HITTAT PÅ NÄTET: Kritik mot SVT – ”skyller korankravallerna på polisen”

SVT granskar korankravallerna som ägde rum förra påsken, och på sociala medier stormar det friskt. Med rubriker som antyder att polisen haft för avsikt att skjuta barn går public service över anständighetens gräns och skyller kravallerna på polisen, menar många upprörda tittare.

Den varning, som i rubriken framställs som ett hot, var i själva verket en vädjan från polisen till de män och kvinnor som attackerade dem. Först bad polisen dem att backa, sedan ropade en kvinnlig polis ”Vi kommer att skjuta era barn, fattar ni inte det?”. Det är lätt att förstå desperationen hos polisen, som naturligtvis inte alls vill skjuta barn.

SVT har alltså lagt fram det på ett lite annat sätt. En twittrare skriver:

”Det sjukaste jag sett på SVT hittills!”

En annan skriver:

”Tycks ingå i en kampanj från SVT nu att vi skall hata polisen och ‘lära känna’ stenkastarna/blåljussabotörerna och sympatisera med dem.”

Följ diskussionerna här.

Bild: Skärmdump från SVT

Redaktionen