Black Power i Paris

Mohamed Omar

Jag befinner mig i Paris. Fredagen den 28 juli åkte jag med barnen till Montmartre för att besöka kyrkan Sacré Coeur. Därifrån har man utsikt över hela staden. På trappan på vägen upp mot kyrkan blir mina barn överrumplade av ett stort gäng afrikanska migranter som binder snören kring deras handleder. Jag ingriper och förklarar att de ska ge sig av, att vi inte är intresserade av snören. En afrikan blir aggressiv och kräver pengar. Jag säger till mina barn att ta av sig snörena och kasta dem. Afrikanen blir hotfull och säger: ”I will show you Black Power!” Jag undviker slagsmål genom att retirera.

Konflikten här handlade om att afrikanerna, utan att få lov, hade fäst snören på mina barn. Den handlade inte om ljus eller mörk hy. Men så fort afrikanen blev arg så tog han upp hudfärg: det var en en konflikt mellan vita och svarta och han skulle visa mig den svarta makten.

På detta sätt, genom att spela på européers rädsla för att uppfattas som rasister, rasism är ju numera den värsta synden man kan begå, kan icke-vita få som de vill. Man vågar inte sätta ner foten. Jag misstänker att det är därför som polisen inte gör någonting. Gängen med snör-bedragare trakasserar ju turister helt öppet på Montmartre. Jag kan tänka mig att om en polis skulle ingripa, särskilt om det är en ljushyad sådan, skulle upplopp kunna bryta ut. Det har skett förut.

Låt oss säga att jag inte retirerat utan tagit fajten med snörmånglaren. Vad hade kunnat hända? Jag hade åkt på en smäll, jag hade slagit tillbaka. Folk hade samlats. Han hade skrikit rasist. Det är inte omöjligt att polisen hade släpat bort mig. Semester hade blivit förstörd. Och nej, det hade inte hjälpt att jag heter Mohamed. För det första: det vet inte de. För det andra: jag har bytt tillbaka till mitt barndomsnamn Eddie. Det är vad som står i passet.

Svarta och araber kan misshandla, råna och våldta etniska européer hur mycket som helst utan att det blir några upplopp. Du ser inga vita ungdomar som drar runt i horder och slår sönder saker, plundrar och bränner bilar för att uttrycka sitt missnöje över den rasism mot vita som faktiskt finns. Inte ens de massiva jihadattackerna som dödat hundratals människor i Frankrike de senaste åren har fått fransmännen att gå ut och bråka på gatorna. Men när en svart eller en arab utsätts för en orättvis behandling, verklig eller föreställd, finns en risk för upplopp och kravaller där hela det franska samhället utpekas som rasistiskt. Är det detta som menas med Black Power?

I februari i år utbröt upplopp i den invandrartäta förorten Bobigny i Paris. Bilar och sopor sattes i brand och det kastades molotovcocktails. Orsaken var påstått polisvåld. Fortsätter det så här kommer svarta och araber att bli ett slags ny adel i Frankrike, en adel som polisen knappt kan röra, samtidigt som landets krympande vita befolkning inte kan prata öppet om den otrygghet de känner utan att anklagas för rasism.

34 reaktioner på ”Black Power i Paris

 1. Erik (inte samma Erik som brukar skriva på DGS) skriver:

  Jag citerar mig själv från bloggen Fristad.eu, som för bara ett par dagar sedan diskuterade detta ämne (se http://www.fristad.eu/2017/07/de-som-ager-natten/):

  ”Jag var själv med om nästan exakt samma sak när jag besökte strandpromenaden på Venice Beach för något år sedan.

  En grupp om tre-fyra afroamerikaner stannade mig och försökte pracka på mig deras CD-skiva (!); när jag värjde mig med ett ‘no, no, no’ fick jag slängd i ansiktet en förolämpning som var så extremt grov att det tog mig åtskilliga sekunder att förstå att jag verkligen hört det jag hade hört.

  Hade jag svarat med en förolämpning av samma kaliber hade jag med all sannolikhet varit död nu. Något som däremot dog den eftermiddagen var det sista av den lilla respekt jag hade kvar för alla dessa ‘minoriteter’ och den ‘diskriminering’ de utsatts och utsätts för av ‘det vita majoritetssamhället’.”

  Samt:

  ”Känner igen mig i den händelsen med. Minns en busstation downtown där det stod en 50-årig svart kvinna och skrek ‘I’M SO F*****G TIRED OF Y’ALL WHITE PEOPLES!’ åt förbipasserande kaukasier. Det var nästan så att jag gick fram till den polispatrull som parkerat sin bil något kvarter bort för att meddela ‘Excuse me, Officer, but there’s a n***o woman at the bus stop over there shouting racists remarks at white passersby, maybe you should go look into that?’ men orkade inte.”

  Liked by 2 people

  • Mother Of All Bombs skriver:

   Man undrar hur det kan vara så att inte fler svenskar verkar ha gjort sig liknande erfarenheter på resor runt om i världen. Första gången jag var i USA så gjorde jag alla kardinalfel, gick på måfå i LA, körde på måfå. Vi hann inte mer än landa på LAX och hitta vår hyrbil mitt i natten förrän en svart man dök upp i mörkret och ville ha pengar till tunnelbanan. När vi gav honom skrammel blev han mycket aggressiv. USA är inte alls den smältdegel av harmoni som man ofta ser i amerikanska filmer, spänningen är hög och tilliten låg, jag har vid ett flertal tillfällen sett folk skrika i båda riktningarna, vita som skriker på svarta tiggare ”get a fucking job” osv. Vi är på väg i samma riktning med god fart.

   Man undrar var man kan köpa de rosaskimrande glasögonen som fått Europas ledare att tro att vi kan bygga trygga samhällen när Europa består av andra än oss. Ingenstans fungerar det.

   Liked by 6 people

   • Erik (inte samma Erik som brukar skriva på DGS) skriver:

    Dina kardinalfel får mig att minnas när jag besökte Washington DC för kanske fem år sedan och skulle lösa biljett ur biljettautomaten i metron. En svart ”stationsvärd” ”erbjöd” sig att ”hjälpa”, och fast jag är kompetent nog att själv läsa instruktioner lät jag honom hållas. Hur länge skulle jag stanna? Vart hade jag tänkt åka? Hur många gånger per dag? Det var först när han hade tryckt färdigt på alla knappar och yttrade något i stil med ”Hey, man, this is what I do for a living, ya know, how ’bout you gimme a couple of bucks?” som jag förstod att det inte rörde sig om någon metroanställd stationsvärd utan en helt vanlig lodare som gjort det till sitt jobb att ”hjälpa” intet ont anande turister och sedan kräva dem på pengar.

    Apropå tunnelbanor så tvingas jag meddela att de romska tiggarna numera också återfinns i San Franciscos tunnelbana (BART:en) och att de är om möjligt ännu med påstridiga än sina ”svenska” kusiner…

    Gilla

  • Erik2 skriver:

   Hoppsan. Inte min mening att ange namn som kan förväxlas med annan. Det fanns i bakhuvudet att ”var det inte någon annan som skrivit under namnet Erik”, men jag bortsåg dumt nog från det. Ändrar till Erik2. Du var nog först.

   Gilla

  • Göran skriver:

   Tack vara slaveriet i USA har de svarta i dagens USA fått den största möjligheten bland alla svarta på hela jordklotet att göra något bra av sitt liv. Gör det något av denna fina möjlighet?

   Gilla

  • John Hall skriver:

   You all throw racism around in all sorts of ways.. We invented it here in the states, and I can tell you that none of what your describing is racist. It is xenophobia.. It’s about foreign barbarians destroying your culture under the guise of Islam and skin color.. You’ll need to stand up to that..

   Liked by 1 person

 2. Mother Of All Bombs skriver:

  Jag vill bara flytta. Men var? Asien antagligen, där säger man som det är och man är öppen med att ogilla svarta och araber. Varför? För att de i högre grad än asiater och vita saknar disciplin. Bevisen om man betraktar världen är så övertydliga, Afrika, arabvärlden, svarta i USA, svarta i Europa, araber i Europa, jämför sen med vita samhällen, eller asiatiska, Kina, Korea, Japan, etc etc undantaget är asiatiska muslimer, då blir det kaos och våld, som i Thailand eller Filippinerna.

  Väst håller på att dö, den ”race of mongrels” som Coudenhove-Kalergi såg framför sig för Europa kommer inte att kunna förvalta det arv vi fått, så det blir antagligen upp till Asien att bära organiserade samhällen framåt, de har inte köpt pk eller att de har någon arvssynd, låt oss spola bandet framåt när Bha-Kunhkes barn är statsminister, eller president, i ”Sverige”, då får svenskar antagligen inte ens resa till de flesta asiatiska länder.

  Så det är väl så att identitetspolitikerna har rätt, jag viker mig, ni har rätt, jag tar tillbaka att inte döma alla på förhand, vita och asiater ÄR bättre, empirin är överväldigande. Om vi använt white power eller asian power så hade denna black power återigen förbleknat.

  Nu menar Ranstorp också att vi skall använda silkesvantar på terrorister, jag ger upp. Som Arne Anka sade: Fan här går man.

  Liked by 6 people

  • Mister A skriver:

   Jag skulle inte vilja påstå att det finns kaos och våld i Asien bara bland asiatiska muslimer, kolla på Malaysia, det är muslimskt och verkar ganska fredligt men jag kan ha fel? Sen så verkar det vara mycket våld bland de icke-muslimska grupperna i länder som Thailand och Filippinerna också. I Sri Lanka finns det tydligen buddhistiska extremister som slår till hårt mot både kristna och muslimer och i Kambodja förföljs den muslimska minioritetsgruppen. Var det inte i Kambodja som röda khmererna verkade också, dem ska ha varit brutala mot befolkningen. Finns säkert många exempel i Asien där det har gått snett, bara man dyker lite i historien och samhällena där också…

   Gilla

   • Moab skriver:

    Du är indoktrinerad, muslimer där som här är inte fredliga så folk försvarar sig, en helt normal och sund reaktion som det endast är pk-indoktrinering som gör att vi inte slår tillbaka på samma sätt. Malaysia är en dhimmi-stat där icke-muslimer är de ekonomiskt produktiva men ändå lever i ett apartheid light med muslimer dom bestämmer. Även i Asien har kommunismen spridit sin ondska, min kommentar tangerar väl det rasistiska, jag säger inte att alla västerländska och asiatiska samhällen är perfekta, bara att vita och asiater generellt är dugliga och disciplinerade, och andra inte. Inga välordnade samhällen i stor skala kan ses bland araber och svarta. Ta Sydafrika, likt ”Sverige” så lever man på gamla meriter, om 30år så kommer Sydafrika att vara kaos och våld som alla andra afrikanska stater.

    Liked by 3 people

 3. larslindblog skriver:

  När man läser denna text blir man rasande ; samma sak överallt i Väst Europa ,våra ledare släpper in människor som rånar , misshandlar , förnedrar och utnyttjar oss.
  Dom få som har kraft nog att försvara sig möts med gummiparagrafer typ ” hets mot folkgrupp” och blir gripen av ”våra” poliser.

  Liked by 5 people

 4. Lennart Granqvist skriver:

  Jag reser numera bara till länderna som tidigare låg bakom järnridån.
  Polen,Tjeckien,Slovakien ,Unger,forna Jugoslavien osv..
  Jag skyr Västeuropa som pesten?
  Merkel med bihang kan dra åt helvete,det muslimska helvetet.

  Som man bäddarfår man ligga!

  Liked by 7 people

  • Gert B. skriver:

   Vi har haft flera väldigt trevliga semestrar i Polen. Rekommenderas starkt. Inga hucklen, inga tiggare, trevligt folk, god mat och god öl. Den ordning och reda som statsministern orerar om.
   Nu längtar jag till övriga östländer.

   Liked by 1 person

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Det går så långt det kan gå och sedan kommer det att ta ett abrupt slut och då blir det inte trevligt. Även den vita ”rasen” kommer till slut att få nog och då gäller det, som börsianerna brukar säga, att dansa nära utgången. Väck inte vreden i folkdjupet!

  Liked by 2 people

 6. BjörnS skriver:

  Eddie skriver: ”Orsaken var påstått polisvåld. Fortsätter det så här kommer svarta och araber att bli ett slags ny adel i Frankrike, en adel som polisen knappt kan röra, samtidigt som landets krympande vita befolkning inte kan prata öppet om den otrygghet de känner utan att anklagas för rasism.”

  Det går stt argumentera för att detta redan har hänt. Åtminstone i Sverige där, om jag förstått rätt, det ur legal synvinkel inte går att utsätta en inhemsk svensk för rasism. Det är enbart förbehållet icke-vita.

  Liked by 4 people

 7. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Minns ni ”Bowling for Columbine”, Michael Moores dokumentär om vapen i USA?
  Hans slutsats blir att det är den vite mannens skräck för den svarte mannen som driver våldet och skjutningarna och morden.
  Nå, om man räknar bort svarta som mördar svarta och latinos som mördar latinos då återstår USA’s mordtal med vapen siffror som liknar Europas och Kanadas.
  Passar inte in i pseudoliberalernas trånga förklaringsmodell om vit strukturell rasism.
  Men det är denna inre syn som driver våra lagstiftare, politikerklassen och medieklassen och artisterna såväl som konstnärerna när de hamrar ut MR’s budord.

  Liked by 2 people

  • Reclaim the streets skriver:

   Har inte sett hela filmen men minns mycket väl det där (fejkade) klippet när någon går in och öppnar ett bankkonto och får ett gevär på köpet, det måste ha rullat hundra gånger på SVT när det begav sig.

   Jag har inte hört någon annan göra kopplingen, men själv tror jag att Michael Moore och hans bok ”Stupid White Men” (”Kortkade vita män” i svensk översättning) från 2001 som gjorde det comme il faut att börja använda grovt nedsättande uttryck om ”vita män” som grupp.

   Gilla

 8. Ulrika skriver:

  Eddie, araberna anses som vita:-) Hoppas ni fick se annat intressant av allt som finns att se i Paris. Var där i juni med min son och 9 åriga sondotter från San Francisco och turistade i värmen. Inga incidenter som tur var.
  De vita i USA är på väg att bli en minoritet.

  Liked by 1 person

 9. Mikael Ekman skriver:

  Jag satt utanför tågstationen Gare du Nord för några år sedan när ett gäng nordafrikaner omringade mig, ena killen sa på knagglig engelska ” I hate white people” sen fick jag ett knytnävsslag och lite sparkar. Lyckades ta mig in på stationen och klarade mig undan men ingen runtomkring reagerade eller hjälpte till. Det här var mitt på dagen.

  Gilla

 10. Anna skriver:

  Kanske att man,istället för ”vita”, ska tala om europeer och, i USA, ättlingar till vita europeer. Då framstår kontrasten till araber tydligare.

  Gilla

 11. Christer Holm skriver:

  Diplomatisk immunitet… och hur övervinner man den?
  Går det med diplomati?

  Kom å tänka på en scen från Indiana Jones, där en skicklig svärdsman står och viftar och Jones ej spelar med utan helt enkelt är såsom pragmatisk. Jag förespråkar inte våld överhuvudtaget, men detta såsom någon form av pragmatisk metafor där man inte spelar med i det spel som någon annan satt upp.

  Om alla bara kunde enas och säga stopp. Om alla kunde börja i det individuella, så skulle vi plötsligt få en enad och samverkande majoritet, och om inte helt åsiktshomogen, så skulle vi, som en vinst utifrån den nyvunnet individuella strykan, kunna diskutera och respektera varandras åsikter, som i sin tur kan slipas till en hållbar vägvisare, så att vi gemensamt kan nå något bättre än det vi har idag.

  Gilla

 12. Mister A skriver:

  Beror inte de här upploppen i förorterna pg a att de tillhör den fattiga klassen och är mindre utbildade? Inte pg a att de är svarta eller araber? Jag menar det finns vita gäng och vit maffia som är extremt brutala, förmodligen är dem det för att – dem i de flesta fallen – kommer från fattiga och trasiga hem också. Så om samhället blir mer jämlikt och utbildat försvinner nog mycket av våldet, oavsett folkslag. Sen förstår jag ju argumenten att man har tagit in för många och att man inte kan utbilda och ge jobb till alla och därmed så blir våldet bland dessa grupper värre men jag köper inte hur som helst att folk är mer våldsamma pg a vilken ras dem tillhör. Tråkigt att du och din familj råkade ut för det ni gjorde dock…

  Gilla

  • Moab skriver:

   Nej du har fel. Eller kan du visa mig på alla vilda koreanska och kinesiska och japanska gång som härjar i USA. Läs lite statistik, svarta begår mest våld, punkt. Mest mot andra svarta, punkt. Sedan mot vita. Vita mot svarta är försumbart.

   Gilla

   • Mvh Skogåsbon skriver:

    Arbetarklassen i Sverige var väldigt fattiga, ända fram till mitten av femtiotalet, men gjordes det upplopp i arbetarklassområdena då, Nej.

    Gilla

 13. malmoperspektiv skriver:

  Black Pigeon’s video ”White racists”, klargör på ett lysande sätt, varför ”den vita befolkning inte kan prata öppet om den otrygghet de känner utan att anklagas för rasism”:

  Liked by 1 person

 14. Olle Reimers skriver:

  Framtiden för européer som inser att Europa inom 20-30 år kommer att vara helt sönderslitet av islaimisering och rasbråk är Asien. Men inte för den som tror att man kan komma hit och spela Allan.

  Det finns fortfarande en stark respekt för det europeiska som man kan dra nytta av under ytterligare någon generation. De asiatiska länderna är på mycket stark frammarsch, i vart fall när det gäller teknik och infrastruktur. Här finns också kvar en stark familjetradition som trots allt är grunden för varje civilserat samhälle.

  För västerlänningar är huben Thailand. Här har man en stark tradition av att vara välkomnande mot främlingar samtidigt som man värnar sin egen identitet med stor kraft.Man kan alltså använda Thailand som utgångspunkt för att t.ex. göra affärer i Kina, Korea eller Japan och ta det därifrån. Bo i Bangkok och jobba i resten av Asien är ingen dålig lösning för kommande vilsna européer!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.