Se henne i ögonen, Stefan Löfven!

Mohamed Omar

På partiledardebatten i SVT:s Agenda i söndags, den 8 oktober, tilldrog sig en märklig scen. På första parkett bakom programledarna satt Fatemeh Khavari, talesman för afghanerna som sittstrejkat på olika torg i Stockholm. De vill stanna i Sverige trots avslag på asylansökningar.

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt vände sig mot Jimmie Åkesson och sade med darrande stämma: ”Här sitter Fatemeh. Kan du titta henne i ögonen. Titta Fatemeh i ögonen!”

Sjöstedt hade fått för sig att Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson pekat ut Fatemeh som terrorist.

”Han ljuger om någon som är i Sverige som har uppehållstillstånd”, fortsatte Sjöstedt.

”Fatemeh som sitter där borta. Han påstår att hon är här illegalt. Han försöker befläcka henne med ett vidrigt terrorattentat som skedde trots att hon har flytt från ett land som lider under terror varje dag.”

”Kan du titta Fateme i ögonen och säga: Jag ber om ursäkt för att Mattias Karlsson hade fel. Han har fel när han kletar terrorist på henne, hon har flytt från terror Jimmie Åkesson.”

Afghanistan lider av terror, ja, men inte hela tiden i hela landet. Det finns säkra platser i Afghanistan. Och även om det inte fanns det, så behöver man inte resa hela vägen till Sverige för att hitta säkerhet. Det finns många säkra länder mellan Afghanistan och Sverige. Jag har svårt att tro på att det var säkerheten som gjorde att Fatemeh valde just vårt land.

Dessutom skulle ju Åkesson kunnat ha med sig mamman till Ebba Åkerlund, den 11-åriga flicka som dödades i terrorattacken i Stockholm den 7 april 2017. Hon var på väg hem från skolan när den asylsökande jihadisten körde på henne med sin lastbil. Åkesson hade kunnat vända sig till regeringspartiernas ledare, och till Sjöstedt, för han står ju också för en ansvarslös asylpolitik, och säga med en minst lika darrande stämma:

”Här är mamman till lilla Ebba som blev mördad av en jihadist som ni släppt in i Sverige. Se henne i ögonen och be om ursäkt!”

Varför var det enda offret som fanns representerat i publiken en invandrare? Varför fanns det inga offer för jihadterrorn där? Inga svenska tjejer som blivit gruppvåldtagna? Inga svenska ungdomar som blivit rånade och utsatta för rasistiska kränkningar av invandrargäng?

Våra politiker sviker sina egna väljare, landets medborgare, när man släpper in tusentals asylsökare som vi inte vet så mycket om. I många fall vet vi inte vad de heter, varifrån de kommer, hur gamla de är eller vad de har för övertygelser. Det finns idag tusentals fanatiska islamister i Sverige som en följd av den ansvarslösa asylpolitiken.

I Strängnäs den 23 augusti 2015 blev en svensk småbarnsmamma överfallen och våldtagen av två asylsökande män, en från Syrien och en från Algeriet.

”I’m gonna fuck you little Swedish girl”, sade en av våldtäktsmännen. När han var färdig med våldtäkten spottade han småbarnsmamman i ansiktet. Efter överfallet kan hon inte sova och vågar inte gå ut med sin hund.

Varför var inte hon i SVT:s studio på partiledardebatten? När Sverige blir allt mer otryggt på grund av den ansvarslösa asylpolitiken, var ska hon och andra offer ta vägen? Vilka värnar om deras säkerhet? Varför var det ingen som krävde att Löfven och Fridolin skulle se henne i ögonen och be om ursäkt?

När asylsökaren Abraham Ukbagabir den 10 augusti 2015 valde ut sina offer på Ikea i Västerås, valde han ut en 55-årig kvinna och hennes son just för att ”de såg svenska ut”. Han slaktade dem skoningslöst med kniv. Varför kräver ingen att Löfven ser deras anhöriga i ögonen?

Det finns hur många offer som helst att visa upp, offer för den ansvarslösa asylpolitiken. Det är en politik som inte sätter landets egna invånare främst, så som svenska politiker borde göra. Det är en politik som är human mot det fåtal som har råd och kraft att ta sig hit, men som struntar i alla medellösa flyktingar. Det är en politik som har lett till spridningen av en inhuman och intolerant ideologi, islamismen, i Sverige. Ett betydligt effektivare sätt att hjälpa flyktingar i världen är genom insatser i närområdet. Då kan man hjälpa fler för mindre pengar.

Klicka här och lajka min sida på Facebook!