Sverige har blivit attackerat

Mohamed Omar

Jag är inte chockad. Jag är inte ens förvånad. För mig var attacken den 7 april väntad. Jag har varnat för detta i flera år.

Det är heller inte första gången vi blev attackerade av en jihadist. Den 11 december 2010 slog självmordsbombaren Taimour Abdulwahab till på samma gata, Drottninggatan, för att döda så många svenskar så möjligt. Tack och lov lyckades han bara döda sig själv.

Taimour ville hämnas på svenskarna för Lars Vilks Muhammedteckningar. Tio minuter före attacken skickades ett e-postmeddelande till Tidningarnas Telegrambyrå (TT) och Säpo. Meddelandet innehöll ljudfiler på både svenska och arabiska. I ljudfilerna prisar Taimour profeten Muhammed och utfärdar följande varning:

“Nu har islamiska staten uppfyllt vad de har lovat er. Vi finns nu här i Europa och i Sverige, vi är en verklighet, inget påhitt, mer vill jag inte säga om detta. Våra aktioner kommer att prata för sig själva. Så länge ni inte slutar ert krig mot islam och förnedrande mot profeten, fred vare över honom, och ert dumma support till grisen Vilks.”

Han riktar sedan en uppmaning till sina trosfränder att fortsätta döda européer:

“Och till slut och till alla mujahedin i Europa och i Sverige: nu är det dags att slå till, vänta inte längre. Kom fram med vad än ni har även om det är en kniv och jag vet att ni har mer än en kniv att komma med. Frukta ingen, frukta inget fängelse, frukta inte döden.”

Mujahedin betyder heliga krigare, de som krigare för upprätta, försvara och utbreda islams styre. Den islamiska stat som Taimour menade uppfyllt sitt löfte och fanns i Europa och i Sverige var terrorgruppen Islamiska staten i Irak, föregångaren till Islamiska staten (IS). Detta var alltså innan man utropat kalifatet.

Men det spelar inte så stor roll vilken organisation Taimour tillhörde. Det spelar heller inte så stor roll om 7-aprilsjihadisten sympatiserar med IS eller Al-Qaida. Det är inte IS och Al-Qaida som inspirerar jihadister. Det är istället läran om jihad, som finns tydligt formulerad i de islamiska grundtexterna, som har inspirerat IS, Al-Qaida och alla andra liknande terrorgrupper.

Betyder det att alla muslimer är terrorister? Självklart inte. Långt därifrån. Men det betyder att terroristernas tankar och handlingar är förankrade i islamiska grundtexter. De gör en rimlig tolkning.

För tittar man på profeten Muhammeds liv, och han är enligt Koranen en god förebild, så gjorde han just det som Taimour ville göra: han lät mörda sin tids Lars Vilksar. Visst, det skedde för 1400 år sedan. Men problemet är att dagens muslimska teologer inte har gjort upp med det här.

Imamer kan fördöma terroratacker, men de kan inte fördöma Muhammeds handlingar. De fortsätter att okritiskt framhålla honom som en förebild, som den bästa och ädlaste människa som sett dagens ljus. Och som ska följas i vår tid. Det går inte ihop.

Detta behöver påpekas efter varje jihadistattack, för att pressa imamerna att börja titta kritiskt på sin egen religion, sitt förhållande till Koranen och Muhammeds liv och lära. De har ett ansvar. Men få, om någon, vill ta det.

I Sverige finns till exempel en imam med rykte om sig att vara sansad. Jag tänker på Salahuddin Barakat i Malmö. Men hur sansad är han egentligen? I april 2015, vid ett möte på Islamic Center i Malmö, påpekade Mona Sahlin att imamerna har ett ansvar. Men Barakat höll inte med.

Sydsvenska Dagbladets rapport från mötet citeras Barakat. Han svarar med en motfråga: “Och varför ställer man inte samma krav på kyrkan att ta avstånd från Breivik?”

Det är den här attityden som är problemet. Man pekar finger mot andra. Jämförelsen är dessutom helt absurd.

Hur man än läser Nya Testamentet, upp och ner eller bak och fram, kan Breiviks handlingar kan inte rättfärdigas med Jesu budskap. Vad Islamiska staten gör är dock en rimlig tolkning av islams grundtexter. De försöker göra som Muhammed.

Breivik är en enstaka individ, fördömd och hatad av sina egna landsmän. Det finns ingen armé av breivikar, men det finns en global armé av taimourer, sådana som Taimour Abdulwahab. En av dem attackerade Stockholm den 11 december 2010, en annan den 7 april 2017. Jag vågar faktiskt göra en dyster förutsägelse: de kommer att slå till igen mot Europa och Sverige.

 

64 reaktioner på ”Sverige har blivit attackerat

 1. Agneta Berglöw skriver:

  Hur kan en religion göra människor så sjuka,så förvirrade att man dödar helt oskyldiga människor på Drottninggatan i Stockholm på en fredags eftermiddag i april 2017.
  Mina varma tankar går till anhöriga,till de som kämpar för sina liv på sjukhusen för att galningar i islams namn tar sig rätten att genomföra detta illdåd.
  Måtte den enorma ”väggen” av blommor utanför Åhlens bli en symbolisk barriär mot ondskan o en liten gnista av hopp att världen kan bli bättre.

  Liked by 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Varför tror du att det var sjukt? Det är ju ett fullt fungerande sätt att främja sin grupps intressen? Det fungerar ju utmärkt. Alla reagerar som Pavlovska hundar. Men ingen tänker efter i förväg och stoppar denna process innan den ens kommer igång. Detta problem har vi levt med i över ett halvt århundrade. Hur kan vi ännu vara förvirrade och tala om sjukdom?

   Vi blev uttryckligen varnade redan 1968:
   https://thewayofreason.wordpress.com/2017/04/08/tal-infor-west-midlands-generalforsamling/

   Liked by 5 people

   • malmoperspektiv skriver:

    Enoch PowellS tal är lysande och profetiskt! I en nära framtid blir det förmodligen möjligt att namnge några gator eller platser i Sverige efter honom. Där finns ju många platser som har namn efter politiker som aktivt bidrog till den fientliga invasionen. Platser som istället kan heta t.ex. Enoch PowellS plats 😉

    Gilla

  • Kristian skriver:

   Det är så religion ser ut i större delen av världen!

   Inte något extra till kaffet på söndag, något som är medelklass och salongsfähigt. Något för pensionärer som inte har något bättre att göra.

   Utan något som håller samman en liten grupp människor som slåss mot elementen, naturen och diverse vilddjur. Blod och eld. Någon som styr allt du gör, tänker och känner.

   Det är religion på riktigt.

   Liked by 1 person

 2. Anne-Hedvig skriver:

  Ad imamens absurde påstander –
  Vi har også det 5. bud: ‘Du skal ikke slå ihjel!’ Det kommer faktisk fra det Gamle Testamentet (som VI kaller det).

  Kan ikke skjønne annet enn at det er total klæsj med islams normer. Muhammed fikk åpenbart ikke med seg det 5. bud fra GT da han plukket stoff til eget opplegg,

  Liked by 2 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Jodå. Det femte budet gäller alla muslimer. Men bara gentemot andra muslimer. Och bara gentemot sanna andra muslimer.

   När skall poletten ramla ner att muslimer, också s.k. moderata muslimer, inte betraktar oss andra som fullgånga människor som omfattas av moraliska regler?

   Liked by 8 people

   • Christer Carlstedt skriver:

    Jag vill minnas att texten säger att du inte får döda en broder (eller syster). Vem som är eller inte är broder verkar vara litet oklart dock. Råkar man vara shia så är ju sunni vantolkare och det tycks vara rätt så OK att klippa den andre jäms med valfri kota. Att sedan vi andra som inte alls hejar på Muhammed ligger ännu mer pyrt till är ju bara en form av gradskillnad.
    Men Fredrik Östman har allt rätt i att inträdesbiljetten genom pärleporten anses inte alls förverkad för att sådana som vi blev lemlästade eller ihjälslagna.

    Gilla

 3. Bo Svensson skriver:

  De värsta terroristerna är de som vill sabba Europa med sitt fördömda folkblandningsprojekt. – Skall det förekomma folkomflyttningar, skall det vara de avancerade som vinner terräng på de retarderades bekostnad.

  Metoden att vända utvecklingen rätt nu, är krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet. – En regel som är i full samklang med vad som gäller eller bör gälla generellt i en marknadsekonomi: Att varje verksamhet skall täcka sina kostnader. – Trafiken bör täcka sina kostnader genom tonkilometerskatt och trafikskadeförsäkring, producenter skall täcka sina produktionskostnader och ha fullgoda försäkringar om riskerna är höga.

  Genom att vi inser nu, att en enskild individ har makt att ställa till enorm bedrövelse, aktualiseras även krav på försäkringar som skall täcka kompensation för vad man kan förorsaka. – Denna regel skapar de rätta incitamenten för individen att bemöda sig om att platsa i kategorin lågriskklientel för att få överkomliga försäkringskostnader och islamism blir inte längre något alternativ.

  Liksom vi ställer upp med hjälp åt betalningssvaga med försörjning, sjukvård m m, får man då tänka sig hjälp med brottsförsäkringskostnaden åt dem man solidariserar sig med i form av ett generellt belopp.

  Detta är problemets lösning. – Det finns ingen annan, – det är inte lönt att leta.

  Liked by 6 people

 4. kim skriver:

  Tack, Mohamed Omar. Du fångar problemets kärna med följande meningar:

  ”Det är inte IS och Al-Qaida som inspirerar jihadister. Det är istället läran om jihad, som finns tydligt formulerad i de islamiska grundtexterna, som har inspirerat IS, Al-Qaida och alla andra liknande terrorgrupper.

  Betyder det att alla muslimer är terrorister? Självklart inte. Långt därifrån. Men det betyder att terroristernas tankar och handlingar är förankrade i islamiska grundtexter. De gör en rimlig tolkning.”

  Detta problem måste belysas, granskas och diskuteras. Det är ingen slump att världen plågas av militant islamism snarare än militant buddhism. Det jag verkligen saknar är en tydlig islamisk motröst till de illdåd som begås i islams namn. Varför syns och hörs ingen motrörelse? Varför samlas inte framträdande imamer för att tydligt förklara för världen varför detta agerande är fel? Varför anordnas ingen internationell muslimsk kongress i syfte att diskutera hur man ska motverka att religionen radikaliseras? Varför ger sig troende muslimer inte ut på gatorna för att protestera mot att deras religion missbrukas till fel syften?

  Allt vi får är små, spridda, bleka fördömanden. Varför? Är det så att jihadisternas verk helt enkelt inte går att fördöma med hjälp av islams lära? Eller är det så att den som tiger samtycker?

  Liked by 9 people

  • cmmk10 skriver:

   ”Varför ger sig troende muslimer inte ut på gatorna för att protestera mot att deras religion missbrukas till fel syften?”

   Därför att den faktiskt inte missbrukas! Det är IS och sådana som den här lastbilschauffören som är fundamentala muslimer. De lever enligt islam och utför det som koranen ålägger dem.

   Liked by 1 person

   • Anders skriver:

    Svensk massmedia gör nu allt de kan för att inte associera terrordådet med Islam. Flera gånger har det upprepats hur dåligt muslimer behandlas i Uzbekistan och att därför radikaliseras de, att den svenska asylprocessen är omänsklig och leder till radikalisering, att svenskar är rasister och detta leder till radikalisering eller som Carl Bildt hävda att det ”bara handlar om enstaka galningar”.

    Man undrar när svensken i gemen förstår kopplingen mellan våld och Islam? När ska vi förstå att muslimer kommer aldrig att sluta begå terrordåd oavsett hur de behandlas? Att detta gäller så länge vi inte följer sharialagar och har demokratiska jämställda samhällen? Hoppas det blir snart!

    Liked by 1 person

  • Det röda pillret skriver:

   I den mån dina frågor inte är retoriska, är det ett faktum som borde vara känt av alla ansvarskännande demokrater vid det här laget, att terroristerna gör exakt enligt de heliga instruktionsböckerna och följer sin förebild Muhammed som goda muslimer.

   Ingen är född muslim. Det är frivilligt att vara muslim.

   Hur någon i Sverige idag kan kalla sig muslim, ha Muhammed som sitt föredöme, och bära slöja och gå i moskéer, är därför ytterligt provocerande.

   Efter den 7 april 2017 är det nu slutgiltigt dags för den som har någon som helst skam i kroppen och substans bakom pannbenen, att omedelbart lämna islam bakom sig.

   Liked by 2 people

 5. Sven skriver:

  Ja, de kommer att slå till igen och igen med indirekt hjälp av våra politiker och journalister. Vi ser hur förklaringsmodellerna bakom attacken hopar sig, men kopplingen till islam och den förda politiken är obefintlig. Det är fint med kärleksbudskap, dialog, blommor med mera – blodet på gatorna kräver dock flera insatser och en ny politik.

  Liked by 3 people

  • Hedvig skriver:

   @ Sven 9 april, 2017 kl 07:45

   ”Det är fint med kärleksbudskap, dialog, blommor med mera – blodet på gatorna kräver dock flera insatser och en ny politik.”

   En mycket konkret åtgärd som det regeringsbärande S-partiet skulle kunna genomföra rätt omgående, är att reformera avvisningsprocessen som den självkritiske S-bloggaren Johan Westerholm skriver om i dagens Ledarsidorna.

   ”Vi tycks inte ha dragit några som helst slutsatser av det som resulterade i IKEA-morden i Västerås 2015.
   Den svenska processen för avvisning är en av Europas slappaste. …
   … blir beslutet avvisning förflyttas (den asylsökande) omedelbart till en avvisningsenhet med tydliga begränsningar i rörelsefriheten.”

   https://ledarsidorna.se/2017/04/notis-reformera-avvisningsprocessen/

   Gilla

   • cmmk10 skriver:

    När du får sparken från ditt jobb, så möts man väl av en väktare och tilldelas en pappkartong där personliga tillhörigheter kan packas under dennes överseende. Varpå man följs till porten.

    Vi har en del att lära av näringslivet här.

    Gilla

 6. m. engvall skriver:

  Och Erdogan som tycker att vi skall vara rädda i våra länder, är det en man att hålla i handen. Han har nog en bra mycket större del i allt som händer än vad folk vill tro. Man har tiden på sin sida nu för spridandet av sitt folk har pågått under tillräckligt lång tid…

  Liked by 2 people

 7. Hortensia skriver:

  Exakt, Mohamed, men Sverige är – fortfarande! – ett kulturellt kristet, upplyst civiliserat, sekulärt, jämlikt, demokratiskt land med en ovanligt fredlig och behärskad ursprungsbefolkning.

  Självklart bör vi ”pressa imamerna att börja titta kritiskt på sin egen religion, sitt förhållande till Koranen och Muhammeds liv och lära. De har [onekligen] ett ansvar”…

  … men det anständiga ansvaret får de allt ta i den efterblivna muslimska världen. Här i väst har inga barbarer att göra. Repatriera mera!

  https://ledarsidorna.se/2017/04/terrordadet-i-stockholm-runt-hornet-en-jobbig-genomlysning/

  Liked by 5 people

  • SD skriver:

   Idag har med andra ord elefanten i rummet varit i allra högsta grad närvarande. Hur blir det imorgon?

   Nedanstående klipp från riksdagen i veckan är ju i allra högsta grad aktuellt! Hur många tror att 7-klövern kommer byta fot i dessa frågor. Som vanligt förstod SD allvaret och försökte göra något positivt men stoppades av 7-klövern.

   Adam Erik Marttinen
   Igår kl. 19:25 ·

   I förrgår hanterade riksdagen de straffrättsliga och processrättsliga motionsbetänkandena. Sverigedemokraterna föreslog och fick avslag på bl.a

   * Utökad kameraövervakning
   * Automatisk häktning av återvändande IS-terrorister
   * Förbjuda propaganda för terrorism
   * Skärpta straffskalor för terrorresor
   * Kriminalisering av terrorresor till medborgarskapsland
   http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/

   Liked by 1 person

   • Göran skriver:

    Det är i och för sig bra att SD förslår sina punkter, men det ingen av dem som löser problemet. SD kommer aldrig att lägga fram något förslag som verkligen löser problemet. De gillar sin position, sin lön m.m. De är lika korrupta som alla andra partier.

    Gilla

   • Hortensia skriver:

    Thoralf Alfsson tycks vara en bra karl. Hoppas han och hans partikamrater får upprättelse och genomslag för sin realistiska politik inom kort.

    Gilla

 8. Gunilla skriver:

  ‘Varför tar inte kyrkan avstånd från Breivik’. Nej, taktiken är ju att flytta fokus. Och Breiviks dåd var ju inte religiöst grundat. Likaså MSM (fränst vänster) mpste hela tiden kontra/flytta fokus med Mamgs,-Breivik och nazist-dåd så snart ett jihadist/islam-dåd begåtts. Liksom feminister ständigt måste kontra/flytta fokus från utomeuropeiska våldtäktsmän till vita medelålders män och från religiöst/kulturellt betingat hedersvåld till mäns våld i allmänhet.

  Liked by 4 people

 9. Jan Ahlström skriver:

  En elvaårig liten flicka med hela livet framför sig dödas, tillsammans med tre andra, av en muslimsk galning på Drottninggatan den 7 april 2017.
  Stefan Löfven har ju uttryckt att hans Europa bygger inga murar, nu är det dags att tänka om och se till att landets elvaåringar, och alla andra, får växa upp och leva i ett tryggare Sverige.

  Liked by 3 people

 10. Ulf Wiger skriver:

  Det var aldrig någon tvekan om var den kristna kyrkan stod efter Utøya. 24 juli 2011, två dagar efter dådet, hölls en stort minnesgudstjänst i Domkirken i Oslo, med tal av Oslos biskop och statsminister Stoltenberg. Dagen innan hade människor skapat ett hav av blommor utanför Domkirken.

  Den 27 juli citerades bl.a. biskop Anders Aurelius i Världen Idag som följer, angående Breiviks manifest:
  «– Samtidigt som han säger att han inte är troende, påstår han sig ändå vilja kämpa för en kristen civilisation. De tankar han framför tyder på stor förvirring och verkar helt osammanhängande, men det är ändå viktigt för oss som kristna att klart och tydligt ta avstånd från den grumliga ideologi som han vill stödja sig på»

  Liked by 2 people

  • Hedvig skriver:

   @ Ulf Wiger 9 april, 2017 kl 08:45

   Den svenska kyrkan är dessvärre inte längre särskilt kristlig. Läs gärna den svenska prästen Helena Edlunds artiklar här i DGS!

   Gilla

   • Ulf Wiger skriver:

    För all del, men den har i alla fall integrerat insikten att religion i moderna Europa är en huvudsakligen personlig företeelse, där inte särskilt många människor ser sig som religiösa Ca 65% av svenskar i World Values Survey ser sig som ”inte religiösa” eller ”ateister” – motsv i Irak: 15%, 27% i Tunisien, 45% i Uzbekistan.

    73% av svenskar tycker att religion är ”inte särskilt” eller ”inte alls” viktigt – jämfört med 2,5% i Irak, 1,6% i Tunisien, 0,1% i Egypten och 25,7% i Uzbekistan.

    Så man kan tolka det som att svenska kyrkan anpassar sig till verkligheten. 🙂

    Gilla

 11. Ove skriver:

  Alla de som vill att Sverige skall vara öppet för muslimer är skyldiga till attt folk mördades i Stockholm. Från Ivar Arpi och Tove lifvendahl till självklara som Fridolin och Löfven, osv. Se de dödas släktingar i ögonen, barn, fäder, mor och farfäder, se dem i ögonen och säg att ni inte var nöjda med Sverige som det var, byggt av svenskar för svenskar, utan de sista 30 åren fört en politik som gjort att vi nu lever med en exploderande kriminalitet, otrygghet för kvinnor och där vi är hjälplösa inför terrordåd utförda av jordens avskum som inte skyr något för SIN religiösa utopi. Två utopier möts, det svenska etablissemangets öppenhet möter den muslimska drömmen om världsherravälde och människor dör.

  De som säger att vi inte skall vara rädda, att terroristerna inte får vinna och att vi inte skall vara islamofoba, säg det öga mot öga till den mamma som fått sitt barn mördat. Säg att hon inte skall vara rädd. Fler kommer att dö, hur många är etablissemanget villiga att bära på sina axlar, för det är där de döda sitter, innan de ger upp sin utopi. Hur många döda och våldtagna är det värt? Kan vi få se ett tal på SvD, DNs, GPs, eller Expressens ledarsida. Hur många är det värt? Är det för mycket begärt?

  Liked by 7 people

 12. Bo Divander skriver:

  Mohamed Omars analys av situationen är helt rimlig. Huvudproblemet är inte ”vanliga,hyggliga” muslimer och därmed faller kraven på totalt invandringsstopp med hänvisning till terrorattacken. Problemet är de muslimska ledarna, imamerna, som inte vill eller vågar reformera sin religion. Vi behöver vara klara på den punkten! Mycket riktigt påpekar Omar att skillnaden mellan Jesu lära och Mohameds är avgrundsdjup i det här fallet ( trots att några präster från Svenska kyrkan försöker ”bevisa” att även Jesus förordade våld, ett påstående som är fullständigt horribelt).

  Islam måste helt enkelt omtolkas, det är inte som naiva svenska politiker och kyrkliga företrädare tror, att IS och andra organisationer vantolkar Koranens budskap. Tvärtom återvänder de till det ursprungliga islam. I kristendomens fall handlar det i flera situationer om vantolkning av budskapet, nämnas kan den s k Herrens armé i Afrika. Den har genom sina våldsaktioner klart brutit mot Jesu eget exempel och budskap om ickevåld. Däremot ska man vara litet försiktig med att lyfta fram korstågen under 600-talet som uttryck för kristendomens våldsinriktning, de var ju faktiskt motreaktioner mot de muslimska härarnas ockupationer av bland annat Jerusalem och Konstantinopel (därmed inte sagt att de hade fått Jesu välsignelse). I islams fall råder det motsatta förhållandet, rörelser som ev. förordar ickevåld bryter mot profeten Muhammeds lära.

  Världen måste ställa kravet på islams ledare och teologer att granska den egna religionen i de här fallen. Det behöver ju inte betyda att allt ska avfärdas i den muslimska läran. Men man måste ta avstånd ifrån våldsinslagen i Koranen. Eller åtminstone besluta att våldsanvändningen har spelat ut sin roll inom islam, att det hör till historien om islams utbredning under 600-talet, men idag är ett avslutat kapitel. Om inte detta görs kommer terrorattackerna kunna fortsätta med oförminskad kraft. Vad jag vet har inga ledande imamer föreslagit en omtolkning av Koranens budskap i det här fallet.

  Liked by 4 people

  • Ove skriver:

   Ursäkta Bo men du har fel på ett helt grundläggande sätt. Alla terroristerna är muslimer. För inte lämge sedan så kunde man i större delen av västvärlden räkna antalet muslimer på ena handen, och inga terrordåd utfördes i väst av muslimer. Nu är de legio, yttrandefriheten ör beskuren och du kommer med det helt irrelevanta att det inte är alla muslimer. Det var inte alla tyskar som var nazister, på vilket sätt var det relevant? Mördarna styr, och de styr med sin religion i ryggen.

   Din position är utopisk, du önskar ett reformerat islam, ja varför inte fred på jorden? Det heöa är enkelt, din position är den som dödat offren i Stockholm. Du är medskyldig för du kan inte skilja den ene muslimen från den andre

   Låt stå!

   Liked by 2 people

  • Hedvig skriver:

   @ Bo Divander 9 april, 2017 kl 09:04

   ”Islam måste helt enkelt omtolkas, det är inte som naiva svenska politiker och kyrkliga företrädare tror, att IS och andra organisationer vantolkar Koranens budskap. Tvärtom återvänder de till det ursprungliga islam.”

   Men hur ska denna omtolkning/modernisering till det mest sekulära och moderna landets samhällssystem och kultur gå till, när inte ens den lärde professorn i islamsk teologi och filosofi Mohammad Fazlhashemi längre är intresserad av att kämpa för ett islam som kan underordna sig svensk sekulär demokrati, där yttrande-, tryck- och mötesfriheter utgör en hörnsten.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Fazlhashemi

   Jag är besviken på Mohammad Fazlhashemi som tidigare gjort stora ansträngningar för att i Koranen hitta möjligheter för att modernisera islam. Sedan han 2012 påbörjade sin professur i islamsk teologi och filosofi, tycks han ha anpassat sig till såväl svenska som omvärldens islamistiska imamer och skriftlärda.

   https://www.svd.se/religion-full-av-kontraster

   Gilla

  • Vimsan skriver:

   ”Men man måste ta avstånd ifrån våldsinslagen i Koranen.”

   Om man tar avstånd från våldsinslagen, tar man väl egentligen avstånd från muhammed?
   Det går väl knappast inga muslimer med på?
   Muhammeds godkännande av pedofili och våldtäkt är en annan sak att ta ställning till…Vad säger ”vanliga,hyggliga” muslimer i den frågan?

   ”Det behöver ju inte betyda att allt ska avfärdas i den muslimska läran.”

   Jag tror däremot att det är exakt det, det betyder!
   Det är dags att alla ”vanliga,hyggliga” svenskar tar ställning i ovanstående…

   Gilla

 13. kaj jakobsson skriver:

  Nu vill jag höratt ansvariga säga. Ansvaret
  Är vårt. Vi har gjord fel vi lämnar
  Över till dem som är bättre lämpade
  Vi har 10 000 tals människor i
  Sverige som vi inte vet viöka de
  Är
  .

  Gilla

 14. Tino-fanclub skriver:

  Nu kommer alla dessa floskler levererade från politiker och media. Lyssnade just på Ola Larsmo på p 1, som utan bevis hävdar att terroristerna syfte är att skapa rädsla och splittring. Syftet är ju att härska genom jihad, och råkar man dö själv så är det paradiset som väntar som belöning. Jag tål inte dessa föstå-sig-påare med sitt ” ta varandra i hand ” och ” fortsätta med det öppna samhället ”. Det förenklar ju islamisterna sak!

  Gilla

 15. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Ingen MSM-rubrik har affischerat ”SVERIGE HAR ATTACKERATS!”
  Bara en parentetisk insikt.
  Andreas.

  Gilla

 16. Bengt skriver:

  Den där ”misstänkte” terroristen som mejade ner folk med lastbilen – var han möjligen inte en människa? Det verkar ju av alla reaktioner att döma som han är mindre värd än de människor han tog död på. Klyschan ”alla människors lika värde” får ju inte ifrågasättas!

  Förmodligen förgäves inväntar jag journalisters fråga till statsministern m.fl. som ständigt upprepat mantrat ”alla människors lika värde”. Enklare då att göra ett tillägg: ”Alla människor är inte människor”.

  Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Det är en gammal tradition och välbeprövad metod för desinformation. Dödens nyheter hittade på samma sätt på att den fientliga ubåt som övade i svenska vatten och råkade gå på grund hade hamnat långt inne i svenskt territorialvatten av misstag, genom en felanvigering. Samma KGB-metod används nu: det var kanske en bilolycka eller resultatet av en tillfällig förvirring, ett misstag, en tragedi för gärningsmannen…

   Denna metod är grundad i djupa psykologiska insikter. Den fungerar. Desto viktigare att peka ut den och påvisa att de som använder den har en fientlig agenda.

   Gilla

 17. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Ett grundproblem är väl att inga tongivande personer vill nämna saker vid dess rätta namn, nämligen att det finns ett terrorhot baserat på islamisk ideologi. Hon (eller är hon hin?), som jag inte vill kalla min ärkebiskop, är bara en i raden. Hon förkunnar att det verkliga hotet är mera populism. (Expressen idag)

  Gilla

  • Johan skriver:

   Ja det kan hända att populism är ett hot för henne och för hennes projekt. Men populismen är nog snarare en motreaktion på just det som ärkebiskopen och hennes åsiktsfränder ägnar sig åt. Det man i nedsättande termer kallar populism kan man också se som ett folks kanp för att försvara sitt samhälke mot det projekt som ärkebiskopen stöder.

   Gilla

 18. FH skriver:

  SVT rapportering av attentatet
  Ganska snabbt fällde Anna Hedenmo en replik som kommer att bli klassisk;
  ”Hon är oroad för vad Trump ska säga nu!” Anna tänker med 100% säkerhet på de uttalanden som Trump gjort om Sverige och hur det ser ut här. Nu har Trump fått ytterligare fakta som Anna är oroad över och vad han kommer att säga. Precis som detta var det viktigaste att rapportera vad andra länder tycker, för att istället fokusera på händelseförloppet.

  Anna tycks också ha verkligt höga tankar om de nyheter som Rapport och Aktuellt förmedlar, eftersom hon egoistiskt påpekar: ”SVT är bra för att förhindra ryktesspridning.”
  Prata om att ha dålig självinsikt!

  Innan man ens känner till orsakerna till attentatet pratade man om Breivik och högerextrema i ca 20 minuter… det här är helt sanslöst! Vad har dessa att göra med attentatet?

  Noterbart är att SVT inte väljer att sända inslaget med ögonvittnet som räddade två kvinnor, varav en med ett spädbarn och som var mycket upprörd. SVT avbröt mitt under intervjun och nu har inte inslaget visats något mer, samtidigt som de visar andra vittnens flera gånger.
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/

  Liked by 2 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Enligt Utvecklingsläran kommer Sverige oavsett varje händelse alltid att bli bättre och bättre. Om det behöver vi inte bekymra oss. I stället måste vi tänka på de stackars utlänningar som ännu inte har insett hur bra Sverige är och kommer att bli, alltså se till att Sverigebilden i utlandet på bästa och trognaste sätt avspeglar det vi redan vet om hur storslaget och fantastiskt Sverige är och alltid kommer att vara, oavsett vad som händer och vad som sker.

   Gilla

   • Gösta Johnsson skriver:

    Har gjort samma iakttagelse Ove; ingen har nämnt ordet muslim och islam…visst är det konstigt? Alla sunt tänkande och vakna människor ser sambandet muslim-terror-islam-sharialager-hedersförtryck.mm mm utom PK-etablissemanget inklusive SR/SVT-reportrar, nyhetsuppläsare/journalister (eller så kallade journalister).

    Gilla

 19. Raimo Hannomaa skriver:

  Hjälp, jag kan inte bo hemma längre, det kommer nya mörka och bosätter sig i lägenheten bredvid mig varje dag. De sätter gummi matta mellan ytterdörren på kvällen så att vilken person som helst kan komma in. De här liknar Kalle Anka, igen ordning som helst längre
  vad skall jag göra skall jag flytta in till någon Hotel kanske med min låga pension?

  Liked by 2 people

 20. Gösta Johnsson skriver:

  Bra skrivet och påpekat Omar! Att jämföra Breivik och kristen tro med Is-bombare och Koranen är att försöka förvilla och relativisera Islam och dess irrläror! Breiviks gärning skall fördömas och det gör alla vettiga människor. Detsamma borde alla göra över islamister/jihadister och deras illgärningar och Koranen som uppmanar till död och våld på icke troende muslimer.

  Gilla

 21. oppti skriver:

  Islam har ett ansvar för denna och alla andra attacker som dagligen sker i Islams namn av Islamister.
  I dag hör vi hur kyrkor i Egypten är under attack.
  Det är ingen slump!
  Man kan snart avfärda Islamofobi som sjukdomsbenämning. Det är ingen fobi, det är befogad rädsla.

  Liked by 2 people

 22. SD skriver:

  SVERIGE BEHÖVER EN NY ALTERNATIV TV-KANAL
  Efter att jag nu lyssnat väldigt mycket på TV och radio de senaste dagarna så konstaterar jag att svenska folket behöver en ny alternativ TV-kanal och en ny alternativ radiokanal. Svenska folket indoktrineras så makalöst att man knappt tror att det är sant. Samma personer, de godkända personerna, de säkra personerna återkommer ständigt i studion och i tv-sofforna. Säger du något som inte är pk är risken stor att du inte blir tillfrågad igen av SVT.

  Hur många har sett Halil Karaveli i rutan sedan han pratade klarspråk om Turkiet och Erdogan i november 2015?

  Det borde finnas möjligheter att finansiera en sverigevänlig TV-kanal i Sverige! Jag är dock rädd för att kabelföretag skulle stoppa distributionen av en sådan kanal. Så antagligen måste det bli via internet men det skulle nog vara bättre än inget alls.

  Alla goda krafter borde slå sig samman för att åstadkomma något nytt.
  http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/2017/04/09/11433990-sverige-behover-en-ny-alternativ-tv-kanal/

  Gilla

  • Ove skriver:

   Nej, det borde bara erkännas att public service inte är det, de som vill betala för vänsterpropaganda i SR, SvT borde göra det precis som man måste om man köper aftonbladet och SvD. Bort med tidningsstöd också

   Gilla

 23. Gösta Johnsson skriver:

  En ny alternativ TV-kanal utan vänsterpropaganda eller högerpropaganda skulle jag vilja se. En som vågar tala klarspråk och benämna saker vid deras rätta namn…som ser elefanten i rummet och vågar uttala namnet och företeelserna. Det behövs efter den bedrövliga propagandan som public-service – kanalerna står för…och för den delen även TV4!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.