HITTAT PÅ NÄTET: Anna Karin Hammar gör politik av pingsten

Anna Karin Hammar, präst i svenska kyrkan och syster till den förre biskopen K G Hammar, marknadsför på Facebook att hon håller mässa i Öregrund på pingstdagen – och passar också på att utnyttja den kristna högtiden för sina egna politiska syften.

”Pingstdagen med sin mångfald och många språk är alternativet till imperiet, som bara bygger sin egen nationalistiska diskurs på de andra folkens bekostnad.” skriver prästen och tillägger att ”Guds ande är en rörelse som skakar imperiets grundvalar”.

Anna Karin Hammar tar också tillfället i akt att sprida sin sedvanliga kritik mot Israel: ”You name it, imperiet Ryssland, imperiet Kina, imperiet USA och ibland med support av Israel.”

Bild: Offentlig profilbild, Anna Karin Hammars Facebooksida

Redaktionen