Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Jag hatar elsparkcyklar 

En gång skulle jag träffa en dam. Hon skulle komma hem till mig. Allt verkade bra tills hon sa att hon skulle ta en elsparkcykel. Jag sa att jag ej gillar elsparkcyklar och det gick åt skogen. Jag är ej så kräsen att jag bara kan träffa perfekta damer men jag drar gränsen vid elsparkcyklister.  

Det kan verka märkligt att jag hatar elsparkcyklar. Jag kan förklara varför jag avskyr dem. En gång såg jag en dam som åkte elsparkcykel i en nedförsbacke. Då hon kom fram till bilvägen åkte hon rätt ut och körde in i en Volvo. Hon flög i asfalten.  

Då jag gick hem en dag såg jag en man som svängde ut på bilvägen med en elsparkcykel. Han blev nästan påkörd av en bil så han hoppade av elsparkcykeln och började springa.  

Då jag var på stan såg jag två ungdomar som svängde ut på bilvägen med en elsparkcykel. En bil kom så de slängde sig av fordonet och sprang på sidan av bilen samtidigt som elsparkcykeln åkte in i bilen.  

I min stad ser jag alltid folk som åker två eller tre på samma elsparkcykel för de vill spara några ören. De kör även på trottoaren. En gång gick jag runt ett hörn på trottoaren. Det kom en elsparkcyklist och flög runt hörnet. Jag hoppade till. Några ungdomar i närheten skrattade. Jag tror de skrattade åt mig.  

Förut brukade jag gilla sommarhalvåret. Nu föredrar jag vinterhalvåret då bara några få knallkorkar åker runt med elsparkcykel på isen.  

Förut kunde jag gå avslappnat på trottoaren i min stad. Det kan jag ej göra längre. Jag måste ständigt ha ögon i nacken för att det finns så många elsparkcyklister överallt. 

En gång gick jag nedför en backe på trottoaren. Det kom två fulla ungdomar bakifrån och körde förbi mig och dunkade in i min hand. De hade en plastkasse med spritflaskor i som hängde på styret.  

Läkare säger att på helgnätter skadar sig fler av elsparkcyklar än av misshandel. Jag tror att om huvudet är dumt får kroppen lida så jag bryr mig ej så värst mycket när elsparkcyklister skadar sig själva. Det är antagligen en del av evolutionen när elsparkcyklister skadar sig själva. Det som gör mig förbannad är att de skadar min folkgrupp fotgängarna som är oskyldiga, fridfulla och snälla som igelkottar och sengångare.  

En fotgängare i Stockholm fick axlarna krossade då han blev påkörd av en elsparkcyklist. En amerikansk skådis blev dödad av en elsparkcyklist. En kvinna i Madrid blev dödad av en elsparkcyklist. Madrid förbjöd elsparkcyklar ett tag. Sedan tilläts de tyvärr igen. Jag skulle gärna rösta på ett politiskt parti som vill förbjuda elsparkcyklar.  

Tyvärr bryr sig Sveriges politiker enbart om att dra in skattepengar så de låter folk köra runt med elsparkcykel bara elsparkcykelsföretagen betalar skatt. Det man får göra är att mobba elsparkcyklisterna genom att ej bli ihop med dem och att ej ha dem som kompisar. Man kan ge dem fula blickar men det ser de ej eftersom de blänger i mobilen samtidigt som de åker på sin elsparkcykel och ser ut som en hålögd zombie med spaghettiben.  

Nu försvinner tyvärr snön. Jag ber en tyst bön för alla som kommer att få käken bruten och axlarna krossade i sommar för att den smaltjocka delen av befolkningen ej orkar promenera 800 meter i sina huvtröjor.  

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744.