Det feministiska hyckleriet

Stefan Hedlund

Ett av de i särklass mest pikanta inslagen i den ständigt expanderande #metoo-kampanjen har varit att den avslöjat vad som pågår inom den svenska medie- och kultureliten, och vad som kan dölja sig bakom den politiskt korrekta fasaden av svenska män som kallar sig feminister. Bara dagar innan de första avslöjandena publicerades kunde man få se Aftonbladets alltid lika politiskt korrekta ledarskribent Anders Lindberg twittra om en förment ”våldtäktskultur” inom Sverigedemokraterna. Det han upprördes av var en måhända grov form av ”tafsande”, men veterligen inget värre.

När det så blev uppenbart att en betydligt råare och mera systematisk våldtäktskultur var förhärskande på den egna ledarredaktionen, inkluderande användning av droger för att göra offer medgörliga och lättare att kränka, tyckte Lindberg plötsligt inte att ämnet våldtäktskultur var lika engagerande längre. Hans plötsliga ointresse för det han tidigare funnit så upprörande är symptomatiskt för hur svensk feminism fungerar i praktiken, bakom de många flosklerna.

Det är inte nog med att vi har fått en inblick i det grova hyckleriet från många av de män som så gärna kallat sig feminister, synbarligen i en cynisk ambition att skapa bättre utgångsläge för att själv kunna agera svinaktigt mot kvinnor som beundrar manliga feminister. Det har också gjorts tydligt hur relativ den svenska feminismen är, och sannolikt alltid har varit.

För den troende feministen är det inte kränkningar i sig som är upprörande. Det helt avgörande är vem som begår kränkningen och vem som blir kränkt. Det feministiska prästerskapets engagemang i kvinnors öden bestäms av hur väl dessa öden passar in i den överordnade ideologi av ”könsmaktsordning”, som utgör själva grundbulten i den pseudovetenskap om ”genus” som vunnit så stor utbredning även inom i övrigt seriösa svenska universitet och högskolor.

Själva poängen med denna ansats är att kränkningar av kvinnor uppfattas som allvarliga blott om de begås av män med makt mot kvinnor som vill ha makt. #metoo-kampanjen är ur detta perspektiv ett tveeggat svärd. Här finns förvisso en mängd vittnesmål om hur kvinnor i karriären har kränkts av män med överordnad position. Utrikesminister Margot Wallström minns exempelvis en oönskad hand på låret under ett EU-möte. Samtidigt finns här minst lika många vittnesmål om hur kvinnor har kränkts av män som kallar sig feminister, och som varit uppburna ideal inom den feministiska miljön.

Den verkliga anledningen att bli upprörd över feminismens inneboende hyckleri ligger dock inte så mycket i att deras egna led har visat sig inrymma så många förövare, ibland av tämligen grova slag. Det verkliga hyckleriet visar sig i den inbyggda diskriminering som gör att bara vissa fall av kränkningar anses värda att uppmärksamma.

Låt oss som kontrast anföra en annan typ av kränkningar mot kvinnor, som nu vinner allt snabbare utbredning, nämligen brutala gängvåldtäkter emot flickor och unga kvinnor, som inte kan visa på att de blivit kränkta av män med makt. Är deras fall värda att ta upp? Trots att konsekvenserna för dessa offer kan bli livslånga trauman, lyser feministernas upprördhet med sin frånvaro. Det finns två tämligen uppenbara anledningar till detta, bägge lika motbjudande.

Den ena är att unga kvinnor och små flickor som blir utsatta för brutala överfallsvåldtäkter inte passar in i den överordnade feministiska ideologin om könsmaktsordning. Det är helt enkelt fel slags offer. Det rör sig inte om män med makt som kränker kvinnor som vill ha makt. Dessa offers öden kan därmed inte användas för att bryta nya vägar för feministernas egna karriärer, för krav på ytterligare professurer i genusvetenskap och ytterligare miljonrullning i forskningsanslag från statliga forskningsråd till denna ”vetenskap”.

Den andra anledningen till att feminister visar ett så blygsamt intresse för flickor och unga kvinnor som utsätts för extremt grova sexuella övergrepp, är att det inte bara är offret utan även förövarna som är fel.

Hur mycket myndigheter och PK-medier än försöker hålla locket på börjar det nu framträda en mycket tydlig bild av att de som begår brutala gängvåldtäkter i överväldigande grad är unga muslimska män som kommit till vårt land som asylsökande. Att brännmärka dessa skäggiga ”barn” som råa våldtäktsmän, och att kräva straff som står i proportion till brottet, borde varit naturligt – om feminism hade handlat om alla kvinnors lika rätt till kvinnofrid.

Men i feministernas värld har inte alla kvinnor lika rätt. Liksom i George Orwells klassiska Djurfarmen har den praktiska svenska feminismen byggts på principen att vissa är mer ömkansvärda än andra, nämligen just de som passar in i den egna strategin av att tolka allt ont som manifestationer av en könsmaktsordning.

Att öppet peka ut unga muslimska män som förövare skulle dessutom inte bara avleda uppmärksamhet från grundfrågan. Det skulle även innebära ett brott emot det starka tabu identitetsvänstern har etablerat emot varje form av kritik av islamismens växande inflytande. Krav på att våldtäktsmännens etnicitet skall redovisas, vilket sker öppet i våra grannländer, har därmed i vårt land kunnat stämplas som rasism.

Då en troende feminist inte kan utsätta sig för faran att bli stämplad som rasist följer naturligt att feminism blir liktydigt med att se mellan fingrarna med grova gängvåldtäkter, samtidigt som man visar stor indignation över en oönskad hand på låret. Det är ett anskrämligt hyckleri.

För den som verkligen tror på den urgamla svenska principen om kvinnofrid måste det vara angeläget att utmana det feministiska prästerskapets hegemoni. Krav måste ställas på att flickor och unga kvinnor i våra förorter kan tryggas från hedersvåld och brutala gängvåldtäkter, och det kan bara ske om förövarna kartläggs och om motiven till deras brott blir tydliggjorda.

75 reaktioner på ”Det feministiska hyckleriet

 1. Eva Danielsson skriver:

  Brott ska beivras och kartläggas och bestraffas oavsett vilken grupp offer respektive gärningsmän tillhör. Det kallas rättsäkerhet.
  Postmodern identitetspolitik relativiserar, erkänner inte individen i sin egen rätt utan bara som representant för sin grupp och ar som viktigaste mål att kunna anklaga grupper med höga privilegiepoäng för allt ont. I det ingår att förhindra allt sorts klander för ”de ömkansvärda”. Helt utan respekt för lagar och rättsäkerhet.

  Striden mot män, särskilt vita män, och försvar av invandrarmän är överordnat. Att värna om invandrarflickor som offer för hedersbrott blir omöjligt liksom att värna om ”vita” offer för överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter och gängtrakasserier. Eftersom gärningsmännen tillhör ”de ömkansvärda”, dvs invandrade män, som ska gå fria från alla sorts negativa omdömen och anklagelser. De får inte ens avkrävas riktiga personuppgifter eller id-handlingar eller kunna utvisas enligt lag.

  Inte för att feminister eller pk-ister värnar om ”de ömkansvärda” heller, utan för att när chansen ges att hata och anklaga ”vita män”, så är detta alltid överordnat. #metoo-kampanjen urartade därför direkt och det viktiga i att bryta tysthetskulturen kring vidriga trakasserier och våldtäkter drunknar i aktivisternas ohejdade och osorterade massupprop.

  Gillad av 9 personer

 2. mittja skriver:

  Den bästa artikeln hittills – någonstans – om detta hissnande hyckleri. Om vår land och vår västerländska kultur överlever denna kris kommer den feministiska vänstern att fördömas mer än vad samarbetsmännen i det naziockuperade delarna av Europa fördömdes under ockupationen och efter fredsslutet. Dessa rörde sig inte med höga ideal. Att vara vänsterfeminist och acceptera t ex Rotherham (muslimska pedofilgäng) och det som sker i vårt land idag är så genomfalskt vidrigt att det är bortom allt förakt.

  Gillad av 10 personer

 3. Karl Oskar skriver:

  ‘se mellan fingrarna med grova gängvåldtäkter’ är inte vad dessa feministfigurer gör. Utan de motarbetar med alla medel varje försök att se, uppmärksamma, förhindra, agera mot, och bestraffa dessa ohyggliga brott!

  Gillad av 5 personer

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  När skall täckelset på AB falla,
  över den störste hycklaren av dem alla,
  så vi en spade för en spade får kalla?

  Fisk ruttnar som bekant från huvudet…

  Gillad av 1 person

   • Beppe852 skriver:

    Bromma 1214. Uppvaknandet är sannerligen nära inpå nu. Det senaste jag hörde i skattefrågan är att dricksen för servetriser skall beskattas! Detta tolkar jag som att pengapungen snart har slut på slantar.

    Gilla

  • larslindblog skriver:

   En annan sak i sammanhanget är att män förutsättes bli smickrade av att bli klappade på baken , nypta i rumpan , och få kommentarer om sitt utseende.
   Nyss talade jag med en man som är 41 år , han är påfallande lik Prins Carl Philip ,och jag frågade på skoj om han blivit antastad ??
   Oh ja , sa han , många gånger ..klämd på baken , greppad i skrevet och en kvinna t.o.m. stoppade ner handen i hans byxa en gång . Det hade hänt vid utemiljöer och dansställen.
   Jag frågade om kvinnorna inte visste att han var gift sedan 16 år tillbaka ??
   Jo..men efter några glas vin brydde dom sig inte …inte ens att frun fanns i lokalen hejdade ”tafserskorna.” .
   Jag frågade vad gör du vid sådana tillfällen ?

   Han svarade ; ” Ler vänligt och säger att jag är gift och den trogna typen ” och försöker slingra mig ur inviten utan att någon ” forlorar ansiktet ”

   Gillad av 1 person

 5. Aha skriver:

  Etablissemangets önskan är en harmonisk samexistens med muslimerna, en viktig del i det mångkulturella Sverige. Därav tabun mot kritik av Islam, därav medgörligheten, därav pratet om att vara inkluderande.
  Invändningsfritt kan man tycka. Medgörligheten betyder dock att tolerans ges till en icke-tolerant rörelse, vilketl ändå måste ses som ett diskutabelt sätt för att uppnå god samhällsutveckling. Toleransen medför också en omgörning av Sverige såsom spridning av patriarkala strukturer.

  Framför allt och det tål att upprepas så vill etablissemanget inte ha bråk, slitningar och kriminalitet som kan sammankopplas med det mångkulturella samhället och därmed bli en kritik mot det mångkulturella samhället. Ingenstans (?) i världen har så mycken prestige lagts ned på att skapa ett mångkulturellt samhälle. Vi ska helt enkelt gilla olika.

  Världslig erfarenhet visar dock att mångkultur är en farlig brygd, att då säga nej till en avslipning av mångkulturerna (assimilering) gör brygden än farligare.

  Felsluten i invandringspolitiken är så omfattande att ett nytt etablissemang behöver växa fram.

  Gillad av 7 personer

 6. Moab skriver:

  Det är mycket lätt att förstå varför det förhåller sig på detta vis, varför också Löfven, Björklund Annie Lööf och Ulf Kristersson inte vill att detta skall komma fram. Vänta nu säger någon, moderaterna har sagt att de vill att detta skall undersökas. Jaså säger jag, du har inte genomskådat 7-klöverns taktik, som är samma taktik som man använder vid djuphavsfiske med trål. Det gäller att ha tillräcklig bredd så man fångar alla, trålen är så stor att fiskarna tror att de kan simma fritt, till höger, eller till vänster. M kan ju säga vad som helst om de inte behöver GÖRA något. Göra säger någon, hur skall de kunna det, de har ju inte makten? Nej säger jag, och det vill de inte heller eftersom de inte samarbetar med SD. Det är inte bara Anders Lindberg som vill ha alla dessa våldtäkter, utan även alla moderater, från Tove Lifvendahl till Hanif Bali. De prioriterar våldtäkter över samarbete med SD. Kort sagt, de vill ha det så här.

  Det är lätt att förstå varför man inte vill veta hur många våldtäkter som begås av invandrare för mängden är så massiv så att öppen information om detta och andra brott hade fått Sverige att rämna på mitten som borgen i Ronja Rövardotter. Morgan Johansson är väl medveten om energin i den blixt som kommer att slå ner, de kommer att göra allt för att dölja detta. Vad är några fler våldtagna värt, låt oss säga att vi når 8000 anmälda om 2 år, med en anmälningsbenägenhet på 11%, vad är det mot allas lika värde?

  Gillad av 9 personer

 7. svenne skriver:

  ”Att öppet peka ut unga muslimska män som förövare skulle dessutom inte bara avleda uppmärksamhet från grundfrågan. Det skulle även innebära ett brott emot det starka tabu identitetsvänstern har etablerat emot varje form av kritik av islamismens växande inflytande”.

  Jag tror inte att det bara handlar om ett tabu, utan det kan även vara en genuin rädsla för repressalier som ligger bakom den uteblivna kritiken. Det är svårt att bedöma om ett förfluget ord, ett kritiskt yttrande angående profeten eller bara det faktum att man är ”en otrogen hund” kan utlösa en reaktion av oproportioneligt våld.

  – I mars år 2011 mördades den svenske FN-anställde Joakim Dungel i Mazar-i-Sharif av en folkmassa som var uppretad på grund av att den amerikanske pastorn Terry Jones offentligt bränner en koranbok i Florida. Joakim Dungel fick stå till svars för en gärning som han överhuvudtaget inte hade någon anknytning till.

  – Sju år innan mordet på Joakim Dungel mördades en svensk kock (Magnus Johansson) som arbetade hos de styrande i Saudiarabien och ledaren för attacken beskrev efteråt hur det hade gått till: ”Samtidigt fann vi en svensk otrogen. Broder Nimr högg huvudet av honom och lade det vid entrén, så att det kunde beskådas av alla som gick in och ut. Vi fortsatte sökandet efter otrogna och skar halsen av dem vi fann.” Magnus Johansson fick stå till svars för att han betraktades som en ”otrogen hund”.

  – År 1998 genomfördes en utställning av tolv fotografier av olika bibliska situationer, tolkade i modern tappning av fotografen Elisabeth Ohlson Wallin och som kallades Ecce Homo. Många kristna uppfattade denna utställning som provocerande och stötande men mediaetablissamanget tyckte att detta var något uppfriskande och vederhäftigt. Elisabeth fick senare frågan om att göra en motsvarande utställning angående Islam, men hon kunde inte göra detta på grund av sin ”okunskap beträffande denna religion”. Kan hon kanske ha gjort en riskbedömning och avstått från kritiken med tanke på sitt eget väl och ve?

  Varje gång jag läser ett uttalande som på ett påtagligt sätt kringgår och luddar till kritik av någon religion så slår mig tanken att den personen inte drivs av vidsynthet angående tolerans av oliktänkande utan att det kan finnas en bakomvarande rädsla.

  Gillad av 9 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Rent allmänt finns det förstås en rädsla för att kritisera religionen X — men i just den aktuella diskussionen handlar det inte om att kritisera en religion, utan bara ett enkelt konstaterande att individer med en bakgrund i *vissa* länder är mångdubbelt mer brottsbenägna än genomsnittet, och att detta i synnerhet gäller grova våldsbrott inklusive våldtäkter.

   En del sådana data finns redan för övrigt, inklusive statistik från andra nordiska länder än Sverige. Det har även kommit böcker som öppet tar upp problemet, ex-vis en om kriminella muslimer i Danmark av psykologen Sennels, med titeln ”Helig vrede”

   (Den har funnits på Bokus men är nu borta ur sortimentet).

   Gillad av 2 personer

   • Moab skriver:

    Kan rekommendera Theodore Dalrymples böcker, en brittisk fängelseläkare som skrev under denna pseudonym i flera år, han skrev ofta i The Telegraph också.

    Gilla

  • Johan skriver:

   Verkligen. ”Allas lika värde” och ”Inte ställa grupp mot grupp” är ett stort skämt. Stora ord – och man gör precis tvärtom. En Centraleuropeisk politiker för 75 år sedan var känd för att säga en sak och göra tvärtom.

   Gilla

  • mobelmanen skriver:

   Hej Anne!
   Du har helt rätt vad det gäller ”dentitetspolitiken” , den är (mitt tycke) mer än bara ond, den är en del av en ytterst genomtänkt plan. Kultur Marxism används som redskap för att hjärntvätta folket. Eliten försöker genomföra (conquer and divide) av Europa inklusive Sverige. Genom att rasera det välstånd som byggt upp i generationer, sker detta nu i allt snabbare takt, och i mycket större omfattning än vad allmänheten är medveten om.
   politiker och msm journalister agerar nyttiga idioter åt den angloamerikanska globaliseringensprojektet (NWO), nya världsordningen. Vi kan konstatera att dem varit skickliga,och på god väg att lyckas i Västeuropa. Östeuropa har redan levt under kommunismen och är mer negativ till det hela.
   Nästa val kommer förmodligen avgöra Sveriges framtida öde, och det är nu upp till oss att leda vägen. Vetenskapliga studier och debatter kring ideologier av alla slag måste få diskutera öppet, utan dessa drev av hat och hot.
   Vi har en skyldighet mot våra barn, och dem kommande generationers rätt att få leva i fred, frihet, och i ett rättvist samhälle. Detta oavsett socioekonomisk bakgrund, etnisk ursprung, och religiös tillhörighet.
   Det är viktigare att barnen får lära sig reella ämnen, som ger dem färdigheter för att klara vuxenvärlden och bidra samhället.
   Identitetpolitiken och andra icke vetenskapliga ämnen kan diskuteras, respekteras, men inte dikteras.
   Vi på denna blogg är realister, inte rasister. Vi ska gemensamt leda vägen för ”Sverige i framtiden” och det gör vi dagligen!
   Tack för en mycket bra artikel!

   Gilla

 8. MartinA skriver:

  Väl rutet. Många vassa observationer. Till exempel:
  ”..uppfattas som allvarliga blott om de begås av män med makt mot kvinnor som vill ha makt. ”

  Något som inte skrivs ut i artikeln är att feminismen i sverige driver ett hat mot svenska män, oavsett om vi har makt eller inte.

  Gillad av 4 personer

  • Moab skriver:

   Min makt begränsas allt mer till att kunna besluta om jag skall beskära bokträden eller lönnen, eller på vilket håll jag klipper gräsmattan, just nu i öst-västlig riktning. Jag bestämmer också om jag skall paddla hit eller dit när jag är på havet. Jag känner mig trygg med en feministisk regering och utrikespolitik och ordningsmakt, även om jag tycker att utformningen av torpeder har något patriarkalt över sig. Jag bestämmer i min lilla universum, min trädgård, som också är stor nog för att kunna träna bågjakt.

   Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Just detta, oavsett om den enskilde vite mannen har makt eller ej, är kärnan i genderläran.

   Det är identiskt med national-socialisternas inställning till judarna. De anses alla och samtliga vara utsugare oavsett om den enskilde juden är rik eller ej. Det är en inneboende egenskap. Den vite mannens ondska är en inneboende egenskap, inte ett attribut. Detta är mystik av primitivaste art. Detta är i sin tur förstås en orsak till att utövarna av denna primitiva ideologi ser sig tvungna att använda uniformer (fetma, färgat hår etc.) och liturgi. Precis som national-socialisterna.

   Genderlärans ideologi är identisk med national-socialismens.

   Linnéa Claesons hattirader i Aftonbladet är jämbärdiga med Veit Harlans Jud Süß.

   Gillad av 4 personer

   • MartinA skriver:

    Jag förstår inte varörför du börjar mässa om nationalsocialismen som vore du en förprogrammerad etablissemangare. Jag tycker synnerligen illa om det.

    Men eftersom du börjar prata om judar så kan jag ju påpeka på vilket sätt judar är relevanta för den här diskussionen, snarare än din arkaiska utläggning. Det finns ingen grupp män i sverige som är mer överrepresenterade vad gäller makt än judiska män. Men ändock har feminister ej angripit den gruppen. Vilket visar att feminism drivs av svenskhat, ej av maktrelationer.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Att du har vissa sentiment förbundna med den nynazistiska rörelsen i Sverige. Jag sorterar dig som identitär, men kan ju ta miste. Om antisemitism, konspirationsteorier, rasism, identitetspolitik och annan och mystik tycker jag inte. Jag har haft långa diskussioner med Dan Berner (?) på swnet.politik. Det gick väl inte så bra för honom. Jag känner igen resonemangen.

    Gilla

   • MartinA - För övrigt anser jag att Sverige måste förstöras skriver:

    Då tar vi det igen, litet långsammare den här gången.
    Om vi jämför gruppen judiska män med svenskt medborgarskap och gruppen svenska män med ett svenskt medborgarskap kommer både median och medeltal för judiska män mäta högre vad gäller ekonomi, makt och inflytande etcetera. Ett högst okontroversiellt påstående.
    Om feminismen verkligen vände sig mot maktförhållanden så skulle den angripa gruppen judiska män eftersom den är den mest överrepresnterad vad gäller makt. Vilket feminismen inte gör, den vänder sig enbart mot gruppen svenska män.

    För övrigt inte ett argument jag gjorde förrän du började nazibabbla. Din fixering vid nazismen är obalanserad. Att finna det naturligt att börja yra om nazismen när vi diskuterar feminism är ett mycket knepigt beteende, enligt mig. Desstuom så är det att ge etablissemanget skydd och stöd, i och med att de har gjort dylika resonemang till själva grundplåten i deras retoriska strategi. Note Bene, det argument du nu vänder dig mot var en direkt respons på din nazifixering.

    Gilla

   • MartinA - För övrigt anser jag att Sverige måste förstöras skriver:

    Min filosofiska position är lojalitet till svenskarnas existens. Dels därför att det är den grupp jag är närmast släkt med. Dels därför att jag har en sentimental anknytning till svensk historia. Jag är så att säga ohemul svensk rasist. Eller etnocentriker, om man ska vara noga.

    Däremot menar jag inte att svenskar skulle vara bättre än andra på något sätt. Den enda utifrån seende ordinalskala jag lägger på diverse folkgrupper är förmågan att sprida sitt genetiska material. Eftersom det är livets mandat. Vilket är den enda fixpunkt jag överhuvudtaget kan hitta att förankra analyser i. Vi svenskar är synnerligen dåliga på detta, så i ren ”bra” ”dålig” bedömning landar svenskar i ”mycket dåliga”. Däremot ser jag ett visst potential hos nordeuropeer på grund av att vi av någon anledning anses attraktiva. Vi har goda möjligheter att uppfylla livets mandat utan våld och från flera olika vinklar. Fundera till exempel på hur afrikanerna koloniserade Amerika och nu utgör 10% av DNA där? Det är en stor bedrift som verkligen imponerar.

    Min biologistiska syn på världen gör att jag och nationalsocialister har flera gemensamma nämnare. Men jag är starkt kritisk till deras samhällsmodell som jag ser som skör och dysgenisk. Och antispirituell. Om det finns något universiellt syfte utöver livets mandat är det mänsklig variation, en rikedom på mänskligt uttryck. Där får nationalsocialisterna synnerligen låga poäng.

    Gillad av 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    När man tidigare kommit undan med det. Nu får man dras i smutsen i #metoo och liknande. Vad gäller just Lars Ohly så är det helt OK att rulla honom i tjära och fjäder.

    Gilla

 9. leif stern skriver:

  Det är nu dags att den feministiska regeringen blir feministisk i praktiken och samtidigt visar allas lika värde. Alla den feministiska regeringens livvakter skall vara kvinnor med omfattande genusutbildning. De foton som ibland publicerats av regeringsmedlemmar med vidhängande livvakter visar medelålders machomän som tex den man som Gudrun S. fälldes för att ha hjälpt
  ekonomiskt. Sannolikt var det en gentjänst. Bort med männen som livvakter åt feminister och släpp fram jämlika kvinnor med lika värde.
  Leif Stern

  Gillad av 3 personer

  • Moab skriver:

   Just det. Al-Gadaffi var en föregångare. Våra politiker skulle också kunna anamma hans vana att ha möten i tält, det finns några över sen 2015.

   Gilla

  • Per-Anders skriver:

   Var det inte Mona Salin som hade sex med sin livvakt och hjälpte ekonomiskt. Om dessa män kan kallas för män vet jag inte eftersom jag personligen anser att en riktigt man bör ha principer och inte vika från dem. Man är således inte livvakt åt en person som inte förtjänar det.

   Gilla

 10. Magnus Rosensparr skriver:

  All information i frågan som framkommit i svensk alternativmedia och i utländsk media har lett till att informationen nu börjar sippra fram även i svensk gammelmedia. Förr eller senare kommer sanningen att uppenbaras för alla och envar.

  Gilla

 11. Hortensia skriver:

  Tack, Stefan, jag tror ännu på det sunda, svenska förnuft, som ledde till instiftandet av kvinnofrid och en demokratisk rättsstat i paradisiskt trygga Sverige.

  Samma Sverige, som nu slits sönder av en tidigare otänkbar, fullkomligt vettlös massimport av vuxna ”män” från muslimskt medeltida kvinnohelveten.

  http://meritwager.nu/allmant/en-regering-representerar-hela-folket-inte-bara-sina-egna-valjare/

  Måtte fan ta alla svenskhatande, aktivt dysfunktionsimporterande multikultiutopister i Sveriges riksdag, regering och diverse resursslukande myndigheter!

  Gillad av 6 personer

 12. Lennart Bengtsson skriver:

  Hyckleri har genom överanvändning blivit ett avtvättat ord i Sverige att det i detta sammanhang är alldeles för svagt. Sveriges ledande feminister är snarare en skam av värsta slag och deras beteende djupt omoraliskt! De har nu sjunkit så djupt det går att sjunka och förlorat all respekt.

  Gillad av 5 personer

 13. Hovs_hällar skriver:

  Den såkallade ”feminismen” handlar numera bara om ett sätt att kapa åt sig makt och förmåner för vissa kvinnor i symbios med statsapparaten, utan att de på hederliga villkor behöver prestera något. Allt som handlar om verkliga och allvarliga problem, och som inte passar in i den ”feministiska” mallen, ignoreras och förnekas.

  Vanliga kvinnor, som gruppvåldtagits av 10 MENA-migranter, vill ”feministerna” helst inte ens höra talas om.

  Gillad av 3 personer

  • cmmk10 skriver:

   Feminismen har historiskt varit borgerlig, det har handlat om borgarklassens kvinnor i första hand. Varför vänstern har ansett att det är viktigt med att kvotera in kvinnor i privatägda företags styrelser, måste ha att göra med att de hatar äganderätten.

   Gillad av 1 person

 14. Jaxel skriver:

  Tack Stefan för en mycket bra krönika! (Som vanligt)

  Vill komplettera med lite statistik.

  Enligt BRÅ:s rapport (2005:17) är det fem gånger så vanligt att en man född utom Sverige är misstänkt för våldtäkt jämfört med en svenskfödd man. Notera också att detta bygger på data avseende perioden 1996-2001. Sammansättningen av de utrikes födda har förändrats betydligt sedan dess. Mycket talar för att överrisken bland utrikes födda är ännu större idag.

  Resultaten från Nationella Trygghetsundersökningen (NTU) visar att andelen kvinnor som det senaste året (2016) varit utsatta för sexualbrott ökat från runt en procent 2011 till cirka fyra procent. NTU är enligt Sarnecki, åtminstone tidigare, bästa källan till information om utsattheten för sexualbrott (2).

  Statistiken över anmälda våldtäkter visar en liknande bild som NTU, om än inte lika dramatisk.

  Om detta må vi dock inte tala, enär det framstår som mycket klart att huvuddelen av våldtäkterna här i landet begås av män med invandrarbakgrund.

  Att påstå att man bryr sig om flickors och kvinnors trygghet och samtidigt vägra att diskutera detta är ett sanslöst hyckleri.

  1. https://www.bra.se/brott-och-statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html

  2. https://www.dn.se/debatt/okad-invandring-leder-inte-till-okat-antal-brott/

  Gillad av 2 personer

 15. oppti skriver:

  Det jag saknar är en klarsyn hos kvinnor. Det vore klädsamt!
  Det är kanske för mycket begärt att de skall starta en #Visomliggerillatill där deras egna fritt valda initiativ lett till förmåner när de väljer män med makt och tar sig fram med kvinnlig list.
  Kanske främst med svikna pojkvänner och bedragna fruar som offer.
  Det krävs två för tango!

  Gilla

 16. Peter Pan skriver:

  Jag misströstar om svenska folket inför valet 2018. Det rullar nog på i gamla hjulspår, inte minst för att regeringen kommer att gödsla med pengar över kommuner och landsting så att de kommande jättestora skattehöjningarna kan skjutas upp ett år.
  Men till valet 2022 kommer ”Sverigebilden” att krackelera. Då blir det intressant!

  För övrigt noterar jag att inte ett enda parti hittills har någon åsikt om Morgans försök att dölja sanningen genom att ändra i den grundlagsfästa tryckfrihetsförordningen.
  Den som tiger samtycker.

  Gillad av 3 personer

 17. Folke Lidén skriver:

  Så har Feminismen och Den Humanitära Stormaktens trupper startat ett anfallskrig. I första hand en avledningsmanöver. I andra hand har man valt en motståndare (svenska män) som sannolikt inte ens kommer att försvara sig.
  Nu har det visat sig att, som det sker i krig, många av de egna soldaterna fallit offer för friendly fire.
  För min del, den bästa glädjen – Skadeglädjen.

  Gilla

 18. Stig Rydmark skriver:

  En bra och korrekt text verkligen, Och bakom all text finns tiotusentals offer, de flesta svenska
  kvinnor. 7-klövern accepterar dessa offer som en naturlig omställning till det perfekta multikulturella landet. Anders Borg hade ju en sådan vision efter att ha sett Nigeria. Det är fruktansvärt att svenska politiker är så cyniska. De skulle ju ha platsat som lägervakter.

  Gilla

 19. Sidonie Jansson skriver:

  Igår skrev Abdulla A. Miri , en syrisk ekonom , flitig skribent i Metro, i kolumnen ”Alla kan inte berätta om #metoo”. Det som gjorde det största intrycket på honom är att så många kvinnor berättar att de blivit utsatta för sexuella trakasserier på jobbet.Han trodde aldrig att ” folk som vi brukar kalla välutbildade och som man tror har respekt för andra” var så många. (citat)
  Detta räcker för honom för att han ska komma till slutsatsen att ”problemet med dålig kvinnosyn är utbrett och finns överallt och på alla nivåer i samhället” . Han menar förstås oavsett religion eller kultur.
  Han avslutar med att prata om de utrikesfödda kvinnor som ”upplever samma slags sexuella trakasserier på arbetstid men som inte vågar berätta detta offentligt” . Anledningen kan vara att det handlar om ” kultur, men det andra är om en oro över deras framtida möjligheter i Sverige. ”
  Det är de kvinnorna han ömmar mest för. Inte ett ord om svenska tjejer, kvinnor och t o med äldre damer som har utsatt för grova våldtäkter och gruppvåldtäkter.
  Och inte heller om hedersvåld, könsstympning, barnäktenskap eller tvångsgifte.
  Han kom hit 2012 och har lärt sig sin läxa. Här får man skriva i tidningen om man följer”värdegrunden” som passar in i vänsterfeminismens agenda. Att det problemet är strukturellt, universellt, och att det är främst män med makt som utsätter försvarslösa kvinnor för avskyvärda sexuella handlingar.

  Gilla

 20. Ulf skriver:

  Har som tillhörande det manliga könet arbetat med hundratals – för att inte säga tusentals – olika människor genom arbetslivet. Ungefär könsmässigt lika fördelat. Bland männen fanns det hela tiden en liten, men ytterst aktiv minoritet, som trodde sig besitta en extra stor tjuskraft gentemot det motsatta könet. Det skulle ständigt kramas och gullas, varje nytt kjoltyg innebar en stor utmaning. Speciellt gällde det för de mer attraktiva av honkön. Dessa kvinnor var/blev ofta i beroendeställning till dessa män. Och fick ofta agera dörröppnare för ett kollektiv bakom dem. De fick igenom kollektivets önskningar, som gruppen bakom behövde komma i besittning av. Denna bakomliggande grupp bestod både av kvinnor och män. Utnyttjandet gick, så att säga, över könsgränser. Offren bestod mest av tjusiga damer. Det var de som skickades fram till frontlinjen. När charmörerna fanns på plats. Ofta var det de allra yngsta och attraktivaste. De enda som inte tycktes uppfatta situationen var de manliga charmörerna. De hade alla ett slags tunnelseende, vi övriga män ofta skämtade om. Idag skulle dessa charmörer förts åt sidan för att tas i örat. Och informeras om det olämpliga i beteendet. En del av förlorarna hade bestått av gruppen bakom, och charmörerna själva. Men knappast de attraktiva damerna. Kan inte undvika tanken att det är just dessa mer inbilska män, i stark minoritet, som idag solkar ned övriga mäns allmänna rykte. Eller också har tiderna ändrats, så giltigheten i mina erfarenheter hamnat i bakvatten. Men de var dock giltiga i över 40 år. Och mer än det.

  Gillad av 1 person

 21. Stig Palm skriver:

  Aftonbladets Lindberg är en åldersångest gripen fjant. Se Aftonbladet och han har ständigt med en ungdomsbild på sig själv.
  Jag har skrivit till honom att uppdatera sig på denna punkt men inget hänt?
  Skulle vara intressant att se hans mörka sida.

  Gilla

 22. Erling skriver:

  Läste nyss på ett annat forum att det första som offras i krig är SANNINGEN.

  Om det stämmer har vi de facto inbördeskrig i Sverige. Och det kanske inte
  är en helt missvisande bild utifrån hur det
  ser ut!
  Sanningen om lögnen är att den sistnämnde definitivt regerar!

  Gilla

 23. Jaxel skriver:

  Läste en debattartikel i SvD igår. En kvinnlig lärare undrade vad hon skall svara sin dotter som är livrädd för att bli våldtagen. I förbigående nämndes att frågan hade kommit upp i samband med något massmedialt inslag om #metoo.

  Här inställer sig två frågor som, förstås, inte berördes i artikeln.

  1) Hur realistisk är dotterns rädsla och 2) hur skall vi försöka minska den risk som trots allt finns.

  1. Ja, vad skall flickor tro när massmedia dagligen bombarderar dem med inslag som påstår att flickor är lovligt byte i stort sett över allt i samhället.

  Kanske har de som driver kampanjen ett ansvar för att man skrämmer upp flickor.

  2. Inte ägnat att förvåna så fanns ingen diskussion om vilka män det är som begår våldtäkter. Jag känner mig rätt övertygad om att artikelförfattaren instämmer med Morgan Johansson att vi inte bör kartlägga vilka förövarna är. Fast det blir onekligen svårare att ta itu med ett problem om vägrar att se hur det ser ut.

  Frågan inställer sig. Hur tänker denna människa? Rimligtvis är hon mycket mån om sin dotters trygghet. Trots detta vägrar hon att egentligen se på problemet. Hon är så marinerad i pk-ism att detta hindrar henne att ens fundera på hur problemet ser ut och vad man skulle kunna göra åt det. (Tillsammans med betydande delar av svenska folket.)

  Gillad av 1 person

 24. PK skriver:

  Frågan är;
  Vill egentligen identitetsvänstern ha klarhet i begreppen? Eller passar det bättre att blanda bort korten? Att avsiktligt hålla sig med tabun och missförstånd, i syfte att effektivisera maktens spel. För begreppsförvirringen är förlamande, både inom feminismen och inom identitetsvänstern.

  Begrepp som – kön – ras – etnicitet – fobi – identitet – kultur – religion, borde egentligen vara tämligen givna. Men de blandas vilt.

  Kritik av religion förvandlas till rasism. Religion omvandlas till genetik.

  Religion byggs ju upp av trosfrågor. Religion i ett enskilt huvud kan ersättas av en annan religion. Annars skulle det inte finnas några missionärer.

  Begreppet fobi korsbefruktas med religion – och förvandlas då till en sjukdom – och får beteckningen – islamofobi.

  Även begreppet kultur anfäktas av rasismbegreppet inom identitetsvänstern. Miljöbetingad kultur blir plötsligt till genetik. Det förbjudna rasbegreppet dammas av och återanvänds. Och kastas som spjut mot en fiende.

  Kön borde vara enkelt. Men så tillkommer fenomen som identitet, makt, sexualitet och hormoniell påverkan. Och det är då de riktigt vida svängarna kan tas. Kön kan plötsligt definieras som en social konstruktion, eller något totalt genetiskt givet. Allt efter eget syfte.

  Likaså tillhörighet och identitet. Ibland sägs tillhörigheten vara global. För att i nästa ögonblick vara fjättrad bortom en könsmaktsordning.

  Ena stunden finns ingen svensk kultur. I nästa ögonblick lyfts alla naturfolks kulturer fram som något extremt skyddsvärt.

  Allting svänger hit och dit. Rida, rida ranka. Logiken hänger inte riktigt med. Och det är nog inte heller meningen. För inom identitetsvänstern och feminismen får logiken lämna plats för mer praktiska syften.

  Gillad av 1 person

 25. Jaxel skriver:

  Hur vanligt är det att kvinnor utsätts för sexuella trakasserier i arbetslivet? I den enkätundersökning
  som Arbetsmiljöverket ansvarar för finns en fråga kring detta. Frågan är mycket omfattande. Det sägs uttryckligen att i detta ingår ”kränkande anspelningar kring sådant som man allmänt förknippar med sex”. Ett arbetsliv utan några anspelningar kring sådant som kan förknippas med sex är svårt att tänka sig. Vad som uppfattas som kränkande är rent subjektivt så vad detta säger är oklart.

  Detta sagt så säger (2015) tre procent av kvinnor att de under de senaste 12 månaderna var utsatta för sexuella trakasserier från chefer eller arbetskamrater. Nio procent anger att de varit utsatta för sexuella trakasserier från andra personer på arbetsplatsen.

  https://www.av.se/arbetsmiljoarbete-och-inspektioner/arbetsmiljostatistik-officiell-arbetsskadestatstik/officiell-arbetsskadestatistik/#2

  Gillad av 1 person

 26. Steven Jörsäter skriver:

  Tack för dessa välskrivna förtydliganden. I likhet med alla andra politiskt korrekta läror så lyder inte feminismen logikens lagar. Därför tål den inte att kritiskt diskuteras eller analyseras utan lämpar sig bara som oemotsagd trossats. Det hindrar inte att den måste oupphörligen bemötas med rationella argument. Till slut kanske droppen urholkar stenen och något förnuft lyckas nå igenom till de troende.

  Gillad av 1 person

 27. Björn K skriver:

  Tyvärr är politik för väldigt många endast att visa upp sig själv. Man vill visa att man tillhör ”rätt” grupp och har ”rätt” värderingar. Att få samhället att fungera är av underordnad betydelse. Det hela är egoism av den högre skolan. Det är först när konsekvenserna av den förda politiken drabbar en själv som man börjar ta hänsyn till verkligheten.

  Gillad av 1 person

  • Hortensia skriver:

   Alltså… jag kan tycka, att dylika ”feminister” borde hållas långt, långt borta från gator och torg – och valurnor, Fredrik. 😦

   Så skönt att det åtminstone fanns en fullvuxen kvinna med normalt vett i skallen, men är det inte väldigt underligt att ”unga, färgade, troende muslimska kvinnor” så ofta visar prov på en uppseendeväckande okunnighet om sin egen profet Muhammed och hans väl dokumenterade hänsynslöst perversa och tokvåldsamma leverne?

   Gillad av 1 person

 28. Soho skriver:

  En viktig text som sätter fingret på identitetspolitikens massiva feministiska hyckleri och som borde delas tusenfalt och åter tusenfalt. Det är kusligt att så få röster i samhället motsätter sig det feministiska prästerskapets framfart. Har man genomskådat den överordnade ideologin finns här tydliga exempel på prästerskapets framfart med i texten: Det är bara vissa fall av kränkningar som uppmärksammas – gängvåldtäkter talas det tyst om – det är fel slags offer och gärningsmännen är fel slags kategori människor, unga muslimska män som är asylsökande, etc.
  Enda sättet att komma till rätta med dessa avskyvärda brott är att kartlägga förövarnas etnicitet och motiven till brotten och att straff och utvisning utkrävs. Hur ska man annars kunna uppnå en större trygghet för kvinnor och unga flickor som tidigare har kunnat röra sig relativt fritt i samhället?

  Gillad av 1 person

 29. Göran skriver:

  Känns som om fokus, även i metoo, alltsomoftast ligger på vad en hyfsat välmående medelklass, som vet att ta för sig i fråga om uppmärksamhetsutrymme, upplever som problem. Dessutom kan man nog räkna många journalister till den kategorin. Dessa medeklasskvinnor löper liten risk att gruppvåldtas av utländska män, de vistas normalt inte i sådana riskområden. De riskerar inte utsättas för hedersförtryck heller utan deras jämlikhetsfunderingar är mera fokuserat på t.ex. bolagsstyrelsers sammansättning, för det är något de också kan identifiera sig med.

  Gillad av 1 person

 30. Karl Oskar skriver:

  Tack Stefan! Sannerligen utomordentligt att strålkastarljuset fallit på dessa gravt falskflaggade figurer. Inte minst på Aftonbladet. Samt på andra ställen. Allt som oftast i vänstermiljö. Bakom upphöjd godhetsfasad uppvisas direkt kriminella beteenden! Därtill…kommunicerande kärlen mellan Aftonbladet Facken SAP framstår nu i nytt och förklarat ljus!

  Gilla

 31. 77711n skriver:

  Jag själv som kvinna, som i hela mitt liv till 90 procent befunnit mig i mansdominerade miljöer, ofta dessutom som enda kvinna, har svårt att tänka annat än att rent tafsande mestadels måste förklaras med kvinnans egna beteende. Ser ofta hos mitt eget kön insmickrande eller ett förbarnsligat beteende som levereras mot aktuell mansperson.

  Jag har inga tafs-erfarenheter under ett långt studie- och arbetsliv, annat än övertramp, av typ förslag om att ”koka kaffe” som enda kvinna bland 50-talet män; naturligtvis direkt påpekat av mig att det vore en direkt olämplig arbetsfördelning för lika många generat leende män.

  Det mest bedrövliga med metookampanjerna är att de mörkar nedan nämnda företeelser:
  1/ Gruppvåldsövergreppen (som knappast funnits tidigare i landet)
  2/ Övervåld mot småtjejerna i skolan
  3/ Hedersvåldet
  4/ Att inte skilja sextrakasserier från gamla invanda tankesätt, värderingar och attityder i arbetslivet. Ett enkelt exempel gavs ovan. Dessa måste bemötas på annat sätt med påpekanden och/eller bemötas med kriterier för befordran, lönesättningar o dyl.

  Gillad av 2 personer

  • kvellulvblog skriver:

   Förutom Dina goda exempel på vad man mörkat är det av oerhörd vikt att så snabbt som möjligt göra skolorna säkra för såväl flickor som pojkar. Det behövs ett paradigmskifte.De som är angripare måste stoppas, oavsett vilken samhällsgrupp de kommer ifrån.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.