HITTAT PÅ NÄTET: Expo pressade företag att avboka Swebbtv-konferens

I fredags stod det klart att den Swebbtv-konferens, som planerats på Skansen den 25 mars, avbokats av företaget Burgsvik Group som driver restaurang Solliden. Avbokningen skedde efter press från vänsterorganisationen Expo, och utan att Swebbtv meddelades om beslutet.

Burgsvik Group driver också vägrestaurangerna Rasta, arenarestaurangerna på Ullevi och Gamla Ullevi i Göteborg, Skansens och Dramatens restauranger och gastropubarna Old Beefeater Inn samt John Scott’s Gamla Ullevi, båda belägna i Göteborg.

Michael Willgert, ansvarig utgivare för Swebbtv, säger att han förstår att det är lätt att vika sig för pressen från vänster men att han fortfarande vill ge Burgsvik Group chansen att ändra sig och våga stå upp mot åsiktskorridoren.

Se hela nyhetsinslaget här.

Här kan du också se en extrasändning, där Swebbtv ringer upp konferensens talare.

Bild: Solliden, Skansen (wikimedia commons)

Redaktionen