Kyrka attackerad i Egypten

Mohamed Omar

Fredagen den 22 december blev en kyrka söder om Kairo härjad av en ilsken pöbel. Det skedde strax efter den islamiska fredagsbönen, så troligen blev de upphetsade av imamen. Det är inget konstigt. Det är ganska vanligt att protester och upplopp bryter ut efter fredagens predikan i moskéerna. Vi såg det tydligt under den så kallade ”arabiska våren”.

Muslimerna som attackerade kyrkan påstår att den höll på att byggas och att man inte ville ha någon kyrka där. De krävde att det som fanns skulle rivas.

Men vad var den omedelbara anledningen till deras ilska? Det som gjorde att man gick till attack just nu. Jo, man trodde att de kristna hade installerat en klocka. De hade hört klockan klämta. Ryktet spreds snabbt att ”de kristna ringer i sina klockor” och det var detta som hade upphetsat dem och lett till att man samlades efter fredagsbönen i moskén för att tillsammans förstöra kyrkan.

En imam, Ahmed Emara, sade så här: ”Jag önskar att de byggde den [kyrkan] på en mer avlägsen plats, det hade varit mer acceptabelt. Men att bygga den i ett tätbefolkat område där det finns en stor moské och ett Al-Azharinstitut, vore en förolämpning mot folket som lever där.”

Al-Azhar är en anrik skola som utbildar imamer.

Attacker mot kyrkor i Egypten är vanliga. Varifrån kommer hatet mot kyrkklockor? Det är ingen extremistisk åsikt. Det är inget som Islamiska Staten hittat på. Det är så att sharia, den helt vanliga och traditionella islamiska lagen, förbjuder kristna att öppet fira sina högtider, visa upp kors, att missionera och att ringa i klockor.

I Sverige har två gamla klockstaplar, en i Nyköping och en i Sigtuna, bränts ner i den islamiska fastemånaden ramadan. Det finns inga bevis för att de förstördes av islamiska extremister, men sammanhanget gör att jag håller det inte alls för osannolikt.

Klockstapeln i Sigtuna från 1700-talet har alltid varit en symbol för staden med dess ringning av klockorna varje dag. Den stod bredvid Mariakyrkan och Sankt Olofs kyrkoruin.

Muslimska extremister brukar öka sin fientlighet och sina attacker mot icke-muslimer under denna månad. Förra året, den 27 juni 2016 under månaden ramadan, attackerades Sankt Pauli kyrka i Malmö av en man som skrek ”Allahu akbar!” Enligt polisen var han ”fullständigt galen” och hade ”synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”.

När det brinner i en moské blir det stora rubriker i medierna och toppolitiker uttalar sig. Det skrivs kolumner om islamofobi och rasism. Men när en kyrka attackers, när vårt kristna kulturarv står i lågor, är det tyst. Jag har inte hört en enda politiker säga att vi behöver göra någonting åt den kristofobi som finns bland muslimer, och som har en grund i islamiska texter.

Profeten Muhammed hatade ljudet av kyrkklockor. I en hadith sade han att klockorna är ”Satans instrument”. Hadither är berättelser om Muhammed. Islamisk lag kommer från både Koranen och hadither.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

20 reaktioner på ”Kyrka attackerad i Egypten

 1. oppti skriver:

  I Svenska kyrkor predikas för minskad främlingsrädsla och större migration.
  På spåret frågar ”vart är vi på väg”?
  Ökad tolerans mot de intoleranta som inte tolererar dem som predikar ökad tolerans.

  Gillad av 1 person

  • Björn skriver:

   Det handlar säker om avundsjuka, och orealistiska förhoppningar om ”nya” besökare i kyrkan! Det verkar finnas sanslöst många som fortfarande har den naiva tron, att muslimer automatiskt transformeras till kristna ”svenskar”, så fort de passerat vår gräns, på väg hit! INGET kan vara mer felaktigt!!!

   Gillad av 1 person

 2. Moab skriver:

  Jurister: Låt inte hatarna få större frihet på nätet

  Rubrik från opartiska SvD, en av SvDs vänsteraktivistiska skribenter är medförfattare. Är det inte härligt, SvD i mellandagarna är på sidan för mindre yttrandefrihet för det värsta onda är ju rasister. Släpp fångarna loss, det är våldtäktsvår!

  Gillad av 4 personer

 3. Hovs_hällar skriver:

  Sveriges makthavare har bestämt sig för att stödja islams införande i Sverige. Att islam är en djupt intolerant lära vars anhängare hatar kristendomen, låtsas man inte om. Istället lägger man sig platt för alla krav från dessa anhängare att de ska favoriseras. Och kyrkans ledare går i spetsen för denna oheliga och förnedrande utveckling.

  Gillad av 10 personer

  • Per-Anders skriver:

   Politikerna förstår nog inte och har inga kunskaper om islam och har inte den minsta aning om vad som väntar. Se bara på den folkpartistiska politiker som sade att folkpartiet inte hade den minsta aning om att det fanns andra i Sverige som hatade judar än svenskar. Hur korkad får man vara?

   Gillad av 2 personer

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Då kommer Hen från LUF!

    Sverigefientliga Tokliberalerna!

    Där Alla galningar samlas!

    Birgittas gäng o Bullenhag!

    Denne gör på ambassadens hemsida reklam för våra generösa bidrag!
    Men inget om vad vi förväntar oss förstås!

    Men det gäller nog Allah ambassader i 3e världen under denna regering???

    Gilla

  • Jonas Nilsson skriver:

   Klockorna tystnar därför att det inte kommer folk till gudstjänsterna. Kyrkor tänks bort i stadsdelsbyggeb därför att ”kristna” struntar i sin gudstjänst. Muslimer insisterar oftare på moskeer.

   Gilla

 4. ulfjoson skriver:

  Jag vill nog börja med roten! Vi måste få till det med att helt förbjuda SK sponsrade moskéer ! I ”priset” ingår oftast en imam från det land som bidragit till moskébyggen!
  Den imamen är väl mer stt likna vid den gamla sång och dansen ”Björnen sover” vid julgransplundringen!
  Farliga Imamer måste bort!

  Gillad av 2 personer

 5. Armageddon skriver:

  Som en konstruktiv motkraft till kyrkobränningen av muslimsk fascistpöbel, som den svenska kyrkan låter passera utan den dådkraftiga protest som varit rimlig, kunde lämpligt utbildad personal med starka västkulturella prioriteringar bränna ner ett antal moskeer med minareter i något lämpligt europeiskt land. Skälet skulle vara att böneutropen betrakras som störande och en förolämpning mot folkflertalet. Om så skedde är jag säker på att ärkebiskopen för den svenska kyrkan kommit med ett kraftigt fördömande, som återgetts i såväl MSM som Sv(änster)t. Dessa böneutrop kan betraktas som ‘djävulens instrument’, för att travestera den aktuella Hadithen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.