HITTAT PÅ NÄTET: Strandhäll om hyllningen till Löfving: ”Lägg bara ner”

Den tidigare ministern Annika Strandhäll (S) har än en gång trampat i klaveret. Efter att den moderate riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm skrivit ett hedrande inlägg om den nu avlidne polistjänstemannen Mats Löfving gick Strandhäll i spinn på Twitter.

”Minns när jag var instruktör för en ny polisaspirant. Jag visade honom runt i det anrika polishuset på Kungsholmen. Vi passerade regionpolischefens kontor. Dörren var öppen. Mats Löfving såg oss och hälsade. Han tog sig tid och välkomnade aspiranten. Mats hade ett blått hjärta.” skrev Kärrholm på Twitter.

Ordet ”blått” fick socialdemokraten Annika Strandhäll att snabbt avfärda Kärrholms ord med ett skarpt ”Lägg bara ner”.

Senare insåg Strandhäll att blått, i detta sammanhang, avsåg den blå färg som symboliserar polisen och tog bort sin kommentar. Skadan var dock redan skedd. Den före detta ministerns kategoriska reaktion har fått Twitteranvändarna att, inte för första gången, ställa frågan om Strandhäll borde minska sin närvaro på sociala medier.

Bild: Skärmdump från Twitter

Redaktionen