Måste de bussas till Rosenbad och riksdagen för att det ska bli ändring?

IMG_5315 - version 2

Merit Wager

Våldet ökar överallt i Sverige. Inte bara mot ambulanspersonal, men våld mot dem som ska rädda liv, är förstås alldeles extra vedervärdigt.

Ur Paulina Neudings text i Svenska Dagbladet den 26 juli:

– Det som hände då var att en sjukvårdare sa till en kille som stod bredvid: ”Du kan inte röka när vi har syrgas och en nödställd att ta hand om här” – och då small det. En serie hårda slag mot huvudet. Sedan blev situationen ännu mer skrämmande när det kom fler personer med bilar. Våra kolleger fick evakueras med hjälp av flera polispatruller.

– Och det hände i samma veva som jag fick rapporter om liknande incidenter från andra delar av landet, varav några med vapen.

I Örkelljunga kommun vädjar bland annat Socialnämndens ordförande Arne Andersson (M) i Helsinborgs Dagblad i sin vanmakt om hjälp av regeringen och Migrationsverket att få ”verktyg för att kunna hantera asylsituationen.”

– Situationen påverkar alla som bor och visats i vår lilla kommun. Klimatet har blivit tuffare, många känner sig rädda och otrygga och med det kommer risken med ökad främlingsfientlighet, motsättningar och utanförskap.

I kommunen sägs blandningen av olika etniska grupper också ha lett till upplopp, hot och matvägran, våldtäkt, misshandel och snatterier.

Här är ett förslag till de oroliga i Örkelljunga – och på andra små orter runt om i landet – som överrumplas av Migrationsverket med att det plötsligt finns en massa människor där som det inte finns en chans att hantera:

Se till att regeringen och riksdagsledamöterna i Stockholm som sitter fjärran från verkligheten får styra upp det hela bäst de kan. Konkret. Praktiskt. Handgripligen. Bussa upp de asylsökande till Rosenbad och Riksdagen, låt dem kliva av och vänta där tills de ansvariga kommer ut med sina ”verktyg” och reder upp situationen. (Mer om detta på min blogg).

Det är som om välmående svensksvenskar (politiker, mediefolk med flera), de som arbetar i svala, vackra rum, har hyfsade inkomster, bor i – än så länge, men kanske inte länge till – fredade områden, inte vill eller inte kan inse att det är så här det ser ut i stora delar av landet idag. Och att med den enorma inströmningen av människor hit från länder där en helt annan samhällsordning råder och en helt annan mentalitet är förhärskande, så blir det knappast bättre utan värre. Mycket snabbt. Asylsökande tar givetvis med sig sina hemländers värderingar och den mentalitet som råder i våldsamma, sönderfallna, krigiska, farliga, otrygga, patriarkala samhällen. För den svenska ”värdegrunden”, som innehåller sådant som demokrati, jämställdhet, alla människors lika värde, religionsfrihet, icke-våldsprincipen vid tvister etc är ju inget som automatiskt, likt Helig Ande, strömmar in i människor för vilka dessa begrepp är totalt främmande.

De som inte inser att det är detta Sverige har bäddat för och fortsätter att bädda för, är inte bara naiva, detta nu så vanliga gömma-sig-bakom-ord för politiker. De är totalt oförmögna att se sanningen och verkligheten sådan den är.

Alla överrumplade kommuner ute i landet! Sluta inbilla er att ni ska få ”verktyg att hantera situationen med” av dem som rätteligen bär ansvaret för situationen som den ser ut idag. Det får ni aldrig. Tvärtom. Utöva er kommunala självbestämmanderätt. Sätt handling bakom era ord, låt de ansvariga ta ansvaret!

P.S. Det är inte bara svenskar och andra som tillhör befolkningen i Sverige som blir lidande av den rådande kaotiska situationen. Otaliga är de faktiska flyktingar som nyligen fått asyl eller som sitter på asylboenden och väntar på att få det, som far illa av att människor som de flytt från i skräck och panik, tas in i landet och kan fortsätta att trakassera och hota dem här. Vilket sker dagligen runt om i hela landet.

22 reaktioner på ”Måste de bussas till Rosenbad och riksdagen för att det ska bli ändring?

 1. Martin skriver:

  God poäng att intellektuell process tycks överflödig då det gäller de ansvariga. Personlig obekvämlighet är kanske det enda som biter – vilket väl säger något om dessa personers politiska motivation.

  Gilla

 2. Gisela Nyquist skriver:

  Bra skrivet.. av KOLUMNIST LI BENNICH-BJÖRKMAN.utan att gå in på personer som hon intervjuat ( bl annat mig), inga EPITET om raiiiiiiister/beskyllningar om främlings fientlighet o.s.v. Utan en neutral belysning vad som ligger bakom de allt högre väljarsiffrorna FÖR SD i småkommunerna.
  Jag hoppas ATT SD topparna förstått detta, och inte gör likadant mot sina väljare som S och resten av partierna har gjort/gör på riksnivå mot sina väljare! Tyvärr verkar det som om även detta parti är TOPPSTYR. Har SD blivit ett parti som de andra, som ”bestämmer” utifrån riksdagsnivå och där ledamöterna GLÖMT sitt ursprung, eller aldrig växt upp/bosatt sig på dessa orter. Och de som har .. kämpar förtvivlat att slippa återvända även i detta parti!

  KOLUMNIST LI BENNICH-BJÖRKMAN.
  Li Bennich-Björkman, född 4 april 1960, är en svensk statsvetare och professor skytteana vid Uppsala universitet ( en professur i vältalighet och statskunskap )
  Li Bennich-Björkman disputerade vid Uppsala universitet 1991 i statsvetenskap med avhandlingen Statsstödda samhällskritiker. Författarautonomi och statsstyrning i Sverige (Tidens förlag), https://sv.wikipedia.org/wiki/Li_Bennich-Bj%C3%B6rkman

  ”Från Stockholm till Filipstad i Värmland tar det inte mer än tre timmar med bil. ”Folk i Filipstad och Nykroppa som jag pratar med betecknar flyktingmottagningen som ovärdig, men också som osolidarisk; välmående stadskommuner borde ta sin del av ansvaret. Och jag är beredd att hålla med. Jag har svårt att föreställa mig att urbana medelklassare frivilligt skulle utsätta sina barn för det otrygga kaos som sägs prägla vissa av skolorna i Filipstad, eller se de offentliga resurserna urholkas på det sätt som delar av Sverige idag är med om.

  Här, där huspriserna stadigt sjunker och en sjurumsvilla med snickarglädje kostar en halvmiljon, köper eller hyr flyktingentreprenörer, Bert Karlssons företag Jokarjo är ett av de största, till en billig penning och blir därmed ofta vinnare i konkurrensen om Migrationsverkets kontrakt.

  Det här är vår tids stora jämlikhetsfråga. Och besvikelsen på i första hand socialdemokratin som valt att lämna Filipstad, Borlänge, Söderhamn och de andra åt sitt öde tar sig nu uttryck i ett alltmer ökat stöd för SD. Det här är vår tids stora jämlikhetsfråga………………………

  Gilla

 3. Gisela Nyquist skriver:

  Det FINNS kloka kvinnor..men frågan är var gömmer de sig.. eller tillåts de inte komma fram.. Är det råmassan/pöbeln/verklighetsfrämlingarna i Media/Riksdagen/distriktens på
  bestämmar nivå.. som supportrar dessa.. så att bara deras röster ekar i media. Eller rättare sagt TILLÅTS eka i media..den skattebetalda vill säga! Och de kloka kvinnorna..får sin röst hörd p sina bloggar.. som de styrande inte hittar till! OCH inte VILL hitta till!

  Gilla

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Den svenska regeringen med sina DÖ-partier har fått ett allt mindre folk. Det består numera huvudsakligen av en utvald post-normal ”intelligentia” med huvudstadens trogna journalistkår som ett ordets stormtrupp. Det förfärliga och motvilliga folket utanför denna godhetens Vatikan förstår inte sitt bästa ty de lyssnar mer på Sölvesborg än på Södermalms journalister. Ett sådant otacksamt folk passar inte och borde därför snarast bytas ut.

  De växande flyktingströmmarna av världens alla olyckliga vill alla helst komma till det självutnämnda himmelriket där inträdet redan garanterats. Att det lilla goda landet saknar möjligheter till detta vill man inte erkänna utan menar att det bångstyriga folket nog får maka på sig. Det är ju ingen brist på utrymme precis då man nästan kommer upp i en halv miljon kvadratkilometer av skog, fjäll och myr.

  Men det besvärliga men förståndiga folket lever till skillnad från sin överhet i verkligheten och de har insett att ekvationen inte går att lösa. Det är faktiskt positiva till främlingar och vill gärna hjälpa de utsatta men på ett sätt som fungerar. De vill därför nu ha ett ord med i laget och finns det någon klokhet kvar hos regeringen och alla dess hjälppartier gör de klokt i att lyssna på Merit Wager och alla andra med sina berättelser från verkligheten.

  Gillad av 2 personer

 5. Elin i Hagen skriver:

  Utmärkt ide, skicka tvåhundra asylfuskande s.k. småbarnen i buss till Rosenbad.dom kom i lördags. De självgoda och fromma kan själva ta hand om effekten av sin signalpolitik.
  Varför protesterar inte bönderna med ett bondetåg, likt Gustav Vasa en gång, men nu med traktorer och spridare i släp mot godhetsnissarnas värsta ylande.
  För myndigheter smiter , politiker smiter från sitt ansvar men sina avlöningar smiter dom inte från.

  Gillad av 4 personer

  • Lisa skriver:

   Du har fel.
   Våldet ökar visst.
   Gå in på BRÅ och kolla själv.
   Det är möjligtvis så att dödsfallen inte ökat, men våldet totalt har definitivt ökat!
   Och hur går det med bostäder?
   Sjukvården?
   Fundamentalism?
   ”Nej allt är bara bra”….. dream on.

   Gillad av 2 personer

   • Garpe diem skriver:

    Nu är det ju faktiskt just Brottsförebyggande Rådet som menar att våldet minskar, här är en artikel som sammanfattar det rådande forskningsläget när det gäller våldsbrottsligheten i Sverige: http://www.dn.se/debatt/kriminalpolitiska-utspel-saknar-stod-i-forskningen/
    Det verkar alltså att Sverige blivit en radikalt tryggare land i takt med att andelen invandrare ökat. Verkligheten visar alltså att Merits farhågor om att invandringen skulle leda till mer våld och brottslighet är helt grundlösa.

    Gilla

  • meritwager skriver:

   Garpe Diem!

   Först. Tack för att du kommenterar. Det hade förstås varit trevligt om du hade skrivit i ditt eget namn och inte anonymt.

   Sedan. Du skriver: ”Verkligheten visar alltså att Merits farhågor om att invandringen skulle leda till mer våld och brottslighet är helt grundlösa.”

   Dock: ingenstans i min text finns fog för att tala om ”Merits farhågor”. Jag har länkat till artikeln i Helsingborgs Dagblad och citerat ur den. Där står också, om man tar sig tid att läsa artikeln som jag alltså länkar till och som min text har sitt ursprung i:

   ”Kriminaliteten uppges ha ökat och polis ska ha tillkallats vid flera tillfällen. Våldtäkt, misshandeln och snatterier nämns.”
   Och:
   På det största boendet – ett nedlagt motell – finns det 90 platser för vuxna och barn. Blandningen av olika etniska grupper ska ha lett till upplopp, hot och matvägran.”

   Jag har inte, likt Dagens Nyheter som Garpe Diem länkar till, skrivit en text om den svenska brottsstatistiken och om huruvida kriminaliteten ökar eller inte. Så låt oss utgå från det som faktiskt sagts och skrivits och inte hitta på egna tolkningar som inte har stöd i texten. Det är hederligast så.

   För allas information kan jag lägga till att jag inte alltid är särskilt imponerad av hur Dagens Nyheter väljer att presentera statistik och att det också finns helt andra uppgifter och tolkningar av Brås siffror. Var och en måste själv sätta sig in i dessa frågor om de vill försöka få en rättvisande bild av läget.

   Merit Wager

   Gillad av 2 personer

   • Garpe diem skriver:

    Först och främst vill jag tacka dig för att du tar dig tid och svarar på mina inlägg.
    Du skrev så här i ditt inlägg och det är just detta stycke som jag valt kalla ”Merits farhågor”.

    ”Asylsökande tar givetvis med sig sina hemländers värderingar och den mentalitet som råder i våldsamma, sönderfallna, krigiska, farliga, otrygga, patriarkala samhällen. För den svenska ”värdegrunden”, som innehåller sådant som demokrati, jämställdhet, alla människors lika värde, religionsfrihet, icke-våldsprincipen vid tvister etc är ju inget som automatiskt, likt Helig Ande, strömmar in i människor för vilka dessa begrepp är totalt främmande”.

    Av den texten jag citerar tycks du mena att invandringen kommer att leda till att våldsbrottsligheten både ökar och blir grövre men nu tycks ju inte det resonemanget bekräftas av den statistik som finns tillgänglig.
    Återigen tack för ditt vänliga och utförliga svar.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Enligt BRÅ:s egen statistik har följande ökningar skett mellan 1975 och 2014:

    våldtäkter/capita/år: 634%
    överfallsvåldtäkter/capita/år: 509%
    misshandel/capita/år: 226%
    mord-/dråpförsök/capita/år: 292%
    samtliga våldsbrott/capita/år: 237%

    Det skedde alltså drygt sju gånger så många våldtäkter per capita under 2014 som under 1975. Säger BRÅ.

    Gillad av 1 person

  • Kim skriver:

   Carpe Diem och Lisa, att ni kommer fram till olika slutsatser beror på att ni tittar på olika delar av det undersökta materialet. Genom att välja ut specifika brott och samtidigt jämföra med en utvald tidsperiod kan man få siffrorna att visa det man vill.
   Carpe diem, du skriver att ” Sverige blivit ett radikalt tryggare land i takt med att andelen invandrare ökat”. Jag råder dig att gå tillbaka till BRÅ:s hemsida och söka fram dokumentet ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet”. Tyvärr är undersökningen från 2005, eftersom våra politiker därefter inte velat ta reda på hur det står till med sambandet mellan invandring och kriminalitet, men siffrorna är talande. Det säger sig självt att ett land inte blir tryggare av att ha en hög invandring när invandrare är kraftigt överrepresenterade inom grov brottslighet. Men detta borde inte vara någon överraskning – det räcker att titta på Rosengård, Biskopsgården och Tensta för att konstatera detta.
   Även om sanningen är obehaglig och skildrar ett stort misslyckande bör vi ha modet att se den som den är. Genom att blunda för samhällsproblem gör vi dem omöjliga att lösa.

   Gillad av 2 personer

 6. Sixten Johansson skriver:

  Jag ger Merit Wager helt rätt, fast jag är djupt orolig för utvecklingen om svenskarna också lär sig ta till utomparlamentariska metoder ungefär som fransmännen. På den bogen har våldsvänstern den största vanan och minsta ansvarskänslan.

  Parlamentariskt kan vi envist slå in kilar mellan kommun- och rikspolitikerna, sporra de enstaka dissidenterna på alla nivåer att bryta sig ut ur sina moderpartier och slå sig ihop eller bli politiska vildar. Det skulle mycket snabbt ge en bra kärna till de behövliga nya partier som kan samarbeta, bredda och konkurrera med SD.

  Enligt min mening förtjänar inget av de sju styrande partierna i den antiparlamentariska maktkartellen längre att bli kvar i riksdagen och det bör vi ofta och överallt uttrycka. Om inget embryo till nytt parti inom ett år hunnit växa sig starkt nog för att ha en god chans att komma över fyraprocentsspärren blir det ännu viktigare att återupprätta sverigedemokraternas heder och anseende. Var ens partisympatier än ligger är det mycket viktigt att sätta många häftstift under ändan på de värsta pösmunkarna bland journalister, politiker och högre tjänstemän.

  Gilla

 7. Sixten Johansson skriver:

  Som kommentar till Bitte Assarmos ”Det är de gamla medierna som skapat behovet av de nya” uppmanade jag alla att gå in på avpixlat.info och läsa en artikel av Julia Caesar: Mardrömmen. Den handlar om DN:s vämjeliga journalistiska metoder.
  På samma forum har nu Marika Formgren skrivit en mycket välmotiverad uppmaning att bojkotta DN och dragit upp bra strategier för hur vi kan agera.
  Marika Formgren är en ganska ung journalist, som tröttnat på journalistiken och nu utbildar sig till ingenjör. I likhet med 70-åriga Julia Caesar (pseudonym) är hon en skarp samhällsanalytiker och lysande stilist. Marika lanserade begreppet värdegrundsdemokrati och hennes bloggar och artiklar bland annat om detta är mycket njutbara klassiker.

  Gillad av 2 personer

 8. Lennart Jonasson skriver:

  Agerar GARPE DIEM djävulens advokat på denna blogg för att visa det gigantiska avståndet mellan korridorfolkets igenimmade cykloper och vanligt tänkande folk?

  Gillad av 2 personer

 9. MartinBohman skriver:

  Merit Wager är en person med enorm integritet, som är utmärkt väl insatt i den svenska asyl-invandringspolitikens vanvett. Makthavarna lyssnar givevis INTE till vad hon säger. Däremot lyssnas det tydligen på en rättshaveristisk historiestudent – Henrik Arnstad, som i uttalande efter uttalande gör sig själv till åtlöje.

  Tidningar som DN har upprepade gånger avslöjats med att sprida rena lögner när det gäller invandringsrelaterade frågor. Och nu senast ägnar man sig dessutom att förfölja en journalist, sign. ”Julia Caesar”, med bräcklig hälsa, som bara vill vara ifred.

  Sanningen sitter kort sagt illa till i Sverige numera. Men SD når trots detta 25 procent i en opinionsundersökning – trots ständig smutskastning från Arnstad, DN, osv…

  Gillad av 1 person

 10. Karin skriver:

  Vill stryka under det som Sixten Johansson säger ovan. Marika Formgren är en lysande journalist. Skam över de borgerliga tidningar speciellt Corren, som censurerade henne så att hon valde att sluta som journalist. En stark borgerlig tidning med henne som chefredaktör hade blivit en viktig röst som hade kunnat förändra Sveriges politiska debatt väsentligt.
  Om dessutom Det Goda Samhällets skribenter hade varit anställda där – ja då hade vi åter fått en dagstidning värd att prenumerera på.

  Gillad av 2 personer

 11. Fredrik Östman skriver:

  En utmärkt illustration till flyktingkedjan: FN kräver att staterna skall ta hand om flyktingar, EU säger: ”Hör nu vad FN säger!” Staterna säger visst, det skall våra delstater göra (i den mån sådana finns). Delstaterna skjuter ansvaret till kommunerna och kommunerna har inget annat val än att låta det gå ut över invånarna, som hänger och slänger i slutet av kedjan och dessutom betalar detta rep de hängts upp i.

  Konstigt nog fördelas finheten åt andra hållet: de som står för fiolerna och måste dras med konsekvenserna är uslast: elaka, egoistiska, nationalistiska, snåla, dumdryga och antagligen nazistiska skitstövlar hela bunten. Kommunerna får mycket skäll, delstaterna är ganska fina så länge de piskar kommunerna ordentligt, staterna är jättefina, men inte lika fina som EU, och finast av allihopa är FN som tronar högst upp.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.