Kommunister, nazister och islamister i Sverige

Ian Wachtmeister

Ian Wachtmeister

I Sverige tycks många tro att vi klarat oss undan krigens fasor genom vår neutralitetspolitik. Tänk så bekvämt att resonera så. Och så fel.

Under andra världskriget klarade vi oss genom att vara undfallande för att inte säga utpräglat fega, när vi ömsom gick Hitlers ärenden, ömsom de allierades och inte minst Stalins ärenden (till yngre läsare: han var kommunist och såg till att tiotals miljoner av hans egna ryssar mördades eller utplånades i hemska arbetsläger som kallades Gulag).

Och vi gömde oss bakom Finlands tappra kamp mot Sovjet i två krig som var de bittraste under andra världskriget. Finnarna straffades med krigsskadestånd(!) och vi kunde i lugn och ro vältra oss i vårt växande välstånd. Världen är orättvis kan man lugnt påstå, eller hur?

Den tyske nazisten Hitler fick ordentligt med stryk av de amerikanska, engelska och ryska arméerna. Ledande nazister avrättades efter Nürnbergrättegångarna och en ny fredlig era skulle börja. I stället utbröt det kalla kriget och det heta Koreakriget, som ännu inte avslutats.

Konsekvenserna i Sverige var inkonsekventa: Kommunister och vänstersocialister tog över lärar- och journalisthögskolorna, vilket märks än idag. När Berlinmuren och Sovjetunionen föll 1989 – 91, ändrades nästan ingenting i Sverige. De som mot bättre vetande i ord och handling understött Stalin, Pol Pot, Mao & kompani blev bleka om nosen några år men de lyckades dröja sig kvar i media- och skolvärlden. Därför framställer i dag nästan alla svenska media kommunismen som välvilligt kämpande mot det förfärliga västerlandet, som i själva verket skapade allt välstånd i vår del av världen. Att våra vänsterpolitiker och journalister själva hejat på historiens största massmördare, lyckades de förtiga genom sin mediala dominans. Därmed har det blivit OK att ha stöttat flera kommunistiska mördarregimer, men absolut inte de nazistiska. Inkonsekvent är väl det vänligaste man kan säga om den saken.

Nu är läget ännu allvarligare. Ett nästan tusenårigt religionskrig har flammat upp igen. Islamisterna försöker med alla medel att bekämpa den västerländska kultur som de flytt till i miljontal. Efter den ena krigsförklaringen efter den andra (IS mördarattacker) har västerlandet reagerat med att förklara varför dessa svurna fiender inte är så farliga, att illdåden utförts av enskilda störda personer och så vidare. De välplanerade massmorden i Europa begravs därför med blommor i tusental, och högtidliga krigsförklaringar mot terrorismen men INTE mot TERRORISTERNA. Ett mesigt svammel som torde öka fiendens förakt.

Det unika idag är att DEN BEVÄPNADE OCH STRIDSBEREDDA FIENDEN FINNS MITT IBLAND OSS. Somliga menar på fullt allvar att vårt försvar mot denna nya fiende ska bygga på att förstå, förlåta och prata förnuft med utbildade mördare över en kopp kaffe. Så dumma har svenskarna tidigare inte varit.

Förklaringen ligger kanske i den närmast genetiskt fega neutralitetsprincip, som i detta fall kan uttolkas som ”om vi förstår och hjälper dem kommer de inte att utföra sina bestialiska dåd här utan bara använda oss som bas. Det är ju inte överallt man kan få bostads- och barnbidrag från dem man förklarat krig emot”.

Kan det vara så illa ställt i den självutnämnda humanitära stormakten?

Övertyga mig gärna om motsatsen.

66 reaktioner på ”Kommunister, nazister och islamister i Sverige

 1. larslindblog skriver:

  Vi får inte generalisera ,dom flesta muslimer är fredliga ..etc..bla,bla,bla….problemet är att vad IS sysslar med har bäring i Koranen. Vem som helst kan komma i kontakt med en predikant som förespråkar våld. Det är f.ö. unga män födda i Väst som reser ner till mellanöstern för att deltaga i fasansfulla grymheter. Sonen till den trevlige tobakshandlaren kan vara nästa IS slaktare…vem vet ?
  Givetvis använder man inte samma tilltal om nationalsocialister….”.man får inte dra alla över en kam ”, det finns goda nazister ”, somliga har läst AH:s bok ”Min Kamp” på fel sätt osv….
  men när det gäller Islam kommer PK:iterna med otaliga bortförklaringar.
  Kommunistkramandet tycks ha minskat något även om vissa övertramp görs , nyligen kunde jag läsa ett repotage i en veckotidning om kommunisten Sven Wollter som beskrevs som ”samhällsengagerad” .
  Jag tycker att vi har nog med problem själva , aktiva sunni/shia får försöka lösa sina mellanhavanden hemma , dom har ca 40 länder att välja på.

  Problemet är dom svenska väljarna ,dom verkar lida av ”norrmalmstorgsyndromet” , alla ser ett samhälle som rasar samman , men 70 % av väljarna tror att politiker som skapat/förnekar problemen också skall kunna lösa problemen . Vilken enfald !

  Liked by 4 people

  • Frank Johan Dalberg skriver:

   Spesielt nøytrale var de svenske togene som gikk nordover fulle med tyske soldater som skulle angripe nordmennene og deres allierte i ryggen ved Narvikfronten.
   Etter det syntes svenske kongen han hadde vært så nøytral at han skrev til Adolf Hitler og spurte om han kunne få overta den norske tronen nå som kong Haakon var flyktet til England.
   Jojo, det er bra og være nøytral, bare man er det på rett side!

   Gilla

   • Per Albin skriver:

    Det är sällan, eller snarare aldrig, man ser inlägg på Det Goda Samhället som helt och hållet är lögn, men här ser vi ett sådant. Det finns inga som helst historiska belägg för något av herr Dalbergs påståenden här ovan, allt är bara hans egna hatfantasier. Beklämmande.

    Gilla

   • Anne-Hedvig skriver:

    Per Albin – jeg har lest historie under min utdannelse på Riksarkivet (det norske), og aldri hørt om at svenskekongen kontaktet Hitler i nevnte sammenheng. Derimot er det vel rett at kong Haakon forholdt seg relativt kjølig til kong Gustav pga den svenske nøytraliteten.

    På den annen side har jeg lyst til å føye til helt personlig for egen del (ikke forskning!) at om Sverige ikke hadde vært nøytralt, hadde ikke forfulgte nordmenn kunnet flykte dit under krigen, og flere hadde vel satt livet til i Gestapos klør. Halvparten av norske jøder kom seg også over grensen i tide (burde sekvsagt vært flere, men det kan ikke Sverige klandres for).
    Mange norske med kontakter i Sverige fikk svenskepakker som holdt unna sulten, og så hadde vi jo svenskesuppa til norske skolebarn, da!
    Så alt var ikke helgalt med Sverige under krigen… 😉 Tiden er kanskje ikke inne nå for svensk selvpisking?

    Liked by 1 person

   • Anne-Hedvig skriver:

    Per Albin – ytterligere en kommentar rundt forholdet kong Haakon og kong Gustaf:
    Kong Haakon var særdeles vestvendt, dvs. britisk. Ikke bare var han svigersønn av kong Edward 7 – Alexandra, moren til Haakons hustru dronning Maud (død 1938) var dansk, og sterkt preget av det danske tap (Schleswig-Holstein) ved Dybøl i 1864. Avskyen over tyskernes fremferd der førte hun videre til sin datter, som dermed hadde en klar aversjon mot tyskere.

    Kong Haakon (som prins Carl i yngre år) var marineutdannet, og hadde tidlig kontakter i det britiske imperiet. Og Norge som land, der han endte opp, er jo naturlig vestvendt mot Nordsjøen.
    Kong Gustaf var vel mer tysk-vennlig, som en del av folkene rundt ham.
    Det samme var Koht, vår utenriksminister, og det skapte problemer i dagene frem t.o.m. 9. april. Han stolte ikke på engelskmennene, hadde hang-up på Napoleonskrigene og engelskmennenes flåteran i 1807.
    Varsler om tyske krigsskip på vei nordover fra Stettin ble bare arkivert uten videre! Historiens dom over ham som utenriksminister er ganske hard.

    Liked by 1 person

  • pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

   Det intellektuellt förslöade svenska folket fick erfara ett abrupt uppvaknande ur sin bekväma dvala, och tvingas nu yrvaket revidera sin villolära att staten ser till folkets bästa. Makthavarna har förvandlats till folkets fiende, det vill säga den nationalistiskt sinnade delen av folket, vilken dristar sig till att känna en naturlig stolthet och kärlek till sitt land. Man vill fastmer söka förmå gemene man att skämmas över sina svenska rötter, och vidare avstå från några som helst anspråk på att upprätthålla våra inhemska kulturtraditioner. En historiskt uppseendeväckande och nationsfientlig retorik, vars make aldrig skådats. Var man med förnuftet i behåll inser den vida skillnaden mellan ett lands naturliga invandring och den allmänfarliga invasion av asylanter som nu ockuperar varje svensk tätort.
   Tack för ordet!
   Andreas.

   Liked by 2 people

   • Anne-Hedvig skriver:

    Andreas – etter å ha lest innlegget i dag fant jeg frem bøker hjemme utgitt under krigen. Det gjaldt å opprettholde nasjonalfølelsen og samholdet! Mye var jo sensurert, men man kunne .f.eks. utgi bøker om norsk trearkitektur, barnebøker med dobbel bunn (Snorre sel), dikt fra forskjellige landskapsdeler av Norge. ‘Uskyldig’ på overflaten for tyskerne, men ble selvsagt ladet med spesiell mening i disse årene. Svensker burde også nå aktivt dyrke sin kultur og kjærlighet til fedrelandet – om om det så trengs ‘på eget forlag’, og spre det blant likesinnede! Lær barn og barnebarn om kulturarven – bygg mental motstand, en åndelig ‘hjemmefront’ mot ødeleggerne.

    Liked by 2 people

   • pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

    Varmt tack för Din uppmuntrande och solidariska respons!
    Det är inte utan att man känner en stark oro inför denna nationsfientliga utveckling, vilken i förlängningen kommer att leda till sammanbrott och väpnade strider. Vad som kan få en vuxen svensk att förneka sitt kulturarv och nationalitet, för att i stället bejaka denna invasion av förståndsmässigt underkapaciterade våldsverkare, övergår mitt förstånd.
    Man benämner ibland detta tragiska skede i Europa som kognitiv dissonans eller masspsykos. Jag kallar det landsförräderi.
    Andreas.

    Liked by 1 person

   • Anne-Hedvig skriver:

    Andreas – Ja, det er helt sprøtt (sjukt), og føles absolutt som forræderi mot både befolkningen og demokratiet som sådan.

    En ting jeg glemte å nevne fra krigen: folk møttes og sang + musiserte sammen. Viktig det også for å fremme de gode følelser av samhold. Finn ut hvem man kan stole på, og dann grupper med venner eller som lukkede foreninger.

    Svenskene har jo så fin kortradisjon – sang løfter sinnet. Særlig viktig i tunge tider.

    Liked by 2 people

   • pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

    Strålande valkyria och nordiska beskyddarinna av goda seder,
    jag tackar Anne-Hedvig ur djupet av mitt svenska hjärta! Ett sant nöje och privilegium att ta del av Dina stärkande texter. Vi skall strida för att det goda, det ädla, det sanna och det sköna skall förmå jaga ondskans demoner på flykten och återerövra det fredens territorium vårt Norden stått som symbol för.
    Evärdligt Din förtrogne kamrat och adoratör,
    Andreas.

    Gilla

 2. malmobon skriver:

  Ian tog inte upp Svenska Kyrkan. Bara Socialdemokrater i styrelsen. Biskop Antje välkomnar islam till svenska Kyrkan. Ingrid Carlqvist som är journalist ställde en intressant fråga till henne.
  Om Gud skickade sin enfödde son Jesus, varför skickade samma Gud Profeten Mohammed 600 år senare till att mörda kristna och andra som inte följer islam? Antje har ännu inte svarat.
  Kyrkoval nästa år. Rösta bort sossarna fån Svenska Kyrkan. SD.
  Hade inte Sverigedemokraterna funnits hade vi haft nazister på gatorna. DÖ lever och mobbingen i Riksdagen fortsätter mot SD, liksom pk media.
  Ni moderater bör fundera på lära mer om Sverigedemokraterna och deras politik och lyssna på deras förslag. I Malmö lägger SD fram en motion om utökat återvändarstöd. Där har Kinberg Batra ett bra förslag på att bryta utanförskapet. Hjälp dem som vill att bygga upp sina egna hemländer. Använd en del av Arbetsförmedlingens 80 miljarder per år till detta. Kommer behövas mycket hjälp i Irak och Syrien för att bygga upp deras hårt sargade land. Infrastruktur.
  Inga andra partier i Malmö kommer stödja SD förslag. Borde ni fundera på.

  Liked by 6 people

 3. Gösta Svensson skriver:

  Världen är och har alltid varit full av orättvisor, övergrepp och maktmissbruk. Människan är i vissa avseenden en eländig varelse. Kommunisterna tror att de har den slutgiltiga lösningen på dessa problem, liksom islamisterna, fascisterna (alltså de riktiga fascisterna, inte ”arnstadfascisterna”) och nazisterna.

  Naturligtvis har de alla fel. De är inte en del av lösningen, de är en del av problemet. Detta gäller i allra högsta grad även islam och islamismen.

  Gilla

 4. tomas skriver:

  Reinfeldts politik med ”fri invandring” gick ut på att en gång för alla ”krossa” den svenska välfärdsmodellen och skapa ettt mini-USA. På köpet fick Sverige in en massa islamister, terrorister, kriminella, välfärdsmigranter. Och nu sitter vi här med en enorm bostadsbrist, kriminella gäng, barnäktenskap, matchningsproblem på arbetsmarknaden. osv osv.

  Liked by 1 person

  • Johan skriver:

   Det ligger ett mycket allvarligt tankefel från Reinfeldts sida om han med den här typen av invandring ville skapa ett Mini USA.
   USA är multietiskt men man har samlats kring ett amerikanskt patriotiskt kitt som håller folk samman och multietniciteten har skapats under många generationer.
   Det går inte att snabbskapa ett Mini USA genom att importera stora massor direkt med helt andra värderingar och tro att de ska låta sig integreras i den Svenska Modellen.
   Vad är förresten den Svenska Modellen 2016? Löfven pratar om den men kan inte definiera vad den är. Hur ska de nyanlända veta det?
   Vad man får med snabbimport är ett multikulturellt, inte multietiskt, samhälle och jag känner inte till ett enda sådant som är framgångsrikt. Resultatet kommer bli parallellsamhällen och grupperingar i konflikt med varandra. Hela koncepet är naivt om inte illasinnat.

   Gilla

   • Janne skriver:

    Lika naivt som hans uttalande om att det finns plats i Sverige, det kom han på när han flög över Sverige och sett all skog

    Gilla

 5. JAN BENGTSSON skriver:

  Det saknas nog argument för det!
  Det är väldigt illa ställt…

  Alla(h) skall ju vara lika mycket värda,
  oavsett vad det innebär för Sveriges framtid…

  Gilla

 6. Gunilla skriver:

  Jag har alltid sagt att de brunaste fanorna är de röda. Rekommenderar Pär Wästbergs 2 inlägg i Expressen där han förnämligt tydliggör sammanhangen med den oheliga treenigheten mellan kommunism(vänster), nazism och islam.

  Liked by 1 person

 7. lars a skriver:

  I Danmark fick man höra att den kortaste boken i världen är den med svenska krigshjältar. Jag håller fullt ut med Ian om det skadliga för Sverige i att vi inte deltog i kriget, vi klarade oss då men betalar priset nu, genom en bristande verklighetsinsikt, alla är våra vänner, alla är snälla även de som tvingar sin frun och barn att bära slöja, och vars dotter aldrig kommer att gifta sig med din, och vars son endast gör det om din dotter konverterar. Det är en ny slags invasion, men om man översatt skeendet till matematik så är jag säker på att man inte kunnat skilja det som sker nu med en invasion, det finns bara ingen samlad ledare bakom, utan istället en myt, en religion och en kultur. Men det är just det krig handlar om att en kultur tar över en annan, eller försöker göra detta.

  När jag går på gym och betraktar de kaxiga bortskämda svenska 15-20-åringarna så tänker jag, vet ni inte vad som väntar, någon ger bort ert land, och vissa av er killar är redan i minoritet i er generation, vilka strider kommer inte att komma bara om det, när kampen om giftaspartner blir uppenbar? Det är ur sådant som en naturlig rasism springer, som självförsvar.

  Japan är ett annat land som inte behandlat sin krigshistoria, där kunde man för inte så länge sedan fortfarande se krigsfilmer i karaokebarerna så att äldre chefer kunde sjunga nationalistiska sånger och snyfta ihop över ölen. Det är nästan bättre, i Sverige har det snyftandet, den förljugna världssynen, letat sig in i alla maktens och medias korridorer.

  Liked by 1 person

  • BoS skriver:

   Det hade väl varit skadligare för Sverige om vi deltagit i kriget mot Hitler.
   Svenska judar hade utrotats tilsammans med Danska och Norska som tog sig till Sverige. Du kanske inte hade funnits till eftersom dina föräldrar hade bombats till döds av Lufteaffe. Beträffande finska vinterkrigen så var det fb orättvist och anklaga svenskarna för passivitet. Det lilla som iinte tidigare regeringar lyckats lägga ner av det dåvvarande försvaret skickades faktiskt till Finland. Taskigt utfall mot alla finlandsfrivilliga också.
   Sverige hade inte haft skuggan av en chans mot Hitlers militärmaskineri. :-
   Tråkigt att historiekunskaperna och resonemaget här kring Sveriges roll i WW2 är detsamma hos dem som vill knäcka vår vilja med sin ständiga prpaganda om hur bra det är med invandring.

   Gilla

   • Per Albin skriver:

    Utmärkt BOS, men man kan tillägga att Sverige under krigsåren genomförde den mest kraftfulla upprustning som något litet land någonsin gjort, och var mot slutet av kriget rustat till tänderna – vilket bidrog till att vi inte blev angripna av Tyskland och till Stalins vilja att sluta fred med Finland. Professor Dick Harrison har framfört att Sverige mot slutet av kriget hade kapacitet att invadera Tyskland, men att det bara hade rört till det för de redan krigförande, som ju hade kommit överens om hur Tyskland skulle administreras efter segern, om vi hade gjort det. Personligen tror jag att Harrison underskattar de logistiska svårigheterna – avståndet Skåne – Nordtyskland är inte så värst mycket kortare än England – Normandie – men hans bedömning är värd att noteras.

    Gilla

   • Fredrik S. skriver:

    Nåja, ”BOS” ger en förenklad och tillrättalagd beskrivning av Sveriges agerande under andra VK. Sverige var faktiskt en stor krigsprofitör och det man profiterade på var att samarbeta med Hitler och hjälpa Hitler (mot rejäl betalning!) långt mer än vad som var nödvändigt för att hålla Sverige utanför kriget. Läs gärna Klas Åmarks ”Att bo granne med ondskan”, Staffan Thorsells ”Mein lieber Reichskanzler” och ”I hans majestäts hemliga tjänst”, Gunnar Richardssons ”Beundran och fruktan” och ”Förtroligt och hemligt”, Maja Hagermans ”Det rena landet”, Alf W`Johanssons ”Den nazistiska utmaningen” med flera böcker. Sverige var ett land där väldigt många svenskar i ”etablissemanget” inte bara sympatiserade med Hitler, utan beundrade honom (i vart fall fram till början av 1943 innan kriget vände) och inte hade något emot att Hitler skulle segra, om detta skulle innebära fördelar för Sverige.
    Sverige och svenskarna lider av en förljugen historieskrivning som borde vara ovärdig ett demokratiskt land. Lär istället av Tyskland, som skoningslöst har gjort upp med de mörka kapitlen av sin historia. Sveriges historia under andra VK är i stora delar inte särskilt ärofull när man tänker på att Sverige genom sitt för Sverige synnerligen lönsamma samarbete med nazisterna faktiskt bidrog till att andra VK förlängdes med allt lidande det innebar för alla som drabbades av kriget – medan svenskana satt på första parkett och tittade på och profiterade på eländet och efter kriget begravde allt i tystnad. Den förljugna historieskrivningen efter kriget har bidragit till den historielöshet som är i dagens Sverige och den svenske historieprofessorn Dick Harrison har kallat svenskarna för det mest historielösa folket i västvärlden. Läs denna intervju med honom i finska YLE:

    https://svenska.yle.fi/artikel/2016/01/07/historiker-dick-harrison-svenskar-ar-inte-arroganta-de-ar-okunniga

    De holländska forskrana Aalders och Wiebes kom i slutet av 1980-talet ut med en högintressant bok om Sveriges och delar av svenskt näringslivs lönsamma samarbete med Hitlers regim under kriget, som tystades ner i Sverige. Följ denna länk och försök gärna få tag i boken. Detta borde alla svenskar vara medvetna om:

    http://www.bokstugan.se/bok/19787.html

    Det lönsamma samarbetet med Hitler bidrog starkt till att svenskarna kunde bygga sin välfärdsstat efter kriget. Lite tillspetsat kan man säga att andra VK är det bästa som hänt svensk ekonomi någonsin. Något som är värt att tänka på och begrunda.

    Liked by 1 person

   • Fredrik S. skriver:

    Till ”PER ALBIN” som talar om att Sverige hade kunnat invadera Tyskland i krigets slutskede vill jag bara säga: Det hade varit höjden av hyckleri och feghet av Sverige, efter att Sverige tidigare under många år samarbetat med Hitler och hjälpt hans regim och krigföring och tjänat en förmögenhet på det.. Sverige föreslog i krigets slutskede 1945, när de allierade höll på att befria Norge, att Sverige skulle gå in med trupp i Norge och hjälpa de allierade. Churchill, som avskydde Sveriges agerande under kriget, lär ha sagt att svenskarna inte hade i Norge att göra och att det vore bättre om de allierade arméerna gick in i Sverige ”för att rensa upp i Sverige”, som Churchill uttryckte det. Sverige var och är ett av de sista länderna som ska försöka yvas över att man eventuellt kunde ha deltagit i en invasion av Tyskland i slutskedet när landet i praktiken redan var besegrat. Den stora krigsprofitören Sverige som vände kappan efter vinden när det visade sig att stora kretsar i Sverige hade satsat på fel häst när de tidigare satsat på Hitler och även förespråkat ett svenskt deltagande på Hitlers sida i Nazitysklands angrepp på Sovjet den 22 juni 1941. .

    Liked by 1 person

  • Angel1337 skriver:

   Just precis! Och att en etniskt svensk medborgare är fängslad av Al-Qaida i Mali är inget som svenska journalister lägger någon större energi på. Inga PK-poäng att samla där??

   Gilla

 8. Ami skriver:

  Det går inte att bevisa motsatsen för det finns ingen motsats. Sveriges vurm för kommunister och islamister biter sig kvar än idag. Det finns cirka 200 000 tusen IS sympatisörer i Europa och 400 aktiva personer som väntar på att slå till. Nu kan 400 personer verka lite men då skall man betänka att IRA hade inte ens 400 verksamma terrorister under hela 80 talet.
  Det som har hänt sedan 2006 är att svenska politiker har slutat tänka. Man driver ett land med skygglappar och med en åsnas envishet vägrar de vilja förstå att islam inte bara är en religion utan en samling av människor som i enlighet med sin heliga bok när som helst kan aktiveras och ställa till med ofattbar skada.
  När en religion ersätter människans samvete så är utgången given. Stödet att mörda och terrorisera andra kommer från deras Gud och större kan det inte bli.
  Den skrämmande naiviteten från framförallt svenska politiker kommer att göra stor skada, Sverige är en av de största leverantörerna av IS soldater och tystnaden från etablisemanget är näst in total.
  Vårt svar är i stället att importera fler människor som kan ställa till stor skada.

  Liked by 1 person

 9. Agneta Berglöw skriver:

  Humanitär o alliansfri ”stormakt” som lilla Sverige utger sig för att vara kan ju göra göra oss svenskar födda på 30/40/50-tal övernervösa.
  Växte upp på 50-talet med orden att Ryssland kan man aldrig lita på.Nu 60 år senare har varningen blivit oerhört tydlig.Många författare beskriver Sveriges roll under andra världskriget t.ex Astrid Lindgrens;Krigsdagböcker strålande dokumentation hur det var med alliansfriheten.Det var nog en hårsmån från att bli indragna i kriget.Regeringen då jo Socialdemokraterna som fortsätter att klappa sig för bröstet..Det är inte många år av sitt liv man har fått pröva på ngn annan färg på styrande politiker.
  Hur kan dagens journalistkår blivit så vänstervriden?Indoktrinering via journalisthögskolan? Med spridning ut i all massmedia SVT,SR o dagstidningar.
  Sorgligt beklämmande o ack så farligt.NATO medlemskap fullt ut NU!

  Gilla

 10. Thor skriver:

  Vi ska nog inte skuldbelägga dåtidens politiker för att Sverige höll sig utanför kriget. Med facit i hand kan man tycka att Sverige borde ha ställt upp mer för västmakterna. Problemet med det var att man i så fall även stöttat östmakten som hotade vårt broderland Finland. Ett svårt för att inte säga omöjligt beslut att fatta. Ett svenskt ingripande på ena eller andra sidan hade dessutom inte påverkat utgången , möjligen förkortat eller förlängt kriget med några månader. Vad beträffar Danmark, Norge och USA har de inget att yvas över, de höll sig neutrala tills de blev angripna.

  Liked by 1 person

  • Rune Nilsson skriver:

   ”Vad beträffar Danmark, Norge och USA har de inget att yvas över, de höll sig neutrala tills de blev angripna.”
   Samma kan man också säga om Holland och Belgien. Och även om Frankrike och Storbritannien som inte ingrep när Hitler besatte Rhenlandet.

   Gilla

 11. Anders F skriver:

  Nåja, vi vet ju att vi har rätt. Jag menar i den meningen att om alla var lite svenskare så skulle världen bli ett bra ställe: fredligt, tillitsfullt, sekulärt, kunnigt, nyfiket, innovativt, plikttroget, resonerande, förhandlande, hänsynstagande, underbart konsesusparadis.

  Men dit är det en oändlig lång rad debatter, strider och käftsmällar. Det tar några generationer.

  Gilla

 12. oppti skriver:

  Att vara feg är en strategi som är klok ibland.
  WW II startade när en stor del av militären var tyskvänliga och ogillade Ryska revolutionen.
  För oss som sett alla bokstavsmarxister breda ut sig så har det varit bekvämast att ducka.
  När nu USA tycks falla in i ett presidentvalskaos så är det inte lätt att ha en klar favorit där heller.
  Vi sätter oss på balkongen och mumlar lite till!

  Liked by 1 person

 13. Nils Dacke skriver:

  Men så dumma och naiva samt verklighetsfrånvända är svenskarna idag! i alla fall våra ledande PK-politiker och deras främsta påskyndade som är agendajournalister och identitetsextremister på vänsterkanten. Jag
  är övertygad om att ifall Sverige idag blev attackerat militärt eller utsatt för ett storskaligt terrordåd så skulle första åtgärden bli att tillsätta en utredning som skulle vara klar om två år. Nästa steg skulle bli att kalla fram de dialogpoliser man utbildat för att erbjuda lite kaffe och kanske en fritidsgård. Vi vet ju sedan tidigare att Sverigen är det mest konflikträdda och konsensuspräglade land som finns men att förfallet nu har gått så långt att frågan är om landet kan räddas från undergång?

  Liked by 1 person

 14. Fredrik Östman skriver:

  Varför släpps sanningen ut så oförblommerat? Skulle inte den här bloggen enligt resolution bli politiskt korrekt, en integrerad del av det välfärdsindustriella komplexets agitprop? Eller gällde det bara kommentarerna?

  Gilla

 15. Gunnar Peterson skriver:

  Det har sagts att Winston Churchill inte själv ville ta emot Nobelpriset i litteratur eftersom han så djupt föraktade det ”neutrala” Sveriges hållning under kriget. Han skickade sin hustru och förebar hälsoskäl. Är denna uppgift riktig?

  Gilla

  • Per Albin skriver:

   Nej, uppgiften är felaktig. Churchill blev mycket glad när han av den svenske London-ambassadören underrättades om att han tilldelats litteraturpriset, och bad ambassadören (och de närvarande journalisterna) framföra en varm hälsning till Sveriges kung och folk. Han nämnde samtidigt att han hade varma känslor för Sverige, dess historia och ”dess stora krigare”, en markering mot bakgrund av krigsproblematiken. Enligt både Erik Boheman, kabinettssekreterare under krigsåren och senare riksdagens talman, och ambassadör Gunnar Hägglöf förstod Churchill Sveriges trängda situation under kriget och ansåg att den politik Sverige förde (vilket är något totalt annat än vad den historiske klåparen Ian Wachtmeister skriver här ovan) var den bästa möjliga för demokratierna och mycket skickligt genomförd.

   Churchill var 79 år när han fick Nobelpriset, och var då återigen Storbritanniens premiärminister. De sex krigsårens oerhörda påfrestningar hade tärt avsevärt på hans kapacitet, som nätt och jämnt räckte till det ansträngande regeringsarbetet. Han uteblev från priscermonin därför att andra viktiga uppgifter för honom som regeringschef måste gå före.

   Gilla

 16. Jan-Åke Terning skriver:

  Kommunister, nazister och islamister är alla socialister i ordets rätta bemärkelse. De hävdar kollektivets makt på bekostnad av individens, till skillnad från ett liberalt system där motsatsen hävdas. Gemensamt för socialistiska system är att individer som inte anses passa in i kollektivet rensas ut med allt från ett nackskott eller avskuren hals till indoktrinering eller social utfrysning.

  Liked by 3 people

 17. Jan Andersson skriver:

  Konkreta handlingar är bättre än ord så vad finns att göra för den som inte har någon makt. Vad finns att göra för den som inte ens tycker att han har ett parti att rösta på. Jag vet att Ian Wachtmeister har en fot inne hos SD men konkret har inte det partiet sagt egentligen vad de vill göra om de kommer till makten. Kasta ut de redan etablerade flyktingarna går ju inte. På tal om neutraliteten är det bara att hålla med. Om Putin får för sig att anfalla baltländerna dras vi med i kriget oavsett. Med vårt utsatta läge skall vi förstås vara med i Nato. Men för det krävs att vi röstar bort S. Något som jag också tror händer vid valet. Men så, vad får vi i stället? Den starke ledare landet behöver hittar vi inte där heller.

  Gilla

  • Peter M skriver:

   Har inte hört om något förslag att kasta ut migranter som etablerat sig.

   Vad Sverige dock bör överväga är hur länge de som kommit under de senaste åren och som åberopat flyktingstatus ska anses behöva skydd. Många kommer ju från icke krigförande länder som Somalia, Iran eller Afghanistan mm. Även inbördeskriget i Syrien liksom kriget mot IS tar väl slut någon gång.

   Gilla

  • Catharin skriver:

   Varför tror du att Putin skulle anfalla baltstaterna?
   För att vänstermedia påstår det! Är det någon som är för fred och stabilitet så är det Putin.
   Lyssna på honom på YTube. Synnerligen klok man.

   Gilla

  • Thor skriver:

   Gå med i Nato? Då riskerar vi att svenska soldater soldater tvingas undsätta islamist-staten Turkiet. Då tar jag hellre risken med ryssarna.

   Gilla

 18. Hovs+hallar skriver:

  Ian har förstås helt rätt. Det är den nya och nygamla vänstern som orsakat Sveriges prekära läge genom sin destruktiva propaganda.

  Gilla

 19. Folke Lidén skriver:

  Jag tror att orsakerna till dagens massiva inkompetens, bland politiker, och åtföljande brist på förståelse för hoten mot vårt samhälle beror på att begåvade människor inte sökt sig till politiken de senaste 40 åren.
  I en (mycket priviligierad) sandlåda har avarter som identitetspolitik, feminism och gränslös empati med hela världen växt fram. Inget fel på empati, men i det här fallet innebär den att alla innerst inne är svenskar som snarast bör återbördas till det gränslösa territorium som benämns Sverige.
  Kanske kommer det nu att ändras i elfte timmen? Kanske kommer unga personer med begåvning i paritet med t ex Gunnar Sträng och Torsten Nilsson finna samhällets tillstånd outhärdligt och söka sig till politiken?
  Sedan ett tiotal år har det mest varit vi gamla gubbar och tanter i 60 – 70-års åldern som vågat oss fram. Folk i karriären har, förståeligt nog, tvingas hålla tyst.
  Jag gissar att detta är på väg att ändras – med raketfart.
  Ps.
  Vissa Pokémon politiker påstår sig kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt.
  Förvisso en bedrift. Två tankar samtidigt. I höger hjärnhalva!

  Gilla

 20. Lars skriver:

  Ian är nog en spelevink.Det största verkliga hotet kommer sannolikt från islamistiska extremgrupper som redan framgångrikt infiltrerat statsapparaten.100.000-tals lättmobiliserad jihadister redan i sina förläggningar.Vapendepoter i centrala lägenheter,i moskéer i de vidsträckta oändliga skogarna.När smäller det?

  Gilla

 21. Ewe skriver:

  Goldman Sachs skapade Greklands kris. Barroso gick över till den banken så fort reglerna tillät. Några anställda i Bryssel reagerade och startade en petition mot honom. De vill att han inte längre ska få sin generösa pension. Protestlistan har länge varit känd i några sociala medier men har först nu nått MSM. Barroso känner sig diskriminerad av Bryssel!
  Reinfeldt och Borg har gjort samma resa till sina banker. Åsbrink likaså. Det luktar korruption.
  BBC uppmanar oss att studera traditionella medier och se ÖBs agerande i ett större sammanhang. Makten är nervös.
  Ovanpå detta en inkompetent maktelit som getts rätten att beskatta befolkningen. Ett etablissemang som lever gott på andras arbete.
  På tal om Barosso, lyssna på hur Nigel Farage på sitt vanliga humoristiska sätt ”gratulerar” Barosso till hans nya jobb på Goldman Sachs. (De inledande 30 sekunderna i videon.):

  För att inta tala om Farages avslutande ord:

  ”Whatever happens, Mr. Juncker, the big boys I’m sure will look after you.”

  Gilla

 22. Lars skriver:

  Intressant att Ian noterat att Gulag-massmördarna aldrig har fått ta ansvar och blivit dömda.66 miljoner mördade kristna ryssar,ukrainare etc enl Solzhenitsyn.Varför denna blindhet?Cui bono?NKVD sponsrat av Wall Street,Aschberg,Schiff etc.Varför denna ”generositet”?Aschbergs nedsmälta tsarryska guldtackor-TV4?Ikonerna-de stulna.Varför denna tystnad?Cui bono?

  Gilla

 23. BoS skriver:

  Ett land utan vapen och ammunition bör nog inte kaxa upp sig för mycket.
  Tänk jdet trodde jag att den gode Ian W .var tillräckligt gammal och historiskt bevandrad för att käna till.

  Gilla

 24. Edward Ulfertz skriver:

  Lösningen på alla problem:
  Att FN beslutar – muslimska flyktingar till muslimska länder,
  och icke-muslimska flyktingar till icke-muslimska länder.
  Bättre för både flyktingarna och länderna de kommer till.

  Gilla

 25. Matte skriver:

  Jag var länge stolt att få vara en del av en humanitär stormakt. Sista månaderna har jag börjat tveka lite. Känner mig rädd för första gången men vill inte bli en rasist heller. Jag är inte rasist och jag hatar rasism, nazism osv men något har gått fel. Politiker har tagit felaktiga beslut vilket lett oss helt fel. Vi måste nog dra ner lite på invandringen och försöka integrera dem som är här så att flyktingarna inte blir terrorister eller far illa. Sen borde vi utbilda egna imamer som poängterar allas lika värde och avhållsamhet från våld. Sverige är ett rikt land och detta kan vi göra!

  Gilla

 26. Gin Tonique skriver:

  De enda som har kontakter och resurser och motivation att gå i bräschen för försvaret av Sverige som en svenska nation är den svenska adeln. Jag har under en längre period funderat över varför dessa personer inte har tagit tag i den här frågan med immigrationen. Nåväl, det har utlovats från en och annan nyliberal tankesmedja att Sverige Behöver massimmigration i syfte av att stärka den svenska ekonomin på många olika plan. Bl a ger en större befolkning högre fastighetspriser och större konsumtion och räddar pensionssystemet är det tänkt. Och visst, sitter man med rätt placering av sina kapitaltillgångar så skulle det ju kunna bringa en god avkastning under en längre tid. Men det är ändå i den bästa av utopiska världar. I Tyskland förfasar sig både ekonomer och politiker nu över det ringa antal anställda inom den tyska industrin som bibringats av den senaste asylvågen från Mellanöstern. Endast 60 personer har anställts det senaste året (!). Vi får anta att en extrapolering av samma relation även gäller i Sverige. Men vad är då nedsidan? Jo, naturligtvis, en ekonomi som går kräftgång. När lånemöjligheterna är uttömda skall ju tidigare skulder betalas tillbaka och då gäller det att det har utverkats goda möjligheter till detta. Om inte så måste skatterna höjas och transfereringarna minska vilket mest sannolikt slår mot köpkraft och ekonomisk tillväxt vilket sedermera leder till en deprecierad kronkurs vilket minskar värdet på de svenska kapitaltillgångarna. Men det långsiktigt mest viktiga är bevarandet av Sverige som en nation, ett gemensamt folk med stor inre tillit till varandra. Möjligheten att rationellt arbeta tillsammans störs av att en ny värderingsram skall anläggas i Sverige som går tvärtemot de rationella principer som byggt landet. Det handlar om synen på kvinnligt deltagande i näringslivet, jämställdhet i det offentliga rummet, synen på vetenskap, fri forskning, identitetspolitiska målkonflikter m m. Allt detta påverkar Sverige som en tillväxtekonomi och som sammanhållen nation. Min tanke är här att den svenska adeln borde ta sig en rejäl funderare tillsammans under några jaktsammankomster och diskutera hur de tillsammans kan bidra till att mota det nya hot som nu börjar etableras i hela Sverige. Nya institutioner, tankesmedjor, media m m måste kanske startas, och det kostar pengar.
  Glöm inte att Ni har ett historiskt ansvar för Sverige sedan lång tid tillbaka.
  Ta befälet.

  Gilla

 27. p2185 skriver:

  Hur kommer det sig att kommunisterna, förlåt, vänsterpartisterna, med sitt usla förflutna som de inte tagit avstånd från, fått komma in i ”finrummet” och utöva det inflytande de har medan SD, med sina många fler anhängare tvingas vara utanför????

  Gilla

 28. MartinA skriver:

  Min tro är att etablissemanget i sverige gör sitt yttersta för att svenskarna skall upphöra finnas till. Jag vet inte varför de gör det men det är det enda sättet som jag kan få deras agerande logiskt.

  Gilla

 29. Samuel af Ugglas skriver:

  Inte så konstigt alls Ian, socialister har haft monopol på sin förödande propaganda fram till att meningarna från befolkningen kom fram på ”internet” och även i kombination med att medborgarna blivit riktigt fattiga i relation till vad som utlovats av samma socialister, att köpa röster för falska löften. De verkligt stora skattebetalarna har spelat under täcket med socialisterna för husfridens skull och det är inte ett märkligt när företagsledare tillskansar sig enorma summor i sina respektive avtal, det är ju riskpremier dom begär under socialismen och hittills fått.

  Gilla

 30. lenngo skriver:

  ”De välplanerade massmorden i Europa begravs därför med blommor i tusental, och högtidliga krigsförklaringar mot terrorismen men INTE mot TERRORISTERNA.” Vad menar Wachtmeister egentligen? I Sverige har vi ju hittills klarat oss ganska bra när det gäller terrordåd, däremot är situationen annorlunda i Frankrike. Vad jag förstår har de flesta av dem som begått terrordåd i Frankrike skjutits ihjäl av polisen. Några har fångats levande och lagförs i den ordning som gäller i rättsstater. Och i några fall pågår fortfarande en intensiv jakt. Hur rimmar det med påståendet att man inte driver någon ”krigsförklaring” mot terroristerna?

  Eller är det möjligen så att Wachtmeister med ”terroristerna” inte menar dem som har begått terrorhandlingar utan en bredare grupp människor som på någon grund kan misstänkas för att begå sådana brott i framtiden? Och att staten borde initiera krigshandlingar (som i allmänhet brukar innebära att man skjuter ihjäl människor) innan något brott har begåtts för att föregripa att det kommer att ske?

  Det är i så fall en åsikt som jag hoppas att de flesta som följer den här bloggen med kraft fördömer. Men det vore hederligare att i inlägget skriva tydligt vad skribenten egentligen menar i stället för att linda in budskapet.

  Gilla

 31. Kverulantus skriver:

  Jag är lugn.
  Vår ”feministiska ” utrikespolitik och vårt genuscertifierade ”försvar” borgar för att allt står väl till i Sverige.
  De kan klistra vilka som helst förnedrande epitet på mig för jag vet.
  Sunt förnuft segrar i slutändan även om det verkar vara en bristvara i dagens Sverige.

  Gilla

 32. skaaning skriver:

  Hälften rätt och hälften fel, Ian. Det är korrekt att Stalin skamlöst lyckades nästla sig in bland de allierade segrarna, trots att han var Hitlers bundsförvant de första två åren av kriget. Ännu mer skamligt är att han redan innan krigsutbrottet hade mördat fler människor än nazisterna mitt under brinnande krig. Att inget uppgör skedde med kommunismen 1945-46, eller ens 1991, är rent skamligt och är en våt filt över dagens politiska diskurs (det var ju trots allt en god tanke).

  Det jag inte kan hålla med om, är den svenska fegheten. Vad i hela fridens namn skulle vi ha gjort? Vi hade inte haft en chans mot Nazi-Tyskland om vi förklarat krig. Norge och Danmark ville nog helst stå utanför kriget också, men deras geografiska läge gjorde det omöjligt. Sen tack vare vår neutralitet kunde vi rädda nästan alla Danmarks judar, utbilda norska motståndsmän osv. Vad vi däremot gjorde, var att skicka 10 000+ svenska frivilliga och en ansenlig mängd materiel till Finland under vinterkriget (och senare fortsättningskriget). Sverige var den enda icke-axelmakten (eller lydstaten) tillsammans med Finland, som med vapen i hand bekämpade århundradets värsta mördare. Ingen engelsman, fransos eller amerikan avlossade ett enda skott mot röda armén, trots att man gick i krig för att försvara Polen, som ändå blev en sovjetisk lydstat.

  Som en jämförelse kan det nämnas att Danmark och Norge skickade 6000 man vardera till Waffen-SS, mot ca 300 svenskar.

  Jag har ställt denna fråga om och om igen, utan att någonsin få ett tillfredsställande svar. När Hitler gick in i Polen så följdes detta av direkta krigsförklaringar från Frankrike och UK. Men när Stalin tre veckor senare tog östra Polen så hände ingenting. Inte ens efter angreppet på Finland och därefter ockupationen av baltstaterna gav någon reaktion från Väst. Kan någon ge ett rimligt svar?

  Gilla

  • Fredrik S. skriver:

   Kruxet är, bäste ”SKAANING”, att Sverige sannolikt inte hade behövt gå så långt i det lönsamma samarbetet med Hitler som man gjorde, Som Klas Åmark skriver i sin bok på cirka 700 sidor med titeln ”Att bo granne med ondskan”, så fanns inga tyska angreppsplaner mot Sverige och i Sverige var man under kriget medveten om mycket mer än man ville erkänna efter kriget. Det fega i Sverige var bland annat att man agerade nationalegoistiskt (för att använda Åmarks ord) och ansåg sig ha rätt att agera nationalegoistiskt . Åmark skriver att Sveriges samarbete med Hitler inte var motiverat av rädsla för tyskt angrepp, utan att det var de ekonomiska motiven och det ekonomiska egenintresset som var det avgörande för den svenska regeringen. Här är en län och en recension av Åmarks bok:

   http://www.expressen.se/kultur/klas-amark-att-bo-granne-med-ondskan/

   tack för ordet

   Gilla

   • Lennart Göranson skriver:

    @ Fredrik S.
    Hur kan du så säkert påstå att det inte fanns några tyska angreppsplaner mot Sverige?

    När jag i min ungdom arbetade för europeiska livsmedelsgrossister guidade jag ett tyskt grosshandlarpar runt partihandelscentraler i södra Sverige. När vi först möttes tilltalade hustrun mig på alldeles utmärkt svenska. Hon förklarade att hon i början av år 1940 hade fått komma till ett trevligt läger vid Östersjökusten där hon tillsammans med andra unga människor hade fått lära sig svenska. Man kan undra över syftet, knappast ett plötsligt uppblommande vetenskapligt intresse för de olika germanska språken?

    Gilla

 33. Lars skriver:

  ”(…)kommunister och vänstersocialister tog över journalisthögskolor och lärarhögskolor”.En påtaglig generalisering som är missvisande.De här utbildningarna var hårt spärrade.Här frodades en småborgerlig studentikos kultur.Man aktade sig noga för kfml(r)-träsket-väl medveten om att man kunde få ”berufsverbot”.Man var i allmänhet A-student som i varje fall på de statliga journalisthögskolorna hade klarat av krävande anlagstester.I bakgrunden i allmänhet solid borgerlighet eller rentutav knapadel.Pappis sexcylindriga tjänstebil med fri bensin och obegränsad körsträcka stod alltid redo.Sommarvillan ritad av Hugo Branzell och möblerad med Axel Einar Hjort-möbler från NK.Sjöutsikt och tillhörande arrendatorer.Diplomatsläktingar och utrikeskorrar.Vänstersocialister?Knappast.Snarare mondän årgångsrödvinsvänster som talar ”reifikations- och alienationsdebatt”.I allmänhet fastighetsinnehav på åtminstone 5-10 miljoner.Innevänsterfernissa.Även på ”Sopis” en del adliga Nightingale-fröknar.Bara en handfull skarpt övervakade vildögda ”revolucionarios”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.