Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Viktor Orbán är en illiberal demokrat 

Då man pluggade förr i tiden fick man lära sig att demokrati betyder folkstyre. Man fick lära sig att det finns olika åsikter. Folk ska kunna framföra de åsikter de har. Väljaren ska kunna välja mellan olika alternativ. De senaste åren har den svenska demokratin dött. Sverige har blivit en skendemokrati. Som väljare kan du rösta på det röda laget om du får din inkomst från staten för att du jobbar åt Luleå kommun. Om du jobbar åt Handelsbanken röstar du på det blå laget. Både det röda och blå laget är liberala.  

Sveriges makthavare talar om liberal demokrati. Demokrati har blivit synonymt med ideologin liberalism. Om du ej har liberala åsikter är du odemokratisk enligt sjuklövern och PK-media. Påven säger att liberalismen är en totalitär ideologi. Amen till det.   

I början av 2010-talet började den brasilianske politikern Jair Messias Bolsonaro att hålla tal om att han var emot HBTQ-undervisning för småbarn. Han gormade att han ej vill att småbarnen ska få lära sig om Ricardo som byter kön och blir Bianca. Han blev populär i Brasilien. Några år senare valdes han till president. De styrande i Sverige tycker att Bolsonaro var odemokratisk för att han vann med ett kristet budskap. De styrande i Sverige tycker ej att brasilianerna ska kunna säga nej till massinvandring från Haiti eller HBTQ-undervisning för småbarn för det är emot liberalismen. Bolsonaros budskap att kriminella ej ska ha mänskliga rättigheter får svenska godhetsapostlar att ligga sömnlösa om nätterna.   

Sveriges makthavare tycker att om allmogen röstar liberalt är det bra. Men om allmogen röstar kristet och nationellt ska myndigheterna och de styrande ändå köra ner drag queen story time och massinvandring i halsen på folket.  

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán kom till Brasilien och deltog då Bolsonaro invigdes som president. Orbán sa att i vår tid finns äkta kristdemokrati i Brasilien, ej i Europa.  

Orbán kallar sig illiberal demokrat. Han tror på demokrati men hans politik är kristdemokratisk och nationalistisk.    

Politiker är som kemister. Viktor Orbán har vissa grundläggande värderingar. Han gör även experiment för att se vad som ger röster. Han provade att säga nej till muslimsk massinvandring och märkte att det gav röster. Han sa nej till HBTQ-undervisning för småbarn och fick röster. Orbán sa ja till en bra välfärdsstat för ungrare som fått olika skador och fick röster.  

Eftersom Orbán fick framgångar med en nationell och kristen politik kallas han i Västeuropa för odemokratisk och diktator. EU-parlamentet har röstat för att Ungern är odemokratiskt.  

Jag har ej sett några bevis på att Orbáns polis brukar gripa och tortera politiska motståndare. Det är så det ser ut i odemokratiska länder som exempelvis Dominikanska republiken år 1950 där diktatorn Rafael Trujillo styrde.  

Det finns odemokratiska tendenser i Sverige. Exempelvis har Bertil Malmberg, Arne Weinz och Jan Sjunnesson som har skrivit på detgodasamhallet.com blivit åtalade för åsiktsbrott när de har gjort invandringsskeptiska uttalanden. När den invandringsskeptiska tv-kanalen Swebbtv skulle låta sina tittare träffa programledarna på någon restaurang avbokade restaurangen dem för att de hade fel åsikter. Swebbtv har blivit bortplockade från YouTube. I en riktig demokrati släcks ej några tv-kanaler ner.     

Orbán har styrt i Ungern under lång tid. I Sverige blev folk trötta på det blå laget och röstade på det röda laget. Sedan blev de trötta på det röda laget och röstade på det blå laget. Det fortsätter så för alltid.  

Vissa män känner sig olyckliga med Maria så de blir ihop med Jenny. De känner sig olyckliga med Jenny och byter tillbaka till Maria och de fortsätter så för alltid. Sverige är på det här sättet. Vi väljare känner oss olyckliga med både nyliberaler och socialdemokrater.  

Orbán har ett lyckligt äktenskap med det ungerska folket. Det retar gallfeber på Västeuropas politiker som vet att vi bara är ihop med dem för att de snygga tjejerna ej ville ha oss.  

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744.