Sherlock Holmes analyserar no go-zonerna

8-26-13_11971

Patrik Engellau

En bekant till mig har en uppsatt position inom polisen. Han säger att den pågående organisationsreformen funkar hyggligt, att polisen gör sitt jobb och att rikspolischefen är en hyvens karl. Men, säger han, en sak är verkligt oroväckande, nämligen de 14 förortsområden där de kriminella tagit över. Polisen kan inte gå in.

14? protesterar jag, det var väl 55? Han svarar ungefär att 55 områden är besvärliga, men 14 nästan omöjliga. Och på den vägen är det, säger han.

Jag tror att den uppsatte polismannen delar denna oro med svenska folket, i varje fall dem jag träffar. Det här är ett grundskott mot rättsstaten, demokratin, ja, mot nästan allt fint vi brukar säga om välfungerande länder. Förlorat våldsmonopol är själva definitionen på kollapsad stat. Och inte finns det, vad jag kan begripa, något hopp om att situationen skulle lösa sig, snarare förvärras.

Här finns en mystisk grej som Sherlock Holmes strax hade noterat. Den värdefulla hästen Silverbläsen – i novellen med samma namn – hade försvunnit under natten. Scotland Yard frågar Holmes om han lagt märke till något särskilt. ”Ja, den märkvärdiga händelsen med hunden”, svarar Holmes. ”Hunden gjorde väl inget?” säger Scotland Yard. ”Precis”, svarar Sherlock Holmes, ”det är det som är det märkvärdiga”.

Den mystiska grejen med no go-zonerna är att ingen makthavare pratar om dem. Inte ett pip från polisen om vad den tänker göra, inte ett utspel från politikerna om åtgärder. Med tanke på att politikerna uttalar sig – visserligen förvirrat, men i alla fall – om nästan allting är denna tystlåtenhet anmärkningsvärd.

Watson undrar häpet över polisens och politikernas ordknapphet. Min käre Watson, svarar Sherlock Holmes och blossar på sin pipa. Allt är mycket logiskt och klart.

Tänk dig själv, Watson, om polisen skulle få för sig att rensa upp i träsket. Den skulle förmodligen klara av det, men två vägande skäl talar emot. Det första är att no go-zonerna och svenska folkets oro är ett formidabelt budgetargument. Polisen behöver bara sitta lugnt så får den snart enorma anslagsökningar som aldrig kommit på tal om problemen varit ur världen. Det andra vägande skälet är ännu starkare. Om polisen gick in i zonerna skulle det bli krig, Watson! Folk skulle dö. Hur tror du Sverige skulle reagera om det låg femtio fulla liksäckar på marken när slaget var över? Förresten tror jag inte att Sveriges poliser, som flyr kåren av vantrivsel, just nu är på humör att riskera livet för fosterlandet.

Det skulle bli ett himla liv, Holmes, det har du rätt i. Svensk polis får ju inte ens be folk om legitimation i tunnelbanan. Politikerna skulle förfasa sig och påstå att polisen överträtt sina befogenheter. Polishuvuden skulle rulla. Nej, Holmes, det är klart att polisen inte tar några initiativ.

Just det, säger Sherlock Holmes. Och då är det lika bra att hålla tyst i frågan. Av ungefär samma skäl vill inte heller politikerna uttala sig. De kan inte säga att de inte tänker göra något, för då skulle de se pinsamt svaga ut. De kan inte heller ge polisen order att gripa in, för då ska liksäckarna fram och då blir det i stället de själva som kommer att liknas vid Pinochet och Saddam Hussein. Bättre därför att göra ingenting.

Menar du att det inte finns någon lösning, Holmes, att det bara kommer att fortsätta så här och fler och fler no go-zoner etableras?

Svenskarna är ett säreget folk, Watson. De är så snälla att de vant sig av med att försvara sig. På flera hundra år har de inte försvarat något annat än sitt eget mål i fotbolls-VM. De tror inte att det behövs. De påminner faktiskt om dronten, den stora duvarten som upptäcktes på Mauritius på 1600-talet. Dronten hade inga naturliga fiender så den hade tappat flygförmågan och dessutom förmågan att vara rädd. När människan kom med sina husdjur blev dronten snart utrotad. På engelska kallas fågeln dodo, vilket kommer från portugisiskans doido, som betyder dum eller enfaldig. Kul för dig att veta, Watson.

38 reaktioner på ”Sherlock Holmes analyserar no go-zonerna

 1. Min strand på ett julkort skriver:

  Upplopp i Ronneby, inget i MSM, afghaner mot araber läser man, hur blev det med nu tändas tusen juleljus där? Saker och ting förändras fort, men tittar man aldrig bort så kan det verka som det alltid varit just så som det är. På mina barns skola så satt de båda migranterna i min sons klass och höll sig om huvudet mellan benen när alla sjöng, det är integration och assimilation, en inre dragkamp, sitter där en läkare eller en terrorist? De som skall vaka över oss finns där inte mer, det kommer ingen och hjälper oss, de av oss som vet att vi är mer än de som syns måste resa oss:

  When the wind works against us in the dark,
  And pelts with snow
  The lower chamber window on the east,
  And whispers with a sort of stifled bark,
  The beast,
  ‘Come out! Come out!’–
  It costs no inward struggle not to go,
  Ah, no!
  I count our strength,
  Two and a child,
  Those of us not asleep subdued to mark
  How the cold creeps as the fire dies at length,–
  How drifts are piled,
  Dooryard and road ungraded,
  Till even the comforting barn grows far away,
  And my heart owns a doubt
  Whether ‘tis in us to arise with day
  And save ourselves unaided.

  Storm Fear av Frost

  Gillad av 1 person

 2. Gunilla skriver:

  Bra analys. F.ö är jag mycket trött på mantrat från både boende och pk-håll att polisen inte gör tillräckligt i områdena och att ‘hade det varit en svenne på Östermalm…bla bla ..så hade de löst det genast. Nu är det så att polisen i dessa områden hinner INGET ANNAT än att jobba med utanförskapskriminaloteten. De får mycket lite eller ingen hjälp av boende som ser polisen som fiende och ingen vill heller vittna. Men man gnäller i tv. Polisen har ingen kristallkula. Och, Nej, samma sak skulle inte hänt svenne på Östermalm.

  Gillad av 1 person

 3. Christer Carlstedt skriver:

  Huruvida polisen gör sitt jobb eller ej är väl närmast en fråga om vad de blir tillsagda är deras jobb?
  Blir man tillsagd att inte lägga något krut på vissa typer av ”småbrott” som dock enligt lagen är straffbara och då inte gör något åt dem för att lagföra de skyldiga, så har man ju per definition gjort sitt jobb när ärendet avskrivs.
  Jag känner mig tämligen övertygad att detta inte ses av offret och gemene man som att jobbet görs.

  Nu skall jag väl i tidens anda vara litet vänlig och medge att det inte bara är polisens fel. Det är politiken som sätter normen och som lagstiftar så att domstolarna kan välja så lindrig påföljd som möjligt, samt kriminalvårdens lokalbrist som inte håller folk borta från gatan ens den utdömda strafftiden.

  Helt nyligen hade vi det tveksamma nöjet att läsa om mannen som slog ihjäl sin flickvän och fick straffet mildrat i hovrätten från livstid till 18 år (med utsläpp efter 12 år).
  Vi noterar samtidigt att detta ingalunda är första resan för den här personen.

  Hovrättens dom är säkert alldeles korrekt utifrån de lagar som våra folkvalda har stiftat.
  Likaväl torde det vara en allmän uppfattning att en person som är så mentalt störd att han återkommande misshandlar andra svårt, helt enkelt skall hållas åtskild från möjliga offer till dess man är säker på att han tillfrisknat så pass att han inte återfaller.
  En sådan bedömning ligger inte inom en domstols kompetensområde. Jag tror att få psykologer skulle sätta sitt huvud i pant (bokstavligt) på att det är fixat på tolv år.

  Jag tror det är nödvändigt med en ny syn på kriminalvård för de som har uppenbara svårigheter i samröret med andra människor och återkommande hamnar i klammeri med rättvisan.
  Jag säger absolut inte att det är någon höjdare att bli fråntagen möjligheten att röra sig fritt i samhället och utan restriktioner. Men faktum är ju att det är den möjligheten straffskyldiga själva har valt när de utsätter andra människor för någon form av övergrepp.
  Det är ju knappast så att det kommer som någon överraskning att straff i någon form är en konsekvens av brottslighet.

  Under den tid de sitter inne så är det ett faktum att det är en massa vardagliga bekymmer de slipper undan.
  Någon form av planering är nödvändig för liv i frihet.
  Har någon hört talas om en intern som måste spara undan några pengar för att ha till hands om TV-n eller datorn pajar?
  Frågan är väl kanske felställd, då jag möjligen borde fråga mig varför jag tillhandahåller sådana saker till någon som jag inte alls vill veta av och som jag vill ha inom lås och bom?
  Någon som jag aldrig skulle ge ett vitten till under normala omständigheter.
  Det är ju knappast så att det är jag som skattebetalare som står i skuld till den här personen som sitter inne.
  Det är den intagne som står i skuld!

  Det är knappast rimligt att en överbelastad polis skall behöva återkommande lägga resurser på lagföring av återfallsförbrytare och ”småkriminella”.
  En del av det jobbet skulle sannolikt kunna undvikas om straffen fick avtjänas under betydligt obekvämare förhållanden så att det vore påtagligt oattraktivt att hamna i den situationen.

  Gillad av 2 personer

  • Igor skriver:

   När det gäller TV på rummet får man nog se det som ett ”försök” att indoktrinera den intagne till ett liv i socialistisk anda. Det kanske är det enda sättet man har att lära ut den sanna läran om ”alla vi tillsammans”.

   Gilla

 4. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Att inte polisen gör något har säkert att göra med sådant som PE nämner, budgettaktik, medias roll, stämningen inom polisen. Men det är ju andra intressen inblandade också så det rör sig inte enbart om en polisiär fråga.
  Jag tror det handlar om att till varje pris försvara mångkulturen. Avarterna av no go zoner drabbar enbart fattiga och personer med ett demokratiskt underskott (de som inte har tillgång till media för spridning av sina åsikter). Alltså är det inget problem enligt nutidens logik.
  Men precis som vid andra sjukdomar handlar det om något som antingen sprider sig eller botas och just nu sprider det sig och så småningom måste immunförsvaret reagera.
  Ett litet tecken på detta är i dagens Expressen där det så vitt jag kan se för första gången nämns att ett storbråk (på skola i Ronneby) är en konflikt mellan etniska grupper (syrier och afghaner). Det är sensationellt att redan ett dygn efter att man på Flashback kunnat se vad det handlar om så finns informationen i ett MSM. Inställningen i MSM är ju som bekant annars att ”etnicitet är inte relevant”.

  Gillad av 3 personer

 5. Jasa skriver:

  Intressanta synpunkter, men jag var i Tensta centrum i förrgår och såg en polisbil komma körande genom köpcentrum där utan nån uppståndelse alls. Det var hur lugnt som helst. Så jag tror det finns en del överdrifter. Bäst kolla på platsen. Förresten betyder doido ”tokig” och inget annat. Ordet för dum och enfaldig är ”tolo”. Säger din brasilienska lärarinan annat, då är det dags att byta ut människan…

  Gilla

 6. Höga kusten skriver:

  Den med dystopiskt lagt sinnelag kan efter läsning av Patriks krönika känna en mental iskyla genomströmma den egna själen. Min första tanke går till fiskar som simmar in i en ryssja. Och fiskarna utgörs då av samhällsproblem. Och allt fler fiskar simmar nu in i en klaustrofobisk situation utan återvändo. Och ryssjan är långt ifrån full. De olösliga samhällsproblemen hopar sig i antal.

  Min nästa tanke går till professor Lars Trädhgård, nyligen intervjuad i programmet Rakt på, i SVT.

  Där resonerade Lars ungefär så här; Om inte välfärdsstaten förmår försvara sig själv, imploderar den på sikt, och då försvinner all förmåga att hjälpa andra – för alltid. Basen för en humanistisk politik ligger alltid i att välfärdssamhället kan försvara sig själv. Det är också det som gör att befolkningen i det egna landet blir viktigare än alla fattiga barn i övriga världen. Att faktiskt en svensk pensionär ställs före dem. Långsiktig hjälpförmåga kräver gränser. Det är via räntan på eget socioekonomiskt kapital, ett land långsiktigt kan upprätthålla förmågan att hjälpa andra. Även humanismen är beroende av gränser. Och det kan möjligen vara ett hårt piller att svälja för den som gärna handlar kortsiktigt humant i nuets hetta. Definitionen på gott och ont är mer komplicerat än vad stundens skälvande känslor kan förleda oss att tro.

  Nästa tankesprång går till vad olika talare sade i seminarium om migration, som nyligen sändes i Kunskapskanalen. Olika Delmi-rapporter presenterades och kommenterades av en profession. Demografiska kurvor analyserades. Relationen unga och äldre sades utgöra Sveriges ekonomiska huvudproblem, och lösningen utgjordes av en immigration av allt fler unga människor. Den demografiskt samhällsekonomiska disharmonin kunde då upphöra. Man måste tänka stort och på lång sikt var huvudbudskapet.

  Då tänkte jag på vad Tino Sanandaj länge påpekat. Vill man som forskare göra sig en bild av ett möjligt framtida Sverige – res då till Malmö. De ligger cirka 30 år före övriga Sverige i samhällsutveckling. Där behövs inga prognoser göras. Forskarna kan i ställer kliva rakt in i ett framtida Sverige och börja analysera på plats. Malmö får idag 7 miljarder i ekonomisk hjälp från andra kommuner. Om detta sades inte ett ord under hela seminariet.

  I januari kommer Tino Sanandaji ut med boken – ”Massutmaning – Ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende”. Den skall bli intressant att läsa. Tino är för övrigt en rakryggad orädd nationalekonom som vågar ta sig an och analyserar samhällsproblem andra helst undviker. Han utgår alltid från ett gediget statistiskt underlag, i den mån det finns tillgängligt.

  Nästa tanke går till hur Main Stream Media konsekvent förbigått rösten Tino Sanandaji. Både media och politikerna är helt tysta om den sociala stubin de själva antänt, i och med en tämligen okontrollerad migration, och bristen på seriös konsekvensbeskrivning av den. Kanske är det just för att de själva hållit i tändstickan som de också är så tysta? För det är faktiskt på grund av denna tystnad vi också fått se allt fler fiskar simma in i ryssjan. Debatter har kvävts.

  När får vi se Tino Sanandaji sitta i en svensk teve-soffa och stillsamt och lugnt utfrågas om Sveriges framtid, och om våra problem och möjligheter att påverka dem? Kanske en stilla nyårsönskan att hoppas på.

  Men nu har vi ju DGS-TV… Säkert får vi se Patrik intervjua Tino Sanandaji före SVT. För det råder ju ett asymmetriskt förhållningssätt mellan MSM och alternativmedia när det gäller att ta sig an verkliga samhällsproblem. Så vida nu inte MSM-media börjat lägga örat mot rälsen för att lyssna efter fler annalkande snälltåg efter Brexit och Trump?

  Gillad av 1 person

  • Hovs-Hallar skriver:

   Om man i Kunskapskanalen påstod att lösningen på det demografiska problemet är att importera fler unga människor — så underkänner jag direkt kompetensen hos de ”experter” man använder!

   Men vad är att vänta från det hållet, dessa mediakanaler Tino kallar ”mörkermedia” ljuger hela tiden.

   Gilla

  • Statslös svensk skriver:

   Kloka tankegångar i ett land där åsiktsfriheten snart självdött i den allt trängre åsikrskorridoren och där åsiktsförföljelse (av bl a SD-sympatisörer) numera är vardagsmat.

   Gilla

 7. Jan Ahlström skriver:

  Fler fritidsgårdar funkade inte kaffe å bullar funkade inte heller, blir intressant att se nästa genidrag från regeringen, kanske odlingslotter eller kurser i knyppling kan vara något som kan avhålla dessa missförstådda individer från att ställa till ett helvete för sin omgivning.
  Vår statsministers uppdrag måste väl bl.a. vara att värna befolkningen/landet och se till så att situationer som denna inte uppstår och om detta ändå händer se till så att ordningen återställs.
  Önsketänkande: ansvarig minister samt en rikspolischef som regelbundet dyker upp i media och berättar vad man ska göra, och utfallet av vad man gjort, för att eliminera problemen i dessa områden. Får nog vänta till efter 2018 på det.
  De som är ansvariga och inte åtgärdar det som drabbat den svenska befolkningen måste ha svårt att se sina anhöriga i ögonen och önska dem en god jul och gott nytt år.

  Gillad av 1 person

 8. Tor Arne skriver:

  Är svenskarna på väg till att bli främlingar i eget land? Det finns en bok på norska med just den titel : https://www.tanum.no/_dokumentar-og-fakta/debatt-og-samfunn/fremmed-i-eget-land-halvor-fosli-9788251686679

  Den norska konservative nettidningen Document.no skriver mycket om Sverige, blant annat no go-zonerna. Här en artikel från idag om Rinkeby: https://www.document.no/2016/12/23/skole-truet-pa-grunn-rektorens-hudfarge/

  Nei, systemet belöner dom fega och politisk korrekta, till exempel dessa två ”fatcats”:

  http://www.va.se/nyheter/2016/03/15/reinfeldts-nya-tunga-uppdrag/

  http://www.express.co.uk/news/uk/715219/Jose-Manuel-Barroso-early-pension-eu-european-union-petition-goldman-sachs

  Gilla

 9. Fredrik Östman skriver:

  Ner med defaitismen! Fram med liksäckarna! Alla bluffar måste synas. Men terminologin är felaktig. Det är tvåhundra utanförskapsområden, varav sextio är no-go-zoner, varav fjorton är schariaenklaver i vårt territorium. Failed state upphöjt till fjorton.

  Steg ett, före liksäckarna, är emellertid förstsås belägring. Stäng av strömmen, stäng av gatorna, stäng av vattnet och sluta för he-e att betala deras hyror! Tvinga det onda initiativet på de onda!

  Ge ett ultimatum på ett par timmar: den som inte ger upp frivilligt kommer att utvisas utan prut.

  Utvisning skall för övrigt ske med tåg och skepp, inte med flyg.

  Gillad av 2 personer

 10. Tord Hedström skriver:

  Jo no go områden är skrämmande. Men jag vet så lite hur det ser ut? Vilka är de kriminella?
  MC gäng, knarkligor, invandrar klaner? Finns flera i samma område och i inbördes strid? Hur är man organiserade och hur styrs man. Hur expanderar man?
  1 Leif GW har en beskrivning i, var det Bombmakarns kvinna och Eskilstuna.
  Men om det här måste berörda myndigheter mm veta en hel del. Men ingen tycks vara intresserad av att informera.
  Och var finns massmedia. Vi har terrorist experter men har vi no go experter??

  Gilla

  • Igor skriver:

   ”Jo no go områden är skrämmande. Men jag vet så lite hur det ser ut? Vilka är de kriminella?”
   Det kan inte vara svårare för dig än för, hette han Reepalu eller nåt, han som var chef i Malmö.
   De råkade visa i tv hur en ”innevånare” sade till Reepalu att han inte fick gå på ”deras gata” varvid Reepalu flinade osäkert. Han ”ägde” ju alla Malmös gator.
   Åk till en sådan gata så upplyser de som bor där vad som gäller.

   Gilla

 11. Tomas Andersson skriver:

  Det finns en tredje lösning på problemet. Vi låter Ryssland invadera Sverige och ta hand om problemet. Då kan våra ledare svära sig fria från liksäckarna och skylla allt på Putin, som vanligt. Efter en villkorslös kapitulation får den humanitära stormaktens medborgare ta hand om spillrorna och dess ledare får ytterligare pluspoäng i FN för sina insatser för fred och demokrati.

  (OBS: Ovanstående är tsarkasm och detta med.)

  Gilla

 12. Gösta Oscarsson skriver:

  Förvisso märkligt att ”vi” accepterar en oacceptabel situation. Än märkligare är att oppositionen inte inser att det nu föreligger en win win situation.
  – Om Batra kräver att polisen återerövrar svenskt territorium och Löfven inte gör något – så vinner hon.
  – Om Löfven beordrar polisen att bryta in och Engellaus liksäckar dyker upp (och dessutom Mp lämnar regeringen) – så vinner hon.

  Gilla

 13. Avon Barksdale skriver:

  Vi medborgare i Sverige är besatta av att få service av staten, att beklaga oss över dess brister och att hävda våra rättigheter. Bygg fler fritidsgårdar. Fler fotbollsplaner. Omskola de fördomsfulla poliserna till snälla dialogpoliser. Renovera och tillhandahåll service. Hjälp återvändande jihadister och kriminella med jobb, bostäder och utbildningar. Ge bidrag till deras subversiva religiösa föreningsverksamhet. När saker och ting i samhället inte fungerar som det borde, kräv då mer resurser. Hävda att du är utsatt för diskriminering. Polisen är medagerande i den här utvecklingen. Vad som skulle behövas är initiativ från medborgarna själva i de här områdena.

  Vi har ett offentligt samhälle som effektivt har skolat in medborgarna i en kravställande klientrelation till samhället. När nu den operativa delen av polisen har blivit tämligen anemisk skulle det behövas att de är lite kreativa. I stället för att fördöma initiativ som medborgargarden borde de hitta en form för samarbete.

  http://www.klarvaken.se/2016/08/05/medborgargarden-inte-alls-olagliga/

  Medborgarinitiativ kommer att uppstå naturligt på vissa ställen där det offentliga inte längre har resurser att upprätthålla ordningen. Den kraften skulle kunna tas tillvara, inte motarbetas. De skulle behöva uppstå i verkliga problemområden eller områden som är på väg i fel riktning (de 14 värsta områdena kanske är utom räddning). Idag tenderar sådana initiativ att uppstå i snäppet bättre områden verkar det som, där folk fortfarande är handlingskraftiga och i desperation efter upprepade brott bestämmer sig för att själva ta ansvar för sin närmiljö.

  I problemområden skulle grannsamverkansinitiativ typ medborgargarde kunna vara en enorm positiv kraft som medför synergier då de för samman de boende i en gemenskap. Men de skulle förmodligen behöva sanktioneras från samhället. Människorna där är så hjälpskadade i sin klientrelation till samhället. Ett system för sanktionering av sådana initiativ skulle dessutom kunna göra verksamheten transparent och direkt synliggöra konflikterna som uppstår när islamistiska krafter försöker att infiltrera och ta över verksamheten, för de kommer de göra förstås. Men det skulle kunna vara något positivt, att folk faktiskt tvingas välja sida och vara öppna med det.

  Ifrån samhällets sida skulle det då vara möjligt att faktiskt hänvisa till de boendes egna ansvar för sitt område. Det vore bra för alla inblandade.

  Gilla

  • Avon Barksdale skriver:

   Ska göra ett litet förtydligande, med mitt prat om ‘samhället’ menar jag förstås de offentliga samhällsfunktionerna.

   Gilla

 14. Lars skriver:

  Det är naturligt att ingen svensk makthavare vill ha en diskussion om no-go-zonerna.De svenska makthavarna är en del av det Coudenhove-Kalergiska europeiska maktnätet som explicit i sina skrifter har fastslagit att deras mål är en omvandling av Europa och en på sikt önskad extermination av de europeiska kärnfolken.Dessa makthavare är sett ur ett perspektiv durkdrivna och kallhamrade banditer och lögnare.Planen är att antalet no go zoner precis som den muslimska massinvasionen kommer att tillåtas att öka i styrka.Ur dessa no go zoners lätt radikaliserade muslimska befolkning kommer sedan de muslimska militanterna att rekryteras.Militanter som utgör den väpnade grenen av Kalifatets soldater.Den politiska parlamentariska grenen utgöres av de politiker som röstats in i den svenska riksdagen av de miljontals muslimska kolonisatörerna i Sverige.Ett flertal svenska politiska partier tävlar idag om dessa kolonisatörers gunst.Dessa samband gäller emellertid ej endast i Sverige utan över hela den europeiska kontinenten.

  Gilla

  • Anna skriver:

   Lars!
   Du har rätt i din beskrivning men på slutet har jag en helt annan teori! Det är inga av dessa muslimer röstar in våra banditer till Politiker i svenska riksdagen. Vid det läget har de tagit över makten och kontrollerar hela samhället och den nuvarande kända parlamentarisk form är bara historia!

   Gilla

 15. Magnus skriver:

  Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, så det blev både och av denna text.

  Skrattet kom för att den var så sarkastiskt men träffande av verkligheten och gråtet och förtvivlan kom för att verkligheten verkligen är så!

  Jo, en fråga angående din vän som sa att omorganisation fungerade väl och som sa att Eliasson var en hyvens man. Har din vän samma verklighetsuppfattning som Eliasson? vi är nog många som inte ifrågasätter att Eliasson är en hyvens man mot sina likasinnade vänner.

  Alla diktaturer har nog en diktator som har en vänskapskrets som tycker att deras diktator är en hyvens man.

  Är det bekräftelsen på om en människa är hyvens?

  Gilla

 16. Willy Lindqvist skriver:

  Det är inte ovanligt att islamister på olika platser i världen bygger upp vapenlager i eller nära moskéer. Och varför skulle de inte göra det också i Sverige? Klart de inte vill ha insyn. Många blir nog överraskade den dag de börjar använda sina vapen på allvar. Islam sprids alltid med hot och vapenmakt. Det saknas inte heller uttalanden om att de har för avsikt att ta makten i Sverige, vilket de i vissa avseenden redan börjat göra. Svenska politiker är alltid mest oroliga för att folk ska bli oroliga och försöker prata bort problem i stället för att åtgärda.

  Gillad av 1 person

  • Rutger skriver:

   Muhammed själv var 600-talets världsmästare i att starta krig. Och han beundras ju av en mångmiljonpublik. Han lärde upp sina efterföljare att starta krig och erövra andra länder med kristna och andra religioner. Inte konstigt att en del av hans nutida beundrare är beredda att starta krig eller att nästla sig in för att få inflytande, för islam är ju den religion som ska härska över andra religioner i världen.

   Gilla

 17. Björn skriver:

  När befolkningen på landsbygden måste organisera medborgargarden(Grannsamverkan) för att försöka minska antalet tillgrepp o inbrott, borde invånarna i No-Go-områdena också kunna göra detsamma, för att förhindra att våld o kriminalitet hela tiden breder ut sig där! Nåt jävla ansvar måste ju föräldrarna till alla slynglar ta själva, och inte bara skylla på ”samhället”(Som ju inte ens har tillträde!!)! Inför nån slags ”negativt” bonussystem, som t.ex sänkta bidra för ALLA i området om de inte lyckas med sitt ”uppdrag”!

  Gillad av 1 person

 18. Gösta SVensson skriver:

  Det blir mer och mer tydligt för varje år som går, att våra ledare tappar bit för bit av den kontroll som de måste ha för att vara legitima som ledare av staten Sverige. Om de inte klarar uppgiften måste någon annan träda in. Om man som svensk inte finner det attraktivt att denne ”någon annan” blir en smutsig sörja bestående av muslimska självutnämnda ledare och gangsters, så kommer man att se sig om efter och välkomna andra alternativ.

  Staten MÅSTE ta kontrollen. Det brinner i knutarna. Vi befinner oss på det berömda sluttande planet. Jag börjar tvivla på att demokratin överlever mer än max 2-3 decennier till om denna utveckling fortsätter.

  Gilla

 19. Marianne skriver:

  Polisen åker in i Tensta och det händer inte så mycket då de gör det. De går även omkring i området och patrullerar och ingen bråkar med dem. De lägger stora resurser i området och finns ofta på plats. Jag tror inte att man alltid märker att de finns där.
  Knarket flödar i området och mycket pågår bakom kulliserna, även i mosken mer eller mindre öppet. Många ser vad som pågår i området och tar upp det med politiker, polisen, omgivningen.
  Tror inte att de stora flertalet tycker att det som sker i området är bra men en del gör säkert det. Flera människor har under lång tid sagt att ”ni kommer att få se i framtiden” oberoende av varandra. Jag vet inte om de har insyn i något eller om de tror det. Oftast har de varnat för vad som kan ske, med erfarenhet från sina egna länder.
  Tror att den politiska korrektheten och allas lika värde håller politiker tillbaka. De ser eller kan inte se, pga massmedia och vänsterns tidigare påverkan på samhällsdebatten, göra det som behöver göras. Det är inte så att det är invandrare mot svenskar i detta. Många, många invandrare tycker att utvecklingen går åt fel håll och är oroade över detta.
  Jag har tidigare arbetat i området under en period.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.