Jalla, jalla, moské för alla

Mohamed Omar

En märklig scen utspelade sig på torget i Uddevalla fredagen den 15 december. Vid 12-tiden på dagen höll Islamiska centret en manifestation för att ställa krav på en större moské. Det är politikernas ansvar, menar de, och skanderade ”Jalla, jalla, moské för alla!”

Manifestationen bestod av en gemensam fredagsbön. En fredagsbön innebär att männen ställer sig i raka led och sedan böjer knä och faller ner på sitt ansikte. En imam reciterar Koranen högt och håller en predikan.

Hade den arabiska våren kommit till Sverige? För alla minns väl bilderna av Muslimska Brödraskapets massböner på Tahrir- och sedan Rabiatorget i Kairo.

”Vi vill visa vår närvaro. Vi har sett att flera invånare flyttat till kommunen, och utrymmet vi har idag räcker inte till”, sade Feysal Reerabdullah, sekreterare på Islamiska centret Uddevalla till P4 Väst

Reerabdullah berättar att det är så trångt i deras nuvarande bönelokal på Dalaberg att muslimer fått be utomhus:

”Vi vill poängtera att vi finns, och att vi vill bygga en moské.”

Ingemar Samuelsson (S), kommunalråd i Uddevalla, menar att det inte är kommunens ansvar att förse muslimerna med en moské:

”Vi bygger inga enskilda samlingslokaler till föreningar. De får hyra in sig på likvärdiga villkor”, säger han.

Ändå har han försökt hjälpa dem att hitta en lokal som passar:

”Vi har försökt hitta lokaler som passar, men inte hittat någon rymlig sådan till en prisbild som föreningen har råd med.”

Det Samuelsson inte verkar ha förstått är att en islamisk församling inte är som vilken förening som helst. Islam följer inte villkor som är uppsatta av människor, islam bestämmer villkoren. Mänskliga regler är tillfälliga, och går att ändra på. Islams regler är eviga och går inte att ändra på.

Kollektiv bön på offentliga platser har länge varit en metod som muslimska grupper använt i Frankrike för att ställa politiska krav. Den 10 november i år uppstod en konfrontation när parisare samlades till motdemonstration. De störde bönen genom att sjunga marseljäsen.

Islam är den minst omtyckta religionen i Sverige. Ja, inte bara i Sverige, utan i hela Europa. En majoritet av européerna vill till och med stoppa all islamisk invandring. Så varför gör islamiska församlingen i Uddevalla så här? Varför visar man upp sig och ställer krav?

Kanske beror det på det mentala utanförskapet. Muslimer med invandrarbakgrund lever så separerade från det svenska majoritetssamhället att man inte förstår hur man uppfattas. Vet man överhuvudtaget att det är advent och att julen nalkas? För ingen hänsyn togs till att julstämningen förstördes på torget.

Ja, eller så vet man, men bryr sig inte om vad ”svennarna” tycker. Man har ju rätt. Islam är den sanna religionen. Dessutom kanske de känner sig starka. Den muslimska befolkningen växter snabbt och det torde påverka självförtroendet.

Om nuvarande migrationsnivåer bibehålls kommer var femte invånare i Sverige att ha muslimskt ursprung år 2050, beräknar Pew Research Center. Men i ett ”mardrömsscenario” med en lika hög migrationsnivå som vi hade under asylkrisen förutspås drygt 30 procent! Det är störst andel i hela Europa.

Islamiseringen avfärdades tidigare av etablissemanget som en myt, som islamofobisk skrämselpropaganda. Trots att alla kunde se den med sina egna ögon. Först hade vi inga moskéer, sedan källarmoskéer, sedan moskéer med minareter, och nu böneutrop. Riktningen är tydlig. Islam etablerar sig.

Varför skulle muslimska invandrare hysa någon respekt för svensk kultur eller beakta ”svennarnas” känslor inför islam? Vi har ju politiker som ser ner på svensk kultur, kallar den ”töntig”, samtidigt som man önskar muslimer ”välsignad ramadan”. Vi har en statsminister, som när det brinner i en moské, utlovar krafttag mot ”islamofobin”, men tiger när en kyrka i Malmö attackeras.

Den 27 juni 2016 vandaliserades ju Sankt Pauli kyrka i Malmö av en man som skrek Allahu akbar och bar ”arabiska kläder”. Enligt polisen var han ”fullständigt galen” och hade ”synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”.

För en vecka sedan, lördagen den 9 december, fylldes gatorna i Stockholm av fler än tusen demonstranter som viftade med palestinska och turkiska flaggor och ropade slagord på arabiska medan de brände israeliska och amerikanska flaggor. De var arga för att Trump skulle flytta den amerikanska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem. Dessa scener kunde lika gärna ha varit filmade i Gaza.

Dagen innan, på fredagskvällen, samlades arga demonstranter på Möllevångstorget i Malmö. De skrek ”Vi har utlyst intifada från Malmö” och ”Vi ska skjuta judarna.” Kanske hade de blivit upphetsade av predikan vid fredagsbönen tidigare under dagen? Så är det ju i Mellanöstern, det är ofta efter eldiga predikningar vid fredagsbönen som massorna strömmar ut ur moskéerna för att protestera och visa sin hängivenhet för Palestina eller någon annan fråga.

Och nu alltså den islamiska manifestationen på det julpyntade torget i Uddevalla. Men statsministern är inte oroad över ”sverigebilden”…

Kvällen den 24 augusti 2015 sände Aktuellt ett reportage från Rinkeby. Reportern befann sig på torget med den somaliska ex-muslimen Mona Walter. Ett gäng aggressiva ungdomar jagade bort Mona och tv-teamet medan de skrek ”Hora!” och ”Det här är inte Sverige!”

Kan vi verkligen säga att dessa ungdomar har fel? Och i hur många andra områden ser det likadant ut som i Rinkeby? Och hur många är på väg åt samma håll?

Många förväntade sig nog att ”integration” skulle fungera så att invandrare tog till sig den svenska kulturen, men den integration vi ser fungerar snarare så att Sverige allt mer börjar likna Mellanöstern.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

36 reaktioner på ”Jalla, jalla, moské för alla

  • Henning skriver:

   Vänstern ser ju att väljarunderlaget kommer att sjunka med tiden så det är definitivt rätt att importera valboskap. Den absoluta majoriteten av immigrerade muslimer röstar nämligen vänster. Nyliberalerna har istället en ekonomisk agenda med immigrationen. De ser en rejält utvidgad låglönesektor framför sig med billig arbetskraft samtidigt som att välfärdsstaten kommer att raseras, vilket är precis det scenario som Carl Bildt förespråkade på 80-talet: ”Det enda sättet att rasera välfärdsstaten är att överbelasta densamma.”

   Gilla

 1. Arne skriver:

  Det är nu det börjar, nu börjar det ske som medierna inte längre kan dölja. I Sydsvenskan idag stor rubrik om hur invandrare länsat naiva bostadsrättsföreningar, naiv svenskhet möter de korrupta invandrarna. Nästa rubrik, ännu en gängvåldtäkt i Malmö, polisen ser ett mönster. Samtidigt, böner på torg i Uddevalla. Råttan i pizzan visar sig vara en kapybara. De nästa 10 åren så kommer det som har varit dolt av media och gömt i socaliademokraternas miljonprogram att totalt dominera det svenska samhället. Det kommer endast att handla om denna konflikt och de råttor som inte är i pizzan kommer att lämna skeppet eller gömma sig i kloakerna.

  Gillad av 6 personer

 2. uppstigersolen skriver:

  Efter att ha sett bilden på de figurer som knälåg på torget i Uddevalla så måste jag sluta mig till att det var en demonstration utan tillstånd. Varför ingrep inte polisen? Varför berättar inte de styrande i Uddevalla för den som ledde demonstrationen att ”gör inte om det”? Flathet mot muslimer leder till att de tar för sig ännu mera. För övrigt, Uddevalla har väl några gamla varvslokaler i utkanten av staden. De går väl att hyra ut till dessa tomtar?

  Gillad av 4 personer

 3. Jan Ahlström skriver:

  Största delen av det svenska folket, och dess valda politiker, sitter och tittar på hur islam breder ut sig och ingen tycks oroad över utvecklingen.

  Mycket mycket märkligt!

  Gillad av 4 personer

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Islam är ointegrerbar kultur!

  BORDE inte ha en plats i ett jämställt västerländskt samhälle!!!

  När skall mer än ett parti öppna ögonen och inse det???

  Gillad av 4 personer

 5. Agneta Berglöw skriver:

  Finns det ngt naivare land än Sverige?Jag tar min paradmening igen;hur många sekunder tar det om jag placerar en svensk träkyrka i Mellan Östern?Att den brinner ner?
  Jag blir mörkrädd över kraven o framfarten för etablering av moskeer.
  Varför blev det så här?Varför har Sverige sålt ut sin själ?

  Gillad av 2 personer

 6. Asta skriver:

  Efter nattens brutala gruppvåldtäkt mot en ung flicka i Malmö går nu polisen ut med ett budskap till stadens befolkning: ”Kvinnor ska inte vara rädda”.

  Det rapporterar SVT Nyheter Skåne på lördagseftermiddagen.

  Flickan, som enligt polisens hemsida är mellan 15-20 år gammal, blev så allvarligt skadad att hon fick föras till sjukhus med ambulans.

  Nattens övergrepp är dock bara en i raden av överfallsvåldtäkter med flera gärningsmän i staden den senaste tiden.
  I november skedde två andra överfallsvåldtäkter i Malmö, varav en ska ha inträffat mycket nära nattens gruppvåldtäkt.

  Man häpnar när man hör Malmöpolisen att kvinnor ”ska inte vara rädda”.

  Man frågar sig om det är i linje med den feministiska politiken att unga flickor ska exponera sig för mörkermännen?

  Tittar man på RFSUs material så är det alltid en mörka man och en vit kvinna.
  Aldrig det omvända.

  Kyrkans folk verkar också fattat galoppen, de bjuder ensamkommande på läger med unga konfirmander.

  I vanlig ordning går polisen inte ut med några signalement.
  Sverige vittrar sönder…

  Gillad av 4 personer

 7. Eva Danielsson skriver:

  Jag undrar också om mötesfriheten kan gälla dem som inte är svenska medborgare?
  Det borde ju inte vara så, det blir ju någon slags ockupation av ett svenskt torg. Hoppas de inte hittar någon lokal och att Uddevalla kommun inte beviljar bygglov till någon moske´.

  Vi måste mota islam. Islam står för allt som vi ogillar i Sverige: intolerans, förtryck av kvinnor och barn, våld och tvång och ofrihet, okunnighet och lättja. Muslimer är inte möjliga att integrera, de vill inte integreras och ser sig som överlägsna alla andra folk och kulturer.

  Gillad av 3 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Rivningstillstånd vore lämpligare,
   såsom varande en sanitär olägenhet,
   i direkt strid med den heliga värdegrunden!

   Vi tillåter ETT bygge för varje kyrka i Turkiet, Qatar o Saudi?

   Gillad av 1 person

  • Hortensia skriver:

   Bra rutet, Eva!

   De tillsammanskommande ”baaarnen”, som nyligen tilläts att – demonstrativt – ockupera delar av vår huvudstad var knappast svenska medborgare, eftersom de protesterade mot att Migrationsverket vill.. ville… efterleva svensk lagstiftning, utlänningslagen, istället för att ”låta dem stanna” med livstids kost och logi på skattebetalarnas bekostnad i Sverige.

   I Finland tycks politikerna fokusera på sina egna medborgares framtid och välfärd istället:

   http://meritwager.nu/allmant/finland-ingen-stormoske-i-helsingfors-historiskt-enigt-beslut/

   Gilla

 8. elina skriver:

  Det var en maktdemonstration. Tidigare i Malmö, snart nära dig.
  Men de flesta täpper väl bara till öronen och drar för gardinerna?
  Vad är vi? Naiva? Aningslösa? Eller rädda att bli nämnda som rasister?

  Gillad av 2 personer

 9. Margareta skriver:

  Jag tror att de flesta inte förstår. Man uppfattar att något händer, att något förändras men kan inte placera det. Detta är overkligt, det var inte så här politikerna(=S, Mp, V, M, L, Kd och C) sade att det skulle bli, vad är det som händer? Långsamt, långsamt tränger verkligheten in men mycket ovilligt för den inre spärren är stark. Och hur skall man hantera det som sker, skall man gå och sparka en knäböjande gubbe i baken på bästa buskis-teater-manér? Anhopningen av män kommer definitivt inte att skratta. Vågar man prata med sin partner, sin granne, sin arbetskamrat om sina olustkänslor? Och vad står olusten för egentligen? Är jag kanske rasist innerst inne? Nej, uschliamej, det här slår jag bort och tänker på något annat istället. Så kan jag tänka mig att de flesta känner, tänker, resonerar med sig själva när de går i sin vardag. Och så är man fast, vill komma till klarhet, komma ur olusten men hur?

  Gillad av 2 personer

 10. Ulla L skriver:

  För det första har du, Mohamed Omar, fel när du skriver att ”islam följer inte villkor som är uppsatta av människor”. Islam, och andra ideologier och religioner, är påhittade av människor. Islams regler är uppsatta av människor som fanns i annan tid och rum. Eller menar du att islams villkor är uppsatta av kor eller katter, eller möjligen grisar?
  För det andra, islam är en ideologi som inte är förenligt med de regler och normer som det svenska samhället grundas på och ju fler muslimer som invaderar Sverige, desto fler konflikter blir det här.
  Det är en 10000-kronorsfråga varför muslimerna valt att flytta till ett sekulärt, demokratiskt, jämställt och amerikaniserat land med en befolkning som i minst tusen år ställt fram griskött på matbordet. Vad är det som lockat? Centerpartiet, Miljöpartiet och livsvarig försörjning?

  Gillad av 2 personer

 11. Vaknauppnu skriver:

  Vad vi är! Jo vi är skitfega, skitskraja och fullständigt handlingsförlamade. Vem skall ta första steget??
  Vem kan säga de förlösande orden som får alla att fatta att vår absolut sista chans är NU-
  Islam och Västvärlden går inte att förena. De är varandras motpoler. Därför skall Islams folk tillbaka till sina länder i mellanöstern och nordafrika där de kommer ifrån. Vi kan hjälpa folk som har det svårt och är i nöd, Hjälpa till med att bygga upp något mer hållbart om men ser att intresse och förutsättningar finns för att ta frågor som befolkningstillväxt etc och omställning till ett demokratiskt tänk Men detta skall bara ske i deras egna länder. Mycket, mycket strängare regler krävs och höga krav skall ställas på de fåtal som kan få stanna i Sverige. Definitivt inga mer Moskee´r snarare färre-

  Gilla

 12. Anders Svensson skriver:

  ”Islamisterna” vet allt om Sverige och det Svenska samhället …

  ”Judarna” vet också allt om Sverige och det Svenska samhället …

  Tillsammans och i samförstånd kontrollerar dom politik och media …

  Tillsammans och i samförstånd arbetar dom med kraft och energi för ett annat land … ett land där det inte finns plats för det Svenska Folket …

  http://www.unz.com/article/wicked-muslims-innocent-jews/

  Gilla

 13. catharinavik skriver:

  Det finns en muslimsk profetia som säger att islam ska ta över Europa, övertagandet ska börja i Sverige, nästa Danmark. För att deras Messias ska komma krävs kaos. Det är därför logiskt att de uppmanas att ta sig till Sverige och skapa kaos. Dessutom kommer de från länder där kristna och icke troende är orena, de är därför överlägsna oss. I deras länder betalar ickemuslimer extra skatt, det är följaktligen logiskt att de också här lever av våran skatt och ska inte skämmas för det, vi är skadade för att tjäna dem.

  Gillad av 1 person

 14. omarkn skriver:

  Det här forumet är inte platsen för mig att diskutera många av de synpunkter som några skribenter kommer med.*

  Särskild skribenter som simulerar en förståelse av Islam och profeten och som gör allt att förminska den förra och ännu mer den senare – många synpunter och påståenden, som inte bara är bristfälliga, men framför allt är falska, falska i deras premisser, i valet av källorna, i begränsning av källorna och i slutsatser som man drar av allt detta.

  Men de med en viss agenda bryr sig om inte fakta och sanning, och ‘de vet ej vad de gör!’

  * http://www.livingislam.org/svenska.html

  Gilla

 15. Claes H skriver:

  Man trodde ju en gång att våran elit var ateister.
  Men det blir allt tydligare att de är anti-kristna.
  Och då känner de en klar gemenskap med muslimerna. Som också är anti-kristliga.
  Tänk på vår största morgontidning – chefredaktören där (formellt jude) tyckte ju det var jättefint att vi tog emot bortåt 150.000 muslimer här år 2015…!

  Gilla

 16. Lars-Olof Svensson skriver:

  Jag försöker förstå men lyckas inte varför islams svenska organisationer har fått ett sådant grepp över SSU, Bah Kunke och Bjereld/Tro och Solidaritet. Det är antagligen olika bevekelsegrunder men en sak är tydlig och det är att S kommer att bli det nya invandrarpartiet, om det inte redan är det. Invandring kräver mycket pengar till välfärden och därför höga skatter. Det är S bra på.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.