Äppelträd ger inte bananer, islam ger inte frihet

Mats Tunehag

Mats Tunehag

Det finns klara samband mellan äppelträd och äpplen. Likaså finns det klara samband mellan islam och terrorism. Alla muslimer är inte terrorister men i stort sett alla dagens terrorister är muslimer. Och de ser själva islam som grunden och motivationen för sin blodtörstiga verksamhet. Därför blir det patetiskt att kämpa mot terrorismen om man inte samtidigt vågar ifrågasätta islam.

Det finns ismer som har ofrihet och förtryck inbyggt i sin DNA. Därför ska vi aldrig bli förvånade när dessa ismer faktiskt leder till ofrihet och förtryck. Att förneka sambanden är både verklighetsfrämmande och farligt.

Nazismen ledde till Förintelsen. Det var ingen tillfällighet, det fanns med i den nazistiska grundidén. Fascismens ideologi låg till grund för Mussolinis och Francos förtryckarregimer. Maoismen, en kinesisk variant av kommunismen, ledde till ett av historiens värsta folkmord. Ska detta ses som ”olycksfall i arbetet” med att skapa ett bättre samhälle? Nej, det fanns med i maoismen fundament. Kommunism a la Lenin och Stalin skapade gulagarkipelag och brutal förföljelse av kristna. Miljoner och åter miljoner människor miste livet.

Endast historieförnekare vägrar se sambandet mellan kommunism och ofrihet. Pol Pots kommunistiska skräckregim iscensatte kallblodigt ett folkmord. Varför? Jo, i ett kommunistiskt DNA saknas respekt för människovärdet och därmed även för mänskliga rättigheter. Rasism och apartheid hörde ihop, det ena gav det andra.

Islamism och terrorism hör också ihop. Så är det och vi måste se sambanden. Annars är vi inte ett dugg bättre än dem som förnekar Hitlers gaskammare eller de som hävdar att öststatskommunismen inte var en riktig kommunism.

Nazism, kommunism och islamism kan inte ge demokratiska frukter. Äppelträd ger inte bananer och islam ger inte frihet. I varje land där nazism, kommunism eller islam har avgörande inflytande på lagstiftning och rättspraxis, där finns förtryck av oliktänkande, förföljelse av kristna samt statssanktionerad klassificering av människor – en del diskrimineras, andra mördas. Det finns inga exempel på islamska stater som respekterar grundläggande mänskliga fri- och rättigheter.

Alla ryssar var inte kommunister. Alla tyskar var inte nazister. Alla sydafrikaner stödde inte apartheidregimen. Alla med muslimsk bakgrund stöder inte islamska terrorister. Men vi smyger inte på tå för att inte störa tyskar när vi bekämpar nazismen, eller ryssar när vi fördömer kommunismen.

Nej, vi tar kraftfullt avstånd från både nazistiska och kommunistiska illgärningar. På samma sätt måste vi tveklöst ta avstånd från islamismen.

Många svenskar har daltat med nazister och kommunister under 1900-talet, och nu uppträder samma slags feghet och flirtande med islamister. Hamas och Hizzbollah har samma agenda och drivkraft (i klartext: islam) som Al Quaida, talibaner och Irans ayatollor. De vill inte ha dialog – de vill utplåna Israel och införa islamsk diktatur.

Där de får makt och inflytande förtrycks kvinnor och kristna förföljs. Fri press försvinner och yttrandefrihet likaså. Endast fåkunniga och medlöpare kan bortse från islams roll bland terrorister och despoter.

65 reaktioner på ”Äppelträd ger inte bananer, islam ger inte frihet

 1. Maria K skriver:

  Islam är kunskapsföraktande religion, med värderingar som mer tillhör medeltiden. Mycket märkligt att islamistiska tankar så väl integrerats med fi:s, mp:s, s:s, c:s, liberalernas och v:s genustänk och hbtq-planer? Men framtiden kommer att visa den omöjliga kombinationen.

  Gillad av 4 personer

 2. thojak skriver:

  Det är ju ‘bara’ att läsa quranen, som likt A.H’s ”Min Kamp” beskriver/beskrev vad att hålla sig till respektive vad komma ske. Naivitetens maximun vs. detta var väl ”Piece in our time”…?
  Mycket lika Sveriges & EU’s naivism.

  ÄR det så svårt att lära från historiens dysterheter???? Varför ???

  Mvh/TJ

  Gillad av 2 personer

  • Ådärkomdenja skriver:

   Lär från ”Battle of Vienna” 1683, det första ‘9/11’ (bin Ladens datumval för flygkapningsattackerna i USA 2001 var ingen slumpmässighet). Då slängdes den invaderande islam/ottomanska erövringshären ut ur Europa. Idag hög tid för ett nytt agerande mot giftspridningen, en hatfylld och praktiserande mordideologi skall aldrig ges utrymme bland demokratiska stater, i samtliga islamstyrda länder råder diktatur. Det enda sekulära exemplet Turkiet nu också via en sunnidemoniserad, öppet antidemokratisk president, förvandlat till en statsislamiserad smältdegel av förföljelser och mordorgier mot utpekade ”fiender”, under delvis falskfabricerade ”terrorist”-anklagelser. Både inom och utanför det egna landets gränser, samt därtill en uttalad ambition att återskapa det osmanska väldet v2.0. Att EU/Schengen (läs: Merkel/Tyskland) ingått ett betalt yttregräns-avtal med denna islamdiktatur är hårresande, och påkallar starka tankar om behovet av ytterligare Brexit’s inom det artificiella korthusimperiet.

   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Vienna
   http://ledarsidorna.se/tag/turkiet/

   Gillad av 2 personer

 3. JL skriver:

  Självklarheter kan man tycka, men istället slänger vi skattepengar på att bekämpa ”islamofobi”, vad det ordet nu egentligen betyder?

  Skulle istället gärna se en skattefinansierad SAKLIG informationskampanj som sammanfattar det viktigaste i Koranen och haditherna. Kombinera detta med en sammanställning av vetenskapligt belagda vanliga värderingar och beteenden hos muslimer. Om t.e.x 25-60% av världens muslimer inte vill ha homosexuella som vänner, hatar judar och tycker Guds ord går före våra lagar. Då kanske det är relevant för befolkningen att veta innan vi låter en totalitär ideologi få ännu mer fotfäste i samhället?

  Nej, alla har inte demokratifientliga värderingar, men det är ingen liten marginell andel vi pratar om. Varenda studie som finns på ämnet talar samma språk. Sen behöver man bara titta på en världskarta för att ”ana” vissa samband mellan islam och brist på ALLT vi värdesätter i väst.

  ….men vi låter istället islams företrädare ”informera opartiskt”, skattefinansierat.
  Är väl typ att jämställa med att låta KKK informera om rasism

  Gillad av 8 personer

  • Gösta Oscarsson skriver:

   Du skriver ”självklarheter”. Och förvisso är det så. Men hur kan det komma sig att det som av ”oss” på dessa sidor uppfattas som självklart så uppenbarligen är omöjligt att ta till sig i stora delar av den svenska ”eliten”?

   Men man kan kanske ändå hoppas. Den förändring som skett i ”elitens” språkbruk och (än mer) i praktiska politik under de senaste nio månaderna skulle ha varit otänkbart för tolv månader sedan. En rejäl katastrof (t.ex. 10.000 i veckan) krävde omtänkande.

   Den typ av katastrofer som krävs för att ”eliten” skulle tvingas till motsvarande omtänkande vad gäller islamismen vill jag inte gärna tänka på, men de ligger tyvärr i loppet.

   Gillad av 1 person

  • lakheden skriver:

   En kompetent regering hade beställt en konsekvensanalys av den stora invandringen INNAN man släppte in en miljon muslimer. Att man inte brytt sig om det, trots att staten har tillgång till alla slags experter, är en skrikande förklaring av inkompetens och ideologisk blindhet. Den idiotin går knappt att uttrycka i ord och borde vara föremål för en ”Nürnberg-process” med de de ansvariga för den pågående nationella katastrofen, de monumentala kostnaderna, den ökade brottsligheten och otryggheten.

   Gillad av 1 person

 4. pllay skriver:

  Helt underbart att läsa en artikel som tar klar ställning och inte smyger.
  Tack för ditt rakryggade ställningstagande!
  Oberoende av om man håller med dig eller ej så är en klart uttryckt mening en förutsättning för att föra diskussionen framåt.
  Vi har 40 år eller mer av skenheligt smusslande med åsikter att tacka för vårt bigotta samhälle.
  Din artikel känns som en frisk vind i ett unket rum. Tack.

  Gillad av 4 personer

 5. JAN BENGTSSON skriver:

  Islamistiska rörelser borde inte få en enda krona i bistånd.
  Men någon uppblåst sa väl, att vi varit naiva…

  Vår FN kampanj inleddes med att erkänna Palestina,
  med ett därtill generöst bistånd, i miljardklassen sammantaget över några år!

  Exit Wallström, när förhoppningsvis vår smutsiga FN kampanj misslyckats?
  Åtminstone en förhoppning!
  Ambassadör, lämpligen i Islamisnotsobad…

  Gillad av 5 personer

 6. larslindblog skriver:

  Vill bara påminna om att Nationalsocialism är en gren på socialismens träd. (enligt grundaren) Det har inget med höger/konservatism att göra, vilket lätt glöms om man använder ordet ”nazism” .
  Men för att återgå till det viktiga; hur stoppar man Islams utbredning i väst ? Är det ens möjligt med upprätthållande av demokratiska värden ? Upplysning kan vi direkt lägga åt sidan…..fanatiskt troende vare sig de är (S) eller muhammedaner låter sig inte talas till rätta eller påverkas av fakta.

  Gillad av 4 personer

 7. malmobon skriver:

  Äntligen en som fattat och mycket bra text.
  Avnazifieringen började EFTER 2:a världskriget. Lär vi oss inget av historien eller måste vi själv uppleva det för att förstå.
  Islam betyder underkastelse och då menas att ideologin går förre alla världsliga lagar.
  Sharialagen går förre västerländsk lag. Detta förstår man bättre om man läser Kairodeklarationen från 1990, som är en mer anpassad FN stadga som passar för islam.
  Koranen går inte att ändra, så därför kommer aldrig islam att kunna bli moderniserat.
  Endast genom att förbjuda ”religiösa” skolor, kläder, seder och upplysning till barn i skolor
  går det att förändra islam på sikt.
  Dags folk verkligen börjar se islam som en politisk rörelse och hanterar den som sådan.
  AVISLAMISERING MÅSTE BÖRJA NU.

  Gillad av 6 personer

 8. Sten Lindgren skriver:

  Mer och mer slås jag av likheterna i vad som betraktas som allmänt vedertagna sanningar idag med motsvarande under åren före WW2. ”Peace in our time” var ett exempel då.
  Idag så ryms inte sanningen inom det politiskt korrekta utan vi matas ständigt med tillrättalagd information. Det finns gott om exempel, ett aktuellt sådant är Fjellners debattinlägg om Brexit i SVD igår, om vilket man kan säga följande:

  • De som röstade för utträde framställs som någon sorts white trash
  • Inte med ett ord nämns de brister inom EU som sannolikt förklarar valresultatet, t ex avsaknaden av agerande på EU-nivå när det gäller invandring och gränskontroller
  • Ett argument som används är att man får inte ifrågasätta EU eftersom vi då inte får exportera dit

  Det man kan fundera över är vad för slags mekanismer som gör att den offentliga sanningen tenderar att hamna snett. Kan det vara så att journalistik och politik drar till sig personer som är mästare i att uttolka vad som ligger rätt i tiden att säga?

  Gillad av 3 personer

 9. Benny skriver:

  Ett litet faktafel…förvisning till Sibirien infördes redan under tsartiden! Lenin och Stalin tog över konceptet och utökade verksamheten. Islam är ett gift som används av prästerskapet för att öka sin egen makt det är därför man är så rädd för frihet och utbildning i muslimska länder.

  Gillad av 3 personer

  • Gert B. skriver:

   Delar av Karl XII:s här råkade i långvarig sibirisk fångenskap. Här verkar det ha handlat om att de svenska militärerna skulle förhindras att ansluta sig till svenska militära styrkor.
   De flesta levde i sibirisk husarrest och var ej internerade i vanlig mening

   Gilla

 10. tomas skriver:

  “What I fear most is that, when we look back in 25 years’ time at this moment, what we will have seen is the surrender of the West, without a shot being fired. They’ll say that in the name of tolerance and acceptance, we tied our own hands and slit our own throats. One of the things that have made me live my entire life in these countries is because I love the way people live here.”
  Salman Rushdie

  Gillad av 4 personer

 11. arne skriver:

  Jag kan inte se annat än att denna artikel inte går långt nog, det gäller inte islamism, det gäller islam. Jag anser att denna religion underblåser vedervärdiga levnadssätt och även terror, visst. Bevisen är förkrossande. Jag vill helt enkelt inte ha denna religion i min närhet, och det vill nästan ingen annan svensk heller om handen läggs på hjärtat, vem vill ha en dotter i slöja? Det är kulturernas krig vi bevittnar, det är islam mot väst som Brexit gäller även om polska rörmokare får agera proxy, det är 11timmen, London har fått en muslimsk borgmästare. Samuel Huntington har precis rätt och det gäller att liera sig med de som kulturellt är närmast för att bekämpa islam, Det rysk-ortodoxa blocket och det asiatisk-kinesiska står oss långt närmare än arabvärlden. Om man möter 3 unga kineser i Malmö ensam en kväll hur känns det då, jämfört med om man möter 3 unga araber?

  Att tala om islamism är inte bättre än att tala om islamofobi, båda leder tanken fel, det enda vi behöver förhålla oss till det är om vi vill ha mer eller mindre islam i Europa och Sverige.

  Gillad av 6 personer

  • Utlandssvensk skriver:

   @ Arne,

   ”Jag kan inte se annat än att denna artikel inte går långt nog, det gäller inte islamism, det gäller islam.”

   Helt rätt!

   ”Islamism” är ett begrepp som är påhittat i västvärlden och som knappast ens är begripligt för en stor majoritet av världens muslimer. Det finns ingen islamism och det finns ingen moderat islam, det finns bara islam. Om någon inte tror på det sista så kommer det direkt från Erdogan. Sen kan självklart enskilda och olika grupper vara mer eller mindre aktiva och hängivna, men det är ingen skillnad mot vilken annan ideologi som helst.

   Men det är oändligt mycket bekvämare att bara kritisera påhittet islamism än alternativet att konfrontera islam.

   Vidare är det så att om man inte vill ha islam, då kan man inte ha några muslimer. Detta är ännu jobbigare, men likväl ett faktum. Det går inte att vara bekännande muslim utan att ställa sig bakom grunderna inom islam och till dessa hör absolut sharia.

   Det som krävs är ett förbud mot islam. Till skillnad mot vad som ofta hävdas finns det knappast några hinder alls mot detta, annat än vår egen sävlighet. Många västländer har redan inlett resan och förbjudit vissa aspekter av islam. Jag har följt frågan länge och det är, enligt min uppfattning, bara en fråga om några år innan de första praktiska förbuden mot islam kommer i Europa. Geert Wilders ser ut att kunna vinna valet nästa år i Holland och han lär garanterat gå en bra bit på vägen om han blir statsminister. Både moskéer och koranen kan mycket väl förbjudas.

   De länder som ligger först i denna utveckling kommer att bli de stora vinnarna, eftersom deras muslimer kommer att flytta till de länder som ligger efter. Dessa kommer sen att få en långt mycket svårare uppgift när de dels har högre andel muslimer och dessa dessutom inte längre har några andra västländer som de kan flytta till. Det är väl inte jättesvårt att gissa i vilken kategori Sverige kommer att hamna….

   Gillad av 5 personer

   • Madelaine Fusfield skriver:

    Jag hävdar igen att man inte behöver gå så långt att man förbjuder en religion totalt. Det kan ha oväntade konsekvenser. Det bör räcka med att underställa religionen till landets lagar. Vissa seder och praxis under en religion göres olagliga utan att man därmed tar bort hela religionen.

    Gillad av 1 person

   • Maria skriver:

    Bland det första jag vill se är ett förbud mot huvudduk pa Europas gator. Det bör ga ut ett pabud att bärande av huvudduk leder till utvisning.

    Gillad av 1 person

   • lakheden skriver:

    Helt rätt resonemang! ”Det som krävs är ett förbud mot islam”. Och då är vi tankemässigt där Japanerna finns sedan länge – släpper knappt någon muslim in i landet och all propaganda för islam är förbjuden. Vem är då blind och vem är förutseende? Ska vi kalla Japaner för rasister? Nej, de är bara kloka och vill behålla rätt och ordning i landet.

    Gilla

  • Madelaine Fusfield skriver:

   Här måste jag dra gränsen. Att fördöma alla muslimer pga deras religion kan leda till osmakliga förföljelser. Problem uppstår när man inte konsekvent separerar statliga och religiösa ämnen. Muslimska arabländer är inte demokratiska, dom är teokratiska. Svenska kyrkan är tydligen fortfarande under något tryck från den svenska staten enligt vad jag läser på den här bloggen. Är det därför många i regeringen försöker slå knut på sig med att tillmötesgå olika krav från muslimer? Är dom vana att lägga sig i kyrkliga ärenden? Det borde upphöra då det inte hör till ett demokratiskt styrelsesätt.

   Religion är en privatsak. Om muslimer vill följa sina Islamiska seder måste dessa underordnas svensk lag utan undantag. Vad dom gör privat får dom stå för med bestraffning. En kvinna som blir slagen av sin man enligt Sharia lag måste stödjas av det svenska rättsamhället osv. Hedersmord ska vi inte ens diskutera. Det finns ingen anledning försöka förstå var det kommer ifrån. Detta måste inpräntas från början. Invandrare kan bo i Sverige på vissa vilkor mao.

   Gilla

   • arne skriver:

    Du har fel, religion är bara ett ord, liksom pedofili. Du har inga problem att förbjuda pedofili (som förutom i islam kan betraktas som en psykisk störning), varför inte förbjuda en religion om den är skadlig för majoritetssamhället på samma sätt. Islam är mycket värre för det sprids från person till person.

    Religion är så snart den betyder något INTE en privatsak, är religionen en privatsak i mellanöstern? Det finns ingen kraft som håller emot idag, sluttillståndet är islamisering av Europa. Det krävs förbud.

    Gilla

 12. Christer Carlstedt skriver:

  Visst är det litet ”lustigt” med de fåkunniga! De tycks sakna viljan att lära sig. Jag har fått för mig att viljan att lära är människans signum. Kan jag ha fel?
  Så finns det nog de som inser men tycker det är trevligare utsikt om man använder skygglappar. Lite halvmedlöpare liksom. ”Har jag inte sagt något så har jag inte sagt något”.

  Visst kan det skava litet om man antyder att ”religiösa” företrädare skulle vara mer intresserade av sin position än att guida människorna till paradiset.
  Inte mycket nytt under solen i så fall. Det har ju genom tiderna funnits ett antal påvar och andra prelater som med liv och lust ägnat sig mer åt egen vinning och maktposition än vägen till frälsning.

  Det tycks mig att det muslimska prästerskapet för det första lägger sig i en massa som de rimligen inte har med att göra. Anvisningar om hur man enligt islam skall prygla en uppstudsig hustru kan väl få duga som exempel.

  De här herrarna som kallas imamer har utan tvekan skaffat sig en betydande maktposition. I likhet mad alla andra som lyckats tillskansa sig en sådan, så ger man aldrig upp den frivilligt.
  Dessa, som i sin hybris väljer att kalla sig Allahs tjänare, har skaffat sig makt baserad på förtryck och terror. Vad skall man annars kalla hot om dödsstraff för att man avviker från det de predikar, eller snarare orerar om?

  Det som är en aning förvånande är att de lyckats få sin högst sekulära bronsålderslagstiftning klassad som religion och därmed åtnjuta skydd under täckmantel av religionsfrihet.
  Det betyder ju bara att de som skall avgöra vad som skall ingå i begreppet religionsfrihet helt har abdikerat och lämnat tolkningsföreträdet till den som hävdar att vederbörande representerar en religion.

  Den som begriper bättre än jag kan ju berätta vad religion har att göra med vilken hand man torkar sig i rumpan med!

  Gillad av 4 personer

 13. tirutaa skriver:

  Här en kort redogörelse för orsakerna till den muslimska mentaliteten så som Nicolai Sennels, en dansk psykolog, kommit fram till i sina studier av unga muslimska fängelsekunder (70% av unga fängelsekunder i Danmark har muslimsk bakgrund). Han har gjort jämförande studier med danska ungdomar med samma socioekonomiska bakgrund.

  Vad han finner hos de muslimska ungdomarna är psykologiska mekanismer som ingår i deras uppfostran/utveckling, vilket skadar dem och ökar deras brottsliga beteende.

  Det ena är den mycket tidiga islamska utbildningen. Man repeterar texter i Koranen om och om igen; på så sätt indoktrineras man om Koranens budskap. Våld, hotelser om våld och kränkningar används som metoder i inlärningen.

  Det andra är en klassisk hjärntvätt genom både psykisk och fysisk smärta, och genom ständiga upprepningar. Metoder som totalitära regimer använder sig av för sina soldater. På detta vis bryter man ner det psykiska försvaret.

  Man gör på detta sätt för att man inte riktigt förstår det mänskliga psyket.

  En sådan fostran/utbildning leder till psykologiska karakteristika som vrede, intolerans mot icke-muslimer, bristande självförtroende samt att man inte tar ansvar för sig själv, kommer Sennels fram till i sina forskning.

  Till skillnad från oss i väst, där befogad kritik kan leda till självrannsakan, leder kritik av en person med denna slags uppfostran till vrede; man attackerar den som kritiserar. Den svaga självkänslan gör att ens känsla av heder drabbas, och då kan vilka medel som helst användas för att tysta kritikern och återställa hedern. All logik far sin väg. Man kan låtsas bli kränkt, man hotar att döda, man hämnas, man försöker förnedra kritikern. I motsats till oss i väst som skulle skämmas om man betedde sig på det viset, ger allt detta social status i den muslimska kulturen. Vredesuttryck är helt accepterade i den muslimska kulturen.

  Man lär sig intolerans mot icke-muslimer. Man undervisas i att man är överlägsen icke-muslimer, ämnade att dominera över dem. Varför man distanserar sig från oss i väst både socialt och känslomässigt. Många verser i Koranen och Haditherna fungerar som den propaganda som används av ledare när man förbereder sitt eget folk att döda fienden. Om man hatar, är det lättare att döda.

  Att man inte upplever sig ha ansvar över sig själv, sina handlingar, beror på en bristande känsla av inre kontroll. Man uppfattar att kontrollen över en sitter utanför, i den yttre världen. Något det inte går att göra någonting åt. Inshal’Allah står just för detta. En deterministiskt livsuppfattning som det bara är att acceptera. Det är denna psykologiska mekanism som gör att muslimerna ofta upplever sig som offer. Känslan av individuellt ansvar saknas då ens psyke är styrd utifrån.

  Sennels skriver:
  “The problem with Islam and Muslim culture is that there are so many psychological factors pushing its followers towards a violent attitude against non-Muslims that a general violent clash is — at least from a psychological perspective — inevitable.”

  Sin artikel avslutar han med dessa ord:
  “I do believe that we, as a democratic and educated society can become focused and organised concerning the preservation of our values and constitutions, can win this ongoing conflict started by the often inbred followers of sharia. The big question is how much of our dignity, our civil rights, and our blood, money and tears will we lose in the process.”

  Ovanstående får mig att önska att vi upprättar ett kontrakt dem dem som vill in till våra länder. Ett kontrakt där man lovar lojalitet för våra grundläggande värderingar, såsom demokrati och jämställdhet mellan könen. Respekt för våra lagar helt enkelt. Och anser man sig inte kunna underteckna ett sådant dokument, kan man skiljas åt i ömsesidig respekt för de olikheter man har.

  Gillad av 8 personer

   • Utlandssvensk skriver:

    @ TIRUTAA,

    Utmärkt att du lyfter fram Nicolai Sennels!

    För de som ännu inte har vågat att ta steget till mer renodlade ”hatbloggar”, kan man tillägga att Sennels sen många år har varit flitigt förekommande på Snaphanen.dk, där även många svenska dissidenter har funnit en fristad.

    Gillad av 6 personer

 14. BengtSareld skriver:

  Och om islam och kristen tro är så likvärdiga som religioner, hur ska man då förklara skillnaden i bedömningen av dess kritiker: Den som kritiserar islam anses vara islamofob eller kanske till och med rasist, medan den som kritiserar kristen tro anses vara reflekterande.

  Gillad av 4 personer

 15. elfyma+ skriver:

  Även Mats Tunehag blandar ihop äpplen och banarer så fort det handlar om Israel.
  Det är han ingalunda ensam om när han skriver:
  ”Hamas och Hizzbollah har samma agenda och drivkraft (i klartext: islam) som Al Quaida, talibaner och Irans ayatollor. De vill inte ha dialog – de vill utplåna Israel och införa islamsk diktatur.”

  Samma logik som när Saddam Hussein fick skulden för 9/11-attackerna och Irak skulle få plikta för detta.
  Verkligheten var att Saddam Hussein absolut inte gillade Al Qaida, han var inte ens särskilt religiös. Han ville inte dela makten med några religiösa fanatiker.
  Terroristerna kom från Saudi Arabien. Ändå var det Irak som fick plikta.

  Sant är att judar förföljdes och dödades av nazister under 30-40talet.
  Men det var Palestinierna som fick plikta för detta genom att drivas på flykt från sitt eget land.
  Var finns logiken ?

  On när de vill driva ut ockupanterna så blir de klassade som terrorister, vare sig de är religiösa eller sekulära. Märk väl att PLO/Al Fatah var/är sekulära befrielseorganisationer.

  Mats Tunehag jämställer motståndskamp mot en ockupationsmakt med Al Qaidas och ISIS islamistiska terror som syftar till underkastelse, inte till befrielse.

  Glöm inte att den judiska Sternligan hade samma syfte och metoder som ISIS.
  Etnisk rensning följdes av bildandet av en stat grundat på den enda ”rätta” rasen/religionen.

  Skillnaden är att ISIS skonar dem som konverterar till ”den enda rätta tron”, medan en palestinier aldrig kan konvertera till jude för att slippa fly.

  Vill med detta ha sagt att det leder fel att bunta ihop Al Qaida och ISIS med befrielseorganisationer under förevändning att de har samma religion.

  Lägg därtill att sunnimuslimska Hamas och shiamuslimska Hizbollah knappast delar bönerum (moské) med varandra. Befrielsekampen är det enda som förenar.

  Det må så vara att Hamas och Hizbollah inte är så goda ”demokrater” som vi.
  Och PLO korrumperades med tiden och förlorade väljarstöd.

  Men vad har vi själva att yvas över när vi låter EU-byråkrater styra över oss utan föregående val ?
  När hade vi EU-presidentval senast ?
  När valde vi ministrar till EU senast ? Jag minns inte.

  Och när vi röstar ”fel” i Sverige så bildas karteller för att folkviljan inte ska få något genomslag.

  Vilhelm Moberg kallade detta statsskick demokratur (en skenbar demokrati).

  Gillad av 2 personer

  • Tahmas Nuri skriver:

   @elfyma+
   Nu är tyvärr du som blandar ihop saker.
   För det första så ockuperar Israel ingenting. Gaza som tillhörde Egypten innan sex dagarskriget återlämnades 2005 till de palestinska myndigheten, Egypten ville inte ha tillbaka Gaza. Sinai återlämnades 1967.
   När det gäller Västbanken som tillhörde Jordanien innan 1967 och sedan intogs av Israel efter sexdagarskriget och i samband med fredsavtalet mellan Israel och Jordanien så ville inte Kung Hussein ha tillbaka Västbanken. Nittio procent av araberna på Västbanken är jordanier inte palestinier.
   Hela palestina svängen startade 1974 när den egyptisk födde Arafat skapade PLO.
   Dom som idag kallar sig palestinier gör det enbart av politiska skäl. Ingen av dom är palestinier. ”Palestinierna” består av jordanier, syrier och egyptier. Som jag skrev så var Arafat egyptier.
   Innan staten Israel bildades så var det judarna som var de rättmätiga palestinierna, resten är invandrande araber som absolut inte har rätt till varken land, luft eller vatten.
   Sammanfattningsvis så finns det inga palestinier utan invandrade araber och bofasta jordanier som försöker med våld och terror ta över något det inte har rätt till, varken historiskt eller annat.
   Det har funnits judar i området i över 3000 år så att komma och påstå att Israel ockuperar palestinska områden är inte bara fel det är inte hederligt.

   Gillad av 3 personer

  • arne skriver:

   Det var det dummaste jag läst, jag kan inte annat än misstänka att när det inte är rena vänsterfolk som alltid hatat israel och sympatiserar med mördande terrorister så är det gammal god antisemitism som gör att man ser israel som den onde. Hade PLO, Hamas eller valfri annan muslimsk terrororganisation haft israelernas kompetens så hade de mördat varenda jude. Hade rollerna varit ombytta och judarna bott i Gaza så hade de varit utrotade för länge sedan.

   Jag har, vad jag själv tycker, en sund skepsis mot de som ställer sig på samma sida som de som mördar oskyldiga barn och kvinnor, dvs Hamas etc. Jag har också, vad jag själv tycker, en sund skepsis mot att stå på samma sida som Margot Wallström eller Anders Lindberg.

   Gillad av 2 personer

  • Madelaine Fusfield skriver:

   Elfyma är ytterst förvirra. Förstår inte varför du gör undantag för palestinier som är musliner och uppfostrade på det sätt som beskrives av Tirutaa ovan. Jag har inte läst den psykologiska studien han citerar, men vet att den gäller alla muslimer, även Hamas, Fatah, Hezbollah, ISIS, m.fl. alla är motiverade av sin religion vilken driver dem till politisk handling.

   För det andra och för att rätta till en fel punkt. De flesta av de 750,000 palestinier som flyde gjorde så självmant på uppmanng av de arab stater som besegrats av Israel efter de attakerat den nyförklarade staten. Få känner till att 850,000 judar utvisade och måste fly från arabstaterna i samma veva. Var skulle dom ta vägen. Nu använder Hamas och andra terrorist organisationer just de psykologiska tekniker som beskrivits av Nicolai Sennels om jag förstår rätt.

   Studera MÖ problemet lite djupare. Du får nya insikter.

   Gillad av 4 personer

  • Tahmas Nuri skriver:

   @elfyma+
   Sternligan var just en liga och hade inget med etnisk resning att göra. Sternligan var ett svar på arabernas antisemitism och behandlingen av judar som bland annat Lord Moyne var skuld till. Och ja Sternligan var delaktiga i Deir Yassin massaker och det är det sista kända judiska terrordådet sedan 1940.
   Tyvärr är det typiskt när Palestinakramare tar fram argumenten (jag säger inte att du är det utan nämner det i generella termer), de hittar en nål i en höstack och blåser upp det till absurdum.
   Likadant är det med muslimer som har läst Bibeln och har mage att påstå att kristendomen är lika brutal religion som islam, vilket är ett erkännande att islam är en brutal religion.

   Leviticus tredje Moseboken samt påbudet från Gud att Joshua i andra Moseboken skulle utrota alla Amalekiterna kvinnor som barn. Det är vad det argumenterar med.
   Men, och detta är århundradets men, Gud ber Joshua utrota Amalekiterna han påbjuder inte följarna av religionen att utrota dem, det gör däremot Allah som påbjuder utrotning av kristna och judar bland alla sina utövare.
   Dessutom är Amalekiterna utdöda sedan tre tusen år tillbaka så det är bagatell i jämförelse.
   Goliat var den sista Amalekiten och David lyckades som bekant besegra honom med sin slunga och sten.
   Jag måste avsluta med att det är trevligt att lyfta fram olikheter bland oss på bloggen, det berikar oss, till skillnad från medeltida sedvänjor.
   Peace!

   Gillad av 2 personer

   • Madelaine Fusfield skriver:

    Vi behöver inte ens bland in Gud i det hela. Glöm inte att Moseböckerna, Nya Testamentet så väl som Koranen var skrivna av människor med samma kortsynthet som dagens människor.

    Gilla

  • Ann-Katrin Roth skriver:

   ELFYMA, inte mycket som stämmer i det du skriver om palestinier och israeler, judar och araber. Du blandar nog ihop många frukter. Dags för historielektion någon?

   Gillad av 2 personer

 16. Tritonen skriver:

  Vår lokaltidning hade, märkligt nog, ett granskande reportage om vår lokale imams synpunkter på bl. a. homosexualitet.
  Jag skickade en liten kommentar, som dock inte publicerades. Förmodligen var den alltför homofobisk. Så här löd den:
  ”Att en imam är radikal borde egentligen inte förvåna någon. Han har ju Koranen och Mohammed som absoluta rättesnören. Enligt muslimsk uppfattning trumfar den religiösa lagen, Sharia, alla av människor stiftade lagar. Tyvärr går därför islam inte att omsätta i praktiken med bibehållen demokrati och respekt för mänskliga rättigheter.”

  Gillad av 4 personer

 17. Leif Lindau skriver:

  På svenska säger vi kristendom och judendom, inte vad det heter på grekiska och hebreiska.Därför bör vi på svenska kalla denna religion inte för vad den heter på arabiska utan använda svenska, ”underkastelse”.

  Gillad av 2 personer

  • Utlandssvensk skriver:

   @ LEIF LINDAU,

   Klockrent! Extremt bra förslag!

   Jag har aldrig hört det förut, trots att det nu verkar uppenbart. Elegant och briljant!

   Gilla

 18. asiktenmin skriver:

  Slående är att islamkramarna i Sverige oftast tillhör den åsiktskrets av befolkningen som tills alldeles nyligen hyllade kommunismen offentligt, numera dock mellan skål och vägg. Att omfamna två ideologier som i sin praktik leder till ”failed state” borde leda till en plats i ”skamvrån”, men där har dessa grupper placerat medelSvensson, med tillmälet, ”rasist”.

  Gillad av 4 personer

 19. Ipse Cogita! skriver:

  11 länder med islam som härskare har dödsstraff för homosexuella (kasta ut folk från höga hus och stening är poppis). Inget land med islam som ledstjärna har mig veterligen full demokrati. Hur man kan tycka det är en bra idé skulle jag gärna vilja ha en förklaring på. Och numera kan jag konstatera att åsikterna inom islam är lika oavsett vad man döper dem till (radikal islam, moderat islam, islam …). De har en vidrig kvinnosyn, avskyvärd syn på sexuella olikheter, motarbetar aktivt yttrandefriheten, förordar massaker på oliktänkande med mera.

  Hur någon vid sina sunda vätskor kan, ens i liten grad, försvara den synen måste anses totalt obegripligt. Varför speciellt vänsterfolk har denna super-duper-totalitära gen behövs det mycken forskning till för att förklara.

  Och det slår hårt mot samhället vårt. Nu får vi ägna hur mycket tid som helst att förklara och försvara det som vi sedan länge fixat. Bara för att barbarer helt plötsligt dyker upp och vill dra oss tillbaka till tider som vi lämnat bakom oss för läääänge sen. Den tiden kunde vi ägna åt att jobba för vår framtid. Nu måste jobba vi för att inte hamna ända tillbaka till den tid då öppen eld och jakt med spjut var vardagen.

  Tänk att jag, som levt ett tag, skulle behöva lyssna på politiker som har som huvuduppgift att tala om att skapa ”enkla jobb”. Det är oanständigt över alla gränser. Enkla jobb är det vi behöver minst av allt — om vi nu vill gå framåt. Men tanken är kanske att knalla bakåt? Om så är fallet tycker jag man kan säga det. Jag börjar tro att vi är infiltrerade av mörka krafter.

  Sen kan vi väl för en gångs skull förpassa ordet islamofobi till den soptipp där det hör hemma. Det är bara ett ord som, likt många andra ord nuförtiden, enbart är till för att förnedra oliktänkande och stämpla folk utifrån ett tyst-min-mun-så-får-du-socker-perspektiv. Heller som den numera avlidna Christopher Hitchens (jag saknar honom) så riktigt sa (min översättning):

  ”Ett ord skapat av fascister, använt av fegisar för att manipulera idioter”.

  (Nu kan det vara så att det inte var Hitchens som sa’t från början, det kan vara någon av dessa två — Sam Harris eller Andrew Cummins. Men det får vi forska vidare i.)

  Gillad av 6 personer

 20. Lennart Bengtsson skriver:

  Islam är inte en liten mysig och spännande religion som landets alla vänsterradikaler förefaller tycka. I stället är det en totalitär politisk rörelse med centrala värderingar som är fullständigt främmande i det västerländska samhället med sin öppenhet, yttrandefrihet och tolerans. Naturligtvis kan den positive inställningen hos vänstern liksom den svenska kyrkan bero på naivitet eller ren skär enfald med det är troligen inte hela förklaringen. I stället kanske man ser det som en möjlighet att förgöra det nuvarande samhället och skapa en totalitär stat där man slutgiltigt slipper problem med besvärliga och icke-politiskt korrekta medborgare. Tänk bara den oändliga lockelsen för en framtida överhet att bara ta hand om alla hjälplösa stackare och kärleksfullt leda dom tillbaka till en förmedeltida värld där till och med jorden har slutat rotera!

  Gillad av 2 personer

 21. Hovs--hallar skriver:

  Kan bara hålla med Tirutaa 08.56. Psykologen Nicolai Sennels pekar på de psykologiska mekanismer som styr muslimers beteenden, och som förklarar att de allra flesta internerna i danska fängelser (och sannolikt även i svenska, men detta hålls hemligt) är just muslimer.

  För övrigt visar opinionsundersökningar att runt HÄLFTEN av alla muslimer i Väst är bokstavstroende, dvs. de anser bland annat att islamsk lag (sharia) står över sekulär lagstiftning.

  Det handlar alltså INTE om att islamsk fundamentalism bara skulle finnas hos ett litet fåtal av muslimerna i Väst — och fundamentalismens logiska konsekvens är ett hat mot allt icke-muslimskt med åtföljande våld i olika former; enligt en skala från stenkastning, via gruppvåldtäkter, och till terrorattentat.

  Fienden finns mitt ibland oss, och den hålls om ryggen av makthavarna.

  Gillad av 3 personer

 22. lensof skriver:

  Engelsmännen är imponerande. Det är inte första gången de är ensamma i sina ställningstaganden och sitt motstånd.
  Vi svenskar har tyvärr en tradition av feghet och medlöperi.
  Man vill i svenska media få det till att Brexit är en fråga om invandringsfientlighet, främlingsrädsla och egoistiskt välståndtänkande. Detta är att dra ner Engelsmännen till egen låga nivå.
  För kanske minns man på denna ö hur det lät under mellankrigstiden i Europa? Kanske har man kvar vibbarna och känner av när maktgalna människor söker öka sitt territorium på bekostnad av mänskligt lidande? Kanske ser de mer än ett drag i Erdogan som påminner om Hitler? Kanske vill de inte ha ett Schengen med öppna gränser till Turkiet?
  Kanske känner de den oro inför utvecklingen i och runt EU som många av oss andra har? En utveckling som ledarna helt tycks vilja bortse ifrån alltför upptagna som de är av styrkan på dammsugare och vilka vapen hederliga jägare ska få inneha.
  Nazismen är idag inget reellt hot. För som Churchill sa: Hin onde kommer inte i samma förklädnad två gånger. Antagligen inte kommunismen heller. Men….

  Gillad av 4 personer

 23. Lasse W skriver:

  Nej det finns mycket som inte får sägas. Efter Brexit nu så talas det mycket om britternas nej till EU, deras nej till klåfingrighet och bortslösade pengar i Bryssel. Men egentligen handlar det nog bara om invandringen. Men det säger ingen. För det är för känsligt. Hellre då en massa mumbo-jumbo om katastrofer hit och dit och chockvågor här och där. Faktiskt tror jag britterna vill ha kvar EU men ett EU utan den fria rörligheten för människor.

  Gilla

 24. Tahmas Nuri skriver:

  Låt oss följa den här tråden.
  Svenskarna har en historisk rätt till landet och området som idag utgör Sverige.
  Under historien har vi tagit emot invandrare från mestadels utvecklade länder som har bidragit till landets välstånd på ett eller annat sätt. Alla har samlats under vår gemensamma flagga oavsett nationalitet och vi besitter samma värdering, vår utgångspunkt är den judeo-kristna etiken.
  Det som händer nu med muslimsk massinvandring är gravallvarligt. Den svenska värderingsstrukturen knakar i sina fogar rejält och landet har splittrats i två delar. De okunniga och ömmande som inte ser skogen för alla träd. Sedan har vi oss själva, de kunniga, pragmatiska och icke ömmande.
  I mitten står en helt ny folkgrupp som är beredda att ta över. Målar jag fan på väggen, kanske, men det är bättre att ha hinken tillhands när du väl har hittat vatten än att stå utan.
  Om vi tar Israel som ett exempel så har palestinierna med stor hjälp av omvärlden fått samtliga att tro att det har rätt till något det inte har. En av de största lögnerna i historien har helt plötligt blivit en sanning. Hur kunde det här hända? Svaret är givet, en propaganda apparat utan motstycke.
  Om ett folk utan tillstymmelse till rättmätighet lyckas lura sig till landvinningar vad är det som hindrar att inte Sverige kan råka ut för samma sak.
  Om en folkgrupp vägrar att integrera sig eller följa de etiska och moraliska reglerna vi har så måste det betyda segregation från övriga folkgrupper. Om en sådan segregation blir verklighet dvs en stat i staten, med egna lagar och värderingar vilka landområden blir det tal om för den folkgruppen. Eftersom Skåne och Malmö har den högsta koncentrationen av muslimer så är det lätt att anta att samtliga muslimer i Sverige flyttar till Skåne.
  Om vi vägrar gå med på en en sådan uppgörelse, vad händer då? Terror så klart, först övertyga världen att muslimerna i Sverige har historisk rätt till Skåne samtidigt som det bedrivs terrorism för att uppnå sitt mål om ett muslimskt Skåne.
  Paranoid? Ja faktiskt.

  Och för er som undrar nej, jag har ingen underjordisk bunker med konservburkar och dieselaggregat under huset som står redo när apokalypten kommer

  Gillad av 3 personer

  • Madelaine Fusfield skriver:

   Jag kommer från Skåne och kan tänka mig söka skydd av Danskarna om detta hemska scenario skulle inträffa. Malmo är nu en förort till Köpenhamn genom bron. Danskarna är med i NATO och kanske skulle kunna anlita stöd därigenom. Vilken tanke! 🙀🙈

   Gilla

 25. Willy Lindqvist skriver:

  I Forum för levande historia står ingenting om Islams gräsligheter i Sverige och andra länder. Däremot en hel del om islamofobi. Men det är väl så svenska politiker vill skriva historien.

  Gillad av 2 personer

 26. kim skriver:

  Egentligen är det väl helt enkelt så att innehållet i en religion påverkar hur religionsutövarna beter sig. Är det någon som tror att Lars Vilks hade behövt leva med livvaktsskydd om han hade porträtterat Buddha som rondellhund?

  Gillad av 3 personer

 27. Tahmas Nuri skriver:

  Läste precis att Falluhja har återerövrats av irakiska styrkor och att Raqqa är på väg att gå samma öde tillmötes.
  Har vi inte lärt oss någonting av den arabiska våren. Ivrigt påhejat av väst så avsatte vi den en diktaturen efter den andra. Vart har det lett oss? Jo in i fördärvet, Syrien och Irak har i mångt och mycket övertagits av IS. Libyen är delat i tre delar varav ena delen tillhör IS relaterade terrorgrupper.
  Väst skall inte påtvinga medeltiden vår demokrati. Irak invasionen var till viss del beröttigad men Libyen och Syirien var katastrof.
  Om ett land har en starkledare som är despot och psykopatisk så vet vi åtminstone om det. Vi har en förhandlingspartner. Om det går att förhandla med Iran och tillåta dom att anrika uran för energiförsörjning, vilket muslimen Obama lovar, men inte klyva nämnda uran, jo tjena. Oavsett så har vi någon stt förhandla med.
  Islamiska staten hade kunnat vara en sådan förhandlingspartner, vettlösa medeltida människor eller ej så kan det finnas skäl tänka om.
  Nu har Falluhja fallit, Raqqa är på väg, vad händer med IS terroristerna? Dom kommer att spridas med vinden och utföra attentat där vi minst eller mest annat det.
  Israel har koll på sin fiende via gränsövergången Kerem Shalom i Gaza remsan det överfördes, under 2013–2014, 78 201 lastbilar och 1,7 miljoner ton varor.
  Skälet til detta är i första hand humanitärt men ett sätt att hålla fienden i schack.
  Låt islamiska staten ha ett otillgängligt område uppe i bergen. Låt dom samlas så vi vet var vi har dom, urartar det så ligger basen för elimineringen cirka två mil bort.
  Vi måste lära oss hålla våra fiender nära, det är det enda sättet att få kontroll, Israel vet det men övriga demokratiska länder vet det inte.

  Gilla

 28. Tahmas Nuri skriver:

  Det finns ingen moderat islam, det finns ingen radikal islam, det finns bara islam.
  Deras Guds har detv sista ordet, den yttersta sanningen, oreformbar och varken kan eller skall tolkas annorlunda än vad som är skrivet.
  Det här är muslimernas egna argument. Ta även till er Kairo deklarationen som skjuter FN:s stadgar om mänskliga rättigheter och demokrati i sank.
  Det här är islam, en brutal antisemistisk och kristendomsfientlg religion som förespråkar död och förintelse. En religion som inte är kompatibel med religionsfrihet, demokrati, jämställdhet och kvinnors rätt. Allt är uttalat via deras Gud, den namngivna guden Allah, att mörda människor för att det har en annan sexuella läggning än majoriteten, det är islam.
  Att ljuga dvs Taqiyah för att gynna islam är vedertaget.
  Vi står inför ett religiöst globalt hot, våra valda ledare som har svurit att skydda oss och våra värderingar väljer att ta av sig skorna och böja sig för en avgudadyrkan.
  Det är islam.

  Gillad av 2 personer

 29. Tahmas Nuri skriver:

  Eftersom islam är en av mina käpphästar så ber jag om ursäkt för att jag upptar mycket av bloggen i det ämnet.
  Måste dock ställa en fråga til alla som läser bloggen men även de som tjuvläser bloggen och kanske rent av är politisk engagerade i ett parti som inte har min hållning gällande denna avgudadyrkan.

  Följ tråden.

  Om vi jämför nationalsocialismen med islam vad finner vi då?
  Det finns en övermakt i deras namngivna Gud Allah och det finns en självutnämnd profet kallad Muhammed.
  Inom nationalsocialismens finns det en övermakt kallad rasbiologin och en profet kallad Hitler.
  Båda ideologierna bygger på ras/religiös överhöghet. Båda ideologierna har underkastelse som ett signum, islam är namnet på just underkastelse.
  Om du inte underkastar dig nazismen så blev du brutalt straffad, om du inte underkastar dig islam går du samma öde tillmötes.

  Nazismen var en totalitär ideologi precis som islam är. Oliktänkande hade ingen plats inom den nationalsocialistiska ideologin, lika så är det inom islam.
  Judarna har under alla tider varit hotet och avskyn inom båda ideologierna.
  Inom islam är det påbjudet att mörda judar ” var helst du finner dem” inom nationalsocialismen fannn man dem och förintade dem.

  Jag vill tro att nazismen är islams förlängda arm och att islam ligger till grund för nazismen.
  Hitlers tal om judar, homosexuella och andra så kallat avikande individer är en direkt spegling av vad islam står för ideologiskt.
  Ingen av ideologierna är demokratiska, inom nazismen var det den vita rasens överhöghet och inom islam är den religiösa ”rasens” överhöghet som gäller.
  Det finns ingen annan Gud än Allah och Muhammed är hans profet, det finns ingen annan Fuhrer än Hitler och nationalsocialismen är hans rättesnöre.

  Islam är till viss del en rasbiologisk ideologi, om du är muslim så klarar du dig från helevets kval om du inte är muslim så måste du konvertera.
  Nazismen hade något snävare regler än så men kontentan var att ett god jude inte nödvändigtvis måste vara en död jude. Det som gagnar nazismen är tillåtet, precis som islam, det som gagnar islam är tillåtet även om du måste ljuga och bedra.
  Tittar vi på de yttre attributen så ser vi att många muslimer har likadant skägg, likadana kläder och i länder där västerländska kläder som jeans är förbjudet är alla klädda likadant. Kvinnorna är likadant klädda i sina niqaber eller burkor.
  Nazisterna uniformer var stilistiskt korrekt och bars av samtliga inom den Nationalsocialistiska sfären.
  Är det rimligt att sätta likhetstecken mellan islam och nationalsocialismen? Jag tycker det i all väsentlighet. Det finns slående likheter och samband som bara kan härröra från att den ena ideologin har påverkats av den andra och tvärtom.
  När Hamas genomför sina dagliga demonstrationer så står småbarn, och vuxna med swastika flaggor. Den uppsträckta högerhanden är heil tecknet som också är Hamas signum.
  Jag har en befogad rädsla av islam, då jag är ett barn av Yahweh och Moses.

  Gilla

  • Utlandssvensk skriver:

   @ Tahmas,

   ”Måste dock ställa en fråga til alla som läser bloggen men även de som tjuvläser bloggen och kanske rent av är politisk engagerade i ett parti som inte har min hållning gällande denna avgudadyrkan.”

   Det är mycket svårt att debattera dessa frågor med folk som är öppet engagerade i sjuklövern. Jag har gjort många försök genom åren, men inte kommer man långt. Här är ett exempel från 2010, som handlade just om islam-nazism och påverkan på judar, på en FP blogg:

   http://pophoger.blogspot.ch/2010/04/ja-till-mosken-i-goteborg.html

   Som vanligt på den tiden blev en del kommentarer borttagna, men det mesta finns kvar i tråden.

   Glöm inte bort att debattklimatet nu är närmast oändligt mycket bättre än för bara några år sen. Möjligen är det nu försent att stoppa utvecklingen, men man kan åtminstone prata om problemen. I alla fall en del av dem….

   Gilla

  • Madelaine Fusfield skriver:

   Jag återkommer med samma argument som tidigare och med risk att bli tröttsam. En demokrati skiljer på stat och religion. Tyskland under nationalsocialismen var en diktatur i vilken nazismen upphöjts till någon slags religion. Islamiska stater är teokratiska diktaturer som exempelvis Iran och Saudi Arabien. Att Iraq är splittrat mellan Sunni och Shia varianter av Islam bevisar att religiösa konflikter har större vikt än staten. En demokrati som satte större värde på nationen och dess civila lagar skulle kunna överbrygga religiösa schismer. Men det ligger inte i framtiden som det ser ut idag. Vi behöver inte vara rädda för Islam om vi håller starkt på separation av stat och religion. Varför är det så svårt att tänka sig i Sverige? Vad är regeringen rädd för?

   Gilla

   • Ulrika skriver:

    frankrike som har

    ” Vi behöver inte vara rädda för Islam om vi håller starkt på separation av stat och religion.”
    Det räcker tyvärr inte. Se bara på Frankrike där separationen är stark sedan 1905 och Islam ständigt tränger på trots allt.

    Gilla

 30. Minerva Nova, Sthlm skriver:

  Islam hör inte hemma i ett samhälle som vårt, vi har slagits i sekel för vår yttrandefrihet, jämlikhet, jämställdhet med mera! För homosexuella, handikappade och urbefolkningsrättigheter och för yttrandefrihet och mot purtanism. Vi kan inte förlora dom segrarna! Vi är skyldiga våra efterkommande att hålla stånd. Vi trodde väl på 90talet efter kommunismens kollaps att vi var vaccinerade mot totalitärismens gissel. Men precis som virus muterar fick vi in nya smittor. Nu gäller det att kicka igång immunförsvaret för att hålla vårt samhälle friskt!

  Vi behöver få samma värdegrundsarbete i skolor, idrottsrörelse och föreningsliv mot islam som vi har mot rasism, nasism, homofobi med mera. Börja snacka tidigt om vad islam verkligen är för något! Ta fram all skit som står i koranen (ja, jag har läst den) och bemöt det, rad för rad. Det är det enda sättet! Vi måste få nolltolerans mot allt sådant!

  Gillad av 1 person

 31. Björn söderstedt skriver:

  Nazism, fascism , kommunism etc. har tänkts ut av människor av kött och blod och kan därför bekämpas och förgöras. Islamismen däremot är kommen från en Gud och gudar kan inte bekämpas , besegras och förgöras,

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.