Makten eller ideologin

Patrik Engellau

Sedan några månader tillbaka har de härskande PK-isterna börjat förlora en del av sin självsäkerhet. Hur det gick till vet jag inte, men plötsligt ”visste” alla exempelvis att migrationsprojektet är en dålig affär för svenska skattebetalare. Hur kan jag veta att alla plötsligt ”visste”? Inte ens det vet jag, det bara känns. Man kanske pratar med ett halvdussin människor om dagen. Tillvaron är ett enda ständigt pågående seminarium där man ganska snabbt kan bedöma aktuell status för olika uppfattningar ungefär som när man anar den sociala rangordningen bland individerna i en grupp där man just hamnat.

Sedan kommer stora symbolhändelser som bekräftar ens känslor. Att Jimmie Åkesson i en partiledardebatt nyligen luftade idén om militärer mot gängkriminaliteten var ingen symbolhändelse, men att statsministern efteråt inte tog avstånd från Åkessons förslag, utan tvärtom brummade någon sorts halvkvädet medhåll, det var en symbolhändelse. Då förstod man att en sättning inträffat i det intellektuella samhällsklimatet.

Jag tror att vi närmar oss en punkt där en av historiens stora frågor blir aktuell, nämligen vilket som är viktigast för härskare, ideologin eller makten. Offrar de ideologin för makten eller makten för ideologin? Kommer de, för att behålla makten, att byta uppfattningar när de gamla visar sig ohållbara eller kommer de hellre att troget stå kvar vid sina idéer och invanda beteenden även om de då förlorar makten (och det samhälle de härskar över kanske kraschar).

Det finns många exempel på att härskare är så trogna sina idéer och uppfattningar att de hellre ser sin värld gå under än de byter ideologi. De sovjetiska härskarna var sådana och likaså hitleristerna och det franska kungadömet vid 1700-talets slut. Det karolinska enväldets undergång är ett exempel från svensk historia.

Demokratiska samhällen är åtminstone i teorin genom sin konstruktion vaccinerade mot problemet. Problemet med istadiga härskare som driver sina samhällen i fördärvet ska inte kunna uppstå eftersom folket, som ser klarare än sina härskare just för att det inte har något egenintresse av att precis dessa härskare förblir vid makten, helt enkelt väljer andra härskare med större insikt och förståelse för tidevarvets krav. På så vis lyckas demokratin, enligt sin bipacksedel, förebygga samhällskataklysmer som beror på att härskarna inte vill erkänna – eller inte lyckas uppfatta – att de har fel.

Men för att demokratin ska fungera enligt instruktionsboken måste det finnas politiska kandidater med en annan världsuppfattning, en annan ideologi, än de härskande politikerna. Annars har ju folket inget alternativ att rösta på.

På den här punkten jag har onda föraningar när det gäller Sverige. Jag vill inte ge mig in i ett käbbel om sverigedemokraternas möjligheter. Många anser dem för nationens räddning. Men jag undrar om de har styrkan och statsmannaskapet att få med svenska folket på sitt projekt när de väl satt in militär – under polisens befäl kanske – mot gängkriminaliteten och det ligger ett halvdussin döda från ömse sidor efter den första bataljen.

Naturligtvis ser jag inte heller någon annan som vore lämpad för den uppgiften. Per Albin Hansson som ledare för en samlingsregering hade kanske klarat den.

Varför är det så viktigt att en ledare lyckas förklara liksäckarna för svenska folket? Liksäckarna är bara ett exempel. Att reda upp situationen i landet kommer att bli plågsamt. Jag önskar att jag någonstans såg en kraft som med eftertanke, vishet och intelligens överblickade och resonerade om situationen och på allvar gjorde en trovärdig plan för dess lösning. Men det ser jag inte. Jag ser augusti 1914, glada soldater med blommor i gevärspiporna som vandrar mot slagfälten i full övertygelse om att allt ska vara över till jul och att de då oskadade ska komma hem igen. Jag ser bara naiv oskuld som egentligen bottnar i en egennyttig och kortsiktig ovilja bland de härskande PK-isterna att öppna ögonen och ifrågasätta sin egen ideologi.

Hoppet är att politikerna ska bita huvudet av skammen, strunta i sina PK-istiska villfarelser, göra en sund och realistisk analys och sedan presentera en rimlig handlingsplan för folket i val.

Hoppet är att de ska vara tillräckligt sugna på makten för att de ska finna det värt att avsvära sig en skadlig och överspelad ideologi. Plus att de erkänner att den humanitära stormakten har nått vägs ände. Är det sannolikt? Eller är det mer sannolikt att de fortsätter som förut och hoppas att det ska funka i alla fall ett litet tag till – tills problemen har anhopats till den grad att det plötsligt inte längre gör det?

98 reaktioner på ”Makten eller ideologin

 1. malmobon skriver:

  Hela systemet är korrupt, så det är inte lätt förändra. Blir en mödosam väg, och kommer ta några år. Kommer gå, men hänger på oss själva. Lamm eller lejon?

  Gillad av 2 personer

  • Hedvig skriver:

   Patrik skrev:

   ”Hoppet är att politikerna ska bita huvudet av skammen, strunta i sina PK-istiska villfarelser, göra en sund och realistisk analys och sedan presentera en rimlig handlingsplan för folket i val.”

   Glöm det! Några sådana politiker har inte Sverige. Idag är det enbart makten som styr, ideologin får maka på sig. Det kunde vi tydligt se under regeringen Reinfeldts två regeringsperioder.

   Pga de frikostiga partistöden har våra styrande politiker i princip gjort sig oberoende av oss väljare. Den enda politiska viljeyttring vi tillåts göra, är att vart fjärde år lägga våra röster i riksdags-, landstings- och kommunalval.
   I övrigt gör våra politiker som de själva vill utan att i praktiken ta ansvar för landets och befolkningens väl och ve.

   Det enda riksdagsparti som för närvarande utgör en tydlig protest mot de övriga sju ansvarslösa och överslätande partierna är SD.
   Att statsminister Löfven (S) verbalt i någon mån erkänner att det finns problem och att hans – just nu – största allvarliga konkurrent om regeringsmakten, Ulf Kristersson nu börjat trappa upp retoriken mot migration och brott, är inget att fästa sig vid. Det är bara munväder – för att lura väljarna.

   Ingen ansvarsfull väljare från S till M kan längre blunda. Alla vi förnuftiga och tänkande människor har bara ett alternativ i höstens riksdagsval: SD.

   Att så många som möjligt av oss också bör erbjuda SD-partiet stöd, för att ge dem de politiska muskler de behöver inför våra allt större upptornade samhällsproblem ter sig självklart.

   Gillad av 5 personer

   • Tor skriver:

    @Hedvig
    Delar helt din uppfattning MEN;

    Jag drar en annan slutsats.
    Jag ska förmodligen bli Folkparti…Liberalerna.

    Min motivation till detta är följande.
    Jag tror att landet kan hålla ut i nått år till innan sammanbrottet.
    Kommun efter kommun kommer att konkursa, men staten kan ju alltid låna mer pengar med adress kommunerna.
    Men sammanbrottet kommer förmodligen inom fyra år. Varför ska då SD ta smällen från den skadliga politiken som alla andra partier fört?

    Fram till den dagen som landet kraschar kommer allt och alla att göra allt för att motarbeta SD. Se på hur vänstern och pressen i USA helt har lierat sig mot Trump.
    Innan en krasch kan inte SD göra någonting.

    Bättre att spara på goda politiker som kan börja bygga upp igen med folkets stöd.
    Vem vet, kanske till och med SVT efter kraschen kan vara objektiva?
    Nä – nu skojade jag till det.

    En röst på Folkpart…. Liberalerna kan dessutom snabba på utvecklingen.
    En regering med S, C och L kommer att leda oss snabbare till omställningen.

    Gilla

   • Hosianna skriver:

    Slugt uträknat, Tor, men varje röst på Sjuklöverpartiet innebär en uttalad acceptans för fortsatt massinvandring och ännu mer av bestialiska gruppvåldtäkter, hänsynslösa åldringsrån, kulturellt djurplågeri, underhållningsmisshandel, importerade klanstrider, vanhedersmord, könsstympningar och utstuderat välfärdsmissbruk.

    Vilka civiliserade, svenska väljare vill ha ett eskalerande våldsamt, skändligen tvångsislamiserat, selektivt åsiktsförtryckande, påfallande odemokratiskt, skrämmande rättsosäkert och hotande irreversibelt otryggt, fattigt, kunskapsföraktande och vanebarbariskt – kort sagt; ett synnerligen osvenskt – Sverige i fyra långa år till?

    Gilla

   • Hedvig skriver:

    @ Tor 6 februari, 2018 at 17:12

    Feltänkt! Sverige håller sedan flera år på att krackelera. Sammanbrottet är pågående, ungefär som pyspunka.
    Sverige har inget försvar, ingen polis och ingen tull som fungerar tillfredsställande.
    Vård, skola och omsorg är en allt bedrövligare historia. För att inte tala om vår uttjänta infrastruktur som går på kryckor.
    Till det kommer att våra kommuner och landsting kommer att gå back så det skriker om det. Och staten betalar lydigt kalaset som vanligt.
    Du vet väl att Riksrevisionen slog larm om dessa extrautgifter om 200 miljarder kronor per år ända fram till år 2030?
    Värsta smällen tycks vi äldre 65-plussare behöva ta.

    Gilla

 2. K. Ulvert skriver:

  En känd politiker hoppar av när det inte fungerar längre med att säga ett men kanske innerst inne börja förstå.
  ”Jag vill göra något annat” säger hon.
  Det har många av oss länge velat att hon skulle göra.

  Gillad av 5 personer

  • Björn G skriver:

   DN sörjer djupt det inträffade. Kanske kan ett mausoleum inrättas över denna tragedi.

   – Vänsterpartiets feministiska talesperson Rossana Dinamarcas beslut i söndags att lämna rikspolitiken efter valet har väckt reaktioner. Den avgående riksdagsledamoten avfärdar att beslutet har att göra med att hon känt sig motarbetad och osynliggjord av partiledningen.

   DN reste till Trollhättan för att prata med Rossana Dinamarca om ett beslut som nästan ingen fick reda på i förväg.

   Tur att DN hjälper oss i vår sorgebearbetning!

   Gillad av 3 personer

   • cmmk10 skriver:

    Ja det var ett slag! Blandade känslor minst sagt.

    Skönt att hon försvinner, men nu får ta mig en funderare på om jag måste byta avatar.

    Gilla

   • Hosianna skriver:

    Ja tack, snälla CMMK10, ta bort henne!

    Jag ryser av olust varenda gång jag ser bilden, fastän dina alltid lika kloka och välformulerade kommentarer verkligen borde ha neutraliserat min aversion vid det här laget. 😉

    Gilla

  • Ourgon skriver:

   Råttorna lämnar det sjunkande skeppet, mera enkelt går det inte att förklara. Mera tid åt familjen, vill göra någonting annat, letar efter en ny utmaning, etcetera.

   Gillad av 4 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Just denna avgång har nog inget med situationen i landet att göra. Hon har suttit tillräckligt länge för att kvalificera sig för en fet riksdagspension vid 55. Till dess räknar hon med att bli chef för lämplig institution, inrättad för henne, troligen närmare hemmet, Göteborg kanske. Tillsatt före valet.

   Gillad av 2 personer

 3. Lilla fröken PK skriver:

  Moderaterna sprutar nu ur sig mängder av lagförslag inom lag- och ordning. De signalerar också om skärpta åtgärder inom migrationsområdet. Men, är de trovärdiga, samma politiker som i åtta år lojalt slöt upp bakom Fredrik Reinfeldts ”öppna hjärtanpolitik”? Och i så fall: Hur får Alliansen i eventuell regeringsställning majoritet för detta, när ingen vill ta stöd av SD? Allra minst Centern?
  Jag tror att ett stort och i valet stärkt SD behövs som ett besked från folket att nu på allvar ta itu med de problem, som den förda politiken har vållat vårt samhälle. Det gick att genom DÖ mobba ut SD och dess väljare, när SD var ett 13%-parti. Jag hoppas att man inser det orimliga i att negligera ett parti och dess väljare, om partiet når 20% eller mera. Dessutom kan man hoppas på att EU får till stånd regler, som våra inhemska vindflöjlar kan hänvisa till och därmed två sina händer, ”nödda och tvungna” som de då blir.

  Gillad av 8 personer

  • Johan skriver:

   Det är samma parti som samarbetade med MP och gav försvaret nådastöten. Undrar om inte Reinfeldt lurar i kulisserna fortfarande. För mig blir de inte trovärdiga förrän de gör upp med sin bakgrund, visar att de menar allvar och tar offentligt avstånd från vad de tidigare gjort. En avbön inför folket.

   Gillad av 3 personer

 4. Tage D skriver:

  Bara att få rättsväsendet att förändras kommer ta lång tid. Den lilla detaljen att gärningsmannen inte är offret den kommer inte många acceptera.
  Straff som utdelas olika beroende på gärningsmannens bakgrund, förändra det den som kan.
  Anonyma vittnen talades det om tidigare.
  Anonymisera gärningsmännen även deras röster för domstolen, då försvinner samhällstjänst som straff för våldtäkt.

  Gillad av 10 personer

 5. Björn G skriver:

  Ideologin kommer främst för 7-klövern och kommer att så förbli under överskådlig tid.

  Det beror på att i den så kallade kultursfären, som egentligen bäst kan beskrivas som en enorm och mycket kostnadskrävande ideologifabrik, sker propagandan dygnet runt, år ut och år in. Detta knippe politiska åsikter, omdöpt till ”värdegrund”, som utgör kärnan i praktiskt taget varje kulturevenemang i Sverige idag, från museernas seminarier, teatrarnas uppsättningar, förlagens barnboksutgivningar, Public service’s ”nyheter” eller konsthögskolornas examinationsutställningar, synkroniserar närmast perfekt med de åsikter som den högsta politiska makten, kulturminister Bah Kuhnke, missionerar för. Centraliseringen och samordningen av propagandan är utan motstycke, jämfört med länder som kallas icke-totalitära.

  Så länge ingen åtgärdar detta fortsätter PK-ideologin!

  Gillad av 11 personer

  • mobelmanen skriver:

   Det är som så sker i Sverige heter ” ideological subversion” som har fyra steg.
   1) Demoraliserande 2) Destabilisera 3) kris 4) normaliseras. Jag tror att Sverige är nu i någonstans i steg 2. Inte säker på om det finns någon bra sida för att läsa mer om detta på svenska, men kolla annars upp Peter Black på Youtube under ” Psychological warfare, cultural Marxism, Islamism and feminism, och på Yuri Bezmenov ” how to brainwash a nation ” . Mycket intressant, men kräver relativt goda kunskaper i engelska. Watch them and learn!

   Gillad av 3 personer

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Min bedömning är nog att makten är viktigare för politikerna än ideologin åtminstone för de stora partierna S och M. Min uppfattning är att det märks allt tydligare. De ideologiska partierna som framför allt MP men även L och dagens C och kanske även V kommer att få det allt svårare. Problemet med SD är att de har alldeles för få kunniga och erfarna politiker. Exemplen här är legio. Funnes det flera av Jimmy Åkessons kaliber vore det annorlunda.
  Frågan är vad som är bäst lösning i det långa loppet. Min uppfattning är att det säkert är bättre om de stora partierna får ett inflöde av kunnigt och erfaret folk som gradvis kan bidra att stampa ut all ideologisk fundamentalism ur de stora partierna.

  Gillad av 3 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Detta är en villfarelse av stora mått. Vilka politiska giganter kan du peka på inom de övriga partierna? Annie Lööf, Gustaf Fridolin, Stefan Löfven? Nej SDs politiker är inte sämre än de övriga, tvärtom, det finns åtskilliga väl meriterade. Så sluta med detta trams om att SDs politiker inte skulle kunna klara uppgiften. Angående att angripa gängen i utanförskapsområdena? När nuvarande polis inte ens klarar att freda sina polisstationer så måste vi väl nyttja militären? Om buset är 30 pers som ska oskadliggöras får väl de som ska göra jobbet vara 300 väl utrustade och organiserade. Måste verkligen lika många dö på båda sidor?

   Gillad av 4 personer

  • David skriver:

   Då bör du ställa den frågan först till dig själv – skulle du som kunnig vilja blanda dig med en samling hycklare och ”stampa ut all ideologisk fundamentalism”? Jag tror att du skulle göra svenska folket en större tjänst om du hade lagt din kunniga kraft på SD. Växer SD ordentligt så blir det omöjligt för hycklarna att sitta kvar i de sju-sovarnas parti. Så, det bästa som kan ske är ett rejält stärkt SD efter valet och då krävs även din röst!. Ett sådant stärkt SD lär inte få några problem att rekrytera kunniga tjänstemän.

   Gillad av 1 person

 7. Sven Eriksson skriver:

  Saknar vi mellanårsvalen? Före 1970 röstade vi till första och andra kammaren med 2 års mellanrum. Säkrare opinions-pejling än alla pollar. Olin jagade rättvisa procentsatser vilket ledde till Enkammarriksdagen. Erlander visste att (s) alltid svek vid mellanårsvalen och talade om ”det kommunala sambandet”. Så kom ”Lotteririksdagen”. Fortfarande har vi den kvar medan möjligheten till protestval efter halva tiden försvunnit. Det har drabbat folket – och demokratin. Vi behöver riksdagsval för sig och kommunal/landstingsval däremellan. SVENGE.

  Gillad av 8 personer

 8. Palle skriver:

  Patrik: Du har definitivt rätt i att samtalstonen i migrationsfrågor gradvis förändrats åt ett något mindre fastlåst, mer pragmatiskt håll. Förändringen märks både i det offentliga liksom i det mer privata samtalet. Du nämner exemplet med att eventuell användning av militär personal – för ett par år sedan skulle en sådan tanke fördömts och förkastats direkt och dessutom stämplats med de starkaste invektiv. Erfarenheter från andra länder visar hur kombinationen av a) en allt mer uppenbar verklighet präglad av problem och b) en politisk rörelse (ofta benämnd nationalistisk, populistisk o dyl), som växer i takt med ett ökat missnöje medför att etablerade partier tvingas förändra sin retorik och politik för att inte tappa väljare, mandat och inflytande.
  Tag exemplet Danmark där Dansk folkeparti inte har någon formell regeringsmakt men där debatten sedan några år förändrats radikalt, se bara på det senaste förslaget från de danska socialdemokraterna om att inte behandla asylansökningar på danskt territorium (fullt logiskt, vilket av Danmarks grannländer befinner sig i krig?).
  Skillnaden mellan Sverige och jämförbara länder är den eftersläpning, som gäller här pga den extrema vänster/miljöparti-dominansen i offentliga media. Svaret på din slutfråga blir nog att förändring är möjlig, men om inte politikerna utsätts för det ovannämnda kombinerade trycket, kommer de att försöka förvalta ett sönderfallande land så länge som de kan komma undan med det.

  Gillad av 7 personer

  • Elisabeth skriver:

   Palle, jag ser faktiskt responsen på det danska asyl-förslaget som en annan symbolhändelse i den bemärkelse som Engellau talar om. Jag trodde svensk media och svenska politiker skulle gå i taket och börja orera om danska rasister men istället blev responsen mycket lugn. Jag tolkade statsministerns brummande som funderingar på om sådant gick att genomföra. Det danska förslaget är nog idéer som redan stöts och blöts inom EU. När tiden är mogen kommer det att bli något åt det hållet, fattas bara annat, när halva Afrika vill invadera Europa.

   Gillad av 4 personer

 9. Kuckeliku skriver:

  Den extremt släpphänta och mjäkiga socialliberalism som har varit samtliga partiers ledstjärna behöver ersättas av en ekosocialliberaldemokrati(sm) som accepterar att demokratin för överskådlig framtid blott är nationell (med EU som ett smärre undantag) och att den beramade globaliseringen tills vidare är tämligen anti-demokratisk och därför inte alls så himla bra som ”liberaler” försökt inbilla oss. ”Mänskliga rättigheter” måste i hög grad ersättas med medborgerliga rättigheter och skyldigheter och ”allas lika rätt och värde” måste ersättas med ”alla medborgares lika rätt trots varierande värde för sig själva och andra”. Ekologisk och ekonomisk hållbarhet måste erkännas som fundamentalt värde. Hållbarheten och framstegen mot en bättre värld kräver både individer och kollektiv på olika nivåer och inte det ena eller det andra.

  Gillad av 1 person

 10. Christer L skriver:

  Det hela är en fråga om undantagstillstånd. När Åkesson säger att han om så behövs vill sätta in militären för att få bukt med de väpnade kriminella grupperna, så talar han om undantagstillstånd. Maffian skulle isåfall ges möjlighet att lägga ner vapen och ge sig, erbjudas fredsförhandling, och eventuella förslag från deras sida skulle rapporteras i media. Det behöver alltså inte bli värre än de själva väljer. Men våldsmonopolet måste återupprättas.

  När asylinvandringen kulminerade för tre år sedan följdes inte lagar och regler av svenska myndigheter och politiker med hänvisning till det exeptionella läget. I praktiken ett undantagstillstånd. Därefter har detta tillstånd utanför lagar och regler i praktiken fortsatt att gälla. Nu börjar detta insmugna undantagstillstånd att användas som norm. Ett exempel gäller diskussionen om de tusentals asylsökande som påstått sig vara ”ensamkommande barn”, men som visat sig inte vara barn och inte ha asylskäl.

  Genom att inte följa lagar och regler har den svenska staten, dess politiker och myndigheter, försatt samhället i ett funktionellt undantagstillstånd. Det rådande läget i landet är inte hållbart. Sju politiska partier instisterar dock på att försöka blockera det åttonde, för att därigenom även blockera sanningen om vad som står på här i landet. Även detta är undantagspolitik. Det är definitivt inte demokrati.

  Gillad av 10 personer

  • Pelle skriver:

   Tack för ditt inlägg Christer L! Ett undantagstillstånd infört av svenska myndigheter är just vad det handlar om. Hösten 2015 tävlade allehanda myndighetspersoner, inklusive de flesta av riksdagens ledamöter, med varandra om att inte följa landets lagar. Rent statsrättsligt upphörde Sverige faktiskt att existera under några veckor mellan september och november 2015. Gränserna var vidöppna och okända människor utan minsta anknytning till landet kunde i hundratusental strömma in och ta sig vart de ville inom gränserna för att slå sig ned där permanent – med understöd av myndigheterna. Där och då visade sig svenska politiker och myndigheter vara mer avgrundsdogmatiska än de mest extrema religiösa sekter. Nu står vi här och stirrar ned i djupet då konsekvenserna väller över oss. Undantagstillståndet har lättats något men ligger hela tiden runt hörnet för att införas igen, senast 2019 om inget nytt riksdagsbeslut förhindrar det. Kommer det att sluta med att vi alla måste dricka cyanidspetsad läseblask i en skogsglänta beordrade av vår egen variant på Jim Jones? Tidigare skulle jag ha skrattat åt tanken, efter hösten 2015 är jag inte så säker längre.

   Gillad av 4 personer

 11. svenne skriver:

  ”Eller är det mer sannolikt att de fortsätter som förut och hoppas att det ska funka i alla fall ett litet tag till – tills problemen har anhopats till den grad att det plötsligt inte längre gör det?”

  Politikerna kommer nog att ”fortsätta som förut och hoppas att det ska funka i alla fall” därför att detta är något som ”den tredje statsmakten” – journalistkåren – anbefaller dem att göra. Det är eländigt att bevittna de styrandes krypande och rädsla för att på något sätt stöta sig med dem som har tillgång till samtliga rumsrena mediala plattformar.

  Så fort som något beslut har fattats som stramar åt någon fördel som de ”nyanlända” har tilldelats så räcker det med ett par snyftrepotage för att detta beslut skall upphävas eller luckras upp till oigenkännelighet.

  Jag tror att makten är en tyngre styrande faktor än ideologin för politikerna. Hur skall man kunna skönja någon ideologi i 7-klöverns principlösa känslosörja där jorunalistkåren är den kategori som svarar för koreografin? Bibehållandet av en svampig ideologi som dirigeras av andra än dem själva verkar vara acceptabelt bara de får behålla makten och fortsätta att smaska ur köttgrytorna.

  Gillad av 8 personer

 12. Moab skriver:

  Kanske är problemet inte så stort ändå, som Östman skrev igår, 50% röstar slumpmässigt, eller sagt på ett annat sätt, som de uppfattar att de bör rösta, och här har media makten, Facebook har ingen grundåsikt men det har media så media kan fortfarande domptera de 50%. Jag tycker dessutom att sådana som Ann Heberlein och Anna Dahlberg visar vägen:

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hardare-tag-med-massor-av-brasklappar/
  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/rosta-nej-till-hatet/

  Läs dessa två artiklar efter varandra. Patriks problemställning ligger mellan dessa två och kan Anna rymma båda dessa inom sig så varför skulle inte hela samhället snabbt kunna svänga? Det enda som skiljer Ann och Anna från de andra är att de kände vindilarna lite tidigare, och Mattson har säkert nickat till Anna. Så det enda vi väntar på det är att hela pk-massan vänder och lämnar de verkliga extremisterna i sina partier bakom sig, broderskapsrörelsen osv, och Mp, V och de andra. C lite osäkert vilken sida de skall tillhöra. Tyvärr så skall fler dö och våldtas innan detta sker så vändningen kommer nog efter SD har 25%. Jag tror alla Döskallepolitiker nu klamrar sig fast vid hoppet att det inte skall ske, men får de 25% så inser de att spelet är slut. Då kommer nästa mandatperiod att gå åt till att vända kappan, det enda problemet är att de inte skall märkas, men som Ann och Anna visar, det går fint att lägga om kurs 180 grader, bara politiker och media gör det samtidigt så går det som en dans.

  Redan nu så sprängs polisstationer och nog dör folk till höger och vänster, och 7200 kvinnor blir våldtagna varje år (det verkliga talet är kanske 50,000) så bara media spelar med så sväljer det svenska folket några liksäckar till, utan problem, de har ju svalt 7200 våldtäkter. Det är dock inte möjligt att se hur man kan rädda det påstådda samförståndet med invandrarna och muslimerna, man behöver en förenklad dramaturgi, fast omvänd. Någon måste ju vara skyldig till allt ont om det inte är SD.

  Allt hänger dock på att SD får 25% minst.

  Gillad av 12 personer

  • Moab skriver:

   De enda som kan peka finger och hånskratta om etablissemanget kovänder det är ju alternativmedia och vi här men kan man tänka sig en nesligare hämnd från pk-etablissemanget: man vänder kappan och anammar allt som sägs i alternativmedia och lurar svenska folket att det har man ju alltid tyckt! Vi på dissidentsidan stammar…mm men, men, men…., det är ju orättvist!!!

   Alternativmedia förtvinar och dör för det enda vi har att säga då är: vad var det vi sa. Makten fortsätter obruten som om inget hänt. Vi hjälpte till att styra skeppet förbi grundet men ingen vet om det, det har jag egen personlig erfarenhet av: förvänta ingen tack för att avstyra ett lämmeltåg över kanten från lämlarna.

   Gillad av 6 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   95% röstar slumpmässigt. Varje ”sida” är garanterad 47,5% i varje omröstning. Om Döskalliansen etableras är SD garanterade 47,5%. Ingen valstrategi är bättre för SD än att utpeka Döskalliansen som ett enhetligt politiskt block.

   Gilla

 13. Svenska tambin skriver:

  Enskild och kollektiv intelligens lever parallella liv i naturen. När bin svärmar skickar de ut spanare i olika riktningar – som rapporterar hem om lämpliga platser att bilda en ny koloni på. Fler bin skickas ut för att kontrollerar alla utvalda platser. Därefter görs en kollektiv bedömning. Ingen vet hur besluten går till. Men plötsligt har hela bisvärmen fattat ett gemensamt beslut, och ger sig av till den utvalda platsen.

  Frågan är om inte hela Sverige håller på att svärma. PK-isternas rapportering från olika håll har visat sig innehålla väl mycket fake news. Deras rapporter har visat sig ohållbara och underkänns i ökad omfattning.

  Många andra spanare är ute, bland annat från DGS. Deras rapporter ökar alltmer i trovärdighet. Surret i flocken fortsätter. Mera kontroller. Mera faktaunderlag samlas in. En huvudriktning börjar dock anas. Men än har ingen lämplig plats hittats. Så svärmningen fortsätter.

  I Danmark har svärmningen kommit längre. Där har socialdemokraterna lyssnat till alla spanarna och även kontroller har gjorts. Därför har mer kunskap kunnat ansamlas. Ett mer gediget beslutsunderlag har byggas upp.

  Men här i Sverige underkänner Inrikesminister-biet Morgan Johansson behovet av fler rapporter från idoga spanarbin. Senast i Aktuellt i går kväll. Han värjer sig. Vill inte ha mer uppdaterad information från det svenska samhället – särskilt inte när det gäller invandrares och svenskars något olika syn på brottslig verksamhet. Han räds själva informationen. . Och därmed verkligheten själv. Tror att ur verklighetsbilder växer fördomar upp extra bra. Kanske är han född i strutsens tecken. Vad vet jag. Så surret fortsätter. Besluten ligger ännu väl förborgade i en surrande bisvärm. Samtidigt vet vi – det är svårt att stoppa en bisvärm när den väl bestämt sig. Även om den råkar bestå av svenska tambin – och inte av amerikanska mördarbin.

  Gillad av 6 personer

 14. A skriver:

  Jag har samma förhoppning som du PE. Men tror du verkligen att de överger Imagine så lätt. Brukar man inte gå över lik för sådana idèer? Måste man inte uttömma alla möjligheter först? Jag tror de kommer att fortsätta producera ord, och folk kommer att gå på det många gånger än.

  Mvh A

  Gillad av 5 personer

 15. 5ven55on skriver:

  ”…Sverigedemokraternas möjligheter. Många anser dem för nationens räddning. Men jag undrar… ”

  Nej, Sverigedemokraterna är antagligen inte nationens räddning. Men de är början till räddningen. När SD blir tillräckligt stora får de mer kompetent folk som söker sig till dem, det kan komma in nya partier med ännu mer radikal politik, de gamla partierna blir tvungna att göra sig av med sina islamister och identitetspolitiker o.s.v.

  Sammantaget bidrar SD starkt till den omsvängning som är nödvändig för att vi till att börja med ska bli av med den massiva propagandaapparaten så att folk kan få vettig information och sen, när folk börjar fatta läget, att vi kan få ett ledarskap som kan göra det som krävs.

  Det första som måste göras är att stänga gränserna och slänga ut alla som inte ska vara här så snabbt och billigt som möjligt – hellre fälla än fria. Men för att kunna göra det måste vi ha ledare som kan göra det och har tillräckligt mandat.

  Gillad av 8 personer

   • Moab skriver:

    Det finns två typer som inte röstar SD, de som har fattat och de som inte fattat.
    Bland de som fattat och som ändå inte röstar SD så finns det tre undertyper, hycklarna som ser om sitt hus och röstar M eller vad som ger personlig vinning, hycklarna som vill ha förändring men inte så att det kostar för dem själv intellektuellt så de röstar MED och så til sist en liten grupp som vill se Sverige som stat kollapsa, som anser att SD är för mesiga så hellre kollaps.

    Gillad av 3 personer

   • Jo skriver:

    Trams! SD har blivit för PK för att driva den politik som krävs och har numer siktet inställt på att få komma in i värmen snarare än att rädda Sverige. SD är en katalysator och tjänar syftet väl men ett svar på våra böner är de inte längre. Makt och pengar korrumperar. Även blotta åsynen tydligen…

    Det riktigt eländiga i sammanhanget är att det inte finns ett trovärdigt alternativ att lägga sin röst på längre. Det kommer att bli ytterilgare fyra bortkastade år av meningslöst käbbel och politiskt rävspel utan några som helst lösningar i sikte. Det saknas helt enkelt politiskt vilja att göra det som krävs.

    Gilla

 16. Hosianna skriver:

  Tack, Patrik, jag tror, att den berusande makten och alla härligheterna den erbjuder sorgligt medelmåttiga och intellektuellt undermåliga individer med ”rätt” värdegrund fast förankrad i Sjuklöverpartiet, med få undantag, kommer att väljas före ärlighet och politisk hederlighet.

  De som framgångsrikt överberikar sin egen ekonomi och karriär genom att offra svenska folket på mångkulturens altare lär inte ge upp i första taget och kompetente sanningssägaren Jimmie Åkesson behöver all hjälp han kan få av samhällets verkliga stöttepelare, för att bryta förfallet.

  Gillad av 6 personer

 17. Krister Andersson skriver:

  Sätta in militär är en dålig ide eftersom de inte har den nödvändiga utbildningen och kunnandet, visst de skulle kunna gå in i ett område utrustade med pansarfordon, automatkarbiner samt kulsprutor och rensa upp men chansen är enorm att situationen
  skulle glida dem ur händerna och troligen med en massa oskyldiga dödsfall.

  Gillad av 1 person

 18. Anita Häggström skriver:

  Den enda partiledare som jag tror blir situationen vuxen är Jimmy Åkesson. Den eklut med spott och spe som den unge mannen tagit sig igenom utan att ge upp, är imponerande. Nu tycker jag mig skönja en medelålders man som kan bli det ledarämne som vi saknar bland de andra partierna. De är alla goddagspiltar där ingen haft det så motigt som JÅ. De som jobbar för SD är värda respekt för sin uthållighet och övertygelse om den egna politiken, den visar sig ju mest hållbar, då de andra partierna ändrar sig till den. JÅ är dessutom den enda politiker som svarar på de frågor som ställs till honom och inte hemfaller åt att dra sina partislogans som de andra gör. Bekymret blir hur de skall besätta alla riksdagsplatser de kommer att få med ett resultat på över 20%. Vi skulle behövt en Trump som är orädd och luttrad.

  Gillad av 12 personer

  • Jan Molin skriver:

   Bra skrivet Anita, jag håller med dig fullt ut. Valet, om det blir av. Sjupartierna tror jag kommer att genomföra en ohyggligt ful valrörelse, och om minsta tvekan om utfallet till sin fördel kommer man att DÖa sig till att kvarhålla makten inom sina partier, eller tills valet är över. Det kan då möjligen också skapa våldsamheter. Som man nog bör förbereda sig för på något sätt.
   Jag tror att vänstern är mycket väl förberedda genom sina våldsdelar Expo och Afa. Det kanske finns fler. Inom MP?

   Gilla

 19. worlpresscomsite skriver:

  Hans Högqvist.
  Islam har allt för stor makt inom Socialdemokratin för att Löfvens halvkvädna visa om militär assistans till polisen ska kunna ses som annat än en lögn för att locka väljare. Gissningsvis är (S) väljare till 20 – 30% bestående av muslimska väljare så partiet skulle hamna på ca 15% röster utan dessa. Vänta och hoppas på underverk är följaktligen ”agendan”!

  Gillad av 2 personer

 20. oppti skriver:

  En Syrisk läkare saknar sin man och son. De skall få komma hit men måste först genomgå en asylprocess vid någon ambassad. Tyvärr har dessa långa köer och ligger långt bort från Syrien.
  Det verkar som om ni inte vill ha oss här säger läkaren.
  Så skapar Svenska samhället en frustrerad invandrare och psykisk ohälsa!
  Vi bjuder med armbågen-men vi bjuder! Kanske skulle vi vara tydligare!

  Gillad av 2 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Oppti: Bara en sak: Majoriteten av alla invandrade läkare utbildade i MENA-länder visar sig inte vara kompetenta enligt test utförda i Sverige. Varför är det så himla angeläget att den här personen ska få sin vilja fram?

   Gillad av 6 personer

   • Underdog skriver:

    Det är väl bättre han återförenas med sin familj i sitt hemland och sätter sin kompetens i arbete för att förbättra situationen för sina medmänniskor där. De behöver honom. Vi gör det inte.

    Gillad av 6 personer

   • A skriver:

    Det är inte snarare på det viset att tex en läkare inte uppfyller de kriterier som makteliten och välfärdskomplexet önskar sig? Ett läkarproletariat? Hur beroende av makten är ett sånt? Hur röstar de? Nej det känns fel.

    Mvh A

    Gilla

   • Lassekniven skriver:

    Under alla år som läkare har det alltid framkommit mellan skål och vägg, patient och läkare emellan, att svenska patienter vill ha svenska läkare, helst lite äldre och erfarna. Propert klädda och med en ren vit rock samt hög kompetens.
    Det är så påtagligt att det är en stor sak att gå till doktorn, speciellt när det gäller allvarligare saker att jag alltid försökt att svara upp med ett korrekt och förstående uppträdande samt med hög kompetens. Det känns i luften när en patient känner sig trygg.

    Gillad av 1 person

 21. Christer H skriver:

  Dagens politiker kommer inte ”rädda Sverige”. De är de som ställt till det och kommer på sin höjd lappa och laga det som krävs för att stävja det värsta missnöjet med hur de styr.
  För att behålla makten och kunna sitta kvar på toppen av näringspyramiden. Vid köttgrytorna och de 2000 miljarder i årlig skatt och monopolavgifter som folket och företagarna snällt levererar. Utan att ordentligt fråga sig ” vad f-n får vi för pengarna”.
  Drain the swamp – rensa träsket.
  Det behövs ny besättning och ny kapten.
  Ur nödvändigheten kommer lösningen. Om demokratin fungerar som den skall.
  Frågan är: Är den svenska demokratin så stympad och impotentgjord av dagens makthavare
  att den inte längre klarar att leverera kompetenta folkets företrädare?
  Svaret kommer inom sinom tid.

  Gillad av 5 personer

  • Underdog skriver:

   Problemet med den svenska representativa demokratin är att politikerna varken är eller uppfattar sig vara folkets representanter utan partiernas. Det är effekten av partistödet, det sjunkande medlemstalet och det valsystem som dåvarande riksdagsmän beslutade om när enkammarriksdagen infördes. Vet du ens vem som sitter i Riksdagen i din valkrets? Hur skall de då kunna representera dig?

   Gillad av 2 personer

 22. Fredrik Östman skriver:

  Taktiskt riktigt skulle vara att visualisera de offer som krävs i dagens läge, utan åtgärder: de skjutna och de våldtagna. Fram med liksäckarna! Bilder på alla brottsoffer på förstasidorna dagen efter och som inledning på Aktellt och Rapport.

  Gillad av 4 personer

  • mobelmanen skriver:

   Keep on dreaming. Det kommer inte att ske, såvida inte hela personalen bytes ut på samtliga MSM medier samt statstelevisionen, SR. Svenska folket behöver ärlig information, annars förstår dem inte sitt eget bästa. Då kommer landet förfall att fortsätta, och leda oss rakt in i katastrofen . Tyvärr är det hela planerat, det vet en del topp politiker och samhället elit. Det är dem som bär ansvaret för vad som sker, och det är dem vi ska hålla ansvariga.

   Gilla

 23. Aha skriver:

  Ska man som Engellau vara mindre förhoppningsfull om framtiden? Kommer det att vara bättre om tio år, om ett decennium? Några frågor att ställa sig kring detta;
  – Har man rått på utanförskapet i förorterna? Nej, kanske har det tvärtom ökat till miljonen
  – Har förortskidsen börjat plugga? Nej, kriminaliteten består.
  – Har de lågutbildade invandrarna kommit in på arbetsmarknaden? Kanske, medborgarlön?
  – Har de kriminella sluta skjuta på varandra? Nja, inkapaciteringar och utvisningar kan vara bot. Fler poliser torde inte vara botemedlet.
  – Är kvinnorna fredade? Nej, mansöverskottet av kvinnoförtryckande individer består.
  – Är köerna inom välfärden mindre? Nej, lågutbildade invandrare är inte det som bygger bort köerna.
  – Har pengar tillförts pensionssystemet? Nej, migrationen är fortsatt det svarta hålet.

  Drastiska åtgärder behövs m.a.o. om förändringar till det bättre önskas. Omfattande repatrieringar är exempel på en drastisk åtgärd.

  Prognosen blir att Sverige alltmer kommer framstå som det misslyckade svarta fåret i västvärlden; multikulturexperimentet som gick åt helsike, androm till varnagel.

  Gillad av 4 personer

 24. Björn skriver:

  Är Sverige ett land drabbat av ”naturkatastrofer”?! Är anstormningen av invandrare från MENA, en sådan? Omöjlig att förutse och kontrollera? Något som bara händer? Landets ledande politiker hävdar detta, och de flesta av deras väljare verkar tro så! Nu tävlas det om vilket parti som bäst kan hantera den ”uppkomna” situationen, och väljarna hejar på! Vilket j-a spektakel!

  Gillad av 4 personer

 25. Lassekniven skriver:

  SD:s roll efter valet i september måste bli den som Vänsterpartiet haft hittills, nämligen söndra och härska (framgångsrikt). Antag att Socialdemokraterna får 31 % och SD 22 % då kan tre situationer uppstå:
  a. Sossarna och SD bildar en koalition. De har mycket mer gemensamt än man tror.
  b. Sossarna bildar en koalition med alliansen. Då ligger vi illa till men det kommer att bli polsk riksdag av en sådan koalition som förmodligen snabbt krackelerar.
  c. Det uppstår en September-Överenskommelse, SÖ, och då det blir PK-business as usual.

  Vad beträffar PE:s tankar kring insättning av stridstränad trupp vid ett upplopp så skall avsikten vara, när krutröken har skingrats, att det ligger cirka 2000 döda klangangstrar alltså det antal som polisen har uppskattat samt ett tusental döda IS-anhängare på marken och möjligtvis och högst en lätt skadad officer med en kula i låret. Upprorsmän som överlever interneras i läger.Härefter blir det lugnt i Sverige som kan byggas upp igen.
  Därefter skickas 90000 människor som inte skall vara här hem till sina hemländer för att bygga upp. Vi hjälper på platsen.
  Kom ihåg att det var inte militären och svensk medelklass som startade upproret. Det ultimativa ansvaret har de politiker som har satt oss i den prekära situation vi befinner oss.
  Jag hade aldrig trott att situationen skulle bli så allvarlig som dem blivit.

  Gillad av 2 personer

  • Jan Molin skriver:

   Lasse: jag vet inte hur gammal du är? Men mångkulturen belutades, som jag skrivit om ovan, redan 1975 i enighet mellan dåvarande partier, och alla dessa finns kvar idag och är därmed ansvariga. De försöker nu avsvära sig detta ansvar genom luredrejiprat- och skrivningar.
   Du skriver att du aldrig trott att det kunde bli så allvarligt läge!?
   Kära hjärtanes! Politikerna har beslutat att alla kulturer i världen är välkomna och att de INTE bör anamma den svenska kulturen, dvs inlemma sig i samhället. Utan varje kulturmängd av människor ska behålla sin egen kultur. Detta gör tre orsaker till att invandringen ej fungerar i Sverige, men det finns många fler:
   1) De försörjs av oss, vi betalar för deras ickearbetande i 10-15 år, ofta för många av kvinnorna hela deras liv! Hur kan vi gå med på detta? Skatten dras vid källan, dvs vi får bara en del av lönen i handen. Resten skickar arbetsgivarna direkt in till staten! Klipskt uttänkt av de som påstår att de är våra ombud!
   2) enligt ovan, de uppmanas att behålla sina egna kulturer! De har nämligen ansett att vi svenskar inte har någon kultur att inlemmas till. Enligt S och M så består vår kultur av midsommar och sånt tönt med små grodorna och vår kultur bara är barbariet. Enligt Sahlin och Reinfeldt.
   3) Man vill ej inlemmas i samhället. Muslimsk tro är ej i överensstämmelse med islam. Islam är en statsideologi först och främst, i andra hand en religion. Detta innebär att islam skall spridas som enda giltiga tro över hela världen. I detta spridande får man förfara hur som helst: låtsas, ljuga, luras men i sista hand med våld! Detta uttrycks mycket klart i ord och skrift och i deras varande. Här beskriver jag flertalet, vissa anpassar sig och försörjer sig.

   Gilla

 26. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Visst håller diskussionsklimatet på att förändras i Sverige men det är mycket långt kvar till en kursändring. Landet Sverige går inte i bräschen för denna kursändring utan det sker i andra länder ute i Europa. En sådan kraft utgår från EU-medlemmar i forna Östblocket som ryckt med sig Österrike och kanske ansluter sig även Italien. Om det ska ske några ändringar på Europeisk nivå så kommer dessa från denna gruppering.

  I Sverige lär inget avgörande ske före valet. Tittar man exempelvis på nomineringar i olika partier så handlar det i huvudsak om samma från samhället i övrigt isolerade grupper som biter sig kvar i alla partier. Inflödet av nytänkande är minimalt tyvärr. Det gäller även SD som visserligen har flera framstående i toppen men bredden är svag.

  Inom media finns heller inga avgörande trendbrott i sikte så inte heller där kan vi förvänta oss en förändring före valet, snarare tvärtom, även där biter det gamla gardet sig kvar. Någon förändring inom media är inte att vänta förrän vi får en valutgång som på sikt ändrar spelreglerna för Public Service och för presstödet.

  Den centrala byråkratin är starkt politiserad och det kommer att ta flera år att byta ut dagens nomenklatura, förutsatt att politisk vilja och makt finns. Enda undantaget verkar vara Rikspolischefen, men vi får se om han kan förändra rådande kultur inom polisen. De flesta högra chefer fungerar som ÖB, kommer det fram kritik och ifrågasättanden så avskedas budbäraren.

  Det enda som skulle kunna rubba ovanstående prognoser är om nationalekonomin börjar kärva på allvar, något som inte kan uteslutas. Det är inte osannolikt att nuvarande politisk ledning drivit upp skatter och avgifter till nivåer som leder till ett fall i offentliga sektorns intäkter i samband med kommande lågkonjunktur, fastighetskris, börskris mm. Detta sker i så fall i ett läge där samtidigt migrationens kostnader rusar. Om detta skulle inträffa kan det bli aktuellt att tillsätta en kommission, någon form av expert- eller tjänstemannastyre som tar över från politikerna. Sker detta så kanske omställningen till normala förhållanden kan gå lite fortare.

  Gillad av 2 personer

  • Lassekniven skriver:

   Du har givetvis rätt om trögheten i systemet, men se nu på börsen, dess tidskonstant är kort och börsen kan rasa fort och därmed samhällssystemen.
   Då gäller: vi först, vi som byggt Sverige och är nettoskattebetalare. De som kommer hit måste följa regeln : lillturen kommer till sist. Detta är enkel matematik.

   Gillad av 1 person

 27. Sixten Johansson skriver:

  Patriks analys är rak och distinkt. Politiska ideologier finns knappast längre i Sverige, bara låsningar och PK-pladder. Förenklat kan vi nog anta att 75 % av befolkningen, inklusive etablissemanget, psykiskt sett är barn eller tonåringar, medan 25 % – vi dissidenter – är på väg att bli vuxna. De 75 procenten är rationaliseringsexperter = experter på självrättfärdigande, efterrationaliseringar och bortförklaringar. De tror sig vara individualister, men är så jagsvaga att kompassen måste stå på samma gradtal som det egna mobbkollektivets, vilken i sin tur ställs efter mediamobbkollektivets rikslikarkompass.

  Majoritetsdemokrati på egalitär grund kan i vår tid inte fungera, för majoriteten mognar inte fort nog för att se och acceptera det obekväma. Men när en kris blir hotande vaknar hos tonåringarna en instinktiv längtan efter vuxna ledare. Då kan de kollektivt rationalisera allt och blunda även på vänstra ögat.

  Men det förutsätter en icke-politisk ministär och en hårdhudad ledning, som tillgriper både straff och lämpor och psykologiskt nackar de höga media- och partihöns som inte vill vrida rikslikarkompassen i behövlig riktning.

  I dagens DÖ-demokratur bör nog SD inte ta på sig något politiskt ansvar, utan hellre växa genom delning eller överväga samverkan med t ex MED för att få så många som möjligt ur sjuklövern utsparkade. De som inte är skyldiga till invasionen behöver skola fram kompetenta kadrer, utarbeta handlingsprogram och kommunicera intensivare via alternativmedia.

  Gilla

 28. Å skriver:

  Den grundläggande frågan är väl den om det mångkulturella samhället. Även om migrationsprojektet genomfördes utan kostnad eller till och med med vinst för de ”pursvenska” skattebetalarna och ingen enda migrant kunde beslås med en enda felparkering, så måste man väl ändå fråga sig om man vill att t. ex. 50% av befolkningen plötsligt utgöres av hinduiska programmerare och deras familjer.

  Gillad av 3 personer

 29. Lars skriver:

  Det krävs att socialdemokraterna länder sin politik, gör upp med V och Mp och gör som de danska socialdemokraterna. Borgerligheten är splittrad och för en agenda kring nyliberalism som de alltid blandar in i den cocktail de brygger. Det är inte rätt väg att gå om landet kräver sammanhållning och resolut agerande kring de tunga frågorna migration. kriminalitet, offentlig sektor, skola, försvar.

  Gilla

 30. Bromma1214 skriver:

  Tänk om Sverige skulle göra en 180 graders omsvängning .Ja en ärlig sådan på
  Riktigt, ingen kosmetisk. Sverige har då plötsligt massor av kosing. Polis, sjukvård ,
  Skola, pensionärer m.fl. skulle få rejäla och nödvändiga lönelyft.Ett Sverige där
  Människor plötsligt hade mer pengar i fickan . Men, vad hjälper pengar ,när det
  Saknas människor med utbildning? Vi lockar människor med god utbildning ,
  skötsamma och motiverade. Precis tvärtom vad som sker nu. Dessutom skulle
  Köpkraften skjuta iväg , när stora grupper skulle få pengar .
  OOH !Jag vaknade just till, det var bara en dröm. En fin dröm , men ändå

  Gilla

 31. Samuel af Ugglas skriver:

  Vi har ju en GRUNDLAG i Sverige som inte ens försöker skydda medborgarnas LIV eller EGENDOM och vi har inget verkställande organ som är kapabla att skydda medborgarnas LIV och EGENDOM mot övergrepp från korrupta politiker.
  Medborgarna har endast minimala chanser att korrigera den urtypisk svenska korruptionen.
  Räcker det inte med att upplysas om Dan Eliasson för att få syn för sägen?
  Hoppas avslöjandena fortsätter ända fram till den 9 September i år.

  Gilla

 32. Hans Jonsson skriver:

  Tack för din blogg PE.
  Två kommentarer:
  Ja, det vore tacksamt om Sverige äntligen kunde göra upp med sina stormaktsdrömmar. Denna gång med ett humanitärt förtecken.
  Räcker det inte med att vi fick på skallen I Poltava. Då var förlusten av ett svårare slag, de som inte ville oss väl, tog livet av oss, idag nöjer de sig med att ruininera oss.
  Och så idag, arme’n in I förorterna! Vad I helvete skall de göra där?
  Vad som arme’n är bättre på I det här fallet är väl ”strid I närort”. Det är ju klart, skall det börja skjutas, då är arme’n det rätta valet.
  Men, det måste väl finnas andra mindre blodtörstiga tvångsmetoder att komma tillrätta med dessa banditer, Ursäkta, men en svensk hästskojare av tidig 1800-tals modell är ju rena korgossen jämfört.

  Gilla

   • Christer L skriver:

    Kort från Wikipedia: För första gången på mycket länge hade den ryska armén vunnit en stor seger mot en stor svensk armé. Slaget var betydelsefullt på många sätt då man både stoppade svenskarna, och dessutom väckte mycket moral i de ryska trupperna som nu såg att svenskarna faktiskt gick att slå. Svenskarna hade hamnat i ett sårbart läge eftersom man nu började få ont om manskap och ammunition.
    Slaget har gett upphov till det ryska talesättet ”Slagen som en svensk vid Poltava” (Бит как швед под Полтавой) för att beskriva någon som är helt handfallen och maktlös.

    Gilla

 33. Slumpens skördar skriver:

  Vi har nog alla sett och varit med om det. Att misslyckade chefer inte förstått att de svårigheter de personalmässigt hamnat i inte beror på något inneboende fel hos de underlydande. Utan utgör en logisk reaktion på ett dåligt chefskap. Begreppet aktion och reaktion tycks inte finnas hos denna chefstyp.

  Det motstånd dessa chefer möter tror de utgör en slags inneboende egenskap hos omgivningen – oberoende av vad de själva tar sig för. De förväxlar externalisering med internalisering – och tvärtom.

  Samma fenomen återfinns hos många politiker och hos personer inom media. När konventionella politiker tänjer på medborgarnas gränser – och får en folklig motreaktion, kallar de dessa motreaktioner för populism – och värre än så.

  Vad varken politiker eller media vill erkänna är att människors reaktioner utgör ett svar på deras eget handlande.

  7-klövern har länge fört en extrem migrationspolitik.
  Effekterna av denna ansvarslösa migrationspolitik ser vi dagligen fylla våra nyhetssändningar – primärt, sekundärt och längre ned i orsakskedjorna.

  Att pressa vanliga skötsamma människor in i hörn – och sedan förfasa sig över de svar och reaktioner man får – blir direkt vämjeligt att lyssna till. Ser de inte – att de likt dåliga chefer – själva är ansvariga för hur pressade och stressade människor agerar och reagerar – som en motreaktion på beslut de själva varit med och fattat?

  Hur kommer det sig att vi rentav börjat en diskussion om att eventuellt sätta in militär inom svenska gränser? Damp det bara ned på jorden – som en meteorit – av en händelse?

  Gillad av 2 personer

 34. Bromma1214 skriver:

  GÖR ETT TEST, följ nyheterna exempelvis 3 dagar. Lägg märke t att de flesta inslagen
  direkt eller indirekt handlar om problem/ utmaningar som det svenska samhället
  Förväntas lösa, pga immigrationen.Har jag fel?

  Gilla

 35. johan utan land skriver:

  Nej, nej, nej!

  Sätta in militär för upprensning bland ligisterna skulle bli rena katastrofen såvida inte man började med att stänga ner tidningarna och ta över TV och radio och struntade i omvärldens reaktioner. Fast det låter otäckt likt en statskupp och något sådant vill man inte vara med om.

  På sin höjd kan man tänka sig att militären skyddar viktigare samhällsfunktioner som kärnkraftverk och öresundsbron och motorvägar och järnvägsnät och sjukhus och vårdcentraler och skolor och bibliotek och socialsekreterare och exportindustrier…

  Om nu etablissemanget ändrar sig och verkligen vill göra något åt situtionen och lugna ner no-go-zonerna och rädda landet och sin makt så skulle det vara mycket enklare för dem att helt enkelt börja tillämpa en del lagar. Konsekvent utvisning/inlåsning av buset i den takt de åker dit för olika brott skulle med tiden dämpa gangstrarnas entusiasm och aktivitet. Detta utan det blodbad och den PR-katastrof som ett militäringripande oundvikligen skulle medföra.

  Gilla

 36. johan utan land skriver:

  Det vore vackert om PK-sekten var på väg att ändra sig men jag tillåter mig att tvivla. Glöm inte att det är valår. Då är det dags att plocka fram fläsket. Den gubben har man gått på förut men inte igen. Som de engelsktalande säger: fool me once shame on you – fool me twice shame on me.

  Det kan också hända att PK-sekten verkligen tappat en del av sin glöd. I takt med att den nya verklighet de skapat börjar tränga sig på. Man kan anta att den riktiga toppen har reträttvägar i skatteparadis och tar samhällets förfall med ro men de lite lägre ner måste själva bo närmare det samhälle de varit med om att skapa och det kanske inte är lika kul längre.

  Det är nog också en tilltagande utmaning för dem att försvara sitt verk och påstå att det är gott när pensionsbromsen slår till och kulorna viner mellan de skenande lastbilarna.

  Gilla

 37. rudmark skriver:

  Att förklara liksäckarna är nog inget problem. Snarare att media släpper endast fram vänster/antirasiståsikterna. Kom ihåg hur det gick med REVA. Inte var det svenska folket (Exkl #Jagär här/stårinteut) som protesterade. Så de företag som vi snart ska skattefinansiera och stödja är nyckeln till genomförandena. Kanske Expressen och GP kan vara föregångare. SvD ligger alltid efter och AB sköts av Lindberg, Sydsvenskan o UNT är vänsterstödjare. SvT o SR ?

  Gilla

 38. Grus-Olle skriver:

  Tyvärr är det så att det är de kvinnliga ministrarna som har skämt ut den här regeringen och Sveriges anseende utomlands. Det enda de gör är att följa sina egna förbannade intressen.

  Vi kan börja med…
  Annie Lööf, trots att hon inte sitter i regeringen så bryr hon sig bara om sitt eget jäkla skinn. När de övriga inom Alliansen har velat fälla regeringens budget har hon sagt blankt nej. Om centern ska bli ett parti att räkna med så måste dom göra sig av med henne.

  Margot Wallström bryr sig bara om att ta avstånd från Israel för vad de gör med Palestina, trots att de är mellanösterns enda demokrati. Detta tvärtemot vad stora delar av svenska folket tycker.

  Isabella Lövin bryr sig bara om att Sverige ska ett j-la föredöme inom miljöfrågor. Det är inte direkt någonting som svenska folket har bett om.

  Ylva Johansson som lyser med sitt folkförakt genom att tvinga samtliga kommuner att ta emot flyktingar.

  Så går det när man har ”världens första feministiska regering” och en marionettdocka till statsminister. 😝

  Gilla

 39. Jo skriver:

  Patrik, vad är en ”rimlig handlingsplan”!?
  Sverige håller på att förblöda under oket av skenande kostnader förknippade med obegränsad och olönsam invandring. Rättsväsendet har abdikerat och lämnat en skötsam svensk befolkning försvarslös och usatt för ständiga övergrepp sanktionerdade av staten. Demoktatin hänger på en skör tråd och den lagstadgade yttrandefriheten vi vuxit upp med är nu ett minne blott.

  Så vad anser du du vara en rimlig, klok och sansad respons på ett så uppenbart vanstyre!?
  Tror du på fullaste allvar att det finns en smidig, elegant och för alla parter godtagbar lösning på dessa problem!?

  Jag vill påstå att vi har kommit till ett vägskäl där valet står mellan en enad nation och ett välfärdssamhället å ena sidan, och multikulti med allt vad det innebär å andra sidan. Vi har att välja på att ta tjuren vid hornen nu eller gå under som nation, folk och kultur. Tiden för mindre korrigeringar är sedan länge förbi. Nu återstår bara smärtsamt tydliga budskap, åtföljda av kopromisslösa krav och hårda nypor.

  Liksäckar är det pris vi får betala för att vi låtit korkade politiker hållas under åren.
  Frågan är bara vilka lik vi ska bära ut. Skötsamma svenskar eller kriminella invandrare?
  I min värld är det inget svårt val!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.