Om den kapitalistiska globala sammansvärjningen

Patrik Engellau

Det finns en teori, som verkar få allt bredare spridning, om att vår tids största problem är att en konspiration – till hans död nyligen under ledning av den amerikanske miljardären David Rockefeller – av superkapitalister som vill ta kontroll över hela världen.

Finansmannen George Soros påstås vara en av de ledande i denna komplott. Soros och hans sammansvurna vill krossa nationerna och deras regeringar för att ränksmidarnas multinationella företag ska få fritt spelrum. De aktar inte för rov att muta Fredrik Reinfeldt med fina positioner. De bjuder Annie Lööf till seminarier i sin egen regi.

Jag förnekar förstås inte att miljardärerna finns och troligen känner varandra. Det är rimligt att tro att dessa människor, liksom så många andra intressen, till exempel LO och Synskadades Riksförbund, efter förmåga försöker påverka politiken. Den ungerska regeringen har inlett en offentlig kampanj mot Soros som anklagas för att vilja fylla Europa med migranter. Vad som emellertid bekymrar mig är den överdrivna föreställningen om dessa globalisters makt.

Människans förstånd är ganska klent. Framför allt är utrymmet begränsat. Om vi har en viss uppfattning om hur världen är beskaffad så får det inte plats någon annan tolkning. Det medför att en liten sanning kan göra det omöjligt för oss att ta till oss en större sanning.

Det där om Soros och Bilderbergs makt är en liten sanning. Det är sant att Soros finansierat ett universitet i Budapest som till den ungerska regeringens förtret lär ut PK-teorier. Det verkar också vara sant att Soros finansierar hemsidor som ger migranter tips om migrantpolitiken i olika europeiska länder i syfte att hjälpa migranterna till de länder som erbjuder de bästa förmånerna.

Om vi fyller våra skallar med den sortens små sanningar stänger vi medvetandet och uppmärksamheten för den större sanningen att den verklige boven i dramat, om man koncentrerar sig exempelvis på delproblemet migrationen, är de nationella politiska ledarna i olika europeiska länder, särskilt Sverige och Tyskland.

Om vi föreställer oss att Soros är huvudfienden så tränger vi bort den riktigare tanken att det i verkligheten är det svenska politikerväldet – och motsvarande i andra länder – som är huvudfienden.

Tänk efter. Hur skulle det kunna vara finansmannen Soros och Bilderberggruppens fel att den svenska skolan är under isen? Vem är det som i årtionden marinerat den svenska skolan i värdegrundsteorier och PK-trams? Det är svenska pedagoger och svenska politiker. De problem Sverige lider av är hemsnickrade. Det är samma sak med migrantkrisen och försvarskrisen. Det var inte Soros och hans gäng som skrotade det svenska försvaret utan ett antal svenska regeringar, framför allt Reinfeldts.

Så visst, man kan klaga hur mycket man vill på kapitalisternas komplotter, men om man skyller problemen på dem så försvinner de verkliga gärningsmännen ur fokus.

107 reaktioner på ”Om den kapitalistiska globala sammansvärjningen

 1. Heraldikern skriver:

  Jag tror du försöket blanda bort korten nu! Mig veterligen är det ingen som beskyller varken Soros, Rockefeller eller Bilderberggruppen för att skolan och försvaret är under isen. När det gäller mirationskrisen är det däremot ingenting som säger att våra politiker inte har fått order ”uppifrån” eller i varje fall vissa starkt motiverade ideér om att vi ska nu blanda ut Svenskarna ordentligt och ta ett stort steg mot globalismen genom att införa mångkultur och att vi ska låta de extrerna krafterna och invandrarna förändra Sverige för alltid i syfte att splittra landet och bli lite mer medgörliga! Vi får inte göra motstånd. Det finns ingenting som motsäger denna tes, men däremot mycket som talar för den! Man ska veta att det där ”uppifrån” är en oerhört mäktig och farlig kraft som Sverige lyder blint utan att fråga. Att t ex Sverige skulle aktivt deltaga i massakern av Libyen är ett mycket starkt bevis!

  Gillad av 10 people

  • oppti skriver:

   Om Soros stöttar en hemsida med syfte att få fler migranter till Väst och Sverige så påverkar detta även skolan och i slutändan även skolresultatet.

   Gillad av 6 people

  • Stig Fölhammar skriver:

   Jag förstår inte varifrån du har fått idéen om att någon ”uppifrån” har gett order till våra svenska poltiker att de skall blanda ut svenskarna. För socialdemokraterna har det länge funnits ett intresse av förstärka väljarbasen, därav rätten att rösta i kommunalval efter två år och den korta tiden för medborgarskap. Samma sak torde nog gälla för Miljöpartiet, det parti som visat sig särskilt lätt för islamisterna att infiltrera. För de borgerliga partierna är det lite mer komplicerat. De flesta har länge varit positiva till arbetskraftsinvandring, men tidigare stannade det vid detta.

   Nej, jag tror att vi måste söka förklaringen på individplanet. Jag tror att politiker som personer förändras i regeringsställning. Vad var det som föranledde Bengt Westerberg – en i grunden helt normal borgerlig marknadsliberal person – att helt tappa fattningen i frågan om LSS-reformen? Och vad var det som fick Fredrik Reinfeldt att uppmana oss att ”öppna våra hjärtan”?

   Tja, det var med all säkerthet inte Soros, Rockefeller eller Bilderberggruppens medlemmar. Jag tror snarare, att det handlar om att en slags inneboende moralisk instinkt att vilja ”göra gott” och ”tycka synd om”, i dessa båda fallen påverkade den normala politiska klarsynen, som handlar mer om solidaritet och rättvisa för alla medborgare och inte endast bry sig om dem som skriker högst, som gör uppvakningtar, är lobbyister eller journalister som trycker på.

   Gillad av 2 people

   • JAN BENGTSSON skriver:

    STIG/INA

    Fredrik Reinfeldt är väl ett typexempel,
    på belöning i efterhand!

    Precis lagom när hans fallskärm som Statsminister tog slut,
    FÖRST DÅ blev han anlitad som sannolikt välbetald rådgivare på Wall Street…

    Knappast någon tillfällighet med den perfekta timingen…

    Det goda hjärtat såg vi ingenting av där?

    Behöver jag tillägga att han var en Bilderbergare…

    Vi skall nog inte vara alltför naiva)

    Gillad av 2 people

   • Heraldikern skriver:

    Lite naivt att tro att S och Mp skulle ta in ett par hundra tusen dysfunktionella invandrare för att få röstboskap. Så korkade är dom inte. Dom vet förbaskat väl att dom får försörja dom och deras barn och delvis också deras barnbarn till dödagar! Det är helt andra krafter som gör att hela 7-klövern har samma politik i denna fråga. Det är också rätt korkat att tro att Reinfeldt och borgarna vill ha dessa inbvandrare till arbetskraft. Fullt så dumma är dom inte. De flesta av invandrarna kommer aldrig attt lägga två strån i kors på den Svenska arbetsmarknaden. Och är således ej heller nåt hot mot lönebildningen i landet! Alla människor med normal fattningsförmåga vet detta!

    Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Jag håller med dig H. Och är för en gångs skull oöverens med Patrik. Men det är så ett åsiktsslag ska vara! Mångkulturen infördes av socialisten Palme år 1975 med en ENIG riksdag bakom sig! Dvs de borgerliga partierna stödde detta socialistiska projekt helt och fullt. Därefter har det rullat på, med allt fastare grepp om det mesta som berörs av detta med ytterliggare lagar. Sverige är bokstavligen inlindad i mångkulturen och detta förutom de idag omkring 2.5 miljonerna 1:a, 2:a och tom 3:e generationens invandrare*. Jag tror att om dessa inte avsiktligt och med kraft bibehåller sina kulturer så är man from 3:e riktiga etniska svenskar.
   Åter till Patrik: hela den politiska överheten kämpar på med detta av egna krafter, men det stöd de får och fått av dels enskilda kända personer som Soros, Rockefeller mfl och dels av andra länders regeringar är nog oerhört viktigt för våra politiker. Man får den bekräftelse man måste ha som svensk politiker med tämligen dåligt nationellt sjävförtroende. Liksom de flesta svenskar av olika anledningar. Värt genomlysningar inom en annan DGS-skrivning.
   Ju mer motstånd man får från svenskarna, desto större bekräftelsebehov från utländska makthavare. Och allt större motvilja till SD och kletningar till SM (Svenska Motståndsrörelsen). Och nya lagförslag i tystandets politik.
   *På migratonsverket.se kunde man åtminstone tidigare se att blott mellan 10-20% fick PUT pga rena asylskäl, övriga fick det pga ”hemsnickrade uppfinningar” som ”särskilt ömmande skäl”.

   Gillad av 2 people

  • Hedvig skriver:

   Den här gången kan inte jag heller hålla med Patrik Engellau i hans teser, eftersom de inte alls stämmer överens med mina kunskaper och erfarenheter.
   Först drar jag mig till minnes, att jag under tidigt 1970-tal läste om, att de multinationella företagen i en framtid kan komma att bli ett hot mot västerländska demokratiska nationers integritet, om de får för mycket makt och om nationerna inte förmår balansera de växande multinationella företagens makt med lagstiftning etc.

   Vi är där nu! Hört talas om Peter Sutherland, Goldman Sachs och Bilderberggruppen? ”EU should ‘undermine national homogeneity’ says UN migration chief” från år 2012.

   http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

   Eller den här artikeln i den välrenommerade SvD Näringsliv från år 2013. Läs gärna hela artikeln!

   ”…det vilar ett gigantiskt frågetecken över hur dessa privata organisationer påverkar de demokratiska organ – som regering och riksdag – där medborgare förväntar sig att besluten tas ur ett väljarperspektiv och inte enbart enligt önskemål från internationella näringslivsgiganter.”

   ” … dessa organisationer har ett betydligt större inflytande än dess egentliga mandat, säger Christina Garsten, professor i socialantropologi vid Stockholms universitet och expert på tankesmedjor.”

   ”Och Garsten får medhåll från företagsekonomiskt håll.

   – Tillsammans formar de här organisationerna stora transnationella nätverk. Klart är att de består av en ultra-elit när det gäller politiska forum, säger Ian Richardson som är forskarassistent på företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet och som forskat på elitnätverk och då intervjuat ett 30-tal medlemmar i dessa.”

   https://www.svd.se/slutet-sallskap-med-dold-agenda

   Gillad av 3 people

   • Hedvig skriver:

    @ Hedvig 12 juli, 2017 at 21:25

    Ovanpå allt det ska vi naturligtvis lägga alla de hemsnickrade problemen.

    Gilla

 2. Walfrid skriver:

  Det är en del av hypotesen att västländernas regeringar och partier står under någon sorts inflytande, kanske via Bilderberggruppen.
  Vi söker väl alla efter någon sorts mening i det som händer i världen, en del tror till och med att det är rymdödlor som tagit över…

  Saken är den att det som sker i Europa är så obegripligt för en vanlig medborgare att man frestas köpa nästan vad som helst bara man får en förklaring.

  Gillad av 5 people

  • Johan utan land skriver:

   Jag famlar också efter förklaringar. Rymdödlorna känns nästan troligare än Bliderberghypotesen.

   Ingen vettig kraft i västvärlden har något att vinna på att underminera systemet. Om nu Bliderbergarna vore ansvariga så är det långsiktigt frågan om ett rejält självmål. Istället för att vara i toppen av världens rikaste och mäktigaste struktur kommer de till slut finna sig basa över en soptipp (med kärnvapen).

   All verklig utveckling kommer att ske i andra regioner. Tror inte Kina/Indien/Japan/Ryssland/Latinamerika kommer att bry sig om vad ‘Väst’ tycker när de väl gått om i ekonomisk styrka och välstånd. Inte omöjligt att dessa länder själva kommer att känna en viss motvilja och skadeglädje mot det det väst som länge varit så arrogant.

   Gillad av 2 people

 3. herrjagermeister skriver:

  Jag ha iaf fått ett ruskigt politikerförakt sedan hur andra uttalar sig bryr jag mig mindre om..Jag läser alltid båda sider av en story och bildar mig sedan en egen uppfattning..Vilket andra borde göra mer. För i detta landet gäller det att följa liktänkande och gilla olika.Jag försöker tänka olikt alla andra och håller mig till folk jag gillar..Sjukt land har detta blivit..Och det är MIN åsikt..

  Gillad av 3 people

  • Bengt skriver:

   .”Jag läser alltid båda sidor av en story och bildar mig sedan en egen uppfattning…Vilket andra borde göra mer”.
   Du har en poäng där. Om jag bara skulle förlita mig på den bild svensk Public service förmedlar vore det som att livnära sig på ensidig kost, såsom bara sötsaker – eller bröstmjölksersättning.

   Gillad av 2 people

 4. Lazló skriver:

  Bidragsgivare till organisationer och politiker som George Soros är väl en del av problemet. Ibland kan sådana personer få en relativt stor påverkan på händelseförloppet, som t ex i Ukraina under Maidan-revolten och i Ryssland 1917 när Jacob Schiff spelade en liknande roll som finansiär.

  Men i regel är det väl snarare de stora medierna, och kontrollen av dessa, som har den avgörande betydelsen. Bidrag till organisationer och politiker kan förstärka den effekt medierna har. Eller i viss mån motverka mediernas effekt, som t ex i dagens Ungern eller dagens Ryssland, speciellt om inte politikerna försöker lägga hinder i vägen (vilket också skett i Ungern och Ryssland).

  När det gäller politikerna så får ju medierna och bidragsgivare en selektionsroll som innebär att de politiker och partier som dansar efter mediernas pipa i regel blir mer framgångsrika än andra politiker eller partier. Det är väldigt tungt att jobba mot politiker som av de stora medierna sätts på agendan (som vettiga och tänkbara kandidater) och mot kampanjorganisationer som har gott om pengar. Även med ett katastrofalt resultat av de styrande blir det oftast inte några nya krafter som opponerar sig mot medieägarna och kampanjfinansiärerna (såvida man inte får någon slags palatskupp genom politiker som låtsas vara relativt lydiga men sedan helt eller delvis gör revolt, som t ex Putin i Ryssland och partiet Fidesz i Ungern). Det som händer är i stället att man snabbt lanserar nya partier och politiska ledare, som Macron i Frankrike t ex.

  Så den ”dumhet” man kan se hos politikerna är väl generellt resultatet av medias selektionsprocess över tid samt kampanjbidragsgivarnas resurser.

  Leker också med tanken vad en person som Soros hade gjort i Sverige om han haft motsatta avsikter. Då tror jag att han att han hade lanserat ett nytt parti med ungefär samma politik som SD men som deklarerat att man aldrig skulle stödja en moderatledd regering. Partiets profilfråga skulle vara att motsätta sig sänkningar av bidragsnivåerna (typ avskaffandet av de högre bidragsnivåerna för långtidsarbetslösa, vilket ju skedde i Tyskland under en sosse-regering) och kräva att detta skulle betalas genom minskad invandring och minskat bistånd. SD:s fulla potential i de lägre inkomstskikten är svår att utnyttja p g a partiet vill samarbeta med moderaterna. Detta skrämmer folk i de lägsta inkomstskikten och bidragstagarna och ger röster till (s) och (v).

  När det gäller David Rockefeller och hans bröder så tycker jag att de snarast verkade vara litet naiva, litet som Warren Buffett. Men de verkade i alla fall vara för avspänning med Sovjet. Så USA kunde kanske p g a av detta förmås hålla igen litet på rustningsspenderandet. Bill Gates var väl i alla fall tidigare litet naiv. Eventuellt har han blivit mindre naiv nu. Undrar om han idag ångrar att han lovat ge bort nästan hela sin förmögenhet till den typ av välgörenhet som mer politiska bidragsgivare i stort sett brukar strunta i.

  Gillad av 2 people

 5. Kuckeliku skriver:

  Globalism torde vara namnet på fienden. Den finns inte bara i huvudet på några multimiljardärer, utan i huvudet på betydande delar av den svenska befolkningen och i synnerhet i huvudet på det svenska etablissemanget, som består av riktiga ”vartsomhelstare”.

  Självfallet är inte alla former av globalism av ondo, men idén om att folk skall få flytta omkring som de vill är alldeles bestämt en dödsglobalism.

  Jag uppfann ordet ”dödsglobalism” häromdagen och vill rekommendera det för en mer allmän användning. Vi måste använda det ordet eller något väldigt snarlikt ord för att få stopp på dödsglobalismen!

  Gillad av 6 people

 6. Bo Svensson skriver:

  Vi får den sorts politiker som systemet favoriserar. – Metoderna för förverkligandet av folkviljan måste ses över och folkviljan måste underordnas en genomtänkt konstitution: Rätt skall trumfa makt.

  En redig demokratisk ordning som kan tjäna som förebild för efterföljd:

  Individuell makt för skattebetalaren över pengarnas fördelning över de av de folkvalda godkända utförarna av skattefinansierade tjänster och annat skattefinansierat. – En ordning som ger dessa aktörer samma konkurrensvillkor som i resten av ekonomin.

  En första kammare bestående av intelligenseliten skall vara obligatorisk remissinstans och om deras råd ignoreras, skall det motiveras och dokumenteras. – Mitt hopp är alltså, att det skall gå att formulera regler för tävling i omdöme och tankeskärpa som sorterar fram en elitförsamling som förtjänar att lyssnas på.

  Och så måste vi sätta kurs mot en ordning med grundskatter ägnade att få en definitiv lösning på hur man får balans mellan naturskydd och exploatering och på hur man får efterfrågan på begränsade resurser att stämma med tillgången.

  Stävja benägenheten att bruka våld för konfliktlösning görs med krav på ekonomisk garant och att vi väljer ett mått på människovärdet och ett pris på diverse kränkningar. – En ordning som skattebetalarna förhoppningsvis kompletterar med generellt belopp åt dem man känner samhörighet med som hjälp med brottsförsäkringskostnaden.

  Den skatt som belastar faktorn arbete och kompetens skall vara tidsrelaterad och lika för alla: Man deklarerar bara sin kompetensnivå – sin timlön – och betalar denna det fastställda antalet timmar men med existensminimum som grundavdrag. – Eller betalar direkt med sin arbetskraft samma tid mot existensminimum som ersättning.

  (Skatt på skapandet av mervärde ser jag ingen logik i och förstår inte tanken bakom. – Mera motiverat att beskatta underlåtenhet att skapa mervärde.)

  Och så är jag väldigt säker på min lösning på undervisningens skattefinansiering: Pengarna skall betalas ut i takt med att kunnandet hamnar i ungarna och för pengarna köper man sin undervisning på en fri marknad.

  Gilla

 7. Christer Carlstedt skriver:

  Antag att jag hade ett par tusen miljarder.
  Till skillnad från Joakim von Anka så skulle jag givetvis inte ha dem i min pengabinge. De skulle vara placerade i någon eller några former av produktionskapacitet.
  Kommen så långt så är min produktionskapacitet fullständigt värdelös om jag inte samtidigt har tillgång till en massa konsumenter för mina produkter.

  Nittio procent av Afrikas och Mellanösterns befolkningar är fullständigt odugliga som konsumenter. De har inga pengar att handla för och kommer inte att ha det ens i ett femtio till hundraårsperspektiv. Det vill säga så länge de bor kvar hemmavid.

  Om man då tänker sig att flytta konsumenterna dit där det finns slantar?

  Det skulle förstås bli ett sjuhelsikes liv på dem som skulle stå för de nya konsumenternas försörjning eftersom det bleve försörjarnas outnyttjade konsumtionskapacitet som som ryker all världens väg.

  Alltså gäller det att sälja in idén att det är deras förbaskade skyldighet att på ett eller annat vis ta hand om och finansiera de nya konsumenterna. Det kommer förstås att ta ett tag. Tjugo till tjugofem år kanske. Eftersom det överallt finns nyttiga idioter till allt så kommer övertalnings och ”utbildningsinsatserna” att bli ett självspelande piano med rätt smörjmedel.

  Godhet till exempel.

  PK-ismen är född!

  Scenariot är inte helt vansinnigt om än litet långsökt eftersom det kräver en så lång planering. Oändligt mycket längre än företags kvartalsekonomi och normala politiska mandatperioder.

  Patrik har givetvis rätt i att detta inte låter sig göra utan medlöperi från politiska befattningshavare.
  Problemet är ändå inte så stort. PK är ett väldigt potent medel och skulle det till äventyrs inte vara nog, så finns ju alltid personlig vinning. Den har ju funkat i tusentals år så det går nog ett tag till.

  Vad gör då du och jag som är tänkta till att stå för fiolerna för att driva den globala ekonomins tillväxt?
  (Man har så länge drivit tesen om att tillväxt är en nödvändighet att den blivit närmast ett axiom. Mig veterligen har emellertid ingen seriöst studerat alternativet.)

  Att vi skulle klara av att hugga huvudet av Hydra verkar inte så troligt.
  Fast att vingklippa de nödvändiga politiska medlöparna skulle kanske inte vara alldeles omöjligt?

  Gillad av 5 people

  • cmmk10 skriver:

   Det här är kanske min favoritförklaring till dagens vansinne. Minns när Carl Bildt ansåg att EU var ett sätt att överföra våra besparingar till ett snabbt lyft av div. fattiga länder, typ Bulgarien och Polen.

   Globalism är också ett ytterst effektivt sätt för de riktigt stora multinationella företagen att bevaka sina monopol. De flesta storföretag har växt upp i skydd av hemmamarknad och statliga beställningar. De förutsättningarna finns inte längre, utan när någon får en bra idé numera så säljer han den till något MNC istället för att starta ett lokalt företag.

   Gilla

 8. Moab skriver:

  Jag säger som sköldpaddan mästaren Ogwe i Kung-Fu Panda, ”Inte vet jag”. Men det verkar som en annan miljardär har seglat upp som signifikant i debatten, Bill Gates:

  http://www.express.co.uk/news/world/825276/Bill-Gates-refugees-migrant-boats-Europe-stop

  Jag hittade i hasten ingen bättre artikeln men till och med mitt favoritblindstyre på SvD, JanErik Larsson tar upp det, så när inte Trump eller SD säger det så tar det skruv. Bill Gates har vid detta laget ganska omfattade erfarenhet av Afrika, och har kanske gjort samma resa som Patrik? Han vet nog två saker iallafall, endast goda intentioner löser inte problemet och afrikanerna är MÅNGA! De migrantströmmar vi ser är en rännil jämfört med vad som komma skall vilket alla kloka observatörer vet, en grupp som tyvärr inte inkluderar en enda politiker från ledande partier, inte en enda journalist och inte inte en enda forskare inom samhällsvetenskaperna. Douglas Murray hyllade Danrmark nyligen och där finns något fler undantag men som han sade, i England så är det en eller två som kämpar för yttrandefriheten. Vi är inte många.

  Kan Bill Gates uttalande och förhoppningsvis ställningstagande vara en vattendelare? Han måste inse det som alla i etablissemanget vägrar att se, massinvandring från MENA till Europa kommer att göra Europa MENA-likt, Eureka! Han vet vilken skillnad det gör om man låter det som är exceptionellt leva, en i grunden konservativ inställning. Om han hade levt i Sverige så hade antagligen Microsoft aldrig skapats, allas lika värde skapade inte IT-revolutionen, utan motsatsen, några fås exceptionellt höga värde skapade en hel industri som har förändrat världen. På samma sätt så är västvärlden en oas av relativ ordning, trygghet och frihet, ett kombination som väl aldrig setts i världen, Europa är i den region det ligger helt exceptionellt, och måste bevaras.

  Utopin om de öppna gränserna är vår tids skadligaste ideologi, den bygger på exakt samma fundament som kommunismen, den minsta gemensamma nämnaren skall styra, vilket till sist blir det mest primitiva, våldet. I Gulag-arkipelagon läger, i Kambodja barn som mördar sina föräldrar och i Sverige nu flickor som blir överkörda i terrordåd, slängs från balkonger, blir våldtagna i taxibilar (hur ofta hände det på 70-talet) eller tafsade på. Vi ser också vänsterextremt våld som ses mellan fingrarna med och framväxandet av ett högerextremt våld som vi inte ens anar början på. Allt detta våld kommer av denna utopi ”öppna gränser och allas lika värde” och är endast en försmak av vad som komma skall.

  Om ens intresse verkligen ligger i att hjälpa världen att kunna leva tryggt och i frihet så är massinvandring till Europa det absolut sämsta svaret, man måste visa, som Bill Gates, att det finns större världen att sträva mot, ekonomiska, men ännu viktigare, kulturella. Att framhålla att alla människor och kulturer är lika värda leder till IS eller varför inte Zimbabwe, där nu Mugabe får vård i Singapore, en annan välordnad region. Europa är ett elfenbenstorn och måste så förbli.

  Myten om det goda i öppna gränser måste dö.

  Gillad av 7 people

 9. Morgan Eriksson skriver:

  Nja, du använder ofta spelad naivitet som arbetsmetod – tack för många förnämliga intervjuer, debattinlägg och analyser – men i det här fallet tror jag du är naiv på riktigt. Intervjua gärna Lars Bern kring dessa frågor i DGS-TV.

  Gillad av 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Ett kanonförslag med Lars Bern i DGS-TV!
   Ge honom en större plattform!

   Ja Patrik har många goda sidor,
   gör ett hästjobb för att väcka ett (S)ovande svenskt folk!

   Men är måhända i vissa sammanhang fortfarande mer än naiv)

   Underskatta aldrig användandet av nyttiga idioter!
   Sverige leds av en grupp sådana)

   En ny Ledare är på lanseringsstadiet hos Bilderbergarna!
   Reinfeldt o Löfvén har gjort sitt jobb och är snart passé!

   Annie, get Your gun…

   Gillad av 4 people

   • Varva skriver:

    Även Peter Krabbe, han sitter inne med enorma kunskaper kring de stora ”globalist-drakarna” som lär vilja skapa en egen världsregering via FN (NWO= New World Order) så de kan sko sig ännu mer. Smart att börja söndra alla välfungerande demokratier, eller?

    Gilla

 10. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Detta är ingen lätt fråga och de flesta väljare i Sverige i arbetsför ålder har varken tid eller förmåga att sätta sig in i hur det egentligen ser ut. Obestridligt är dock att Soros och hans organisationer etablerat betydande kontakter med svenska politiker, 2012 var han exempelvis inbjudan av Reinfeldt för att diskutera migrationsfrågor. Den typen av kontakter kan mycket väl ha varit avstamp för det som blev öppna hjärtan.

  Enligt läckta dokument har Soros organisation ansett att 65 % av svenska politiker i europaparlamentet som pålitliga, däribland en facklig sosse från Volvo.

  Nu tror jag inte att alla dessa har samma intresse som Soros, att krossa nationalstaterna genom att utsätta dessa för ett kraftigt migranttryck. Utan en del av dessa har sett rörelser som Soros som ett verktyg för utökad frihandel eller har sett kontakter med Soros som naturliga eftersom Sverige är en humanitär stormakt.

  Skyll inte på Soros: Så kan man naturligtvis säga, men det vore nog bra om flera blir medvetna om vad spelet egentligen handlar om och att det finns många ledande svenska politiker som känner mera lojalitet mot andra intressen än det svenska folket, märkligt nog finns dessa inom alla partier.

  Gillad av 2 people

 11. Carl Svensson skriver:

  Hej Patrik!
  Vi kan så klart inte skylla på Bilderberberg eller sådant utan felet är inhemskt. Den som lyssnar på P1 kan inte undgå att märka hur vi marineras i information av ett visst slag allt i syfte att göra den lydiga lyssnaren välvilligt inställd till ”det främmande”. Ibland roar jag mig med att notera de ”små” nyheter som sticks in enligt detta mönster. Den 23 juni exempelvis får vi höra om HBTQ, homosex och islam, att transsexuella ska inkluderas i hets mot folkgrupp, att alla präster måste viga homosexuella par, inslag i positiv anda om ramadan från Libanon, där muslimer lagar mat till fattiga, om HBTQ-historia, en podcast som heter ”making gay history”, om ramadan och midsommar i vänskaplig ton. Den 8 juli får vi höra om ”biblioteksförbud för rasistiska böcker” – där J.O. uttalat sig mot detta, vilket förvisso är bra – men som framställs beklagansvärt. Den som lyssnar på morgonandakten på radio ser att det muslimska inslaget numera är vanligt.
  Igår fick vi höra att SIDA väljer bort hjälporganisationer som inte stöder abortstöd till kvinnor, som om den viktigaste av alla frågor. Och man har dessutom mage att rubricera detta som mänskliga rättigheter.

  Det skulle vara uppfriskande om någon startade upp en TV-station av typen Fox News för att återupprätta balansen i nyhetsfloran. Det Goda samhället och ledarsidorna är jättebra, men skulle behöva nå ut till alla.
  En sak är nämligen hur man presenterar en nyhet, men en långt viktigare fråga är vilka nyhteter som lyfts fram.

  Gillad av 5 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Kanske en alternativ Mediaportal?

   Där alla goda krafter fick ett skyltfönster,
   där alternativa bloggar mm samlades?

   Med FOLK upplysande TV-program)

   Skulle kunna bli stor!
   Även reklamstödd…

   Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Är det en tillfällighet att Bilderberg lakejen Löfvén förordar ett kraftfullare EU???

   Ett allt mer FEDERALT EU,
   som tar ytterligare makt från natiolstaterna!

   Med en egen EU armé!

   Naturligtvis INTE.

   Någon rådgivarroll duger han förstås inte till…

   Men varför inte få efterträda den gunstige Junckern i Bryssel)
   Många nyttiga idioter från små länder har satts på den posten förut!

   En fullfjädrad Marionett!!!

   Gilla

 12. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Personligen tror jag bara att Soros är en intelligent och girig opportunist som surfar på vågor skapade av idioter befodrade långt över deras förmåga, läs Bildt och Bengt Dennis, men samtidigt finns möjligen en annan agenda därtill.
  De enda som – enligt Laurence Auster – förmår ställa till med ett Holocaust II är vita kristna – det finns andra folkgrupper som skulle vilja men bara inte klarar av det – och därför måste de förras samhällen splittras upp med inkompatibla kulturer.
  Den enda demokratin i MÖ kommer dessutom på kuppen att vinna sympatisörer långt in i och hos, de sekulariserade kristna kaderna.

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Du glömde nog ond o illvillig?

   Han har själv erkänt,
   (alla vet väl att han har Judisk börd?)

   Det var en ren njutning att arbeta FÖR Nazisterna,
   när man tog hand om, konfiskerade, Judarnas tillgångar!

   Har detta kunnat gå någon förbi?
   Finns inspelning på YouTube)

   Gilla

 13. Sture skriver:

  Patrik,
  jag måste erkänna att jag verkligen gillar och imponeras av allt du har åstadkommit med denna sida. Du är en mycket begåvad, flexibel och vältalig person med mycket energi som får fart på väldigt mycket.
  Det är det stor fördel att, som i ditt fall, alltid lita på sitt eget huvud och inte bara följa med strömmen (som de flesta människor gör). Att bara följa med strömmen är den absolut största faran. Men att bara tro på sådant som man sett med sina egna ögon och inte lyssna på och ta till sig andras kunskaper och erfarenheter kan också vara en nackdel. Saker och ting innehåller sin egen motsats, om man säger så. I ditt fall är detta uppenbart. Om man bara förlitar sig på sina egna sinnen, så riskerar man att röra sig framåt i snigelfart. I mitt yrke, där det kommer c:a 8.000 vetenskapliga artiklar per år är detta en lyx som ingen kan kosta på sig. Ingen har någon som helst möjlighet att läsa alla dessa och de som man läser, kanske 1-2 i veckan, har man ingen som helst möjlighet att ens kontrollera med sina egna sinnen och egna försök. Man får helt enkelt lita på att artikelförfattarna talar sanning (det gör de inte alltid). Så fungerar det vetenskapliga samhället – och det rör sig framåt.
  Det finns två väldigt finna bloggar, som tar upp problematiken med globalism vs. nationalism: Lars Berns ”anthropocene.live” och Peter Krabbes blogg. Varför inte intervjua dessa personer på DGS? De är mycket väl insatta i denna problematik, både teoretiskt och med personliga kontakter och personliga erfarenheter – och då får du möjlighet att konfrontera dem med dina synpunkter.
  Kritiken mot ”globalismen” är inte en kritik mot det kapitalistiska systemet. Detta har du fullkomligt fått om bakfoten. Globalisterna är socialister och kommunister. Det är det inte många som har förstått men framgår väldigt tydligt när man läser historiker.

  Att trycka upp papperspengar från tunn luft, som de privata centralbankerna gör, och sedan byta ut dessa papperslappar mot guld, har ingenting med kapitalism att göra utan är sådant som Marx tar upp redan i Det Kommunistiska Manifestet som en viktig del i det kommunistiska samhället.

  Det finns ett klart (men hemligt) samband mellan kommunismen och det globala finanskapitalet, som förklarar mycket av det som har skett och sker i världen idag. Så här sade f.d. medlemmen av USAs kommunistpartis nationella kommitté, Dr. Bella Dodd, till f.d. FBI-agenten och tillika författaren till boken ”The Naked Capitalist”, W. Cleon Skousen: ”Jag tror att den kommunistiska konspirationen bara är en del av en mycket större konspiration!”
  Hon berättade att hon först blev varse något ”superledarskap” strax efter Andra Världskriget då det amerikanska kommunistpartiet hade svårigheter att få instruktioner från Moskva om flera viktiga saker som krävde omedelbar uppmärksamhet. Hierarkin i det amerikanska kommunistpartiet fick besked om att i alla sådana här brådskande fall alltid kontakta en av tre utsedda personer vid Waldorf Tower. Dr. Todd berättade att varje gång som de fick instruktioner av någon av dessa tre så godkände Moskva alltid detta.
  Vad som bekymrade Dr. Todd var det faktum att ingen av dessa tre kontakter var ryssar och inte heller kommunister. Alla tre var faktiskt extremt rika amerikanska bankkapitalister.

  Gillad av 3 people

 14. Enough skriver:

  Ja, det finns mycket att fundera på och haka upp sitt liv på. Just det att en yttre ”fiende är ansvarig, är såklart att skjuta förbi målet, som ofta ligger nära….

  Gillad av 2 people

 15. Mats Lindberg skriver:

  Jag kan hålla med om att det är förenklat att skylla globalism och allt annat elände på en handfull män. Men mycket kan härledas till en i skuggorna styrande elit som på smarta sätt påverkat politik och allmänt tänkande i västvärlden. Likt en världsreligion har deras tankar spritts över världen och trängt undan andra ”religioner”. Med smarta övertaganden av media och intressegrupper har man haft mycket stor framgång. Idag dominerar detta tankesätt vår del av världen utan att muta eller mörda, det har blivit norm. Likt den katolska kyrkan tål denna rörelse mängder av brottsavslöjanden utan att vackla. Det finns tillräckligt många som har behov av att upprätthålla rörelsens position för att oliktänkande ska kunna åstadkomma några större förändringar. Där sitter vi nu med svenska politiker som är fullständigt övertygade om att de handlar rätt, för så har de alla kommit överens i möten världen över. Det handlar inte längre om pengar eller makt, det handlar om tro, och tro är svår att rubba.

  Gillad av 1 person

  • lioninuniverse skriver:

   Undrar vad Dan Brown ”fått allt ifrån”… om Frimurare osv i USA… Ska bli intressant att läsa hans senaste – efter Inferno. Kanske lilla Sverijen – kommer med i ett hörn – som den Banala Godhetens Högborg. Jag gillar dina sista ord: Det handlar inte längre om pengar eller makt, det handlar om tro, och tro är svår att rubba. Jag tror på tron att kvantfysiken via Nassim Haramein och Edvard Hawkins samt svenske Jörgen Tranberg – kommer att utge och inge hopp till mänsligheten inom Coherenta samhällen. Håll ögonen öppna – om bl.a ett möte i Tylösand i oktober… / Ad omnia paratus från Leo på Österlen

   Gilla

   • Moab skriver:

    När jag läste teoretisk fysik vid Niels Bohr Institutet så var det oss studenter professorerna skickade fram när det dök upp folk som hade motbevisat Einsteins teorier.
    Man häpnar över all ny galenskap som kan vävas fram, osynliga guldtrådar minsann!

    Varför inte börja med Nassim Taleb eller Stephen Hawking istället, jag har Hawkings Large Scale Structure of SpaceTime framför mig i bokhyllan just nu. Eller Tranströmer istället för Tranberg?

    Gilla

  • cmmk10 skriver:

   Ja, i princip är väl buddismen, kristendomen och islam vad man skulle kunna kalla en konspirationsteori. Någon har fått en idé och har lyckats med att infiltrera samhället med den och det ligger en uppenbar agenda bakom.

   Gillad av 2 people

 16. dagisfröken skriver:

  Spitze ! très a point !
  Det gäller att förstå politiker-adelns psykopatologi.De gillar sina likar – varandra bäst. Frotteras med ”kolleger” i balla Bryssel. ”Folk” som begriper vad man säger. Malmströmskan från 5,4 % partiet, pudlar inte sitt berömda ”I do no take my mandate..” Varför skulle baronen Bildt vara missnöjd med sitt liv, misslyckade studier, äktenskap, inrikespolitik – bostadsmarknaden stod still, minns någon ? – han har ju gjort 50 millar på rysk politik, (pussa pojkar som man gör i öst) Medelålders kvinnliga journalister blir fuktiga när baronen skvätter sina tvärsäkra momentana omdömen om världspolitiken.

  Några som inte förstått är LO-eliten. Hotell&Restaurang och Transport, deras branscher hör till de som sargats mest av de ”öppna gränserna”. Varför finns det inga svenska städare på hotellen ? Beror det på att ”etniska” svenska ungdomar hellre är arbetslösa ? Jag hamnade på sjukhus för något år sedan.De är intressant, man träffar folk av slump. En var arbetslös busschaffis. En hade åkeri. Den förre frågade den senare om jobb och fick svaret: ”Jag anställer bara utlänningar”.

  Nu är det inte åkaren som tillverkat det regelverk som han anpassat sig till.Det är fackets brysselkramare och folkvalda malmströmskor. Ett fantasilöst råskäll dem emot, må lätta
  den missnöjdes (på nusvenska ”frusterades”) tryck för ögonblicket. Men är inte produktivt.

  Produktivt är verklighetsbeskrivning. Bok eller blogg. Där härskar inte Helin&Wolodarski.
  Ännu har de inte uttalat sig om publiceringsförbud på våra skärmar hemmavid. Vad de tänker vet vi inte. Vi får se…

  Gillad av 2 people

 17. 5ven55on skriver:

  ”Människans förstånd är ganska klent. Framför allt är utrymmet begränsat. Om vi har en viss uppfattning om hur världen är beskaffad så får det inte plats någon annan tolkning.”

  Med all respekt Patrik (eftersom jag tycker att du tänker och skriver väldigt mycket bra och värdefullt); i den här artikeln är det du själv som uppvisar ovanstående.

  Givetvis är inte Soros roten till allt ont. Men Rockefellers, Rothschilds och några till superrika familjer har haft stor påverkan sedan 1800-talet. Det finns bland annat kopplingar som tyder på att de bidragit till sådant som varit en del av det som har lett till ”värdegrundsteorier och PK-trams”.

  Förvisso är även många svenska politiker skurkar som ska ställas till svars men det tar inte bort det faktum att de superrika också bidragit varför även de ska straffas.

  Gilla

 18. j2krebs skriver:

  Tills motsatsen har bevisats så kan den teorin inte uteslutas. Det märkliga är att landets ledande politiker är så oförmögna att hantera frågan. På tal om skolan så finns anledning att fråga sig vur dte står till med bildningen och läsförmågan hos dessa eliter. Vad anser om boken Exodus av Colllier eller Kapitalet av Piketty.
  Men jag glömmer inte Soros attack mot SEK-valutan. Bill Gates vurm för IT kan fresta kanske?

  Gilla

 19. Lilla fröken PK skriver:

  Ja, vad ska man tro? Vem i hela världen kan man lita på? FN har ju sin Agenda 2030 och den har globalismen som mål med fri rörlighet för människor och varor över klotet. I Sverige har FN en nästan religiöst förankrad ställning och prestige. Alltså lätt för politiker att haka på, och nästan omöjlig att avspisa. (Senaste nytt är att regeringen vill upphöja FNs barnkonvention till svensk lag). Förankringen i FN beror väl inte minst på att agendan omhuldas av majoritetsgruppen av utvecklingsländer, som får dollartecken i ögonen. Till saken hör också att man kan motivera den förda politiken och paradigmet med Västerlandets skuld, som nu måste återbetalas. Man vill ju inte vara någon foliehatt, men den nationella poliriken är fullständigt obegriplig, om man inte tänker sig någon form av fjärrstyrning bakom kulisserna. Peter Krabbe tycker jag har intressanta aspekter i frågan.

  https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/10/17/2030-agenda-och-maktens-man-hur-hanger-det-ihop-del-1/

  Gillad av 1 person

  • Lars Åhlin skriver:

   Kommentarerna till denna krönika är en sorglig samling, kännetecknade av en slags inlärd hjälplöshet som är samtidigt patetisk och destruktiv. ”Lilla fröken PK” skriver exempelvis: ”…den nationella poliriken är fullständigt obegriplig, om man inte tänker sig någon form av fjärrstyrning bakom kulisserna.” Vad är detta för trams! Hur skulle Soros, Rockefeller, Bilderberg-gruppen eller andra utomstående kunna styra svensk politik? Beslut fattas i riksdagen fortfarande med majoritetsbeslut där alla riksdagsledamöters röster räknas. Skulle Soros med flera ha duperat alternativt köpt alla svenska rikspolitiker (kanske med undantag av SD)?

   Självklart inte. Till och med Lars Bern, som någon av kommentatorerna här hänvisat till, tycks ha släppt tanken på en global konspiration: https://anthropocene.live/2017/03/22/ar-vastvarldens-demokrati-en-potemkinkuliss/

   Gillad av 2 people

   • Sten Lindgren den äldre skriver:

    Bäste Lars Åhlin, vänligen iakttag en mindre föraktfull ton och ett mera vårdat språk, att använda ordet ”trams” är inte på sin plats gentemot meddebattörer. De som kommenterar här har ofta ingen annan möjlighet att komma till tals mot etablissemanget (som Du möjligen själv räknar Dig till).

    Om något är trams så är det att påstå att alla viktiga politiska beslut fattas av riksdagen och där alla riksdagsledamöters röster räknas. Sanningen är ju att riksdagen är ett knapptryckarkompani, där den enskilde riksdagsmannen reducerats till just beordrad knapptryckare. Alla beslut av betydelse fattas i samspel mellan regering, byråkrati, partiledningar och lobbyingorgan. Hade t ex omläggningen av migrationspolitiken 2014 behandlats på ett demokratiskt sätt i riksdagen skulle Sverige sannolikt vara i en helt annan och bättre situation idag.

    Gillad av 5 people

   • gmiksche skriver:

    ”Till och med Lars Bern”. Vilken typ! Och vi som kommenterar här är värre än så. Det är förfärligt.

    Fast i stället för att oja dig skulle du kunna försöka ta ställning konkret till det som skrivs här. Allt behöver inte vara sant och inte heller behöver allt vara fel. Enda sättet att skilja agnarna från vetet är genom argument.

    Gillad av 2 people

   • Bo Svensson skriver:

    Representativ demokrati är vidöppen för korruption. Det är väldigt billigt att köpa nyckelpersoners samverkan jämfört med de vinster man kan förvänta sig genom deras makt att påverka lagstiftningen. – Partiledarna är i fokus och att försöka påverka vilka som kommer att väljas till partiledare. – Lobbyister svärmar runt folkvalda för att besluten om lagförslag skall utfalla till kapitalstarka aktörers fördel.

    Gillad av 2 people

   • 5ven55on skriver:

    ”Hur skulle Soros, Rockefeller, Bilderberg-gruppen eller andra utomstående kunna styra svensk politik?”
    Inte styra i detalj men däremot påverka. T.ex. genom mutor, propaganda, hot, utpressning, lögner… d.v.s. med en massa olika maktmedel.

    ”Beslut fattas i riksdagen fortfarande med majoritetsbeslut där alla riksdagsledamöters röster räknas. Skulle Soros med flera ha duperat alternativt köpt alla svenska rikspolitiker (kanske med undantag av SD)?”
    Han behöver inte köpa alla för att ha en stor påverkan. Det räcker att han äger partiledaren och kanske ytterligare några nyckelpersoner i toppen i det styrande partiet för att ha väldigt stort inflytande.

    Gilla

 20. Harry Gustafsson skriver:

  Det är socialismen och dess förespråkare och utövare som är problemet. De finns både till vänster och höger. Läs eller lyssna till videon None Dare Call it Conspiracy. Lyssna till Ezra Taft Bensons tal med samma namn. Läs vad som skrivs om hemliga föreningar i Mormons bok. Läs boken Den Nakne Kommunismen. Läs boken Den Nakne Kapitalisten. Läs boken Den Sanna Historien om Bilderberggruppen. Det är inte en teori, det är en verklighet. Politiskt styrd av många aktörer. Jag vågar tro på den. PK politiker och PK Media ser till att aldrig skriva om det som sker. Varför samlas gräddan i hemliga Bilderbergmöten varje år?

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Den frågan borde leda till stor eftertanke, Patrik…

   Varför samlas man i hemlighet,
   med i princip TYSTHETSLÖFTEN?

   Vad TÅL INTE DAGENS LJUS/OFFENTLIGHETENS INSYN…

   Grundläggande frågor som saknar svar!

   Vad är DIN TEORI, Patrik…

   Gillad av 1 person

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Mötena är inte längre hemliga som företeelse, men var det tidigare!
    Då var det inte offentligt vilka som deltog, så inte nu.

    Vad som avhandlats är det däremot knäpptyst om i media!
    Tom dessa har tysthetslöfte)

    Absolut INGET får komma ut,
    då är läckan rökt för alltid,
    inga sköna belöningar hägrar längre!

    David Rockefeller har tom offentligt sagt,
    att man tackar för att inget läckt ut,
    för då hade de stora planerna grusats i förtid!!!

    Som bekant lättare att stämma i bäcken än i floden!
    Jag hoppade med flit över ån i denna metafor…

    Ovanför väljarnas huvuden, eller bakom ryggen!

    Bägge beskrivningarna är adekvata)

    Gilla

 21. Erik skriver:

  Kanske, kanske inte. Nixons uttåg ur Bretton Woods och införandet av petrodollarn tänker jag är en grundorsak till dagens tillstånd. En annan är Sovjetunionens kollaps och de då ”friställda” spindoktorerna i väst.

  Dagens realpolitik i MÖ och mot Ryssland förklaras mycket bra av det första. För det andra ser det på mig ut som att fria kriget inletts. STASI arkiven måste öppnas. Vi måste få veta vem som har haft vem som uppdragsgivare. Det finns ett antal personer nu aktiva med bakgrund i revolutionära rörelser som gått med i främst (s), men även jobbat sig upp inom kyrka, press, myndigheter och till ministerposter. Har man verkligen lämnat sin ungdoms ideal och sina ungdomslojaliteter bakom sig? Som det nu är misstänker jag alla för nästan vad som helst. Borgerliga partier har också säkert varit hårt infiltrerade. Men, vi vet ju inte. Vi måste få veta. Det här måste bäddad ut.

  Lägg på detta rapporter om betalda demonstranter/bråkstakar från främst senaste amerikanska presidentvalet.

  Plussa detta på resonemangen om de stenrikas kanske inte alltför sinistra nätverkande så tror jag man inte behöver så många konspirationsteorier.

  Gilla

  • Erik skriver:

   Bäddad = vädras.

   Vem som betalar demonstranter är en intressant fråga som jag för dagen avstår från att resonera om. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro. Men jag tror att det är sant.

   Gilla

 22. Sixten Johansson skriver:

  De som har obegränsad tilllgång till pengar och experter och är skickliga och skrupelfria sociopater kan givetvis både bromsa och gasa på utvecklingens olika delmaskinerier i decennier så att de kan ta ut vinster på kort och på lång sikt. Giganterna tjänar mer på att riva nationsgränser och slå ut konkurrenter och hinder än på att långsiktigt bidra till en sundare utveckling. Det är mycket lätt att profitera på krig, förstörelse, brott och rädsla – i det lilla formatet kan vem som helst klara av det! Men profitörerna och parasiterna är ändå bara blodsugare och skabb på den sjuka elefantens rygg och sårbaraste kroppsdelar. Det som behövs mest är mer elefantkunskap för att bättre förstå den tvekönade, livströtta västerländska elefantens beteende och sjukdomsprocesser. Utan kunskap finns ingen bot.

  För att bättre se det vatten som vi själva för det mesta simmar i kan vi tänka oss att vi plötsligt upptäcker att en antilogik pandemiskt har slagit ut den normala, verklighetsbaserade logik som samhällen tidigare har byggt på. De drabbade lever nu i en antiverklighet. När de ser sig som toleranta ser vi utomstående att de är antitoleranta. I sin antiverklighet ser de sig som sanningsälskande och goda – vi utanför ser dem som lögnaktiga och onda. När de i sin antiverklighet ser sig som antirasister, så kan vi se att de i verkligheten är rasister.

  I antiverkligheten ser sju riksdagspartier SD:s föreslagna politik som ond och i decennier ägnar de sig alla enstämmigt åt att fördöma detta föreställda onda. Vi i verkligheten kan se att dessa sju samstämmiga har en fullständigt förkrossande riksdagsmajoritet, 87 procent, och att de i decennier har haft den reella makten, redan innan det helt maktlösa SD kom in i riksdagen. De bildar allt mera tydligt en sorts sjupartivänster. Med sin förkrossande 87-procentiga konsensusmajoritet, med hela statsmaskineriet till sitt förfogande och med den reella makten i sina händer, så har de ju hela tiden haft lysande möjligheter att tänka ut och förverkliga en egen anti-SD-politik, alltså en egen reellt verksam GOD politik. Var finns den? Var finns dess resultat? I vår verklighet kan vi inte se den. Kanske finns den i antiverkligheten, men även sjupartivänstern verkar numera tvivla på dess existens. Kanske borde antipolitikerna i stället försöka realisera något som i deras tankevärld framstår som en antipolitik, så att vi här i verkligheten ser en fungerande politik?

  Gillad av 2 people

 23. Hovs-svartaste-hallar skriver:

  Jag håller med Patrik. Anta att Soros och några till vill krossa nationalstaterna osv. — vad kan vi göra åt det? Kan vi ställa det gänget till svars? Nej det kan vi inte.

  Däremot tar det en massa energi att idissla dessa teorier, energi vi behöver till mer omedelbart hanterbara problem. Politiker är kanske köpta av Soros — OK, vi kan i allmänna val avsätta dessa politiker. Däremot kan vi inte avsätta Soros.

  Så låt oss därför ägna vår begränsade tid och begränsade energi åt de problem vi faktiskt KAN påverka, och ägna mindre tid åt att idissla konspirationer.

  Gillad av 5 people

 24. gmiksche skriver:

  Soros är en inflytelserik och finanskraftig spelare bland många. Han har blivit en slags symbol för materiellt stöd åt globaliseringen. Soros använder sina miljarder med omtanke. Ofta som seed money i finanssvaga ekonomier. Det finns gott om detaljerade uppgifter på nätet om hur offentliga medel (kommer från offentliga källor men väl dolda genom de omvägar de tar) från västländer används i samma syfte. Exempelvis medel som ges till organisationer med humanitär agenda som använder dem för att föra över migranter från Afrika till Europa.

  Det Soros och hans fränder gör förstärks av att deras agerande hyllas av västliga PK-media. Det får gemene man här i landet och annanstans att tro att detta sker till hans bästa. Och dessutom i humanitetens tecken. Jag själv förvånas varje dag av likriktningen hos de stora internationella media som jag läser på nätet. Likriktningen ger onekligen intryck av en slags samordning eller styrning. Det behöver inte vara så. Det som räknas är effekten.

  Hos allt som sker finns det en inhemsk komponent och en övergripande global. De är svårt att vikta i det enskilda sammanhanget. Det finns ingen anledning att bekymra sig över att den övergripande internationella komponenten får för mycket uppmärksamhet. Var är det den ges uppmärksamhet? I vart fall inte i våra PK-medier, som ju försöker stävja diskussionen om den.
  Den ges uppmärksamhet i icke-PK media och ofta på ett sätt som motverkar sitt syfte genom yviga spekulationer som inte går att bevisa eller motbevisa. Men icke förty förser icke-PK media den kritiske läsaren med essentiell information som är allmänheten förmenad.

  Gillad av 2 people

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Maktkoncentrationen är stor inom internationella medier OCH nyhetsbyråer!
    Storkapitalet äger det mesta.

    Därmed kan man i hög grad sätta/styra Agendan!

    Typ Global Warming!

    Rockefeller/Rothschild råkar vara stora ägare av media,
    Rothschld innehar rätt stor ägarandel i Facebook likaså!

    Mark Zuckerberg, FB grundare/ägare är f.ö. sonson till David Rockefeller…

    Vem äger Google?

    Intressanta frågor!
    Något för Patrik att bita i…

    Gilla

 25. Olle Reimers skriver:

  Vi som kommenterar dina fina inlägg tillhör förmodligen samma generation. På vår tid fanns inga stora konspirationsteorier. Vi trodde på det som stod i tidningen, på nyheterna från TT och på vad Sträng och Erlander sa.

  Den första varningen (som jag i vart fall inte själv reagerade adekvat på) om att det fanns mäktigare krafter i rörelse var mordet på Olof Palme. Det konstiga med det var ju alla märkliga turer med Christer Pettersson och oviljan att följa vissa spår.

  Den andra var 9/11 med åtföljande Irakkrig. Varför var man tvungna att ljuga om massförtörelsevapen. Och det var verkligen en sammansvärjning; har vi ju lärt oss numera!

  Den tredje var Europas pågående immigrantkris. Varför beter sig människor med normalt förstånd pådet här sättet? Det är så uppenbart mot bättre vetande så det måste finnas något i bakfickan som inte berättas för oss.

  Droppen är det intensiva Trumphatet.

  Om man försöker dra en linje mellan dessa punkter och fortsätter bakåt stöter man på ett antal omständigheter som talar för att det faktiskt finns människor som på ett organiserat sätt tillskansar sig allt mer makt.

  Några frågor: Variifrån fick Hitler sina pengar?Hur kan man förklara att världens mäktigaste centralbank är privatägd? Varför förnekade man Bilderberggruppens existens (startade 1954) fram till för några år sedan?

  Det kan löna sig att ttta bakom kulisserna. Allt är inte som vi tror; tror jag!

  Gillad av 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Den första pusselbiten är sannolikt inte Palmemordet!

   Det var den noggrant planerade AVRÄTTNINGEN av JFK!
   Det var ingen ensam galning/kommunist…

   Spåren leder bl.a. till Deep State, i USA!

   Kennedy stoppade invasionen av Cuba,
   som planlagts av CIA m.fl…

   Det var INTE populärt!

   Sen hade han långt gångna planer på att förstatliga FED…

   Då har man skaffat sig mäktiga fiender, utan minsta tvekan!

   Gilla

 26. lioninuniverse skriver:

  BRA – Patrik att du lyfter fram även det du gör ovan om NWO, dvs BilderBergsGruppen m.fl. Jag har min åsikt , som jag grundar i att det är EU.s toppar ( i kombination av Sveriges naiva följsamhet/skyldighet att till punkt och pricka följa ”kungens ukas” (= Merkel och Junker) . Jag menar att EU:s toppar har berett vägen för massinvandringen sedan 1995 i den sk Barcelonaprocessen, inom ramen för EURO-MED ( Europa Medeterrian Partnership) – vars riktlinjer 2011 kom att legalisera den nuvarande situationen. (dvs före katastrofen i Syrien) Genom Göran Perssons dominans i Sverige i EU-frågor – och fokus på sig själv som ”Kung Göran den S- tore” – kom vårt land att helt tappa fokus på EURO-MED .( för mig medvetet beslut från den politiska adeln – oavsett färg) Redan inom ramen för EURO-MED slogs idén fast om att fylla den europeiska befolkningen genom frikostig migration från de arabiska och nordafrikanska länderna. Det ÄR att vara naiv i sin tro – om inte personer som Soros vetat om och förstått detta – OCH gjort pengar på att EU:s toppar velat anse sig vara ”GUD” – MEN EU:s 4 friheter – utgår ju alla från PENGAR, dvs människor behandlas inom dessa ramar – helt bortom hänsyn och kompetens om kulturers och religioner inverkan och påverkan – när grupper tvingas på andra -av dem som anser sig vara ”GUD”!!! Jag skrev 2014 till samtliga partiers ledningar – att ALLA partier (inkl F!) i Sverige och dess folkvalda på alla nivåer i samhället -> skulle föregå med ”gott och lärande exempel” – i att vara de första instanserna att ta emot -> i sina hem/sommarstugor etc – flyktingar OCH vara deras faddrar . Inget parti – besvarade detta – MEN en lokalblaska hade på sin ledarsida – upprop att den lilla staden visst kunde ta emot lika många flyktingar – som staden hade invånare…. Staden är inte Malmö – för där är ju 55% av grundskolebarnen (genomsnittligt över hela staden, enligt journalist på SDS) utlandsfödda!

  1979 gav musikern Lasse Tennander ut LP: Längst inne är himmelen röd. Jag vill som illustration till situationen i MODER SKEPPET SVEA (Sverijen) – be er lyssna till låten . MED REVADE SEGEL – https://www.youtube.com/watch?v=GTMXamYvSi0 – där vi alla är besättningen – redo att dö!

  Gilla

 27. Jaxel skriver:

  Varför inte ta Soros engagemang i flyktingfrågan för precis vad det utger sig för att vara och beakta att den judiska erfarenheten kan vara av avgörande betydelse. Judarna har under årtusenden varit förföljda. En typisk jude har följaktligen med stor säkerhet en större benägenhet att identifiera sig med utsatta och förföljda människor än en typisk svensk.

  Varför inte diskutera och kritisera vad Soros säger istället för att kritisera honom för vad han inte säger.

  Om, exempelvis, Soros på något sätt menar att det är framför allt Europa som skall ta ansvar är det svårt att förstå varför. Kostnaden för en flygbiljett till USA eller annat land varsomhelst i världen är en struntsumma i sammanhanget.

  Gillad av 1 person

  • gmiksche skriver:

   Ursäkta, Soros är väl inte så korkad att han inte inser att majoriteten av flyktingarna är migranter. Soros är väl inte heller så korkad att han inte inser vilka problem den sortens ”flyktinghjälp” ställer till för Europa.

   Jag har svårt att se varför den judiska erfarenheten skulle få judar att hjälpa migranter på traven. Den judiska erfarenheten går i första, i andra och i tredje hand ut på att hjälpar judar. Helt naturligt. Utan den unika etniskt-religiösa sammanhållningen och lojaliteten mot sina egna hade judendomen inte klarat århundraden av förföljelse. Var och en är sig själv närmast, inget fel i det. Tvärtom. Det vore tacknämligt om svenskarna skulle komma till samma insikt.

   Gillad av 2 people

   • Jaxel skriver:

    Jo, det blir förstås svårt att vare sig bevisa eller motbevisa teorin om en dold agenda hos exempelvis Soros. Jag kan egentligen inte säga så mycket mer än att jag inte tror (sic!) på någon sådan.

    Gillad av 1 person

   • gmiksche skriver:

    Agendan skymtar fram ur vad den enskilde gör och inte gör inom det handlingsutrymme som står vederbörande till buds. Miljarder i ficka ger stort handlingsutrymme. Jag har inte på något sätt intresserat mig särskilt för vad Soros gör eller inte gör. Det finns en uppsjö information om honom på nätet. Som alltid en blandning av, som jag förmodar, sann och vinklad sådan. Om hans motiv kan man spekulera, vilket är ganska meningslöst. För min del räcker det med att ha insett, att mycket av det han gör slår mot nationella intressen i olika europeiska länder.

    Gilla

   • Jaxel skriver:

    Något ”judiskt projekt” har jag väl inte talat om. Bara spekulerat något om Soros motiv. I alla händelser är det väl inte så att judar i allmänhet har ansvar för vad Soros gör (eller inte gör). Dessutom delar jag inte uppfattningen att det är Soros som styr den (katastrofala) svenska politiken Hans inflytande på svensk (migrations-) politik skulle jag bedöma som obetydligt.

    Gillad av 1 person

 28. Martin skriver:

  Jag har aldrig förstått varför man ville förändra något som funkade utmärkt. Svenska skolan var väl i världsklass. Men då säger någon PK-tramsskalle: ”Det här måste vi ändra på, utan först ha provat om det fungerar. Nu gör vi om hela systemet”. Varför? Det är vansinne.

  Gillad av 1 person

 29. Ina Höst skriver:

  Helt rätt, Patrik! Det har jag tyckt länge! Eller är vi hjälplösa offer för Soros, sionister och andra organisationer och allt vad de hittar på. Vi behöver väl inte följa dem och kan komma med motdrag. Men det är såklart viktigt att identifiera eventuella problem som dessa organisationer ställer till med så att vi kan göra de rätta motdragen. Det finns inga ursäkter för våra politiker om de går på allting och underlåter att försvara landet och folket!

  Gilla

 30. Moab skriver:

  Det är väl så att folk som Rockefeller, och Soros, som en mindre spelare har ett enormt inflytande, det betyder inte att alla flaskor pekar på dem. Vissa människor, Djingis Kahn, tex, har onekligen haft en enorm betydelse, det största rike jorden skådat skapades av honom och hans son, eller Bill Gates, en enorm makt koncentrerades till just honom, men inte all makt som alla som har en iPhone kan vittna om. För dagens samhällsutveckling och det vansinne vi se så kanske vi hellre skall peka på Nietzsche och Derrida och Marx?

  Kaotiska system kan ibland uppvisa märklig lokal ordning, livet självt verkar ju så osannolikt kanske just för att vi inte instinktivt kan greppa de tidsrymder det är frågan om. Så tror jag det förhåller sig med dagens politiskt korrekta massinvandringsvansinne, det är lika fantastiskt som att en orkidé eller ett näbbdjur uppstått från en klump av sten, eller i detta fall, fantastiskt dumt, att det är så svårt att fullt ut ta in utan att finna någon mera rationell förklaring än att dumhet är smittsam och ickelinjär. Sen KAN det ju vara så att det finns en Dark Overlord men jag gissar att Patriks poäng är att det inte är det mest fruktsamma att söka efter denna gordiska knut, utan istället finna lösningen hos sig själv.

  Men nog hade det varit intressant med ett samtal med Bern som jag tycker har mycket klokt att säga.

  Gillad av 1 person

 31. lasse4u skriver:

  Något ”illuminati” som i återkommande möten lägger fast en global detaljplan tror jag inte på. Men den verklighetsbeskrivning som är och likhet i hur riktningen bör vara är förvånansvärt samstämmig hos västs ledande politiker och tyckare. Har de självständigt kommit fram till detta? Eller har de fått hjälp på traven av div. inflytelserika sk tankesmedjor som tolkar verkligheten åt dem? Det är förstås svårt att bena ut. Men t.ex. Timbros tankesmide är ju inte sällan direkt ”copy paste” från amerikanska.
  Men visst går det att se gemensamma nämnare och återkommande persongalleri i de sk Neocons som blev prominenta under G W Bush.
  Soros utövar stort inflytande över verklighetsbeskrivningen med hans skapade av Open Scociety och stöd till en rad sk NGO:s inte minst i Östeuropa. Familjen Rockefeller har utövat stort inflytande med sina donationer till div. prominenta amerikanska tankesmedjor inom olika områden. Det har förstås betydelse i vilken mån olika intressen sponsrar olika universitet. Man biter inte den hand som föder en.

  För att citera PE från 1984 när han var SAF konsult:
  ”Vi behöver en ny verklighetstolkning som gör att sakerna faller på plats, ty maktens stabilaste fundament är kontrollen över begreppen och verklighetsuppfattningen. Det ideologiska herraväldet är säkrare än det som utövas med hjälp av stridsvagnar och bajonetter. Den som har tolkningsföreträdet på verkligheten, den har makt.”

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Patrik!
   Internet sover aldrig…
   Det sista citatet drar lite ner brallorna)

   Kanske Du inte var den som kläckte den tanken från början…

   Soros är garanterat medveten om det!
   Kan Du ha gett honom idén)

   Gillad av 1 person

 32. Rolf Huhma0nn skriver:

  Den teorin i artikeln köper inte jag. Klart att världen styrs av den anglozionistiska maffian.
  Detta konglomerat av super rika styr världen.
  Ta Rotschields med sina 500 trilioner dollar styr med gelikar som Rockefellers Soros mfl de största
  Multinationella företagen. Den globala vapenindustrin, oljeindustrin., läkemedel, dom styr handeln med mineraler mm mm.
  Att t ex europas ledare och USA lyder under detta konglomerat av super rika är naivt.
  Vi ksn titta lite på Sverige och de som regerat och haft positioner i maktens korridorer.
  Vad gör dom nu? Jo dom har åtnjutit styrelseuppdrag i företag ägds av oligarker .
  Detta som tack för att man fört den politik som dessa oligarker sagt ska råda.
  Dessa styrelseuppdrag är retroaktiva mutor.
  Vad vet våra klåpare till politiker om hur multiinternationella företag styrs.
  Klart att de i bilderberggruppen drar upp riktlinjerna för hur politiker ska styra.
  Minns Baron Rotscheilds motto
  ”Jag bryr mig inte om vem som styr ett land så länge jag har kontroll över dess valuta”
  Se bara hur USA agerade i Irak, Libyen, Syrien länder man vill ha makt i. Nästa på tur var Iran om Syrien hade fallit i händerna på USA finansierade IS, Al Qaida, Al Nusra.
  Naturligtvis vill man destabilisera Europa och skicka Europa in i kaos, då Ett sargat Europa gynnar USA och den anglozionistiska maffian och bankhegemonin.

  Gillad av 1 person

 33. DAGISFRÖKEN skriver:

  Nyss brann en skrapa i London. Riktig brand. hela huset. Men åkte inte ned i sina sandaler som
  de den 9 11. Journalisterna tror att det var två skrapor. Det var tre, en packades ihop utan på- flygning. Och Lusitania…

  Hur välorkestrerat angreppet på Europa är får vi aldrig veta.Problemet är våra politiker.
  I Afrika massvaccineras, finansierat av Väst, så att de överlevande barnen blir ungomskullar
  utan framtid hemmavid, som vandrar genom öknen till Medelhavet, och diktatorer som bygger palats – åt sig själva.

  Varför är det bara 40-talister som kvirrar på bloggskärmarna ?

  Gilla

 34. Per Eriksson skriver:

  Helt riktigt beskrivet av skribenten – svenska politiker har sedan 40-50 år beslutat sig för att montera ner den svenska samhällsmodellen dvs den modell som gjorde landet till en spetsnation btr industri, välstånd, samhällsfred, utbildning och civilt beteende.

  Gillad av 1 person

 35. Gösta Svensson skriver:

  För mig verkar det som att både artikelförfattaren och många av kommentatorerna gärna vill att det skall finnas EN huvudförklaring till alla de problem vi upplever i dagens Sverige. Verkligheten är komplex och att tro att det skulle gå att finna en totalt överskuggande förklaring, är nog fåfängt, vare sig det skulle handla om maktgalna superglobalistkapitalister, eller lokala småhandlare vid namn Lööf, Löfven eller Reinfeldt.

  Gillad av 1 person

  • gmiksche skriver:

   Jag tror att du feltolkar Patrik något. Han läger tonvikten på den inhemska PK-konstellationen men bortser inte från externa influenser. Verkligheten är, som du skriver, komplex. Det är svårt att i kommentarerna finna en balans mellan interna och externa faktorer på grund av komplexiteten och önskemålet att inte bli långrandig. Att ett argument hävs fram innebär oftast (men inte alltid) inte att det finns andra argument.

   Gillad av 1 person

 36. Sixten Johansson skriver:

  Efter valet 2014 har jag ägnat mycket lästid och tankemöda åt att försöka strukturera och ”förstå” verkligheten, bygga upp en helhetsbild som är tillräckligt logisk och begriplig och möjligen visar utvecklingens aktuella stadium och riktning. För min egen och min familjs skull i första hand och som underlag för handling. En sådan hjälplig förståelse behöver vi hjälpa varandra att komma fram till och det är bra att vi sedan kan upplysa alla dem som framöver börjar undra. Men vi kan aldrig veta och aldrig beskriva mer än vissa delar av det sanna skeendet t ex under de senaste 30 åren. Det är alldeles för komplicerat, dolt och har skiftat med tiden och med aktörerna. Vår ohjälpliga blandning av kunskap och okunskap syns ju redan i den här utmärkta kommentarstråden.

  När vi väl har kommit fram till en rimligt begriplig nutidsbild och framtidsaning gör vi ett misstag om vi koncentrerar oss på syndabockar, vilka det än vara må: de anglosaxiska oligarkerna, den judiska finansmaffian, inkompetenta och korrumperade partiledare, den politomediala makteliten, välfärdsindustrin, migranterna, de icke-etniska svenskarna, neokommunisterna, fascisterna, osv. Många av de utpekade eller verkliga syndabockarna kommer ändå sannolikt att förr eller senare drabbas av hämndaktioner, förtjänt eller oförtjänt, och bara marginellt kan de och vi påverka allt detta. Att faktiskt styra utvecklingen är som att försöka brottas med en krokodil.

  Oavsett vad syndabockarna har gjort eller inte gjort, så ligger nu Moder Svea hjälplös och naken på rygg med benen i vädret. Hon har gjort sig själv försvarslös och det är allas vårt fel. Hennes barn är lika försvarslösa och det är också vårt fel. Vi bär den kollektiva skulden till att Fader Svea inte har råg i ryggen, att Moder Svea inte har mer sunt förnuft och självbevarelsedrift och att paret saknar förmågan att fostra sin avkomma till normalt fungerande biologiska varelser. En massa saker är uppenbarligen fundamentalt galet i hela det västerländska sättet att leva och den galenskapen går inte att avhjälpa genom att peka ut och hämnas på syndabockar. Om vi inte hittar felen och börjar rätta till dem, så kommer Evolutionen att sucka, låta naturen ta hand om resterna och börja om på nytt i nordvästra Europa, på ett primitivare tusenårsstadium.

  Nu har befolkningen börjat upp dela sig i får och getter. Antingen går flockarna sedan skilda vägar eller också försöker vi getter se till så att Fader Svea slutar hulka över världens ondska och banna alla fula ord han hör med sitt blodisande: ”Fy, fy, fy – aja baja!” Under det närmaste året hjälper det inte att vi getter bönar och ropar rakt ut i alternativrymden och själva bannar syndabockar. Det är politiskt arbete och maximal opinionspåverkan som gäller, viljan att ta makten och förklara hur vi vill använda den. Det definitiva vägvalet och den eventuella stora skiljningen timar i september 2018.

  Gillad av 1 person

 37. Stefan Sewall skriver:

  Kommentar till kommentarerna:
  Glöm inte att judehat är en stark faktor som ligger bakom många fabricerade myter om stormrika kapitalisters ondska och konspirationer. Lömska myter och rykten om rika judars ondska har funnits och förstärkts förr i nazityskland och nu hos araberna. Det verkar som judehatet kraftigt frodas bland araber i allmänhet och det passar dessa judehatare perfekt att sprida och förstärka myter om judars ondska och lömska planer, speciellt rika judar.
  När de lögner som har arabiskt propaganda-ursprung når oss, är vi ovetande om ursprunget och tar dem till oss eftersom det finns vissa fakta som stämmer, som verkar stöda myterna. En enstaka person som Soros är bevisligen lömsk, men att det skulle finnas en världsomspännande mäktig ond kapitalist-konspiration är något som bäst passar arabernas propaganda. När man vill ljuga skall man även ta med vissa sanningar för att bli mer trovärdig.
  Det är en mycket allmänt spridd uppfattning bland invandrarkillar och sannol. alla invandrare från mellanöstern att judar kontrollerar världens ekonomier och att judar är ofattbart rika och är totalt dominerande bland världens rikaste. Jag har personligen hört sådana resonemang som sprids som sanningar bland araber och sedan sprids vidare till oss andra som inte vet varifrån det kommer eller varför det fabricerats. Lärare i skolorna har svårt att värja sig för invandrarkillarnas judehat och judehets och svårt att hålla styr på undervisningen och lära ut sanningen om judeförintelsen och israels roll och judarnas roll och minimala folkmängd och rimligen begränsade inflytande i procentandel av världens folk och ekonomier.

  Man glömmer även att det finns 1,3 miljarder indier och 1,5 miljarder kineser och en oerhörd massa andra i världen som inte har med judars ekonomi att göra och som har stark, snart dominerande ekonomisk påverkan och utgör en mkt stor andel av världens ekonomier. I Indien finns en medelklass med 300 miljoner människor som lever på europeisk nivå. Dessutom utvecklas Afrika i rasande takt så att det finns stora marknader där och en starkt växande medelklass även i många länder där som har påverkan.

  Det märkliga är att det även passar kommunisterna att stämpla rika kapitalister och judar som onda. Sä länge Sovjetkommunismen och Mao-kommunismen fanns kunde lögner och överdrifter om kapitalets och judars ondska spridas därifrån. Då kunde araber och kommunister ha detta som gemensamt intresse med ett enormt gemensamt Israel-hat, trots gigantiska motsättningar i övrigt mellan kommunism och islam.

  Gillad av 1 person

  • Moab skriver:

   Bra kommentar. Man skall akta sig för att bli nyttig idiot åt muslimer+nazister. Soros kan måhända kritiseras men när man börjar spinna konspirationsteorier så skall man vara försiktig och se om det möjligen kan finnas en avsändare.

   Gilla

 38. Strix skriver:

  ”Jag bryr mig inte om vem styr landet bara politikerna förbjuds att stjäla mitt liv och min egendom” (Förf. okänd)

  Gilla

 39. Mats R skriver:

  Jordens befolkning har aldrig varit större än nu, och den fortsätter att växa. Det innebär en enorm potential för de stora, multinationella företag, som tillverkar produkter som är avsedda för masskonsumtion. Ett stort hinder för ett förverkligande av denna potential är det faktum att en stor del av mänskligheten inte har råd med någon konsumtion, utöver livets nödtorft. Därför är det viktigt för de här företagens ägare att fler får möjlighet att konsumera. Ju fler konsumenter, desto större förtjänster. Det är i ljuset av den här situationen man kan förstå varför de extremt förmögna personer som kontrollerar de multinationella företagen försöker skaffa sig inflytande över politiker och opinionsbildare: Främsta syftet är att åstadkomma resursöverföring från väst till tredje världen, detta för att öka möjligheterna till konsumtion där. Att man skapar diverse behjärtansvärda organisationer, ”NGO:er”, för att väcka opinion för sina syften är naturligtvis också en del av det här spelet.

  Patrik har alldeles rätt i att man inte ska överdriva de s.k. ”oligarkernas” makt, men man ska heller inte underskatta den. Den finns och är verklig. Jag antar att de flesta minns hur George Soros attackerade och sänkte den svenska valutan 1992. Liknande, och värre, saker kommer att hända igen. En av framtidens stora ödesfrågor kommer att vara de problem som orsakas av de fullständigt orimliga och historiskt aldrig tidigare skådade förmögenhetskoncentrationerna i privata händer. Inget kommer dock att hända förrän den politiska makten inser att den är på väg att köras över av den ekonomiska.

  Gilla

  • lasse4u skriver:

   Men har inte den fysiskt tillverkande kapitalismen akterseglats av finanskapitalismen som snarare har som mål att göra alla till ”skuldslavar”. Vi kan se olika studier om hur allt mer av utgifterna går till fasta kostnader för att underhålla krediter för boende, studier mm och allt mindre utrymmer för konsumtion.
   En intressant studie är den som Elisabeth Warren gjorde när hon studerade de personliga konkurserna i USA 2008:
   “The Coming Collapse of the Middle Class”

   Hon har tagit reda på en rad intressanta fakta om hur inkomster och utgiftsmönster förändrades från 1970 till början av första halvan av 2000-talet. Kort, de fasta kostnaderna inkl skatter har stigit och utrymmet för flexibel konsumtion sjunkit. 1970 sparade man 11% av inkomsten, 2000-talet negativt sparande.

   Michael Hudson kan vara intressant, han är både historiker och ekonom:
   https://harpers.org/blog/2017/06/slow-crash/
   Han brukar gå på om den förestående om inte redan införda nyfeodala finansoligarkin.

   Den varuproducerande kapitalismen är på samma väg som jordbrukskapitalismen, produktivitetsutvecklingen gör att den blir en allt mindre del av ekonomin.
   Finansialisering och skuldekonomin tar allt mer och det är en jakt på att privatisera det som är grundläggande nödvändigt för folk, det som betalas och ofta producerats i den gemensamma sektorn.

   Gillad av 1 person

 40. martin skriver:

  Ja hur stor är Bilderbergarnas nätverk och påverkansgrad där Soros är endast en av dem?
  Idéerna som dominerat bland den politiska och medial adeln de senaste 20-30 åren har varit att västvärlden måste omfamna det mångkulturella samhället, MR där varje människa har rätt att bosätta sig var som helst i alla-människors-lika-värde-anda, samt den globalistiska idén där fri rörlighet av inte bara kapital men just människor är central. Alla tre har amalgamerat samman och blivit en överideologi i väst. En ideologi som det verkar, till varje pris ska genomdrivas trots kulturella slitningar och etniska konflikter. Var kommer idéerna ifrån och hur har det lett oss hit där vi står idag?
  Globalism, MR och mångkultur, väldigt positivt laddade värdeord och har i just konsensus länder med svagt kulturellt självförtroende (medborgare ska skämmas för landets historia) som Sverige och Tyskland fått otroligt starkt fotfäste och kunnat gro länge i lugn och ro utan att ifrågasättas eller intellektuellt granskas på ett kritiskt sätt. Vänster och nyliberalister har båda anammat samma ”överideologi” och inbillat sig själva verka för det goda mot det onda – de som förespråkar välfärdsstater. En majoritet av valboskapen har förletts att tro på ideologins positiva värden med godbitar som att utan pass kunna resa och studera var som helst i världen men har aldrig fått ta del av globalismens effekter på längre sikt. Vem och vilka tjänar på det och varför ska multikulturalism och globalism så till den grad genomföras? Kommer du och jag att tjäna på detta, — egentligen?
  Fri rörlighet av varor, kapital och tjänster är säkert en fördel men varför måste den globalistiska idén även inkludera fri rörlighet av människor?
  Frågorna som borde ställas när utopin om öppna gränsernas irreversibla politik genomförs i full skala: Vad händer med välfärdsstaterna i Europa när de urholkats ekonomiskt så till den grad att de går i konkurs och kollapsar av alltför många välfärds migranter? Vad händer med lag och ordning när dess finansiering upphört? Vem tar över det fysiska maktmonopolet i vardagen och i världen? Kommer geografiskt isolerade USA att någonsin öppna sina gränser på motsvarande sätt? Vad händer med äganderätten, skattemoral, samhällskontrakt, osv osv? Vem säger stopp och när? kommer någon att stoppa vansinnet innan det är försent?
  Denna diskussion har mig veterligen, med några få undantag, aldrig förts av intellektuella i MSM.

  Gilla

 41. Göran skriver:

  Patrik Engellau! Om du ska skriva något i detta ämne, börja med att studera det grundligt. Börja idag och studera det i ett år och skriv sedan en artikel. Just nu är dina kunskaper i ämnet knappt på en nybörjares.

  Gilla

 42. Varva skriver:

  Jag rekommenderar alla här att läsa Lars Berns och Peter Krabbes krönikor som gäller detta ämne – då får ni en helt ny plattform. Mycket att läsa men det kan löna sig för förståelsen. De rikaste rika globalisterna styr troligen även EU´s makthavare och EU styr Sverige (lätt som en plätt med vår naiva Löfvén vid rodret). Polen och andra öststater kämpar emot. Trump har sannolikt full koll på vad det handlar om – kämpar på. Peter Krabbe skriver bl.a. en krönika om EuArabia…

  Gilla

 43. Börje S. skriver:

  Två saker om energi som måste inkluderas när vi försöker förstå hur och varför i världspolitiken

  1. Allt outsägbart elände som systemet med ”petrodollarn” har lett till och fortfarande leder till (Irak, Libyen, Syrien m fl).

  2. Att kontrollen över energin, i synnerhet oljan, är grundorsaken till att alla tiders största ”vetenskapliga” bluff, klimathoteriet, genomförs till synes outtröttligt med hjälp av oligarkernas pengar, FN:s propagandamaskin (p g a jakten efter beskattnings”rätt” över nationerna) och s k ”etablerad (= fake news) media”.

  Här är en utmärkt sammanfattning av historiken kring oljedollarn som i alla fall hjälpt mig att få en del pusselbitar någorlunda på plats:

  http://www.morpheusblogg.se/2017/07/10/petrodollarn/

  Gilla

 44. bocika60 skriver:

  I vems intressen skriver du Patrik?

  ”En naiv idiot” som provocerar säger du, i så fall är du i rätt sällskap, måste jag säga. Politiker, tjänstemän gör din självbild legitim. Det finns lite sanningar i allt -menar du. Följaktligen existerar inte sanning och rätt – det här känner jag igen… Stackars homo sapiens med ”klent förstånd” har det inte lätt. ”Soros och Bildelbergs makt är en liten sanning” Må vara så i din tankevärld. Soros beskriver globaliseringen och vägen till makten i sin bok. Ingen tror att Soros är början och slutet på denna nya värld. Soros är inte ensam. En jämförelse med bläckfisken är talande. Hans frikostiga donationer har tydliga politiska mål, det känns synnerligen dumt att ens nämna det på denna sida som ”skapar framtidens självförståelse”, alltså hur framtiden definierar sig bland annat genom dina tolkningar, om jag förstår det rätt. Vilken framtid? För Sverige? – som du betraktar som är hopplöst under isen. Vilken framtid? För V4 länderna till exempel, vilka är ”hopplöst under isen” i globaliseringens framtidsbild.

  Var går anständighetens gränser? När är det dags att våga säga stora sanningar med lagens, etikens, moralens rätt och med vår rätt att tala klarspråk och inte mörklägga genom att presentera världen som en mosaik av små sanningar och stora lögner. Men världen är inte rättvis. Saker och ting växer i proportioner. Små sanningar blir stora och då men endast då kan vi vanliga människor med klen hjärna se dess dimensioner och göra ett klokt val om det är fortfarande möjligt.

  Gillad av 1 person

 45. Carl G. skriver:

  George Soros är en valutahandlare. Hur tjänar en sådan pengar? Jo, genom att valutor åker upp och ned. Social oro är ett sätt att skapa osäkerhet kring en valuta och få den att åka som en jojo. För det är på de små valutafluktationerna som en valutahandlare tjänar pengar – inte på att valutor är stabila.

  Det är utifrån detta perspektiv som George Soros subversiva verksamhet ska granskas. Sommaren 2015 finansierade den ungerskfödde valutahandlaren häften som delades ut i flyktingläger i Mellanöstern. Häftena visade den enklaste vägen till Tyskland och Sverige. När sedan den Erdogan i Turkiet lättade på gränskontrollerna mot Europa så kunde flyktinglägrena tömmas på folk som gav sig iväg till Tyskland och Sverige. En folkvandring med ett par miljoner migranter som inte är kompatibla i det moderna Europa. Utan kommer att behöva försörjas med bidrag.

  Allt detta var möjligt genom att MSM såsom Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet, gratistidningen Metro mfl drog igång en opinionskampanj för att förmå politiker att hålla gränserna öppna så länge som möjligt. Till slut brast allting och Löfvén-regeringen tvingades införa gränskontroller mot Danmark och Tyskland. Detta var i november-december 2015.

  Några månader senare, i februari 2016, publicerade Bonnierägda Dagens Nyheter en OpEd-artikel signerad George Soros. Den ökände valutahandlaren uppmanade nu EU:s länder att låna miljarder från bankerna för att satsa på de icke-kompatibla migranterna som genom en slump tagit sig från flyktingläger i fattiga Mellanöstern till bland andra Tyskland och Sverige.

  Lägger man de stora pusselbitarna på rätt plats är det lättare att se att det visst finns krafter som verkar för att destabilisera Europa. Allt handlar bara om att ”Follow the money”.

  Gillad av 2 people

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Javisst, en postmodernismens, den transnationella agendans egen kung Midas.
   Allt han rör vid blir till guld.
   Allt blir till någonting oätligt med hög densitet och väldigt lite liv i.
   Läxan han lär oss är den gamla vanliga: Bry er inte så mycket om vad jag säger som vad jag gör. Och sedan nästa nivå: Trollkarlens: Om ni nu fixerar vid mina rörelser, bry er då inte om de jag vill att ni ser.
   Therein lies the rubb.

   Gilla

  • Redaktionen skriver:

   Lars,

   Jag förstår inte riktigt hur du menar. I talet varnar Kennedy, vad jag förstår, för en världsomspännande kommunistisk ”sammansvärjning”. Men den fanns ju i verkligheten, väl? Den hade flaggor och nationalsånger och flygmaskiner och var väl synlig. Varför ska man ta det till intäkt för att det idag skulle finnas en i stort sett osynlig kapitalistisk sammansvärjning?

   Patrik

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.