snarare än undantag bland Hannas alla lekkamrater. Hennes föräldrar borde kliva in för att hjälpa henne att hitta nya kompisar – förutom de regelbundna samtalen hos psykolog. Annars finns en tydlig risk att lilla Hanna inte kommer att kunna leva ett normalt vuxenliv där orsak och verkar hänger ihop.

  Gilla

 23. Lars-Olof Svensson skriver:

  På tal om tokvänstern. Ta en titt på denna videosnutt från Nationella Sekretariatet för genusforskning (vilket underbart namn – nästan som om någon velat driva med dem; bara detta med ”nationellt” som beteckning på en grupp identitetspolitiker!). Videosnutten har legat minst ett halvår på sekretariatets hemsida så de tycker väl att den är helt ok. Men är det någon som kan säga vad de säger?
  https://www.genus.se/media/ett-samtal-om-omedveten-kommunikation-teckensprakstolkad-version/

  Gilla

 24. Maxen skriver:

  Vi måste tänka på att Hanna är 24 år och bara är ett ”barn” ( likt de ensamkommande) och att hjärnan inte är riktigt är fullt utvecklad än. Då är det lätt att det blir ”it’s ok if we do it”.

  Gilla

 25. Armageddon skriver:

  Tvättäkta tokvänstertjej, utan arbetslivserfarenhet och indoktrinerat indränkt i Södertörn-illusioner, låter hon, utan att hon är det varse, sig själv schovottera i media som en verklighetsnånannanist. Därigenom har hon sig själv att skylla, att hon aldrig kommer att få åka gratis mer på skattebetalarnas bekostnad, om denna blogg får sin välförtjänta spridning. Själv är jag inte förvånad. Mp har en väldokumenterad kompetens att dra till sig inbilska besserwissrar, kulturfientliga islamapologeter, klimatstollar och nationsfientliga globalister. Måtte väljarkåren se till att dessa rhreinfeldska femtekolonnare aldrig mer får tillträde till statsledningstaburetter, ej heller till riksdagsmandat.

  Gilla

 26. lookslikeanangel skriver:

  Ung & Grön

  Sina “SUGARDADDIES”
  ska man vara rädd om! – Om man vill ha “sockervadden”

  dvs teknologin & ekonomin för att t.ex. flyga och fara och ha ett kul
  och lyxigt liv

  eller så här;

  För ett “blomster” är det inte så smart att bara skylla på biotopen.

  Gilla

 27. Kristina von Heland skriver:

  Jag håller inte med om att man kan säga att hon är så ung. För inte alltför länge sedan hade merparten av Sveriges befolkning redan jobbat 10 år vid 24 års ålder. När jag frågade mina barn då de var under tio år vem som hade gjort detta svarade de nån. Barnbarnet och jag har hittat på Bajsingen och han är 4 år och har redan ledsnat. Namnet indikerar den åldern …
  Jag jämför med hundar, man vill ha den moderna hunden som valp hela livet. De ska ha en valpig kropp och se barnsliga ut. De ska ha leklynne hela livet ungefär som en labbe eller golden. Sådan herre sådan hund, den yngre generationen verkar aldrig komma ur valpstadiet är min slutsats

  Gillad av 2 personer

 28. Ossian skriver:

  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som i mars tas över av förre rikspolischefen Dan Eliasson, pekar i en övningsfilm ut Sverigedemokraterna som ett hot mot Sverige och jämställer partiet med nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsen
  http://www.friatider.se/

  Jimmie Åkesson undrar nu om MSB:s nya övningsfilm ska tas som ett bevis på att myndigheten ser det som sin uppgift att motarbeta hans parti inför valet. Enligt SD-ledaren är filmen mycket obehaglig.
  MSB har inte kommenterat sin film.

  Vem är förvånad, stora uppgifter väntar på högst avlönade statstjänstemannen.

  Gillad av 3 personer

 29. Ossian skriver:

  Samnytt skriver: Redan i inledningen av filmen understryks till dramatisk ljudsättning att bilden av Sverige som ett neutralt land utan internationell hotbild inte längre stämmer. Övningsdeltagarna får sedan lära sig att de stora hoten mot landet och demokratin kommer från nazister, populister, de nya medierna och Ryssland.

  Ingenstans i filmen nämns hot från extrema vänsterkrafter eller muslimsk terrorism. Inte heller finns i det tänkta hotbildsscenariot någon indikation om att vanstyre från rödgröna och borgerliga regeringar och av dessa införda grundlagsändringar eller andra åtgärder skulle kunna bidra till att destabilisera Sverige och utgöra ett hot mot vår frihet och demokrati

  Gillad av 2 personer

  • Grus-Olle skriver:

   Sverige har ingen framtid och är ändå inte värt att kämpa för längre känns det som. Eftersom vi inte har varit i krig på evigheter har detta resulterat till att vi svenskar lider av kollektiv skuld.
   Försvarsmakten hade lika gärna kunnat hävda att det största hotet kommer ifrån sura fattigpensionärer💪 som har blivit åsidosatta av den här skitregeringen. Det hade liksom ingen gjort någon skillnad ändå.

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Jag kämpar hårt för att inte betrakta Sveriges undergång med skadeglädje — för passiv aggressivitet är så förbannat svenskt, en vårta på min själ med blå och gula band.

    Gilla

  • CRConrad skriver:

   Lite lustigt där: Visserligen var frågeställaren ganska långrandig till att börja med, men under de första två minuterna lyckades han ändå två eller tre gånger fråga ”Om ni ombeds bistå polisen och bekämpa ett visst politiskt parti, är försvarsmakten då beredd att göra det?”. (”Or words to that effect”, som det heter på utrikiska; i vilket fall som helst någorlunda klart och tydligt.)

   Varvid denne företrädare för kommunikationsavdelningen båda (alla tre?) gångerna höjer rösten för att överrösta frågeställaren och skriker ”Har du någon klar fråga?”, ”Jag förstår fortfarande inte frågan!”, etc. Himla bra kommunikationsproffs, denne Nemo Stjärnström…

   (Ja, faktiskt: Hans uppgift är verkar ganska tydligt vara att varken säga bu eller bä. För man vill ju å ena sidan inte rakt ut erkänna att man skulle bryta mot allt vad lag och ordning heter, men å den andra inte heller desavouera statsmininstern. Ibland är kommunikatörens uppgift att INTE kommunicera.)

   Två minuter fick räcka; mer orkade jag inte med.

   Gilla

 30. Palle skriver:

  Mohamed: Tack för denna betraktelse – helt suverän! Paolo träffar förstås huvudet på spiken i sin kommentar. Att först Reinfeldt och sedan Löfvén låtit Mp få ett inflytande, som inte på något sätt står i relation till deras röstetal är skrämmande, och grundar sig helt på respektive potentats helt överordnade ambition: den egna makten (och därmed vidhängande förmåner) framför allt annat.
  På detta tema från twitterkontot Steget Efter:
  https://pbs.twimg.com/media/DUU7a4EX4AEHey5.jpg:large

  Gilla

 31. Björn söderstedt skriver:

  Jag skrivit en visa som jag kallar ” blues till en maskros” sista versen går så här ” jag älskar det mångkulturella, guds kyrka och Mohammeds minaret jag minglar med intellektuella och en o annan analfabet jag kämpar för de svaga och för mina ideal att vi alla är lika fast med olika skal, jag älskar det mångkulturella men inte i mina kvarter, nej nej inte i mina kvarter

  Gilla

 32. Gunnar Strandell skriver:

  Nånannanismen är ingen ny företeelse.

  För ca 15 år sedan satt en affisch i korridoren på vägen till matsalen där jag jobbade. Budskapet var att Nån Annan hade sagt upp sig på grund av för hög arbetsbelastning och det som delegerades till Nån Annan skulle inte längre utföras.

  Vad jag vet har inte Nån Annan återinträtt i tjänst.
  Jag har lärt mig leva med det och hoppas att Hanna Lidström och många andra också accepterar uppsägningen.

  Gilla

 33. CRConrad skriver:

  Man undrar ju vilka vita medelålders män — eller vilka ”strukturer” — det är som säger att hon måste bo i Sverige och ha en pojkvän i London.

  Jag är visserligen vit och (antar jag) medelålders, men jag har i alla fall inte förbjudit henne att flytta till London permanent. Eller pojkvännen till Sverige. Eller att göra slut.

  Gilla

 34. Lurven skriver:

  Tack för en bra sammanfattning av tillståndet i toklandet.
  Politiker som Hanna är samma som införde rätten för kvinnor att inseminera sig utan partner samtidigt som de vill införa tvingande pappa-ledighet för att det är så viktigt men pappor för barnen. Logiken i den kan någon här få förklara.
  Hälsar

  Lurven

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.