Har vi blivit EU-migranter?

Patrik Engellau

Du har kanske noterat att det dykt upp en gul liten knapp på den här sidan med texten ”Donera”. Som du möjligen insett eller i varje fall misstänkt utgör knappen ett oblygt försök att tigga pengar av dig.

Jag har själv skrivit åtskilliga krönikor där jag med anledning av EU-migranters verksamhet tagit avstånd från bettleri. Har vi på Det Goda Samhället nu blivit att likna vid dessa tiggare?

Argumentet, i varje fall mitt argument, mot EU-migranternas sysselsättning är att i ett gott samhälle ägnar sig människor, ju fler desto bättre, åt att göra nyttiga saker för varandra. När man får lön är det ju faktiskt för att man gör något som andra människor uppskattar till den grad att de till och med öppnar plånboken för att få det gjort. Alla drar liksom sitt strå till stacken.

Men sydeuropén med en pappmugg utanför Systemet gör inget nyttigt för andra och drar inget strå till någon gemensam stack. För fem år sedan, innan EU-tiggeriet hade börjat, hörde jag aldrig någon säga till exempel ”Å, vad jag önskar att det hade suttit en rumän utanför min ICA-butik och bett mig om pengar!”. Det var inte så att EU-migranterna upptäckt en samhällsnyttig nisch som de bortskämda svenskarna varit för lata för att fylla.

(Det där med att EU-tiggeriet skulle vara fel för att det är ”organiserat” har jag aldrig förstått. Det är klart det är organiserat. Resor ska anordnas, platser fördelas och en massa annat för branschen nyttigt måste administreras. Vad är det för fel med det?)

Skillnaden mellan tiggarna från den europeiska unionen och tiggarna på Det Goda Samhället är inte bara att du slipper höra oss säga ”hej, hej”, utan också att DGS-tiggarna har ambitionen att göra något nyttigt för pengarna.

Låt mig redovisa min vision för dig. Den är så storslagen att jag knappt tror den går att förverkliga, men man ska som bekant sikta mot stjärnorna om man i varje fall ska nå trädtopparna.

Jag träffar en hel del människor och har då upptäckt att nästan alla vita män 40+, samt en del av motsvarande kvinnor, tänker ungefär som jag. När vi pratat en stund enas vi i allmänhet om att den tysta majoritet vi tillhör inte har några etablerade fora som ser världen med våra ögon. Det finns inga sådana tidningar, inga sådana radiostationer, inga tevekanaler, inga forskningsinstitutioner, inga politiska partier. Folk känner sig ideologiskt husvilla. När det kommer debattprogram på teve knyter man handen i byxfickan och lämnar teverummet för att det är så korkat.

Här finns vad jag kan se en alldeles uppenbar nisch som jag vill jobba på att fylla. Väl skött kan det bli jättebra om jag har läst samtiden rätt. Men det kostar mer pengar än vi har. Och så tar det tid. Första uppgiften, om det rullar in tillräckligt med medel, blir att anlita skickliga journalister så att Det Goda Samhället inte bara består av opinionsartiklar, utan också av reportage.

29 reaktioner på ”Har vi blivit EU-migranter?

 1. JAN BENGTSSON skriver:

  Låter ungefär som Johan Westerholms tankebanor…

  Han utvecklar sig från en enbart partikritisk S-blogg,
  till en bredare samhällskritisk mediaplattform,
  i akt o mening att granska MAKTEN,
  där man breddar sig ideologiskt med andra skribenter.

  (S)amarbete mot mitten, ännu dock SD undantaget…

  Ledarsidorna.se har finansierat sig med läsardonationer.

  Trots att vi ej delar grundsynen politiskt,
  har jag trots små ekonomiska omständigheter gett 3×200,
  då han av(S)löjat makt/fulspelet bakom kulisserna!

  Avpixlat har GIVETVIS också fått)
  Man har många kunniga SKRIBENTER!

  Även DGS lär nu komma ifråga!

  Gillad av 3 personer

  • Rolf Darlin skriver:

   Ger aldrig till någon organisation eller privatperson varken religiös eller sekulär, men jag har uppskattat många av edra artiklar till den milda grad att jag skänkt 200 kronor till er finansiering. Stå på er och fortsätt i samma stil.

   Gilla

 2. Johan Löfgren skriver:

  Helt riktigt – folk känner sig ideologiskt husvilla. Det är sällan jag stöter på någon som gillar läget, media, politiken … SVT med flera kanaler klarar min hjärna inte av längre.

  Det kostar på att värna om fosterlandet, vilket många fått erfara på olika sätt. För en del har det varit riktigt dyrköpt och även inneburit mänskligt lidande. Så att vara EU-migrant i sitt eget land är säkert under utveckling – i alla fall så länge nuvarande etablissemang har kontrollen.

  DGS har en viktig samhällsfunktion att stävja det korkade, och det är som sagt kostsamt.

  Gillad av 1 person

 3. Jonas Bohman skriver:

  Herr Engellau, du har som vanligt rätt i det du skriver. Men något är ju riktigt knas, när du med flera måste driva egna alternativ för att etablerad media gör sitt jobb. Jag är en sån som du beskriver i artikeln. Vi är många som är mycket tacksamma för det du gör. Var också mycket rädd om dina medarbetare, för vilka klockrena samhällsanalyser dom också gör. Må solen skina på dig/er hela sommaren. Ni andra, sprid på sociala medier, och printa ut till gamla mamma…..

  Gillad av 1 person

 4. Gunilla skriver:

  I Sverige ser man numera mer och mer av ‘crowd-funding’. Det betyder insamling av pengar för ett finansiellt ändamål på privat och intressedrivet initiativ och som inte fått motsvarande finansiella stöd från offentliga (skattefinansierade) institutioner. Såsom din ‘donera-knapp. I likhet med J Westerholms Ledarsidorna. Han blev dessutom anklagad en en vänster (profil)ledarskribent i MSM för att ‘tigga’ till att forsätta driva fördomspolitik med diverse epitetjämförelsem (som t.ex med ekonomen Sanandaj vars faktabok inget förlag ville ge ut då den av vänster anses ett rasistiskt verk). Det romska hitresta tiggeriet är en helt annan sak. Man reser hit (eller till andra EU-länder) för att försörja sig och finansiera husbyggen genom att förvänta sig att våra medborgare ska stå för fiolerna. Man väljer alltså att leva på andra istället för att själv arbeta för sin försörjning. Många är unga och helt arbetsföra personer. Det värsta är att dessa specifikt vänder sig till äldre (svenska fattigpensionärer) i sina bedjandr ‘hej-hej’ eller ‘köpa revista’ (försäljning på tunnelbanan är förbjuden för alla andra). De borde skämmas!! Naturligtvis fyller ditt insamlande (liksom Westerholms) en nisch som idag inte har det etablerade samhällets stöd. Och tvs debattprogram är ju ett spel för gallerierna där enbart vänster-åsikts-fränder sitter och nickar och håller med varandra i ‘vetskapen’ att de representerar de ‘rätta’åsikterna.

  Gillad av 2 personer

 5. JL skriver:

  Haha, jo är väl en viss skillnad.

  Till ICA går jag för att handla, inte för att behöva störa mig på tiggare vid ingången.
  Till DGS surfar jag för att läsa, och betalar gärna för det.

  Vill du ändå göra DGS till en EU-migrant kan du t.ex. börja spamma ut reklammail för binära optioner och köra pop-ups med casinoreklam på varenda sida.

  Gillad av 1 person

 6. TT skriver:

  Ledarsidorna.se tycks välja samma väg som DGS väljer. Behovet av journalistik, som inte väjer, är enorm. Som vågar ta och intelligent gräva i det mest angelägna. Som vågar kalla en spade för en spade och ett spett för ett spett. Så initiativet välkomnas med glädje.

  Upplevde Aron Flam som en vass tänkare när jag nyligen såg honom i DGS-TV. En tänkare som självständigt och på ett rättframt sätt vågade gå bortom det ideologiskt färgade. Och som gjorde det med ren kunskap som ett av arbetsredskapen.

  Jag vet inte i vilken mån han har förmågan att fungera som en vass utfrågare av andra, men jag upplevde och såg potentialen i honom. Och stärktes i den uppfattningen när jag fick reda på att han låg bakom den norska TV-serien Hjernevask. En TV-serie som inte väjde för de mer raka frågorna, och som SVT naturligtvis sagt nej till vid pitchningen av programmet. Kanske ett kvalitetstecken bara det…

  I den norska serien upplevde jag en ärlig seriositet och ett kunskapssökande jag inte tror mig ha sett i svensk TV på länge. Att våga släppa in biologi borde inte vara kontroversiellt, men är det i politiskt korrekta kretsar.

  Via intervjuer och frågor till olika forskare, på båda sidor om Atlanten, kunde ren forskning ställas mot mer ideologisk driven forskning i Sverige och Norge, på ett mycket befriande sätt.

  Medan de intervjuade forskarna bortom Atlanten drevs av äkta kunskapstörst, så blottades hur motsvarande forskning här hemma hämtade näring ur ren ideologi.

  När jag fick reda på att Aron Flam låg bakom TV-seriens koncept stärktes jag i synen på att just den personen besitter stor potential att med intelligens närma sig olika kontroversiella ämnen.

  Att hitta guldkornen och de orädda vassaste hjärnorna bland intervjuare och grävande reportrar, utgör i min värld en helt avgörande faktor för att nå framgång.

  Ingen är ju betjänt av en ny sorts megafoner, med enbart en ny åsiktskorridor att följa. Det är med råa fakta i botten, och äkthet i sanningssökandet, man vill se ämnen belysas. Oräddhet och politisk ängsla har man fått nog av. Och även de tvärsäkra svaren.

  Det måste kännas gott att andas och vara rejält högt i tak, och fritt från det vulgära och mest pompösa. En ton Patrik själv är riktigt duktig på. Jag vill få kvalitativ input för eget tänkande. Inte bli matad med nya ideologiska maskar, enbart förflyttad till boet bredvid.

  Gillad av 2 personer

 7. Jan Ivarson skriver:

  De som inte röstar på SD lägger sin röst för antingen högre skatter och högre bidrag, eller lägre skatter och mindre bidrag. De ser inte till landets ekonomi och framtid utan kortsiktigt till sin egen ekonomi.

  De som röstar vänster har dubbla ekonomiska förstånd. Ett strikt för den egna ekonomin och ett generöst för samhällets kassor.
  Se på livsstilen hos välbärgade artister som talar för ge-bort-politk. De vill ge bort andras pengar.

  Gillad av 2 personer

 8. KristinaF. skriver:

  Patrik! Jag tycker du är på god väg att lyckas med din vision! DGS behövs! Jag ser det inte som att du ”tigger” utan som att jag får möjlighet att betala för något jag vill ha. En stor skillnad.

  Gillad av 2 personer

 9. MartinA skriver:

  Donationsekonomin är inte tiggeri. Alla dissidenter i sverige finansieras antingen med egna medel eller genom just donationer. Möjligen är Motgift och Nya Tider undantagen i och med att de finansieras med prenumerationer. Vilket är solidaritet på riktigt, till skillnad från den parasitism som etablissemanget menar när det använder ordet.

  Stort minus för att PE kallar tiggarna ”sydeuropeer”.

  Sen, det finns redan en stark dissidentrörelse i sverige. DGS gör en värdefull insats som en brygga mellan det intellektuella arbete som gjorts där och etablissemangare som börjar oroa sig för att det inte längre är att trygga framtiden att fortsätta vara klient åt etablissemanget. Nya politiska partier tror jag inte på. Visst kommer jag att rösta på AFS som kommer lanseras nu under sommaren. Men det politiska systemet och partiväldet är föråldrat och kommer ej att överleva det här.

  Gillad av 1 person

  • MartinA skriver:

   Ojdå, kanske blev litet väl negativt mot DGS. Publiceras massor med tänkvärt här! Men eftersom DGS generellt ej ger någon uppskattning till den nationalistiska rörelsen i sverige som har arbetat i decennier och genomgått mycket utveckling och lärt från tidigare misstag och har en stor rutin att bli utsatt för statsapparatens förtryck. Man ser till exempel många nymornade dissidenter som blir helt chockade av vad de utsätts för och snabbt faller till föga. Kan vara att min neggighet mot det fina initiativ och det jättebra som DGS är och gör kommer därifrån. Också fullt möjligt att den här hållningen är helt nödvändig för att DGS skall kunna vara vad det är.

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    AfD är väl ganska likt MED? Vad vi behöver är PEGIDA. Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes. PEMAI. Patriotiska européer mot aftonlandets islamisering.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Jag tror att de kommer lanseras under sommaren. Min övertygelse är att de kommer vara kulturellt något till ”höger” om SD eller vad man ska säga. Åtminstone lär de i vart fall inte vara uttalade antirasister, alltså vilja använda statens resurser för att domdera medborgares identitet och lojaliteter. Dessutom lär de vara ekonomiskt långt till ”höger”. Detta tror jag därför att det är där utrymmet finns i svensk politik.

    För mig är det otänkbart att rösta på den smörja som för tillfället erbjuds. Åtta riksdagspartier och inget att rösta på, som vanligt här i sverige alltså. Men ärligt talat, partisystemet, proportionerligt valsystem, är extremt korrupt i sin grundkonstruktion.

    Gillad av 1 person

 10. Verdandi skriver:

  För oss som är lite yngre är det liksom självklart att man numera donerar istället för prenumerar. Osäkrare för aktören, men otroligt bra på en massa vis. Folk väljer själva vad den skrivna produkten är värd för dem. Och crowd funding är fantastiskt I alla möjliga sammanhang.

  Gillad av 2 personer

  • Anders L skriver:

   Hejhej! Men jag skulle föredra ett löpande bidrag, månadsbidrag, prenumeration. Vissa bloggfavoriter har det. Det är joxit att skriva in kortbetalningar för småsummor.

   Gilla

 11. MOAB skriver:

  Nej, det hade jag missa, 5 eller 10tusen blir mitt bidrag som start. Kanske Gunnar Sandelin kan fås att medverka, nedanstående från hans FB och avpixlat:

  ”För nio år sedan skrev jag en debattartikel i Dagens Nyheter om hur journalisterna mörklade sanningen om asyl- och anhöriginvandringens konsekvenser. Den ende som följde upp den var Janne Josefsson som bjöd in mig till SVT Debatt. Där diskuterade jag med Jan Guillou som hävdade motsatsen. Tittarna fick rösta och av de 4000 rösterna fick mitt påstående 91 procent.

  Det gick den gode Jan på nerverna och han skrev att han kände “något som liknade vanmakt”. I två krönikor i Aftonbladet berättade han sedan vilken xenofob jag var som kom med mina “konspirationsteorier” och påstod att “om man tror att en liten förskjutning i Sveriges etniska profil är den största förändringen i vår tid så måste man vara förblindad.” I Göteborgs-Posten kallades jag för “mörkerman”. Annars kompakt tystnad.

  Nu tar DN försiktigt upp att journalisterna kanske inte riktigt har berättat hela bilden av detta problemområdes konsekvenser. Nio bortkastade år av mer eller mindre politisk korrekt propaganda för mångkultur och massinvandring och demonisering, utfrysning och osynliggörande av åsiktsmotståndare, har fört vårt land i en suicidal riktning. Detta haveri hade kunnat undvikas om medier och politiker hade haft någon ryggrad (undantagen är få).

  Nu träder opinionsbildare fram som lurat som gäddor i vassen tills det blev ofarligt att vara kritisk, och slår sig själva för bröstet som djärva sanningssägare. Journalister som tidigare vurmat för “papperslösa” ställer nu politiker till svars och frågar varför de inte utvisas. Visst är det bra att lögnerna spricker. Bättre sent än aldrig, kanske någon invänder. Men den som ska bli trovärdig måste också våga rannsaka sig själv. Det är knappast det vi ser, snarare ett i mina ögon ömkligt och motbjudande scenario. Vi som har gjort det tunga jobbet får fortfarande inte någon cred.”

  Gäddan är en viktig observation, det är endast SD som kan sägas vara fria från gäddlukt, och några publika figurer till (inte Teodorescu, Rayman, och Dahlberg eller Arpi, de är 15-kilos gäddor). Eftersom de under 9år och längre än så inte insett problemen, och eftersom samma personer inom politik och media fortfarande sitter kvar, så är gäddornas frontlinje nu denna: extermister är problemet, inte alla muslimer. Det kommer antagligen att ta 9år till eller en ökning i takten av mördandet innan smågäddorna kommer förbi denna punkt. Då kanske gammelgäddorna, de oätliga 50år gamla med 3000 tänder, Anders Lindberg, Thomas Mattson, Peter Wolodarski, Heidi Avallan, Jan Helin och allt vad de heter, ni har alla en i era lokala vattendrag, att sticka sina stora tandfyllda käkar ut genom vassen. De äter ankungar, så passa er!

  Annars, förutom Sandelin, varför inte kontakta FOX, vi behöver en svensk Tucker Carlson:

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Tucker Carlson är skitbra. Tänker fort, håller sig till ämnet, ger aldrig efter, är väl informerad, är slängd i käften.

   Precis allt det som i Sverige diskvalificerar en människa.

   Det kan inte finnas en svensk Tucker Carlson. Då blir det prat om skjutjärnsjournalistik och bla bla bla och så tämjs människan och blir ännu en trumpen uppläsare av officiella lögner som Lars Orup, börjar rent av betona orden på som i en parodi på en nedlåtande dagisfröken utan klass och stil, som alla de andra på statsteve. De har ändrat svenska språket med sin enfald.

   Gilla

 12. Stig Yngve skriver:

  Tycker ide’n är jättebra. Att donera är som många skriver inte tiggeri. DGS levererar en artikel som någon har skrivit. Naturligtvis måste den personen få en rimlig ersättning. Jämför med alla ”betalväggar” som PK -media i större utsträckning använder. Desto fler röster som hörs och artiklar som skrivs om vansinnet i Sverige är välkommet. Skulle gärna se ett gemensamt forum med DGS, Ledarsidorna, Gunnar Sandelin, K O Arnstberg, Fredrik Antonsson, Lars Bern, Tino Sanandai, t.ex. Skulle vara intressant och se om detta förslag är ok eller helt uppåt väggarna?

  Gilla

 13. Jan Romander skriver:

  Jag har länge undrat över hur man kan stödja DGS via donation, och blev därför förvånad över att du nämner en ”gul knapp på den här sidan”. Den syns helt enkelt inte, i alla fall inte på min mobil vars skärm är rätt stor. Jag fick gå in på datorn för att få syn på knappen. Nu skickar jag i alla fall en hundring i månaden tills vidare…

  Gilla

 14. Johan Utan land skriver:

  En donera-knapp känns som ett modernt sätt att dra in några extra riksdaler. Som PE skriver kan det helt säkert komma till användning i verksamheten. Hittills får man anta att DGS drivits på ideell basis med med underskott om nu någon ens brytt sig om att räkna på det. Ingen tror att PE gör detta för att bli rik och berömd. Vi läsare gillar förstås DGS men riksmedia och politiker verkar måttligt förtjusta och vill man bli rik finns det säkert bättre sätt än att driva en dissidentblogg.

  Gilla

 15. Anna skriver:

  Lycka till ! När (om, tvingas man numer säga) jag får jobb ska jag absolut bidra med sekiner! Ni gör ett bra och nödvändigt arbete och är ett välsignat vattenhål som man kan gå till efter att ha vandrat i pk-öknen!

  Gilla

 16. Tommy Santesson skriver:

  Ibland infinner sig tanken att jag avlidit och återuppstått i ett nytt DDR, fast på många sätt värre – man kunde fly därifrån – fast det var svårt.
  Vi har alla ingredienserna; åsiktsregistrering, angiveri, svartlistning, ja listan kan göras lång, och
  många hederliga människor har drabbats.

  Men vad kan man annat förvänta när den sk. tredje statsmakten fallerar.
  Journalister skall granska makten, inte liera sig med den.

  Men du gör ett bra jobb Patrik, journalist eller inte.
  😢

  Gilla

 17. Klas Stjernberg skriver:

  Varför inte införa en barometer, som varje dag visar hur många som har donerat? Om de så bara ger en krona, så visar de därmed att de sympatiserar med innehållet på DGS.

  Gilla

 18. Shahin skriver:

  Jag har bara en invändning. Du skriver vita män 40+ och några kvinnor. Det är bara halva sanningen. Jag är inte ”vit” och jag håller med i allt. Jag skulle t.o.m vilja påstå att bland ickeeuroper, som inte är muslimer, så är siffran närmare 100%, både bland kvinnor och män.

  Gilla

 19. chamberlin skriver:

  Misslyckades inte med att se ljuset. Förtjänar rikedom för att utforma ditt öde som du önskar och få berömmelse och makt att styra din värld.
  bli din titel på bara några dagar. Om du är intresserad av att gå med i brittiska huvudkontoret i Illuminati på (USA) Email chamberlinwilliams099@gmail.com
  För din online-inledning Oavsett var du är. Inget avstånd kan påverka vårt baphomet arbete. Inte luras och akta dig för online internetbedrägerier som hävdar att vara en av oss, se till att du bekräftar först innan du gör en förfrågan … E-post chamberlinwilliams099@gmail.com nu och säg ja till dina drömmar . Hail Baphomet …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.