Allt är mitt fel

8-26-13_11971

Patrik Engellau

Sverige är på deken på många sätt. En del hävdar motsatsen med hänvisning till fördelaktiga BNP-tillväxtsiffror. Jag tror inte på det där, men jag kan ha fel. Min manliga intuition, min instinkt, får mig dock att ana ugglor i mossen. Intuition går inte att förklara. Det är väl ungefär som när erfarna snutar känner på lukten att det är just Joakim, som nu förhörs, som är mördaren.

Om nu Sverige är på deken, vilket jag alltså tror, så är det mitt fel. Jag har tjatat om dekadensen längre än de flesta vilket betyder att jag känt till problemen längre än de flesta. Ändå har jag inte löst dem.

Att denna underlåtenhet är klandervärd beror på att Sverige är mitt land och att jag är ansvarig för dess öde. Det kallas för demokrati, alltså att vanligt folk tar ansvar för sitt samhälle, sin kultur, sin nation. Där har jag  brustit.

Nu kanske du tänker att Engellau överdriver, ansvaret för Sveriges öde är inte hans utan politikernas, han är megaloman. Om du tänker så är du som  gjord för att bli sol- och vårad. Föreställ dig att du äger ett företag och har anställt en VD som förskingrar tillgångarna. Hur mycket du än förbannar denne VD är det du själv som får ta smällen. Det är samma sak med politikerna. Det är vårt land de leker med. En sådan som jag har inte gjort tillräckligt för att räta upp situationen.

Det skickelsedigraste men teoretiskt enklaste problemet är skolan. Det handlar om att hjälpa lärarna att återskapa deras värdighet, kompetens och självsäkerhet. Det är helt och hållet en mental, alltså inte en finansiell eller administrativ, fråga. För några år sedan startade jag ett projekt som gick ut på att ”certifiera” goda lärare och att förmå dessa goda lärare att hjälpa sina mindre framgångsrika kollegor att förkovra sig. Jag fick det att fungera på ett antal skolor, men gav sedan upp på grund av den obegripligt tjuriga och tröga skolkulturen. Mitt fel, alltså.

Ett annat problem är migrationen. Problemet är inte att det flödar – jag höll på att skriva ”väller”, men så mycket yttrandefrihet har vi ännu inte, så jag sökte efter synonymer på www.synonymer.se – in en massa människor. Problemet är i stället att Sverige inte har någon plan för hur situationen ska hanteras. Inget parti, observera ordvalet, inget parti, ej ens sverigedemokraterna, har något som kommer i närheten av en genomtänkt och formulerad politik, en politik som skulle kunna börja implementeras med början nästa måndag av en hyggligt handlingskraftig migrationsminister. Det är mitt fel. Jag har försökt, men misslyckats med, att få ihop ett rimligt gäng kloka personer som kan tänka ut en sammanhängande migrationspolitik som skulle kunna fungera. (OK, när man väl har en plan ska den förankras innan den kan implementeras. Det skulle ha blivit min nästa utmaning på detta område.)

Ett tredje problem är nyhetsförmedlingen. De så kallade main stream media har total kontroll över etern och debatten vilket beror på att de så kallade alternativa media – inklusive denna sajt – helt enkelt är för svaga. Alternativen kan ännu inte ta en seriös fight med Dagens Nyheter, SvT, Expressen eller Sveriges Radio. Vi når inte ut. Det beror nog delvis på att det ligger något i anklagelserna mot alternativen om att de huserar gamla fascister. Även det är mitt fel. Det skulle gå att starta en ny och ren tevekanal med hederlig, seriös, noggrann och ärlig nyhetsförmedling. Har jag gjort det? Nej.

Om du tycker jag är larvig för att jag vältrar mig i självanklagelser har jag en sak att säga dig. Du har inte heller gjort något. För varje anklagelse jag riktar mot mig själv så riktar jag också en mot dig. Vi måste resa oss. Sluta ta skit. Börja ta ansvar.

78 reaktioner på ”Allt är mitt fel

 1. Torbjörn Holkner skriver:

  Jag är med. Hur gör vi?
  Att ta ansvar, engagera sig, solidaritet, kommunicera och andra uttryck har idag en annan mening och innebörd än tidigare. Alla ord har personlig mening beroende på vilken livsåskådning var och en innehar. Om alla tar ansvar för sin egen del och ser till att bli lyckliga för sig själva, utan att rida på andras ryggar så kan det nog fungera. Så hur får vi människor att själva bli sin egen lyckas smed utan att förstöra för sin omgivning?
  Är detta ett moment 22 för den mänskliga naturen?

  Gilla

 2. Kim skriver:

  Patrik, du har rätt. Men vi måste göra det tillsammans. Ingen är stark nog att möta dessa krafter ensam eller på egen hand starta en TV- kanal. Det kräver att människor samlar sig, samarbetar och bidrar med det de kan. Jag tror, trots alla motgångar, att Borgerlig Framtid är ett seriöst forum för att utforma en fungerande migrationspolitik. Hur man bäst driver skolfrågan eller skapar en massmedial röst i samhällsdebatten vet jag inte, men om någon har kunskapen så deltar jag gärna i projektet och bidrar med den förmåga jag har.

  Hur kommer vi vidare?

  Liked by 1 person

 3. sten lindgren skriver:

  Bra Patrik, ditt ok är din ärlighet, det är första steget, vi måste sluta späka oss själva, du går kanske först, men jag tror att det är jag på plats tre, eller är det fyra

  Ärlighet varar kanske längst, jag hoppas det, men denna period av lögn har varat länge, det är en Golgatavandring. Alla som har stuckit upp huvudet mer eller mindre har fått det avhugget av media, nu ser man upprop i SVD mot brunråttor som verbala vapen (utan chefredaktörer och ledarskribenter) men var fanns uppropen när Åkesson avbildades som kackerlacka som skulle gasas? Varför kan man lägga sådan energi på Dawiit Isak men inte på Vilks? Patrik, sticker du upp huvudet så var beredd

  Det var nog även min intuition som fick mig att upptäcka den svenska lögnen. Det verkar som etablissmanget brottas med hur fler och fler kan rösta SD, går det kanske runt 20% onda brunråttor bland vanliga människor och döljer det sig 10-20% fler som inte visat sig ännu? Eller finns det en Dr Jekyll – Mr Hyde process som omvandlar goda människor som vet att alla är lika värda till onda räkensmidande gnagare? Det är förstås enklare än så, de som levt längre än 40år har sett en annan tid och därför så varnar vissas intution för den svenska lögnen, det förvånande är att så många fortfarande inte ser den. Rollerna är ombytta nu, de gamla socialdemokraterna leker kung och media klapprar med kokosnötsskal och vi sitter i..

  Liked by 3 people

  • Höga kusten skriver:

   När vi ändå snuddar vid komisk bravur. Martin Ljung sjöng ‘Vi ska klara av ‘et’, i Knäppupp 1961. Författare, Povel Ramel. Har den sången och texten, med sin humoristiska knorr och drift med nationalismens floskler, plötsligt blivit omsprungen av verkligheten själv, drygt 50 år senare …?

   Sångtext;

   Männer och kvinnor, nu är stunden här!
   Vem vet vart det bär?
   Vi måste handla snabbt och enigt.
   Värvet som fäderna i arv liksom oss gav,
   det måste klaras av!

   Urminnes tider blickar ned på dej,
   Du märker det ej,
   Du skjuter upp och skjuter upp, men
   nu har det vuxit till att bli liksom ett krav,
   som måste klaras av!

   Fäll raskt ihop din skygglapps-parasoll!
   Slut upp kring denna flammande paroll:

   Vi ska klara av´et, både gammal och ung,
   om vi enas och spottar i händerna.
   Vi ska klara av´klara av et’ än om bördan är tung,
   så hugg i för båd ‘Fosterland och Kung!

   Vi alla som bor här i vårt urgamla land,
   på dess slätter, bland bergen, vid stränderna,
   vi ska klara av´et med den urgamla hand,
   som har knutit de fasta släktskapsband.

   En liten bit varenda dag,
   med kraft och slit varenda dag.
   Håll huvet högt, vrid blicken fram och bit hop alla tänderna!
   Håll ut! Stå fast!
   Var rak! Hav mod!
   Det ryter i vårt vikingablod:

   Vi VILL klara av´et och
   vi SKA klara av´et och
   vi KAN, om vi samlas på en plats och tar sats.
   Men först behövs en plats där vi får plats!
   Hävder och sekler bara väntar sej.
   Vad väntar dom sej?
   Jo, att vi nu gör slag i saken.
   Länge vi gått här och totalt liksom glömt av
   det lejon man oss gav.

   Tiden har vaggat oss i falskan ro,
   men hur kan vi tro
   på tiden som vårt hjärta klappar?
   Klappa är inte nog, vi må liksom ta i:
   Praktik, ej teori!

   Vi tornar dåd och kraft bak tankarna,
   om till vi alla lägger mankarna.

   Man kan klara av´et om man spänner sin kropp,
   lossar kragen och spottar i nävarna!
   Vi ska klara av´et, ty ännu finns det hopp.
   Låt oss raskt kavla ärmarna i topp!

   Vi alla som bo vid detta dukade bord
   med de rågade faten och slevarna,
   Vi ska klara av´et i den Fjällhöga Nord
   där det snöar på spaden i vår jord.

   Gjut stål i arm varenda dag!
   Väx hår på barm varenda dag!
   Låt susa nya friska stormar
   i de svenska sävarna!
   Stå upp! Slå vakt!
   Titt ut! Håll mot!
   Det rycker i vår vikingafot.

   Vi VILL klara av´et och
   vi SKA klara av´et och
   vi KAN, om vi startar nu, i denna minut.
   Ja, vänta bara tills jag sjungit slut!
   Vi ska klara av´et, både gammal och ung,
   om vi träffas och spottar i händerna.
   Vi ska klara av´et, än om bördan är tung,
   så hugg i för båd´ Fosterland och Kung!

   Ni Svenskar som sitta runt parkett och balkong,
   låt mej skåda de blågula ränderna!
   Vi ska klara av´et, än om bänken är trång
   när ni reser er alla på en gång!

   Båd du och du och du och du
   och du och du men inte du!
   Tag på er hatt och rock och
   låt oss tåga ut i gränderna!

   Båd du och du! Tag med din fru!
   Och du och du! Träd fram! Hav mod!
   Vad gör du med ditt vikingablod???

   Vi VILL klara av´et och
   vi SKA klara av´et och
   vi KAN inte hugga ned vår frejdade stam.
   Håll med mej att det vore synd och skam!
   Hurra! Hurra!

   Liked by 4 people

 4. malmobon skriver:

  Sitta på Östermalm http://fokus.dn.se/vreden-pa-ostermalm/ på ålderns höst och göra självkritik är lätt men att rakryggat säga. Jag kommer rösta på Sverigedemokraterna i nästa val är svårare.

  Varje människa i ett land har en plikt att göra vad som står i dennes makt att upplysa om vad som händer.
  Till skillnad från Patriks ”ge upp” mentalitet och fortfarande tro på att INGEN har en plan, på hur vi skall lösa detta, så har vi det i Malmö.
  Utbyggt återvändarsystem. Nerdragning av bidrag kraftigt. Flerbarnstillägg är en katastrof för hela mänskligheten. När Patrik arbetade för SIDA borde preventivmedel och upplysning om barnbegränsning varit prioritet ett.

  Jimmie Åkesson liknar mer och mer en statsman, så ge Sverigedemokraterna en chans.

  Får räcka med tips till moderata väljare denna gång, men det går vända skutan på rätt köl.

  Liked by 3 people

  • sten lindgren den yngre skriver:

   Håller med om detta, att det inte föreligger en fullständig plan hos SD att lösa det problem resten av etablissemanget skapat är ingen ursäkt i detta läge. Det krävs ett val, annars är man som Malmöbon skriver mer intresserad av sitt rykte på österlalm än reell förändring.
   Vi har vad vi har, ny initiativ är välkomna med nästa val så gäller det, efter det hjälper det inte att vara efterklok.

   Liked by 1 person

  • Hedvig skriver:

   @ malmobon 5 oktober, 2016 kl 06:34

   ”Befolkningsexplosionen” var en realitet på 1970-talet och beskrevs dagligen och stundligen i våra stora dagstidningar om på SVT.
   Ja, t.o.m. den kända barnboksparet Inger och Lasse Sandberg publicerade barnboken ”Filurstjärnan” med temat att den växande världsbefolkningen förstör jorden.

   Några decennier senare kom jag ihåg vad som tidigare skrivits om detta globala hot och försökte ta reda på, VARFÖR vi inte längre hörde talas om befolkningsexplosionen, trots att experter talade om att jordens befolkning vid denna senare tidpunkt, skulle behöva omkring fem jordklot, för att kunna leva i balans med jordens förutsättningar.
   Det svar jag kunde hitta var, att påven och ledande imamer och islamiska ledare, förbjöd preventivmedel och preventivmedelsrådgivning. Om uppgiften stämmer vet jag inte, men det förefaller inte otroligt.
   Gissar att SIDA tidigare satsat en hel del bistånd på mödravård och kvinnohälsa.

   Gilla

   • Pekka Rousu skriver:

    Ja Hedvig. Vart tog debatten om befolkningsökningen vägen? Det var en stor farhåga på 70- och 80-taletän och det blev ju mycket värre än någon ens anat i sin vildaste fantasi. Se på Afrika i länder som t ex Eritrea och Nigeria. Ofattbar tillväxt och absolut ingen pratar om det. Någon miljard extra människor tas med en axelryckning. Jag fattar ingenting, detta är ju ett gigantiskt problem.

    Gilla

  • Alfie skriver:

   Moderaterna har nu på sin hemsida följande uttalande:

   ”Sverige behöver en tillfällig paus i flyktingmottagandet. Det betyder att den som kommer till Sverige för att söka asyl från ett annat säkert EU-land, såsom Danmark eller Tyskland, som huvudregel ska nekas inresa (direktavvisning). Med förslaget respekteras FN:s flyktingkonvention.”

   http://www.moderat.se/migration-och-integration

   Notera sista meningen: ” Med förslaget respekteras FN:s flyktingkonvention.”

   Så är det och så har det varit hela vägen. Man inser då lätt att vi aldrig hade behövt att ta emot mer än några få procent av de som har kommit de senaste 30 åren, eftersom det är nästan omöjligt att komma hit utan att passera säkra länder.

   M erkänner nu helt öppet att de har ljugit oavbrutet under mycket lång tid. I nästan varenda riksdagsdebatt jag har sett de senaste 10 åren om immigrationspolitiken har företrädare för M dragigt upp detta med internationella konventioner. ALLT VAR LÖGN!!!!!! Detsamma gäller självklart övriga sjuklövern, men vad jag vet har de inte öppet erkänt detta ännu.

   Liked by 3 people

   • Gösta Svensson skriver:

    Jag hoppas inte folk köper bluffen från moderaterna. De har gång på gång visat ett de svikit de gamla ideal de hade och som var goda, trots den i övrigt för moderaterna typiska korttänkta girigheten.

    Kom ihåg hur de har handlat, eller rättare sagt, hur de har underlåtit att handla, och hur de fortfarande underlåter att handla trots att vi på många områden nu är på väg mot fritt fall och akut kris.

    Tro inte på dem! Kaste inte bort er demokratiska röst på de notoriska lögnarna! Hela det ledande gardetmåste bort och ersättas med folk som genom handling tydligt visar att de vill Sverige och svenska folket väl, innan man kan lägga sin röst på M igen. Tills dess finns det bara ett parti som kan hjälpa till att tvinga fram förändring.

    Gilla

 5. Göran Fredriksson skriver:

  Statsmakterna, vilket är liktydigt med riksdag och regering, kan vara handlingskraftiga. Om de vill. Regeringar kan fatta beslut på t.ex. en fredag och samtidigt bestämma att beslutet skall tillämpas redan efterföljande måndag om en fråga är av mycket allvarlig karaktär.

  Detta har hänt två gånger som jag minns. Jag kan naturligtvis ha missat något.

  Det ena beslutet fattades när finansministern hette Feldt, det andra när finansministern hette Borg. Både en socialdemokratisk regering och en Alliansregering kan således visa stor handlingskraft.

  Vi båda tillfällena hade regeringarna kommit fram till att deras uppdragsgivare d.v.s. väljarnas och skattebetalarnas pensionsavsättningsmöjligheter blivit för generösa.

  Liked by 2 people

 6. Jonas Bohman skriver:

  Jag är övertygad om att alternativa medier när ut till en allt bredare publik, dock är jag mer osäker på hur mycket inflytande dito har. Där finns säkert mer att göra. Hur bidra? Sprid alternativa medier via sociala medier, printa ut artiklar till dom som inte har tillgång till Internet, och hjälp till och sprid dom få papperstidningar som finns i grannkvarteret. Börja bidra ekonomiskt. TV:n utslängd och tidningsprenumerationen uppsagd. Därmed frigjort c:a 500:-/mån. som går till alternativa medier. Gör det du också. (Helst redan igår.) Välj ut ett par favoriter, och sponsra regelbundet.Tror att ett räkneexempel på detta har blivit publicerat på denna sida, hur många milijoner som kunde frigöras och därmed också börjat att utmana MSM på allvar. Stort lycka till, och må riktigt gott i höst.

  Liked by 3 people

 7. Off topic? skriver:

  Får jag föreslå att knyta jurister till DGS som skribenter? Skall det göras något Patrik så verkar en genomlysning av våra lagar som rör sig i mera repressiv riktning, eller sagt på annat vis, mot allas lika värde, eller sagt på annat vis, mot islamisering, vara av värde. En pensionerad domare kanske, en verkande jurist kan vara svårt då repressalier från advokatsamfundet verkar givna.

  Det senaste är tydligen att det nu blir i lag förbjudet att röja förövares identitet innan häktning, vi vet alla vilka det skyddar främst. Vi vet även att polisen i högre och högre grad döljer invandrares brottslighet, kod 291 eller Kungsträdgården. I fallet i min kommun så ifrågasätts tydligen flickans berättelse om att hon blev slagen av flera män och det torgförs även av skolan hon går på, de var ju tre mot en, som alltid, flera förövare vittnar mot ett offer. Samma sak i alla våldtäktsfall man läser om, de är ju alltid i grupp, flera mot en, en för alla, alla för en får en ny dimension.

  Liked by 7 people

 8. Ami skriver:

  Riktigt så enkelt är det inte. Att vältra sig i självanklagelser, vilket jag inte tror att att texten egentligen går ut på, så hjälper inte det alls.
  Sverige har ett politiskt och medialt system som i grunden, oavsett parti om vi skall vara ärliga, bygger på socialism. Vårt samhälle har ingen erfarenhet av att drivas konservativt, Sverige är ett Jungfruland i den bemärkelsen.
  Felet ligger hos väljarna, man är uppfostrad till att tro på allt som sägs och skrivs. Då trodde man blint på det, idag börjar tvivlen gro hos medborgaren.
  Vad som är gjort och inte gjort är historia och går således inte att ändra på. Det som krävs nu är att kloka män och kvinnor som har någon form av förankring med ”toppen” börjar arbetet med att opponera och förändra. Vi som sitter bakom våra skärmar tar vår strid genom att steg för steg lyfta frågor som vi har ältat på bloggen med vår omgivning.
  Arbetarrörelsen började från golvet, möjligheten vi har, som de inte hade, är att vi kan påverka från två håll. Uppifrån och nerifrån, det är få förunnat.
  Att tala för folket inte åt, att bevisa med data och statistisk att etablissemanget mörkar hur illa det är ställt inom de allra flesta områden och att distribuera sådana siffror till folket är en viktigt start.

  Liked by 3 people

 9. Hans L skriver:

  Patrik
  Jag tycker det är bra det du skriver. Sverige har baxats åt fel hel under lång tid nu, men vi är ju svenskar, vi kan och vill kompromissa och skapa konsensus kring problemen. Men det duger inte längre nu.
  Vad ska en pensionerad gymnasielärare bidraga med? Jag skriver lite inlägg här och där, det fredar väl mitt samvete i alla fall för stunden.
  Nej, det som behövs är en total omdaning av det svenska politiska systemet. Inga knapptryckarslavar i riksdagen utan dugligt, hederligt folk som vet vad de vill. Och framförallt ge dem marknadsmässig lön, de 175 ledamöter som är kvar efter omdaningen.
  Från min horisont ser jag en möjlighet i ett helt nytt parti. I Lund, nästa helg har de årsstämma. Jag tror det kan vara ett halmstrå att gripa efter.

  Liked by 1 person

  • cmmk10 skriver:

   Angående lönen, så är det näppeligen ett problem för våra riksdagsmän. Det är visserligen, för en del, ett utsatt jobb. Men professorslön, utan utbildningskrav, och ett pensions/trygghetssystem som heter duga är det knappast ytterligare monetära drivkrafter som efterfrågas.

   Gilla

 10. Trynbald skriver:

  Hur vissa lydigt fortsättningsvis kan konsumera exempelvis SVTs propaganda rörande folkutbytet är en gåta. När det gäller politiska partier är M det största sveket i Sveriges politiska historia.
  Sverigedemokraterna är helt klart det enda alternativet.

  Liked by 3 people

  • Pekka Rousu skriver:

   Yepp. Kolla antalet beviljade uppehållstillstånd mellan t ex 2000-2016. När Sverige drabbades av Reinfeldt så dubblades antalet från när Alliansen tog makten. Reinfeldt förstörde Moderaterna helt. Alliansperioden 2006-2015 ökade befolkningen med nästan 1 miljon från ca 9 till 10. Detta var helt enkelt fel gjort och Reinfeldt är mest skyldig.

   Liked by 1 person

 11. Elisabeth Akerman skriver:

  Starta en radiokanal med namnet det goda samhället. Glöm tv. Det är inte ofarligt att visa sig i tv rutan. Människor läser mindre och mindre. Därför behövs det andra kanaler att sprida ert budskap i.

  Gilla

 12. Christer Carlstedt skriver:

  Patrik har säkerligen åtminstone delvis rätt i sina observationer att vi alla har ett ansvar och att vi kanske kunde ha gjort mer för att inte låta eländet utvecklas som det har gjort. Men – om man nu ser att något är på tok och behöver ändras, så vill i vart fall jag ha klart för mig vad som är galet. Var ligger grundfelet? Någon gång gjordes ett misstag som sedan har rullat vidare.Vad vill jag ha i stället?

  Jag tror, men är beredd att ändra mig om någon visar att jag har fel, att grundproblemet uppstod när man skrev och beslutade om det som skulle kunna beskrivas som vår konstitution.
  Att man klädde av Kungen makten att besluta om något kan jag ha viss förståelse för. Den mer eller mindre oinskränkta kungamakten hade resulterat i en massa krig och otrevligheter. Inte blev det bättre av att Gustav Vasa gjorde kungamakten ärftlig, även om man därmed undvek en massa kiv och split om efterträdare.
  Långt senare
  bestämdes att all makt skulle utgå från folket. Visst låter det tjusigt!

  I de beslut som då fattades så utgick man från att de valda representanterna skulle utföra sitt värv enbart med tanke på folkets bästa.
  Misstag ett!
  Man glömde bort eller kanske man bortsåg från den mänskliga naturen. Makt korrumperar!

  Vi kan jämföra riket vid ett tåg som rusar fram. Vi kan byta lokförare och eldare var fjärde år om vi tycker det går för fort eller för sakta, eller rent av åt fel håll.
  Nu är vi några passagerare som genom sidofönstret ser att bron längre bort till höger som vi skall över har rasat och att detta kommer att kunna ta en ände med förskräckelse.
  Var fan är nödbromsen?!
  Det visar sig nu att man vid tågbygget glömde bort att installera den. Det finns ingen!
  När man tog bort all kungens makt avstod man samtidigt från nödbromsen.

  Man kan hävda att folket skulle kunna visa sitt missnöje genom att avstå från att rösta eller rösta blankt. Några röstar givetvis i alla fall. Låt oss anta 10% av de röstberättigade.
  Nu skulle man ju kunna tro att det vore en signal till våra företrädare att sätta sig ned och klura ut något vettigt.
  Mig veterligen finns det dock ingen bestämmelse om att en svensk regering måste ha ett visst valdeltagande i grunden för att få tillträda. Vi kan då få den olustiga situationen att 5% av de röstberättigade avgör vilken typ av regering landet skall ha.
  Det blir en märklig situation när 90% har sagt att de erbjudna alternativen inte duger!

  Problemen i skolan, polisen, försvaret, sjukvården, migrationen är snarast att se som symptom på någon underliggande sjukdom. Om jag får klåda och utslag så är det helt visst trevligt om jag får någon bra salva av doktorn som tar bort symptomen. Men om det nu då är så att grundorsaken är brist på magnesium så är ju inte salvan boten.

  Liked by 1 person

  • Hortensia skriver:

   Viktigt påpekande om blankröstande/soffliggande, Christer!

   Nu är det viktigare än någonsin, att alla röstberättigade tar verkligt ansvar för Sveriges framtid. Att protestera mot det nuvarande etablissemangets vettlöshet genom att stanna hemma, eller rösta blankt kan naturligtvis verka lockande i teorin, men i praktiken innebär varje icke avlagd röst på det bästa/”minst sämsta” partialternativet, att vanstyret ges möjlighet att fortgå i evigheter.

   Moder Svea kan inte hålla andan hur länge som helst. Nästa val kan mycket väl innebära den allra sista chansen för svenska folket, att rädda sitt gamla, hederliga, trygga, demokratiska, jämställda, framgångsrikt fredliga och sekulära land och leverne för framtiden.

   Extraval NU!!!

   Gilla

   • Lasse W skriver:

    Nej inget extraval nu. Låt S leda landet i denna tid. S har kredd hos s-dominerade medier och myndigheter. När S-piskan viner hukar sig folk. Det finns inget S hatar så mycket som illojalitet. Nu har Alice Bah Kuhnke till exempel sagt att muséerna ska stå fria från politiska påtryckningar. Ingen mångkulturell identitetspolitisk lekstuga mer på Världskulturmuséerna och Riksantikvarieämbetet. Så tolkar jag Alice BK. Se artikeln i SvD som är en replik till tidningens kritiske Ola Wong.

    Nej låt S jobba på och ta de svåra besluten. Sådana måste till om inte partiet ska svepas bort som en flodvåg 2018. En SD-stödd alliansregering som skulle få otroligt med stryk i medierna är jag rädd. En sådan regering skulle bara kunna lyckas om man hade otroligt hårda nypor och förstod att utnyttja utnämningsmakten utan några hämningar. Jag har svårt att se en sådan regering under Anna Kinberg Batra.

    Gilla

   • Hortensia skriver:

    Så kan man förstås också resonera, Lasse, men jag tolkade (Gud hjälpe mig) ABK:s utspel som ett kvitto på hur ledigt hon kan ljuga för svenska folket, men hoppas, naturligtvis, att jag har fel…

    Jag hoppas verkligen, att AKB aldrig kommer till makten och får möjlighet att hämningslöst ta i med hårdhandskarna, för risken är alldeles uppenbar, att det är skötsamma gammelsvenskar, som riskerar att återigen drabbas allra värst av Moderaternas klipp-och-klistra-politik.

    Mångkulturalismen måste skrivas ut ur grundlagen snarast möjligt, om Sverige ska kunna räddas – och det förutsätter att SD, som i ensam majestät röstade nej till multikultikuppen, får stöd av fler väljare i nästa val och av anständiga politiker från andra partier i riksdagsarbetet.

    ”Grundlagarna är svårare att ändra än andra lagar. Det ska finnas tid för eftertanke och konsekvenserna måste vara särskilt väl genomtänkta. Tanken med detta är att demokratin ska skyddas. [!]

    För att ändra en grundlag krävs att riksdagen fattar två beslut med likadant innehåll och att det hålls ett allmänt val mellan de två besluten. Riksdagen ska inte kunna fatta förhastade beslut som inskränker människors fri- och rättigheter.

    Det är möjligt att anordna en folkomröstning i en grundlagsfråga. Om riksdagen har fattat ett första beslut om att ändra i en grundlag kan riksdagen besluta att en folkomröstning ska hållas. Resultatet av en sådan folkomröstning är bindande. Det innebär att om resultatet blir nej får riksdagen inte ändra i grundlagen. Denna möjlighet infördes 1980 men har aldrig använts.”

    http://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/demokrati/grundlagarna/

    Gilla

   • Hortensia skriver:

    Glömde ju påpeka att ABK tillhör MP, sedan hon hastigt och lustigt blev (identifierad som tillräckligt ung, feminin, mörkhyad och islamistvänlig för att bli) erbjuden sin ministerpost, så ”S-piskan” lär inte kunna förväntas fungera tillfredsställande i just hennes fall.

    Läs gärna Aleksandra Boscanins rappa ledare i gårdagens GP ”Tänka fritt är stort, tänka rätt är större”:

    ”Ansvarigt statsråd, Alice Bah Kuhnke (MP), tycks dock oförstående inför kritiken.
    Som svar på Linderborgs kritik svarade kulturministern att: ‘Det jag har gjort inom kulturpolitiken hittills och kommer göra framåt, har varit med fokus att öka friheten för våra kulturinstitutioner. Om man granskar mig både i ord och handling kommer man upptäcka att det är den röda tråden.’ (Dagens Media 3/10).

    För den som faktiskt har granskat Bah Kuhnke i både ord och handling ter sig detta uttalande snarare som ett uppvisande i orwellianskt nyspråk än en sanningsenlig återgivning av hennes politiska gärning. Att politisera institutionerna benämns som att ‘öka friheten’. Det finns ett glapp mellan Bah Kuhnkes självbild och den politik hon företräder.”

    http://www.gp.se/ledare/t%C3%A4nka-fritt-%C3%A4r-stort-t%C3%A4nka-r%C3%A4tt-%C3%A4r-st%C3%B6rre-1.3842085

    Gilla

   • Boris skriver:

    @Lasse W
    Nej du, Lasse. Ett parti som svikit mig och min familj och ljugit mig rakt upp i ansiktet får aldrig någonsin mer min röst. Ett enstaka löftesbrott kan man förlåta men ett svek av den dimensionen som S och även M stått för är helt enkelt oförlåtligt så länge jag lever.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Lasse, Lek-Alice är dr Strangelove. Hon håller med höger hand tillbaka vänstern när den vill vifta med knyten näve och skrika kulturrevolutionella ramsor från Kina!

    Gilla

  • Anna skriver:

   Jag vet inte om mitt fall är ett gott exempel på varför vi svenskar stått som mähän inför samhällsutvecklingen, men kanske har fler än jag gått igenom samma uppvaknande? Jag ansåg länge att Sverige var ett så rikt land att vi utan problem skulle kunna ta emot flyktingar från krig och svält. Jag röstade till och med på, mea culpa- mea maxima culpa, på ömsom Mp ömsom V … Men hur föll fjällen från mina ögon? Faktiskt genom min dåvarande arbetsplats. Jag arbetade inom offentlig verksamhet och kom genom mitt arbete i kontakt med nyanlända personer samt deras handlingar. Jag hade aldrig förut läst underlag och godkännanden av permanenta uppehållstillstånd så av ren nyfikenhet började jag läsa. ( Skall säga att jag hade all rätt att göra detta inom ramen för mitt arbete, men självklart har jag också tystnadsplikt så jag kan tyvärr inte ge konkreta exempel och citat.) Nå, jag blev alltmer förvirrad, många berättelser om vad man utsatts för i hemlandet liknade varandra alltför mycket för att vara en slump, misstanken väcktes att detta var samma berättelser, med viss variation i detaljer, som av de olika migranterna presenterats för migationsmyndigheterna. I handlingarna fanns även ofta beviljade lån från CSN, för bosättning o inköp av bohag. Märk att jag skriver lån=något som ska betalas. Döm därför om min förvåning när jag nästan alltid, några papper längre fram , fann att CSN avskrivit skulden! Då började det koka i mig, här satt jag själv med dyra studielån från CSN, som utan pardon skulle betalas in varje månad ( med straffavgifter på över 400:- om betalningen ej kommer in i tid). Men dessa fick lånen avskrivna! Jag vet inte om det var en sådan osympatisk känsla som avundsjuka eller om det var den något noblare känslan av orättvisa som fick min världsbild att börja ruckas, men något hände med mig och jag började se och söka information bortom radio, tv o tidningar. Tilläggas kan att jag i arbetet på denna arbetsplats mötte migranter( utan insikt om att passa tider eller att vänta på sin tur) och även fick beskrivet hur de gladeligen erbjöd mutor mot intyg. Det hände inte mig personligen, jag hade inte ett sådant arbete, men i fikarummet fick jag höra från andra som ofta råkade ut för detta. För en snäll svensk var det omtumlande att höra! Så där föll fjällen från mina ”Sverige-ska-ta-emot-alla-som-kommer-hit”- ögon. Men när jag berättade om detta mötte jag massiv faktaresistens hos släkt o vänner, så jag fick knyta näven i fickan. Men vid valet 2014 blev det inget Mp eller V i kuvertet- och det blir det aldrig mer, om de inte genomgår en total metamorfos!

   Gilla

 13. gmiksche skriver:

  Sverigedemokraterna har ingen plan. Åtminstone ingen heltäckande.En sanning med modifikation.

  För det första har SD definierat problemet. Inget av de andra partierna är ens i närheten av det. Snarare försöker de fortfarande dölja problemet, minimerade det, flytta fram diskussionen om det till nästa val eller somliga helst bortom nästa val. Ett problem kan inte lösas om det inte är definierat. Så på den punkten ligger SD ljusår före samtliga andra partier.

  När man griper sig an lösningen av ett komplext och svårt problem, så börjar man inte med detaljerna utan sätter först hörnstenar. Det har SD gjort. Stopp för ytterligare mottagande av migranter, avvisning av de som bevisligen inte har rätt att vistas i landet. Skärpning av kontrollen av de som finn i landet. Ingen ytterligare familjesammanföring, d s kringgående av invandringsstoppet genom att undanta anförvanter från att komma hit. Och ytterligare några hörnstenar, men det bör räcka med dessa. Att utarbeta en detaljerad lösning nu när situationen fortfarande förändras är meningslöst, eftersom förändringarna medför att lösningen måste anpassas till situationen som råder den dag då SD får möjlighet att bestämma eller i vart fall vara med att bestämma hur lösningen ska se ut i detalj.

  Patriks argumentering får mig att tänka på två kockar som tävlar om att göra en soppa. Kock nr 1 står handfallen och slår i kokböckerna efter rätt recept, kock nr 2 har gjort sin soppa, fast kryddningen inte är klar, eftersom han inte vet vilken smak panelen som ska testa soppan föredrar. Varpå domaren anser att båda har misslyckats med uppgiften och är lika dåliga kockar.

  Liked by 2 people

  • Anna skriver:

   Lägg därtill till att de som åker på semester till det land de nyligen ” flytt” ifrån bör ifråntas både uppehållstillstånd, ev svenskt medborgarskap samt alla bidrag, detta då underlaget för att de får detta uppenbarligen var en lögn!

   Gilla

 14. Sten Lindgren den äldre skriver:

  I princip är det ju sant att alla medborgare har ett ansvar för samhällsutvecklingen, om inte annat genom underlåtenhet att reagera. Samtidigt kan man peka på skillnader mellan länder i synen på hur olika medborgargrupper direkt kan påverka politiken. Sverige och Schweiz är kanske två ytterligheter i det avseendet, det är inte så lätt att göra sin röst hörd i Sverige om man är en vanlig stackars människa.
  Jag håller helt med om att Sverige är på dekis och drar man ut nuvarande trender så ser det illa ut om några år, några tecken på det:

  • Kommunerna behöver höja skatten till 34 kronor, om man inte får mera från staten, så höjer inte kommunerna så höjer staten
  • Ericssons kris är bara ett av många exempel på att ägarna i näringslivet är mera för att sälja ut och cascha in än att bygga nytt
  • Skola, invandring, vård, polis, kyrka….., har hur många problem som helst

  Två saker irriterar mig särskilt:

  • Att samhällets ekonomiska elit inte har det minsta samhällsansvar för landet Sverige. Dagens Industri upplåter dagligen utrymme åt en del makthavare att trumpeta ut sina egna budskap, har man någonsin sett någon av dessa ta upp de problem PE nämner?
  • Att folk kan rösta på (s) när de samtidigt är de som drabbas mest negativt av (s) politik är för mig en gåta

  Liked by 3 people

 15. oppti skriver:

  Det är väl klart att vi måste ställa upp bakom migrationen och ge alla som vill en plats i Sverige, har varit den goda sidans paroll och nåde de bruna råttor som säger annorledes.

  Nu har en röst, Hans Rosling, påpekat att vi inte kan hjälpa alla och att vi hjälper bättre genom att inte hjälpa dem här. Han som brukar vara så förnuftig, tänker man i kojorna. Är det så att han kan ha rätt, men då har också SD rätt.
  Tystnaden som Hans bemöttes med är talande!

  Just nu gråter en Egyptisk man som förlorat sin son på Medelhavet, han skulle bara resa till det förlovade EU för att finna lyckan.

  Liked by 2 people

 16. Agneta Berglöw skriver:

  Varför har Sverige nästan aldrig några Folkomröstningar?När riksdags/kommunval bara dyker upp vart fjärde år så får befolkningen ”vackert” simma runt i en uppsjö av vansinniga beslut o denna pågående period med S,MP o V vid rodret tar priset.Känns som man är resenär på Titanic.
  I den igår mycket uppmärksammade nyhetsflödet att Ericsson skall lägga ner tillverkning o kanske stänga fabriken i Borås pågår samtidigt(som av en händelse) en namninsamling som förhoppningsvis skall leda till en folkomröstning för att hindra styrande kommunpolitiker(S MP o V) att bygga om stadens Folkets hus till ett Kongresshus.
  Ombyggnaden kommer att kosta ca 200 miljoner o med en årlig kalkylera förlust med 18-20 milj.Mannen som är mest pådrivande i detta vansinne av slöseri med våra skattepengar heter Ulf Olsson socialdemokrat o Kommunstyrelsens ordf.
  Idag(5/10) tog denne man tåget kl 05.00 mot Stockholm för att träffa arbetsmarknadsminister Ylva J. för att diskutera Ericssons nedläggning o påverkan av Borås.
  Man kan hålla sig för skatt.

  Liked by 3 people

 17. Magnus skriver:

  En bra poäng! ”Men” det finns ingen integrationspolitik som kan lösa problemen när det ”väller” in. Dagens samhälle kan inte absorbera som vi kunnat tidigare samt att denna våg av migranter kommer från länder som är så långt i från Sverige på alla olika mätbara skalor.

  Jag har läst så mycket från olika medier och bloggare sista åren och jag har då inte läst om någon som har en lösning som kommer fungera.

  Allt har ett tak/gräns, inget är oändligt.

  Liked by 5 people

 18. Elisabeth Wallin skriver:

  Tror vi är många små, vanliga människor som också tänker bra tankar men som saknar egna möjligheter, nätverk och kunskaper om hur vi kan ta ansvar – förutom att gå till valurnorna vart fjärde år. Vi är nog många som gärna skulle ge vårt stöd till personer som kan och vet hur man reser sig på ett sätt som ger effekt. Håller för övrigt med om allt som är skrivet här ovan!

  Gilla

 19. Lennart Bengtsson skriver:

  En god regel är att följa de som har lyckats bra. Flera länder har beundransvärda skolor liksom utmärkta skolsystem. i flera avseenden hade även Sverige ett framgångsrikt utbildningssystem säg för perioden 1940-1990. De svenska gymnasierna var alldeles utmärkta med kunniga lärare och god press på eleverna som sedan kunde gå vidare till en framgångsrik högre utbildning. För de mindre studiebegåvade fanns det bra yrkesskolor. Vidare fanns det ett antal möjligheter för vuxenutbildning och utbildning på egen hand. Det som är nödvändigt är flit, ordning och disciplin. Utan dessa kan inget utbildningssystem fungera. Konstigare än så är det inte.

  Det är detta som helt saknas idag och är tror jag huvudorsaken till den svenska skolans kris. Först i en sådan atmosfär kan man locka goda talanger till läraryrket som har förmåga att entusiasmera eleverna och öppna dörren till en värld av kunskap och bildning.

  Den svenska skolan genomgår sedan ett par decennier ett sådant enormt fall att man kan knappast kan föreställa sig att det endast beror på tillfälligheter utan snarare på en avsiktlig förstörelselusta hos ett fåtal med hjälp av ett stort antal nyttiga idioter.

  Liked by 1 person

 20. Hortensia skriver:

  Du, Patrik Engellau, har ju uppenbarligen redan gjort mer än de allra flesta – våra proffspolitiker inräknade – för att förbättra Sverige.

  Om alla svenskar hade varit lika kloka, lyhörda, realistiska, flitiga, goda kommunikatörer och sympatiska, rättskaffens medborgare som du hade vi, vågar jag påstå, aldrig någonsin kunnat hamna i dagens massimmigrationsorsakat kaotiska samhällssituation.

  Tack för allt du redan har gjort för att förbättra samhällsklimatet – DGS är en veritabel livlina för klarvakna svenskars mentala hälsa – och tack för allt gott du med all säkerhet kommer att göra i framtiden! Förhoppningsvis som minister i nästa, strikt meritokratiskt komponerade, regering.

  Extraval NU!!!

  Liked by 3 people

 21. leena44 skriver:

  Då är det väj bara att sätta igång med en plan för skolan, barnuppfostran, föräldrauppfostran ( så att de börjar samarbeta med i st f motarbeta lärarna, flyktingmottagande, tiggarna, arbetslösheten, miljöförstöringen, utfiskningen, friska ungdomar som sitter på prioriterade platser i t-banan (ja det gäller att ta tag i stort som smått), med mera med mera. Det är bara att sätta igång! 😚

  Liked by 1 person

 22. Nils Nilsson skriver:

  Du har rätt det görs inte tillräckligt för att lösa landets problem. Tyvärr kan jag dock enbart bidraga med finansiella medel och därtill inte med någon förmögenhet. Som jag tidigare har skrivet är jag dock beredd att ställa upp med en förstärkt TV licens på 10 000 kronor i månaden under minst tre år om du startade en ny ren och hederlig TV kanal.

  Liked by 1 person

 23. wapambelubambelapambo skriver:

  Jag hörde att Sverige nu tvingas skydda valhemligheten, inte godvilligt men internationella valobservatörer anser att det behövs. Jag skrattade gott när Sveriges radio opartiskt intervjuade folk på stan, nja tyckte de alla, det bekom inte dem iallafall att ta sin valsedel med en hel kö av folk bakom som såg. Det är nog bara ett problem för de som inte nämndes, ni vet, brunråttorna.

  Liked by 1 person

 24. Hovs_Hallar skriver:

  — BNP-siffrorna är INTE fördelaktiga — BNP per capita, det enda relevanta måttet, står istort sett stilla, vilket etablissemanget försöker sopa under mattan.

  — Vad gäller ”integrationen” så är väl problemet egentligen olösligt — se intervju med Harvard-historikern Niall Ferguson: http://magasinetneo.se/artiklar/misslyckandet-kommer-att-fa-katastrofala-foljder/ — som dock antyder att de generösa bidragen bidrar till problemet genom att försvaga motivationen att arbeta.

  — Thomas Gür har en späckad åtgärdslista man kunde ha som utgångspunkt:
  http://www.svd.se/att-hantera-ett-langvarigt-utanforskap/om/ledare

  En del av åtgärdslistan ser intressant nog ut såhär, och är en direkt bredsida mot kulturvänstern:

  …vi kommer att behöva göra upp med hållningar om kulturrelativism, normkritik etcetera vilka undergräver de gemensamma värderingar som ett öppet, fritt, jämställt och demokratiskt samhälle som vårt måste vila på…

  Gilla

  • sten lindgren den yngre skriver:

   Här håller jag inte helt med, för de på toppen så är absolut BNP viktigt, det är från detta de kan ta ut skatt och skumma av grädden till sig själva. Så för riksdagspolitiker så är det inte BNP per capita som är viktigast,,annat är det så klart om man är netto skattebetalare.

   Gilla

 25. Hans Kindstrand skriver:

  Om man ska ha ansvaret för ett skeende måste man också ha haft makten att påverka skeendet. Makt kan definieras på många olika sätt, men jag föredrar Machiavellis och den något försvenskade version som Åke Ortmark brukar hålla sig till. Ett gott förstånd och kloka synpunkter räcker kanske för att skaffa dig ett inflytande. Makt är emellertid något annat och mera. Makt förutsätter att du disponerar något och helst flera av maktens verktyg som kortfattat innebär följande.

  Du måste ha möjligheten att, om så behövs, med våld genomdriva din vilja, förmåga att tala med gud, folkets stöd och pengar. I den bästa av världar har du tillgång till maktens samtliga fyra verktyg.

  En effektiv våldsapparat är den viktigaste en nödvändighet. Den kan du inte klara dig utan.

  Förmågan att tala med gud har i vårt sekulära samhälle ersatts av förmågan att åberopa ett moraliskt imperativ, en ”värdegrund”, som kan framställas som om den var av gud given.

  Folkets stöd är en svår sak eftersom ”folket” är ett svårdefinierat och svåranalyserat begrepp. Den officiella politiska doktrinen, som gällt tills helt nyligen, har väl varit att våra svenska politiker åberopat ett folkets stöd, som inkluderar alla människor på hela jorden. Hur det förhöll sig med den saken är svårt att kontrollera. Det finns utredningar som visar att Svenska folkets stöd förmodligen saknades.

  Tillgång till mycket pengar är en bra sak för den som har makten. Det möjliggör ett frikostigt utdelande av belöningar. Egna pengar eller andras pengar spelar inte så stor roll, bara du har tillgång till en effektiv våldsapparat, som kan se till att skatteuppbörden fungerar.

  Är allt Ditt fel? På vilket sätt har Du kunnat påverka skeendet? Vilket eller vilka av maktens verktyg har Du haft tillgång till? Som jag sagt tidigare, ett gott förstånd och kloka synpunkter räcker inte, om den som har makten inte lyssnar.

  Liked by 1 person

 26. Gunilla skriver:

  Om det vore så enkelt. Nu är det så att demokratin är en chimär i Sverige. Vi såg hur 7-klövern gick ihop i DÖ när SD fick vågmästarrroll. 2018 tyder allt på åtminstone 25% för SD; vad kommer att hända då? Man talar redan om en röd-blå regering för att hindra SD inflytande i det demokratiska rummet. Lagar är en annan metod. Ytteandefriheten är under press liksom offentlighetsprincipen. Nu stryps den offentliga informationen om uppgifter om begångna brott; uppgifter som kunde vara till varning för allmänheten. Svensson lär sig ändå mer och mer att läsa mellan raderna i nyspråket och s.k signalement är rent löjliga. Nu får vi ett signalement på mannen på trakasserar tonårsflickor utanför en Brommaskola; han bär mjukisbyxor. Halleluja. Men många kan ändå dra slutsatser av det.

  Liked by 1 person

 27. Hans L skriver:

  En riksdagsledamot har lite drygt 60.000 kr i månaden i arvode + en hel del förmåner. Om man skulle minska antalet ledamöter i församlingen till 175 innebär det att samma arvodessumma som utgår idag till de 349 folkvalda skulle fördelas på 175 istället och då blir det nästan 125.000 kr/månad.
  Det går givetvis inte, utan riksdagsledamöterna borde arvoderas för sitt verkliga lönebortfall (+ en bonus för ”arbete i rikets tjänst”) och kanske med en undre gräns för framför allt yngre hängivna ledamöter.
  Vinster:
  • stora besparingar på arvoden
  • bibehåll gärna förmåner för resor mm, men kostnaden kommer att sjunka eftersom det blir färre ledamöter
  • vi skulle förhoppningsvis slippa ifrån passiva ledamöter som sitter på en stol för egen vinnings skull (det skulle väljarna se till när antalet minskar och vi får bättre kontroll på de vi röstat på)
  • större acceptans bland vanligt folk för politiker och deras arvoden

  Jag har vid åtskillig tillfällen försökt komma i kontakt med mina representanter i riksdagen (moderater från Skåne). Vi något tillfälle har jag fått svar och som jag upplevt det, från ett ”von oben”-perspektiv.

  Förslag:
  En objektiv publikation från riksdagen med nationella och regionala nyheter. Finns det bara 175 ledamöter går det säkert att få en bra bild på hur dessa ”sköter” sig. Publikation distribueras till varje hushåll utan kostnad en gång/månad. Varje nummer innehåller kontaktuppgifter för dina regionala representanter. Skyldighet att diarieföra all post från medborgare och att besvara densamma inom en vecka. (ev bör varje parti utse en ”övervakare” där medborgare som inte fått svar på sina frågor kan överklaga).

  Kostnad:
  Vet ej, men ta resurser från det idiotiska presstödet, som vi skattebetalare står för. Bara för att ta del av en massa PK-dravel. Passa också på att minimera partistödet.

  Och som om detta inte vore nog:
  Lägg ner landstingen!

  (Nästa helg, den 15-16 okt, händer något i Lund som vi får hoppas på)

  Gilla

 28. Björn skriver:

  Jag erkänner! Jag gjorde misstaget i valet 2010 att ge den blivande landsförrädaren Reinfeldt och hans M fortsatt förtroende! Men då hade heller inte hans mentala status och illvilja mot svenska folket ännu börjat visat sig utåt! Först när migrationsuppgörelsen med MP! och diverse andra, för Sverige skadliga, beslut och åtgärder kom i dagen, insåg jag mitt fatala misstag! Att mannen är galen stod alltmer klart, och att han var beredd att offra Sveriges framtid för EN enda sak; sitt personliga hat mot SD! I valet 2014 fanns inga andra alternativ än just SD att rösta på, eftersom de övriga partierna också tänkte fortsätta med den förödande massinvandringen! SD stod ensamma för en VERKLIG förändring då, och verkar göra så än idag! Rösta på SD nästa gång och anslut er till partiet för att utveckla det på bästa sätt, ni alla förnuftiga tänkare!

  Liked by 1 person

 29. Anders Eriksson skriver:

  Apropå det där med BNP-tillväxt. Jag är inte nationalekonom, men BNP är väl i praktiken ett mått på i hur stor utsträckning man sätter sprätt på sina pengar? Alltså konsumtion och investeringar. Som utomfacklig betraktare tänker jag att det också måste vara relevant vad man använder pengarna till. Jag tänker att det finns vissa investeringar (”investeringar”) som i praktiken inte ger något alls tillbaka – ingen avkastning. I en del fall borde det väl vara ekonomiskt sundare att spara pengar? BNP är väl inte det allena saliggörande måttet på ekonomisk aktivitet?

  Gilla

 30. Hortensia skriver:

  Oavsett vad man tycker om SR:s kvalitet, vill jag lova att enstaka program kan få den mest skeptiske slölyssnare att spetsa öronen. Det hände mig alldeles nyss:

  http://sverigesradio.se/sida/tabla.aspx?programid=132

  De (sannolikt unga) damerna, som intervjuas tillsammans med Olle Wästberg hos Nordegren och Epstein i P1, levererade – sannolikt högst ofrivilligt – hisnande information, som förklarar den… uppseendeväckande (ja, jag censurerar mig själv – hade några andra, mer precisa, adjektiv under fingertopparna)… ungdomskulten i svensk politik.

  Herregud!

  Gilla

 31. lioninuniverse skriver:

  Klart och kreativt Out-of-the-box- analyserande – som vanligt av ”magister Ängel idá” … Jag borde hålla med i alla delar… MEN – det kan jag INTE utifrån och pga att vi INTE har den demokrati som PE förespeglar finns (borde finnas) . Dels för att det med stor medvetenhet görs allt från vissa/merparten av partier att INTE respektera det som ligger i innebörden av ordet ‘demokrati’ – och dels för att partierna själva väjer ur ‘skåpmaten’ – kring vilka som vid varje tillfälle anses – fullfölja (men mest förfölja) det som bör betraktas som att väljarnas vilja ses till… Vi har INTE en demokrati i Sverijen… Vi har ett marionettkabinett, som indirekt och direkt styrs av Näringslivets ägare/bossar ( som torpeder åt ‘världsregeringen, dvs Bilderbergsgruppen’). Så länge denna Världsregering anser att det som sker i Sverijen är det som ska ske, så har vi rännstensråttor och brunråttor inte mycket att sätta emot…då Media effektivt manipulerar alla (h) Ja, jag vet…. konspirationstankar och lobotomerade teorier – SÅ – Please återkom alla ni som vet hur det verkligen ser ut på ‘översta planet’ – och mer än gärna med konstruktiva idéer om aktiva handlingar – INNAN det slår över helt galet i detta land och med fokus på dem, som INTE bär skulden – för att de som satts att sköta ansvar – inte har stake nog att fixa detta! Jag har länge funderat på VAD som kan hända – OM och NÄR vi får antingen en troende jude som statsminister – eller en motsvarande muslimsk… Full fart i bakugnen som är fylld med sprängdeg!

  Gilla

 32. MartinA skriver:

  Skolans problem löser man genom att ta sin mats ur skolan. Härskarna kommer alltid försöka tvinga föräldrarna att skicka sina barn till dessa indoktrineringsfabriker. Så visst, det kan du inte hindra, härskarna kommer skicka hem sina våldsmän till dig och ta dina barn ifrån dig om du försöker. Men du kan byta mentalitet. Istället för att tro att skolan är bra så kan du välja att se den som någonting som illvilliga människor vill skada dig och dina barn med. Då kommer du sluta hjälpa härskarna att ta dina barn ifrån dig (härskarna vill ju att barnen skall vara lojala mot dem och deras människofientliga ideer, inte mot dig).

  Migrationen är helt ointressant. Eftersom såna som PE tror att sverige är byråkrater och regler och en geografisk plats. Snarare än ett folk. Så kan sverige ej försvaras. Gränsen har redan fallit. Och var och en måste själv tänka ut hur den skyddar sig mot människor den vill slippa ha omkring sig. Ett tips är att flytta till såna platser där de inte vill vara.

  I nyhetsförmedlingen håller jag delvis med PE. Förutom när han snackar om fasciter. För fascisten, det är han. Och alla andra som gapar om fascister så fort någon försöker värna sitt folk. Låt mig för övrigt upplysa PE om fascismens kärna. Den är att folket och staten skall bli ett. Folket skall finnas till genom staten. Vilket ligger enormt mycket närmare PEs åsikter är de flesta ”fascister” jag känner.

  Grundproblemet är maktkoncentrationen. När TVn uppfanns så drog den till sig de makthungrigaste och arrogantaste människorna. Socialdemokratins enorma maktkoncentration har dragit till sig de hänsynslösaste, girigaste, makthungrigaste människorna. Nå, den kan jag inte göra någonting åt. Särskilt inte i det av Socialdemokraterna sönderkorporativiserade sverige. Men jag kan minska den makt dessa monster utövar över mig och de mina. Och söka mina lojaliteter hos svenskar jag väljer snarare än att låta mig imponeras av PEs och härskarnas medborgarskapspapperslappar.

  Gilla

 33. MartinA skriver:

  Sluta ta helhetsansvar! I migrationens fotspår finns ingenting att ta helhetsansvar för! Härskarna respekterade inte gränsen. Dags för oss svenskar att sluta respektera de papperslappar härskarna strött omkring sig.

  Gilla

 34. Bo skriver:

  ”Den stora feta grekiska pensionen försvann.” – Grekiska pensionärer attackerade nyligen kravallpolisen i Aten och försökte välta snutarnas megastora polisbuss, under seniorernas protest mot regeringens sparåtgärder. Absolut inget ”svenne-fegande” med knutna nävar i fickan under bingolotto, här inte. Trots att pensionärerna blev beskjutna med både tårgas och diverse projektiler kämpade de ändå tappert med kravallpolisen…

  Gilla

 35. Sixten Johansson skriver:

  Även om förändringar av riksdagen, direktdemokrati, folkomröstningar, extraval osv skulle behövas, så förblir allt sånt bara önskningar, om de inte kan riktas till något organ som har makt, t ex ett riksdagsparti. Om inget trovärdigt dissidentparti kan skapas inom det närmaste året bör alla ansträngningar inriktas på att stödja och förbättra SD. Men både SD och hela Sverige skulle behöva en ny hoppingivande kraft, ett snabbväxande personvalsparti, som skulle skaka om partiväsendet och media.

  Min manliga intuition säger att personerna är viktigast, programmet kommer i
  andra hand och kan utformas successivt under 2017. Både SD och oberoende bloggare och kommentatorer har formulerat massor av konkreta förslag och kan bidra med nya när ett dissidentparti börjar efterlysa såna. Det som fattas är ett radikalt nytänkande, en ideologi eller filosofi, verklighetstolkning och helhetssyn, som kan ge konkreta förhållningssätt och realistiska – även inopportuna – kursriktningar, och ge vägledning om hur dessa ska förklaras och motiveras för allmänheten.

  Först bör ett konto för donationer öppnas. Inflödet blir också en mätare på intresset och förankringen. Johan Westerholm litar till donationer och har lyckats engagera en imponerande skara medarbetare, som arvoderas avtalsenligt. Dissidentpartiet bör ta lärdom av detta, men vara inriktat på politik, inte på journalistik.

  Bäst vore en ledartrojka och ett par mentorer, vilka tillsammans skulle grunda en förening. De skulle engagera en handfull medarbetare för administrering och hjälp med att analysera de stora informationsflödena. Partiet skulle kontakta de kända och luttrade dissidenterna i system- och alternativmedia och diskutera samsyn, stöd, nominering eller tänkbara kandidater.

  Tiden är så knapp att det inte är värt att satsa t ex på en ny TV-kanal, eftersom man sannolikt kan få draghjälp genom befintliga mediakanaler. Framväxten av ett dissidentparti har så stor potential att MSM skulle tvingas rapportera om det och inte enbart negativt. De sju översittarpartierna skulle inse att ett regimkritiskt personvalsparti hotar deras maktställning mer fundamentalt än SD ensamt och även kan spränga eller slå ut partierna. De skulle tvingas agera mer aktivt i olika frågor och därför skulle dissidentpartiet redan i uppbyggnadsskedet få ett indirekt politiskt inflytande. Ännu viktigare är att det skulle ge folket hopp, kanalisera oron och frustrationen och väcka ett nytt intresse för samhälle, opinionsbildning, media och politik.

  Liked by 2 people

  • Anders Eriksson skriver:

   Bra, jag instämmer!

   Men det finns några problem med ett nytt parti.

   1) SD smutskastas inte primärt på grund av sin historia. Även om partiet hade haft rumsrenare rötter så skulle det ha smutskastats ändå. Varför? Jo, för att det är en fråga om makt. De sju gamla partierna blir rasande över att någon utmanar deras maktställning. Detta nya parti kommer ju att förespråka en striktare migrationspolitik än den som nu förs och bara detta faktum gör att det nya partiet kommer att kallas för rasistiskt. Detta tillsammans med att några kända SD-sympatisörer och bloggare går med i partiet räcker för att etablissemanget ska ta fram rasiststämpeln. Det räcker att titta på Alternative für Deutschland för att se hur ett tre år gammalt parti utan rötter behandlas precis som SD.

   2) Alla nya partier drar till sig personer med mer eller mindre belastande bakgrund (t.ex. brottslighet och riktig rasism) och som inte har samma väldrillade och utslätade retoriska förmåga som yrkespolitiker. MSM kommer att blåsa upp minsta lilla grej. Man behöver inte ens vara i närheten av Donald Trumps plumphet för att hudflängas i MSM.

   3) Tredje och kanske viktigaste punkten. Man måste få folk att välja detta parti. Här är jag mycket pessimistisk. Jag tror inte att ett nytt parti kan växa snabbt i Sverige. Det är för få svenskar som intresserar sig för politik. Om vi som läser Det Goda Samhället och andra alternativmedia och bloggar känner att vi börjar bli många så tror jag att det är en illusion. Större delen av svenska folket går fortfarande i etablissemangets ledband. De tar bara del av MSM och låter etablissemanget dra deras uppmärksamhet från de viktiga samhällsfrågorna genom skendebatter. Ett nytt parti behöver flera mandatperioder för att nå ut i stugorna, och den tiden finns inte.

   4) Om det nya partiet mot förmodan skulle bli framgångsrikt redan till valet 2018 så har partiet troligen inte hunnit skaffa tillräckligt många bra namn till listorna. Det skulle bli samma sak som med SD: en del halvskumma personer som måste uteslutas och en del oseriösa som hoppar av eller som bara inkasserar arvodet och låter stolen stå tom under sammanträden.

   Om ett nytt parti grundas och om programmet tilltalar mig kommer jag att överväga att anmäla mig för att hjälpa till med administration. Jag är ingen politikertyp och är inte bra på att prata, men administration är jag bra på.

   Liked by 1 person

   • Anders Eriksson skriver:

    Ursäkta om jag är negativ. Ett tillägg vad gäller problem för ett nytt parti med ambition att få ordning på landet.

    5) Det är lätt att skönmåla läget och göra populistiska utspel. Vi har redan en rad partier som gör det och håvar in röster från intet ont anande väljare. Det nya parti som behövs är ett ansvarstagande parti. Jag tänker Churchill: ”Jag har inget annat att erbjuda än blod, möda, tårar och svett. Vi har framför oss ett eldprov av svåraste slag.” Men vem vill välja ett sådant parti? Det är betydligt trevligare för Otto Normalo att välja ett parti som framställer verkligheten positivt och utlovar just honom fördelar. Är verkligen insikten om lägets allvar så allmänt spridd att man kan tänka sig att välja Churchill?

    Gilla

   • Gert B. skriver:

    Kommentar till Anders Erikssons punkt tre: politisk utveckling kan gå fortare än man tror. Se på AfD i Tyskland och framför allt, se bakåt på Ny Demokrati! Det partiet gick från grundande till riksdagsinträde, på drygt nio månader.

    Gilla

 36. Arvid S. skriver:

  Byt ut era tv-apparater mot bildskärmar utan tv-mottagare (finns många storlekar att välja mellan). Man kan ändå se en mängd kanaler ”live” genom gratis playtjänster, inklusive SVT för den som önskar, samt Netflix och annat. Och då behöver ingen tv-avgift betalas – noll kronor till SVT, helt lagligt.

  Gör det redan i morgon och glöm inte att ringa Radiotjänst i Kiruna för att meddela ert beslut.

  Gilla

  • Anders Eriksson skriver:

   Bra tips! Men ett ännu bättre tips är att skippa SVT helt och hållet. Jag har inte tittat på SVT på sju år, med undantag för några få gånger när jag varit på besök hos någon som nödvändigtvis skulle ha statspropagandan påslagen. Har jag saknat SVT? Nej, inte ett ögonblick!

   Gilla

 37. Lars skriver:

  Tänkvärt.Men ibland ”populistisk” vulgärjargong med ibland farliga förenklingar – antagligen förestavade av en vilja att ”nå ut”.Vad är fascism?Det är statsmaktens sammansmältande med storindustrin och storfinansen med det yttersta syftet att hävda statsnyttan.Fascismen är i sig ej ”rasistisk”.”Ras” spelar en underordnad roll visavi statsnyttan.Därför är det ej omöjligt att hävda att just MSM är ”fascistiskt”.Personer som säger sig värna ”Sverige” kan även de ur detta perspektiv med viss rätt kallas just ”fascister”.Äktfascister.Men det tänker de nog ej på i sin populistiska yra.

  Gilla

 38. BjörnS skriver:

  Steg 1 är att ha en ide om hur integrationen kan lösas. Först måste vi konstatera att volymen varit hög och det länge. Många av de som är här kommer att stanna på ett eller ett annat sätt. De är ofta lågutbildade och utan anknytning till arbetsmarknaden. Det krävs låglönejobb. En total skattereform som skapar låglönebranscher. Lär av Tyskland för 15 år sedan. Bidragen måste bort. Bostadsmarknaden måste avregleras. Återvändarbidrag mer attraktivt än idag. Totalstopp för manliga asylsökande och kvotflyktingar. Acceptera endast unga kvinnor. Ingen anhöriginvandring. Kraftig satsning på polisen.

  Det är inte det samhälle jag vill ha men alla andra alternativ är värre. Det är dit dagens politik fört oss. Vi måste acceptera faktum.

  Gilla

  • weishi keish skriver:

   Jag vänder mig mot denna defaistiska inställning att många kommer att stanna. Eftersom vi är eniga om att endast en rännil är krigsflyktingar så räcker det nog långt att dra in alla stöd.
   Därutöver läste jag precis att EU fått Afghanistan att gå med på att ta emot sina medborgare igen (hot om uteblivet bistånd biter eftersom de styrande så klart tar en stor del av kakan själv). Som vanligt har MSM inte tagit upp nyheten. Med frånvaro av morot och en väsentligt större piska kommer många att lämna. Själv skall jag byta gym, det har blivit som en flyktingförläggning, ensamkommande tränar gratis, jag frågade en killa om det var en iphone6 han hade, det ordet förstod han och visade stolt fram. Själv har jag en iphone4. Denna kille kommer antagligen att lämna Sverige för ett varmare land om han får bo på gatan, utan iphone.

   Gilla

  • Boris skriver:

   Själv kommer aldrig att acceptera faktum. Om Sverige inte går att reparera vilket jag befarar är fallet så kommer jag att utvandra med min familj. Så enkelt är det.
   Men jag skall verkligen dra mitt strå till stacken för att försöka få rätsida på skolan, polisen, sjukvården, försvaret mm. För att det skall vara möjligt så måste väldigt många återvända tillsyns hemländer
   Nu har jag röstat på S och M och båda har svikit grundligt. Nu ger jag ett nytt och fräscht parti chansen att visa vad de går för.

   Gilla

 39. Rolf Ahlqvist skriver:

  Om demokrati är att folket tar ansvar för sitt samhälle, sin kultur och sin nation, så måste vi ofta vara dissidenter mot det etablissemang som i nuläget får igenom sina lagar i riksdagen med främst bara sitt alltför pragmatiska, begränsade förstånd. Detta istället för att även låta förnuftets hjärnhalva få bli delaktig i besluten. Alltså att komplettera sina tankar med andligt och existentiellt förnuft, där även känsla ingår. Den politiska klassen är sig själv nog, nu, med sitt ekonomiska storsamhälle. Och det bidrar inte till solidaritet. Utan skapar en polarisering, när de exempelvis vill att hela Norrland ska bli en ovanifrånstyrd enhet. Visserligen tror jag att en definitiv polarisering är igång i samhället, men den måste börja underifrån. Så att det vanliga folket i sin vardag kan få det bästa, sanna, rätta och goda. Människorna inom vård, omsorg och de som är ”objekt” för nuvarande politiska elits omsorgssynder, har inte ”människors rätt och lika värde”, det som de ofta predikar om. Istället ser vi, hur de förslösar skattemedel på olika sätt, där inte bra resultat nås.

  Motsatserna berör varandra inte minst nu nära tidens slut, men denna gång är det inte de första människorna som drivs ut ur paradiset. Istället sker elitens utdrivning ur sitt maktparadis kan man tänka. Då till förmån för det som gynnar folket, och dess ord och tankar. Passande då att låna ord från Paulus, han som var så noga med att vi skulle lyda överheten och lagen. Men kanske han nu i en annan tid skulle godkänna sina egna ord i ett nytt sammanhang. Romarbrevet kapitel 13:10 ”Kärleken vållar inte din nästa något ont”. ”Kärleken är alltså lagen i dess fullhet”. Jag tror alltså, att vi i vår folkliga, alternativa 180 graders omvälvning måste få ut tankegrunder och ord, som förnyar, istället för att alltid godtaga de styrandes, instrumentella ord. De ord som politiker och ofta även vetenskapseliten nöjer sig med. Och i ett land där man inte vill inse den stora skillnaden mellan förnuft och förstånd och där man är så oviss om skeendets inriktning, måste nog även Immanuel Kants ord upprepas ofta. ”Förnuftet ger de riktningsgivande idéerna till
  förståndets verklighetskonstitutionerande funktion.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.