Fake news eller bara snål redaktion?

8-26-13_11971

Patrik Engellau

Tänk dig en välkänd uppfinnare och forskare som deklarerar att han ska lösa cancerns gåta. Han blir såklart hyllad och finansiärerna strömmar till. Men åren går utan några som helst framgångar. Finansiärerna börjar morra och vetenskapsreportrarna gör narr av uppfinnaren. Till slut gör Dagens Tidning en opinionsundersökning som visar att medborgarna helt saknar förtroende för uppfinnaren.

Men innan Dagens Tidning hinner publicera opinionsundersökningen gör uppfinnaren ett genombrott och cancers gåta verkar vara på väg att lösas. Hur ska Dagens Tidning hantera det här? Det vet vi inte, men vi vet hur Dagens Nyheter hanterat en motsvarande situation den 28 januari. Det handlar om vad moderatväljarna tycker om Anna Kinberg Batra. ”Bara 10 procent av partiets egna väljare tycker att Kinberg Batra bäst förmått att utforma en politik som väljarna uppskattar, medan 72 procent anser att Fredrik Reinfeldt lyckades bättre… Mätningen måste tolkas som ett underbetyg till Anna Kinberg Batra”, sammanfattar Dagens Nyheter.

Nu är det bara en liten detalj. Efter det att Dagens Nyheter gjorde opinionsundersökningen men före publiceringen av resultatet den 28 januari gjorde Kinberg Batra sitt utspel om att hon tänkte ”prata” med sverigedemokraterna. Jag lämnar mina eventuella synpunkter i sakfrågan vid sidan och nöjer mig med att konstatera att utspelet verkar ha stärkt hennes ställning bland partiets väljare. Hälften ska ha gillat närmandet. Observera att det som hälften av moderaterna gillat är tanken att fälla regeringen, som förstås är betydligt mer drastiskt än att ”prata” med sverigedemokraterna. Om hälften gillar det förra bör långt mer än hälften gilla det senare.

Om hon går från 10 procents stöd till 50 procents stöd bland de egna är det ändå ett jättesteg framåt för moderatledaren. (Man kanske inte kan göra den exakta tolkningen, men något ditåt måste rimligen kunnat utläsas av undersökningarna.)

Denna, som det verkar, omkastning tycks inte ha gjort något intryck på Dagens Nyheter. Jo, på några rader erkänns fakta, men analysen och kommentarerna ångar på som om något utspel i en för många svenskar betydelsefull fråga aldrig inträffat.

I själva verket tycks artikelns syfte vara att avskräcka Kinberg Batra från att göra den sortens utspel hon sedermera gjorde med argumentet att väljarna – enligt tidningens opinionsundersökning – inte gillar avvikelser från Reinfeldts öppna hjärtan-linje:

[Kinberg Batra] har lagt betydande energi på att skaka av sig centrala delar av arvet från Reinfeldt. Framför allt gäller det migrationspolitiken, där Anna Kinberg Batra och andra ledande moderater öppet har tagit avstånd från den liberala syn på invandring som den förre M-ledaren stod för. Detta har gjorts i akt och mening att vinna tillbaka väljare från de snabbt växande Sverigedemokraterna.

Någon utdelning i opinionen har kursändringen inte gett. 

Men det senaste utspelet verkar ju ha gett utdelning i opinionen?

Hur ska man tolka detta beteende från Dagens Nyheters sida? En möjlighet är att tidningen struntar i fakta för att så övertygande som möjligt kunna driva sin agenda. Det snuddar vid fake news.

Men jag tror att verkligheten är mycket banalare. (Verkligheten är ofta det efter min erfarenhet.) Dagens Nyheter hade lagt ned en massa pengar på en opinionsundersökning som egentligen blivit värdelös av det mellankommande skeendet så för att i alla fall få något för sin ekonomiska satsning valde Dagens Nyheter att köra på som om ingenting hänt.

33 reaktioner på ”Fake news eller bara snål redaktion?

 1. tomas skriver:

  *Skandalscener vid bandy-VM – vilt slagsmål när Somalia mötte Tjeckien
  http://www.dt.se/sport/bandy/skandalscener-vid-bandy-vm-vilt-slagsmal-nar-somalia-motte-tjeckien
  PS. Får vi läsa om detta i DN? eller ”mörkning” som vanligt. Hur går integrationen av somalierna i Sverige?
  *
  ”Det är ingen annan som gör, men vi har börjat jobba med den somaliska gruppen. För den kommer att bli livsfarlig, om vi inte gör någonting. Det är det mest rasistiska folket du kan se i världen!” Anders Carlberg i Blågula frågor nr 5, 1998.

  Gillad av 2 personer

  • Sten Lindgren den äldre skriver:

   Ja det här med Somalia och bandy är intressant. På regeringens hemsida finns en skrytartikel om just detta:
   ”Somalia Bandy – ett integrationsprojekt som står stadigt på isen
   I närvaro av idrottsminister Gabriel Wikström och biståndsminister Isabella Lövin spelade Somalia Bandy en vänskapsmatch mot Stockholm Stadslag på Zinkensdamm IP i Stockholm onsdagen den 2 mars.”
   Se länken http://www.regeringen.se/artiklar/2016/03/somalia-bandy—ett-integrationsprojekt-som-star-stadigt-pa-isen/
   Var och en får dra sina slutsatser, men visst kan verkligheten vara jobbig ibland när folk inte gör som man vill att de ska

   Gilla

  • Göran skriver:

   Lite smågruff, är det skandal? Det har alltid varit så att lagidrotter fyllda med invandrare har bråkat. För 30-40 år sedan var det mer regel en undantag att invandrarlag i fotboll bråkade. Det var slagsmål mellan olika lag, domare misshandlades av invandrare. Invandrarlagens supportrar deltog i misshandlar domare och andra lag.

   Ovan ledde fram till att alla som spelade fotboll i Stockholm (som är det jag känner till) skulle ha en legitimation. Allas legitimationer skulle lämnas in till domaren före matchen. Detta för att dels kunna veta vem som var bråkmakaren och dels trodde man det skulle ha en stävjande effekt.

   Skillnaden mot idag är kanske att på den tidigare tiden skrev tidningarna om invandrarlagen. Det var till och med så på den tiden att svenska lag vägrade spela mot invandrarlagen.

   Tänk, att allt ovan verkar ha fallit i glömska. Problemen med bråkiga invandrare är inget nytt fenomen. Det verkar alltid har funnits så länge det har funnits invandrare i Sverige.

   Gilla

   • Petter K skriver:

    Nu handlar inte artikeln om sport, men i och med att någon skriver om Somalia bandy och en annan om bråkiga invandrare och lagsporter så tänkte jag göra ett inlägg (jag var bra på sådana när jag var aktiv) 🙂

    Nu vet jag inte vilken typ av ”invandrare” som du syftar på men du skriver ”för 30-40 år tillbaks i tiden. Om du syftar på 70- och 80-talet så grundades och bestod de flesta av dessa fotbollslag av europeiska invandrare som tidigare hade kommit till Sverige som arbetskraftinvandring under 50- och 60-talet (främst från Italien, fd Jugoslavien och Grekland).

    Om det är dessa invandrare du syftar på så har jag både spelat mot, med och även dömt matcher och kan då endast säga att ditt påstående inte stämmer.
    Visst blev det stökigt och bråkigt ibland men så är det i de flesta idrotter och det ”söps kål lika skickligt från båda håll”.

    Majoriteten av matcherna var helt enkelt hårda men sjyssta och man löste sina meningsskiljaktigheter på ett bra sätt, oerhört sällsynt med långsinthet och sura miner efteråt.
    Anledningen till det tror jag har med att göra att de kom från andra europeiska länder och var helt enkelt civiliserade och visste var gränserna gick, en kulturell fråga om man så vill.

    Men det trevligaste av allt är att två av mina bästa vänner lärde jag känna genom
    tjafs på planen, det var lika mycket mitt fel som deras men jag blev faktiskt imponerad av att de tog initiativet och kom fram till mig efter matchen och bad om ursäkt och passade på att bjuda in mig och mina lagkamrater till en fest som skulle hållas på deras förening.

    När jag och mina gamla vänner ser hur saker och ting förändras till det sämre i Sverige
    så är vi eniga om varför det ser ut som det gör. Vi tänker då tillbaka på den tid vi lärde känna varandra och är helt överens om varför vi blev så bra vänner trots att vi tjafsade hätskt på planen, det handlar helt enkelt om att vi hade så pass mycket gemensamma värderingar och principer, ett europeiskt arv skulle jag vilja säga.

    Så när man talar om ”invandrare” och buntar ihop så blir det så fel som det kan bli.
    Det är en enorm skillnad på olika kulturer och hur man inom olika kulturer behandlar och ser på sina medmänniskor.

    Gillad av 1 person

 2. Svart kaffer skriver:

  Nja Patrik här trampar du fel, har man följt DN under Wolodarski så är det ju uppenbart en artikel som skrivs för att påverka, likt alla dessa ”skandaler” man rotar fram om SD för att sedan släppa precis när tror det skall orsaka SD maximal skada. Med god approximation så är den svenska journalistkåren alla stöpta i agendajournalistik, lyssna på publicistklubbens ”debatter”, mer än en gång när man tror att man dryftar för eller emot så utbrister någon, ”inget biter ju på dem”. Man uppfattar möjligen inte alltid att man bedriver agendajournalistik för att alla journalister är så långt inne i bubblan själva, de ser inte att SD kan ha rätt, som det sades på PK igen, ja dödsstraff kan man inte debattera, eller allas lika värde, .. listan är förstås lång och eftersom man sätter enkelt uttryckt likhetstecken mellan SD och alla de som stödjer denna linje och ondska så lever åsiktskorridoren och agendajournalistiken i högsta välmåga.

  Ta dagens ledare av Tove Lifvendahl, hon låtsas debattera med sig sjjälv och öppna på glänt att invandringen kanske kanske inte blir lönsam, men så drar hon till med ”läkare från Syrien”, om vi bara kan utbilda migranterna till läkare, då! Ett konstruerat exempel skriver hon, det är snarare valt så att de förvirrade kan luras ändå något litet till, därför skriver hon så. Istället så är det ju så att invandringen är och blir en ofantlig kostnad som kommer att knäcka välfärdsstaten ganska snart, när man lägger samman alla kostnadsposter utan skygglappar, sjukvård, brottslighet, skola, pensioner, bidrag, stödåtgärder med de skrala skatteintäkterna från taxichaffisar och 43 läkare från MENA och multiplicerar detta med de som verkligen kommit, inte de som kom för 20-30 år sedan, det är inte italienare och jugoslaver nu, det är syrier och eritreaner och somalier och irakier (just de som som Trump stänger ute som av en tillfällighet) så är det lätt att se att vi har en totalkollaps ganska snart.

  Sanadaji och Tullberg och andra kan inte göra dessa beräkningar fullt ut för de har inte data, och vill inte betraktas som oseriösa, tar man med alla faktorer så är jag helt säker på att vi ser en ekonomisk kollaps inom fem år.

  Inget av detta skriver Tove om, som ett exempel, det är bara agendan som driver, därför tror jag Patrik in sin avslutning har helt fel idag, det är uppenbar agendajournalistik, ”fake news” tycker jag inte helt fångar vad journalister sysslar med i Sverige idag, det är mycket mer utstuderat.

  Gillad av 5 personer

 3. tomas skriver:

  Falska nyheter, alternativa fakta
  *
  Det här mantrat har vi fått läsa om i MSM och höra i Public service i årtatal.
  ”Det tar åtta år i genomsnitt för att få jobb”
  Den 26jan2017 kom en snabb korrigering i Aktuellt.
  ”Det tar åtta år i genomsnitt för *hälften* att få jobb”

  Gillad av 2 personer

 4. BjörnS skriver:

  Det enda raka hade ju varit att redovisa undersökningen och sedan föra ett resonemang kring vad det nya utspelet kan medföra i termer av stöd bland medlemmarna. Opinionsmätningen skulle kunna bidra till att förklara utspelet och det skulle kunna bli en intressant artikel. Pengarna skulle inte vara kastade i sjön. Men det kanske är en för enkel lösning.

  Jag tror att man helt enkelt hade bestämt sig och inte ville ändra, t.ex med motiveringen att undersökningen var de enda hårda siffror man hade. Kanske tyckte DN att de fick två negativa artiklar om M; dels AKB låga stöd och dels hennes omfamnande av SD. Varför komplicera saker?

  Gilla

 5. Lasse W skriver:

  Ja AKB har stärkts av utspelet som kom i rätt tid. Hon har fått med sig sitt parti och mediedrevet har uteblivit. Medierna orkar inte dra ”demonisera SD-positivet” ett varv till i efterdyningarna av Brexit och Trump. Trötthet? Utmattning? Media befinner sig nog i ett stadium av självprövning. Till och med på Sveriges Radio överväger man nu tydligen att avstå från nedsättande epitet på politiska partier i Frankrike, Holland och Tyskland i samband med valen i år.

  Men SVD mal på med sitt Trumphat. Trump har haft fräckheten att välkomna kristna flyktingar i stället för muslimska. Ett allvarligt brott enligt tidningens åsiktskommissarier. Vore det inte dags att SVD avstod från sin vänsterliberala linje och närmade sig en mer konservativ position. Och fick tillbaka de tusentals ja rent av tiotusentals prenumeranter man tappat.

  Gillad av 3 personer

 6. oppti skriver:

  Det är väl utmärkt tillfälle att se vad en omsvängning ger för förtroende.
  Noterar att PK åsikten är att samtal med SD skall undvikas eftersom det är ett parti som inte delar andra partiers människosyn, samtidigt som Svenska folket i allt högre utsträckning väljer att sympatisera med just SD. Är det fel på Svenska folkets människosyn?
  Vems fel är det i så fall?

  Gillad av 2 personer

 7. Magnus Furugård skriver:

  Om DN inte hade sin historia, om chefredaktören inte tydligt uttalat att DN ska bedriva agendajournalistik, om vårt förtroende var orubbligt stort för att DN satte sin heder i pant på att allt ska vara sant och konsekvensneutralt, då skulle vi sannolikt komma fram till att detta endast var ett olycksfall i arbetet..

  Gillad av 1 person

 8. plq017 skriver:

  Så kan man naturligtvis se det. Men man kan också ses DN och dess gelikar som politiska organisationer.

  Alltså det synsätt som Bannon, en av president Trumps mera tydligare rådgivare. Han betraktar Main Stream Media som politiska organisationer, och som sina politiska motståndare.

  Det är ett synsätt som förklarar en del. Självklart kan DN och Hanne Kjöller publicera nyheterna om tafsnigarna i Kungsträdgården. Det går emot den politiska övertygelsen hos det politiska organet DN.

  Nyhetsförmedlingen är underordnad det politiska budskapet.

  På samma sätt har SvD sin politiska övertygelse, med åtminstone en dagens flyktingsnyftartikel, en linja som ligger C och MP nära.

  Men I Sverige är det inte bara media som är politiska partier. Ett av de tydligare partierna är Advokatsamfundet, bland annat populariserat brunråttan.

  Dessutom driver advokatsamfundet åsiktsregistrering av likasinnade, för att dessa skall besätta positioner i rättsväsendet (polis, åklagare, JK, domstolarna).

  Polisen och Migrationsverket är andra organisationer som är politiska, och som fattar egna politiska beslut. Och i fallet Migrationsverket så har man dessutom en obegränsad budget.

  När försvaret behöver pengar, då fylls media av denna bekväma konflikt, som lyfter bort uppmärksamheten från det pågående samhällsförfallet, och till slut så kommer det fram 4 miljarder (såg) som fördelas över 8 år. Struntsummor.

  När pengarna är slut hos Migrationsverket, så skickar Generaldirektören en rekvisition till Finansministern, och så sitter 40 miljarder på Migrationsverkets konto nästa dag.

  Det är skillnad det, och inga rubriker. Och ansvarige ministern behöver inte blandas in, ty han har inget med saken att göra.

  Migrationsverket är oppositionen, liksom DN, etc. När man ser detta, då förstår man bättre hur Sverige ser ut.

  Gillad av 2 personer

  • Rune nilsson skriver:

   Migrationsverket är inte oppositionen!
   Migrationsverket är ju det som styr Sverige tillsammans med medierna. Statsministern och politikerna i Riksdagen finner sig i det. Av någon outgrundlig anledning.

   Gilla

 9. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Inte kan man lita på DN när det gäller sådant som uppfattas ha betydelse för vänsterpolitiken i Sverige. Otaliga är de tillfällen då DN kör med SD:s nazist-anknytning. Man tycker det kunde vara dags att lämna WW2 bakom sig men nazist-argumentet är som bekant mycket använt i debatten i Sverige, av Löven, DN och många andra.
  Som motvikt: Har man någonsin sett DN granska Palme-familjens nazistförflutna?
  På Palmes moders sida fanns mycket kopplingar, man kan t ex läsa om en av dessa som gick med i nazistpartiet i Tyskland 1942 och som hade en central roll inom giftgasproduktionen i Hitlers Tyskland, se t ex Wikipedia (på tyska): https://de.wikipedia.org/wiki/August_von_Knieriem.
  En annan med liknande bakgrund, morbrodern Ottokar von Knieriem, frisläpptes efter WW2 efter vittnesmål från Wallenbergarna, det kan man kanske lista ut varför det blev så. Se Wikipedia (på tyska): https://de.wikipedia.org/wiki/Ottokar_von_Knieriem
  Även om det funnits enstaka nazistiska galningar med koppling till SD så väger deras gärningar ganska lätt mot deras gärningar som begick de verkliga brotten genom att t ex tillverka senapsgas i tvångsarbetsläger in the real world.

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Apropå nazister. Häromkvällen gick en film på TV som handlade om judar i Warzavaghettot. Av 400 000 så överlevde några hundra. Riktigt obehagligt. Men, det slog mig, tänk om det är vi svenskar som nu är judarna. Och muslimerna är tyskarna. Likheten mellan nazister och muslimer är påtaglig, övermänniskor som föraktar andra.

   Gillad av 3 personer

   • BjörnS skriver:

    Röda armen stannade sin framryckning utanför Warzawa. Man lät helt enkelt upproret slås ned till siste man/kvinna/barn. Skälet var att ryssarna naturligtvis inte ville ha någon som kunde föra väpnad kamp mot dem när de erövrat Polen – kom ihåg Katyn. Översatt till Sverige skulle det innebära att våra grannländer låter oss gå under innan de går in och rensar ut våldsverkarna. Tja, varför inte? Varför skulle de vilja ha kvar naiva väljare med en uppenbar självmordsdrift och som redan bidragit till att fördärva ett land?

    Gilla

 10. Stefan Sewall skriver:

  Apropå tidningars förhållningssätt, agendajournalistik och debattklimat vill jag rekommendera GP idag, söndag, som i motsats till DN ådagalägger uttryck för sunt förnuft i ett högaktuellt och adekvat debattinlägg i form av Joakim Lamottes krönika i internettidningen.
  Han skriver om mängder av mail och meddelanden som han får, om massor av hemska kvinnofridsbrott.

  Han kommenterar hur statsminister och mediadrev och maktelit fokuserar totalt bakvänt: ”Som när en stor skara av Sveriges opinionsbildare, inkluderat statsministern, slösar tid och energi på att ondgöra sig över att en barnboksförfattare eventuellt har målat upp en för mörk bild av Sverige utomlands.”
  ”Varför läggs inte den energin istället på att försöka lösa problemen? Det är ett arrogant och ansvarslöst beteende och den enda slutsats jag kan dra är att våra opinionsbildare alltmer distanserar sig från den verklighet som människor lever i, och att man totalt har slutat att ta, framförallt unga tjejers, upplevelser och oro på allvar. ”

  Idag står i GP även att en molotovkcktail kastats in på ett dagis, förutom andra mordbränder, knivhuggningar, och storslagsmål. I GP mörkas inte alla brott.

  Gillad av 5 personer

 11. Björn skriver:

  Som ett självspelande piano; ”Interna stridigheter inom partiet” ”Medlemmarna rasar” ”Hård kritik mot uttalande” osv osv! Det är bara ett av PK-medias alla sätt att, utan faktaunderlag, försöka splittra de icke ”rättrogna”!

  Gillad av 1 person

 12. Lennart Bengtsson skriver:

  Det är inte roligt för DN dessa dagar. Det händer alldeles för mycket. Den fantastiska nyheten att moderaterna skulle våga tala med det parti som representerar så där 1 miljon svenskar ( eller ännu fler om man går efter de senaste opinionsundersökningarna) överträffar nästan allt annat som händer i stora världen. Det hjälper inte ens att ta till sk alternativa sanningar ty det finns alltid skarpsinniga läsare.
  DN är som ekonomiskribenten som rekommenderat en aktie till köp men där det bara finns säljare. I stället för att erkänna ett misstag fortsätter man som ingenting hänt. Vad läsarna behöver är en sann beskrivning av dagens verklighet och om man vill fortsätta med sin agendajournalistik hur man på ett pragmatiskt sätt skall förhålla sig till dagens nya verklighet. Om något är viktigt i dagens Sverige så är det just detta. Om man inte inser det kommer tidningen också att förlora resten av sina läsare.

  Gillad av 1 person

 13. JL skriver:

  Den tolkning jag gör är att beslutet att aldrig öppna DN igen inte var fel. Mer verklighetsfrämmande journalistik får man leta efter. Det som skrämmer mest är att det känns som många på DN själva inte förstår hur långt ifrån verkligheten deras rapportering är. Inte bara i denna fråga. De tror verkligen själva att världen ser ut som de agendajournalistiskt beskriver, kanske med undantag från journalisten som Jens Ganman intervjuade (var det DN?)

  Gillad av 1 person

 14. Hovs-hallar skriver:

  Tja — att jämföra AKB med en uppfinnare tycker jag är att ge denna människa oförtjänt heder.
  Vad hon har gjort är att ”under galgen” erkänna en självklarhet som skulle ha erkänts långt tidigare — typ att Jorden snurrar runt Solen och inte tvärtom.

  Men för övrigt — att vänsterblaskan DN vägrar erkänna att AKB ändå till sist gjorde rätt är ju bara vad man kan vänta. Kör vidare på lögnens väg, även om det bär rätt ner i diket…

  Gillad av 1 person

 15. Hexe skriver:

  Medierna fortsätter att upprepa att det tar i snitt åtta år för en nyanländ att komma i arbete i Sverige (men utelämnar att det enligt SCB:s sätt att räkna räcker att ha ett arbete en timme i veckan). Det låter illa men är egentligen en förskönande siffra. Centerpartisten Staffan Danielsson bad Riksdagens utredningstjänst titta på hur det i själva verket såg ut och resultatet, som är aggregerat, blev följande uppdelat i tre kategorier:

  – av de som har varit upp till 15 år i Sverige har 34% arbete på hel- eller deltid
  – av de som varit 11-15 år i Sverige är siffran 50%
  – av de som har varit här i 16 år eller längre är andelen hel- eller deltidsarbetande 59%.

  Detta är vad regeringen Löfven har att bemöta med konkret politik. Det är därför besvärande att han inte förhåller sig till dessa fakta över huvud taget. Givet detta kommer dessa siffror att se ännu värre ut om tio år.

  Ett tecken på hur regeringen med alternativa fakta tror sig kunna lugna svenska folket i integrationsfrågan fick vi i Löfvens debatt med Anna Kinberg Batra i SVT:s Aktuellt. Då hävdade statsministern att det handlade om ”några” nyanlända som saknade utbildning och relevant yrkeserfarenhet.

  Dessa ”några” är i själva verket den största gruppen, enligt regeringens egen myndighet. 31 procent av de nyanlända som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen har inte gått ur grundskolan. Ytterligare 17 procent har en utbildning som motsvarar svensk grundskola, vilket i konkreta termer betyder att ungefär hälften av de nyanlända saknar en utbildning när de invandrar.
  http://motpol.blogspot.se/

  Gillad av 5 personer

 16. Lars Holmdahl skriver:

  Man får inte glömma att tidningen lever av att sälja annonser. Tidningen är en annonsplats. Men för att folk skall köpa tidningen och därmed exponeras för annonserna, så skriver journalister texter som fångar intresset, och väcker starka känslor. Text och bild behöver inte vara sanna. Så länge som den medieberoende läsaren matas med nya sensationer så är allt väl.

  I högtidliga stunder så talar journalister om samhällsansvar, vikten av allsidig information, folkupplysning, demokrati, etc. Allt det är lögn. Journalister skriver för sitt nästa jobb och tidningsägaren anställer journalister för att kunna sälja annonser. Svårare än så är det inte i verkligheten.

  Gillad av 2 personer

 17. plq017 skriver:

  Detta är en fortsättning på en kommentar jag gjorde här baserad på Bannon, mediarådgivare till Trump. Han betraktar medierna inte som nyhetsförmedlare, utan som Trumps politiska motståndare.

  Synsättet ger en förståelse av vad som pågår i Sverige. Ytterligare en organisation som naturligtvis skall ses som en politiskt parti, och inte som en garanti för god journalistik eller yttrandefrihet, är Publicistklubben.

  I förra veckan höll man en debatt med anledning av Katerina janouchs intervju i tjeckisk Webb-TV. Hon berättar hur det ser ut i Sverige, och säger egentligen ingenting som inte tidigare publicerats i SvD, DN eller Aftonbladet. Det enda som inte var känt innan intervjun var att hon lär sig hantera vapen.

  Ändå utsätts hon för en brunstämpling som är att jämföra med nazisternas Kristallnatt, då judars affärsverksamheter brändes. Med samma effekt rycker Dagens Nyheter ut och skall påverka hennes arbetsgivare, förlag och bokhandlare som säljer hennes böcker. Inte direkt journalistik, utan SS-metoder.

  Katerina J bjöds först in till debatten, men fick strax därefter veta att inbjudan inte var aktuell.

  Publicistklubben, detta samarbetsorgan för MainStreamMedia, kan naturligtvis inte tillåta judar vid ett diskussionsmöte nazister emellan.

  När Katerina bjöds in, glömde man bort att man egentligen är en nazistisk politisk kamporganisation, och trodde (felaktigt) att man hade kvar sitt ursprungliga uppdrag.

  Med andra ord, dags för en ordentlig utrensning i Publicistklubben. Ut med alla som inte är fullfjädrade nazister.

  Den som vill, kan ersätta referenser till nazist i texten ovan med PK-ism/PK-ist.

  Skrivfelet har till uppgift att tydligt markera att PK-ismen nu har tagit steget över till nazisternas metoder för att beröva oliktänkande deras försörjning. Cecile Hagen har i Expressen krattat manegen för en offentlig diskussion om hur oliktänkande skall dödas.

  Jag ser inte fram mot att åka i samma tunnelbanevagn som Cecila Hagen, lika lite som jag önskar dela vagn med dem som av religösa skäl anser att jag skall dödas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.