Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Hemlösa afrikanska män och svenska knarkare 

Jag brukar ofta gå ner på stan och sedan hem igen. När jag går över en å måste jag använda en bro. Nästan alltid när jag kommer där och går sitter det klungor med hemlösa afrikanska män på bänkarna bredvid ån. De skriker och röker. Om man testar att ta en annan bro sitter det hemlösa afrikanska män även där. Till och med klockan 22 på julafton sitter de bredvid ån och skriker, spelar musik och röker.  

Detta har pågått i år efter år. Jag har sagt åt polisen i min stad att det är dags att åka dit och kontrollera om de har uppehållstillstånd, annars måste de utvisas. Det blir ingen skillnad trots att jag har tipsat polisen om dem tre gånger.  

Undra hur de försörjer sig? Kanske försörjer de sig genom narkotikaförsäljning och rån?  

Jag har hört av anhöriga att jag ej bör gå över broarna där de sitter, men det måste jag göra för jag kan ej simma över ån. Jag har även hört av anhöriga att efter klockan 18 ska man hålla sig hemma.  

Sverigedemokraterna säger att de vill polisen ska gå från hus till hus och gripa illegala migranter. Det är säkert bra men i dagens Sverige kan illegala invandrare hänga mitt på stan i år efter år utan någon konsekvens, alltså vore det bäst att börja med dessa lågt hängande frukter.   

Om några hundra svenskar skulle åka till Kenya och sitta och hänga på stan och se hemlösa ut, skrika och spela musik på högsta volym skulle de direkt bli kontrollerade av kenyanska poliser. De kenyanska poliserna skulle kräva svenskarna på bevis på att de får vara i Kenya, att de har pengar på banken, ordnat boende och rätt vaccinationer. Sveriges polis låter illegala invandrare hänga centralt och ta över stans mest attraktiva platser.  

En gång gick jag ner på stan. Jag skulle gå nerför en trappa men det satt en kvinnlig narkoman i trappan. Hon var svensk. Jag gick en omväg för jag undviker narkomaner, vilket fick kvinnan att se rött. Hon skrek ”Får man inte sitta här?” Sedan skrek hon ”Är du döv?” Hon reste sig upp och följde efter mig i några hundra meter då jag tog min omväg. Sedan lyckades jag skaka av mig henne. 

En gång när jag gick på stan kom en MENA-invandrare som var cirka 15 år gammal på en elsparkcykel. Han sa ”Har du cigg?” De brukar fråga det för att se om man är ett bra rånoffer. Jag svarade nej. Han frågade ”Röker du inte?” Jag svarade nej och då åkte han i väg.  

En eftermiddag när jag gick på stan kom en vit man och frågade på engelska var man kan köpa marijuana. Jag svarade att jag ej vet.  

En gång mötte jag en kvinnlig narkoman på trottoaren. Hon var svensk och började prata med mig. Jag gick bara för jag tänkte att narkomaner kan nog få utbrott och börja puckla på en när som helst. 

Då jag går på stan ser jag ofta grupper med cirka 20 personer (främst svenskar och män) som hänger på parkeringsplatser och dricker berusningsmedel.  

Det börjar bli mer och mer Sydafrikakänsla i Sverige. I Sydafrika sägs det att man ej kan gå 200 meter utan man tar taxi. Problemet med Sverige är att en taxiresa som kostar 25 kronor i billiga länder kostar 500 kronor i Sverige.  

Om jag var polischef skulle jag: 

  1. Kontrollera de afrikanska männen som hänger vid ån på heltid för att se om de har svenskt medborgarskap eller uppehållstillstånd, annars skulle de utvisas. Jag skulle drogtesta dem. 
  1. Drogtesta alla med pundarutseende som hänger på stan och låsa in dem om de testar positivt.  

(Polisen brukar trakassera och dopingtesta vältränade svenska ungdomar på gymmet. De vill ej kontrollera folk med pundarutseende som hänger på stan på heltid och approcherar och skrämmer folk de ej känner.)  

  1. Köra bort alla narkomaner och spritslavar så de ej får ta över alla centrala delar av stan. Det måste finnas någon annan plats där de kan sitta och hänga (men där kanske de ej har några bra rånoffer, bra kunder som köper knark eller bra toaletter på stan ett par hundra meter bort där de kan sniffa och injicera narkotika utan att någon ser det.) 

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744. 

Gästskribent