Det Goda Samhället var först med att avslöja imam

Mohamed Omar

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) beslutade i höstas att ge Sveriges förenade muslimer (SFM) 525 200 kronor i statligt bidrag i år, bland annat för sitt arbete mot så kallad islamofobi. Men nu inleder myndigheten en ny granskning. Bidragskranen kan vridas åt.

Bakgrunden är en artikel Sofie Löwenmark på tankesmedjan Timbro. I artikeln “SFM sprider våldsbejakande islamism för skattepengar” den 15 mars 2017 kan hon visa hur den islamiska föreningen gör just detta.

Men förutom SFM:s kopplingar till våldsbejakande islamism, eller jihadism, tar Löwenmark även upp kvinnoföraktert i föreläsningen ”Kvinnan i islam” som hölls i november 2014. Föreläsaren, en imam vid namn Muadh Zamzam, är en av föreningens mest frekvent anlitade. Han har även varit SFM:s talesperson.

Det är onekligen en provocerande föreläsning, som på flera punkter krockar med vad de flesta svenskar anser anständigt. Det Zamzam förespråkar, och ger islamisk sanktion, är vad vi normalt brukar kalla “hederskultur”.

“En sa till mig, varför ska en tjej när hon är 12-13 år gammal höra att om hon täcker sig kommer hon till paradiset, om hon inte täcker sig kommer hon till helvetet? Jag sa, för att det är så här det funkar. Ska vi ljuga för henne?” säger imamen i videon.

Han jämför också kvinnor med diamanter eller guld och frågar åhörarna vad man gör med sådana dyrbarheter. ”Ställer dem framför alla eller skyddar dem?”

I en annan sekvens jämförs kvinnor med choklad. De som är insvepta i papper ska man ta, de som ligger utan förpackning tar flugorna, säger han.

“Inte vem som helst ska titta på våra kvinnor. Jag blir arg om jag ser att någon tittar på min fru. Jag vill inte att någon ska titta på min fru, på min mamma, min syster. Det är så muslimer ska vara”, fortsätter han.

Här har vi alltså en islamisk, religiös ledare som helt ogenerat förespråkar hedersförtryck och machismo. Det heter ju ofta att hedersförtrycket inte är islamiskt utan kulturellt. Så enkelt är det alltså inte. De värderingar som Zamzam ger uttryck för har han inte hittat på själv. De finns i de islamiska grundtexterna, i Koranen och i profeten Muhammeds undervisning.

Efter Sofie Löwenmarks utmärkta artikel spreds imamvideon snabbt. Flera mainstreammedier hakade på och rapporterade. Men faktum är att vi på Det Goda Samhället var först. Videon nämndes första gången i augusti 2016 här i min artikel “Du får inte bli vän med en otrogen, men du får ta hans pengar”.

Fokuset i min artikel låg på det faktum att islamiska föreningar, som påstår sig motverka så kallad islamofobi, själva sprider “fobier” mot till exempel svensk kultur. Jag tog även upp att vi här hade en imam som gav islamisk sanktion åt hedersförtryck. Så här skrev jag:

“Vissa föreläsningar som SFM hållit finns utlagda på YouTube. I en som har titeln‘Kvinnan i islam’ säger föreläsaren att kvinnor ska täckas och hållas dolda och att kvinnor som inte gör så är mindre värda. En hel del av snacket består av gammal machismo om att mannen ska vakta sin kvinna och inte låta andra män titta på henne.”

Sedan dess har jag nämnt Zamzams föreläsning om kvinnan i flera inlägg här på DGS. Då har jag betonat att vi med svenska skattemedel finansierar verksamheter som motverkar integration och svenska värderingar, som i artikeln “Vi betalar för hedersförtrycket” den 13 december 2016. Det är inte rimligt.

Detta med hedersförtryck är en otäck verklighet för många flickor med bakgrund i islamiska länder. De lever i vårt land, men i en annan, sluten värld. Då och då får vi inblickar i denna värld i nyhetsflödet. I mars i 2016 till exempel dömdes en man i Gävle till fängelse för att ha misshandlat sin partner och sin dotter eftersom de vägrade att bära slöja och ”pratade med svenskar”. Han drog partnern i håret, slog henne i ansiktet och hotade henne med kniv. Man kan läsa om det i Gefle Dagblad.

I Upsala Nya Tidning den 11 december 2016 kunde man läsa om en nioårig flicka i Uppsala som har misshandlats av sin mor för att hon vägrat bära slöja. Hon blev slagen med tillhyggen och fick huvudet dunkat i väggen. En lärare berättade för polisen att nioåringen hade tagit av sig slöjan i skolan men tagit på sig den strax innan hemgång och då verkat rädd för att bli upptäckt.

I tidningen Barometern den 26 februari kunde man läsa om Nigar, 26, som hotades med halshuggning av sin far. Nigar hade en svensk pojkvän och det gjorde hennes familj rasande. Hon berättar hur fadern ringde och hotade henne med halshuggning:

“Min pappa skriker inte i vanliga fall. Men nu skrek han hora till mig flera gånger och att han skulle komma till mig och skära halsen av mig. Jag blev så fruktansvärt rädd att jag satte mig på golvet. Och glömde att lägga på luren.”

Sedan hoten har hon inte haft någon kontakt med sin familj och levt under stor psykisk stress. Idag är hon gift med sin svenske pojkvän. Orsaken till att hennes familj inte accepterar honom var dels deras islamiska tro och dels rasism mot svenskar, förklarar Nigar.

Vad är det som händer? Det som händer är att invandringen från länder där islamiskt kvinnoförtryck är vanligt har gjort att detta kvinnoförtryck kommit till vårt land.

Det gläder mig att andra sajter, och även mainstreamedia, har hakat på mitt avslöjande. Det är själva syftet med mitt upplysningsarbete här på Det Goda Samhället. Jag hoppas att mina och andras ansträngningar nu kommer att resultera i att Sveriges Förenade Muslimer mister sitt bidrag.

En viktig not: imamen Muadh Zamzams åsikter är inte extrema. Det här är vanliga åsikter i Sveriges moskéer. Det är bara det att medierna inte är så bra på att bevaka predikningar, föreläsningar och studiecirklar. Jag har svårt att tänka mig att det finns en enda imam i någon moské som skulle säga att kvinnor inte måste ha slöja och att mannen inte har ett ansvar att vakta hennes heder.

26 reaktioner på ”Det Goda Samhället var först med att avslöja imam

 1. Vimsan skriver:

  Fobi (av grekiska φόβος, fobos, ”fruktan”) kallas en stark upplevelse av rädsla, starkt obehag eller stark äckelkänsla som, oftast utan saklig grund, återkommande infinner sig då en person ställs inför, eller riskerar att ställas inför, ett visst objekt eller en viss situation som personen hyser stark aversion mot. (klippt från Wikipedia.)

  islamofobi är en fobi jag GÄRNA lider av!
  Även om jag inte skulle beskriva detta som en fobi tycker jag det är helt normalt att känna en stark äckelkänsla inför islam. Saklig grund saknas ju inte om man säger så…

  Liked by 4 people

  • BjörnS skriver:

   Man skulle kunna vända på det och säga att islamofobi är islams obefogade rädsla för precis allting annat i världen. Hur ska man annars förklara att hela islam verkar gå ut på att isolera islam och dess utövare?

   Liked by 1 person

 2. queensberrypipdaylesford skriver:

  2006 i Australien: ”Sheik Hilali was quoted as saying: ”If you take out uncovered meat and place it outside … without cover, and the cats come to eat it … whose fault is it, the cats’ or the uncovered meat’s? The uncovered meat is the problem. ”
  Mjau.

  Liked by 2 people

 3. Bo Divander skriver:

  Svenska politiker, journalister, tjänstemän och kyrkliga företrädare, borde gå på kurser om islam. Inte kurser i religionsdialog mellan islam och kristendom, utan i Koranen. Majoriteten av nämnda yrkesgrupper har aldrig studerat islams heliga bok, men pratar ofta om det ”riktiga” islam, i motsats till IS ”förvanskade” variant. Jag hänvisade vid några tillfällen till Mohamed Omars krönikor om islam, på min facebooksida och fick då veta av en kollega att jag som präst inte borde ägna mig åt sådant. Hon menade väl att jag spred islamofobi. Jag frågade då om hon själv har läst Koranen och fick naturligtvis inget svar på den frågan. Svenska kyrkan har ett centrum för religionsdialog i Uppsala och jag har vidarebefordrat några av Mohamed Omars krönikor till dem. Svaren jag har fått är vänliga, men hänvisar som väntat till några lyckade, lokala samarbeten mellan Svenska kyrkan och muslimska föreningar och imamer. Utan att veta säkert, är jag övertygad om att inte heller tjänstemännen på kyrkokansliet i Uppsala har läst Koranen. Men de ”vet” att judar, kristna och muslimer tillber samme Gud. Den här bristen på kunskap om vad islam egentligen står för, är en av förklaringarna till journalisternas, myndigheternas och kyrkans passivitet i frågan om hedersförtryck och behandlingen av återvändande IS-krigare.

  Liked by 6 people

  • Johan Löfgren skriver:

   Ser vi runt om i islamvärlden är det mycket påtagligt vad just islam ställt till med. Sedan ser vi vad som händer i länder som exponeras för ideologins bärare.

   Hamas hängde nyligen tre palestinier för att ha samverkat med Israel. Hos oss är det senaste lastbilen på Drottninggatan. Exemplen bör ingå i kursen om islam, för de är frukter av dogmerna.

   Så länge vår regering är blind för islams verkningar blir det inte någon förändring. Terrorstater omhuldas och premieras med svenska skattepengar – inte minst Palestina.

   Gilla

  • Erik skriver:

   Jag har inte läst Koranen men jag har bläddrat i den och det är ingen rolig läsning för den som trodde islam är ‘fredens religion’.

   Slå helt på måfå upp vilka sidor som helst och jag lovar att i genomsnitt så finner du orden ”straff” och ”otrogen” nämnda i texten på varje uppslag. Så är det med uppslag efter uppslag, nästan helt utan undantag. Skulle orden saknas på något uppslag så ge inte upp, följande uppslag innehåller säkert det dubbla antalet av orden. Straff och otrogen. Hela tiden.

   Föreställ dig vad dessa texter – som ständigt understryker vikten av kamp mot de otrogna – kan tänkas ställa till med i skallen hos en ordinär muslim. Det är känt att den muslimska befolkningen i arabvärlden snittar på ett IQ som befinner sig söder om 90 enheter och allt vi kan observera om hur muslimska länder fungerar bekräftar den nivån. Kombinationen av Koranen och ordinär muslim är ytterst olycksbådande, för att inte säga explosiv.

   Islamofilerna inom offentliga Sverige, redaktionerna på DN och allestädes borde ha en del att förklara men avkrävs aldrig en förklaring. Jag som islamofob hamnar alltid i skottgluggen men islamofilerna behöver aldrig redogöra för sina bevekelsegrunder.

   Beror kanske på att vi är helt överens om att muslimerna bara kan slå uppåt.

   Liked by 1 person

  • ericr45 skriver:

   ”Men de ”vet” att judar, kristna och muslimer tillber samme Gud.”
   Rent sk-tsnack.
   INGEN ska kunna inbilla mig att islams ”Allah” är samme Fridsfurste som tillbeds av kristna och judar!
   Frågan är väl, VILL man verkligen veta vad islam står för? Är förnekelsen för stor?
   Om jag i en diskussion för motparten påpekar att muslimer alltid anser sig vara mer värda än alla andra – då brukar jag bara få en tom blick till svar!

   Gilla

   • cmmk10 skriver:

    ” … samme Fridsfurste som tillbeds av kristna och judar!”

    Tveksam till om judarnas stränge och hämnande gammaltestamentlige gud är samma som ”fridsfursten” (Jesus)?

    Gilla

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Dags att stänga Alla salafistiska Moskéer till att börja med.
  Döma ut dem som samhällsfarliga o integrationsfientliga!
  Rent av resolut överväga rivning…

  Nu undrar vi Allah över terroristen…

  Importerad bland flyktingar, eller ett hemlagat problem,
  tillhörande någon Moské med hatpredikant…

  Några ögon öppnades nog,
  får vi hoppas att de förblir öppna!

  Nu väntar vi bara på vänsteroganiserade protestmarscher mot Islamofobi!?
  Vem hinner först?

  Liked by 2 people

 5. Min Strand på ett vykort. skriver:

  Eftersom terroristen är muslim så passar mitt inlägg här. Man kan notera att det krävs mer innan svenskarna vaknar, det måste muslimerna notera, så fler terrordåd kommer.

  Jag har en teori nu om att massmedia och facebook etc har skadat folks uppfattning om när och fjärran, men kan inte skilja på lidande i Syrien och folk som blir mosade av en lastbil i Stockholm av en muslim som hatar västliga värderingar, man ser det på samma skärm. Man skulle till och med kunna sitta på café med lastbilen susande förbi och titta ner i sin skärm och ömma mer för den Syriska flyktingen än personen som är klämd under hjulen. Verkligheten har hamnat på en skärm och har satt ut spel folks förmåga att värdera risker. Därför är allt jag läst hittills om dådet som luft, summan av det är att man säger att detta skall hända igen innan jag vaknar. Det måste komma närmare, det måste komma ut ur skärmen som i den japanska skräckfilmen ”The ring”. Det måste komma ut ur skärmen och döda mig, eller någon kan känner.

  Liked by 3 people

  • LaL skriver:

   * Ryssarna har begärt att få attentatsmannen utlämnad tidigare, i ett normalt land hade denna begäran naturligtvis villfarits
Etablissemanget har därför stor skuld i att terrorattentatet kunde utföras.
   * 
Konstantin Kosatjov, ordförande i det ryska överhusets utrikesutskott hade ju som sagt en syrlig underton när han överlämnade kondoleanser till Sverige:
– Vi sörjer tillsammans med Sverige. Vi är redo för samarbete. Men Sverige är inte det. Det ligger på riksdagsledarnas och partiernas samveten, eftersom de konstant avvisat alla förslag om kontakt.

   Gilla

 6. Vax skriver:

  Imam Shahid Mehdi dömdes i veckan äntligen, fem år efter brottet,
  för sexuellt ofredande av en ung kvinna i Pildammsparken i Malmö
  till ett symboliskt straff på 60 dagsböter.

  Den dömde är den ökände islamistiske imamen Shahid Mehdi, f 1977.
  Mehdi var vid brottstidpunkten huvudimam i den islamistiska
  Taubamoskéen i Köpenhamn och tillika
  rektor för den islamistiska friskolan Iqra
  på Nörrebro. Han uppges tillhöra ledningen
  för Muslimska Brödraskapet i Danmark…

  Intressant i sammanhanget:
  Shahid Mehdi har tidigare i debatter
  hävdat att kvinnor utan hijab (huckle)

  ”ber om att bli våldtagna”.

  En lekman kan ju ändå inte annat än uttrycka sin förvåning
  över hur ortens monopoltidning i fem år ihärdigt försökt
  mörka det inträffade.
  Tänk om det handlat om en ”vanlig” svensk rektor som
  gripits på bar gärning för sexuellt ofredande…
  Mediadrevet hade ju inte nöjt sig med mindre än
  ett självmord…

  Nu nämnde tidningen ifråga inte ens m-ordet.
  Inga djuplodande artiklar om imamens medeltida
  kvinnosyn och hur den kan utgöra bakgrund till
  hans brott.
  Inga reportrar som intervjuade gudstjänstbesökare
  utanför moskén eller friskolans elever om vad
  de får lära sig om hur ”syndiga” kvinnor utan
  hucklen ska straffas enligt den onde profeten…

  Och det beror inte på att tidningen ifråga plötsligt
  börjat uppföra sig anständigt. Det handlar bara om
  det finns olika grader av yttrandefrihet så fort m-
  ordet är inblandat i brottsligheten.
  http://jihadimalmo.blogspot.se/2017/04/blottarimamen-i-malmo-antligen-domd.html

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Sydsvenskans grundare måste rotera i sin grav,
   över det journalistiska förfallet efter försäljningen till Bonnierkoncernen!

   Accentuerat med den senaste chefredaktören Heidi Avellan!

   Dessvärre har det också drabbat av SDS uppköpta tidningar som HD/NST!

   Gilla

 7. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Rätt som vanligt Omar. Man kan inte undvika att relatera Dina reflektioner till gårdagens dåd. Man kan då konstatera att till och med när det händer terrordåd mitt framför näsan så gör ledande politiker och MSM vad de kan för att lägga dimridåer. Det är obegripligt. Bakom måste bl a ligga något i stil med det ”det händer inte mig”. Dvs sitter man i riksdagen, regeringen eller på Aftonbladets redaktion så är man säker. Allmänheten kanske inte sitter lika säker men det får man ta för den goda sakens skull.

  Några exempel:

  SVD idag på deras webplats: Stockholm har inte blivit kallt, ännu vet vi inget om varken motiv eller gärningsman (detta trots att den verkliga bakgrunden är känd sedan ett halvt dygn i t ex franskt TV, i de flesta alternativmedia etc,se t ex http://www.friatider.se/terrorgripne-muslimen-r-sympatis-r)
  Aftonbladet: Inget samhälle kan värja sig mot galningar (Underförstått en ganska vanlig grej gjord av en helt vanlig svensk)
  Bildt: Det är sjuka personer som är ute efter att döda människor (Dvs det har inget med politik att göra)
  SÄPO: Vi ska inte vara rädda, vi ska bete oss som vanligt (dvs vi med alla lika värde ska göra så, men Ann Linde lät trumpeta ut igår att ”regeringen är i säkerhet”, dvs regeringen beter sig inte som vanligt.)

  Liked by 2 people

 8. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed, för ditt viktiga upplysningsarbete här i Sverige…

  … men hur i hela friden ska alla dessa hundratusentals hypermaskulint muslimska ”män”, som redan befinner sig i landet, eller är på väg hit, kunna förmås att anamma vår västerländskt civiliserade – samtida – tolkning av begreppet ”heder”?

  Mer vanhedrande, än att ha nedlåtit sig till att hota, terrorisera och rent fysiskt plåga – t o m döda! – sina värnlösa, kvinnliga släktingar eller sina egna små barn, blir det ju knappast för en normalt funtad, vuxen, svensk man med sedvanlig, impulskontrollerande uppfostran.

  Liked by 1 person

 9. Lennart Bengtsson skriver:

  Verkligheten som vi påminns om från tid till annan, senast igår, är sträng herre som vi gör klokt att inte ignorera. När ett tusenfalt värre illdåd inträffade i USA 11 september 2001 så fanns det människor som trodde och fortfarande tror att amerikanerna själva som var skulden till Illgärningen och inte de islamska terroristerna. Vissa jublade av förtjusning. Exakt vad som hände i Stockholms innerstad den 8 april 2017 vet vi ännu inte men låt oss i alla fall slippa konfronteras med alternativa sanningar. Vad vi hittills hört från svenska media verkar detta inte bli fallet. Detta måste vi vara tacksamma för.

  Liked by 1 person

 10. m. engvall skriver:

  Tack för att ni hjälper till att få fjällen att falla från människors ögon. Är ett uppvaknande möjligt eller har det gått för långt? Är muslimer med vanföreställningar (vill leva efter koranen) för många och är de nu villiga att fullgöra profetens profesior??

  Gilla

 11. SD skriver:

  Det är dags att det odemokratiska islamistiska partiet Hizb ut-Tahrir blir förbjudet i Sverige!
  
Man är mer rädda för Hizb ut-Tahrir i Mellanöstern, än man är i Sverige.

  
”Hizb ut-Tahrir (the Party of Liberation) is banned in virtually all Arab nations in the Middle East, such as Jordan, Syria, Lebanon, and Egypt. It is banned in Tunisia and Libya, and also Turkey. It is regarded as such a threat that it is even banned in Saudi Arabia and Pakistan, which are already cauldrons of extremism. It is banned in all the former Soviet states in Central Asia, and since February 2003 it has been banned in Russia. It has been banned in Germany – on account of its anti-Semitism and its desire to use force for political ends – since March 2003, and it is also banned in the Netherlands.”

  Men vem kan tro på att etablissemanget fattar några rationella beslut när det gäller islam, se vad som hände med terrorexperten Magnus Norells rapport.

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Naturally approved, or at least tolerated,
   by the ruling Swedish Social Democratic Party…
   We don’t want to disturb our important relations with the Muslim Community!

   Gilla

 12. Fredrik Östman skriver:

  Imamernas och schejkernas uttalanden är möjligtvis rasistiska. Vi svenska män beter oss ju inte så som de utgår ifrån i sina historier.

  Tydligen är något fel med muslimska män, som de förväntar sig att all världens kvinnor skall bestraffas för. Eller också har imamerna och schejkerna helt enkelt fel eller plågar och skadar kvinnor för att de tycker att det är kul eller för att de har politiska fördelar av det. Välj valfri förklaring, men alla förklaringar är ohedrande för muslimska män. Vet hut!

  Gilla

  • m. engvall skriver:

   Ja det är väl så uppenbart att män är människor inte odjur. Så resultatet av år på på år av samma förtryckande skit måste tills slut skada människors sinnen och verklighetsuppfattning! det har gått helt överstyr i denna religion.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.