Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Viktor Orbán är som Jesus 

Jesus hatades av de flesta människor. De mäktiga människorna hatade Jesus. De stora massorna hånade Jesus och njöt när han plågades. De samlades på gatorna och skrek att Jesus måste avrättas. Viktor Orbán är hatad av de flesta i Europa. Särskilt Europas makthavare hatar Orbán. De stora företagens VD:ar, EU-topparna och Europas politiska toppar hatar Orbán.  

De flesta i Europa tycker Orbán är en hemsking för att han inte förstår hur berikande det är med okontrollerad massinvandring av unga män från Afrika och Mellanöstern. De flesta i dagens Europa blir helt galna för att Orbán inte gillar dödshjälp och för att han ej anser att män kan föda barn. De flesta i dagens Europa blir ilskna över att Orbán är en troende kristen som stöttar kärnfamiljen i stället för en troende feminist som stöttar stjärnfamiljen. De flesta i Europa sliter sitt hår för att Orbán stöttade Donald Trump och Jair Messias Bolsonaro (Brasiliens nationalkonservative president) och för att han tycker Polen är Europas bästa land.  

Europas maktelit hatar Orbán för att hans son är en kristen predikant i stället för någon som är med i Paradise Hotel eller någon som säljer lagligt knark i Amsterdam. De hatar Orbán för att han är för kristna skolor i stället för HBTQIA+-skolor som indoktrinerar barnen att de ska byta kön eller vara icke-binära. EU-kommissionen har stämt Ungern för att Ungerns barn inte får lära sig en massa om könsbyten.  

Viktor Orbán är intresserad av att ge bra rättigheter till Ungerns funktionshindrade, vilket var en samhällsfråga som även Jesus intresserade sig för. Ungerns konstitution säger ”Vi har en allmän skyldighet att hjälpa de sårbara och fattiga” och ”Gud välsigna ungrarna”. Den kände predikanten Nick Vujicic från USA (han föddes i Australien men bor i USA) brukar besöka Ungern och då brukar Orbán vilja träffa honom. Orbán brukar gå ner på knä och be ihop med Vujicic som föddes utan armar och ben.  

Orbán är som Jesus. Han vågar stå upp mot grupptrycket och tar emot hur mycket glåpord som helst utan att vika ner sig. Han kallas diktator, nazist, fascist, högerextremist, transfobiker, homofobiker och sexist men han viker sig aldrig.  

Egentligen har inte Orbán några konstiga åsikter. Han har samma åsikter som Gösta Bohman. Han har samma åsikter som de flesta svenskar hade år 1967 (på Sveriges storhetstid), ett år före 68-revolutionen som förstörde västvärlden och gjorde Östeuropa till den europeiska och kristna världens hopp.  

Sverige hade kristendomsundervisning i skolorna år 1842 till 1967. Nu tycker Sveriges politiker att vi har blivit så fria och de tycker att Sverige var ett dåligt land före år 1968. Men Sverige före år 1968 var ej ett land som präglades av ungdomar som skär sig, gruppvåldtäkter, skjutningar, knivhuggningar, bombningar, rån och centerpartister som bor ihop med dömda pedofiler som har sänt sina barnvåldtäkter online. I Sverige före år 1968 kunde man inte gå ut och se sig omkring och se 20 personer utan att en enda var etnisk europé. I Sverige före år 1968 var skilsmässa ett undantag och inte normen. I Sverige före år 1968 kunde man lämna huset olåst och åka på semester i två veckor. I dagens Sverige som präglas av normlöshet och mångkultur kan man inte ens lämna cykeln låst i ett cykelställ utanför sitt hus utan att direkt bli av med den. I dagens Sverige måste man förvara cykeln inomhus för annars blir den stulen. 

Till och med om man gömmer sig i sitt hem i dagens Sverige blir det mer och mer vanligt med heminvasioner och klockrån i hemmet. Viktor Orbán säger nej tack till normlöshet och mångkultur vilket gör Västeuropas politiker rasande. Eftersom Orbán influeras av Jesus kan man undra vem Västeuropas politiker influeras av. 

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744. 

Gästskribent