Gästskribent Rebwar Hassan: Ett miljöparti som kippar efter luft!

logo­DGSRaset bland väljarna vill visst aldrig ta slut trots byte av kvinnligt språkrör och trots Fridolins gröna omstart. Grön ungdom lämnade förra veckan i ett massavhopp nätverket ”grön omstart” och de fyra oppositionella riksdagsledamöterna med Carl Schlyter i spetsen mobbas nu öppet. Miljöpartister är skakade och rädda.

Partiledningen anser att de gröna frågorna borde dominera diskussionen. Kompromisserna gör man bäst i att bara glömma. Men det kanske inte är så enkelt att gå vidare till nya utmaningar när den gröna själen känns bortkompromissad.

Nu har vi alla kunnat följa hur andra europeiska gröna partier haft problem i flera val. Häromdagen ramlade de tyska miljöpartisterna rent av ur delstatsparlamentet i Mecklenburg-Vorpommern. Kanske har hela den gröna rörelsen kulminerat och är på återtåg.

Samtidigt kan man se de nationalistiska partiernas framgångar över hela kontinenten. Tydlig var också deras samlade glädje när britterna valde Brexit. Förr om åren var de gröna partierna inte heller så glada över unionens överhöghet, okontrollerad frihandel, lönedumpning och gemensamt försvar. Detta gillas dock numera av de gröna. Det straffar sig.

EU uppvisar sådana tillkortakommanden att vanligt folk reagerar medan de gröna tonat ned sin kritik. De gröna har emellertid gjort ett annat och mycket större misstag med att anamma identitetspolitiken som, oavsett om tanken ursprungligen var god, har resulterat i massiv islamistisk, turkisk eller allmän konservativ islamistisk infiltration i de gröna partierna.

Alla dessa år som jag innehaft uppdrag för miljöpartiet i kommun, landsting och riksdag har jag mött medlemmar och väljare med gröna värderingar och gröna idéer. Ibland lite utopiska. Dessa gröna idealister upplever idag en uppgivenhet och sorg över att miljöpartiet hoppat i galen tunna och nu verkar närma sig Niagarafallet. De förstår inte varför MP inte verkar bry sig om exempelvis dem som får sina bilar uppeldade eller varför hedersmord och sexövergrepp bortförklaras eller varför bara 1,5 procent av inbrotten klaras upp. De ser hur myndigheter får misslyckas och de ser problem sopas under Värdegrundsmattan. Hur kan sådant vara grönt, undrar såklart många.

Jag är född muslim och har sett islamismen få breda ut sig i Europa med sina eviga konflikter med kvinnor, judar, homosexuella och muslimer med avvikande tro för att inte tala om synen på avhoppare. Islam kan reformeras och kommer att reformeras eller självdö, kanske efter en större urladdning.

Precis som IRA hade två grenar, en politisk och en väpnad, kan islams jihad föras med ord eller med vapen. Trots alla bestialiska dåd världen över organiserar de muslimska ledarna inga massrallyn mot IS. I stället används moskéer som rekryteringscentraler för IS-resor.

Genom identitetspolitiken där mörk hudfärg och exotiskt utseende meriterat till förtroendeuppdrag har islamister lyckats infiltrera ett vidöppet miljöparti. Att inte skaka hand höll på att bli norm. Språkrören insåg uppenbarligen inte vad felet var med Kaplan och Khan i våras. Vad som hände före avslöjandena bör utredas ordentligt. Obehagliga uttalanden de senaste åren från olika islamister i MP tyder på en inre värdekollaps.

Nu har inte bara MP utan också Sverige och Europa hamnat i den svåra situationen att ”integrationen” av migranterna bara kommer att accepteras av vanligt folk så länge man fortfarande tror att projektet är genomförbart och att dagens ”utmaningar” är ett övergående ont. Kanske räcker det med att de påstådda vinsterna uteblir eller att det hela bara tar för lång tid för att även SD och dess systerpartier ska framstå som politiskt lama alternativ inför väljarna.

Jag uppmanar därför miljöpartiet att ge det svenska folket en ny vision där det gröna bygget inte innehåller parallellsamhällen och där medeltida värderingar inte har någon plats och där meriter – inte kön eller hudfärg – avgör en människas möjligheter. Det duger inte Sverige låter 70 procent hoppa av SFI, det duger inte att bluffa om ålder och det duger inte att kräva sin rätt men inte göra sin plikt.

Rebwar Hassan (MP) är landstingsledamot och gruppledare i Skärholmen

39 thoughts on “Gästskribent Rebwar Hassan: Ett miljöparti som kippar efter luft!

 1. Aha skriver:

  Det var ord och inga visor, egentligen de sunda förnuftets ord. Motivet för att partiledningen sitter kvar är lågt då de medvetet medverkat till att Sverige dras isär genom sitt samarbete med Islamism och parallellsamhällen. Väldigt starkt och oväntat att få läsa att artikelförfattaren från sin muslimska bakgrund förkastar detta, liksom att partiet tydligen inte agerar på skandalösa SFI resultat, hedersförtryck, laglöshet och bilbränder.
  Motsatsen till parallellsamhällen är assimilation så egentligen förespråkar artikelförfattaren en ansats som ligger i linje med vad SD förordar.
  Artikeln har drag av visselblåsning, det tackar jag för.

  Fridolin borde uppenbarligen gå då han varit ”all in” för den förda utvecklingen.

  Liked by 5 people

 2. pellejons2 skriver:

  ” Kanske räcker det med att de påstådda vinsterna uteblir eller att det hela bara tar för lång tid för att även SD och dess systerpartier ska framstå som politiskt lama alternativ inför väljarna.”

  Tack Rebwar för din analys, jag tror du har helt rätt. Hela 7-klövern har förrått Sverige, vår historia, våra förfäder, våra barn och oss själva allt i ”godhetens” namn. Bara det att allt egentligen handlar om arrogans, feghet och själviskhet.
  Själv står jag på gränsen till hatisk mot dessa förrädare och har väl egentligen inte mycket hopp till SD heller, fast de är de minst dåliga alternativet i dagsläget.
  Tyvärr tror jag inte det finns något hopp att få stopp på förfallet, det finns alldeles för många feminister/ godhetsnarkomaner/ islamister/ rasifierade/ genusvetare på alltför många maktpositioner i media, politiken och underhållningsbranschen. Det är ångest!

  Joakim

  Liked by 4 people

  • Hovs-hallar skriver:

   Håller med om det mesta, i synnerhet att Sverige är nedlusat av ”feminister/ godhetsnarkomaner/ islamister/ rasifierade/ genusvetare på alltför många maktpositioner…” — men som det hette förr: ”Man får inte tappa sugen”!

   Varför kasta yxan i sjön, när det ännu åtminstone finns möjlighet att rösta i allmänna val?

   Liked by 2 people

   • Lars skriver:

    Det är väl ändå ganska enfaldigt att tro att ”rösta i allmänna val” skulle kunna åstadkomma någon förändring, då alla etablerade partier möjligen med undantag av SD i handling visat att de är närmast omöjliga att skilja åt.
    Det finns egentligen bara två vägar att gå. Den ena är att tillräckligt många engagerar sig i partiernas inre arbete att man kan påverka vilka namn som hamnar på valsedeln. För byts inte personerna på valbar plats ut kommer samma tomtar att väljas val efter val.
    Den andra möjligheten är att man helt enkelt inte röstar på något etablerat parti. Vilket parti som helst som inte sitter i riksdagen nu. Kalle Anka partiet, Partiet Förenade Zombier eller vad som helst.
    För att tro att något av de existerade partierna skulle kunna göra skillnad är rent ut sagt okunnigt infantilt.

    Gilla

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Så länge miljöpartiet ställde sig bakom en vettig och förnuftig miljöpolitik hade det ett gott stöd hos svenska folket. Detta är däremot inte fallet med den politik som partiet fört under senare år. I längden finns det inget utrymme för politiska partier som är baserade på en enda fråga. Vad som händer är att de traditionella partierna gradvis assimilerar dessa som de tror allmänheten anser viktiga. Med sin misslyckade och orealistiska migrationspolitik har miljöpartiet bara påskyndat sin undergång, allt medialt stöd till trots.

  Liked by 1 person

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Tänk om Du fick en större plattform!

  Islamismen är det stora hotet mot vårt svenska jämlika samhälle!

  Vi borde STÄNGA Allah (Salafistiska) Moskéer,
  eller åtminstone HBTQ-certifiera…
  Då man ger ett subversivt Sharia budskap!

  Där Kvinnans Lika Värde knappast predikas…

  En gåta att Feministerna accepterar företeelsen,
  i den heliga Religionsfrihetens namn…

  Hen binder ris åt egen rumpa!

  Liked by 2 people

 5. Tahmas skriver:

  Det finns ett skäl till att de nationalistiska partierna vinner mark och det beror på partier som bland annat miljöpartiet och det tillhörande etablissemanget.
  När partier på vänster kanten väljer att frottera sig med mörka krafter så är det inte underligt att väljarna med sinnet i behåll väljer att inte rösta på partier som duckar för hedersvåld, kvinnoförtryck och judehat.
  Än värre blir det när partierna skyller allt elände på den vite mannen, samma man som de gärna vill se som sin väljare. Absurt är bara förnamnet.
  Radikaliseringen inom miljöpartiet startades inte av Kaplan eller Khan, det var grundaren Per Gahrton som med sin förkärlek för ”Palestina” och islam lade den grunden.

  De mörka krafterna som har spridit sitt virus i miljöpartiet fortsätter att spridas. Bah Kunke har strött miljontals kronor över suspekta muslimska föreningar och man behöver inte vara politiker för att förstå att det har handlat om quid pro quo.
  Alla politiker idag som ondgör sig över att nationalistiska partier vinner mark måste inse att det är deras politik och vurmande för mörka krafter som skapat det.

  Och handen på hjärtat, vi behöver partier som värnar om landet, medborgarna och vår kultur (jo Sverige har en kultur oavsett vad två föredettingar påstår)
  Det vi inte behöver längre är partier som har tappat kompassen som värnar om allt annat än vad de borde och sist men inte minst, ett parti som straffbeskattar det mest demokratiska vi har på jorden-solen.

  Liked by 6 people

 6. I reject skriver:

  Jaja, spinner Hassan fortfarande efter allt kappvänderi? Kanske en ny Beyblade? Herregud, det är så avslöjande, det är verkligen så att en del av kärnan i MPs väljarbas är att man söker att vara ”god” på dummast möjliga vis, så dumt så man nu stödjer ren ondska, Miljöpartiet har förverkat sin rätt att existera och ledningen borde dömas för landsförräderi.

  Bortser man från allt vansinne i MPs namn och all skada de orsakat Sverige så kvarstår ändå, hur i hela friden kan man skapa ett politiskt parti med ett program som drömmer om att allt är grönt och alla snälla? Det är sådant barn sysslar med. Låt oss hoppas att de faller ur riksdagen.

  Inlägget är ju helt tomt på innehåll, Patrik borde kräva högre standard.

  Liked by 3 people

  • Tahmas skriver:

   Här håller jag inte med kritiken. Jag tycker det är både bra och modigt av Rebwar att skriva på bloggen. I den politiska sfären som han befinner sig i så kan det inte vara lätt kritisera partiet. Partipiskan inom MP viner lika starkt som den gör hos M där Hanif Bali blev degraderad.

   Liked by 3 people

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Finns tom starka krafter inom M,
    som förordar ett framtida samarbete med Mp…

    Fredrik tycks kräla i kulisserna fortfarande!

    I så fall är omvändelsen i M rent retorisk…
    För att stoppa blödningen till SD.

    Gilla

 7. BjörnS skriver:

  ”Jag uppmanar därför miljöpartiet att ge det svenska folket en ny vision där det gröna bygget inte innehåller parallellsamhällen och där medeltida värderingar inte har någon plats och där meriter – inte kön eller hudfärg – avgör en människas möjligheter. …”

  Visst kan man ha en vision men det är ganska meningslöst om man inte har en åtminstone grovt tillyxad plan för hur man ska komma dit. Det brukar inte MP ha och det finns inte i krönikan heller. Mellan raderna tror jag mig ana vad som behövs. Stryp invandringen till ett minimum och storsatsa på integration, polis och solidaritet. Nolltolerans mot islamism men det ska gå att predika islamism.

  Gott så, men vad gör vi med dem som inte vill integrera sig utan leva leva i parallellsamhällen? Hur gör vi med alla utan utbildning och för vilka det inte finns arbete? Ska det offentliga anställa dem? Ska vi avreglera arbetsmarknaden för att skapa låglönejobb eller ska de sitta på skolbänken under mycket lång tid trots att förutsättningarna för att utbilda dem är låga? Osv, osv…

  De svar som behövs ryms näppeligen inom en grön politik, eller en politik som ett grönt parti kan tänkas acceptera. Jag vill dock uttrycka min respekt till Rebwar för att se problemet, leta orsaker och försöka finna en lösning. Jag tror att han kommer att bli besviken.

  Liked by 1 person

 8. Sten Lindgren skriver:

  Rätt sagt, all heder åt denne man. Jag kan tillägga till att det är en märklig tid där självklara uppfattningar, om de framförs, uppfattas som sensationella (även av mig)

  Liked by 2 people

 9. Hortensia skriver:

  Jag uppmanar Miljöpartiet, att gå och dra något gammalt över sig. Det måste vara slut med detta lilla extremistpartis ohemula inflytande över svensk politik.

  De partisympatisörer och proffspolitiker, som genom sitt engagemang i MP de facto har medverkat till Sveriges nuvarande, synnerligen prekära situation borde, i anständighetens namn, omedelbart ta sitt ansvar och framledes avstå från all politisk aktivitet…

  … eller sona sina samhällsomstörtande, svenskfientliga synder genom att aktivt stödja något mer rumsrent, realistiskt och Sverigevänligt parti, som SD eller nykomlingen BF.

  Liked by 4 people

 10. elfyma+ skriver:

  Håller med Hassan i detta inlägg, men så länge han är en aktiv del av det islamiska cykelpartiet (MP) så kan jag inte sympatisera med honom i övrigt.

  I mitt landsting har MP kört ekonomin i botten och har landets mest överbelagda sjukhus, trots kraftigt höjd skatt.
  Patienterna får ligga i korridorer och duschrum.
  Färdigutbildade läkare finns knappt längre och sjuksköterskorna flyr sjukhusen.
  Vi möter bara undersköterskor och läkarstudenter som frågar hur man mår, men saknar befogenheter och kompetens för aktiv sjukvård.
  Vårdavdelningar läggs ner och ersätts med frekventa ambulanstransporter på långa slingriga viltrika vägar. Det är knappast bra för miljön eller för de stackars djuren.

  Pengarna läggs i stället på att köpa in dyra specialbyggda etanoldrivna ambulanser för att kompensera de ökade transporterna och på att bygga vindkraftverk.
  Till vad nytta för den plågade patienten ?

  Lägg därtill att allt mer pengar satsas på illegala invandrare och konstiga HBQT-satsningar.
  Till vad nytta för den som håller på dö i vårdkön ?
  https://varjager.wordpress.com/2012/03/15/doden-i-vardkoerna-finansierar-gratis-vard-for-papperslosa-i-sormland/

  MP är i grunden ett destruktivt utopistiskt parti som inte vill oss väl.
  MP:s politik fungerar möjligen på tunnelbaneavstånd till sjukhusen, men knappast utanför tullarna.

  Liked by 4 people

 11. Hovs-hallar skriver:

  Hassan talar om ”värdekollaps”, och jag kan bara instämma.

  En gång i tiden såg jag MP som en frisk fläkt — det var på den tiden då man ännu i stor skala spred giftiga tungmetaller i naturen via kvicksilverbetat utsäde och blyhaltig bensin, alltså då man saknade de mest elementära insikter om att tex. giftiga grundämnen ALDRIG försvinner.

  Men förutom engagemanget i miljöfrågorna har MP egentligen alltid framstått som politiskt förvirrat, och allt värre har det blivit med åren.

  Partiet framstår numera som en samlingsplats för identitetsvänstern, detta som en logisk följd av MP:s allmänna förvirring.

  Jag kan bara hoppas att MP i kommande val får ungefär 3,9 procent av rösterna.

  Liked by 1 person

  • Hovs-hallar skriver:

   Exakt, på tal om islamifieringen:
   ”…Vid det tillfället jämförde, och likställde, Rashid Musa S-kvinnors förre ordförande Nalin Pekgul med massmördaren Anders Behring Breivik. Breivik känd från Utøya. En föreställning som inte lett till andra reaktioner än att Sveriges Unga Muslimers ordförande åter är inbjuden att utbilda SSU:are, framtidens ledare…/…
   Vare sig Stefan Löfven eller Carin Jämtin, dåvarande partisekreterare reagerade nämnvärt på Musas stämpling av Nalin Pekgul som extrem massmördare. Deras tystnad kan inte tolkas som annat än samtycke. Att de tyckte Musa hade rätt och att de fann de retoriska modellerna passa in på Sveavägen 68…”

   Nalin Pekgul sägs vara en reformvänlig muslim, som vill anpassa islam till vårt demokratiska samhälle — om det nu var just detta som så upprörde Rashid Musa vet jag inte.

   Musa har för övrigt likställt svenska muslimers anslutning till IS terrorverksamhet i Mellanöstern med svenskars deltagande i Vinterkriget 1939-40 mot Sovjetryssland.
   Den mannen är alltså fortfarande välkommen som ett föredöme, in i sossarnas innersta kretsar.

   Gilla

 12. Mikael Steinwall skriver:

  Att partier med miljöprofil backar i Europa är inte särskilt förvånande. Människans påverkan på miljön och klimatet är minst sagt diffusa frågor, om man jämför med de konkreta förändringar som migrantströmmarna innebär för vissa länder.
  Regeringens senaste satsning på klimatet, ”den största någonsin”, är inte bara ohederlig, merparten av miljarderna ska anslås efter nästa val 2018, den är också hopplöst felsynkad.
  Storsatsningen möttes av tystnad. Vem orkar bry sig om miljöfrågor när sommaren har varit en orgie i våldtäkter, upplopp och mord?

  Liked by 4 people

 13. phnordin skriver:

  Vad väntar Fridolin på att avgå? Han har helt förverkat sitt förtroende trots sin begåvning. Låt Miljöpartiet brinna upp så att ett nytt parti kan uppstå ur askan. Isabella Lövin har ett stort arbete framför sig.

  Gilla

 14. Kristina von Heland skriver:

  Du skriver om de gröna och EU. I Sverige en kritik-Sverige är liksom inte med och mp var aldrig med medan vänstern och de gröna var mycket för EU i andra EU länder.
  MP kom in i riksdagen på en lögn-de anförde att säldöden var en miljökatastrof medan verlkigheten var att det fanns för mycket sälar och de fick parvovirus-en annan typ än på hundar. Virus och bakterier är smartare kan man kanske säga då de har förmågan att ombilda sig?
  Miljöpartiet har stått och står i stark opposition med de gröna näringarna. Jag röstade en gång på mp för många år sedan.
  Då var iden att alla-även en kvinnlig företagare kunde vara med. Jag tror att mp inte passar som parti utan mer som en liten grupp som kan få en bra ide ibland och då kan påverka.
  MP är ett stadsparti och inte ett landsbygdsparti. Som bonde har du ett elände med all osaklig kritik, skrönor om kor och alla militanta djurrättsaktivister som stjäl, saboterar och trakasserar aktiva djurhållare. MP har aktivt stridit för att bönder i allmänhet och djurbönder i synnerhet är av ondo. Konsekvensen är att 50% av födan är importerad utan kontroll av produktionen. Jag håller just nu på med Findus som blandar halalkyckling i färdigmat-import Thailand. Då jag skriver dit så svarar de att thailändsk kyckling föds upp som i Sveige! Jag ställer följdfrågor om foder kilo djur per kvm och hur antibiotikan används, salmonellakontroll och på det får jag inget svar-var är mp då? Ingen frågar en bonde hur det är egentligen utan partiet vinner röster på svenskens okunskap. Ganska tydlig parallell i flera frågor inom de etablerade partierna för övrigt.
  När jag strider mot halal som är djurplågeri så ställer INGEN från mp och deras supporterklubbar upp! Jag har försökt och fler med mig. Jag har frågat om vi inte kunde enas och att de militanta skulle kunna se det som ett delmål men icke, de samlar klick likes på facebook i stället. Du nämnde Schlyter, han stöder militanta aktivister. Då undrar jag varför man sitter med lön i ett miljöparti? Om man tror på demokratin och avlönas och lever på den ter det sig mycket underligt för mig att stödja utomparlamentariska grupper samtidigt. Röstfiske i grumliga vatten-nu har det uppdagats att så sker med invandringsfrågan, feminism mfl virrpannor. Påminner starkt om FI–partiet-förvirrat. Hålla med den man sist pratade med.

  Liked by 2 people

  • Hortensia skriver:

   Ett stort fång rosor, Kristina, för att du kämpar mot det vidriga halalslakt-djurplågeriet! @>-;–

   Att söka stöd mot religionsmotiverat djurplågeri i islamistparti nr ett (eller kanske nr två – S verkar vara lika illa ute) förefaller dock fruktlöst. Jag har också röstat på MP en gång i tiden, men ser nu ivrigt fram emot dess snara hädangång.

   Det är en skam för Sverige, för svenska företag och för svenska folket, att halalkött – och köttkonsumenter, som vägrar äta icke-ihjälplågade djur – till följd av den EU-vurmande, multikultiförhärligande 7-klöverns undfallenhet överhuvudtaget får förekomma inom landets gränser.

   Liked by 2 people

 15. Apg17 skriver:

  Att miljöpartiet hamnar under 4% 2018 är enligt mig lika viktigt som att SD blir största parti. När detta sker (vilket jag bedömer som mycket sannolikt) kan Sverige börja läka såren från de senaste 20 årens mest vansinniga ideologiska och blockpolitiska låsningar.

  När MP försvinner från partipolitiken kan Sverige börja klippa efter luft. Syrebristen har varit stor. Vilken lättnad det kommer bli när Fridolin, Reinfeldt och allt vad de heter lämnar in passerkorten till den svenska debatten.

  Liked by 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Så kloka tankar!

   Mp har i hög grad aktivt bidragit till att skapa problemen,
   genom att blunda för verkligheten!

   Låt oss hoppas att Mp får en nödvändig längre tankepaus)

   Islamismens skadliga inverkan på vårt samhälle…
   Tanklöst har man välkomnat Feministernas i längden värsta fiende,
   tagit den reservationslöst/tanklöst till sitt bröst…

   För att få en allierad i kampen mot ärkefienden,
   de vita svenska heterosexulla männen…
   Hur inskränkt dum får man lov att vara?

   Alla inser väl innerst inne också,
   att bara SD har gjort den korrekta analysen på problemen,
   trots att man mobbats på alla tänkbara plan!

   Då borde man vara en NÖDVÄNDIG del av lösningen också…

   Liked by 1 person

 16. Nils Dacke skriver:

  Instämmer i mycket men jag tror faktiskt att S är mer illa ute på grund av de är mer infiltreratde av islamistiska sidoorgansiationer och helt i händerna på identitetsextremister. Jag själv är gammal gråsosse men har sedan mitten av 2000 talet blivit mer och mer tveksam till vad som pågår och kan nog nu räknas som SD väljare. Denna förflyttning är för många en lång process och tog för mig fem år men jag ser ingen annan lösning än SD för närvarande. Socialdemokratin är ett förlorat parti och kommer sakta att sjunka ner mot 20 % och kanske ännu lägre på sikt. Jag tror att på sikt kommer ett helt nytt reformerat socialdemokratiskt parti att se dagens ljus och det som återstår av det gamla S kommer dö sotdöden.

  Liked by 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Johan Westerholm varnar för en Pasokifiering)
   Utplåning mao…

   Identitetspolitiken skulle ersätta den minskande arbetarklassen!
   Man har hamnat i klorna på rasifierade extremister!

   Hur länge dröjer det innan Islamrösterna försvinner permanent?

   Man har ett extremistiskt parti att gå till i Sverige,
   när röstunderlaget växt sig ännu starkare!

   hizb-ut-tahrir som öppet jobbar för införande av Sharialag i Sverige!

   Inom TIO-TJUGO år finns man med i allmänna val?
   Kan då ta TIO PROCENT av rösterna, eller betydligt mer…

   Då kan S rent av hamna under tio,
   när de trogna pensionärerna försvinner…

   Folkutbytet accelererar snabbt!

   Liked by 1 person

 17. Eskil skriver:

  MP fick med migrationsöverenskommelsen med alliansregeringfen 2011 i praktiken diktera migrationspolitiken. Det slutade som förväntat med ett totalt haveri pga att ett land inte kan styras med en politik baserad på godtrogna 14 åringars världsbild.

  Vi får innerligen hoppas att de övriga partiena inte repeterar misstaget och låter MP även styra miljöpolitiken med 14 årings världsbild.

  /Eskil

  Liked by 1 person

  • Ivar Leek skriver:

   Den är bra ,”godtrogna 14-åringars världsbild” , alla är ju inte godtrogna men utsatta för indoktrineringskampanjer i skolan; och glöm inte Centerns ”bidrag” som vill sänka rösträttsåldern till denna nivå !

   Gilla

 18. Lars Sjögren skriver:

  ”Islam kan reformeras” skriver Rebwar Hassan. Islam kan inte reformeras menar jag. Lika lite som kommunismen kunde reformeras under den ryske presidenten Gorbatjovs ledning. Båda dessa ideologier kommunism och islam är extremt farliga och infama. Båda är totalitära och fyllda av våld. Kommunismen är i princip nedkämpad, under det att islam är än farligare, främst genom massinvandringen till Europa. Vår världsdel infiltreras av medeltida värderingar et cetera. De islamistiska våldsdåden är dessutom legio och de västerländska ledarna hukar.

  Liked by 2 people

 19. ruben skriver:

  MP bidrog till stor del förmodligen till den för de mest utsatta Svenskarna obarmhärtiga invandringen, som fortfarande pågår och ser till att svenska sjuklingar inte får relevant vård pga- resursbrist i landstingen. MP är de onda, kalla och likgiltiga liksom vänstern. Mittåt era grymma systemtekniker det här är ingen lek!
  ”Varför är vi så förbannat ängsliga i frågor som är fullständigt självklara i resten av världen, som dessutom är en förutsättning för att förtroendet för våra system och för rättssäkerheten ska bestå”
  https://petterssonsblogg.se/2016/09/10/rattsskandal/#more-181229

  Liked by 1 person

 20. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  ”Islam kan reformeras”… Nej, tack så vackert! Därav blir intet och blotta tanken är exorbitant. Det finns inga som helst premisser för att omdana och assimilera en i grunden människofientlig, sexuellt handikappad ideologi, vilken syftar till ett slags postexistentiell belöning i form av obegränsad skörlevnad bland himmelska jungfrur. Som kristen kan jag bara med största övertygelse konstatera, att antikrists inflytande måste stävjas, aldrig accepteras.
  Andreas.

  Gilla

 21. Fredrik Östman skriver:

  Ideal är godtyckligt valda sociala konstruktioner. De är tagna ur tomma luften. De är inget att hålla sig fast vid när det stormar. Idealisten kommer alltid att vara besviken på sin egen rörelse, han kommer själv alltid att vela och vackla. Det enda beständiga är verkligheten själv, och dit vill nu Rebwar Hassan tillbaka. De värden han förmedlar är klockrent konservativa.

  Men man kan inte till fullo njuta av verkligheten utan att överge idealismen. Nästa besvikelse väntar om hörnet. Vägra livslögnen! Vägra idealismen! Planeten kan räddas på saklig grund.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.